Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Ki kell lépni ebből az européer fekáliából, amíg lehet!
  2013-07-03 20:59:05, szerda
 
 

Ki kell lépni ebből az européer fekáliából, amíg lehet!
2013. július 02. 17:41
Hunhír.info

A Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontja, hogy csakis a Nemzetek Európája jövőkép elfogadható Magyarország számára, és el kell utasítani az Európai Egyesült Államok gondolatát. Ezért szorgalmazzuk továbbra is, hogy a magyar emberek döntsenek az európai uniós tagságunk fenntartásáról népszavazás keretében.

Az Európai Parlamentben ma zajlott az úgynevezett Tavares-jelentés vitája, amely ismételten rámutatott az Európai Unió gyalázatos kétarcúságára és arra a tényre, hogy az alapvető jogok csak és kizárólag a politikai játszmák szintjén fontosak az UNIÓ döntéshozói számára.

Rui Tavares Magyarország elleni kirohanását az EU alapjogi chartájának idézésével kezdte, amely hangzatos felsorolást tartalmaz az alapjogokról úgymint egyenlőség, jogállamiság, emberi jogok, ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait is. Ezeket a jogokat szerinte mindenkinek tiszteletben kell tartania, mert ezek az Európai Unió alapját képezik. Ezzel egyet is lehetne érteni, azt azonban elfelejtette Tavares úr megemlíteni, hogy két ország, Nagy-Britannia és Lengyelország eleve felmentést kapott a charta alkalmazása alól, Csehország pedig a súlyosan rasszista Beneš-dekrétumok megvédése érdekében zsarolta ki magát az alapjogi charta hatálya alól. Úgy tűnik, ezek az alapértékek a magyar emberek és a magyar kisebbség jogainak megvédése esetében mit sem érnek, ezért kimondhatjuk, hogy az EU megbukott az alapjogok védelme terén, és csak egy álságos politikai cirkusszá vált az alapjogokért való aggódása.

Jól példázza az Európai Parlament komolyságát, hogy a szocialisták frakcióvezetője, Hannes Swoboda egyik fő problémája, hogy egyre több Horthy-szobrot állítanak Magyarországon, az osztrák zöldek képviselőjének pedig Szaniszló Ferenc - időközben visszaadott - kitüntetése fájt legjobban.

A Jobbiknak nem feladata, hogy megvédje a kormányt, hiszen az a látszatszabadságharc, amit Orbán Viktor vív, nem vezet sehová. Kötelességünk viszont egyrészt felhívni a figyelmet az EU birodalmi törekvéseire, másrészt a magyar kormánytól olyan valódi lépéseket követelni, mint például csatlakozási szerződésünk újratárgyalása a termőföld védelmében, vagy a hatékony fellépés a határon túli magyarok érdekében. A Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontja, hogy csakis a Nemzetek Európája jövőkép elfogadható Magyarország számára, és el kell utasítani az Európai Egyesült Államok gondolatát. Ezért szorgalmazzuk továbbra is, hogy a magyar emberek döntsenek az európai uniós tagságunk fenntartásáról népszavazás keretében - olvasható Staudt Gábor országgyűlési képviselő közleményében.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=66380
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó, mint rendszerveszély
  2013-07-03 20:58:14, szerda
 
  A zsidó, mint rendszerveszély

Többször írtunk róla, hogy számunka a zsidó nem jelent különösebb veszélyt, mivel ismerjük őket, és tudjuk mire számíthatunk velük kapcsolatban. Mindazonáltal a zsidóról azt is tudni kell, hogy a Moszad törvénye szerint minden zsidó potenciális ügynök, aki pedig zsidóként nem akar az lenni, bármikor megölhető, mint áruló. Ezzel a zsidók is tisztában vannak. Éppen ezért különlegesen nagy veszély a rendszeren belül maradt, ellenséges érzelmű zsidó.

