Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Jurta és Az Élet
  2013-07-29 15:43:43, hétfő
 
  -5-rész
Az elmúlt napok bőséggel elláttak minket feladattal. Virágzik a levendula, érik a zöldbab, a kajszi, a málna, a meggyből is most lehet igazi lekvárt főzni... szóval nem unatkoztunk.

Tegnap este felolvastam a fiaimnak a naplót, amit írni kezdtem a Jurta és Az Élet címmel. Tetszett nekik, azt kérték olvassak tovább, de hát nem volt még tovább.

Elkezdtem megfigyelni az időjárást.

Tény: a városban nem hallani a vihar, a szél az időjárás hangját. Az aszfalt, az utcák és a házak az igazi hangot, a természet, az időjárás valódi arcát, átírják, átszínezik.

A szél, mikor erőre kap, eléggé félelmetesen tud hangzani, - a villámlás? Ahogy földet ér a föld belerázkódik! Ha a földre teszem a kezem ez a rezgés felkúszik a karomon, de nem is kell, hogy a földre tegyem a kezem, hiszen ha a föld átveszi a villám rezgését, a testnek is át kell. Csak figyelnem kell magamat, ott belül, és máris érzem a villámlás rezgését.

Gondolj bele, amikor egy forgalmas délután állsz a buszmegállóban, és egy nagyobb autó áll meg a közeledben, aminek a hangja erőteljesebb. Érzed magadon, magadban, a hangot, ahogy rezeg. Ha már van tapasztalásod a villám rezgéséről, könnyen összehasonlíthatod magadban az érzést, melyik milyen érzés Neked!

Megfigyeltem az állatokat is, a madarakat, a tücsköket, békákat, egészen másként viselkednek, ha az időjárásban változás várható. Mindent időben és mindent másként jeleznek. Ők is veszik a természet energiáját, rezgését, ebből tudják, mire számíthatnak.

Olyan egyszerű ráhangolódni az energiára, az erőre, hiszen mindenütt jelen van, csak el kell venni! Ha az állatoknak sikerül, hogy ne sikerülne az embernek?!

Több féle módon is lehet kapcsolódni, de azt, hogy számodra melyik az a kapcsolódási forma, ami a legkönnyebb, a leggyorsabb, a legegyszerűbb, meg kell érezned, tapasztalnod.

Nekem nagyon bevált (akár buszon ülve, vagy vezetés közben, munkahelyen is végezheted) módszer az amikor elképzelem, hogy a gerincvégemből gyökerek nőnek ki és lefelé hatolnak a Föld legmélyére, aztán a fejem tetejéről ágak nőnek ki felfelé az Univerzum felé. Ilyenkor érzem, hogy fentről lefelé, lentről felfelé hatnak rám az energiák.

Nagy kedvencem, amikor a fával ölelkezek. Az ölelés alatt elképzelem és érzem, hogy finom energiaszálakkal kapcsolódok a fához, és a fa energia pályáján keresztül csatlakozok a Föld és a Kozmosz energia rendszeréhez. A fa gyökere kapcsolódik a Föld energiájához (a múlthoz), a koronája, a lombja az Univerzum energiájához (a jövőhöz).

És el ne felejtkezzek egy másikról is, amit előszeretettel végeztem a fürdőkádban (asszem a horganyzott kádban is ki kell próbálnom, úgy, hogy közben a nap süti a hasam), a városban. De szerintem medencében, tóban, folyóban is végezhető, a lényeg annyi, hogy víz alatt legyen a tested, a füleid. Amikor így elfekszem a kádban, akkor szolmizálni szoktam. Minden egyes hang egy energia központnak felel meg. Dó hang a gerinc alsóvége, a gyökér csakra, RÉ a kettes csakra, vagyis a nemi/szexuális csakra, MI a köldököm, azaz a napfonat csakra és így tovább.... Amikor jól csinálom, határozottan érzem, hogy megpörgeti az energia központjaimat, belerezeg minden porcikám. Ezután mindig feltöltődök, megnyugszok, kipihent leszek.

Uhhh! Vagy amikor a diófa alatt elpihenek egy pléden! Hasra fordulok, és a köldökömből növesztek a föld felé gyökereket. A tenyerem ilyenkor a földön nyugszik, azokból is gyökerek nőnek ki. Így szívom magamba a föld energiáját.

