Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Folyóparti város
  2013-07-19 13:38:48, péntek
 
  Paulo Coelho

Sokszor gondoltam rá, hogy feladom, amikor úgy éreztem,
Isten már nem figyel rám, sokszor kellett irányt váltanom,
máskor pedig le is tértem az utamról.
De mindennek ellenére visszatértem és továbbmentem,
mert meg voltam győződve arról, hogy nem élhetem
másképp az életem. Megtanultam, hogy mely hidakon
kell átkelnem és mely hidakat kell fölégetnem.





 
 
0 komment , kategória:  Tükröződések 2.  
Mikor angyal voltam
  2013-07-19 13:00:35, péntek
 
  Tudod anya, amikor angyal voltam fentről néztelek. Már akkor nagyon szép voltál és én nagyon szerettelek. Sokat gondoltam rád. Rád, mert tudom, hogy téged választva bizony nehéz lesz az élet, a tiéd. Nem tudtam megígérni, hogy mindig jó leszek, csak azt, hogy mindig szeretlek. Nem tudtam megígérni, hogy mindig szép leszek, de téged a legszebbnek látlak majd. Nem tudtam megígérni, hogy hosszú lesz az út, de azt igen, hogy a legszebb. Tudod anya, amikor angyal voltam és fentről néztelek, tudtam, hogy melléd kell megszülessek. A te hajad illata kellett nekem. Az illat, a mosoly, az est csendjébe besurranó esti ének dallama, ezt akartam és megkaptalak. Angyalból gyermekké lettem, mert úgy akartuk. Te és én. A szíved a szívem lett, és minden dobbanása érted él. Te anyává lettél, és én most is szépnek látlak. Szépnek akkor is, ha néha rossz vagyok, ha vágyaim vannak, teljesíthetetlenek. De a legfontosabbat megkaptam. Életet. Veled. Melletted. Köszönöm.

Todorovits Rea







 
 
0 komment , kategória:  Anyák napjára  
Mindenben Te vagy
  2013-07-19 12:58:11, péntek
 
  Csurai Zsófia:

Szavak nélkül is értelek
érintések nélkül is érezlek...
benne vagy minden ébredésben
a reggeli tea akácméz ízében
az újság vastagon szedett betűjében
a rádió andalító lassú zenéjében
az erőtlen langyos téli napsütésben
az ónos eső csúszós cseppjében
a rám fröccsenő latyakos sárban
a csontig hatoló hideg éjszakában
érintések nélkül is ölellek
szavak nélkül is szeretlek





 
 
0 komment , kategória:  Szavak  
D vitamin
  2013-07-19 07:10:09, péntek
 
  Egy fantasztikus anyag működik a szervezetünkben. Amerikai kutatók mester hormonnak nevezték el. Segít a vérnyomás, a csontsűrűség, a hangulat, a viselkedés, izomerő szabályozásában, serkenti a haj növekedését, az immunrendszer működését. Felelős a programozott sejthalálért, úgynevezett apoptózisért, melynek feladata a sérült vagy rákos sejtek szaporodásának megállítása.

Ez a D vitamin!!!

Néhány évvel ezelőtt a kutatók úgy gondolták, hogy ez a csodálatos vitamin, csak a csontok egészségére van pozitív hatással. Ma már tudjuk, hogy a D vitamin receptorok minden sejtünkben jelen vannak és felelősek egészséges működésükért.

Szervezetünkben a D vitamin az UVB fény hatására keletkezik, akár 50.000NE naponta, de átlagosan 20.000NE. Ahogy barnul a bőrünk, a termelt D vitamin mennyisége jelentősen csökken.

Összehasonlítva a testünk által termelt D vitamin mennyiséget és az élelmiszerekben találhatót, az élelmiszerek (máj, tojás, tej, stb.) minimális dózist tartalmaznak, mely éppen elég az angolkór elkerüléséhez.

Testünk elsődleges D vitamin gyára a bőrünk és a napfény lenne, ha életmódunk nem gátolná ezt jelentősen. A nyugati kultúrában elterjedt felfogás, hogy a napozás káros, rákkeltő, ráncosítja, öregíti a bőrt. Bőrünk védelmében magas faktorú test és arckrémeket használunk, sminkeljük magunkat ezzel akadályozva a D vitamin előállítását. Életformánknak köszönhetően, alig tartózkodunk szabad levegőn, sok időt töltünk zárt térben, ahol az ablaküveg kiszűri a D vitamin előállításához szükséges UVB fényt.

Bőrünk minél barnább annál több, akár 5ször 6szor hosszabb ideig kell a napon tartózkodnunk, azonos mennyiségű D vitamin előállításához, mint a világosabb bőrűeknek.

