Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A mennyországba utazó kislány
  2013-06-09 18:22:56, vasárnap
 
 
A vonat éppen befutott a pályaudvarra. A peronon egy kislány várt az "útipoggyászával", egy szatyorral, amelybe a tervezett utazásra egy kis ennivalót csomagolt be. A kicsi felszállt, és talált egy ülőhelyet egy még nem egészen teli fülkében. Kutatva nézett körül, és megnézte az utasokat, akik azonban mind idegenek voltak. Fáradt volt a hosszú várakozástól, és úticsomagját fejpárnának használta, hogy kissé kipihenje magát. Amikor jött a kalauz, nagy bizalommal megkérdezte tőle, hogy szabad-e itt aludni. Ő barátságosan igennel felelt, de utána látni akarta a jegyet. A kislány így felelt:

- Nincs jegyem.
Erre a következő beszélgetés alakult ki:
- Hova utazol hát?
- A mennybe megyek - hangzott a válasz.
A kalauz körülnézett, és csodálkozva válaszolt:
- Igen? És ki fizeti a vonatjegyet?
- Az Úr Jézus - felelte a kislány, és hozzáfűzte: - Ez a vonat nem a mennybe megy, és az Úr Jézus nem utazik rajta?
- Azt hiszem nem - válaszolta a kalauz, akit zavart a gyermek nyíltszívűsége. - De miből gondolod?
- Mert édesanyám gyakran énekelt egy éneket a vonatról, amely a mennybe megy, és az Úr Jézus kifizette az útiköltséget mindenkiért, aki azon utazik. De most már nem tudja többé énekelni. Nemrég meghalt. Ezért elhatároztam, hogy utána utazom, hogy ismét együtt legyek vele. Nem ismeri a dalt a vonatról, amely a mennybe megy? Nem énekli a kislányának, hogy el tudjon aludni? Vagy nincs kislánya? - kérdezte a kicsi, miután a kalauz csendben végighallgatta.
Megindult hangon válaszolt:
- Volt egy kislányom, körülbelül olyan idős, mint te, de már meghalt. Talán ő is a mennybe van.
- És most a bácsi odautazik, hogy viszontlássa? - kérdezte a kislány nagy együttérzéssel. Néhány utas érdeklődve hallgatta a beszélgetést. Egyesek mélyen meghatódtak a kislány furcsa kérdéseitől. Valaki ezt mondta:
- Ez egy angyal!
- Nem, Kati vagyok. Az angyalok az Úr Jézusnál vannak a mennyben. - Ezután nagy bizalommal megkérdezte az utasokat:
- Mindannyian a mennybe utaznak? Annak nagyon örülnék! Biztosan mind szeretik az Úr Jézust, és imádkoznak Hozzá, ahogyan anyukám is mindig tette velem. Anyukám azt mondta, hogy mindenki, aki valóban hisz az Úr Jézusban, minden nehézség nélkül a mennybe kerül.
- Édesanyád biztosan jó asszony volt - szakította félbe az egyik utas a kislányt.
- Az én anyukám azonban sosem akarta, hogy valaki azt mondja neki, jó ember. Mindig azt mondta, hogy senki sem jó, csak egyedül Isten; és hogy nem azok az emberek jutnak a mennybe, akik azt hiszik, hogy jók, hanem csak azok, akiknek az Úr Jézus megbocsátotta bűneiket.
- A kislány kék szemét a kalauzra emelte: - De még mindig nem mondta meg, hogy a mennybe utazik-e. Nem akarja viszontlátni a lányát a mennyben? Vagy nem is hisz az Úr Jézusban?
A kalauz csöndben állt, és nem tudta, mit kezdjen a kislánnyal. Az egyik utas értésére adta, hogy kifizeti a kislány jegyét. A kalauz azonban így felelt:
- Meddig vigyük magunkkal a kislányt? Nem hagyhatjuk, hogy valahol csak úgy kiszálljon. Mi lesz ebből a gyermekből? - Komolyan aggódott miatta.
Nyugodtan kérdezett tovább a gyermek: - Mit mondjak a kislányának,
ha találkozom vele a mennyben?
Mondjam neki azt, hogy az apukája most nem tud a mennybe jönni, de később eljön őt meglátogatni?
Azaz utas, aki tanúja volt ennek a beszélgetésnek, és tovább mesélte az esetet, sajnálta, hogy a vonat éppen ekkor ért lakóhelye vasútállomásához, és le kellett szállnia. Később azonban megtudta, hogy Kati dolga jól végződött. Valaki oltalmába vette a kislányt, és hazavitte, ahol a hozzátartozói már aggódtak a gyermek miatt. Előzőleg semmit sem mondott nekik tervezett "mennyei útjáról".
Talán kicsit megmosolyogjuk a kislányt. De talán el kellene tűnődnünk ezen: Mi a megfelelő vonatot választottuk-e, és ismerjük-e a célállomást? Hova vezet életünk útja? Eldöntöttük-e már, hogy mi az uticélunk?
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Cseresznye és meggy - a köszvény ellen
  2013-06-09 17:49:59, vasárnap
 
 
A cseresznye és meggy olyan drasztikus mértékben csökkentheti a krónikus gyulladásokat a szervezetben, hogy ténylegesen enyhítheti az ízületi gyulladás tüneteit és csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek és cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Ehhez a hatáshoz nincs is szükség kimondottan erős kivonatra, a fent említett gyümölcsök porított formájával is drámai hatás érhető el. Egy korábbi, egereken végzett tanulmányban a cseresznye és meggy por fogyasztása szignifikáns változást idézett elő a gyulladást szabályozó génekben.