Ma játszani fogunk a fiúkkal, az energiával! :)
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Jurta és Az Élet
  2013-07-29 15:35:24, hétfő
 
  -4-rész

Az éjszaka végre esett az eső. Az erdő széléről a békák napok óta könyörögtek érte, a szikár vörös föld berepedezett, porzott. A termények, a fák, a bokrok levelei összetekeredve jelezték, hogy ideje lenne az esőnek. A ciszterna, amibe a csapadékot gyűjtjük nem túl nagy, összesen 3 m3. Okosan kell gazdálkodni a vízzel, hogy jusson és maradjon is. Öntözésre ezért ritkán van lehetőség.

Nagy kincs a víz!

Tegnap egy barátnőmmel beszélgettem az esti órákban. Az első alkalom a költözködés óta, hogy egyedül vagyok a gyerekeim nélkül. A srácok a nagyszülőknél.

Rám fér néha egy kis magány, egy kis barátnői csacsogás. :)

A gyerekekről kérdezett, arról, hogy ők hogyan élték meg a költözést, a változást.

Érdekes egybe esés, mert más is kérdezte. :)

Három gyermekem van, két korosztályból. A nagylányom külön életet él már (20 éves Halak-Rák). Értette miről beszélek, nagyon is értette. Támogatást kaptam tőle, a költözéshez, a Jurtázáshoz, a közösséghez való csatlakozáshoz, egyszóval mindenhez! Ez nagyon jól esett!

Péter a középső gyermek (9 éves, Oroszlán-Mérleg). Ő zárkózott típus, de annál gazdagabb, érzékenyebb bensővel - mit ne mondjak(?) nehéz eset. :) Rezzenéstelen arccal tűr dolgokat, csak aki nagyon jól ismeri, fedezheti fel a valós érzelmeit.

Balázs a legkisebb fiam (8 éves, Halak a javából) hamar levezeti a dolgokat, nem rágódik, nem őrlődik semmin. Ha valami zavarja, vagy tetszik neki, azt azonnal jelzi, valamilyen módon. De nem folyt be semmit!

Először is nem volt átmenet nélküli számukra a költözés, hiszen tavaly már Jurtáztunk.

A nehézkes körülményeket sosem titkoltam senki előtt sem, de nem is csináltam neki különösebb reklámot. Amikor idén egyértelművé vált a helyzet, először a gyerekeimnek mondtam el a körülményeket, a szituációkat és a tervet, mint lehetséges megoldást. Az az este a Jurtában, emlékezetes marad mindannyiunk számára. Nem volt könnyű válaszolni a kérdéseikre, ráadásul érezték a bizonytalan jövő képet, ami még bennem is bizonytalan volt. Tőlem várták a megoldást. A kérdéseket követte a csend, és aztán kitört belőlük a harag, a keserűség. A feszültség nagy méreteket öltött és hirtelen ötlettől vezérelve, felálltam és felkaptam a dobomat, és a csörgőt és elkezdődött a Jurta tánc. A srácok meglepődtek, aztán csatlakoztak ők is. Lebontó köröket róttunk. Énekkel, tánccal oldottuk magunkból a fájdalmas pillanatokat. Amikor a sírás nevetésbe csapott át, megfordítottuk a tánc irányát és elképzeltük a jövőnket. Másnap olajozottan haladtak a dolgaink.

A dolog továbbra is foglalkoztatta őket, mert a legváratlanabb pillanatokban tettek fel kérdéseket ezzel kapcsolatban, naponta többet is.

Az események láncként fűződtek egymásba, szinte nem telt el úgy nap, hogy valami ne változott volna. Az ügyek teljes odafigyelést igényeltek. A srácok egyébként is abban a korban vannak, hogy kakaskodnak egymással szinte megállás nélkül. De most a feszültséget vágni lehetett köztük, és én nem tudtam odafigyelni rájuk kellően. (Nem kapták meg tőlem azt az energiát amire szükségük lett volna.) Eleinte megfékezni akartam a köztük lévő háborút, hiszen zavart, amikor hallani lehetett, hogy most komolyan odacsapnak egymásnak, de rájöttem, hogy fontos valahogy levezetniük a megélt helyzetet. Mikor a vad hullámok csitulni kezdtek, tudatosabbá váltam. Nyugtató teákat készítettem, eljártam talpmasszázsra egy kedves barátomhoz, délutánonként megengedtem magamnak a pihenést, a szunyókálást a diófa alatt, és végre volt erőm a gyerekeimet játékba hívni.

