Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Orbán magához ragadta az uniós kassza kulcsát
  2013-07-15 21:52:45, hétfő
 
 
Orbán magához ragadta az uniós kassza kulcsát
Origo2013. 07. 15. 21:23


Július végétől a miniszterelnök irányítása alá kerül az NFÜ, az uniós pénzek osztásáért felelős szervezet. A kormányfő Lázár János miniszterelnökségi államtitkáron keresztül irányítja az NFÜ-t.

A miniszterelnök, vagyis Orbán Viktor irányítása alá kerül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), amely az uniós pénzek elosztását és ellenőrzését végzi. Az NFÜ eddig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozott.

,,Az Ügynökség a miniszterelnök irányítása alatt működő központi hivatal. A miniszterelnök az Ügynökség irányítását a Miniszterelnökséget vezető államtitkár útján látja el" - olvasható a rendeletben. Az államtitkári posztot itt jelenleg Lázár János tölti be, aki a pályázatok legfelsőbb koordinálásáért felelős bizottság munkáját is ellátta eddig.

A kormány át akarta alakítani az uniós pénzek elosztását eredetileg úgy, hogy a Miniszterelnökségre csak a központi irányítás és koordináció, illetve a Brüsszellel való kapcsolattartás kerül. A szakmai irányítás, a pályázatok tervezése és kiírása a minisztériumok feladata lesz. A tervek szerint az NFÜ meg is szűnt volna, ugyanakkor a jelenlegi ciklus feladatait ennek a szervezetnek kellene ellátnia.

A jelenlegi ciklus ugyan idén év végével lezárul, viszont a pályázatokról szóló számlákat 2015 végéig lehet benyújtani - vagyis addig mindenképp kell egy apparátus, amely végzi a feladatot.

Petykó Zoltán, az NFÜ volt elnöke április végén távozott posztjáról hivatalosa azért, mert elvégezettnek látta a feladatát. Ugyanakkor az NFÜ megszüntetéséről szóló tervek is közrejátszhattak döntésében, mivel korábban amellett érvelt, hogy az NFÜ-nek meg kell maradnia, és átszervezve a 2014-től induló uniós ciklus feladatait is vállalnia kell.


http://www.origo.hu/gazdasag/20130715-orban-magahoz-ragadta-az-unios-kassza-kulcs at.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz listázza a pártközeli sportolókat
  2013-07-15 21:50:47, hétfő
 
 
A Fidesz listázza a pártközeli sportolókat
Origo2013. 07. 15. 06:27


Listán tartják nyilván a Fidesznél a párthoz közel álló sportolókat. A Blikk birtokába került névsor több mint ötven nevet és elérhetőséget tartalmaz, szerepel rajta Kovács Kokó István és Grosics Gyula mellett Egerszegi Krisztina, Faragó Tamás és Monspart Sarolta is. Kubatov Gábor pártigazgató szerint a listán azok szerepelnek, akiket meg szoktak hívni a pártrendezvényekre.

A sportolók nevét tartalmazó listát Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató kérésére állította össze Rátonyi Gábor volt fideszes zuglói polgármester, aki a végére azt írta: reméli, hogy a felsoroltak többsége "csatasorba is állítható" - írta a Blikk. A lap Rátonyit nem érte el, Kubatov Gábor viszont röviden reagált a listára: "a névsor azon sportolók nevét tartalmazza, akiket a Fidesz különféle rendezvényekre, például kongresszusra meghívni szándékozott abban a reményben, hogy az eseményen részt vesznek".

A listán a Blikkben közölt fotó szerint szerepel többek között Buzánszky Jenő, Grosics Gyula és Dunai Antal egykori labdarúgók, Egerszegi Krisztina egykori úszó és Faragó Tamás egykori vízilabdázó is. Szintén ott van a listán Kovács Kokó István, aki a Blikknek azt mondta, nem talál kivetnivalót a névsorban. "Egyértelmű, hogy vannak ilyen VIP-névsorok, ahogy nyilván a nem velük szimpatizáló hírességeket is számon tartják a pártok, ez demokráciában természetes" - mondta az egykori ökölvívó, aki szerint egy étterem is számon tartja a törzsvendégeit.

Garaba Imre 82-szeres válogatott labdarúgó a Blikktől tudta meg, hogy szerepel a listán. "Nem tudok ilyen listáról, de amennyiben létezne ilyen, és én rajta lennék, nagyon örülnék, hiszen nem akármilyen emberek társaságában szerepelnék" - mondta.

Monspart Sarolta tájfutó-világbajnok azt mondta, neki nem szóltak, hogy felveszik a listára. "Egy dolog a politikai szimpátiám, ami magánügy. Másrészt a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős alelnökeként az utóbbi három évben nem éreztem, hogy annyira szeretnének" - mondta Monspart.


http://www.origo.hu/itthon/20130715-a-fidesz-listazza-a-part-kozeli-sportolokat.h tml?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
100 ezer forint kamatot fizet mindenki, ha semmi nem változi
  2013-07-15 21:27:48, hétfő
 
  100 ezer forint kamatot fizet mindenki, ha semmi nem változik
2013. július 15. hétfő 06:46:59


Ha minden olyan lesz mint tavaly, akkor idén fejenként 100 ezer forint kamatot fogunk kifizetni az államadósság után.

Összesen 637 milliárd forint kamatot fizetett ki a kormány a költségvetés adóssága után az év első hat hónapjában. Ezt csak minimális mértékben csökkentette az 59,3 milliárdnyi kamatbevétel, ami azt jelentette, hogy a büdzsé nettó kamatkiadása az év első hat hónapjában 577,7 milliárd forint volt. Ez valamennyi magyar állampolgárra vetítve 58 ezer forintot jelent.
Külföldi munkát keresel? Válts most!

Ha a második félévben ugyanolyan összegben fogunk kamatokat fizetni, mint tavaly, akkor a nettó kamatkiadások 1 008 milliárdra fognak rúgni az idei 12 hónap alatt. A 9,9 millió magyarra vetítve ez fejenként 101 818 forintot jelentene a ma született csecsemőtől az aggastyánig.

Bődületes szám, de akármilyen nagynak tűnik is, örülnünk kell neki. Az éves nettó kamatkiadási terv ugyanis 1144 milliárd forint, vagyis fejenként 115,5 ezer lenne. De nemcsak a célszámhoz viszonyítva, hanem a 2012-es tervszámokhoz képest is jól állunk. Tavaly ugyanis 106,7 ezer forint nettó kamatkiadás jutott egy-egy magyar állampolgárra.

