Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Újabb figyelmeztetés Magyarországnak
  2013-07-21 21:57:31, vasárnap
 
  2013. július 20., szombat 15:56 MTI
Újabb figyelmeztetés Magyarországnak

A Magyarország az államcsődöt kockáztatja című írásban kiemelték: "Orbán Viktor kormányának takarékoskodnia kellene és reformokat kellene végrehajtania", ehelyett azonban "a populizmusra és a külföldi konszernek megadóztatására épít".

Hangsúlyozták: az állam és a magánszektor összesített adósságállománya a hazai össztermék (GDP) több mint 120 százalékát teszi ki. A kamattörlesztés csak Görögországnak és Olaszországnak jelent nagyobb terhet, a gazdaság bővülésének üteme pedig nem elég az adósság növekedésének megállításához.
Kapcsolódó cikkek


"Tartósan alacsony gazdasági növekedés és növekvő adósság - ez Magyarország problémája" - írta a Zeit Online. Egy elemzőt idézve hozzátették, hogy az ország könnyen államcsődbe sodródhat, ha gondok támadnak a nemzetközi pénzügyi piacokon.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujabb_figyelmeztetes_magyarorszagnak.559871.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beteg ország
  2013-07-21 21:54:43, vasárnap
 
  Frank Tibor: A tojásárak fontosabbak, mint a demokrácia sorsa

Beteg ország



Magyarország beteg. Igaz, régen volt egészséges, de mostanában rohamosan romlik az állapota. Tovább betegszik, mert hazug. Velejéig átitatja a kettős beszéd, a mindent ellenőrzése alá vonni akaró hatalom hamis propagandája és az erőtlen, széttagolt ellenzék siránkozása - foglalja össze a Kanadában élő közgazdász tavaszi hazalátogatásának friss tapasztalatait HEGEDŰS ESZTERNEK.
- Majd egy éve azt mondta lapunkban, hogy a kisembert nem igazán érdekli a demokrácia ügye, és ameddig nem korog a hasa, nem fog lázadni. Még mindig így látja?

- Egy év alatt tovább romlott az ország helyzete, nemzetközi megítélése. Mára mindennaposak az Orbán-kormány tevékenységének külföldi kritikái. Ezen nincs mit meglepődni, hiszen ha valaki a demokrácia, a jog és a piacgazdaság ellen lép fel, az a józan ész ellen tesz. Így pillanatok alatt elillan az országba vetett bizalom, ami tovább rontja a mutatókat és a kilátásokat. A kormány kipaterolta az IMF-et, hogy kénye-kedve szerinti törvényeket hozhasson, mert a jelenlétében nem tehette volna meg. Majd amikor ezekkel már bebetonozta a hatalmát, újra hozzá fordul. És még Orbán a sértődött, hogy nem adnak újabb hitelt, amíg a jogbiztonságot helyre nem állítják Magyarországon. Ócska trükk, de otthon bejön: miközben arról dumálunk, hogy a külföldi tőke nem hagyja az országot kimászni az adósságcsapdából, újabb kölcsönökért állunk sorba. Ami egyébként következetes és józan politikával könnyen elkerülhető lenne.

- Az Orbán-féle kettősbeszéd-kábítószer még mindig hatásos.

- Igen, mert a lakosság többségét nemigen érdeklik ezek a témák, amire - főleg vidéken - még rátesz egy lapáttal a közmédia nyújtotta egyoldalú tájékoztatás. Egy normálisan kormányzott országban demokratikus és kiszámítható politikával hamar vissza tudnák szerezni a bizalmat, és semmi szükség nem lenne egy újabb csomagra. A mostani káosz helyett normális mederbe kerülne a gazdaság, lemenne a CDS-felár, megindulnának a befektetések, és három-négy év múlva be lehetne vezetni az eurót.

- Nem ön az egyetlen, aki azt mondja: Magyarország nem normálisan kormányzott ország.

- Nem, mert megbetegedett. Nagyon rég volt egészséges, de a hazugság rohamosan rontja az állapotát. Beteg, mert hazug. Velejéig átitatja a kettős beszéd, a mindent kontrollálni kívánó hatalom hamis propagandája és az erőtlen, széttagolt ellenzék nyávogása. Amit a hatalom művel, attól déjà vu érzésem van. A disszidálásom előtti kádári időkre emlékeztet: még mindig nem az a lényeg, mi történik, hanem az, hogy ki csinálta. Lásd Plagi bá vagy Gyurcsány botrányát. Az előzőnek felállva vastapsot adunk, a másodiknak - pedig még bizonyíték sincs - azonnali távozását követeljük. A demokrácia egyik biztos ismérve, ha elmondható: mindkét fél ugyanúgy reagált volna akkor is, ha a másik fél embere követi el ezt a csalást. Pontosan ennek, a demokráciának, az objektivitásnak a hiánya derül ki abból, ahogyan most a Gyurcsányra vetődött gyanú miatt reagálnak. Aki Schmittet védte, az most támad, és fordítva. Ilyen a világon nincs! Ez nem jobb- és baloldal, ez az elemi demokrácia kérdése. Aki hazudott, csalt, az menjen. Gyurcsány is, ha bebizonyosodna róla. Persze egyelőre a gyanúsítgatások folynak. Más szóval: a tollforgatóknak politikai nézeteiket félretéve kellene oknyomozniuk és bizonyítaniuk. Egyébként ha nálunk, Kanadában egy vezető politikus leterroristázná a (nyikhaj, senkiházi) tollforgatókat azért, mert kiderítették az igazságot, öt perc múlva mennie kellene a közéletből. Örökre. Magyarországi beszélgetőtársaim elintézték egy kézlegyintéssel: ,,Mit vártál? Ez Magyarország!" De mindenkiből ömlik a panasz a gazdaság helyzete miatt. Az emberek nem látják a kettő közötti egyértelmű összefüggést. És ez baj. A tojásárak fontosabbak, mint a demokrácia sorsa...

- Lát olyan alternatívát, amely sikerrel rádöbbentheti őket, hogy nem lehet behúzott nyakkal várni, míg teljesen ellehetetlenül az életük?

- A baj az, hogy hiányzik egy konzervatív politikát folytató, józan jobboldali párt.

- A Fidesz is jobboldalinak vallja magát. Meg konzervatívnak. Sőt, demokratikusnak is.

- Az igazi jobboldal legfőbb jellemzője - ahogyan Nyugaton - a kis államapparátus, a decentralizáció, az önkormányzatiság növelése, az alacsony vagy csökkenő adók. Ez a normális. Ennek itt épp az ellenkezője valósul meg, negligálva - többek között - a demokrácia és az önkormányzatiság fejlesztésére irányuló sokéves és sokmilliárdos kanadai segélyprogramokat is. Nem beszélve a Jobbik nyíltan náci megnyilvánulásainak eltűréséről. De mondhatnék mást is: egy normális országban a Mercedes-gyár avatásán a jelenlegi miniszterelnök mellett ott lettek volna az elődök is, akik ezt a beruházást annak idején tető alá hozták.

- Már beszéltünk róla: itthon természetes dolog idegen tollakkal ékeskedni.

- Az is természetes, ha a volt vezetőket lejáratjuk, mocskoljuk, ha mód van rá, börtönbe zárjuk. Ha sikerül leváltani, Orbán is ilyen elbánásra számíthat. Egy normális országban méltósággal vonulhatnak nyugalomba az ország volt vezetői. Gondoljon csak a Clinton-Bush Haiti Alapítványra. El tudja képzelni, hogy itthon - mondjuk a rákos gyerekek megmentéséért - két volt vezető összefogjon?