A közös játék, a társasozás, hogy azt a másfél, két órát csak rájuk figyelve töltöttem, oldotta fel a feszültséget. Azt nem állítom, hogy mostanra minden a helyére került. Van még min csiszolni. Több játékra van szükség, hiszen az a MOSTban tart.

A család összetartása, a közös probléma megoldás, az, hogy egymásra jobban oda figyeljünk, hogy nyíltan kifejezzük, ép mi zajlik bennünk, ezek a dolgok szilárd lábakon állnak közöttünk.

Tegnap este a barátnőm azt javasolta, hogy tanítsam meg a gyerekeknek, hogyan tudnak az energiához közvetlenül kapcsolódni. Hiszen amikor valamilyen konfliktusról (adott esetben verekedés) van szó, az mindig az energiáról szól. Az egyik megpróbál a másiktól energiát elvenni.
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Jurta és Az Élet
  2013-07-29 15:27:37, hétfő
 
  -3-rész

Többen kérdezték, hogy mi volt a kényszerből adódott döntés, amire utaltam a Jurta és Az Élet 1 részében - ami miatt a Jurtázást választottam.

Nem titok!

Pár évvel ezelőtt az egzisztenciális szint, amit addig sikerrel megteremtettem, inogni kezdett. Odáig jutott az ügy, - és itt most nem megyek bele a részletekbe, elég az, hogy több szálon futottak az események: volt politikai háttere, bizonyos törvénymódosítások voltak hatással az életünkre, és a bank/svájci frank viszony is hatott ránk, a családomra - hogy az önkormányzati bérlakást sem tudtam fenn tartani.

A hab a tortán az volt, amikor a (még félidős, hiteles) parkolóban álló autómat, egy ittas autós totál károsra törte. Kocsi nincs, (pontosabban egy barát segítségének köszönhetően tettünk szert Űrdongóra) hitel van, amit egy összegben követelt a bank. Ez nagy érvágás volt számomra, hiszen mozgássérült vagyok, - minden helyzetváltoztatást autóval kell megoldanom.

Nos ezek a dolgok, összeadódtak és szinte egyszerre robbantak rám, - tanít a Jó Öreg, küszöb őr, a Szaturnusz. Ráadásul szemben is áll a Jupiterrel, aki most elég aktív fényszögeket kap...

Itt kellett belátnom, hogy egyedül, most képtelen vagyok fenntartani önmagunkat, megoldani a kialakult helyzetet. Legalább is a régi, megszokott életmódunkkal.

Ezért kényszerültem tovább lépésre.

A kényszerű lépést általában az emberek keserű szájízzel párosítják, ez alól én sem vagyok kivétel.

Persze lehet különböző dolgokat mondogatni, képzelni, ötletelgetni.

Mi lett volna akkor ha .... én a helyedben azt tettem volna, hogy ....

(Nagyon várom, hogy a hivatalos ügyeim lemenjenek végre, hogy ez a terhelés, megkötöttség is megszűnjön.)

Úgy érzem sokat tettem azért, hogy ezen változtassak, hogy újra egzisztenciális biztonságot is teremtsek a gyerekeimnek. Kezdve a szellemi és lelki háttértől a fizikai síkokig. Végig csinálva jó pár módszert, (kineziológia, asztrológia, családállítás, önismereti gyakorlatok, sámánisztikus módszerek) amivel oldani lehet különböző gátakat, változtatva a pénzhez való hozzá állásomon is.

Biztosan lehetne még mit oldani, még sem érzem úgy, hogy ez akadály lehet! Nem utálom a pénzt, ha pedig költöm, akkor azt igyekszem adakozó jó szívvel tenni, hogy hozzám is így térjen vissza. Mégis valamiért az elengedés, a másként értékelés az, ami most nagyobb szerepet kapott az életemben.

Ez egy tapasztalás, tanulási folyamat, - biztosan okkal.

Ez miatt van, - és mostanra már remélem maradéktalanul el is múlt - a kesernyés szájíz.

Nem minden esetben kell önmagában keresni az embernek az okokat. A rendszer amiben élünk hibás!

Ezt vagy tudomásul veszik az emberek, vagy tovább élnek homokba dugott fejjel és folytatják az útjukat birkaként a nyájjal!

Ennek a hibás rendszernek lejárt az ideje, ebből ki kell lépni és helyette egy újat kell létrehozni.

Ez a dolog lényege.