Mindez természetesen költségvetési szempontból is kedvező, hiszen - feltételezve a tavalyi második félévi adatok idei ismétlését - az 1008 milliárdos 12 havi gördülő kamatkiadás immár 136 milliárd forinttal kevesebb, mint a költségvetésben szereplő 1144 milliárdos összeg. Vagyis az első negyedéves 100 milliárd után immár ekkora puffer van az idei büdzsében.

Persze az hangsúlyozni kell, hogy ezek a számítások csak akkor "állnak", ha valóban olyan lefutású lesz az idei évben is a kamatkiadás, mint amilyen az elmúlt években volt. 2012, '11 és '10 során például az első hat hónapban a teljes nettó kamatkiadás 59, 60, illetve 56 százalékát "abszolváltuk".
Munkát keres? Válasszon több ezer álláslehetőség közül!

Vagyis ha idén is hasonló mértékben "fejnehéz" lesz a költségvetés a kamatok szempontjából, akkor komoly tartalékok maradhatnak a büdzsében. Kérdés, hogy ezt az összeget mire akarja a kormány felhasználni, lemond-e ennek egy részéről azzal, hogy elsősorban politikai okokból előtörleszti az IMF-mentőcsomagból még hátralévő 2,1 milliárd eurót.

Ahogy azt a múlt héten Varga Mihály is hangsúlyozta, az összeg rendelkezésre áll, de a döntés a kamatszámítások kérdése. (Júniusban 3,6 milliárd eurója volt a kormánynak a jegybankban, lásd: Feltöltjük a párnacihákat? Soha ennyi készpénzünk nem volt még) Ráadásul ezekkel a számításokkal a kormány nemcsak a költségvetés alakulására, hanem a hatalmas jegybanki veszteségekre is hatással lehet. Ha ugyanis az IMF-előtörlesztés miatt lecsökkenő pufferét a drágább forintforrásokból akarja visszaállítani, akkor azzal segít az MNB-nek, viszont ront a saját kamatmérlegén. Ha viszont a Varga által említett 6-700 millió dolláros kötvénykibocsátással akar élni, akkor a hatalmas kamatveszteség a jegybanknál marad és nagyon úgy néz ki, hogy hiába a múlt heti 100 milliós "üzlet a bankokkal", a Növekedési Hitel Program harmadik pillére kudarcba fog fulladni.

szp
mfor.hu

http://m.mfor.hu/cikkek/100_ezer_kamatot_fizet_mindenki__ha_semmi_nem_valtozik.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maffiaállam titkai
  2013-07-15 21:26:19, hétfő
 
 
Maffiaállam titkai
Szerző: Nagy Szilvia | Megjelent a 2013. július 14.-i lapszámban

A kormány sajátos, őrült rendszert működtet, ami a rendszer híveinek igenis ad bizonyosságtudatot - mondja lapunknak adott interjújában Csepeli György. A szociálpszichológus szerint a Fidesz hatalmának a kulcsa, hogy az emberek többsége nem autonóm, létük az államtól függ. Ennek ellenére az a piramisjáték, amit folytatnak, bukásra van ítélve, és már nincs messze a vég.
CSEPELI GYÖRGY 1946-ban született, Erdei-díjas szociálpszichológus, szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az ELTE tanára, a Magyar Szociológiai Társaság elnöke. Legújabb könyve, A hatalom anatómiája nemrég jelent meg a Kossuth Kiadónál. (Fotó: VH)

- Az állam a hatalom érvényesítésének terepe - írja A hatalom anatómiája című új könyvében, és azt nehéz lenne vitatni, hogy a Fidesz ne élne és ne élne vissza megszerzett hatalmával.

- Két aspektus van: az egyik a fizikai, a testek feletti uralom, a másik a metafizikai, a lelkek feletti uralom; a ,,trón és oltár szövetsége". A Fidesz egyaránt uralni akarja a fizikai és a lelki történéseket. Már az Alaptörvény preambulumából is kiderül a görcsös igyekezet, hogy a hatalom befészkelje magát az emberek tudatába és onnan uralkodjon fölöttük. A bizonytalanság, amely a globalizáció következményeként az egész világon eluralkodott, nagyon érzékennyé teszi az embereket a metafizikai problémák iránt. A Fidesz erre jól érzett rá. Más kérdés, hogy katasztrofális az irány, meg főleg a mód, ahogy ezt a bizonytalanságot bizonyosságba akarja fordítani. Használ a Fidesznek, hogy a magyar mentalitásra sohasem volt jellemző a világra való nyitottság: a ,,Magyarországon kívül nincs élet", a szigetszerű lét jellemző hagyományosan. Erre a mentalitásra könnyű volt rátelepíteni a nemzeti demagógiát.

- Ezért van ekkora fogékonyság az Európa elleni ,,szabadságharcra"?

- Abszolút. Ennek Koppányig visszanyúló hagyományai vannak. A magyarok soha nem tudták eldönteni, hogy a Kelethez vagy a Nyugathoz tartoznak. Ez a nevezetes ,,széthúzás" alapja. A kuruclabanc szembenállás örökké visszatér, és többnyire a kurucos irány hozta a nagy kudarcokat, melyekből persze nem tanulunk soha. Most is ez a kuruc mentalitás tért vissza.

- Azt írja, hogy, a politikai játéktér két véglete a káosz és a rend. Utóbbi esetben csak működtetni kell a rendszert, de itt nem erről van szó. A káosz mindig kitermel egy államférfit, aki a bizonytalanságban utat mutat - mintha ez fordítva történne.

- Az őrült rendszer is rendszer. Amit a kormány produkál, az Alaptörvénytől a mániás üzemmódban működő törvényhozáson át az Európai Parlamentben előadott beszédekig, az egy sajátos, őrült rendszer, ami a híveinek igenis ad bizonyosságtudatot. Az emberek nem kis része elhiszi az őrültséget.

- A valóság sem zavaró tényező? Hogy sikerként adják el a kudarcokat?

- Azok hisznek a kormánynak, akik nem autonóm lények. Létük az államtól függ, s az állam mindent megtesz annak érdekében, hogy a függés maradjon. A nyugdíjak ,,megvédése" a legjobb példa. Az elbutítás alapja, hogy nincs autonómia, az állam nem engedi, hogy sorsunk kovácsai legyünk. De a siker csak addig biztos, amíg elhiszik az emberek a hatalom gyakorlójának a szavait. Aztán a sikerből hirtelen kudarc lesz. Hitler például a világ egyik legsikeresebb politikusa volt 1945. április 30-ig.