- Még az ország megmentéséért sem. Meg is látszik rajtunk.

- Nem csoda. A hazug propaganda az egyre romló gazdasági mutatókat fedezi olyan, a közmédiából is ömlő mesékkel, mint ,,az ország elleni támadások". Akik segítenek az ország süllyedéséhez falazni, azok a jó fiúk, akik pedig szót emelnek a demokráciáért vagy csak azért, mert látják az őrült gazdaságpolitikát, azok hazaárulók. Pedig jobboldali közgazdászok is, mint jómagam, a számok alapján bírálunk, mert féltjük a hazánkat. Az ország belekerült egy olyan spirálba, amelyből igen nehéz visszafordulni. Az idén már az ipari termelés is csökken, sebezhető a forint, az államháztartás hiánya mostanra gyakorlatilag az egész éves keretet felemésztette. A kormány lázasan kutat új adók kivetésének lehetősége után, mert a kiadások - a hű pártkatonák bőséges finanszírozásával - magasabbak, az adóbevételek meg alacsonyabbak, mint amire számítottak. Teszi ezt szerkezeti reformok beindítása, a kiadások csökkentése helyett. Még mindig a kádári érára jellemző ötvenszázalékos elosztási ráta létezik Magyarországon. A GDP felét osztja vissza az állam. Még mindig egymillió új munkahelyről meg Európa legversenyképesebb gazdaságáról ábrándoznak, miközben a kontinensen nálunk a legmagasabb néhány adóteher, például az áfa. És még mindig van pár millió ember, akiknek ez az ellentmondás nem tűnik fel. A beruházások évről évre csökkennek - az idén is vagy öt százalékkal -, ami egyértelmű előjele a jövő évi fejlődési kilátásoknak. Nyolc év téblábolása, talicskázás meg Nokia-dobozos amortizálás után most a lenullázás folyik. Az új autópályák kivételével a legtöbb létesítmény lerobbant állapotban van. A buszok, a vonatok, az iskolák, a kórházak, a magánházak jó része, a közterületek, köztük játszóterek, parkok - lehetne sorolni. Szűkebb hazámban, Miskolctapolcán félelmetesen meredezik az egykori legnagyobb szálloda csontváza, és a hajdan híres, de tönkrement strand medencéit is felverte a dudva. Borzasztó képek fogadtak sok helyen, még a főváros központjában is. Soha nem láttam ennyi bezárt üzletet a Kígyó utca környékén, nem beszélve a budai Duna-parton omladozó Ybl-bazárról.

- Pedig a vezetők szerint jó irányba halad az ország.

- A spanyolok pánikba esnek, ha az állampapírok hozama hat százalék fölé emelkedik, nálunk meg normálisnak tartják a kilencet. Pedig köztudomású, hogy hét százalék felett ez nem tartható állapot, még a gazdaság fejlődése mellett sem. A legborzasztóbb azonban az emberek egymás iránti bizalmatlansága. Hazánk jelenleg a társadalmi tőke rangsorában (amelynek legfontosabb mutatója, hogy mennyire bíznak meg az emberek egymásban) a világban a 77. helyen áll - Szenegál és Zimbabwe között.

- Ilyen körülmények között mire számíthatunk?

- Semmi jóra. Az ország külföldön elvesztette a hitelét, s ez egyre szűkülő gazdasági lehetőségeket vetít előre. Ez a szélsőségesek kezére játszik, emiatt mindennaposak a náci kirohanások, amelyek már a parlamentet is elérték. Pedig huszonkét év alatt felépülhetett volna egy közép-európai Dánia vagy Hollandia, amelyek a világ legboldogabb országai közé tartoznak. A demokrácia, a tolerancia, a szabadság és a jómód helyett azonban korrupcióba és demagógiába süllyedtünk, ami az emberek teljes kiábrándultságához vezetett. Amit most egy avítt, letűnt, szomorú világ újjáélesztésével próbálnak leplezni vagy korrigálni. A kérdés csak az, hogy a végállomás egy új Szálasi lesz-e, vagy megússza az ország egy Horthyval.


http://www.168ora.hu/itthon/beteg-orszag-95952.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VILÁGHÓDÍTÓK - AZ IGAZI HÁBORÚS BŰNÖSÖk
  2013-07-21 21:35:59, vasárnap
 
 
VILÁGHÓDÍTÓK - AZ IGAZI HÁBORÚS BŰNÖSÖK

ÍRTA: MARSCHALKÓ LAJOS
2. jav. kiadás München, 1958

Több, mint egy évszázada - különféle ürügyekkel - a hatalomért folyik az emberi harc. A "Hatalom", amelyet nagy H-val írnak a bankárok, politikusok, egyházi férfiak, szakszervezeti vezérek és kommunista párttitkárok, úgyszólván minden lett. A diktatúrák rohamcsapatai már nem a szociális jelszavakat kiáltozzák. Nyíltan és brutálisan hirdetik: "a hatalmat akarjuk". És az úgynevezett demokratikus pártok, ha kifelé titkolják is, befelé a lelkük legmélyén szintén a diktatúra csatakiáltását vállalják magukénak: "a hatalmat kívánjuk!". Mindegy, hogy demokrata, vagy munkáspárti, republikánus, vagy keresztény unionista alapon: - a Hatalom lett a nagy bűvölet, a természetfeletti életcél.

A modern társadalom felépítettsége, az emberi eltömegesedés természetszerűleg hozta magával a hatalom szédült imádatát. Az aranyborjú már csak mellékes szimbólummá silányult. Az aranyat, a gazdagságot, a kapitalizmus Szent Állatának porcikáit szét lehet osztani, ki lehet árusítani, mint egy közönséges borjú kadáverét mérik ki a mészárszékekben, ha valakinek - hatalma van hozzá! A marxista az anyag egyedülvalóságának hirdetésével akar eljutni a tömeg vezetéséig, a bankár az arannyal, vagy a sajtó kézbentartásával, a bolseviki a géppisztoly brutalitásával. Végeredményben azonban minden párt, csoport, demokrácia, diktatúra csak - a Hatalmat akarja. És mindez érthető is, mert sokszor úgy tűnik fel, hogy a Hatalom - minden! Több, mint a Fort Knox minden aranya. Mert, ha azokat az aranyrudakat szétosztanák, a földkerekség kétmilliárd lakójának aligha jutna belőlük egy-egy darab.


Az államok, országok, társadalmak és földrészek fölötti hatalom azonban végtelen. Mint Krisztus az öt kenyeret és két halat, úgy lehet osztani. Jut belőle miniszteri pozíció, rendőrtiszti állás, párttitkárság, szakszervezeti vezérség, utcaseprői rang és hivatalnoki íróasztal. Természetesen csak annak, aki a hatalommal, vagy a hatalom uraival tart, tehát, aki beletartozik a pártvezért, szakszervezeti főtitkárt, diktátort vagy bankvezért követő nyájba; a demokrata unióba, a keresztény szakszervezetbe, avagy a diktatúra pártjába, de mindenek fölött a szabadkőmíves páholyok valamelyikébe. Így érthető az, hogy napjainkban úgyszólván minden jelszó, irányzat, gondolat egyetlen vágyat rejt: a hatalom meghódítását. Imádság! - mondják az egyháziak. Szabadság! - kiáltják a kommunisták a megbűvölt párttagok felé, azonban az utóbbi jelszó hátterében ott sötétlik a katorga, a börtön, a drótsövény és a szibériai rabszolgamunkások kietlen barakkja. Ott penészedik a nyomor és ott tündököl a kivál tságos kommunista uralkodó osztály hatalmának ragyogása. - Demokrácia! - hirdetik Nyugaton, de itt tudják legjobban, hogy a húzófogantyús szavazógép nem a nép, hanem csak a függöny mögötti sejtelmes erők hatalmát takarja.

