Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Kurkuma
  2013-06-07 20:43:20, péntek
 
 


Kétségkívül nincs hiány azokból a tudományos bizonyítékokból amelyek azt mutatják, hogy a kurkumin, a kurkuma elsődleges hatóanyaga hihetetlen terápiás értékű. A legújabb kutatások kiemelik a kurkumin hihetetlen képességeit a cukorbetegséggel, gyulladással, sőt a rákkal vívott harcban is. Dr Saraswati Sukumar kurkuma iránti szenvedélye részben abban gyökerezik, hogy a fűszer már régóta a hagyományos indiai konyha részeként, saját gazdag örökségét is jelképezi. De Dr. Sukumar évek óta tanulmányozza a kurkumin különleges összetételét, ami azt eredményezte, hogy néhány érdekes felfedezést tett annak hatalmas potenciáljáról. A gyulladásos fájdalom enyhítése és a sebgyógyulás elősegítése mellett, a kurkuma látszólag egy csodálatos rákellenes tápanyag is.

"Közel 300 publikáció mutatja eddig rákellenes hatásait," mondta Dr. Sukumar a Palm Beach Postnak a közelmúltban. "Számos betegség, mint például a vastagbél rák és más rákos megbetegedés jelenleg gyulladásra vezethető vissza."

A kurkumin vitathatatlanul a legerősebb rákellenes anyag a világon

A gyulladás és a rák közti kapcsolatot számos tudományos tanulmány, beleértve a 2011-es "Proceedings of the National Academy of Sciences" folyóirat által közölt tanulmányt is, úgy találta, hogy akár az összes rák 25 százalékát krónikus gyulladás okozza. Az Ohio State University (OSU) Comprehensive Cancer Center kutatója arra az álláspontra jutott, hogy a gyulladás a mikroRNS-155 (miR-155) molekula fokozott termelődését okozza, ami miatt a DNS-t javító fehérje mennyisége csökken.

És mi a helyzet a rák fennmaradó 75 százalékával? A kurkuminról úgy tűnik, hogy elbánik azzal is. Az ugyanabban az évben publikált kutatás szerint (University of Texas, MD Anderson Cancer Center) a kurkumin felkeresi a rosszindulatú rákos sejteket és módosítja DNS felépítésüket, ily módon ölve meg őket. Ellentétben szintetikus rákellenes gyógyszerekkel, a kurkumin békén hagyja az egészséges sejteket és azok DNS-ét, igy nem okoz káros mellékhatásokat.

"A kurkumin (diferuloylmethane) az egyik leghatalmasabb és legígéretesebb kemopreventív és a daganatellenes szer a világon. Epidemiológiai bizonyítékok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik nagy dózisban fogyasztják a fűszert, alacsonyabb rák előfordulási rátával rendelkeznek "- magyarázza Byron J. Richards klinikai táplálkozás szakértő a kurkumin hihetetlen erejéről a rák elleni küzdelemben.

A kurkumin egyébként egy általános gyógyító szer, és elősegíti a jó egészség fenntartását

"Az elmúlt öt évtized kiterjedt kutatásai azt jelezték, hogy a kurkumin csökkenti a vér koleszterinszintjét, megakadályozza a kis sűrűségű lipoprotein oxidációját, gátolja a thrombocyta aggregációt, csökkenti a trombózis és a miokardiális infarktus veszélyét, enyhíti a II. típusú cukorbetegség és a reumás ízületi gyulladás tüneteit, sclerosis multiplex, és Alzheimer-kór betegségek esetén gátolja a HIV replikációt, szupresszálja tumorok kialakulását, javítja a sebgyógyulást, véd a májkárosodás ellen, növeli az epe kiválasztását, véd a szürkehályog és a pulmonalis toxicitás és fibrosis kialakulása ellen"- magyarázzák a hihetetlen eredményeket a kutatók.

Forrásanyag:
http://www.palmbeachpost.com
http://www.indiawest.com
http://www.naturalnews.com/037879_curcumin_cancer_cells_turmeric.html
Forrás:naturahírek
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Már csupán egy adag...
  2013-06-07 18:27:04, péntek
 
  Már csupán egy adag kókuszolaj is rendkívül fokozza az agy működését és a kognitív teljesítményt.

Elképesztő, hogy kókuszolajat a közelmúltban egészséges olajként fogadták el, miután évtizedekig rágalmazták és "szívroham olajként" bélyegezték meg. Mára már az is kiderült, hogy még az agy egészségi állapotát is javítja.

A kókuszolajban lévő telített zsír egészségtelennek való titulálása része volt az 1950-es alacsony zsírtartalmú élelmiszerfogyasztási mozgalomnak. Ekkor kezdték el a margarin és a hidrogénezett transz-zsírsavak főzéshez és saláta olajokhoz való használatát. Nos, ezekről a közelmúltban bebizonyosodott, hogy valójában nagyon károsak az ember általános egészségi állapotára nézve.

A zsírok különböző típusú trigliceridjei

A vér magas triglicerid szintje mindig is vörös zászló volt az elhízás, a cukorbetegség és a szív-egészségügy kérdéseiben. A legtöbb étrendi zsír hosszú szénláncú triglicerideket tartalmaz (LCT), amelyek nem metabolizálódnak könnyen és zsírlerakódásokat okoznak a testben.

A hosszú szénláncú trigliceridek láncai 14-től 18 szénatomosak. A kókuszolaj azonban közepes szénláncú triglicerideket tartalmaz (MCT). Ezek a rövidebb láncok 5 és 12 szénatomosak, amelyek könnyen metabolizálódnak a májban, ketontestek építéséhez vezetve. A ketontestek helyettesíthetik a glükózt, mint metabolikus üzemanyagot.

Ahogy öregszünk, az agy azon képessége, hogy a glükózt energiává alakítsa csökken, különösen anyagcsere-rendellenességgel vagy inzulin rezisztenciával küzdők esetében. A közepes szénláncú trigliceridek által létrehozott ketonokat az agy viszont fel tudja használni celluláris üzemanyagként, abban az esetben amikor glükóz nem áll rendelkezésre.

Tanulmány: a kókuszolaj fejleszti a kognitív képességet

Már 2004-ben egy tanulmány, amely a "Neurobiology of Aging" című tudományos folyóiratban jelent meg megállapította, hogy a kókuszolaj zsírsavai javították az idősebb emberek kognitív funkcióit, a memóriával kapcsolatos problémákat és még az Alzheimer-kór tüneteit is.

20 kísérleti alanyt tápláltak véletlenszerűen kókuszolajjal, illetve placebóval, váltakozó napokon. Néhányan az Alzheimer csoport tagjai közül egy különleges Alzheimer kognitív értékelő táblázaton jobban teljesítettek mint társaik, és mindenki jobban emlékezett egy írott szövegre egyetlen kókuszolaj adag elfogyasztása után.

Ami ebben igen meglepő, hogy ez nem volt és nem is kellett, hogy hosszú ideig tartó vizsgálat legyen. AZONNALI pozitív kognitív választ és memória eredményeket kaptak egyszeri adag kókuszolaj elfogyasztása után a placebóhoz képest.