- Egy évtizedig is hihető a sikerpropaganda? Nincs egy kritikus tömeg, ahol átfordul a ,,nincsenek megszorítások", a ,,Magyarország jobban teljesít", a ,,minden törvényes volt", és azt mondják az emberek: ezt már nem vesszük be?

- Azért lehet az ilyen játszmákat hosszú ideig folytatni, mert a felnőtt népesség fele gyakorlatilag nem dolgozik. Az ő megélhetésük forrása eleve az állam. A maradék többsége is az állam kegyéből él. Csekély azok aránya, akik autonóm módon, másokkal versenyben a saját megélhetésükért dolgoznak. Nyugaton az erős középosztály léte nem az államtól függ, az élet kiszámítható, már egy harmincéves ember is tudja, mennyi nyugdíja lesz. Itt senki nem tudja megmondani. Nincs, aki képes kiszámítani, hogy ha beteg lesz, akkor megölik vagy meggyógyítják az egészségügyi intézményben, ahova a sorsa veti, vagy hogy mi vár rá egy hivatalban, ahol az ügyét el akarja intézni. Jogtalanságban és kiszolgáltatottságban élünk, ami pszichológiailag ráhangol a butaságok és abszurditások kritikátlan befogadására. Nem lehetne sikeres politikát csinálni a rezsicsökkentésből, ha autonóm emberek alkotnák a társadalom többségét. De a 2008-as méréseink szerint a lakosság 10 százaléka autonóm. A többség az állam rabláncára fűzött, lényegében rabszolgatudatú milliókból áll.

- Velük bármit meg lehet csinálni?

- Egy ponton túl nem, mert az ,,alattvalókat" finanszírozni kell. A Fidesz-rendszer nem tud hozzáadott értéket létrehozni, csak a hűségforrásból képes fenntartani magát. Egyelőre még csurran-cseppen, de egy ponton túl majd a rendszert finanszírozó külföldiek azt fogják mondani, hogy elég. És akkor majd a Fidesznek is elég lesz. Olyan az egész, mint egy piramisjáték. A kártyavár egyre nagyobb lesz, aztán hirtelen összedől. Hogy mikor, azt nem lehet megmondani. Szerintem a vég nincs messze. Tíz évig biztosan nem tart.

- Könyvéből idézek: a botrány megsemmisíti a hitet, amelyből a hatalom ereje származik. A trafikmutyi ezt cáfolja.

- Mert ez más. A botrányban az válik hiteltelenné, aki a középpontban áll. Ha például kiderült volna, hogy mondjuk Lázár János szeretője sok százmillió forintot szerzett a trafikbizniszből, akkor az botrány. Ha csak a spanjai gazdagodnak, az kevés a rendszer megingatásához, bár hosszú távon nem használ a Fidesznek. Bizonyosan lesz még botrány, és a végén egy triviális üggyel telik be majd a pohár. Mint Törökországban.

- Egyéni érdekek szerint születnek törvények, jogerős bírósági ítéleteket nem hajtanak végre állami szervezetek, koncepciós perek tucatja jutott el a bíróságra, ahol nagyrészt megbuktak. De ennek sincs következménye.

- Nincs, hiszen az átlagmagyar sem tesz mást. A különbség az, hogy a nép alkalmazkodási stratégiaként teszi, amit tesz, úgy menekül az adóhivatal meg a többi hatóság elől, ahogyan Jerry egér menekül Tom macska elől. A jelenlegi garnitúra tudatosan lép ki a jogállamiság teréből és feszegeti a szuverenitás végső határait. Ezzel tudja maximalizálni a hasznát. Így tudnak igazán közpénzből magánpénzt csinálni. És semmit nem tesznek anyagi haszon nélkül. Semmit. Sőt gondosan ügyelnek arra is, hogy senki másnak ne legyen jó. A könyvem üzenete az, hogy ha a hatalom nincs befogva a járomba, ha nincsenek fékek és ellensúlyok, akkor azzá válik, amit most látunk itt és most.

- Mi a végső céljuk?

- Mindent akarnak. Ez a hatalom akarásának törvénye. Egy olyan természet adta mohóság, amit csak az él meg, aki bekerül a hatalomba. A kielégülés csak növeli a vágyat.

- Jó, de mi iránt?

- Akinek van százmilliárdja, az miért akar még százmilliárdot? Mert nincs határ.

- Akkor sem értem. Ha valaki hatalomra kerül, annak van víziója arról, hogy milyen országot, milyen jövőt akar.

- A hatalom idejében csak a jelen van. Ezek vidéki fiúk alsó-középosztálybeli szülőkkel. Fantasztikus emelkedés a fehérvári panelből berepülni a Parlamentbe! Egy ilyen hirtelen váltás megviseli az embert. Nem tudja, hol van, hova tartozik. Ráadásul a hatalom torzítja a személyiséget. Az eleve torz ember esetében a torzító hatás megsokszorozódik. III. Richárd sem lett volna az a szörnyeteg, ha nincs kisebbségi érzése. Gyakorlatilag most is ugyanaz a helyzet, csak nem testi, hanem lelki nyomorékokról van szó.

- Nem túlzás ez?

- Orbán egyértelműen a hasadt lélek tüneteit produkálja. A valóságot meghasítja egy vágyott igazi világra, amivel szemben áll egy másik, hamis világ, melyről úgy látja, hogy őt üldözi. Innen van a folyamatos harc: akit üldöznek, az harcol, és ennek sosem lesz vége számára. Sajnálom őt.

- A kérdésem ugyanaz: hol a vége? Milyen országról álmodhat a Fidesz és Orbán?

- Nincsenek álmaik. Csak a haszonszerzés. És ez nekik bőven elég.

- De hogy tudnak így átlépni a tömegeken, munkanélkülieken, rokkantakon, hajléktalanokon?

- Ők nem tartoznak a ,,mi" világához. Ők mások, az ellenség. Ide tartozik amúgy mindenki, aki könyvet olvas. A Fidesz világát a pálinkafőzés, a kocsma, a futball meg a körömpörkölt adja. Ami ezen túl van, az számukra már idegen és ellenséges. Mellesleg a focival mintha mellényúltak volna. Egy friss elemzés szerint a magyar futball minden indikátor szerint megbukott. Hiába építenek stadionokat, senkit nem érdekel ez a színvonal, ez a buherafoci. A futball felcsútosítása nem működik, mert a labdarúgás értékét a világpiac méri, és csak abból lehet világsiker, ami autonómiából táplálkozik, nem amire rászáll az állam. A Fidesz mindenhol megbénul, ahol verseny van. Bár nem lesz erejük megtenni, ezért is akarnak kimenni az Európai Unióból. Mert akkor nincs más világ, csak az, melyben övék a trafik, a stadion és a dicsőség.