Minden csoport vélt ereje, nagysága, szavazatszáma, vagy géppisztolya mögött ott húzódik meg a legsátánibb vágy: a hatalomhódítók gőgje, gyávasága, törpesége és grandiózus álma: úrrá lenni a földbolygó felett. Meghódítani az egész világot!


Hogyan lehet elérni ezt a célt, amelyről Ezdrástól, Mózestól, Nagy Sándortól Sztalinig álmodtak cézárok, diktátorok, condottierik, bankárok, szakszervezeti muftik?! A hidrogénbomba elpusztíthatja mindkét felet, a rakétagép berepülhet mindkét szembenálló területére. Marad tehát minden foglalás és leigázás legveszedelmesebbje: "békés" eszközökkel: - tehát csekk könyvvel, UNESCO-val, átneveléssel, új erkölccsel és békepropagandával meghódítani a világot. Ebből a gondolatból Lenin olyan hatalomtechnikai elméletet, illetőleg a hatalom megszervezésének, kiterjesztésének és megtartásának olyan ördögi stratégiáját építette fel, amely bolsevizmus néven eddig csaknem ellenállhatatlannak bizonyult ott, ahol a hatalomtechnika részleteivel nem voltak tisztában.


A műveltnek vélt emberiség azt sem vette észre, hogy Lenin és a bolsevizmus csak részleg, mint ahogy részleg volt a marxizmus, a szabadkőmívesség, a kapitalizmus is! Csak nem másfél évszázad óta működött s azóta már csaknem meg is valósult egy második, sokkal egyetemesebb, gigászibb, alaposabb terv. Ez utóbbi, - ősi tanítások alapján - nem valamelyik "izmus", párt csoport, egyház, hivatásrendi szervezet, vagy osztály számára akarta meghódítani a földkerekség fölötti uralmat, hanem kizárólag - egy nép számára Lenin terve kissé nyers, brutális és elnagyolt volt. Azonfelül olyanféle hibában szenvedett, mint azé a hadvezéré, aki csata előtt az ellenség tudomására adja, hogy hol, milyen erőkkel, mikor és milyen módszerekkel fog támadni. A másik, - az igazi nagy terv - sokkal hatásosabbnak bizonyult, mert a be nem avatottak, - sőt a beavatottak előtt is! - megőrizte minden vezérkari tervek legfontosabb tulajdonságát, - a titkosságot. Legfőbb előnye pedig az volt, hogy sokkal általánosa bbnak, egyetemesebbnek mutatkozott, mint akár az osztályharcra korlátozott szakszervezeti vezéreké, vagy a lelki síkra szorítkozott egyházi férfiaké! Totális volt teljesen és tökéletesen.

Ez a terv ma sem egy irányzat, vagy politikai elmélet segítségével akarja meghódítani a Hatalmat, hanem egyszerre minden hit, minden anyag, minden politikai meggyőzés és minden hatalomtechnikai elmélet felhasználásával. Beépülni minden irányzatba, egyházba, páholyba, szakszervezetbe. Elfoglalni a kulcspozíciókat a legellentétesebb irányzatokban, egyházakban, pártokban, szakszervezetekben. Kézben tartani a bolsevizmust és kapitalizmust, materializmust és idealizmust! Lelkileg foglyul ejteni, vagy kibérelni az írókat, politikusokat és proletárokat. Sehol sem látszani, de ott lenni és irányítani mindenütt.

Megosztani és uralkodni! Külön menetelni és adott pillanatban együttesen lecsapni! Ha valaki széttekint a világban, megállapíthatja, hogy a terv már meg is valósult. Az emberi társadalomban végrehajtott atomhasítás csaknem tökéletesen sikerült. Az emberiség meg van osztva nem csak természetes, isteni adottságokon alapuló fajok és nemzetek szerint. Meg van osztva országok szerint is. Kétfelé osztott Nyugat-Németország, Észak-Korea, Dél-Korea, Kína, Indo-Kína, Trieszt, vasfüggönnyel kettéhasított Európa. Meg van osztva fehérekre és színesekre, kapitalizmusra és bolsevizmusra, munkásra és munkáltatóra, tőkésre és proletárra, katolikusra, protestánsra és mohamedánra, elnyomóra és elnyomottra, győztesre és legyőzöttre. Azonban, mint később látni fogjuk, mind e káoszt, zűrzavart, széthasítottságot ugyanaz a vasakarat, ugyanaz a titokzatos, vagy nagyon is ismert hatalom kormányozza egyetlen népfaj, egyetlen 15 milliónyi embercsoport vezetőinek érdekei szerint. Ők vannak ott a világkapit alizmus párnázott ajtajai és a Kreml vastag falai között. Ők hajszolják sztrájkra, tüntetésre a megvadult tömeget és ők adják kegyesen a béremelést, ők támadják a keresztény vallást és ők őrzik a "nem e világból való" lelki birodalom földi hatalmát jelentő aranytartalékait. Ők az atomtudósok és az atomellenes humanisták, ők az MVD urai, gyilkosai és ők bélyegzik meg az ENSZ-ben a népgyilkosságot. Ők a nemzeti gondolat ellenségei, ők prédikálnak az államok szuverenitása és a faji megkülönböztetés ellen és ők a képviselői egy olyan faji nacionalizmusnak, amelyhez fogható - hevességében - még soha nem uralkodott a világ nemzetei fölött.


A földkerekséget, - nyíltan vagy titokban - különféle jelszavak mögött, de már ténylegesen ez a zsidó nacionalizmus uralja. Hogy ez így van, azt épp oly pontosan le lehet mérni, mint a Geiger-órával az atomsugárzás jelenlétét. Próbáljon nép, nemzet, sajtó, államférfi, parlament, vagy személy bármit tenni egy másik nép, másik társadalmi osztály, másik állam vagy másik személy ellen, amit nem tilt a törvény és erkölcs. A "demokrácia" magasztos korában mindez szabad és veszélytelenül megengedett. Próbálja azonban ugyanezt cselekedni a zsidóság, vagy a "demokratikus" alkotmányok, esetleg a terroristák börtöneinek segítségével, elpusztítják csekk könyvvel vagy géppisztollyal.

Sok minden egyéb között ezt a láthatatlan hatalomátvételt elősegítette a múlt század antijúdaistáinak tévedése is. Mint nemzetközit, internacionalistát igyekeztek megbélyegezni a zsidót. Mi ebben az értelemben sem vagyunk "antiszemiták". Nem hisszük, hogy pusztán faja, felekezete, származása miatt embernek joga lenne elpusztítani az embert, mert ezt csak a világhódítók hiszik és vallják. Azt azonban isteni jogunknak, emberi kötelességünknek tartjuk, hogy harcoljunk egy nemzetek fölötti nacionalista kisebbség terror uralma ellen, amely leigázta, pusztulás útjára vezette az emberiséget.


Az atombomba tűzfényénél meg kell látni, hogy hazug, csaló világképben, szétbomlasztott társadalomban és a világkatasztrófa előestéjén élünk. Ez a sátáni törzsi nacionalizmus kezében tartja a világhatalmat, magát az atombombát is s a maga őrült vakságában ma már elpusztíthatja a földkerekséget, sőt az egész emberi életet is. Ahhoz, hogy elhiggyük: mindez nem rémkép, hogy mindez kézzelfogható valóság lehet, elsősorban is meg kell ismerni őket és - taktikájukat!