Akkor miért nem hozták ezt nyilvánosságra a médiában, és jelentették az orvosoknak? Talán azért, mert a gyógyszeripar most majd megpróbál valami újabb ketontest termelő gyógyszert szintetizálni és szabadalmaztatni a növekvő számú Alzheimer-kóros embereknek?

Egy drámai és igaz történet megerősíti a kókuszolaj hatásosságát

2009-10 körül, MD Mary Newport férjének állapota annyira leromlott, hogy nem tudott egy egyszerű illusztrációt lerajzolni, vagy a napi teendőket elvégezni segítség nélkül.

Mivel a 2004-ben szabadalmaztatott Alzheimer gyógyszer nem volt hatékony, Dr. Newport megpróbálta őt egy új Alzheimer-gyógyszer próbasorozatra rébeszélni. Azonban olyan rossz állapotban volt, hogy nem felelt meg a követelményeknek.

Ezután Mary saját kezébe vette férje ápolását. Felfedezte, hogy az új gyógyszer csak a közepes láncú zsírsavak szintetikus változata volt, ketontestek létrehozására és az agy működésének javítására. Kutatott és rájött arra, hogy a pálma és kókuszolaj is tartalmazza ezeket a zsírsavakat.

Miután férjét kókuszolajjal kezdte etetni, figyelemre méltó visszatérés mutatkozott nála a majdnem teljes demenciából. Képes volt elkezdeni és befejezni feladatokat és visszaemlékezni emberekre, eseményekre.

Dr. Newport megfigyelte, hogy csak két dózis szükséges nyolc óránként, míg a gyógyszer ​​változatot minden harmadik órában be kellett adni.

A 2009-10-es gyógyszeres próbatesztet abban az időben korán leállították, mert kilenc haláleset történt azoknál, akik nagyobb adagban szedték a gyógyszert.

Newport sikere bizonyítja azt, hogy a kókuszolaj mellékhatások nélkül hoz pozitív változást a betegek életébe, nem úgy mint a költséges és káros gyógyszerek. Tapasztalataikat közzétették az interneten is, igy más Alzheimer kórban vagy memóriával kapcsolatos betegségben szenvedő is profitálhat történetükből.

Források:
http://www.naturalnews.com/030373_coconut_oil_Alzheimers_disease.html
http://www.greenmedinfo.com/blog/mct-fats-found-coconut-oil-boost-brain-function- only-one-dose
Share on facebook
Forrás: naturahírek
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A magnéziumhiány 16 jele:
  2013-06-07 09:22:33, péntek
 
  Magnéziumforrások


Lehet, hogy mindenki tudja azt, hogy mi a magnézium, de tudjátok-e azt, hogy milyen fontos ez az ásványi anyag egészségünk fenntartásában? A magnézium több, mint 300 anyagcsere-folyamatban vesz részt a testünkben. Szóval, mit jelent pontosan a magnéziumhiány, és mik a magnéziumhiány tünetei?

A magnéziumpótlás jó ötlet, mert....

A kalciumnak más tápanyagokra is szüksége van ahhoz, hogy felszívódjon a csontokba. A többi tápanyag és vitamin: a szilícium-dioxid, D-vitamin, K-vitamin, és most jön újra, kitaláltátok...a magnézium. A túlzott kalciumbevitelt összefüggésbe hozták a szív egészségének hanyatlásával, mert elég hosszú ideig marad a vérben ahhoz, hogy elmeszesítse az artériákat és bennük plakkokat képezzen.

Az ásványi anyagok sokkal fontosabbak mint a vitaminok, amelyek önmagukban csak küzdenek, eredménytelenül. Hála a modern monokultúrás gazdálkodási módszereknek, amelyek nagymértékben a műtrágyákra, növényvédő szerekre, rovarírtókra támaszkodnak- amelyek aztán felszívódnak a talajba, a termőtalaj már erősen ásványokban megfogyatkozott állapotban van.

A magnézium a legtöbb termőtalajból hiányzik is. Fontos megjegyezni, hogy az RDA, a napi ajánlott vitaminmennyiség jóval alatta marad az optimális szintnek. Sok szakértő úgy gondolja, hogy az ajánlott magnéziumbevitel kétszeresét kellene fogyasztanunk.

A testi tünetek megfigyelése nagyban segíthet, mert a vértesztek nem mutatják ki a valós magnéziumhiányt. A szérum vagy vérelemzések általában nem megfelelőek, mert a magnézium sejtszinten működik és a szerv-és idegszövetben halmozódik fel. Tehát: még a jó vérvizsgálat eredmények is nagyon gyakran megtévesztőek lehetnek.

A legjobb tanács ilyenkor az, hogy sasként figyeljük testünk jeleit. A magnéziumhiánynak igen sok tünete van, amelyek a szív-és érrendszeri, neurológiai, és izom funkciók zavarára és betegségeire utalnak.
És mert a magnézium annyira sokszínű szerepet tölt be, oly sok különböző celluláris metabolikus funkcióban, a tünetek sokfélék lehetnek.

A magnéziumhiány 16 tünete

Gyulladásgátló ásványi anyagként védelmet nyújt számos betegséggel szemben, mint például az ízületi gyulladás és az Alzheimer-kór, magas vérnyomás, cukorbetegség, légzési problémák, és még sok más.

A tünetek:

Kalciumhiány
Rossz szív egészség
Gyengeség
Izomgörcsök
Tremorok
Hányinger
Szorongás
Magas vérnyomás
II. típusú cukorbetegség
Légzőszervi problémák
Szédülés
Fáradtság
Kálium hiány
Nyelési nehézség
Gyenge memória
Összezavarodottság


Hogyan lehet biztonságosan magnéziummal kiegészíteni étrendünket

Szinte lehetetlen túladagolni a magnéziumot, de túl sokat fogyasztani belőle sem mindig jó ötlet. Túl sok magnéziumbevitel bizonyos mellékhatásokhoz vezethet, mint a szabálytalan szívverés vagy lassult légzés. Hasonlóan az aszkorbinsavhoz, a túladagolás bél tolerancia küszöbbe fog ütközni és tünete hasmenés lesz. Nem minden magnézium kiegészítő szívódik fel könnyen.

A magnézium-citrát a magnézium-kiegészítők egyik legkönnyebben felszívódó formája.

A magnézium-kloridot magnézium olajnak is nevezik, bár nem olaj.

Ha nem szeretnél magnézium tablettákhoz fordulni, itt van pár jó magnéziumforrást jelentő élelmiszer:

Tökmag
Napraforgómag
Szójabab
Feketebab
Kesudió
Spenót
Tök
Szezámmag
Mandula
Gombó
Források: WebMD , MedlinePlus
Forrás:naturahírek
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Hasznosak
  2013-06-07 09:16:12, péntek
 
  6 filléres és természetes mód a mérgező háztartási tisztítószerek lecserélésére:
A szintetikus háztartási tisztítószerek sokszor tele vannak veszélyes és mérgező vegyi anyagokkal. Léteznek kevésbé fenyegető lehetőségek az élelmiszerüzletekben nagyon elenyésző, illetőleg szinte semmilyen költséggel, természetes anyagok felhasználnálására is a ház körül.