- Visszatérve a rendszerhez: a szobatárs- mentalitás mennyire játszik szerepet? Az, ami nemcsak Simicska Lajosra és Kövér Lászlóra igaz, hanem ,,lejjebb" is: a trafikbotrány kapcsán Orbán kimondja, hogy sosem fog hátat fordítani a támogatóinak, Lázár pedig kiáll a trafikmutyiban lebukott szekszárdi polgármester mellett.

- Mint a maffia. Aki fölül van, mindig megvédi azt, aki függ tőle, egészen addig, amíg az nem árulja el őt. A hallgatás alapszabály.

- De mi tartja össze a rendszert? Az MSZP messze nem így működött.

- Itt csak egy maffia van. A szocialista pártban volt hat, és az SZDSZ-ben sem szűzlányok ültek. A Fidesz esetében az az újdonság, hogy itt minden maximálisan centralizálva van. Orbán ebben nagyon jó: komoly teljesítmény egy ekkora maffiarendszer létrehozása.

- Mégis döbbenetes, hogy csak egyetlen ember akadt a trafikmutyinál, aki felállt, és azt mondta, hogy én nem ezért vagyok itt. Országszerte százak, ha nem ezrek vettek részt a politikai döntésekben, mégsem volt senki, aki csatlakozott volna Hadházy Ákoshoz.

- Ez Orbán tehetsége. Mindenkinek megtalálta a gyenge pontját, mindenkit lehet korrumpálni, mindenkit sakkban lehet tartani, és így létrejön a maffiaszervezet.

- Vagyis a Fidesz sosem fogja úgy ,,megdönteni" magát, mint például az SZDSZ?

- Nem. A maffiák úgy szoktak véget érni, hogy jön a főügyész és mindenkit letartóztat.

- Polt Péter?

- Jó, ez a lehetőség kilőve. De a Fidesz nem érezheti biztonságban magát. Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.

- A trafikmutyi nem ezt bizonyítja.

- Én az ő helyükben nem csináltam volna. Csökken a veszélyérzetük. Ha a trafikok monopóliumát kiterjesztik az alkoholra is, az már biztosan kiveri a biztosítékot.

- Azt azért még ők sem merik meglépni.

- Nincs olyan, hogy ,,nem merik".

- Hogy néz majd ki ez az ország tíz év múlva?

- Ha marad a maffiaállam, akkor lesz hét-nyolcszázezer ember, akik majd úgy élnek, mint Indiában a maharadzsák, Simicska és a társai meg a lokális Simicskák. A többiek megtekinthetőek itt is, ha kinéz az ablakon. Ott ülnek és kéregetnek. Csak már nincs, aki adjon nekik. Egy polárisan megosztott társadalom alakul majd ki. Illetve lesz egy harmadik rész, az élelmesek. Ők elmennek külföldre. Egymillió elmegy, a maradék nyolcmillió tizede jól él, a többiek meg vegetálnak.

- Ez nem hangzik túl jól.

- Van másik Magyarország, melyről Ottliktól tudjuk, hogy nincs rajta a Kogutowicz- térképen, csak azon, mely a szívünkben van. Ez a térkép mutatja az utat előre.


http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/maffiaallam_titkai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Snowden tényfeltárása a HAARP globális gyilkosságáról
  2013-07-15 21:20:18, hétfő
 
  Snowden tényfeltárása a HAARP globális gyilkosságáról

Írta: Violetta Kategória: Külföld 2013-07-14 12:47 9 hozzászólás

Edward Snowden a menekült tényfeltáró kedden megszellőztette az Internet Chronicle riporterének, hogy a HAARP-nak az agykontroll programban, és a globális gyilkosságban főszerepe van.

A bizonyos Nagyfrekvenciás Aktív Ionoszféra-kutató Program (HAARP) bázisa Alaszkában van. Az intézmény állítása szerint a HAARP feladata ártatlan, hiszen csak a természeti jelenségeket tanulmányozza. Snowden erre a már évtizedek óta tartó színjátékra rendesen rácáfolt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

,,A HAARP kutatóállomás stratégiailag lett létrehozva a kíváncsiskodó szemektől távol, közel Gakona-hoz, Alaszkában, melyet ténylegesen arra használtak, hogy a globális kapitalizmus leendő ellenzékét, azaz több millió embert megszüntessen vagy manipuláljon. Ezekkel a földi antennákkal a NATO (Észak-atlanti Szerződés Szervezete) képes globális szinten, távolról elhallgattatni a deviáns vagy felforgató elkövetőket a gondolatok eltorzításával" - mondta Edward.
Az összeesküvés elméletek egy része biztosan valóságos - csak a médiák beállítják elképzelhetetlennek - lájkolom!

agy300A HAARP tehát nagy teljesítményű rádióhullámokat áraszt. Ráadásul ezek a hullámok ugyanazon a frekvencián működnek, mint az emberi agytörzs (truncus encephali). A tevékenység szelektíven vált ki olyan haláleseteket, amelyek természetesnek tűnnek. Ha úgy vesszük, felfokozza a leggyakoribb hirtelen halált, a szívrohamot, és az agyvérzést az emberiség körében.

“Ha és amennyiben a hírszerző közösség nem tekinti optimális hatásúnak az egyenes merényletet," - mondta Snowden, “akkor ‘ők' egyszerűen el tudják érni, hogy a ‘célpont' őrült módon viselkedjen, annak érdekében, hogy lejárassák őket. Amikor útban voltunk Hongkong és Moszkva között, a Wikileaks alkalmazottnak és nekem ki kellett védenünk a rádió generálta gyilkos téveszmék állandó fenyegetését" - nyilatkozta Snowden

Edward Snowden kiépített egy bizonyos Faraday kalitkát, aminek az a hivatottsága, hogy képes hatástalanítani a külső zavaró mezőket. Ez a technológia Snowden egész lakásában telepítve van. Ez képes még blokkolni a nem statikus mezőket is.

Emberünk a HAARP dokumentumaival erősítette meg állításait, ugyanis a magas rangú tisztségviselők, admirálisok, légvédelem vezérőrnagyok privát e mail fiókjaiból származnak a bizonyítékok a HAARP gonoszságáról. Ráadásul különféle hírszerző közösségek titkos forrásai erősítették meg a The Internet Chronicle-nek a dokumentumok valódiságát, és ezzel együtt a globális emberi méltóságot!