"És úrrá lesztek nálatoknál nagyobb, erősebb nemzeteken".
Mózes V. 11, 23.

I. FEJEZET

Az Ószövetség, tehát a Tóra tanulmányozása nélkül soha sem jutunk el a zsidó világuralmi törekvések megfejtéséhez és a mai kor eseményeinek megértéséhez. Mindazok, akik Mózes öt könyvét nem ismerik, szívesen vonják kétségbe, hogy ilyen szándék létezik és rendszerint az "antiszemiták" agyrémének tekintik, ha valaki ezekről beszél. Ezek még kevésbé veszik észre, hogy a zsidó világuralom tulajdonképpen már meg is valósult. Legalább is a zsidóság ott áll a világ hatalom küszöbén.

A második világháború befejezése és a német nemzeti szocializmus leverése óta nácinak kiáltanak ki mindenkit, aki a megdöbbentő tényekről beszélni akar. Ráfogják, hogy újabb diktatúrára, sőt mészárlásra tör. Ezzel a terrorista módszerrel, a "zsidó" szó tabuvá nyilvánításával, megfojtják a vélemény- és gondolatszabadságot, egyben megakadályozzák, hogy az emberiség tisztán lásson a veszély óráiban. A nácizmus vádja olcsó és népszerű! A mai kor jellegzetes típusa, az "utca embere" csak annyit tud a nemzeti szocializmusról, amennyit a propagandisták, a nagy zsidó világlapok tudomására adtak. A zsidóságban az "üldözött népet" és róluk kimondott igaz szóban az üldözést, a barbárságot látja.


A megmérgezett lelkű, propagandaópiumtól elkábított típus - az utca embere - nem hajlandó tudomásul venni, hogy mindaz, amit megátkoz, elítél a német nemzeti szocializmusban, mindaz, amit a "világlelkiismeret" nevében akasztófára húztak Nürnbergben, rég megvolt és létezett legalább 3-4000 év előtt is. Ott volt a Jahve totális uralmában, a mózesi führerségben, a zsidó fajvédelmi törvényekben, a zsidó törzsi nacionalizmusban, amely túlélte az évezredeket és magát a német nemzeti szocializmus vezérét is. A faji felsőbbrendűség, a faji kiválasztottság, és ennek vallási, politikai kultusza nem hitleri találmány.


(...)

Teljes könyv:
http://www.scribd.com/doc/148346281/MARSCHALKO-LAJOS-VILAGHODITOK-AZ-IGAZI-HABORU S-BŰNOSOK

Kapcsolódó:
Marschalkó Lajos - Csak egy éjszakára (Gyóni Géza emlékezetének)

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa 5 év múlva
  2013-07-21 21:21:49, vasárnap
 
  2013.07.21. 13:31
Európa 5 év múlva


Milyen hely lesz Európa 2018-ban? Annyi biztos, hogy rosszabb mint most. Az egyetlen kérdés, hogy mennyivel.

A Bloomberg lehozott egy összeállítást az európai országok 2018-as kilátásaival kapcsolatban. Még nem késő csomagolni, és átcuccolni.

A rangsort az országok 5 éves GDP növekedési, egy főre jutó GDP, és munkanélküliségi előrejelzéseiből állították össze, a 2007 és 2011 között mért Gini-index átlagával megbolondítva.

Persze ezt a listát is csak annyira lehet komolyan venni mint a GDP előrejelzéseket. Mindenesetre érdekes lehet, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint mely országoknak a legjobbak, illetve a legrosszabbak a kilátásai 2018-ra vonatkozóan.

http://m.cdn.blog.hu/so/sorkoz/image/Bloomberg5year2.jpg




Komolyabb meglepetések azt hiszem nincsenek. Norvégia az élen, és az Ibériai félsziget lesz az új Balkán. Ciprust a hivatalos adatok megbízhatatlansága miatt hagyták ki.

Én Izlandot, illetve Olaszországot, Görögországot, Portugáliát, és Spanyolországot emeltem ki. Az előrejelzések szerint az a nemzet amely hagyta bedőlni a bankjait 2018-ban sokkal élhetőbb lesz, mint azok, amelyeket Lagarde, Barroso, és Draghi vett kezelésbe.


http://sorkoz.blog.hu/2013/07/21/europa_5_ev_mulva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rosszabbul élünk, mint 100 éve
  2013-07-21 21:18:27, vasárnap
 
 
Rosszabbul élünk, mint 100 éve
2013-07-20 08:00:00 Hetek-atv

Bár a kormánypárti politikusok előszeretettel beszélnek arról, hogy fordulat történt hazánkban: Magyarország jobban teljesít, ezt azonban a statisztikai adatok nem igazolják. Sőt, Magyarország lassú leszakadása a régiós versenytársaktól továbbra is tart, mivel Lengyelországban és Szlovákiában, de Romániában is nagyobb növekedést várnak. Legutóbb az Orbán-kormánnyal nem ellenséges viszonyban álló közgazdászok is kijelentették, hogy - a kormányzati propaganda ellenére - Magyarország nem teljesít jobban. A Hetek cikke.


A gazdasági várakozások szerint idén a magyar gazdaság 0,2 százalékkal növekszik, jövőre pedig ez a szám 1,4 százalék lesz. Azonban a régiós versenytársainktól nagyobb teljesítményt várnak a szakemberek: így Lengyelországtól idén 1,1 (jövőre 2,2) százalékos, Romániától 1,6 (jövőre 2,2) és Szlovákiától 1,0 (jövőre 2,8) százalékos növekedést. Egyedül Csehország számít kicsit kakukktojásnak, mert esetükben erre az évre 0,4 százalékos visszaesésről, de jövőre már 1,6 százalékos növekedésről szólnak a várakozások.

Mindezek a számok azt mutatják, hogy Magyarország nem tudta ledolgozni azt a versenyhátrányát, amit az elmúlt évtizedekben szedett össze, mert a régiós országok GDP-je, mondhatni "vagyona" továbbra is, igaz, kis mértékben, de a magyarokénál mégis jobban gyarapszik. A recesszió véget ér ugyan Magyarországon, de sokak szerint az év egészében csak "pozitív előjelű" stagnálás várható, jövőre pedig "lassabbak" leszünk, mint a szomszéd országok. A problémát az jelenti, hogy az évek alatt a régiós országokhoz képest összeszedett kis lemaradások jelentős különbséggé adódnak össze.

Ha a lengyeleket másoltuk volna, dúskálnánk a pénzben

Legutóbb Tölgyessy Péter, az SZDSZ egykori elnöke, a Fidesz volt politikusa egy hosszú, ötrészes cikkben elemezte a hazai közélet helyzetét, így például azt is, hogy a magyar gazdaság teljesítménye mennyire "befagyott" a régiós versenytársakéhoz képest. Az egykori politikus ritkán idézett statisztikai adatokat összegzett az Origón, és azokat a tanulmánya mellékletében publikálta. A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal összevetése szerint a 2004-es uniós csatlakozás és 2008 között Szlovákia teljes növekedése 35,8 százalék, Lettországé 30,3 százalék, Csehországé 25,6 százalék, Lengyelországé 23,0 százalék, Szlovéniáé 22,2 százalék volt, miközben hazánk ugyanezen mutatója csupán 9,9 százalék.

