Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Semjén Zsolt: akiknek nem tetszik az adóztatás, elmehetnek a
  2013-07-01 20:39:17, hétfő
 
 
Semjén Zsolt: akiknek nem tetszik az adóztatás, elmehetnek az országból
2013. 7. 1. 10:46 VG

Semjén Zsolt szerint azok a szolgáltatók, amelyek nem értenek egyet a szolidaritás elve alapján kimunkált feltételekkel, "akár el is mehetnek" az országból. A miniszterelnök-helyettes ezt a rezsicsökkentéssel kapcsolatban nyilatkozta a Heves Megyei Hírlapnak.


A lap hétfői számában megjelent interjúban a miniszterelnök-helyettes egyebek mellett arról beszélt, hogy az érintett multinacionális cégek sajnálják az extraprofitjukat, de "el kell fogadniuk, hogy a magyar kormány számára viszont a magyar emberek érdeke az első." Közlése szerint "nem tűrhető, hogy a nagy cégek többet kaszálnak itt, mint Nyugat-Európában vagy a szomszédos országokban".

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: "aki a szolidaritás elve szerint elvárható feltételekkel nem ért egyet, az akár el is mehet innen."

A hatvani látogatása során a megyei lapnak nyilatkozó miniszterelnök-helyettes megerősítette, hogy lesz harmadik üteme a rezsicsökkentésnek, mert a kormány filozófiája a szolgáltatásoknál nem piac-, hanem szolidaritásközpontú.

Semjén Zsolt a Hatvanban épülő vadászati múzeumról szólva elmondta, a város ideális helyszíne lesz az intézménynek, hiszen nincs messze a fővárostól, a település pedig ezer szállal kötődik a vadászathoz.

Ismerős szavak?

2006-ban az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén a munkaadók megkérdőjelezték a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát. Gyurcsány Ferenc, akkori kormányfő úgy reagált, akinek nem tetszik a programja, elhagyhatja az országot.

Azóta a Fidesz sokszor hozza fel Gyurcsány szavait, és szinte minden az elvándorlással vagy adókkal kapcsolatos témában bevetik.

Legutóbb 2013 márciusában Pósán László fideszes országgyűlési képviselő mondta azt, hogy a szocialisták szerint el lehet menni ebből az országból, szerintünk nem.

Pósán kijelentette, 2002 és 2010 között duplájára nőtt a munkanélküliek száma Magyarországon, és míg Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő annyit üzent a fiataloknak, "el lehet menni az országból", az Orbán-kormány számos intézkedése arra irányul, hogy itthon lehet maradni, haza lehet jönni - jelezte a politikus a Debreceni Egyetem központi épülete előtt tartott tájékoztatóján.

Kit is adóztat a kormány?

A második Orbán-kormány kommunikációja szerint a céljuk, hogy a vállalatokat adóztassák az emberek helyett; gyakorlatilag azonban a vállalatokat adóztatják, de mégis a fogyasztók fizetnek.

Kivetették például a bankadót, bevezették a tranzakciós illetéket, majd megemelték azt a kézpénzfelvétel és az átutalás után. A pénzintézetek a terheket áthárították az ügyfelekre, és várhatóan az illeték mostani emelésével is a fogyasztók járnak rosszul.

Múlt héten pedig például a Waberers's jelezte, hogy ügyfeleire hárítja az e-útdíjat, vagyis ez az adó is egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megjelenjen az árakban.

Az már fel sem merül, hogy az intézkedésekről hatástanulmányt készítsenek, inkább a zárószavazás előtti módosítók írják felül mostanában a törvénytervezeteket - jó példa erre az önkormányzati adóságok átvétele utáni tervezett 7 százalékos adó, ami helyett 208 százalékos tranzakciós adót kapnak a bankok.

Szerző: Heves Megyei Hírlap - Világgazdaság Online
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tankolni is lehet a Nemzeti Dohányboltokban
  2013-07-01 20:33:56, hétfő
 
  Tankolni is lehet a Nemzeti Dohányboltokban

2013. július 1., hétfő

Lakossági fogyasztásnak megfelelő mennyiségű üzemanyagot, Erzsébet-sorsjegyet és nemzeti sorsjegykaparót is árulnak majd az új trafikokban.

nemzeti benzin.jpg

,,Egy állampolgár legfeljebb hatvan liter benzint vásárolhat abban az esetben, ha a dohányboltban vásárolt öngyújtóját nem ott helyben próbálja ki" - áll abban a jogszabály-módosításban, amely a benzinkutak helyett a nemzeti dohányboltok aranybányájává kívánja tenni az üzemanyag-forgalmazást is.

Emellett a dohányboltokban a postán kapható sorsjegyekkel ellentétben - amelyek túlnyomó esetben nem tartalmaznak nyereményt - olyan sorsjegyeket is forgalmaznak majd, amelyeket lekaparva Erzsébet-utalványt kapunk, tehát az élmény megmarad, a nyeremény pedig garantált.