Íme 6 innovatív mód a régi szintetikus tisztítószerektől való megszabaduláshoz:

1. Természetes fertőtlenítés és szagtalanítás
Otthonokban szerte a világon a fertőtlenítő anyagok a legelterjedtebbek. A félelem a baktériumok és a "piszkos" munkalapokkal járó lehetséges betegségek ellen arra ösztönzi az embereket, hogy a konyhaszekrényt naponta antibakteriális törlőkendőkkel, vagy más antibakterizáló szerrel lefújják vagy letöröljék. Ez nem csupán szuper rezisztens kórokozókat eredményezhet, ami komoly problémákat okozhat a közegészségügyben, a tudósok egyre inkább azon az állásponton vannak, hogy néhány baktérium elengedhetetlen a megfelelő védettség kialakulásához.

Ahelyett, hogy erős tisztítószerekkel kínlódik, a vágódeszka és a pult természetes fertőtlenítésére használjon citromlevet. Ezen túlmenően, a citromlé segít eltávolítani a nem kívánt foltokat és szagokat is.

2. A fürdőszoba tisztítása
A fürdőszobai tisztítószerek talán a leginkább mérgező tisztítószerek a piacon. Javaslatunk a bórax por és citromlé keveréke. A bórax gyógyszertárakban és drogériákban kapható por, amit előszeretettel használnak a kozmetikai iparban is csíraölő tulajdonságai miatt.

3. A patina eltávolítása
Használjunk egyszerűen asztali sót és citromos vizet ahhoz hogy a réz, króm és sárgaréz otthon ismét ragyogjon. Alkalmazása után a keveréket hagyjuk állni a fémen kb 10 percig, majd mossuk le meleg vízzel. Végül pedig gyengéd mozdulatokkal fényesítsük ki a felületet.

4. Természetes üvegtisztító
Legyen szó poros vázáról, piszkos ablakról, vagy régi kávéfőzőről, a citromlé kitűnő üvegtisztító. Próbáljon meg egy rész citromlevet tíz rész vízhez adni és törlőruhával vagy papírtörlővel tisztítsa meg az üvegfelületeket. Meg fog lepődni mennyire hatékony ez a megoldás és talán még jobban lenyűgöző utána a vegyszerszag hiánya.

5. A zsír eltávolítása
Leggyakrabban a zsír eltávolítása okoz nagy fejtörést. Mint általában, itt is a természetes alternatíva a hatékonyabb és olcsóbb. Használjon egyszerűen sima vizet és citromlevet arra, hogy a zsírt eltávolítsa a konyhai berendezésekről, pultokról, edényekről.

A citromlé kiváló takarításhoz is, de nem szabad elfeledkeznünk annak egészségre gyakorolt pozitív hatásairól sem. Első dologként reggel meleg citromos víz fogyasztása nemcsak rendkívül hasznos fogyasztó, méregtelenítő, hanem a teljes immunitás növelésében is nagy szerepet játszik.

6. Egyénileg készített mosószer
Amellett, hogy a boltban vásárolt mosószer egy sor mérgező vegyi anyagot tartalmaz úgy tűnik, hogy szinte célja, hogy kifakítsa a boltban vásárolt ruhákat és merevvé is tegye őket - arra kényszerítve a vásárlót, hogy öblítőszert is vegyen mellé.

Itt egy hihetetlenül egyszerű, természetes és olcsó mosószer amelytől ruhái lágyak és tiszták lesznek.

1 bögre fehér ecet
1/4 bögre citromlé
2 bögre szódabikarbóna
1 bögre bórax
1/4 bögre folyékony kasztília szappan (vagy késsel vagy reszelővel reszeljen le egy kedvenc természetes alapú szappanát)

Keverjük össze őket egy nagy műanyag edényben. Kezdje az ecettel és citromlével, majd folyamatosan keverje hozzá a többi alkotórészt. Tipp: használjon elektromos kézi habverőt a csomóktól való megszabaduláshoz. A folyékony kasztília szappan hozzáadása az utolsó. Egy sűrű masszát fog kapni, de ne hagyja abba a keverést addig amig pelyhek keletkeznek benne és egy nedves "por alakú mosószer"-t nem kap. Ha túl korán hagyja abba a kevergetést, nagyon kemény anyaggá szilárdul a massza, amelyet a következő alkalommal igen nehéz lesz használni.

Néhány csepp illóolajjal kedvenc illatát is belekeverheti és már kész is.

Fedeles tartóban kell tárolni és kb 1/4 bögrét kell belőle használni egy mosáshoz. Megéri kipróbálni? Szerintem igen.
Ma reneszánszát éli a mosószóda is. 3 evőkanál másfél liter vízben feloldva ruha áztatónak nagyon jó. A konyharuha és a piszkosabb holmik egy-két óra áztatás után kimosva garantáltan tiszták és illatosak lesznek. Ha az áztatáshoz nincs kedve, adhat belőle egy keveset a mosóporhoz, de ez utóbbit helyettesítheti is vele.
Forrás:naturahírek
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A KÁLCIUM mítosz összeomlása
  2013-06-07 08:38:40, péntek
 
  Meglepő módon azokban az országokban, ahol iránytottan a legtöbb kálciumot fogyasztják, a legnagyobb a csontritkulás előfordulásának aránya. Nevezetesen Kanadában, USA-ban és a Skandináv országokban -mondja David Wolf, a világ egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő étkezési szakembere.

A csontsűrűség ugyanis nincsen egyenes arányban a csonterősséggel. A csontritkulást ellenőrző klasszikus orvosi tesztek a csontsűrűséget ellenőrzik csupán. Csakhogy a csonterősség ennél sokkal több. A csont gyakorlatilag nem más, mint ásványi anyagok egy kollagén rendszerbe zárva. Az ásványi anyagok teszik erőssé a csontot, teherbíróvá, míg a kollagén biztosítja a csont rugalmasságát. Bizonyos gyógyszerek (Fosamax pl.) a csont ásványianyag tartalmát növelik, miközben a rugalmasságát nem. Ezzel tulajdonképpen rontják a csont minőségét, mert sajnos törékenyebbé teszik azt.

Dr Robert Thompson ,,The Calcium Lie" (A kálcium hazugság) című könyvében azt mondja, hogy mivel a csontok legalább egy tucat ásványból épülnek fel, nagy tévedés ezek közül csupán egyre, a kálciumra kontentrálni, illetve ha ezt tesszük nagy valószínűséggel gyengítjük csontjaink szerkezetét, és hosszú távon sok egyéb probléma mellett csontritkulást idézünk elő. Egyenesen úgy fogalmaz, hogy amit az rovosunk nem tud, az meg is ölhet minket.

David Wolf és mások is hangsúlyozzák a nem megfelelő kálciumbevitel számos egészségügyi probléma okozója:

Korai öregedés
Szív és érrendszeri betegségek
Fog és fogínybetegségek
Elhízás és diabetesz
Alzheimer kór
Mell rák és mell ciszták
Epekő, vastagbélrák és Crown-betegség
Vesekő
Petefészek ciszta
Cellulitisz

A nem kívánt helyeken lerakódott kálcium veszélyei:
Tovább komplikálja a helyzetet, hogy a nem kívánt helyeken lerakódott kálcium az immunrendszerünk ellen egyfajta pajzsot képez, és otthont nyújt a szervezetbe került nehézfémeknek, rovar és féregirtószerek származékainak és a szervezetbe kerülő műanyagoknak. Ezért olyan nehéz ezeket a mérgeket kiüríteni a testünkből. És ha már kialakul egy ilyen, az immunrendszer számára alig megközelíthető kapszula bennünk, természetesen vírusok, baktériumok és gombák is szívesen megtelepednek ott.