A régi tagállamokban (fogalmazhatunk úgy, hogy a Nyugaton) ez idő alatt a növekedés átlagosan 8,3 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy Magyarország a 2004-es uniós csatlakozáshoz képest alig több mint 1 százalékot tudott faragni a hátrányából a Nyugathoz képest, bezzeg a lengyelek 15, míg a szlovákok majd 27 százalékot. (Ami elég volt ahhoz, hogy utolérjenek és leelőzzenek minket - a szerk.)

Az egy főre vetített bruttó hazai termék számai sokat kifejeznek az elmúlt két évtized hazai történéseiből. Amíg Lengyelország egy főre jutó bruttó hazai terméke 1990-ben vásárlóerő-paritáson 4600 euró volt, addig Magyarországé 7800 euró. 2004 és 2012 között a lényegesen alacsonyabb bázisról induló, ezért könnyebben előrelépő Lengyelország összesen 35 százalékkal növekedett gyorsabban nálunk. Szlovákia növekedési többlete ugyanezen idő alatt még magasabb, 36,7 százalék volt. Tölgyessy Péter számításai szerint amennyiben hazánk a lengyel tempóban növekedhetett volna, ma a teljes magyar GDP folyó áron hozzávetőleg 9893 milliárd forinttal lehetne magasabb a jelenleginél. A fejlettebb hazai gazdaság nemigen bővülhetett volna ennyivel gyorsabban, ám ennek az összegnek a fele vagy akár a negyede is hatalmas tétel. Csupán a nagyságrendeket jelezve: 2013-ban az államháztartás nyugellátásokkal kapcsolatos éves központi költségvetési előirányzata 2777,5 milliárd forint. A középfokú oktatás előirányzata 140,8 milliárd forint.

A történelmi hagyományaink szerint viszonyítási alapnak tekintett Ausztriához vagy Németországhoz képest 2006 után megállt hazánk felzárkózása, ám több uniós tagállam súlyos válsága miatt a 27 tagállam átlagához képest továbbra is némi konvergenciát mutatunk.

Egyszer, nagyon régen megközelítettük Ausztriát

Történelmi távlatból még érdekesebb Magyarország "hullámvasútja". 1870-ben az egy főre jutó magyar bruttó hazai termék az osztrák 58,6 százaléka volt, ami 1910-ben 60,8, majd 1938-ban 74,6 százalékra emelkedett, hogy 1970-ben 51,6, 1990-ben 38,2 százalékra essen vissza, majd 2000-ben 34,6 és 2006-ban 39 százalék legyen, végül 2010-ben újra csupán 34,7 százalékon álljon.

Az előbb vázolt kontextusban érthető meg Chikán Attila egyetemi professzor, az első Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere és Surányi György volt jegybankelnök a Szabadságért Alapítvány július 11-ei budapesti rendezvényén megtartott előadása, melyben mindketten egybehangzóan állították, hogy sajnos Magyarország nem teljesít jobban.

"Keves az új "igazi munkahely"

A kormánynak nem sikerült teljesítenie azt az ígéretét, hogy a versenyszférában több munkahelyet tud teremteni. Vállalkozásokban továbbra is mindössze 1,8 millióan dolgoznak, és közel 800 ezren az állami szférában. A foglalkoztatottságot illetően nem sikerült érdemben javítani a régiós pozíciónkon, egyedül Horvátországot tudjuk megelőzni. A kormány leginkább az államháztartási hiány tekintetében ért el eredményeket: 1995 és 2008 között a hiányt nézve a régió sereghajtói közé tartoztunk, de 2007-tol elkezdődött egy felzárkózási folyamat, amit a jelenlegi kabinet felgyorsított, így a régióban a magyar költségvetés egyenlege a legkedvezőbb.

Chikán Attila egy olyan felmérésre hívta fel a figyelmet, miszerint idén már a fejlett országokból a fejlődő országok rangsorába kerültünk. Igaz, még így is a világ szerencsésebb feléhez tartozunk. A gond az, hogy ma már nem Lengyelország, Csehország és Szlovákia, mint korábban, hanem Bulgária és Románia szintjén vannak a versenyképességi mutatóink. Az egyetemi professzor szerint a lecsúszás már korábban, a 2000-es évek elejétől elkezdődött, és nem sikerült megtalálni annak a módját, hogyan állítsuk meg a lemaradást. Szerinte az az egyik legnagyobb kérdés, hogy miért történt meg az, hogy egyik politikai oldal sem találta meg a receptet. (A Világbanknak az úgynevezett egy főre jutó nemzeti jövedelem, a GNI alapján összeállított lajstromában hátrébb csúszott az ország. A GNI arra utal, hogy egy ország állampolgárai mennyi jövedelmet termeltek akár külföldön, akár belföldön. A mutató a GDP-ből, a bruttó nemzeti össztermékből számolt indexszám, melyhez hozzá kell adni a külföldön dolgozó állampolgárok és szervezetek jövedelmeit, és ki kell vonni az adott országban működő külföldiek jövedelmeit. Ha sok a multi egy országban, akkor az jelentős "kivonást" jelent, hisz más országnak "termelnek". Magyarország az egy főre jutó GNI alapján tovább szegényedett, míg régiós társainkra ez nem igaz. Ezzel ki is csúsztunk a fejlett országok közül.)

Mi koordinál valójában?

Surányi György egykori jegybankelnök úgy látta, hogy a rendszerváltást követő első évtizedben az ország dinamikusan nyugatosodott az intézmény- és értékrendszer terén. Kedvező volt, hogy a rendszerváltás előtt ugyan "nem a pénz" koordinált, de 1991-92-ben történt egy olyan sokk, amelynek hatására végre a pénz, a gazdaság kezdett irányítani Magyarországon. Ma szerinte megint oda jutottunk, hogy sok esetben újra nem a pénz határozza meg a gazdasági folyamatokat, mert - és ekkor sorolta a példákat a közgazdász - nagyon sokszor az állam nem fizeti vissza az áfát, a vállalatok nem fizetnek beszállítóiknak, és a banknak nem fizetni nemzeti virtus lett.

Surányi számára kétséges, hogy valóban igaz-e az az állítás, hogy 800 ezer magyar család nem tudja fizetni a számláit, mert ha igen, akkor rosszabb a gazdaságunk, mint a háború utáni Szerbiáé. Surányi megjegyezte, hogy az ilyen társadalmakban a korrupció és a hatalom koordinál, és szerinte ez jellemezte Magyarország második tíz évét.

A volt jegybankelnök az 1998-as évet jelölte meg a paradigmaváltás időpontjának, mert a választások győztesei és vesztesei is egyaránt az 1995-ös stabilizáció hatásának és a jóléti ígéreteknek tudták be akkori eredményüket. (Az MSZP meglepő vereségét a Bokros-csomagnak, míg a Fidesz győzelmét a hangzatos ígéreteknek.) Surányi leszögezte, hogy meggyőződése: nincs köze a magyar kudarcnak a liberalizmushoz és a liberális gazdaságpolitikához. Szerinte annak az árát fizeti ma Magyarország, hogy 2001 és 2008 között antiliberális gazdaságpolitikát folytatott.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Csányi, Demján és Széles most bánta meg, hogy összeölelkez
  2013-07-21 21:14:12, vasárnap
 
 
"Csányi, Demján és Széles most bánta meg, hogy összeölelkezett Orbánnal"

2013. július 21., vasárnap, 12:46 • Utolsó frissítés: 8 órája
Szerző: MTI

Az MSZP szerint a kormány mézesmadzagot lenget a lakosság előtt és hangulatjavító intézkedéseken töri a fejét, miközben a költségek jelentősen emelkednek, a devizahitelesek problémájára pedig nem született valódi megoldás. A Fidesz bajnaizással vágott vissza Szanyi Tibornak.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja, országgyűlési képviselő vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány bejelenti a "hangulatjavító intézkedéseket", amelyekből folyamatosan "visszatáncol", majd semmi nem lesz belőlük.