Nem állítom, hogy ez a megoldás mindenki számára amit én választottam, (Jurtázás) én csak azt állítom, hogy meg kell találni mindenkinek azt az utat, ami kivezet ebből a hülye rendszerből amiben élünk! Nevetséges dolgokat engednek meg maguknak a szolgáltatók, a bankok, a különböző törvényi módosítások vérlázítóak és még mindig megyünk a többi birka után? Mert mi van akkor, ha végre Adj Uram Isten felnéznénk és mernénk más ütemre lépni, más merre menni, mint amerre diktálják!?

Minden embernek adott a lehetőség, hogy úgy éljen, ahogy számára az jó. Pont tegnap olvastam a Ciprusi mágusban ( harmadjára olvasom. Érdemes időnként újra megnézni egy filmet, elolvasni egy könyvet. Mindig más hat az emberre!) hogy minden ember saját magának teremti meg a paradicsomot és a poklot is. Ráadásul az ami nekem pokol más számára az lehet a paradicsom. Minden egyénre szabott! Az is, hogy Neked mi az ami a kilépést, a szabadságot jelenti.

Kicsiny gyermekkorom óta a természetben éreztem jól magam, állatok közt.

Virágokat gyűjtöttem a vadvirágos réten, feküdtem a nagy fűben és rágcsáltam a különböző ízű növényeket, miközben csak a felhőket bámultam, felfedezve bennük a legkülönlegesebb alkotásokat is, és csak úgy egyszerűen boldog voltam!

Szóval tényleg nincs okom a panaszra, hiszen megkaptam azt az életet, amire vágytam.

(A nappal kelek, s fekszek, állataim vannak, kapargatom a földet, gyümölcsöt aszalok, lekvárt, szörpöt készítek, gyógynövényeket gyűjtök és kenyeret sütök.)

Bátran kijelenthetem, hogy az utóbbi időben minden kívánságom teljesül, ezért egyre óvatosabban kívánok. :)

Akkor? Mi bajom lehet?
 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
Majonézes tök
  2013-07-29 14:55:47, hétfő
 
 
Hozzávalók: 2 kerti tök, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors; a majonézhez: 2 tojás sárgája, 1 kávéskanál mustár, 2 dl olaj, só

Elkészítése: A tök héját lepucoljuk, magos részét kivájjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk sóval és állni hagyjuk, majd amikor levet eresztett, kiszorítjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a tököt és állandó kavarás mellet addig dinszteljük, míg teljesen megpuhul és krémes állaga lesz. Félrevesszük a tűzről és teljesen kihűtjük. Közben elkészítjük a majonézt. A tojássárgához hozzáadjuk a mustárt, a sót és lassan adagolva belekeverjük az olajat. A kihűlt tökbe belekeverjük a majonézt és az apróra vágott hagymát.
Különleges csemege!
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Paradicsomos szűzérme
  2013-07-29 14:40:35, hétfő
 
 
Hozzávalók: 1 nagyobb sertés szűzérme, 5 dkg füstölt szalonna, 3-4 paradicsom, 1 kis fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, zellerlevél

Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt szűrőkanállal kivesszük és félretesszük, a visszamaradt zsiradékon pedig mindkét oldalán elősütjük az 1,5 cm vastagságú szeletekre vágott szűzérmét. Mikor kissé megpirult, kivesszük és félretesszük. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és a zsiradékon megpirítjuk. A paradicsomokat forró vízbe 1-2 rakjuk, a héját lehúzzuk, majd kockára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Megszórjuk sóval, borssal és apróra vágott zellerlevéllel, majd belerakjuk a szalonnapörcöt. Felöntjük egy kevés vízzel, felforraljuk, és a mártást egy tepsibe simítjuk. Ráhelyezzük a szűzérméket és 35-40 percre forró sütőbe toljuk. Rizzsel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Sajtfelfújt gombamártással
  2013-07-29 14:39:47, hétfő
 
 
Hozzávalók 6 db-hoz : 10 dkg sajt, 4 dkg vaj, 4 dl tej, 2 evőkanál liszt, 3 tojás, só, bors:
a formák kikenéséhez: 2 dkg vaj, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa;
a gombamártáshoz: 15 dkg gomba, 3 dkg vaj, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 evőkanál tejföl, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése: A vajat habzásig hevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, megszórjuk sóval meg borssal és sűrűsödésig főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, elkavarjuk és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, belekavarjuk előbb a tojássárgát, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. A szufléformákat kikenjük vajjal, behintjük zsemlemorzsával és a masszát szétosztjuk bennük, majd berakjuk egy tepsibe őket és félig felöntjük vízzel. Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a gombamártást. Ehhez a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a vajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott gombát és zsírjára sütjük. Megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejszínnel, majd sóval, borssal meg apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A végén belekavarjuk a tejfölt is. A sajtfelfújtat azonnal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Sajtos padlizsán császárszalonnában
  2013-07-29 14:37:49, hétfő
 