Mi tehát a csonterősítés legjobb módja

A lerakódásokat nyilván el akarjuk kerülni, és azt is, hogy csontjaink túl törékenyek legyenek, és veszítsenek rugalmasságukból. Testünknek nagyobb esélye van a bevitt kálciumot megfelelő módon hasznosítani, ha az növényi eredetű. Hogy néhányat megemlítsünk ilyen például az igazi növényt evő tehenek teje -bármilyen abszurd is ezt kihangsúlyozni, sajnos ma már releváns-, a zöld, leveles zöldségek, a citrus gyümölcsök magjai, a karob, a búzafű, stb.
Louis Kevran, a Nóbel díjra jelölt francia tudós éveket töltött a szilícium és kálcium összefüggésének kutatásával. Felfedezte, hogy a szilícium és magnézium a szervezetben egy a csontok által könnyen hasznosítható kálcium szerű anyaggá alakul. Tehát javíthatjuk csontjaink minőségét ezek fogyasztásával is. A szilícium remek forrása például a nyers uborka, zöld paprika, paradicsom és számos gyógynövény, így a mezei zsurló (Equisetum arvense), csalán (Urtica dioica), abrakzab (avena sativa) és az alfalfa.
A lehető legjobb magnézium forrás a nyers, organikus kakaó. Tehát érdemes minőségi, magas kakaótartálmú étcsokoládét enni! -megyek is veszek egy táblával!
A többi, csontjaink és egész szervezetünk számára szükséges 84 ásvány legegyszerűbb gyűjteménye a Himalájai sókristály.
Ezek mellett természetesen elengedhetetlen a D és K vitaminok biztosítása is. Mint tudjuk a D vitamin segít a kálciumfelszívódásban, a K vitamin pedig biztosítja, hogy a felszívódott kálcium a testünkben a lehető legmegfelelőbb helyre kerüljön.

Csonterősítés 8 lépésben
A csonterősítés érdekében tehát többféle elhatározást kell meghoznunk és életviteli változtatást kell kieszközölnünk. Ez a befektetés hosszú távon bőven megtérül majd, ugyanis szívünk, ereink, szerveinket és csontjaink egészségéről gondoskodnak.


- Vegyünk magunkhoz optimális mennyiségű D vitamint akár napsütésből, akár étkezési kiegészítők segítségével. D vitamin szintünket laboratóriumi vér vizsgálattal ellenőrizhetjük.
- Biztosítsunk megfelelő mennyiségű K vitaminbevitelt savanyított ételekből, zöld, leveles zöldségekből, nyers tejből és sajtbó. Továbbá ha szükséges K2 vitamin szedédével. Egészséges, más gyógyszereket nem szedő felnőtteknek Dr Vermeer maximum 185 mcg napi adagot javasol.
- Végezzünk rendszeresen bármilyen a gravitáció vonzása ellen irányuló gyakorlatot. Például séta, futás, jogging, hegymászás. Idesorolják a step aerobikot is, mivel azonban ez kifejezetten káros a medencefenék izmaira, lányok és hölgyek lehetőleg kerüljék. Az egyik idetartozó legélvezetesebb testgyakorlás a "csúcs fitnesz",
- Fogyasszuk a helyi, friss, teljes és organikus termékeket, legyen az gyümölcs, zöldség, gabona, tojás, hús vagy pasztörizálatlan tejtermék.
- Minimalizáljuk a cukor és finomított gabonák fogyasztását.
- Gondoskodjunk elegendő éjszakai, pihentető alvásról.
- Érdemes fontolóra vennünk a jó minőségű állati eredetű omega3 tartalmú étkezési kiegészítők fogyasztását.
- Végül pedig, és talán ez a legnehezebb a mai változó időkben, tanuljuk meg az életünkben minket érő stresszt megfelelő módon kezelni!
Forrás: másodikszív
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
A rák ellen:
  2013-06-07 08:10:27, péntek
 
  A rák elleni természetes harc négyesfogata (amygdalin vagy B17-vitamin, kurkuma, gyömbér, alkáli só) hatékonyabb mint a kemoterápia


Sárgabarack



Figyelmet parancsoló a B17 vitamin ( laetril, amygdalin) azon tulajdonsága, hogy a rákos sejteket úgy pusztítja el, hogy az egészséges sejteket érintetlenül hagyja. Ez pedig nincs mese, a kemoterápiát jóformán teljesen megszégyeníti. Egyébiránt teljes képtelenség még az is, hogy a kemoterápia szóban egyáltalán még szerepel a "terápia" elnevezés. Nincs semmi terapeutikus abban, (leginkább a barbarikus elnevezés illene rá) ahogy az embereket mérgekkel fecskendezik tele. Ezek aztán válogatás nélkül megölnek minden sejtet, tekintet nélkül arra, hogy a sejt egészséges vagy rákos.

A B17 vitamin 4 részből áll, melyek közül kettő a glükóz, a harmadik a benzaldehid és a negyedik a cianid. A "cianid" puszta említése általában enyhe sokkot okoz az emberekben, mert egy jól ismert méreg. Ugyanakkor a cianid és benzaldehid nem szabad molekulák. Természetesen kötött állapotban vannak más molekuláris képződmények kötéseiben. Valójában sok élelmiszer- beleértve a B12-vitamint- tartalmaz cianidot, de fogyasztása biztonságos, mert a cianid egy másik molekula részeként van jelen.

És most jön a zseniális rész: a rákos sejtek egy olyan enzimet tartalmaznak, amely az egészséges sejtekben nincs meg. Ez a béta-glükozidáz, az úgynevezett "felszabadító enzim". Ez az enzim szabadítja fel a benzaldehidot és a cianidot, így pusztítva el a rákos sejteket. És itt a még hihetetlenebb része a történetnek. Az egészséges sejtekben van egy ú.n. rodanáz enzim, ami "elkapja"a szabad cianid molekulákat és ártalmatlanná teszi őket oly módon, hogy kénnel kapcsolja össze őket. Azáltal, hogy a cianid rodanázhoz kötődik, cianát lesz belőle, amely egy semleges anyag. A rákos sejtek nem tartalmaznak elegendő ként ehhez!

Egy másik szempont, ami fenomenális természetes megoldás a rák gyógyítására az, hogy a laetril vagy B17 vitamin, 2 rész glükózt tartalmaz. A ráksejteket nem oxigén élteti mint a normális sejteket, amelyek (aerob) környezetben élnek, hanem a cukor erjesztése által növekednek,(anaerob) környezetben. Mivel az amigdalin 2 glükóz molekulát tartalmaz, a ráksejtek " örömmel" metabolizálják azt. Ez pontosan ugyanaz az elv, amely alapján a bőrön át felszívódó B12 vitamin is működik: http://www.b17hu.info/b17-kurak.html

Legjobb természetes forrása a sárgabarack magja. Az alma magja is tartalmazza, de koncentrációja a sárgabarackmagban a legmagasabb.
A laetril viszont nem csupán az egyedüli és legkülönlegesebb természeti forrásunk a rák gyógyítására.