Emellett kaphatók lesznek olyan nemzeti sorsjegykaparók, melyeknek gyártására július közepén ír ki koncessziót a kormány, és amelyek szikrázás-mentes kaparást biztosítanak - már csak az üzemanyag-forgalmazás miatt is.


http://hircsarda.blog.hu/2013/07/01/tankolni_is_lehet_a_nemzeti_dohanyboltokban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kipában, hitgyülis társaságban hajlongott a zsidók előtt Ves
  2013-07-01 20:31:29, hétfő
 
  2013-07-01. 11:56
Kipában, hitgyülis társaságban hajlongott a zsidók előtt Veszprém polgármestere

A Veszprémi Zsidó Hitközség rendezte a legújabb holomegemlékezést.
A tegnapi rendezvény a Budapesti út 2. szám alatt található épületnél kezdődött, ahol valamikor a veszprémi zsinagóga és a második világháború alatt a gettó állt. Máthé Éva, a városi zsidó hitközség vezetője felidézte a hely történetét. Hozzátette, remélhetőleg a város majd törekszik arra, hogy "méltóképpen örökítse meg a zsidóság kultúráját Veszprémben".
Zoom
Az eseményen Horváth Imre szavalt verset, Fekete László főkántor énekelt el egy zsoltárt, majd a résztvevők megkoszorúzták az emléktáblát.
A rendezvény a Komakút téri emlékműnél folytatódott, ahol szintén egy gettó állt, ahova nagyjából 500 zsidót őriztek. Itt szintén egy verssel és egy zsoltárral, majd koszorúzással rótták le a tiszteletüket a résztvevők.
Zoom
A rendezvényen részt vett Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi - el is aludt, annyira unja már ő is a holokamuzást
Mindkét emlékhelynél koszorút helyezett el Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Nagy Imre, a veszprémi Hit Gyülekezetének vezetője, Kálóczi Kálmán, a Nagy Imre társaság vezetője, továbbá a "kiirtott" veszprémi zsidó hitközség is.
Zoom
Ő Veszprém polgármestere
A rendezvényt ünnepi gyászistentisztelet zárta a veszprémi zsidó temetőben. A Verő Tamás főrabbi által vezetett rendezvényen "természetesen" részt vett Porga Gyula polgármester is. A politikus az emlékezés (de csak a zsidókra való emlékezés - a szerk.) fontosságát hangsúlyozta. Hozzátette, a városnév bizottságnál kezdeményezi majd, hogy a zsinagóga körül közterületet nevezzenek el Hoffer Árminról, a város egykori főrabbijáról.
(Vehir nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/114419/#ixzz2Xou8xk8b
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kína figyelmeztette Putyint: az USA világháborút akar
  2013-07-01 20:28:16, hétfő
 
  Kína figyelmeztette Putyint: az USA világháborút akar

Putyin komoly figyelmeztetést kapott egy magas rangú kínai tisztviselőtől. Ezt azért lényeges kiemelnünk, mert nem holmi földalatti mozgalom fantáziadús elemzőinek irományáról van szó, amelyet közzétettek a honlapjukon, hanem a legfelsőbb szintű kínai vezetés figyelmeztetéséről Moszkva számára. Az FSB nyilvánosságra hozott adatai is alátámasztják, hogy a fenyegetés valós, és az ismert összeesküvés-elméletektől sem áll távol. A közelmúltban a kínai belügyminiszter-helyettesnek egy Underwood nevű Blackwater-zsoldos bizalmas anyagokat adott át, amelyekből kiderült, hogy ezek a műveletek már most is előkészítés alatt vannak, és a közeljövőben számítani kell olyan amerikai akciókra, amelyek célja katasztrófák okozása, hogy a világ káoszba boruljon.

Az Egyesült Államok az afganisztáni kudarcért a pakisztáni vezetést okolja, melyet azzal vádol, hogy kijátszották az amerikai vezetést és támogatták a tálibokat. A képet bonyolítja, hogy Pakisztán fontos stratégiai partnere Kína. Több közös vállalkozásban is érdekeltek, többek között a kínai-pakisztáni ötödik generációs vadászgépet is együtt fejlesztik, valamint Pakisztán a saját tengerpartján haditengerészeti támaszpont létesítését is felajánlotta Kínának és a nyár folyamán Kína közölte, hogy "Kína a saját maga elleni támadásként fog értelmezni bármiféle Pakisztán elleni agressziót." Ezért várható volt, hogy Pakisztán előbb vagy utóbb terítékre kerül az USA hadigépezete előtt. Pakisztán azonban atomfegyverrel rendelkezik. Van még egy csavar a történetben, miszerint az oroszok kezdik megszellőztetni a korábbi ukrán rakéta-eladásokat. A Szovjetunió széthullása után Irán 20 atom-robbanófejek hordozására alkalmas rakétát vásárolt. Ezek szolgáltak később a Sahab-3 rakéták alapjául. Állítólag a robbanófejek nélkül vették meg, de ezt senki sem tudja leellenőrizni már, az viszont tény, hogy Ukrajna több robbanófejjel nem tud elszámolni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy Irán már nukleáris robbanófejekkel rendelkezik, de azt sem jelenti, hogy nem rendelkezik. És pont.