Miért tartjuk veszélyesnek? Azért, mert intelligens, de ennek ellenére érzelmi vezérlésű és általában igen aktív. Alapjában véve ezek pozitív tulajdonságok, de nem egy ellenséges beállítottságú társaság vonatkozásában. További tulajdonságai is figyelemre méltóak, úgymint a gyors döntési készsége, a cél elérése érdekében hozott áldozatvállalása, és a siker érdekében minden erkölcsi és világi törvény mellőzése. Ehhez hozzájárul a mérhetetlen faji gőg, mely mindenki fölé helyezi saját magát.

Az a megközelítési mód, mely a zsidóságot nem ismerőkre jellemző, teljesen téves. A Talmudra, a vallási törvényekre és más, szabadkőműves és forradalmi tételekre való hivatkozás értelmetlenség, mert a zsidó mentalitás nem ezekből fakad, hanem pontosan ezek a mentalitás termékei. Nem a zsidóság lelki beállítottását tükrözik, hanem a tudatos célorientációt, melyet kifelé és befelé egyaránt érvényesíteni akartak és akarnak a szellemi vezetőik. A cél mindig az alárendeltségből való szabadulás és ezzel együtt a hatalmi pozíciók megszerzése, vagy teljes ellenőrzés alatt tartása. Egyrészt önvédelmi okokból, másrészt pedig az alapvető materialista, a földi boldogulást elsődlegesnek tartó lelki alapállás miatt. Ezért soha nem illeszkednek be közösségi szinten egyetlen társadalomba sem, és ezért veszélyesek minden más faji alapú közösségre nézve. Ebből adódóan minden szociális jellegű társadalom ellenségként kezeli őket, ami érthető és jogos az adott nép érdekeinek a sérelmei miatt, viszont alapjában véve nem ellenkezik a természet (ragadozó) törvényeivel, csak az erkölcsi törvényekkel.

Azokban a társadalmakban, ahol a materiális értékek az elsődlegesek, nyílt teret kap a zsidóság, ott viszont, ahol a közösségi érdek az elsődleges, eleinte kisebb, majd fokozatosan súlyosbodó gondjaik keletkeznek. Az atlantista világ totális materialista képletű, míg a Kelet minden gondja és baja ellenére idealista, és ráadásul a közösségi társadalom híve. A világ megosztottsága is ennek a következménye.

Jelenleg két olyan nagyhatalom van, amely a Nyugattal szemben hídfőállást képez. Ez Kína, és Oroszország. Kína esetében nem igen vannak rendszerben maradt zsidók, volt ugyan egy időszak, mikor a zsidó szándékosan fertőzte a kínai vért, létrehozni akarván egy kínai zsidó vonalat, azonban ez az időszak éppen a háborúk kezdetén volt, és megszakadt. A kínai zsidó ág létezése egy legenda. Esetükben nem kell számolni ezzel a veszéllyel.

Oroszországban ez már sokkal veszélyesebb kérdés. Háromféle zsidó van. Az egyik az, amelyik nem tud a saját zsidóságáról. Velük kár különösebben foglalkozni, saját környezetemben is van ilyen, különösebb gond nincs velük. Van egy másik fajta, aki tudja magáról, hogy zsidó, és ezt ki is nyilvánítja. Akár vallási formában, akár nemzetiségként. Velük a gazdanépeknek sorozatosak a konfliktusaik. Ahol megjelennek, ott magukkal hozzák azt a sok negatívumot, amely velük jár. Ahová beférkőznek, ott elvégzik a maguk romboló munkáját, ők képezik az ötödik hadoszlop gerincét. Sok művész, vezető politikus, közélei személyiség van közöttük.

A legveszélyesebb azonban az, aki tudja magáról hogy zsidó, és erről mélységesen hallgat. Mindenhová beépül, olyan mint egy számítógépes vírusprogram. Teljesen mindegy, hogy az a Greenpeace, nemzeti szervezetek, vagy titkos ügynökség. Belül pedig folyamatosan végzi a genetikai kódjából adódó bomlasztást. Belső árulások, félretájékoztatás, magánakciók, amelyekből csak bonyodalmak vannak, többkulacsos játékok.