A kínai és ajurvédikus orvoslás a gyömbért évszázadok óta használja.
A gyömbér egy csodálatos széles spektrumú gyógyító növény:
Gyömbér


A gyömbér előnyei:
A gyömbért évek óta eredményesen használják gyomor-bélrendszeri problémák kezelésére. Serkenti a jó emésztést.

Tengeribeteg a tengerész? Adjunk neki gyömbért! Egy dániai kisérlet során 40 tengerészkadét kapott naponta 1 g gyömbérport, aminek hatására jóval kevesebbszer tört ki rajtuk a hideg verejtékezés, hányinger- a tengeribetegség klasszikus tünetei, mint a 39 placebót szedő társukon.

Segít orrduguláskor, minimálisra csökkenti a nyák képződését, segítve ezzel asztmásoknak is. Különböző gyömbér kivonatok bizonyítottan javítják a szív-és érrendszeri egészséget és jótékonyan hatnak a vérkeringésre.

A gyömbér elpusztítja az 5-LO enzimet, amely nélkül a prosztata rákos sejtek pár órán belül meghalnak. Egyik komponense bebizonyítottan képes lelassítani vagy megállítani többféle rák metasztázisát (rákos sejtek áttevődését).
Néhány onkológus gyömbér kivonattal egészíti ki saját mérgező terápiáját, lerövidítve a betegek kemotól vagy sugárzástól való szenvedését.

Kiváló természetes gyulladáscsökkentő, ízületi fájdalom, valamint egyéb krónikus fájdalmak esetében. Néha még az agyi gyulladás is enyhíthető gyömbérrel.

Egyik fő orvosi jelentés azt állította, hogy a gyömbér nem volt jobb, mint az ibuprofen az ízületi gyulladás enyhítésére. Az ibuprofen viszont (nem-szteroid gyulladáscsökkentő hatóanyag) sok káros hosszú távú mellékhatással rendelkezik, ami befolyásolja a vesék, májak, belek és az immunrendszer működését.
A csernobili és fukushimai nukleáris katasztrófák után azt is jó tudni, hogy a gyömbér jelentős sugárvédelmet nyújt sejt szinten. Naponta fogyasztva
gyulladás csökkentő, rákölő, immunrendszer erősítő és krónikus fájdalom enyhítő és komoly figyelmet kap a rák gyógyításában is.


Kurkuma


A kurkumin már keletkezésükkor lemészárolja a rákos sejteket

Dióhéjban: a kurkumin antioxidáms, gyulladáscsökkentő, epekiválasztást elősegítő, májvédő és rákölő.
2011 április 21-én, a University of Texas MD Anderson Cancer Center kutatói, a nyugati orvostudomány által preferált toxikus kemoterápiás szerek kutatása helyett egy igen meglepő tanulmányt tett közzé.

A kutatók teljesen rácsodálkoztak a kurkumin azon képességére, hogy képes megkülönböztetni a rákos és a normál sejteket és apoptózist (sejthalált előidézni) a rákos sejtekben, közben valójában elősegítve az egészséges sejtek jobb sejtszintű metabolizmusát. Itt egy hivatkozási tanulmány lista a kurkumin rák ellenes hatására:

( http://www.greenmedinfo.com/substance/curcumin )

További érdekes információk lelhetők fel a kurkumin, gyömbér és egy további érdekes vegyület, az alkáli só rákellenes hatásáról ezen a magyar oldalon:
http://www.b17hu.info/kurkuma.html

A kurkumára visszatérve, még egy adalék:

amikor a testet káros környezeti hatások, szennyezőanyagoknak való kitettség, vagy szabadgyökök áltak okozott károsodás éri, a DNS-károsodás gyorsabban megy végbe a testben, mint ahogy a szervezet önjavítási, ú.n. epigenetikus modulációja menne végbe.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a kurkumin (diferuloylmethane) biológiai hatását pont ezen az epigenetikus moduláción keresztül fejti ki!

A közelmúltban egy, a Zheijian tartomány népi Kórházában Zheijiangban, Kínában készült tanulmány azt jelzi, hogy a kurkumin apoptózist képes indukálni tripla negatív mellrákos sejtekben. A tripla negatív mellrák (TNBC) egy olyan típusú rák, ami hagyományos terápiával gyógyíthatatlan.

Persze milyen rák gyógyítható kemoterápiával???...

Tehát, ha ismersz valakit aki rákos, hajlamos a rákra vagy csak egészségesen szeretne élni, oszd meg vele a cikket!

Forrásanyag:
http://www.b17hu.info/b17-kurak.html
http://www.b17hu.info/kurkuma.html
http://www.greenmedinfo.com/substance/curcumin
Forrás: naturahírek
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A mezítláb való fűben járás áldásos hatásai:
  2013-06-07 07:35:46, péntek
 
  Aki elektromos vezetékekkel dolgozik tudja, hogy nem szabad leföldelve lennie, mert akkor megrázhatja az áram. Ha baleset történik, áthalad rajta az áram, mert a test is vezeti az áramot. Ezek a nyugati tudomány által rég felismert tények. Ezen az ismereten alapszik a Kínai orvoslás évezredes tudománya is, az akupunktúra. Jól tudjuk ma már azt is, hogy az idegrendszerünk elektronok mozgatásával működik.

Munkások gyakran használnak egy kis elektromos szenzort mielőtt belefúrnak a falba, amit végig szoktak húzni a falon, hogy megnézzék, hol lehet feszültséggel töltött az elektromos vezeték. Ezzel az egyébként komputer boltokban olcsón beszserezhető kis szenzorral remekül demonstrálhatjuk, hogy a mi testünk is antennaként viselkedik. Egészen egyszerűen, ha magunkhoz közel húzzuk, és eltávolítjuk, a kis készülék gyorsabban vagy lassaban csipog. Ha elektromos feszültséggel töltött mezőben állunk, a test is feltöltődik feszültséggel, míg ha földeljük magunkat, az elektromos feszültség is csökken,mert áthalad rajtunk.

Ezért például orvosi műtőben nagy figyelmet fordítanak arra, hogy csak leföldelt beteget műtsenek. Nehogy a felhalmozódó feszültség extra stresszként hasson a beteg testére. Az elektronikai területen dolgozók is mindig leföldelten dolgoznak, nehogy a testükben felhalmozódott elektromos feszültség megrongálja a chipet vagy software-t.

A Föld számunkra a legnagyobb elektromos tárgy, aminek részei vagyunk. Elektromos feszültsége energizálja a körülöttünk lévő tárgyakat, így minket. Ez teljesen normális monjda Clint Ober, aki
James Oschman biofizikussal ma a Föld elektromos feszültségének testünkre gyakorolt hatását vizsgálja.

Az emberek természetes körülmények között leföldelve éltek, vagy mezítláb vagy bőrtalpú cipőkben jártak. Így testükbe könnyen utat találtak a Föld szabad elektronjai. Az utóbbi 50 évben azonban, mióta a műanyag taplú cipők elterjedtek, le lettünk földelve.