De vissza a jelenre. Az átadott anyagok szerint a CIA Pakisztánban szándékosan megfertőzött több tízezer embert dengue-lázzal, ami egy gyengített, katonai célú baktérium, és egy kis fejlesztés után az amerikai lakosság ellen szándékoznak bevetni. De tervbe van véve az USA és az EU gazdaságának szándékos bedöntése, masszív hagyományos háborúk az USA-EU és Afrika, Ázsia, Dél-Amerika viszonylatában. Mindezek után jönne a Nagy Béke, amikor be szeretnék vezetni a Világkormányt. A tervezett háborúk egyikét az USA vezetné Mexikó és Dél-Amerika ellen, egy másikat a dél-kínai tengeren egy harmadikat pedig Pakisztán ellen, ez utóbbiban már nukleáris fegyvereket is bevetnének. Mellesleg Pakisztánban megtörténtek az első nyílt fegyveres összecsapások az amerikaiak és a pakisztáni haderő között.

Underwood - akit most tartóztatott le a CIA, mert nagy mennyiségű nemzetbiztonsági anyagot adott át Kínának -, elmondta, hogy az USA olyan mocskos háborúra készül, ami annyi halottat fog eredményezni, hogy jóérzésű ember számára egyszerűen elfogadhatatlan, ezért adta át az adatokat Kínának. Pakisztán és Irán ellen a háború már teljesen elő van készítve, és hogy mikor fog kirobbanni, az csak a hatalmasok pillanatnyi döntésein múlik.

Kína felhívta arra is a figyelmet, hogy az USA csendes-óceáni katonai parancsoksága figyelmeztette Kínát, ne terjeszkedjen a flotta műveleti térségében, ne távolodjanak el a partoktól messzebbre, mert a Csendes-óceán egész területe az USA hadműveleti zónája, és oda senkit sem fognak büntetlenül beengedni. Kína reagált a fenyegetésre, és készenlétbe helyezte flottáját, valamit felgyorsították az anyahajók gyártását, amelyekből összesen négy készül, a korábban megvásárolt szovjet-ukrán repülőgép hordozó alapján. Közölték az Egyesült Államok haditengerészetével, hogy a dél-kínai tengert akár fegyveresen is megvédik, ha bárki be merészeli tenni a lábát oda. Az amerikai figyelmeztetés Észak-Koreának, és az oroszoknak is szól. Líbia ügyét, valamint a szíriai eseményeket is ebbe az eseménysorba helyezték.

Kína kifejezte aggodalmát, hogy az Egyesült Államok olyan háborúra törekszik, amelyben először katasztrófák tömkelegét idézi elő, járványokat fog elindítani, hogy a világ a káosz állapotába kerüljön. Először hangzott el az összeesküvés-elmélet gyártók tézisein kívül, hogy az amerikaiak még a saját területükön belül is karanténzónákat állítottak fel, és hatalmas tömegsírtelepeket hoztak létre.

Az amerikai hadianyag gyártás a csúcson üzemel, és több háborúra elegendő készletet halmoznak fel folyamatosan. Az előkészített háborúknak két célja van Kína szerint: először az, hogy az USA-val szemben felállt egységet szétverje, majd politikai rendszereit megdöntse, a másik pedig az, hogy kieszközölje a nyugati világban, majd az egész bolygón a világkormányt.

Kína két módon válaszol az amerikai kihívásra. Az egyik, hogy hadseregét, tengerészetét, rakéta technológiáit rohamlépésekben fejleszti, a másik, hogy gazdasági háborút fog indítani az EU és az USA között, és valószínűleg ezért támogatja az EU-tagállamokat segély-hitelekkel.

Kína külön kitért a kaukázusi térségre. Az USA által befolyásolt szélsőségesek a hírek szerint tömegesen kapják különböző csatornákon az amerikaiaktól a hadianyagot. Oroszország belbiztonságát elsődlegesen a Kaukázusban próbálják megingatni. Erre vonatkozólag Underwood nagyobb mennyiségű adattal is szolgált, 10 000-nél több fényképet, dokumentumot adott át Kínának. Az Egyesült Államok azonban próbálja bagatellizálni az ügyet, mivel hatalmas katonai-stratégiai hiba történt.

A hírek nem szólnak róla, de a történethez hozzá tartozik valószínűleg az Iránnal kapcsolatos új botrány, mely szerint Irán merényletekre készült az Egyesült Államokon belül. A történet már szinte sablonosnak mondható: vagy egy szeptember 11-e, vagy tömegpusztító fegyverek birtoklásának vádja, vagy egy mostanihoz hasonló terrorcselekmény előkészítésének a legendája és egyből készen is van az ürügy a cselekvésre. "Ha van rajta sapka azért, ha nincs akkor meg azért verjük össze." Ez mind részletkérdés, a lényeg, hogy már keresik az okokat egy háborúra.