Ezeket a személyeket olyannyira nehéz kiszűrni, hogy nagyon sok éves tapasztalat kell hozzá, hogy lebukjanak, leginkább úgy, hogy ha valaki erre szakosodik. Ezek a személyek a legerősebb birodalomban is homokszemek a fogaskerekek között, ami pedig minden esetben elvégzi romboló munkáját. A legerősebb szervezetek is buktak már meg ilyen aknamunkán. Oroszország vonatkozásában felmerülhet ez a fajta veszély. Ezek a személyek a félelem miatt betartják vezetőik felé a játékszabályokat, de sokszor kétkulacsosak, és bomlasztanak mindent, ahol fontos tevékenységgel megbízzák őket. Ilyenkor a folyamatok lelassulnak, sok melléfogás történik. Sajnos melléfogást és nagyon lassú reakciókat is láthatunk orosz vonatkozásban, és főleg olyan melléfogást, amilyen például a líbiai légtérzár elfogadása. Az egyszerű emberek ilyenkor megdöbbenve kérdezik maguktól: valaki megőrült odafenn? Itt sem történhetett más, mint a felső politikai vezetést félretájékoztatta saját megbízott apparátusa a várható eseményekről. Megkapták-e a jutalmukat? Egyáltalán azok kapták-e meg, akiknek kellett volna? Ilyen esetek miatt elképzelhető, hogy a harminc-negyven év örökségeként az orosz rendszer még magában rejt ilyen félresikerült egyedeket. Ezek kiszűrése a birodalom fennmaradásának záloga, mert ahogy Napóleon megjegyezte: "ezek a féreg zsidók szétrágják az én gyönyörű Franciaországomat!", úgy más birodalmakat is képesek szétrágni. Belülről, ahogy a férgek szokták.

Putyin elnök minap tett megjegyzése, amelyben jelzi, hogy számol a zsidósággal, számunkra is jelzés értékű. Legutóbb a moszkvai zsidó központban tett táblaavató ünnepségen (a legjobb helyen) mondta el, hogy a legelső kommunista bűnbandák 85%-ban zsidókból állak. Akik tízezreket végeztek ki, és ezt, mint tényt közölte. Az is valószínű, hogy Putyin elnököt a zsidók nem túl gyakran fogják meghívni hasonló rendezvényekre. Ezek mind-mind jelzés értékű események, amelyek mutatják, tisztában van a történelmi tapasztalatokkal.

Már csak egyetlen lépés maradt hátra ahhoz, hogy valóban megszilárdítsa Putyin a saját rendszerét. Valamennyi zsidót kitenni minden fontos helyről, és legelső sorban bevezetni azt a fajta szűrést, amely jelenleg nem valószínű, hogy megvalósul Oroszországban, a zsidó genetikájú személyek kiszűrését. Azt jól tudjuk, hogy a zsidóságukat vállaló személyek nem lehetnek tagjai semmilyen szolgálatnak. Azonban a rejtőzködő zsidók kiszűrése még fontosabb lenne, és reméljük, nem is marad el. Ez lesz a birodalom fennmaradásának záloga.

A harmadik világháborút sikeresen megvívni is csak akkor lehetséges, ha ezek a homokszemek kikerülnek a fogaskerekek közül. Persze mindezek mellett az orosz példa messzemenőkig a legjobb és leginkább követendő példa. A zsidó szellemiség kiiktatása a legfontosabb.

Kemény Gábor - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/07/03/zsido-mint-rendszerveszely
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Járhatott volna arra egy öngyilkos merénylő!!
  2013-07-03 20:31:26, szerda
 
  "Buzi-e vagy ?" - Homoszexuális nyitóbulin Bajnai
2013, július 1 - 12:37

Bajnai Gordon, Szél Bernadett és Schiffer András is részt vett a homoszexuális fesztivál nyitó eseményén. Bajnai majdnem az első sorból "csodálhatott" meg egy vonagló aberráltat. Juhász Péter láthatólag élvezte a gusztustalan produkciót! Az arcokat, reakciókat érdemes figyelni! A HírTv felvételét a kuruc.infónak köszönhetően tekinthetik meg most!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hQkn1xA0rLg

alfahir.hu

http://alfahir.hu/buzi_e_vagy_homoszexualis_nyitobulin_bajnai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Volt barátaim emlékére
  2013-07-03 18:48:25, szerda
 