Az MSZP visszautasítja, hogy zavaros ígéretekkel, pénzosztással kecsegtet Orbán Viktor, miközben az élelmiszerek ára 15-20 százalékkal emelkedett, a kisebb költségek pedig duplájára, triplájára nőttek.

A képviselő szerint a héten "bepánikolt" a burzsoázia, Csányi Sándor OTP-vezérigazgató eladta a bankban lévő részesedésének jelentős részét, a piacról beszerezhető információk szerint pedig a Fidesz "lopakodik" be a helyére. Csányi Sándor, Demján Sándor, Széles Gábor most bánta meg, hogy "összeölelkezett Orbán Viktor diktátorral" - hangsúlyozta Szanyi Tibor.

A devizahitelekkel kapcsolatban azt mondta, elég a kormány szemfényvesztő tetteiből, a végtörlesztés és az árfolyamgát nem elegendő lépés, a kormánynak neki kell állnia a szakmailag megalapozott tárgyalásoknak az érintett felekkel.

A szocialisták Bajnai Gordon rezsicsökkentés ellenes politikáját fújják - reagált a Fidesz Szanyi Tiborra. "Máris láthatjuk a baloldal hatalmi alkudozásának veszélyes eredményét: a szocialisták, ahogy Bajnai Gordon is a sorok között támadják a rezsicsökkentést és a devizahiteleseket segítő intézkedéseket" - írták közleményükben.

"A Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt a magyar lakosság totálisan ki volt szolgáltatva a bankoknak és a külföldi energiaszolgáltatóknak. Emiatt emelkedett egekbe az energia ára és hajszolták családok százezreit a devizahitelekbe. A baloldal kirohanásai ellenére a Fidesz kitart a magyar családok megélhetését segítő intézkedések, így a rezsicsökkentés és a - szocialisták miatt bajba jutott - devizahitelesek megsegítése mellett is" - olvasható a Fidesz közleményében.


http://hvg.hu/itthon/20130721_Csanyi_Demjan_es_Szeles_most_banta_meg_ho
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíj helyett sokkal tovább kellene még dolgoznunk?
  2013-07-21 21:09:27, vasárnap
 
  Nyugdíj helyett sokkal tovább kellene még dolgoznunk?
2013. július 21., vasárnap 14:33 MTI


Minden egyes plusz munkában töltött év nyugdíjas korban, 3,2 százalékkal csökkenti a szellemi leépülés (demencia) kialakulásának kockázatát - derítette ki egy francia tanulmány.

A kutatók több mint 429 ezer dolgozó, köztük kézműves, pék, bolttulajdonos adatait elemezték, akik átlagosan 74 évesek és átlag 12 éve már nyugdíjasok voltak. Hogy kizárják annak lehetőségét, hogy a mentális hanyatlás az oka annak, hogy az emberek korán nyugdíjba mennek, a szakértők kizárták a kutatásból azokat, akiknél megjelent a demencia a nyugdíjazás utáni 5-10 évben.

A kutatottak 3 százalékánál mutattak ki mentális leépülést, de a betegség kialakulásának a kockázata annál kisebb volt, minél később mentek nyugdíjba.

Franciaországban a különféle foglalkozásúak különböző időpontban mennek nyugdíjba, a közalkalmazottaknak 65 éves korban kell nyugdíjba menni. Ez az új tanulmány azt mutatja, hogy az embereknek olyan hosszan kell dolgozniuk, amilyen hosszan csak akarnak, mivel ennek egészségi előnyei vannak - mondta Carole Dufouil, a francia kormány egészségügyi kutatóintézetének (INSREM) tudósa, aki a tanulmányt hétfőn bemutatta a demencia kutatás élvonalában álló Alzheimer Társaság nemzetközi konferenciáján Bostonban.

A világon 35 millió ember szenved demenciában, amelynek leggyakoribb formája az Alzheimer-kór. Nem tudni, hogy mi okozza a szellemi leépülést, és nincs gyógymód sem a bajra, sem annak lelassítására.

http://www.penzcentrum.hu/karrier/nyugdij_helyett_sokkal_tovabb_kellene_meg_dolgo znunk.1037142.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hi rlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Huhogó ballibek és fülkeforradalmárok
  2013-07-21 21:06:01, vasárnap
 
 




Huhogó ballibek és fülkeforradalmárok

Mosolyognom kell azon, ahogyan egyik oldal nevezi a másikat . Pedig... Mindkét oldala a testnek egy helyre tartozik . Ha jobbkezünk rácsap a suta balra, ballábunk elgáncsolja a csámpás jobbat, akkor kiesik kezünkből a tányér és hasra esünk ! Nevetséges kicsinyességnek tartom, amikor fél oldalakban gondolkozunk egész helyett . Nyelvünk csodálatos szerkezete sem engedi az egyszeműnek, hogy önálló birodalmat alkosson, kisajátítsa magának a szemességet, miközben a kétszeműket kiközösítené kedvére .

Szemesnek áll a világ, de csak fél világot láthat az egyszemű ! Az ép lábú embernek két lába van . Az egylábú mankót kell hordozzon magával, ha nem tellik műlábra . Megosztásunk alapelemének számít egyes érdekeltségek egymásnak feszülése . Nem azért ballábas valaki, hogy elgáncsolja a jobblábasokat ! Cigányok, nem cigányok felosztás sem fedi a valóságot, akiket ugye az egyszeri, megismételhetetlen, színesebb bőrű egyén parasztoknak nevez . Így van ez a gojjal is, ami nem a gólya rövidítése, mert hazánkba látogatásakor nem csak a békák lecsapolásával foglalkozott, mielőtt visszarepült volna Afrikába, hanem át szeretné venni a sasok szerepét is magának .

Ezek a dögkeselyűk így válnak utálatos madárrá egy szempillantás alatt, miközben a parányi pólyát csőrében cipelő tavaszi madarat szívesen látjuk telefonpóznáink tetején . Valamikor régen a Kárpátmedence növény és állattana egyedülálló volt a világon . Itt gyűlt egybe az összes állat . Itt növekedhetett minden növény egészen addig, amíg a zord telek elmultával északabbra költöztek a rénszarvasok . Keletebbre repültek a földmívelő madarak, a csodálatos füttyű rigók, s mikor visszatértek évezredek múltán, elhozták magukkal más tájak dalait .

Valahogy olyan ez, mint a fekete-fehér film után lassan elterjedő színes film . Bár megvan a varázsa kéttónusú színek árnyainak, de a színek tökéletesítésével közel kerülhettünk a valóság színeihez . Néha túlszárnyalják egyesek a valóságot, de mégis megadatott a lehetőség arra, hogy a szépet, a még szebbet láthassuk . Gyermekkorom után, ami valljuk be közel harminc évig tartott, nem akartam ráébredni a valóság egyhangú színeire, inkább tovább olvastam a meséket, azokat a csodálatos képeket, amit felvidításomra rajzolt Benedek Elek és még sokan mások, akik a gyermekek lelkének felügyeletével hordozták magukban a feltámadást . Szép volt . S mire felébredtem a szárnyaim erősek voltak, messze repítettek, távol a fekete-fehér színű hétköznapoktól .