Az ehhez hasonló nagyszabású világfelforgató tervek persze meglehetősen ismertek a világhálót böngészők körében, de most először fordul elő, hogy nem egy fantáziadús weboldalról származnak, hanem az FSB-től és a kínai belügyminisztériumtól.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
E-útdíj: csúnya káoszba fulladt az első nap
  2013-07-01 20:25:14, hétfő
 
 
E-útdíj: csúnya káoszba fulladt az első nap

Kétszer is összeomlott az e-útdíj rendszer már az első napon. A szakemberek előre figyelmeztettek arra, hogy az elmaradt tesztüzem megbosszulhatja magát. Bizonyára nem véletlen, hogy Németországban több mint egy évig, Szlovákiában 9 hónapig tartott a próba. A fuvarozók azt is kifogásolják, hogy a díjszámítás elve követhetetlen, és a tájékoztatás késedelmes, elégtelen.


Ma, 15:50


Díjfizetés nélkül használhatták a 3,5 tonna össztömegnél súlyosabb teherjárművek a 6513 kilométeres úthálózaton a 2075 kilométeres útdíj köteles útszakaszt. Nem a kormány szíve esett meg a fuvarozókon, hanem július 1-jén, az e-útdíj bevezetésének napján a számítógéprendszer kétszer is összeomlott. Emiatt hajnalban és délelőtt is több órán át ingyenesen használhatták a fuvarozók - már amelyik időben értesült róla - a fizető szakaszokat is. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK Zrt.) ugyanis üzemszünetet rendelt el előbb hajnal 1 és 3 óra között, majd reggel fél nyolc és 10 között.

A fuvarozók előre jelezték, hogy a rendszer nem fog működni, hiszen elmaradt a próbaüzem. A munkáltatói és munkavállalói szakmai és érdek-képviseleti szervezetek még múlt pénteken is arra kérték a kormányt, hogy halassza el legalább egy hónappal a rendszer beindítását, és csak egy 25 napos teszt után indítsák a rendszert. A kabinet lesöpörte 250 ezer érintett kérését. Az eredmény nem is lehetett kétséges: káosz.

Az ÁAK Zrt., az elektronikus útdíj rendszer, a HU-GO üzemeltetője a rendszer leállítását nem indokolta. A törvényből kiolvasható, hogy ha az útdíj-szedő műszaki hiba miatt legalább két órán át nem képes biztosítani a fedélzeti eszköz használatát, akkor arról köteles tájékoztatni a fizetésre kötelezetteket.

A Népszavának nyilatkozó, három tucat e-útdíj fizetésre kötelezett tehergépjárművet üzemeltető cég társtulajdonosa elmondta, hogy százezer forintos nagyságrendben fizettek fölöslegesen, és ezt senki nem térít meg a cégnek. Kénytelenek lesznek egy munkatársat külön arra felvenni, folyamatosan figyelje a számítógépet, hogy nagyjából időben értesüljenek az esetleges változásokról.

A Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) levélben kérte Varga Zoltántól, az autópálya kezelő díjbeszedési igazgatójától, hogy a hétfőn tíz óra előtt indított autókra tíz óra után se kelljen jegyet venni. A lapunknak nyilatkozó cégvezető megjegyezte, hogy tegnap volt olyan kocsijuk, amit Kiskunfélegyháza előtt vissza kellett fordítani, mert az ügyfél lemondta a megrendelést, de természetesen az útdíjat ki kellett fizetni. A szakember szerint az e-útdíj kiépítésére szánt 2 és fél hónap kevés volt. "Németországban több mint egy évig tesztelték a rendszert, addig ingyen használhatták az utakat a teherautók, nálunk az a tesztüzemmód, hogy "kedvezményes" büntetést kap az, aki rosszul, vagy tájékozatlanságból sehogy sem váltja meg a jegyet, de ennek az összege is 80-120 ezer forint" - tette hozzá a vállalkozó.

A szakember kaotikusnak nevezte az e-útdíj első napját, megjegyezve, hogy a HU-GO díjszámítási rendszere igen furcsa összegeket ad ki. Példát is említett: egy Eu-II-es motorral szerelt teherautó útdíja Gyál-Kecskemét között 4900 forint, de ha az egyszerűség kedvéért "retúr" jegyet vesz a fuvaros, akkor majd' 15 ezer forintba kerül a túra. A vállalkozónak nem sikerült megfejtenie az AÁK Zrt. e-útdíj számítási szorzójának a titkát. Még ennél is érdekesebb a Gyál-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Dunakeszi útvonal: a teljes szakaszra a díj valamivel több mint 26 ezer forintot kóstált, ugyanez szakaszonként megvásárolva csak 20 ezer forint. "Sajnos, ezt a lehetőséget 20 perccel a számítógépes regisztráció után vettük észre, de akkor már nem lehetett módosítani, mert a gép szerint túlléptük az időt" - fűzte hozzá a vállalkozó.