 


Volt barátaim emlékére

Valamikor régen sok barátom volt . Azt hittem egy egész életre szóló barátaim voltak ők, mert eszembe sem jutott, hogy ez megváltozhat . Aztán egy napon felébredtem . Rájöttem, hogy akármennyire is akarom, hogy életem olyan legyen, mint ahogyan megálmodtam, ez nem működik . Pedig Isten látja lelkem megpróbáltam ebben az álomvilágban ébrenmaradni . Fiatalságom bolondságaira ma is mosolyogva emlékszem vissza, de a tükörből egy sokkal érettebb ember tekint reám felvont szemöldökével .

Elmúlt minden, ami hozzájuk kötött valamikor . Megváltoztak a korok is ugyanúgy, mint az emberek maguk . Amikor családot alapítunk, akkor vége szakad a gyermekkornak . Több felelősséggel tartozunk a mieink felé . Ekkor jövünk rá valójában, hogy kik vagyunk, mert utódainkban tovább élhetünk . Magyarországon rengeteg nemzet zsúfolódott össze, ami akár előnyünkre is válhatott volna, de az utóbbi évszázad szenvedései megtanítottak bennünket arra, hogy ne fordítsunk hátat bárkinek, aki a nyelvünkön beszél .

Magyarrá lettek sokan, akiket furcsa hangzású nevük emlékeztet még arra, hogy őseik máshonnan vándoroltak be hozzánk . Évszázados, évezredes együttélés után letisztul mit is jelent magyarnak lenni . Feltétel nélküli elkötelezettséget a magyarsághoz . Részese lenni ennek a csodának, ami végigkiséri az embert egész életén át . Porból lettünk, porrá leszünk, csillagporrá, mert mindannyian ezen a kékszínű bolygón élünk . Magyarrá akkor változik az ember, amikor szivében megszólal valami . A szeretet hangja a testvéreink felé, amit nem is annyira a vér határoz meg, hanem az akarat, ami kötelez benünket arra, hogy megmaradjunk .

Amikor egy idegenlelkű népcsoport célbavette a Kárpátmedencét, észre sem vettük . A nyelvünket beszélték . Annyi idegen élt közöttünk mindig, elfértek ezek is . Hanem amikor ezt a földrajzi egységet, amit otthonunknak tudtunk már évezredek óta felszabdalták, akkor kezdtünk el kritikus szemmel vizsgálódni a soraink között . Szép Ernők, Radnóti Miklósok, Karinthi Frigyesek írták le nekünk lelkük rezdüléseit, de idegenül hangzott mind még akkor is, amikor a legszebben írtak . Nem a mi lelkivilágunkból eredő szavak voltak azok . Még Ady Endre is eltévelyedett egy ideig, s mire felébredt elvitte a halál .

Nem elég ha levágja valaki a pajeszát, leteszi kaftánját és beül az akadémia padsoraiba ! Tanáraim között rengeteg idegenlelkű, mózesarcú embert láttam, akik azt szerették volna elhitetni velem, hogy mindannyian emberek vagyunk . Én viszont magyar voltam mindig . Magyar ember ! Megtaníthatják a szavakat, a tudományt, az eredetet, vagy hamis történelmet, a végén kiderül úgy is miért hazudtak nekünk . Első osztályfőnöknőm egy busafejű, gülüszemű, gyapjas hajú asszony volt, akinek nagyra méretezett feje csak úgy billeget a nyakán . Nem szeretett engem éreztem, s ezért a magyartól is iszonyodtam egy jó ideig, mire megértettem, hogy nem a mi csodálatos nyelvünk tehet arról, hogy mások is beszélik .

Viszont csak úgy tudtam megtanulni tőle, hogy belebuktam, még a nyelvtant sem ismertem, a kötelezően előírt haladó irodalmat pedig nem értettem meg . Mégis levizsgáztam valahogy, leérettségiztem, de többre nem futotta a származásom miatt .