Új megfigyelés, hogy az elektronok úgy viselkednek, mint az antioxidánsok. Az immunrendszerünk által előállított szabad gyököket semlegesítik, kitisztítják a testből. A szabad gyökök, ezek a reaktív oxigén fajták ugyanis elektron hiányosak, amik földelés során magukhoz vonzzák a testbe áramló szabad elektronokat.

A mezitláb fűben, homokban vagy vízben járás tehát rendkívül előnyös az egészségünkre. Sőt a földelve való alvás is.

Dr Stephen Sinatra, kardiológus és Földelés szakértő azt mondja, hogy a véráramlást segíti, ezáltal a vérnyomást csökkenti a Földdel való szabad kapcsolat;
A fehérvérsejtek száma és a billirubinszint normalizálódik
A fájdalomküszöb emelkedik
A kalcium- és foszfor- háztartásra való előnyös hatásának köszönhetően kedvező a csontriktulás gyógyításában és megelőzésében
Csökkenti a vér glukóz szintjét, ezáltal előnyös a cukorbetegség kezelésében
Csökkenti a szabad tri-iodothironint és növeli a szabad thiroxint, ezáltal jobb pajzsmirigy működést biztosítva

Csehek Katalin :
További hasonlóan egyszerű és olcsó 11 hatékony egészségmegőrző technikát tettem fel a masodiksziv.blogspot.be blogomra a minap, és próbálok minél többet megvalósítani belőlük jómagam is. Az elmúlt hétben például az alvásidőmön igyekeztem javítani. Ennek eredményeként egy nap kivételével sikerült 11-kor lefeküdnöm. Már ezt az egy órát észrevettem, sokkal jobban éreztem magam! Az elkövetkező héten a célom fél 11-kor lefeküdni, és végül 10-re előrehozni az alvásidőt.
Forrás: második szív
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Egészségstimulálás
  2013-06-07 07:20:40, péntek
 
  A 12 leghatékonyabb egészségstimuláló stratégia :
1. CSÍRÁK
A csírák lehetővé teszik a testünknek, hogy több vitamint, ásványi anyagot aminosavakat és esszenciális zsírokat hasznosíthasson a fogyasztott ételekből. A csíráztatás során olyan ásványok láncolódnak a fehérjékhez, mint kálcium és magnézium, ami így a test számára könnyebben felszívható. Borsó és napraforgó csírák biztosítják a létező legtökéletesebb minőségű fehérjéket. A kicsírázott napraforgómag gazdag vas és klorofill forrás is, mely utóbbi segít a vér és a máj méregtelenítésében.

2. Savanyított ZÖLDSÉGEK
A savanyított zöldségek alapvető fontosságúak az egészséges bélflóra fenntartásához. A savanyítás során mikrobák, másnéven probiotikumok fejlődnek, amik a bélfóra minőségét kiegyensúlyozzák. Ezek az ételek tartalmazzák a legjobb minőségű kelátokat, melyek képesek kiüríténi a testből a nehézfémeket és számos további mérget.

3. NAP
A D vitamint az általános emberi egészség egyik legfontosabb feltételének tartják. Testünk 30 ezer génje közül közel 2 ezer működését befolyásolja a D vitamin. Ezért van alapvető szerepe van a betegségek többségének kialakulásában, így a cukorbetegség, depresszió, szív betegségek és a rák. A D vitamin legideálisabb forrása a nap.

4. IDŐSZAKOS BÖJT
Az időszakos böjt, azaz a reggeli elhagyása, segít a testnek, hogy a cukor és szénhidrátok égetése helyett zsírégetésből fedezze az energiaszükséglet nagy részét. Kutatások kimutatták, hogy a böjtölés a fiatalság hormon, más néven növekedési hormon (HGH) termelését stimulálja, méghozzá nem kevesebbel, mint 1300%-kal a nőknél, és 2000%-kal a férfiaknál. Ennek a böjt fajtának még további jó hatásai például, hogy normalizálja az inzulin és leptin érzékenységet, mely az optimális egészség kulcsa, csökkenti a gyulladásos folyamatokat és javít más betegségmeghatározó biológiai folyamatokat.

5. MAGAS INTENZITÁSÚ SPORTOLÁS, CSÚCS FITNESZ
A csúcs fitnesz megdönti a konvencionális kardio programok hatását. Az aerobik sportok leghasznosabbikának bizonyult például a fiatalság hormon, más néven növekedési hormon (HGH) termelésének stimulálásában, mely az általános egészségért, az erőért és az életerőért felelős. A kutatások úgy találták, hogy az inzulin érzékenységet is javítja, a zsírégetést segíti és jelentősen növeli az izom gyarapodást.

6. ALVÁS
A rossz alvás számos betegséghez vezet, például rövidtávú memória zavar, viselkedási problémák, súly gyarapodás, cukorbetegség, a szív betegségek és rák esélyének növekedése. Az elégtelen alvás ráadásul öregít. Ha kipihenten ébredsz reggel, az arra utal, hogy az alvási szokásaid rendben vannak. De ha nem, érdemes megvizsgálni az alvási szokásaidat. A ZEO nevű telefonra is installálható aplikáció remek segítséget nyújthat ebben.

7. MEZÍTLÁB JÁRÁS (FŰBEN VAGY VÍZBEN)
A mezítláb járás lehetővé teszi a szabad elektronok áramlását a földből a testbe. Ezek a szabad-elektronok a leghatékonyabb antioxidánsok. A testben található bármely szabad gyököt elektromosan semlegesíteni tudnak. Ez a ,,földelés" továbbá hígítja a vért, ami segítséget nyújt a szív problémákkal és a vérrögök képződésével szemben.

8. IVÓ VÍZ
A vérünk, a vesénk és a májunk is mind tiszta vizet igényelnek ahhoz, hogy a testet folyamatosan méregtelenítsék. Érdemes vízszűrőt felszerelni a csapvizekre.


9. KORLÁTOZZUK A FÉLKÉSZ ÉTELEK FOGYASZTÁSÁT, ÉS VÁLTSUK FEL A NEM VEGETÁRIÁNUS SZÉNHIDRÁTOKAT EGÉSZSÉGES ZSÍROKRA
A hasznos zsírok forrása az avokádó, kókusz olaj, olíva olaj, olíva bogyó, vaj, diók és a vad alaszkai lazac. A félkész ételekbe sajnos hajlamosak sok fruktózt tenni, mely többféle betegség forrása, így az inzulinrezisztenciáé is.


10. KERÜLJÜK A MÉRGEKET
Dobjuk ki a mérgező háztartási tisztítószereket, személyes ápolószereket, légfrissítőket, rovarirtókat, gyep rovarölőket és helyettesítse természetes változatokkal. Különösen óvakodjunk a higanytól, ami az amalgám fogtömésekből szabadul könnyen ki és a tengeri halakban található meg nagyobb mennyiségben; továbbá kerüljük a flórt, mely a flóros fogkrémekben és a flór alapú gyom- és rovarirtóknak köszönhetően a hagyományosan termesztett zöldségekből kerülhet könnyen a szervezetünkbe; kerüljük a Bisphenol-A (BPA) és Bisphenol-S vegyületeket, melyeket a polikarbonát és phthalate alapú műanyagokban használnak, mint a puha műanyagok, pl a PVC, a konzervdobozok belsején lévő festék, és sok tisztálkodó eszköz, samponok, fogkrémek és kozmetikumok.