Karmos Gábor, a Magyar Közűti Fuvarozók Egyesületének főtitkára a Népszavának elmondta, hogy beigazolódtak az e-útdíjjal kapcsolatos aggodalmaik. Az ÁAK "kioszkjaival", vagyis a terminálok működésével sok a gond, és Békéscsabáról, Egerből, Makóról jelezték a kollégák, hogy ezek a berendezések hol működtek, hol nem. "Volt olyan vállalkozónk, akinek a sofőrje a hatodik terminálnál tudott regisztrálni, fizetni" - tette hozzá Karmos Gábor. A főtitkár szerint ezzel a rendszerrel nem lehet a belföldi fuvarozást megszervezni, és ha ez így marad, akkor ellátási zavarokra lehet számítani.

Bihari Tamás /

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=658543
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ultimátumot adott az egyiptomi hadsereg a politikusoknak
  2013-07-01 20:20:05, hétfő
 
  2013-07-01. 19:30
Ultimátumot adott az egyiptomi hadsereg a politikusoknak

Ultimátumot intézett a politikai erőkhöz hétfőn az egyiptomi hadsereg főparancsnoka.
Ha nem teljesítik 48 órán belül az "egyiptomi nép" követeléseit, a hadsereg megvalósítja "a jövőre vonatkozó saját menetrendjét" - fogalmazott Abdel-Fattah asz-Szíszi tábornok az állami tv-ben felolvasott közleményben.
A főparancsnok a népakarat "korábban soha nem látott" megnyilvánulásának nevezte a Mohamed Murszi elnök lemondását követelő tömegtüntetéseket.
Vasárnap szerte Egyiptomban több százezren - egyes hírek szerint több millióan - vonultak utcára, és követelték az iszlamista politikus lemondását.
Frissítés: Mursziék nem fogadják el az ultimátumot
Visszautasította a hadsereg ultimátumát az egyiptomi iszlamisták fő ereje, a Muzulmán Testvériség.
"Mindenki visszautasítja a fegyveres erők közleményét. A megoldásnak az alkotmány keretein belül kell lennie. A katonai puccsok korszaka lejárt" - mondta Jaszer Hamza, a Muzulmán Testvériség alapította Szabadság és Igazságosság Pártjának egyik vezetője az al-Dzsazíra katari hírtelevíziónak hétfőn.
Az elnök elleni tüntetéseket szervező mozgalom, a Tamarud (Lázadó) ellenzéki koalíció alapítója viszont üdvözölte a katonák bejelentését. "A fegyveres erők nyilatkozatának lényege az egyiptomi nép akaratának támogatása, ami előre hozott elnökválasztást jelent" - mondta Mahmúd Badr.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/114440/#ixzz2XorJ4nEq
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a gőg hülyévé és vakká tesz! – avagy: Ti hol él
  2013-07-01 20:17:30, hétfő
 
  Amikor a gőg hülyévé és vakká tesz! - avagy: Ti hol éltek?

Posted on 2013/07/01 by Híradmin

Orbán-rendőrök,,Magyarország ma már erős, és jobban teljesít a rend és a biztonság védelme területén is" - jelentette ki Orbán Viktor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara tisztavatási ünnepségén, a budai Várban, majd így folytatta: ,,Hazánk képes megvédeni magát és polgárait akár a bűnözőkkel, akár a természeti csapásokkal vagy a környezeti katasztrófákkal szemben is."

És a miniszterelnöki mondatok hallatán nem szakadt le az ég... Vagy az is elképzelhető, hogy a TEK emberei tartották. Mármint a mennyboltot.

De itt még nem volt vége a műsornak. OV ugyanis úgy gondolta, hogy most érkezett el a pillanat ahhoz, hogy a pofátlanságot és az álszentséget gyurcsányi magasságokba emelje: ,,Az elmúlt három évben az ország állampolgárainak nem kellett csalódniuk a rendőrségben, az ugyanis az átalakításokkal alkalmassá vált arra, hogy megvédje az embereket. Ma már nem kell attól félni, hogy egyenruhába bújtatott félkatonai szervezetek masíroznak az utcákon."

Azért ilyenkor az emberben az első anyázások után önkéntelenül is felötlik a kérdés: ti vajon hol éltek?...

Mi, akik végig küszködjük a hétköznapokat ebben az országban, pontosan tudjuk, hogy se a falvakban, se a kisvárosokban és a nagyobb településeken nem lett jobb a közbiztonság az elmúlt években. A választások éjszakáján bejelentett ,,két hét alatt rendet teszünk" szövegnek ugyanúgy nem lett semmi valóságalapja, mint ahogy nincs a mostani jobban teljesítünk szövegnek sem. Mindenütt tombol a cigánybűnözés, a cigányterror. Szinte nap mint nap idős emberek halnak meg néhány ezer forintért, gyerekeket vernek meg a játszótereken a telefonjukért, fiatal lányokat zaklatnak és erőszakolnak meg az utcákon. Mindeközben a bíróságok felháborítóan enyhe ítéleteket hoznak, ha egyáltalán eljutnak odáig az ügyek. Kegyetlen sorozatgyilkosok kerülnek büntetlenül szabadlábra, mert az igazságszolgáltatás négy év alatt sem tud lezárni egy nyomozást.

Ez lenne a “jobban teljesítés"?