Az elhízás és a kor előrehaladtával tovább csökken a bőr D vitamin előállítási képessége.

A mediterrán területeken végzett kutatások megdöbbentő eredménnyel zárultak.

A kutatók azt várták, hogy ezeken a területeken a nagy mennyiségű napfény hatására az emberek D vitamin szintje a normál értéknél magasabb lesz, ám ez még a nyár végén sem következett be, az átlagosnak mondható értéket is csak ritkán érték el.

Akkor hogyan juthatunk megfelelő mennyiségű D vitaminhoz? Mi a megoldás?

Az iparosodott országokban különösen fontos a megfelelő D vitamin kiegészítés, leginkább a szervezet által jól hasznosítható D3 vitamin formájában.

A D3 vitamin, más néven kolekalciferol régebben megállapított maximális napi adagja 600NE egység csak ahhoz volt elegendő, hogy megakadályozza az angolkór kialakulását.

Napjainkban a kutatók sokkal magasabb D3 vitamin bevitelt ajánlanak, felnőtteknek 5000NE egységet is naponta, lehetőleg elosztva, nem egyszerre.

D vitamin a szuper hormon

A D vitamin valójában egy mesterhormon, mely szabályozza és összehangolja teljes hormonrendszerünk működését, ezáltal hatással van teljes egészségünkre, keringésünkre, lelki állapotunkra, fizikai erőnlétünkre, immunválaszainkra.

Magas vérnyomás esetén, számos tanulmány kimutatta a szervezet alacsony D vitamin szintjét. A D vitamint pótolva jelentős javulás állt be. Állatkísérletek azt mutatják, hogy a magas D vitamin szint nagymértékben csökkenti a szívroham kockázatát.

Az alacsony D-vitamin szintet összefüggésbe hozták 18 különböző típusú rákbetegséggel, beleértve a mell-, végbél-, vastagbél-, prosztata-, tüdő-, orális, nyelőcső-, gyomor-, hólyag-, petefészek-, vese-, méh-, méhnyak-, epehólyag-, gége-, hasnyálmirigy-, non-Hodgkin limfómával, és a Hodgkin limfómával.

Nagy stresszhatásnak kitett embereknél a D vitamin pótlás segíthet a stressz kezelésében, az adrenalin és noradrenalin szint működés szabályozásával. mely funkció megfelelő működésénél az agynak D-vitaminra van szüksége. Mivel a stresszhatás emeli az adrenalin szintet, a tartósan magas adrenalin szint miatt a szervezet 'vészreakcióban' működik, amíg nem kap elég nor-adrenalint ami a normális szint beállítását segíti. Köztudott, hogy a tartós stressz az egész szervezet működésének egyensúlyát felborítja, mely depresszión, különböző szívbetegségeken keresztül, szexuális problémákat és még sok más megbetegedést okozhat.

Amerikai orvosok autóimmun betegségek, mint rheumathoid arthritis, lupusz, 1-es tip. cukorbetegség kezelésében alkalmazzák jelentős eredményekkel. Nagymértékben növeli az immunrendszer fertőzésekkel szembeni védekező képességét. A kutatások kimutatták, hogy azok, akik D vitamin kiegészítést kapnak kevésbé érzékenyek a tuberkulózisra.

Finnországban, csecsemőkön végzett kísérlet kimutatta, hogy 1 évig napi 2000NE D vitamin adagolásával 80%-al csökkent az I. típusú diabétesz kockázata, mely hatása további 30 évig érvényesült. Bár a D vitamin nem vakcina, mégis az eredmények azt mutatják, hogy legalább olyan hatásos.

Az északi területeken, ahol a napsütés nem elegendő a megfelelő D vitamin szint fenntartásához a menopauzás nők körében végzett 3 kontroll csoportos kutatás kimutatta: Az első csoport placebo-t kapott, a második 1000mg kalciumot, a harmadik 1000mg kalciumot és 1000NE D vitamint kapott. Az eredmény kimutatta, hogy a D vitamint kapó csoportban minden típusú rákbetegség kialakulása 60%-al csökkent.

A szakértők szerint idősebb korban a D vitamin pótlása kevesebb csonttörést és erősebb izomzatot eredményez. Még a már csontritkulásos betegeknél is kimutatható, hogy D3 vitaminpótlással kevesebb a csonttörés, ennek oka a D vitamin által erősebbé vált izomzat.





 
 
0 komment , kategória:  Egészség 2.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 164 db bejegyzés
e év: 888 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 704
  • e Hét: 7580
  • e Hónap: 16964
  • e Év: 149518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.