11. STRESSZ
A Center for Disease Control (CDC) jeletése szerint a betegségek 85%-a mögött érzelmi problémák állnak. Nagyon fontos mindenki számára, hogy találjon egy hozzá illő, számára elfogadható mentális stresszoldó technikát. Ilyen például az energia pszichológia által kifejlesztett Emotional Freedom Technique (EFT), melynek során újra lehet programozni, hogyan reagáljon a testünk az elkerülhetetlen stressz okozókra vagy a mindennapok ,,apró dolgaira", hogy végül nem lesznek ezek károsak az egészségre. Rendszeres mozgás, testedzés, elegendő alvás és a meditáció szintén segítenek a stresszoldásban.

12. MONDJ NEMET A GYÓGYSZEREKRE, amikor csak lehet! Többször lehet, mind gondolnád.
Ha a gyógyszereket természetes változatokkal helyettesítjük és ezzel egyidőben kiküszöböljük a betegséget okozó életmódbeli szokásainkat, megtettünk minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy ne váljunk krónikus beteggé vagy a gyógyszerészeti halálozási statisztika egy száraz adatává. Az egészségügyi problémák nagy része gyors javulást mutat életmódbeli változások hatására, például az előző 11 pontban felsoroltakra.

Forrás: Dr Joseph Mercola,és másodikszív
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A fokhagymáról érdemes tudni :
  2013-06-07 06:53:59, péntek
 
 



Egy régi népi orvosság: a fokhagyma 10 csodálatos hatása

1. Elősegíti a magzat testsúlyának növekedését az anyaméhben. Kivéve persze, ha mindig nagy súllyal születő babák fordultak elő a családban, a gyermeket váró kismamáknak érdemes kipróbálniuk a fokhagymát.

2. Erősíti az immunrendszert, valamint segít felvenni a harcot légúti fertőzések, köhögés és az orrdugulás ellen. Télen az összezúzott fokhagyma és méz keveréke köhögéscsillapító és nyákoldó lehet. Ha ezt a hatást még erősíteni szeretnénk, adjunk hozzájuk egy kis gyömbért is.

3. Nagy mennyiségben tartalmaz jódot, ezért pajzsmirigy túlműködés esetén nagyon hatékony.

4. Nagy mennyiségű C-vitamint is tartalmaz.

5. Kezeli az impotenciát. Viagra helyett próbáljon néhány hónapig fokhagymát fogyasztani!

6. A szív-és érrendszeri betegségekre is kiváló. Az LDL-koleszterin a fokhagyma ellensége, kisöpri az erek falát. Tanulmányok kimutatták, hogy szívbetegségekre csodálatos pozitív hatásai vannak.

5. Gombás és bakteriális hüvelyi fertőzések egy pillanat alatt eltűnnek fokhagymával kezelve a területet! A benne lévő allicin, amely egy kénes vegyület, természetes antibiotikum.

6. Nagyszerű forrása a B6-vitaminnak is, amely szükséges az egészséges immunrendszerhez és az új sejtek hatékony növekedéséhez. A B6-vitamin jó hangulatváltozások ellen is!

9. A fokhagyma segíthet többféle rák megelőzésében. Húgyhólyagrák, prosztatarák, mellrák, vastagbélrák és gyomorrák esetén már kimutatták, hogy a tumorok csökkentek, amennyiben a beteg fokhagymát fogyasztott. Egyébként mágáról a B6-vitaminról is bebizonyosították már, hogy megöli a rákos sejteket.

10. A fokhagyma szabályozza a vércukor szintet, mert fokozza az inzulin szintjét a vérben. Ez nagy segítséget nyújthat a cukorbetegségben szenvedőknek.
Forrás:naturahírek
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Virágpor, méhpempő, propolisz
  2013-06-07 06:48:45, péntek
 
  A virágpor, méhpempő és propolisz hármasa az összes multivitamint és antibiotikumot elavulttá teszi
Íme 10 jó ok, amiért a friss virágport érdemes a napi étrend részévé tenni

1. Energizáló - A virágporban található különböző tápanyagok természetes energizálók a szervezetre nézve. A szénhidrát-, fehérje-és B-vitaminok segítenek megőrizni az energiát egész napra, fokozzák az állóképességet és harcolnak a tavaszi fáradtság ellen.

2. Gyakran használják lokális készítményekben, amelyek célja a gyulladásos állapotok, bőrirritáció, mint a pikkelysömör vagy az ekcéma kezelése. Az aminosavak és vitaminok védik a bőrt és segítik a sejtek regenerálódását.

3. Légzőrendszer - A virágpor nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, amelynek gyulladáscsökkentő hatása a tüdő szöveteiben megakadályozva az asztma kialakulását.

4. Allergia - A pollen csökkenti a hisztamin jelenlétét a vérben, így enyhítve az allergiás tüneteket. Dr. Leo Conway, MD Denver Colorado, azt jelentette, hogy betegei 94 százaléka teljesen allergiamentes lett virágport fogyasztva. Mindent asztma, allergia és gyulladásos arcüreg probléma nyomtalanul elmúlt, mintha kiírtották volna- amely igazolja a virágpor csodálatos hatásosságát sokféle légúti megbetegedés esetén.

5. Emésztőrendszer - Az egészséges vitaminok, ásványi anyagok és fehérje mellett, a virágpor enzimeket is tartalmaz, amelyek segíthetik az emésztést. Az enzimek segítik a testben történő tápanyagfelszívódást.

6. Immunrendszer erősítő: A pollen jó a bélflóra karbantartására is, ami ezáltal támogatja az immunrendszert is.

(A bélflóra felelős az ember immunitásának 80 százalékáért, nem a “védőoltások")

A holisztikus egészségügyi szakértő Dr. Joseph Mercola szerint, a virágpor antibiotikum- szerű tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a vírusok ellen. Nagyon gazdag antioxidánsokban is, amely védi a sejteket a káros szabad gyököktől.

7. Kezeli a szenvedélybetegségeket- holisztikus gyógyításban szenvedélybetegségekre használják, és egyben gátolja a bizonyos ételek iránti sóvárgást is, elnyomva arra vonatkozó impulzusokat a szervezetben. Mivel a méhek által összegyűjtött pollen gátolja a sóvárgást, további kutatásokra lenne szükség fogyókúrában betöltött esetleges szerepéről.

8. Támogatja a kardiovaszkuláris rendszer egészségét. A virágpor nagy mennyiségű rutint tartalmaz, amely egy antioxidáns bioflavonoid, és segít a hajszálerek megerősítésében, ily módon játszva szerepet keringési problémák és a koleszterinszint javításában. Erős véralvadásgátló tulajdonságai pedig meggátolhatják egy esetleges szívroham vagy szélütés bekövetkeztét.

9. Prosztata egészsége- a jóindulatú prosztata megnagyobbodástól szenvedő férfiak megkönnyebbülést nyerhetnek virágpor segítségével. Segíthet lecsökkenteni a gyulladást és mérsékelni a gyakori sürgető vizelési kényszert.

10. Meddőségi problémák - serkenti és visszaállítja a petefészek funkcióit, ezért ajánlott kisbabát tervező nőknek is, a teherbeesés meggyorsítására. E mellett, még nagyszerű afrodiziákum is!