Tényleg azt gondoljátok ti ott fent a bársonyszékekben, hogy a Magyar Gárda léte fenyegette és fenyegeti ma is legjobban a honi közbiztonságot? Tényleg azt tartjátok a legnagyobb érdemnek, a legnagyobb előrelépésnek, hogy sok ezernyi becsületes és tisztességes magyar ember tevékenységét lehetetlenítettétek el bírságokkal, aljas és alattomos jogszabályokkal?

Attól, hogy átrendeztétek a budapesti éjszakai élet erőviszonyait, hogy növeltétek a traffipaxok számát, hogy hozzá nem értő haverokat neveztetek ki a kapitányságok élére, még nem lett rend.

Attól pedig pláne nem lesz az, hogy kiálltok a kamerák elé és belemondjátok a legócskább és legszánalmasabb propagandaszöveget.

Forrás: Szebb Jövő

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/07/01/amikor-a-gog-hulyeve-es-vakka-tes z-avagy-ti-hol-eltek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kopasznyakú tyúk esete
  2013-07-01 20:13:06, hétfő
 
 

A kopasznyakú tyúk esete

Gyermekkorom emlékei közé tartozik, amikor nagyszüleim udvarában megláttam egy kopasznyakú tyúkot kapirgálni, amely mint később megtudtam, ősi magyar tyúkfajta volt . Nem értettem miért pont a nyakáról kopott le a toll . Az emberek között is vannak szőrösebbek, magasabb homlokú egyedek és mások . Az őszhajú, bajúszos, hosszú szakállú táltos, mennyire másként nézett ki, mint Marx Károly jellegzetesen dússzőrzetű arca . Nagybajúszú svábok, vékonyhajú csehek, sötét szemöldökű olaszok mellett, egyenes állású, ezüstösen őszülő magyarok vagyunk mi .

Nem is olyan régen, egy parányi székely faluban találtam magam, ahol megláttam kisunokám kezében egy parányi, a tojásból éppen csak, hogy kibújt kopasznyakú csibét . Anyatársam adta kezébe a csöppnyi jószágot, aki még védekezni is elfelejtett e nagy megtiszteltetés folytán . Mire visszakerült társaihoz teljesen kimerült szegény . Ekkor jöttem rá, hogy a kopasznyakú tyúk már eleve kopasznyakkal jön a világra . Bankárjaink is erősen kopaszodnak . Képüket látva, mintha mindannyian a kopaszfejű bankárok családjából származtak volna .

Vannak vöröshajú bankárok is . Alacsonyak, kövérek, vagy nyeszlettek mint az öreg néne őzikéje . Egy dolog mindig közös bennük . Szeretik a pénzzel járó hatalmat, amivel a világ dolgait befolyásolni tudják . Bernanke uramnak szépen kezelt szakállat adott a jóisten, míg elődjének Zöldspannak szemüveget és rettentően csúf ábrázatot . Magyarországon is rengeteg Mózesarcú pénzember tüsténkedik a nemzeti vagyon közelében, ami a kezük közt szinte elenyészett az utóbbi negyedszáz évben, amikor megváltoztatták korábbi rendszert .

A kopasznyakú tyúkok eközben boldogan kapirgálnak a kertek alatt, kisunokám már arra sem emlékszik, hogy pihés volt-e a nyaka vagy sem annak a sárga kis csibének, amelyet markában tarthatott egy évvel korábban . A gyermek növekszik, a szülei irányítják gondolatait, majd átveszi nevelését az állam, miután Isten a tenyerén hordozta kerek hét esztendeig, és átalakítja ismereteit szükség szerint . Milyen kár, hogy idegenből jött ötletek alapján szugerálják bele gyermekeinkbe az életlátás fontos képességeit . Az egyneműek szeretetére, elfogadására nevelik őket ahelyett, hogy a fiúból férfi, a leánykából gyermeknevelő asszony legyen .

Régebben a diktatúra félreértelmezett történelemszemléletét oltották belénk, de a fiúk asztalos, lakatos munkák alapjait sajátították el az iskolában, a lányok varrni, tanultak, főzni és a háztartás vezetését sajátították el legelőször . Már pici korukban babáznak leánykáink, míg a fiúk birkóznak, háborúsdit játszanak, vagy versenyt futnak egészen addig, amíg jóindulatú szüleik meg nem veszik nekik az első számítógépes játékot, ami előbb elvarázsolja, majd elrabolja idejüket, s a végén függővé teszi őket .

Megpróbáltam ellentállni ezeknek a hívságoknak, de a végén gyermekeim felnőtt korukban, saját maguk örömére fordultak ezekhez, mert egyebet nem hirdetnek a számukra . A számítógép varázsa eltünteti életünket, elrabolja időnket a végtelenben való keresgélés közben, amikor az enciklopédia kielégíthetetlen adattárát kutatjuk . Még a történelem vizsgálata is káros lehet, ha elfelejtünk mellette élni, de védelmébe legyen mondva, annyit hazudtak nekünk az oktatásnak nevezett intézményrendszer különféle ágazataiban, hogy mi is meg akarjuk tudni az igazat .