A játékban benne van a DARPA, és az Alaszkai Egyetem is. 2009-ben az akkori szenátor Nick Begich Jesse Venturának elmondta, hogy az ember érzelmi állapotát nagyban be lehet folyásolni a HAARP technológiával. Videó!
Az összeesküvés elméletek egy része biztosan valóságos - csak a médiák beállítják elképzelhetetlennek - lájkolom!

(Titkolt hírek)

http://hir.ma/kulfold/snowden-tenyfeltarasa-a-haarp-globalis-gyilkossagarol/11574 5?utm_source=ENY&utm_medium=ENY-snowden&utm_campaign=ENY





Snowden összes információjának a publikálása igazi rémálom lesz Amerika számára
Címkék: Edward Snowden, információ, Politika, Hírek


14.07.2013, 19:35


,,Snowden elegendő információval rendelkezik ahhoz, hogy egyetlen perc alatt soha nem látott kárt okozzon az amerikai kormány számára" - jelentette ki Glenn Greenwald, a brit The Guardian napilap újságírója az argentin La Nacion-nak adott interjújában.
Az újságíró elmondása szerint, akin keresztül zajlott az Egyesült Államok hírszerző tevékenységéről szóló botrányos információk publikálása, Snowden a menekülése előtt világszerte információkat őrzött meg hálózati helyeken.

,,Az amerikai kormánynak minden nap imádkoznia kellene azért, hogy semmi se történjen Snowdennel, máskülönben a teljes adatmennyiség nyilvánosságra fog kerülni, az Egyesült Államok számára pedig ez a rémálomnál is rosszabb lesz" - mondta Greenwald.

http://hungarian.ruvr.ru/2013_07_14/Snowden-osszes-informaciojanak-a-publikalasa- igazi-remalom-lesz-Amerika-szamara/?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tündérország nemzeti jövedelme.
  2013-07-15 21:09:48, hétfő
 
 
Tündérország nemzeti jövedelme.
2013.07.11. 18:22

A kormányzati siker sztori megtorpanni látszik ha az ember azokat a számokat figyeli amelyek a nagyvilágból érkeznek hozzánk, de csak adni kell egy kis időt a kormánypárti médiakutyáknak, hamisítanak azok ebből is olyan gazdasági szabadságharcos, nemzeti önállóság ára magyarázatot a hozzá nem értőknek, hogy mindjárt az jön ki belőle végül ezt a csatát is megnyertük. Csak éppen most is mást mutat az eredményjelző, de az biztos elromlott, majd a Békamenet szellemi lelkisége kijavítja. Az utóbbi három év Orbán-Matolcsy-Trafikmutyi gazdaságpolitikai tündérmeséjét azonban nem nagyon kell bemutatni annak, aki tovább lát a nagy magyar turulmentés pávatáncán.

Azoknak az embereknek sem kell bemutatni az eredményeket akik tudják mit művelt a jelenlegi kormány a hatalomba kerülése óta a hazugság, megszorítás, adóemelés, közpénzlopás jogfosztás, haveri osztogatás területén. Azoknak sem kell bemutatni az eredményeket, akik meg tudnak élni manapság negyvenhétezerből, és azoknak sem akik nem jutottak földhöz párttagkönyv hiányában, és még a műkörmösök is beelőzték itt a családi gazdálkodókat, valószínűleg kizárólag szakmai alapon. Azokról sem szabad elfelejtkezni akik a szabadságharc során elvesztették megélhetésüket a munkahelyek számának csökkenése miatt, azokról sem akikre az újra megemelt tranzakciós adót ismét áthárítják a bankok, és azokról sem akik a közel harminc új bevezetett adófajta bármelyikét naponta kifizetik. És még rajtuk kívül sok mindenki másnak nem kell bemutatni milyen az élet Tündérországban.

Orbán Viktor és bandája persze ebből semmit nem érzékel, nekik a Világbank 2012. évi jelentése tele van hamis állításokkal. Példaként mindjárt fel tudják hozni ellene az egykulcsos adót, ami szerintük nagyon igazságos annak aki sokat keres, a többi az akár meg is dögölhet tőlük ha nem hisz nekik, csak magára vethet, miért nem tud jobban dolgozni a nem létező munkahelyeken. Mondhatják például erre is a nemzetközi multik, és bankok összeesküvését a hazai rezsicsökkentés miatt, ami ugyan nagy részben hazugság a hazai viszonyok között, de a nagyon hülye választó simán beveszi, neki csak az számít a kormány védi a hazát, igaz ellenség az nincs, azt mindig ki kell találni hozzá.

Mégsem lehet csak úgy elmenni az olyan tény mellett ami szerint egy osztállyal lejjebb került az ország az egy főre eső jövedelem tekintetében, és a gazdasági versenyképességben is hátrább kerültünk a rangsorban. Persze ezt az olyan ember nem érti, aki közpénzből stadiont építtet a vidéki háza mellé. Neki az a tény mondana sokat, ami előrébb sorolta az országot egy sajátos listán, és ez a korrupció mértéke. De Orbán Viktor ennél nagyobb vonalú ha el kell hallgatni az ilyen tényt, nála az számít sikernek, ha ötezer ember nyer a dohánypiacon utólagosan megemelt haszonnal, az már nem számít harmincezer család megélhetése ezzel milyen veszélybe kerül, végül is mindegy ki nyer, csak az ne baloldali legyen. Most, hogy Európa nem érti meg a Nemzeti Trafikmutyi országát, szerinte az is rendben van, ha a fejlődő Dél-Amerika, vagy Irak esetleg Botswana kerül velünk azonos súlycsoportba jövedelem tekintetében. De ezt sem onnan közelíti majd meg, ide csúszott le az ország, a fenét, szerinte bele kell húzni, mert itt lihegnek a nyakunkban ezek a feltörekvő valódi háborús gazdaságok, és pont miattuk van szükség a keleti nyitásra, még ha ezért el is kell engedni ezért néhány baltás gyilkost, akik véletlenül éppen nálunk darabolnak fel alvó embereket.