Egyszer csak kezembe került A tizenhárom almafa című könyv . Már nem emlékszem pontosan az írójára, biztosan Wass Albert volt, mert ő szokott ilyen csodáltos képeket alkotni, de amikor kezembe vettem, színes lett körülöttem a világ . A régi füstös, zordon, büdös utcák virágba öltöztek egy szempillantás alatt, új külsővel ragyogott rám a lélek színeivel az élet . Táncos Csuda Mózsi története egyedi . Magyarokról magyaroknak írt, szívhezszóló távoli mese, ami valósággá válik egy messzi világban, ami oly távolinak tűnt még akkor, mint a mesebeli hétfejű sárkány, akivel a legkisebb királyfi viaskodik szüntelen . A mesében mind a hét fejét levágja a királyfi . Itt csupán egy almafát ment meg magának a székely Csuda Mózes azzal, hogy a kijelölt határvonal cölöpjeit odébb helyezi . Így lesz neki hét fája a tizenháromból, a korábbi hat helyett, mert ugye mégis csak, ő ültette azokat a fákat még a prefektus pénziből .

A hétágú gyertyatartó története ez, ami lássuk be, elhozta számunkra a felvilágosodást . Hetedhét országot bejáró magyarok története, akiket elzavart otthonról az új, a honfoglaló hétfejű sárkány . Milliószámra vándoroltak el hazánkból a kiegyezést követő emancipatiós törvények után az emberek . Nem maradt hely itt a harmadik fiúnak Idegenbe vitte a sorsa, hogy kiszabadíthassa a szépséges Európát az öreg király leányát . A hétfejű sárkány palotája még ma is ott magasodik felettünk, hiába hittük, hogy lekaszaboltuk mind a hét fejét, hétszer hét nőtt a helyébe .

Minden hegyormon, apró kis szigeten ott magasodik már ez a héttornyú palota, ami megtéveszti a világot, onnan mutogat vöröses ujjával a nyomorban élők kunyhócskái között megbúvó takaros házra . Palotának mondja azt, ami feleakkora sincs mint az ő sivár otthona . És a vak tömeg elpusztítja azokat, akik az érdekükben munkálkodtak, eleségüket adták, gondoskodtak róluk mindeddig . Egyre több ilyen palota vesz körül bennünket, mintha vér és verejtéken kívül egyéb habarcsot sem használtak volna soha az építésekor . Az emberek könnyeitől fényes az út, amerre csak mennek ezek az új urak, hetedhét országon keresztül .

Mózsi kertjében húzták meg a határt, és ott a székely ember almafáin románok osztozkodtak magyarokkal sokáig, amíg csak el nem fújta őket onnan az idő váltakozó erősségű szele . Egyszer magyar volt, majd román lett, de mindig székelyek lakták azokat a hegyeket, ahol a pallagokat is őseik alkották a különös, édesvízű tenger nyaldosta hegygerinc oldalában . Senki sem kutatja a régmúltat . Megelégszenek a történészek alkotta elgondolásokkal, amelyet mindig valakiknek az érdekében alakítgatnak . Táncos Csuda Mózes története megtanítja olvasóit arra, hogy a jussáért mindenkinek meg kell küzdeni . A természetes színek akkor is megvannak, ha csak fekete-fehérben szeretnék láttatni velünk a világot .

Belsőmben kitöltött minden kis zugot ez a színes kis világ, amitől eltiltottak hosszú évtizedekig a hétágú gyertyatartó urai . Cenz urának hívják a hétfejú sárkány birodalmának királyát, akinek különféle eszközei vannak arra, miként változtassa meg a valóságot . Olyat állít, amit a nép egyik fele elfogad, miközben a másik fele kételkedik benne, emiatt konfliktusok alakulnak világszerte . Ügyesen egyensúlyozgat elméletek között Cenz ura, mert ha balról fütyöl neki fizet, de ha jobbról, akkor is . Mindig neki fizet majd mindenki, aki tézisekből indul ki, mert mindig létezik egy antitézis vele szemben, ami a szintézis természetét meghatározza . Szóval bal-jobb, ahogyan a katonák masíroznak győztes csata reményében, majd egyre gyorsabban szedik a lábukat, amikor már az életükért szaladnak mindannyian .

Nagyapám is megmenekült valahogyan a mérges gázok gyilkos karmaiból, mert időben vonult vissza a sereg, bár így is 75 %-os hadirokkantként élte életét 1915-től fogva . Ezért mondom nektek testvéreim : ne egymásban keressük az ellenséget, hanem azokban, akik közöttünk megbújva ellenségeskedést szítanak . Elvakult emberek szapulják egymást letünt ideológiák nyomában ahelyett, hogy megtalálva önmagunkat eldöntenék mit teszünk bele a bográcsba . Mert a nagy kondérból mindenki ehet, de csak annyit, amennyi a gyomrába fér . A királynak sincs nagyobb gyomra mint a koldusnak, csak az éléskamrája nagyobb, ahová begyüjti mások mindennapi kenyerét, s elfelejti becsülettel szétosztani azt .

Baranyi Győző


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elnök úr, mentsem én is a bankbetétem?
  2013-07-21 21:00:07, vasárnap
 
  Elnök úr, mentsem én is a bankbetétem?

Elnök úrnál elpattant egy húr, erről nem nyitok vitát Pelikán. Valahol érthető is a dolog, a nemzeti együttműködés velejéig romlott rendszere, mellyel megpróbált jóban lenni, most már nyíltan keresztbe-hosszába szopatja. Nyilván nem könnyű megélni, ahogy kispályás nyikhajok most már nyíltan le akarják rombolni azt, amit egy élet alatt felépített. De ácsi öregem, ettől még az ország legnagyobb bankját vezetni igen nagy felelősség. Elnök úr nem szarral gurigázik, legfőbb cégvezetőként egyszerűen nem üzenheti nyíltan azt, hogy most már tényleg mindenki bekaphatja, én pedig elhúzok innen a jó büdös francba.

Elnök úr egy nap alatt közel nyolcmilliárd forint értékben adott el csütörtökön OTP-részvényeiből, ami bőven több, mint a papírok átlagos napi forgalma. Látszott, hogy van egy kurva nagy eladó, péntek reggel kiderült, hogy Sándor az. A gyík magyar tőzsdén a brókerek látják, hogy melyik kereskedőcég áll az eladási és a vételi oldalon és pénteken is ugyanaz a banda borította piacra a papírokat, mint az előző nap. Hétfőn reggel tehát valószínűleg újabb bejelentés jön arról, hogy Elnök úr folytatta a kitárazást. Sándor, nagyon messze gurult az a gyógyszer.

Azt persze a vak is látja, hogy Viktor kiadta a kilövési engedélyt. Elég csak arra gondolni, hogy a takarékszövetkezeti szektor lenyúlásával épül a haveroknak szánt ellennagybank, de hogy még a devizahitelesek teljes, szerződésben vállalt elkúrását is a bankokkal akarják megfizettetni, tényleg a Vezér bomlott elméjére utal. Na de Elnök úr, miért nem Viktort keni fel a falra, jobb a saját részvényesit büntetni és komolyan megingatni a bankba vetett betétesi bizalmat? Nem kérdem, hogy jól átgondolta-e, mert nyilván nem, hiszen az elmebeteg devizahiteles-mentésről szóló hír után azonnal jöttek a részvényeladások. Margit, noooormális?