Azt gondolhatják egyesek, hogy az írigység vezet azokkal szemben, akiknek minden megadatott a kommunizmus reánk erőltetett valóságában, ahol a zsidó szót még ki sem ejthettük a szánkon, bár körülöttünk hemzsegtek Budapesten ezek a furcsa alakok . Mintha nagyon igyekeznének valahová mindig ! Édesanyám néhány elejtett szavából értettem ugyan, hogy óvakodnom kell tőlük, de első barátaim között szinte csak zsidó gyerekek voltak .

Aztán szép lassan elkoptatta őket mellőlem az idő . Átköltöztek szinte valamennyien a Duna másik oldalára, a Margit híd és az Árpád híd közé Pestre . Én Budán maradtam legjobb barátomhoz közel . Osztálytalálkozókra meg sem hívnak, mert a harminchat gyermek közül több mint húsz zsidó volt, akik elkülönültek mára . Egyetlen barátom maradt meg közülük, aki egyébként kikeresztelkedett még születése előtt, s komolyan vette családja később is ezt . Könyveket árult egész életében . Haladó irodalmat ... Vele soha sem beszélünk politikáról, zsidókról, bár gyermekei zsidókhoz húznak .

Sajnos nem megy a kettő együtt . Nem lehet igazságos kereszténynek lenni, és meggazdagodni elvek nélkül . A fia is könyveket árul . Amikor időnk engedi egyszer egy évben felloholunk az esztergomi bazilika tetejébe, nagyokat lihegünk, de valami magasztos érzés még mindig mellette lenni, mert Ő a barátom . Csülökcsárda . Vezetés haza . Majd egy jó nagy adag fagylalt egy budai cukrászdában . Szeretek velük lenni, mert valami olyan kapcsolat fog össze bennünket, ami időn felüli .

Másik barátomat könnyebb volt feledni, mert bár őszintén vele sem lehetett beszélni bizonyos dolgokról, de a végén kibújt a szög a zsákból, pedig próbálta rejteni előlem valódi gondolatait . Értelmiségi munkát végzett . Hozzánk érkező filmek alá magyar szinkront rendezett . Együtt fociztunk valamikor régen, de ma már menni is nehezünkre esik, így többet gondolkozik az ember . Aztán egyszer csak összekaptunk egy hazánkból távozni készülő zsidó ember miatt, akiről nem is én írtam le azt a véleményt, ami miatt kiborult . Szerinte az sokkal többet tett a magyarságért, mint én a badarságaimmal . Nem tehettem többet . Ennyire vagyok képes még akkor is, ha mindenre képes lennék a nemzetemért .

Őt választotta a mi hosszú évtizedeken keresztül nyúló barátságunk ellenére . Meglepődtem egy kicsit, de kimondta . Betelt a pohár . Még írogat, de már nem válaszolok neki, nincs miért . Lassan elvegetálja életét, ártó gondolatokat fordít le magyarra nekünk . Egy másik barátomat nem régen temettük . Ő elmenekült a civilizáció elől vidékre, de ott sem találta helyét, mert gyökerei nem voltak ott neki sem . Úgy éreztem vele mint Márai főhőse, A gyertyák csonkig égnek című írásában . Bár a mi problémánk más jellegű volt . Gyermekkoromtól fogva ismertem Őt . Isten nyugosztalja . Márai is érezte magában ugyanezt, ami miatt képtelen volt olyanná lenni mint mi magyarok vagyunk . Bár nyelvünket kiválóan forgatta, valami hiányzott belőle mégis, sváb és morva elődökkel az ember nehezen válik magyarrá .

Egy másik barátom a közelmúltban jött rá arra, hogy édesanyja zsidó családból származik . Nem lett volna baj, ha megtartja magának a felfedezését . Nem kiváncsi az ember arra, ami elválaszt tőle másokat . Megmaradhatott volna annak, aminek ismertem . Volt sógorom is harmincegynehány évesen jött rá zsidó származására, ami megzavarta gondolkodását, mert most előnyös zsidó ősöket kutatni . Másról sem beszél ma már, de ez engem nem érdekel .