Mindenesetre a három év politikájának evolúciós zsákutcáját sikeresen mutatják a statisztikai adatok. A növekvő szegénység, azon befektetők elmaradása, aki munkahelyeket teremtenének, a közpénz átpumpálása magán zsebekbe, a stadion építésekre alapozott gazdasági növekedés ami csak cirkusz az embereknek, de nem valós értékteremtés és nem is nagyon van itt az ideje. Eközben pedig még az E-útdíjat is képtelen elindítani a kapkodó állam ezzel is bizonyítva mennyire alkalmatlan szinte bármilyen feladat elvégzésére, ahova tehetség és józan ész kellene, ilyenkor látszik nem elég azt mondani valamire ez így jól van, és kész. Akinek van maradék józan esze ennyi melléfogás értelmezése után annak tudnia kell, ezek a politikai kalandorok kizárólag a saját hasznuk miatt tettek eddig minden lépést meg a kétharmados felhatalmazásukkal ami az ölükbe hullt, de nem éltek vele a köz javára, sőt pont azok nagy részének a kárára használták azt fel a saját boldogulásuk érdekében akik rájuk szavaztak, és talán még bíztak is bennük. Ez még egyszer nem fordulhat elő, és az eddig történtek sem maradhatnak következmények nélkül, üres ígéretekkel még egyszer nem szabad hatalomhoz jutni senkinek. Ehhez viszont tudni kell még egy kicsit megbízni azokban akik talán tanultak a hibákból, és szakmai oldalról közelítik meg a mindennapokat.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/07/11/tunderorszag_nemzeti_jovedelme
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kádár és Orbán, libák és matyók
  2013-07-15 20:59:14, hétfő
 
  Kádár és Orbán, libák és matyók


2013.07.12. 10:39 | Proszektura

Abból az ismert tényből, hogy Kádár János inkább a sakkot és nem a focit kedvelte, nem próbálok az egykori és Orbán Viktor jelenlegi párt- és miniszterelnök közötti intellektuális különbségekre nézve semmilyen következtetéseket levonni.

Csak megállapítom, hogy előbbi vezetőnk a szocializmus útján való küzdelmes menetelése közben gyakran fotóztatta magát sakktáblák mellett lelkes kibicként, néha játékosként is, míg az EU bürokráciával oly ádázul harcoló Orbán Viktor a televíziós közvetítésekből kitűnően viszont inkább a focimeccseken a szotyolázgató nép egyszerű gyermeke szerepében érzi jól magát.

Gondolom, ilyenkor, ahogy az ezekben a körökben illik, a nagyobb hitelesség kedvéért néha egy-egy kurvaanyázás és bazdmegolás is elhagyja a száját, főként a bírói (partjelzői) ténykedéssel összefüggésben. Amit, lévén mostanság vallásos ugyan, de nem keresztény, hanem buzgó protestáns, utólag még meggyónnia sem kell.

Korábban, mint tudjuk, játszott is, de mostanában már, főként a pocakja méretéből következtetve, az aktív játékot hanyagolhatja.

Arról nincs információm, hogy Kádár János annak idején bármelyik sakkozót, sakkcsapatot is különösebben preferálta volna, az viszont tény, hogy Orbánnak még jelenleg is, nem is titkoltan leginkább kedvelt focicsapata a Videoton.

,,Szíve csücske", Kálmán Olga megfogalmazásában.

Legalább is az ő meccseiken tűnik föl leggyakrabban lelkes szurkolóként, leginkább Kovács Ferenc ,,Vidi legenda" és néhány gazdasági potentát - ellenzéki szóhasználattal: oligarcha - társaságában. Nem tudok konkrét adatokat, de a klubot anyagilag is támogatja.

Mármint nem Orbán személyesen, hanem az állam. Orbán ugyanis, feltételezem, még meccsjegyet sem vesz a díszpáholy első sorába.

Nem tudom, saját népszerűségének jót tesz e ezzel a bevallott Vidi szurkolói attitűddel , ami akkor válik igazán kétségessé, amikor a kedvencek olyan botrányos eredménybe szaladnak bele, mint most Podgoricában.

Foci szlenggel fogalmazva: a fiúknak nagy mellényük volt, ám most méretes zakót kaptak.

Mindezen elmerengeni most azért is aktuális, mert amikor az ATV reggeli műsorában Hoppál Pétert, Tállaí András államtitkár úr szűkebb pátriájának, a Mezőkövesd focicsapatának megítélt négyszázmillió közpénzről faggatták, a szóvivő úr csak hímezett-hámozott a Matyóföldnek juttatott jelentős mértékű - több lélegeztető gépnyi - állami segítség ürügyén, s jópofáskodni próbált.

Zavarában valami olyasmit is mondott, hogy akkor majd ő is kérni fog a PMSC focicsapata részére.

Hoppá Hoppál úr!

Ugye kellemetlen is lehet egy Fidesz-szóvivő feladata? Amikor nem egy baráti köztévében kell a maffiabaloldalról vagy a Hajdú-Bét ügyről szónokolni?

Ugye, az istennek sem akarja megérteni, hogy mi is ezzel az állam által juttatott négyszázmillióval az igazi probléma?

Ami egyébként több, mint a Hajdú-Bét károsultaknak kifizetni tervezett összeg.

http://proszektura.blog.hu/2013/07/12/kadar_es_orban_libak_es_matyok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Kaszinókat minden trafikba!
  2013-07-15 20:52:30, hétfő
 
 
Nemzeti Kaszinókat minden trafikba!

2013.07.15. 12:56 Fabius



Öngól után köpönyeg. Már'hogy malaclopó - teccikéteni - ami alatt elfér egy zártkörű koncessziós pályázat meg tíz darab nemzeti kaszinó országszerte. Csak a lóláb ki ne lógjon. Mert ugye meg teccettek menteni a szerencsejáték függőket a pénzköltéstől, a költségvetést meg a bevételtől. Csakhogy ez a vargamiska olyan rátermett gyerek, hogy elővette az ujjacskáit, számolni kezdett, és az jött ki az ujjgubera végén, hogy csak kéne valahonnan még egy kis kes, amivel legalább egy lyukat be lehet(ne) foltozni a költségvetésen. ( ha már a tartalékot beleöntöttük a focialista forradalomba - tegyük hozzá szigorúan zárójelben )

Ám gond egy szál se. Édes Viktor zártkörű pályázaton majd kihirdeti, hogy kik húzhatnak tizenkilencre is lapot, kik lehetnek Jokerei a nemzetnek Vajna Bandi és a Szerencsejáték Rt. mellett.

orbán kaszinó.jpg

Illetve...