Mi a különbség gyermekeink cincogásokba merülő ábrázata, és a mi elnyűtt arcunk között ? Semmi . Mindannyian az időnket vesztegetjük olyan értelmetlen dolgok megvalósításában, ami semmit sem jelent . Egyedül a tanyai élet mindentől elzárt magányossága adhat választ az emberiség urbanizálódására, ahol a semmiért fizetik az embert . Az állatok és az ember közös habitusa értelmet adott a világ egyéb kérdéseire is, amikor beteg állatainkról gondoskodtunk, vagy a másikat fazékba tettük . Minden az élelemről szól a világban . Állatainkat megszelidítjük . Azért neveljük őket, hogy ruházkodni tudjunk belőlük, enni, inni, eljutni valahová az ő erejük segítségével . Ezért gondoskodunk róluk .

A hangyák is felhordják tetveiket a gyümölcsfáik tetejére, ahol a fiatal ágak, s levelek nedveit szívják, s magukból valami ellenállhatatlanul édes folyadékot választanak ki eközben . Tehát nem mi, emberek vagyunk az egyetlenek, akik előnyt szerzünk magunknak mások életéből . Viszont egyedül bankárjaink azok, akik bennünket jószágként terelgetve úgy gondoskodjanak rólunk, hogy semmi hasznuk belőle . Mert mi hasznuk lenne azokból, akiket városaikba csődítve semmittevésre kényszerítenek ? Jó, jó fenntartjuk nekik a városaikat, amit ételért cserében üzemeltetünk a hasznukra . De mi értelme van az embernek állatként viselkednie ? Miért nem vesszük észre, hogy emberré válásunk alapköve az állatokkal együtt élés, és a róluk gondoskodás közben megteremteni életfeltételeinket magunknak és nekik .

A kendermagos tyúk sem rosszabb a kopasznyakúnál . Mindannyian a gyöngytyúkból fejlődtek ki olyanná, amilyenek lettek . Tojást tojnak, és hat hét alatt csirkepaprikás, sültcsirke, vagy rántott csirke lehet belőlük . Kacsa, liba, csirke, pulyka, birka, disznó, marha, ló mind azért álltak a szolgálatunkba, hogy biztonságban éljenek, de nekünk embereknek ennél jóval több feladatot adott a Jóisten . Nekünk kell gondoskodni az élet alapvető feltételeiről . Kutat ásunk, folyót rekesztünk, házat, ólat, istállót építünk magunknak és nekik . Nélkülünk nem működik semmi, bár a robotok átvettek néhány munkafolyamatot tőlünk, de gondolkozni még nem tudnak .

A kopaszhomlokú bankár embertársait jószágszámba veszi . Pénzét bérbeadva, uralkodni próbál rajtunk . Amikor piacra megyünk, olyan árú megvásárlására készülünk, ami valóban szükséges a számunkra . Viszont ezek a bankárok egymás között is pénzzel kereskednek, a tőzsdének nevezett pénzpiacokon . Mi fát nevelünk, és annak csemetéit visszük piacra, ami egy idő múlva almát terem majd, amit eladhatunk később mint valódi árút . Házat építünk a magunk égette téglából, és mészből és homokból előállított habarccsal összekötjük azokat . Miért kell engedélyt kérnünk azoktól, akik semmit sem tesznek meg azért, hogy nekünk fedél legyen a fejünk fölött ?

Korunk intézményrendszereit a tőzsde érdekében megváltoztatták, így egyes bevásárlóközpontok részvényei között válogathatunk csupán, a létszükségletet jelentő kenyér helyett . Amikor kalákában felépít magának, vagy szomszédainak egy házát, abból még egy bankár sem gazdagodott meg . Viszont ma, amikor fizetésünket is a bankba tétetik velünk korrupt politikusaink, akkor annak kivételekor ugyanúgy megadóztatnak bennünket, mint betételekor . Ráadásul 27%-os ÁFA kötelezettséget vállalunk, amikor veszünk valamit magunknak belőle .

Az állam maga szolgálatot jelent . Szolgáltatást . Képviseletét azoknak, akik megválasztották őket maguk helyett . Nem a bankárokat kellene szolgálják, s azok érdekeit, hanem azt a közösséget, amelyik megválasztotta őket . Mindenfajta unió, összevonás, globális működtetés káros az egyes nemzetekre, népcsoportokra, akik otthon szeretnének nyitni kévéházat, vendéglőt, konzervgyárat, bármit, amit önerőből megteremtenek . Nyitott határok csak a tőkének kedveznek, mert a sokból mindig jut egyébre, mint alapvető szükségletekre . Idegen érdekeltségek tulajdonában létrejött haszon, nem a hazai gazdaságot gyarapítja, hanem azt, ahová kerül . Tehát ha azt akarjuk, hogy a kopasznyakú tyúk többet tojjon nekünk, akkor a mi gazdaságunkban kell tartani őket, s a mi piacainkra vinni ki a tojást . És minél több kotlós ül ezeken a tojásokon, annál több csirke születik .
VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mohácsot (is) a zsidó bankároknak köszönhetjük?!
  2013-07-01 20:01:56, hétfő
 
  Mohácsot (is) a zsidó bankároknak köszönhetjük?!

http://www.youtube.com/watch?v=m9JwahOiBYw
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A korábban közöltnél is magasabb az államadósság
  2013-07-01 19:47:22, hétfő
 
  A korábban közöltnél is magasabb az államadósság
2013. július 1. hétfő 11:01:59


A KSH GDP-revíziója miatt az előzeteshez képest 0,2 százalékponttal magasabb volt az államháztartás GDP-arányos adóssága március végén.