Végezetül, hogy valami szépet is írjak . Megtaláltam tíz évvel ezelőtt gyermekkori pajtásomat, akinek szülei Székelyföldről jöttek át, amikor még gyermekek voltunk . Mindketten azonos dolgok után érdeklődünk, őszinték lehetünk egymáshoz, ami valljuk be még családon belűl sem sokszor sikerül . Közelebb kerültünk egymáshoz mint a saját rokonaimhoz, akiket muszály elfogadni úgy, ahogy vannak . Mindenben egyezik gondolkozásunk, mert magyarok vagyunk, azaz Ő székelynek tartja magát, én pedig jásznak . Felesége is nagyon kedves . Öt derék gyermeket adtak a hazának . Én csak hármat ...

Amikor találkozunk ott folytatjuk, ahol abbahagytuk . Nincsennek kényes témák, mert mi magyar szempontból nézzük a dolgokat . Viszont ha elgondolkodom azon, hogy barátaim közül mennyien voltunk magyarok, akkor nagyon elszomorodom . Nem véletlen az sem, hogy a 2004-es népszavazáson kevesen voltunk, mert valóban kevesen maradtunk mi magyarok a Kárpátmedencében . Ezeknek már nem fáj Trianon . Nem tudják mi történik, kik tették ezt velünk és miért . 1956-ot is két oldalról ünneplik ma már . Az egyik a forradalom kezdetét, a másik a megtorlások győzelmét üdvözli benne .

Napjaink valósága híven tükrözi ezt a képet minden fórumon, mert az idegen média garázdálkodása félretájékoztatja azokat is, akik egyébként szeretnének magyarnak maradni . Lassan . Nagyon lassan forog az idő, ami begyógyítja a sebeket . Utódainknak is előlről kell kezdeni az építkezést, mint annyiszor tették ezt az eleink . Nem elég magyarkodni, jobboldali politikát emlegetni, amikor a magyar nemzet sorsáról van szó . Hét generáción keresztül büntetjük magunkat hibáink miatt, mire helyére áll minden . Lesz-e elegendő időnk kivárni ezt a hosszú időt ellenszélben, az majd kiderül a jövőben . Addig is eltünt barátaimmal nem sokat vesztettem . Nélkülük könnyebben haladok majd egy olyan irány felé, ami a megmaradásunk záloga lehet .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet diszkriminálni – a bíróságnak nem gond, ha a Fid
  2013-07-03 18:34:59, szerda
 
 
Lehet diszkriminálni - a bíróságnak nem gond, ha a Fidesz újságírót tilt ki

szerző
narancs.hu

2013. júl. 03., 16:07


Fideszes politikusok tartoztatták fel bő másfél éve Bod Tamást, aki így nem tudott tudósítást írni lapunknak Kövér László gyulai nyílt fórumáról. A bíróság most másodfokon sem adott helyt Bod egyenlő bánásmódra hivatkozó keresetének. Ráadásul neki kell fizetni.

,,A Fidesz frakciója, a kormány tagjai országjáró körútra indulnak, amelynek célja Magyarország 2012. évi költségvetésének bemutatása" - ez a felhívás jelent meg a gyulai újságban Kövér László 2011. december 8-i városi fellépése előtt. Mivel a meghirdetett esemény nyílt volt, ezért akkori munkatársunk, Bod Tamás a helyszínre indult tudósítani, ám Kövér László beszéde helyett végül egészen másról kellett beszámolnia: helyi fideszes politikusok ugyanis nem engedték be őt a rendezvényre. (Kövér László legutóbbi, táti fellépéséről itt olvashat.)
Kövér lakossági fórumot tart