  Hozzávalók: 2 padlizsán, 15 dkg császárszalonna, 10 dkg gouda sajt, 10 dkg füstölt sajt, 2 dl tejszín, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, só, bors

Elkészítése: A padlizsán héját lepucoljuk és kb. 2x2 cm-es csíkokra vágjuk. A sajtokat lereszeljük, a tojást pedig felverjük és hozzáadjuk a sót meg a frissen őrölt borsót. A padlizsán csíkokat meghempergetjük a lisztbe és belemártjuk a tojásba. Egy hosszúkás, tűzálló formát kibélelünk császárszalonnával úgy, hogy a szélein kilógjon, beleszórunk egy rend sajtot, meglocsoljuk a tejszínnel és befedjük a padlizsáncsíkokkal. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A végén befedjük a lelógó császárszalonnával és fóliával letakarjuk. 35 percig sütőben sütjük. Szeletelés előtt, hagyjuk kicsit kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Grillezett mézes karaj
  2013-07-29 14:36:34, hétfő
 
 
Hozzávalók: 8 szelet karaj, 2 kisebb padlizsán;
a pácléhez: 1 evőkanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál balzsamecet, só, bors;
a mártogatóshoz: 2 dl tejföl, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál ketchup, 1 teáskanál balzsamecet, só, bors, metélőhagyma

Elkészítése: A pácléhez összekeverjük az összes hozzávalókat, a húst bekenjük vele és 1-2 órára hidegre rakjuk. A mártogatóshoz a tejfölbe belekeverjük a mézet, a ketchupot, a balzsamecetet, az apróra vágott metélőhagymát és sóval meg borssal ízesítjük. A padlizsánt kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Előkészítjük a grillszenet és mikor parázslik, pirosra sütjük a húst és a padlizsánt.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
sajt házilag
  2013-07-29 14:33:53, hétfő
 
 
Sajt házilag

(Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni nem lehet!)

Hozzávalók: 1 liter tej 1/2 kg túró 6 dkg vaj 1 egész tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 kávéskanál só

Így készítsd el a házi sajtot:

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumplitörőn - főzzél össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.

Jó étvágyat!

Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel.
és ha már van sajtod süssél pogit

borzas pogácsa

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
3 dl tejföl
kevés só
A krémhez:
2,5 dl tej
4 dkg liszt
4 dkg reszelt sajt
1 tojás

6 dkg margarin
Az oldalára:
kb. 25 dkg sajt


Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.

Vékonyra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a hozzávalókat - a margarin kivételével - simára keverjük, sűrűre főzzük. A tűzről levesszük, és tovább keverjük, teszünk bele 5-6 dkg margarint.

A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük,
és reszelt sajtban megforgatjuk.


 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
csokis madártej
  2013-07-29 14:27:55, hétfő
 
  Hozzávalók
1000 ml tej
200 g étcsokoládé
1 kávéskanál kakaópor
100 g cukor
5 tojássárgája
2 csapott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor

A habhoz
5 tojásfehérje
1 teáskanál cukor
pár csepp citromlé
csipet só

A tetejére
reszelt narancshéj
fahéj

A tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport 1 dl tejjel habosra keverjük. A maradék tejet a csokoládéval felforrósítjuk, belecsurgatjuk a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ne forraljuk fel, mert a tojás kicsapódhat.
A tojásfehérjéből a cukorral, a sóval és a citromlével kemény habot verünk. Lábosban vizet forralunk, majd levesszük a lángot annyira, hogy csak gyöngyözzön, ne zubogjon a víz.
Evőkanálnyi mennyiségű habgaluskákat szaggatunk bele, amelyek mindkét oldalát fél-fél percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük őket.
Tálba öntjük a csokoládés krémet, ráhalmozzuk a "habmadárkákat", végül kevés narancshéjat reszelünk rá és megszórjuk pici fahéjjal.
Ezt a desszertet általában jól behűtve fogyasztjuk, de most javaslom, hogy kóstoljuk meg melegen is, a csokis változat úgy is nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 101 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1258
  • e Hét: 2742
  • e Hónap: 9114
  • e Év: 59905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.