Hogyan célszerű a pollent fogyasztani?

A virágpor élelmiszernek számít. Gyorsabban és hatékonyabban hat, ha étkezések közben fogyasztjuk, különösen gyümölccsel. Ez lehetővé teszi, hogy enyhe béltisztító hatása is legyen.

Egy kanál a reggelivel, lehetőleg egy darab gyümölccsel elfogyasztva a leghatékonyabb. A gyümölcsrostok ( nyers hemicellulóz) felerősítik a friss pollen hatásait.

6 ok a méhpempő fogyasztására

A méhpempő a dolgozó méhek mirigyeiből származik, amellyel a lárvákat és a királynőt etetik. Vastag textúrájú, tejfehér színű, és az emberek már évszázadok óta élvezik fiatalító tulajdonságait. Valóban tény, hogy a királynő méhek - amelyeket méhpempővel táplálnak egész életükben - mintegy 40-szer hosszabb ideig élnek, mint a dolgozók.

A méhpempő egészségügyi előnyei:

1.Rákellenes hatás - Egy 2009-es tanulmány szerint a méhpempő elnyomja a daganatok vérellátását. Amikor japán kutatók különböző típusok méhpempőt teszteltek köldökzsinór véna szövet kultúrákban, mindegyikük gátolta a vérerek képződését, különösen azok, amelyek a leggazdagabbak voltak kávésavban. Továbbá, mivel a méhpempő zsíros összetevői ösztrogén szerű hatást fejtenek ki, legalábbis ezt igazolja a tanulmány a PLoS One 2010 decemberi kiadása, - lehetséges, hogy a méhpempő kezeli az emlő és a méhnyakrákot is.

2. Javítja a vér egészségét- egy 2008 novemberében a Biological and Pharmaceutical Bulletinban megjelent tanulmány szerint, a méhpempő javítja az inzulin rezisztenciát és a vérnyomást is. A kutatók magas vérnyomású és inzulin rezisztenciával szenvedő patkányokat méhpempővel etettek. 2 hónap múlva magas fruktóz diétájukkal szöges ellentétben, két hónap után a patkányokon bizonyítottan észrevehetően kevesebb esetben figyelték meg véredényeik összehúzódását, ami alacsonyabb triglicerid-és inzulinszintet eredményezett.

3. Bőrápolás - Bár a méhpempő a legjobban ismert étrendkiegészítő, gyakran használják bőrápoló termékekben, mert DNS-t és zselatint tartalmaz. Ez a két összetevő támogatja a kollagén termelést (és így öregedésgátló). Emiatt sokan szeretik a méhpempőt helyileg alkalmazni. Ez lehetővé teszi, hogy táplálja és életet leheljen a bőrbe.

4. Antibakteriális alkotórészek - Egy tanulmány amely a Journal of Biological Chemistry 1990-es kiadásában jelent meg arról számol be, hogy a méhpempőben található - nem hivatalosan royalisinnek elnevezett fehérje - számos antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik és hatékony bizonyos baktérium törzsek ellen.

5. Tápanyagokban gazdag - Mint más méhészeti termék, ld. a virágpor és propolisz, a méhpempő legnagyobb vonzereje talán a vitaminok és ásványi anyagok lenyűgöző koncentrációja. Valóban, egy átlagos adag méhpempő tizenhét különféle aminosavat tartalmaz (beleértve mind a nyolc esszenciális aminosavat), a legtöbb B-vitamint és tiszteletreméltó mennyiségű vasat és kalciumot, amelyek elengedhetetlenek a kiváló vér- és csont egészséghez. A méhpempő A, C és E vitaminokat is tartalmaz, amelyek fontos antioxidánsokként semlegesítik a szabad gyökök tevékenységét, így őriznek meg minket a degeneratív betegségektől.

6. Meddőség kezelése - Nem véletlen, hogy a dolgozó méhek terméketlenek, míg a királynő 2000 tojást is rakhat naponta, és 4-6 évig él. Ez azért van, mert a méhpempő serkenti az ösztrogén termelést, ezáltal stabilizálja a nők menstruációs ciklusát. Férfiakban javítja a spermiumok morfológiáját és mindkét nem esetében növeli a libidót.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy a méhpempő frissen vásárolva fejti ki legjobban hatásait, mert feldolgozott formában (kapszulák és kivonatok) gyakran megy keresztül hőkezelési eljáráson és más gyártási folyamatokon, amelyek megölik a benne lévő aktív tápanyagokat és enzimeket.

A méhpempő további jellemzőiről bővebben itt olvashat: http://www.mehpempobolt.hu/

Propolisz az egészség megőrzéséért

A méhek gyógyszere tényleg működik, és talán az alábbi tények alapján érthetővé válik miért is használta már Hippokratész is a propoliszt sebek és fekélyek gyógyitására. A propolisz természetes penicillin, antibiotikum és gyulladáscsökkentő, mégpedig mellékhatások nélkül. Baktérium, vírus és gombaölő. Hatásos légcsőhurut és allergikus jellegű asztma esetében -nagyon jó megfázásos megbetegedések esetén( orrüreggyulladás, homloküreggyulladás, arcüreggyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás ellen) Influenza és herpeszvírus ellen immunrendszer erősítő.

Természetes penicillin
Szintetikus antibiotikumok magukkal hozzák mellékhatásaikat is - a propolisznak, a természetes antibiotikumnak nincs semmilyen mellékhatása. A propoliszról szintén kimutatták, hogy felveszi a harcot a szintetikus antibiotikumoknak ellenálló új baktériumtörzsek ellen is.


Vitamin és ásványianyag tartalma lenyűgöző

A kutatók szerint a propolisz gazdag az alábbi vitaminokban:

A vitamin (karotin)
B1-vitamin
B2-vitamin
B3-vitamin
biotin
bioflavonoidok
albumin
kalcium
magnézium
vas
cink
kovasav
kálium
foszfor
mangán
kobalt
réz
Megjegyzés: A propolisz a narancsnál 500-szor több bioflavonoidot (P-vitamin) tartalmaz.

A K-vitamint és a ként kivéve a propolisz az összes ismert vitamint tartalmazza a számos azonosítatlan egyéb vegyület mellett. A propolisz és a virágpor kiegyensúlyozott vegyületei szinergikusan működnek együtt annak érdekében, hogy létrehozzák szerintem a föld egyik legtökéletesebb szupertápanyagát.

Tizenhat aminosavat azonosítottak a propoliszban.

Jellemzői:

Allergiák
Zúzódások
Égések
Rák
Herpesz
Fáradtság
Torokfájás
Orrdugulás
Légúti betegségek
Pattanás
Bőrbetegségek
Leégés
Övsömör
Légúti fertőzések
Influenza
Megfázás
Köhögés
Fekélyek
Sebek
Antibakteriális, antivirális, antibiotikum, gombaellenes, gyulladásgátló és antioxidáns.

A propolisz és a virágpor áldásos hatásairól bővebben az alábbi oldalakon olvashatunk :

http://www.mehpempobolt.hu/mehpempo-enciklopedia/propolisz

http://www.mehpempobolt.hu/
Forrás:naturahírek
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2407
  • e Hét: 11189
  • e Hónap: 42675
  • e Év: 247376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.