Vajon mennyire lepődnénk meg, ha a trafikos haszonkulcs letörésére irányuló népszavazási kezdeményezés hatására egyszer csak kiderülne, hogy a trafikmutyis koncessziótulajdonosok nem csak a rendkívüli éjszakai alkoholárusítás, de a félkarú rablók üzemeltetési jogát is megnyerik? Elvégre tizennyóccas karika kint van minden nemzeti trafikon, végül is mi akadálya lenne a játékgépek kihelyezésének minden erre fogékony helyen? Ők lehetnének a Nemzeti Szenvedély Áruházak, ahol a cigi-pia-ingyen kávé mellett a szerencsejáték is megtalálható lenne.

Aztán meg lehet kicsit aggódni ott a leggazdagabb magyarok lista elején.

Ha kimaxolták a legfrissebb államosított üzletág lehetőségeit akkor könnyen nyúlhatnak a következő falatért. Csányi nertársat bankadóztatják, Demján nertárstól éppen most szervezik elfele a takarékszövetkezeti bizniszt, úgyhogy én bizony nem aludnék nyugodtan, ha tízmilliárdokat kereső online pornócézár lennék. Mert pacsizós Flo-Rida klip ide, kukkolós szexchat népszerűség oda, az állami pénzéhséget elnézve évi huszonötmilliárdért a nerben is sokan letolnák a gatyát.


http://varanus.blog.hu/2013/07/15/nemzeti_kaszinokat_minden_trafikba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányok által sűrűn lakott országrészekben 200 százalékos
  2013-07-15 20:40:05, hétfő
 
 
A cigányok által sűrűn lakott országrészekben 200 százalékos túlzsúfoltság van a börtönökben

Északkelet-Magyarország négy büntetés-végrehajtási (bv) intézetében az országos átlagot meghaladó, kétszáz százalékos a telítettség.

A Belügyminisztérium gazdasági és informatikai helyettes államtitkára szerdán a debreceni bv-intézetben, ahol átadta az új bástyafalat és őrtornyot. Tóth László hozzátette: az utóbbi két évben kétezerrel nőtt a fogvatartottak száma az országban. Jelenleg 18 300-an vannak, 5600-zal többen, mint ahány férőhely van az intézetekben.

Ez átlagosan 44 százalékos túlterheltséget jelent, ennél még rosszabb a helyzet a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Hajdú-Bihar, a Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bv-intézetekben. Jelezte: a következő három évben bővítik az északkelet-magyarországi bv-intézeteket, és zöldmezős beruházás keretében új, ezerszemélyes börtönt is építenek.

Az elhelyezés feltételeinek javítására az idén 661 millió forintot fordítanak. A hajdú-bihari bv-intézet 277 millió forintos fejlesztése eredményeként nyolcvannal nő az ott elhelyezhető elítéltek száma és negyvennel a foglalkoztatottaké - fűzte hozzá Tóth László. Nyima Tamás bv-alezredes, a debreceni intézet parancsnoka az MTI érdeklődésére elmondta: 177 férőhelyes intézetükben jelenleg 299 fogvatartott van, de számuk sokszor eléri a 350-380-at is.

A mostani beruházásról elmondta: a csaknem 60 éves bástyafal elavult. Helyén most új bástyafalat és őrtornyot, a 80 méter hosszú, 30 centiméter széles falon, 4 méter magasságban őrsétányt alakítottak ki. A beruházás alatt az intézet végig működőképes volt, az új bástyafal a fogva tartás biztonságát szolgálja.

Tóth László társadalmi elvárásnak nevezte, hogy a fogvatartottak járuljanak hozzá a költségekhez. Törekednek az önellátásra, s arra, hogy aki munkaképes, az dolgozzon. Ettől függetlenül a benti munka továbbra is választható.

http://harcunk.info/index.php/bulvar/613-a-ciganyok-altal-surun-lakott-orszagresz ekben-200-szazalekos-tulzsufoltsag-van-a-boertoenoekben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtévesztő információ miniszterelnöki levélben
  2013-07-15 20:38:31, hétfő
 
  Megtévesztő információ miniszterelnöki levélben

Többel emelte a kormány a minimálbért, mint az előző két kormány összesen - ez az egyik legfőbb érv a nemrégiben az állampolgárok postaládáiban elhelyezett, ,,Magyarország jobban teljesít" című propagandafüzetben. Az viszont már nem derül ki a kiadványból, hogy a bruttó összeg nőtt havi 24 500 forinttal, amiből mindössze 3 590 forint maradt a dolgozók zsebében. Ha pedig összevetjük az idei nettó minimálbért a 2009. évivel, akkor azt látjuk, hogy a legkisebb kereset most ötezer forinttal kevesebbet ér, mint négy évvel ezelőtt.

Óriási sikertörténetnek állítja be a kormány, hogy három év alatt összesen 24 500 forinttal emelkedett a minimálbér, ami több mint amennyivel a megelőző nyolc évben összesen növekedett a legkisebb bér összege. Ezzel szemben az igazság az, hogy a ténylegesen minimálbéren foglalkoztatottak zsebében mindössze 3 590 forinttal marad több az idén, mint 2010-ben.

Ez az összeg azonban nem elég ahhoz, hogy az időközben bekövetkezett áremelkedéseket kompenzálja. Érdekes összehasonlítást végzett Hanti Erzsébet, a Magyar Szakszervetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) szakértője. Számításából kiderül, hogy a jelenlegi 64 190 forintos nettó minimálbér 2009. évi árakon számolva mindössze 52 965 forintot ér, ami csaknem ötezer forinttal kevesebb, mint a 2009. évi 57 815 forintos nettó összeg.

A múlt évben megszüntetett adójóváírás következtében a minimálbéren foglalkoztatott, gyermektelen dolgozók adóterhe 4,8 százalékról 16 százalékra emelkedett, míg az adóék a 2011. évi 38,8 százalékról 2012-re 48,8 százalékra nőtt - figyelmeztetett tavaly augusztusban az Európai Bizottság a magyar kormánynak írt levelében. Az európai uniós szakértők az alacsony jövedelműek adójának csökkentését szorgalmazták, mint ismeretes, erre az idei évben sem került sor. A lenti táblázatból jól látszik, hogy az adójóváírás eltörlésének hatását kompenzáló bruttó minimálbéremelés óriási tehernövekedést jelentett a munkáltatók számára, miközben a nettó összeg alig emelkedett, és csaknem ötezer forinttal kevesebbet ér, mint 2009-ben.

http://www.sokkaljobb.hu/sites/default/files/tartalmak2013/07/01_8.jpg

Az adójóváírás eltörlésének következménye, hogy a bruttó 98 ezer forintos minimálbéren foglalkoztatott gyermekteleneknek idén csaknem 15 680 forint adót kell fizetniük, s az összesen 18 130 forintos járulékterhek levonása után 64 190 forintjuk marad. Az egygyermekes minimálbéreseket is 5 680 forint adó terheli, két gyermek kell ahhoz, hogy a minimálbér után ne kelljen szja-t fizetni.