A cseresznye és meggy arról is közismert, hogy segít visszafordítani a köszvényt - melyet a húgysav túlzott mértékű felhalmozódása okoz a szervezetben.

Mint minden sötét színű gyümölcs, a meggy és cseresznye is igen gazdag antioxidánsokban és más fitokemikéliákban, melyek számos módon segítik elő a szervezet egészséget.

Bár a cseresznyét talán kellemesebb fogyasztani édes íze miatt, a savanykás meggy még hatékonyabb gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A gyulladás (és ízületi gyulladás) elleni hatása mellett segít a köszvény elleni küzdelemben, csökkenti a testzsírt és a koleszterinszintet.

Mindemellett néhány meggyfajta olyan mennyiségű melatonin hormont tartalmaz, amely ténylegesen segít az elalvásban.
http://betegsegek.drtihanyi.hu/cikk/cseresznye-es-meggy-a-koszveny-
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Meggyes, túrós rizspuding
  2013-06-09 17:45:13, vasárnap
 
  Meggyes, túrós rizspuding
Igazából egy az egyben a rizskoch csak ennek a közepében túró és meggy van pluszban. Nagyon finom nem a megszokott sima és sokkal laktatóbb is. Egy gyors leves után vagy csak uzsonnára délután szerintem egy jó választás. A meggyet lehet más gyümölccsel is helyettesíteni, és lehet bele bőven tenni.
Hozzávalók:
30 dkg rizs, 8 dl tej, 5 tojás, 8 evőkanál cukor, 1 vanília kikapart belseje (vaníliás cukor), 50 dkg túró, mazsola, 4 evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 üveg magozott meggy befőtt,
Forma kikenéséhez:
ráma, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A rizst megmossuk, majd ráöntjük a tejet és feltesszük főzni.
Hozzákeverjük a vanília kikapart belsejét, és mehet hozzá a vanília rúd is amit a végén majd kiveszünk. (Ha nincs vaníliánk akkor 1 csomag vaníliás cukrot tegyünk bele) Állandó keverés mellett addig főzzük,míg jól 90%-ban felszívja a rizs a tejet és jó sűrű már. Majd levesszük a tűzről és néha átkeverve kihűtjük.

A túrót villával összetörjük, hozzáadunk, 1 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 4 evőkanál tejfölt, a citrom reszelt héját, ízlés szerint mazsolát és jól összekeverjük.

4 db tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral elkeverünk, az 5 db tojás fehérjét kemény habbá verjük.

Ha kihűlt a rizs, a tojássárgás masszához keverjük.

Hozzáforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is.

Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával,

ebbe öntjük a rizses massza felét,

a tetejére tesszük a túrós masszát,

erre szórjuk a meggyet,

és betakarjuk a másik fele rizses masszával.

170 fokra előmelegített sütőbe 50-60 percig sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Gyömbér
  2013-06-09 17:33:21, vasárnap
 
  Lehet ,hogy már írtam róla de leírom ezt is!


A gyömbérben 12 féle antioxidáns van, ezen kívül;
23 féle gombaölő vegyület
11 különböző fekélyellenes hatású vegyület
10 féle vírusellenes vegyület
8 féle májvédő vegyület
Csökkenti a koleszterinszintet
Csökkenti a magas vérnyomást
Jó hatással van a szívre
A gyömbér egyik legaktívabb összetevője, a zingibain nevű vegyület, a természet egyik leghatásosabb fehérjebontó enzimje. Mindössze 1 g zingibain 10 kg hús megpuhítására is képes. A fehérjebontó enzimek fontos szerepük van az autoimmun betegségek szabályozásában
Fájdalomcsillapító
Gyulladáscsökkentő

Nézzünk konkrét problémákat, amire jó:
Afrodiziákum

- a kardamonnal együtt. Teaként. Mire lehet jó?

Agyi katasztrófa (stroke)

Napi 2 evőkanál gyömbér elfogyasztása egy héten keresztül 100 g telített zsír vérrögképző hatását semlegesíti.
1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbért tégy 1 csésze forró vízbe, és ezt mindennap fogyaszd !
A méz és a gyömbér együttes alkalmazása különösen hatásos.
Nyolcféle májvédő vegyületet tartalmaz. Ahányszor csak főz vele, vagy teát készít belőle, a mája minden alkalommal kap egy kis védelmet.
A gyömbér csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, jó hatással van a szívre. Antioxidáns, némileg megvédi a koszorúereket a koleszterin által előidézett károsodás ellen. A gyömbér ugyanúgy erősíti a szívműködést, mint a digitalis gyógyszer.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 344
  • e Hét: 1330
  • e Hónap: 12717
  • e Év: 50465
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.