Hagyjuk a rizsát, hogy az egyéb befektetésekre kellett a zsé. Persze, pont aznap és azonnal. Megvan a tőzsdén a módja az észrevétlen kiszállásnak, ez nem az volt. Minden cégvezetővel szemben alapelvárás viszont a részvényesi érték növelése, Sándor most ennek pont az ellenkezőjét csinálta, saját kezűleg nyomta le az árat.
Hogy is volt az, amikor a Soros-féle alap az OTP esésére spekulált és volt pofája a nap végén nagyobb tételben eladni? Úgy megbaszta őket a PSZÁF 200 ezer részvény kiborításáért, mint sújtólég a bányalovat. Félmilliárd volt a bünti piacbefolyásolás miatt. Kérdem én, Elnök úr 1,7 millió darabos kiöntése akkor minek minősül?
De túllépve a köcsög részvényeseken, mi van a betétesekkel, akiből az OTP él? A sok marhával, akik azért tartják ott az átlagosnál alacsonyabb kamat mellett a pénzüket, mert mégiscsak ez a legnagyobb, legbiztonságosabb bank. Mert OTP volt, van és mindig lesz. Nekik azt kellett üzenni, hogy szevasztok faszok, én húztam innen? Nekem tipli, vedd ki a pénzed te is?

Nem hittem volna, hogy az ország leggazdagabb embere, aki már vagy 20 éve próbálja építeni jobbra-balra nyalással, alapítvánnyal és egyéb szirszarokkal a jó fej bankár imázst, hirtelen elborulásában ekkora felelőtlenségre vetemedhet. Arra ugyanis gondolni sem merek, hogy bennfentes infók alapján pontosan látja, nem ér 4 ezret se egy OTP-részvény és ezért adott gyorsan el.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2013/07/21/elnok_ur_azt_uzente_menekuljetek_a_bank bol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
UBORKASZEZOn
  2013-07-21 20:59:37, vasárnap
 
  2013. július 21., vasárnap


UBORKASZEZON

Máskor a nyár uborkaszezon volt, ilyenkor leginkább csak kis színes hírecskék szoktak megjelenni, miszerint Orbán Viktor államosította a nőket, vagy, hogy a kissé gyűrött és éhes napközis kinézetű Bajnai Gordon megsétáltatta kedvenc Fidesz-aktivistáit.
Esetleg, hogy Gyurcsány elhatározta, hogy ősztől "A kötcsei remete" címre hajt és megírja a Nemzeti Madártej című korszakos művét, hogy Juhász füvész környezetvédelmi indíttatásból idén parlagfüvet szív, Karácsony Gergő pedig boldog, mert neki minden nap Karácsony.
Az is jó kis hír lehetne továbbá, hogy az Orbánt üdvözült mosollyal és üveges tekintettel üldöző hölgykoszorú átlagéletkora a nyugdíj előtt álló tanárnők átmeneti kiesésével megemelkedett hetvenegy évre...
Itt meg azért jönnek fajsúlyosabb dolgok is, mint például olyasmi, amit Die Zeit című német hetilap a magyar gazdaság helyzetéről közölt összeállításában jövendölt: A kamattörlesztés csak Görögországnak és Olaszországnak jelent nagyobb terhet, a gazdaság bővülésének (A blogger kérdése: lemaradtam volna valamiről?) üteme pedig nem elég az adósság növekedésének megállításához.
"Tartósan alacsony gazdasági növekedés és növekvő adósság - ez Magyarország problémája" - írta a Zeit Online.
Egy elemzőt idézve hozzátették, hogy az ország könnyen államcsődbe sodródhat, ha gondok támadnak a nemzetközi pénzügyi piacokon.
Hát nem tudom, én a Vezér szónoklataiból arról értesültem, hogy csökken az adóssgállomány, de úgy látszik, a Vezér nem olvassa a Die Zeitet, vagy a Die Zeit újságírói nem hallgatnak Orbánt Magyarországon, mindenesetre van itt valami kis kommunikációs zavar.
Mindenesetre ezt nem csak a Die Zeit írja, hanem minden épeszű elemző, amikor szóba kerül az IMF vérbunkó kiebrudalásának híre, hiszen olyan ez, mint amikor a cirkuszi amatőr légtornász nagy pofával és még nagyobb ollóval szétvagdalja a védőhálót, majd felmászik a trapézra.
Érdekes, hogy a kormánypárti sajtóban még senki nem érdeklődte meg a mi kis artistánktól, hogy egy esetleges világpiaci forrásszűkülés esetén miként képzeli Magyarország finanszírozását, merthogy igen könnyen bekövetkezhet egy ilyen állapot, erre pedig a Vezérnek annyi ráhatása sincs, mint Julcsa néninek az ENSZ határozataira.
Egyáltalán, a kormánypárti média nem szól másról, csak a rezsicsökkentésről, holott ezt a remek találmányt lehetne esetleg szembeállítani eddig sosem hallott rezsinövelő kiadásokkal is, mint például a gáz és elektromos hálózatok kötelező felülvizsgálatával, melynek nagyságrendje tízezer forint feletti is lehet, és annak is el kell végeztetni, aki ma csorgó nyállal dicséri az Urat, mármint hogy a Miniszterelnök Urat...
Viszont lesz néhány focistadionunk, habár ha éjjel-nappal világítják is a pályákat, akkor sem tudják az áramfogyasztás növekedésével indokolni a paksi bővítést, azzal meg talán nem nagyon merik, hogy mecsoda üzlet lenne ez Simicskának és az Orbán Családnak.
Mindennek dacára a projekt miniszterelnöki hatáskörbe került, csakúgy, mint az Uniós milliárdok elosztásának kérdése, ami majd természetesen testvériesen valósul majd meg, - Vityka lesz a gonosz testvér, mindenki más meg a bambatestvér.
Sok jóra nem lehet számítani.
Mikor már Csányi is menekíti a pénzét a saját maga által irányított bankból, akkor nem árt mindenkinek eltűnődnie csóró kis betétei sorsán.
Erről sem nagyon ad hírt a média, vajon miért?
Igaz, Julcsa néni a párnacihában tartja a pénzét, de csak azért, mert nem tudja, hogy a mi Ügyes Vezérünk a feje alól is ki tudja lopni, anélkül, hogy fejbeverné bunkósbottal.
Igaza is van, akit fejbevernek, az sikoltozik, aki meg éhendöglik, az egyre halkabb és halkabb lesz a kérdésre vonatkozó tudományos kutatások szerint.
Na, mindegy, azért legyünk büszkék, hiszen nagy terveink vannak: megcéloztuk a 2042-es olimpia megrendezésének jogát, ami remek üzlet, hiszen egy ilyen rendezvény - mint láthatjuk - már Görögországnak is mennyire bejött!
Addig be kell érnünk holmi úszó-világbajnokság rendezésével 2021-ben.
Remélhetőleg ennek megrendezésére már az Orbán Viktor Emlékparkban kerül sor Felcsúton, ahol a Vezér negyvenkétszeres életnagyságú szobra büszkén tekint majd le a világ sportolóira.
A szobor tervezése már meg is kezdődött, egyelőre statikai problémák vannak, mert a szobor hasa kibillenti az alkotást a stabil állapotból, és ez bogyókkal nem kezelhető, mint amikor a Vezér még életében kibillent stabil állapotából.
Az sem eldöntött még, hogy a szobor statikus vagy mobil alkotás legyen-e, utóbbi esetben lengő nyelvvel, előbbi esetben hóna alatt focilabdával ábrázolná a Nemzet Megmentőjét, de ez szinte mindegy is.
Lényeg, hogy a korona a fején legyen, ne a fogán...

http://www.pupublogja.hu/2013/07/pupu-blogja-nesze-birka-itt-szena.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.