A május közepén közölt 1,5 éves csúcsnál is magasabb volt március végén az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számolt adóssága a GDP százalékában. A Magyar Nemzeti Bank hétfőn reggel tette közzé a végleges adatokat az első negyedéves pénzügyi számlákról, ezek alapján a GDP-arányos adósság 82,4 százalék lett, míg az előzetes számlák 82,2-ről szóltak. A növekedés annak köszönhető, hogy a KSH módosította (csökkentette) a korábbi GDP-adatait, így nominálisan kisebb nevezőre kell vetíteni a 23 340 milliárdnyi bruttó adósságot. Maga a nominális adósság mértéke nem változott a májusban közölthöz képest, vagyis az éves megugrás 960 milliárd forintot tesz ki.

Az MNB kimutatása szerint az adósságállomány növekedéséhez az első negyedévben a nettó adósságfelvétel 484 milliárd forinttal járult hozzá, a forint leértékelődésének adósságnövelő hatása pedig 470 milliárd forint volt. Az államháztartás nettó tartozása (17 315 milliárd forint) a GDP 61,1 százalékát tette ki 2013 első negyedévében. Az előzetes közlés szerint a nettó tartozás (az adósság és a pénzügyi eszközök különbsége) 17 338,8 milliárd forint volt, tehát itt némileg kedvezőbb irányba mozdultak el a végleges adatok.

Épül le a gazdaság adóssága

Az államháztartás nettó finanszírozási képessége a 2013 első negyedévével záruló elmúlt egy évben egyébként a GDP -2,2 százaléka (-612 milliárd forint) volt. 2013 első negyedévében az államháztartás nettó finanszírozási képessége a negyedéves GDP -3,3 százalékát tette ki, ez -210 milliárd forintnak felel meg. 2012-ben ez az érték -156 milliárd volt, tehát némi romlás figyelhető meg az államháztartás gazdálkodásában.

A háztartások nettó finanszírozási képessége a 2013 első negyedévével záruló elmúlt egy évben a GDP 5,5 százaléka (1548 milliárd forint) volt. Ha csak 2013 első negyedévét nézzük, akkor a háztartások nettó finanszírozási képessége (354 milliárd forint) a negyedéves GDP-nek szintén az 5,5 százalékát tette ki. Ez tavalyhoz képest 0,3 bázispontos növekedés.
Nagyvállalatnál szeretne elhelyezkedni? Nézze meg a lehetőségeket!

A nem pénzügyi vállalatok nettó finanszírozási képessége a pénzügyi számlák adatai szerint 2013 első negyedévével záruló elmúlt egy évben a GDP 3,7 százaléka volt (1060 milliárd forint). Ilyen magas négy negyedéves adatra még nem volt példa, így nem lehet csodálkozni a beruházások minden várakozást alulmúló szintjén. Az első negyedéves nettó finanszírozási képesség a GDP 2,6 százalékát érte el (169 milliárd forint).
Mi az a finanszírozási képesség?

Egy szektor nettó pénzügyi megtakarítását, vagyis jövedelmének azt a részét, melyet nem fordít fogyasztásra vagy felhalmozásra, nettó finanszírozási képességnek nevezzük. Az egyik szektor pénzügyi megtakarítása így forrását képezi valamelyik másik makrogazdasági szereplő jövedelmét meghaladó költekezésének.

Az összes belföldi makrogazdasági szereplő és a külföld nettó finanszírozási képességeinek összege ezért zérussal egyezik meg: ha az egyik szektor jövedelmét meghaladó mértékben költ fogyasztásra és felhalmozásra, akkor ezt követeléseinek leépítésével vagy a többi szektortól felvett hitelekkel finanszírozhatja. Ekkor nettó finanszírozási képessége negatív lesz, amit a többi szektor összességében pozitív nettó finanszírozási képessége ellensúlyoz.

A külföld nettó finanszírozási képessége (lényegében a nemzetgazdaság finanszírozási igénye) 2013 első negyedévével záruló elmúlt egy évben a pénzügyi számlák adatai szerint a GDP -7,1 százalékát tette ki (-2024 milliárd forint). A teljes nemzetgazdaság adóssága - háztartások, vállalatok - ennek köszönhetően hatalmas léptekben épül le. Az első negyedévben a külföld finanszírozási képessége a negyedéves GDP -6,2 százaléka volt (-399 milliárd forint).

mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/A_korabban_kozoltnel_is_magasabb_az_allamadossag.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 761
  • e Hét: 3863
  • e Hónap: 14974
  • e Év: 168470
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.