Három évvel ezelőtt bruttó 98 ezer forintból - mindenféle gyermekkedvezmény nélkül -
75 282 forintot kaptak kézhez a munkavállalók, s bruttó 80 ezer forintnak volt a nettója annyi, mint amennyi most 98 ezerből marad.

Ki járt jól valójában a minimálbér-emeléssel?

A kiadvány szerint az intézkedéssel 619 ezer magyar ember jár jobban. Az adóhatóságtól korábban kapott információk szerint a 2011. évi adóbevallásokban (a 2012. évi adatok ugyebár még nem ismertek) összesen 448 ezer magánszemély tüntetett fel egész évre vonatkozóan minimálbér alatti munkabért az akkor még létező adójóváírásnál megjelölt jogosultsági hónapok alapján. Az MSZOSZ becslése szerint a ténylegesen minimálbéren foglalkoztatottak száma nagyjából 300 ezerre tehető - nyilatkozta a Pénzcentrum.hu-nak korábban Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke. Az egész évben minimálbért vagy az alatti jövedelmet szerzők táborát gyarapítják ugyanis a részmunkaidősök is, akik csak a csökkentett munkaidő miatt vallanak be alacsonyabb jövedelmet.

A hatszázezres szám úgy jöhet ki, ha azokkal is számolunk, akik - ellentétben a minimálbérért dolgozókkal - valóban jobban jártak a legkisebb kereset emelkedésével. Számos, kedvezményesen adózó béren kívüli juttatás maximumösszege is a minimálbérhez igazodik. Jól jártak ezen kívül azok a magasabb keresetűek, akik táppénzen vagy gyeden voltak az elmúlt években, ezeknek a juttatásoknak az összege is a legkisebb keresethez kötődik.

A minimálbérhez kötődő juttatások, ellátások

Legfeljebb a legkisebb bér összegéig lehet béren kívüli juttatásként üdülési szolgáltatást nyújtani a munkavállalóknak, illetve közeli hozzátartozójának, a szakmai gyakorlaton lévő tanulónak, saját nyugdíjasnak a munkáltató tulajdonában, vagyonkezelésében lévő (saját) üdülőben. Tanulónként maximum a minimálbér 30 százalékának megfelelő összegben lehet béren kívüli juttatásként iskolakezdési támogatást adni. Legfeljebb a minimálbér két és félszereséig vállalhatja át a munkáltató az általa elrendelt iskolarendszerű képzés költségeit. Az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba fizetett hozzájárulás, illetve a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézménybe fizetett hozzájárulás legfeljebb a minimálbér 50 százaléka lehet. Önkéntes kölcsönös egészségpénztárba fizetett hozzájárulás legfeljebb a minimálbér 30 százalékáig adható béren kívüli juttatásként.

A minimálbér összege befolyásolja a maximálisan adható táppénz összegét is. Alapesetben a táppénz a napi átlagkereset 60 százaléka lehet, kivéve, ha valakinek nincs kétéves folyamatos munkaviszonya, mert akkor csak az 50 százalék jár. A juttatásnak azonban felső plafonja is van: nem haladhatja meg a minimálbér kétszerese harmincad részének megfelelő összeget. Az idei bruttó 98 ezer forintos minimálbér alapulvételével legfeljebb bruttó 6 533 forint lehet a napi összeg.

Nem mindegy, hogy mennyi a minimálbér a gyermekgondozási díjban (gyed) részesülő, magasabb keresetűek számára sem. A gyed összege alapesetben a napi átlagkereset 70 százaléka, maximuma azonban a mindenkori legkisebb bérhez igazodik: legfeljebb a minimálbér kétszeresének a 70 százaléka lehet. A tavalyi bruttó 130 200 forintról 137 200 forintra nőtt a gyed felső határa. A plafonhoz tartozó nettó összeg 4 585 forinttal nőtt havonta.

Forrás: Pénzcentrum

sokkaljobb-kommentár: Az egykulcsos adóval nagyon sokan jártak nagyon jól, főként a hatalom és holdudvara. Ők annyival, amekkora JÖVEDELEMRŐL a nép egyszerű gyermeke nem is mer álmodni: havi nettó 200-500 ezer forinttal, gyermekszámtól függően. Azok az országgyűlési képviselők is jól jártak, akik nem álláshalmozók. Nekik havi 70 ezer forinttal nőtt ennek következében a jövedelmük, ami még mindig több mint amennyi a 700 ezer minimálbéresnek jut. A közmunkán foglalkoztatottak 47 ezer forintja azon túl, hogy már hideg vízre is alig elég, nem számít be sehova: nem táppénz-alap, nem nyugdíjalap és nem szolgálati idő. Talán 300 ezer honfitársunk részesül már ebből a ,,kegyből". A munkavállalók további alázása a munkáltatóknak kedvező lehetőségeket biztosító új munkatörvénykönyv.

Talán ha a korrupcióval felhagyna a hatalom, és megszabadulna a népes rokonságtól, a feketekereskedelemben érintettektől, az offshore (adóelkerülő) lovagoktól, el tudnánk indulni felfelé a szakadékból. Az elmúlt nyócévezés helyett inkább erre kellene törekedni végre! Az élelmiszer kereskedelem nagy része a maffia kezében van, főként a zöldség-gyümölcs, benne a dinnyekereskedelem. Emiatt egy adószakértő szerint minimum 130 milliárd adó esik ki évente, de rosszul járnak miattuk a jövedelemhez alig jutó gazdálkodók is. Az így felvásárolt termés gyenge árát sokszor késleltetve kapják meg a termelők, már ha megkapják egyáltalán.


Békéscsaba, 2013. július 15.
F. I. - K. M.

Emlékeztető: ,,A bérek felemelése nélkül nincs megoldás! Nemcsak a hatalmon lévők és klientúrájának a jövedelmét kell megduplázni, és az egyszázalékos személyi jövedelemadó kulccsal tovább emelni, hanem a kisemberek bérének felemelésére is sort kell keríteni! Bárki bármit mond, nincs más megoldás! Ami most folyik, az pótcselekvés, maszatolás, dilettáns kapkodás." (Gazdag László közgazdász, egyetemi docens)

http://www.sokkaljobb.hu/content/megt%C3%A9veszt%C5%91-inform%C3%A1ci%C3%B3-minis ztereln%C3%B6ki-lev%C3%A9lben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.