Kövér lakossági fórumot tart

Fotó: MTI

Ide nem mehetsz be
Az eset Bod beszámolója szerint így történt: tudósítónk elől ,,Galbács Mihály helyi fideszes alpolgármester állta el (...) a patinás gyulai városházával szemben található Katolikus Közösségi Ház nagykapuját csütörtök délután 5 óra előtt néhány perccel. Galbács köszönés helyett így fogadta e sorok íróját: »Na, ide nem mehetsz be.« (Hasonlóan járt Leel-Őssy Gábor, a Demokratikus Koalíció helyi vezetője is, akit szintén nem engedtek be.) Az első pillanatokban azt lehetett hinni, viccel a költségvetési ügyekért felelős gyulai alpolgármester, de hamarosan kiderült, hogy ő látja el a kapuőri feladatokat. (Közben egyébként bárki bemehetett, hogy a közösségi ház termében meghallgassa Kövér Lászlót.) Az okokról tudakozva Galbács alpolgármester csak vonogatta a vállát, s amikor arra kértük, nevezze meg a törvényhelyet, amely alapján nem enged be, azt bökte ki, hogy mi itt nem kívánatos személyek vagyunk. Ekkor jelent meg a nagykapuban Alt Norbert, a város harmadik fideszes alpolgármestere, aki megerősítette kollégáját abban, hogy valóban nem mehetünk be. Emlékeztettük, hogy az eseményt előzetesen több helyütt is meghirdették, mire Alt közölte, hogy »innentől kezdve zárt a rendezvény«. Galbács alpolgármester hamarosan újfent megszólalt, hogy ne provokáljuk őket, majd nemsokára telefonját átadta Leel-Őssy Gábornak, a vonal túlsó oldalán pedig Gajda Róbert parlamenti képviselő, gyulai alpolgármester, a rendezvény felelőse volt, aki közölte: nem mehetünk be."


Nem elég alapos
Az eset után Bod Tamás (aki év eleje óta az E14 munkáját segíti, így jelenleg újságíróként nem aktív) úgy döntött, jogorvoslatért bírósághoz fordul. A kereset szerint az alperes (mármint a Fidesz) nem tett eleget az egyenlő bánásmód követelményének, és ,,ezzel megsértette a felperes (mármint Bod - a szerk.) személyhez fűződő jogait". A beadvány az eset pontos leírását helyszín, időpont, illetve nevek megjelölésével együtt tartalmazta.

A keresetet első fokon a Fővárosi Törvényszék utasította el még tavaly decemberben, a nem jogerős végzést pedig idén áprilisban a Fővárosi Ítélőtábla is helybenhagyta, sőt 3600 forint eljárási illeték megfizetésére is kötelezte Bod Tamást.

Az indoklás így szól: a ,,felperes által előterjesztett, a jogsértés megállapítására vonatkozó kereseti kérelem ugyanis nem kellően pontos, nem alkalmas arra, hogy megszabja az ítélet rendelkező részét", továbbá a ,,kérelem alapján sem állapítható meg egyértelműen az, hogy a felperes szerint az alperes mely magatartásaival sértette meg a felperes személyhez fűződő jogait. A keresetlevél e vonatkozásában teljes történeti tényállást tartalmaz, amelyből nem állapítható meg, hogy melyik az a jogsértő magatartás, ami a személyiségi jogsértés megállapítására alapot ad".


Hegyi Szabolcs, a TASZ munkatársa így kommentálja a döntést: ,,Nagyon szűken és formálisan mérte a bíróság a perindítási jogot, amikor a keresetet nem fogadta be. A bíróság jogértelmezése szerint a jogkereső polgárnak gyakorlatilag az ítéletet kell megszövegeznie, amit aztán a bíróság, amennyiben helyt ad a keresetnek, csak átmásol. Véleményünk szerint a bíróságnak, ha komolyan veszi a feladatát és nem ilyen mereven áll az ügyhöz, akkor be kellett volna fogadnia a keresetet, és tárgyalást tartania az ügy érdemében."

Az ügyvéd szerint Bod Tamásnak - aki egyébként nem nyugszik bele a döntésbe, és fenntartja véleményét, hogy jogsérelem érte - most két lehetősége van: vagy Alkotmánybírósághoz fordul, vagy újra beadja a keresetet a bírósághoz. Praktikusabbnak egyértelműen az utóbbi tűnik.

(Ha Ön vidéken él, és jogsértést vagy visszaélést tapasztal, írjon nekünk a kismagyarorszag@narancs.hu-ra.)


http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/lehet-diszkriminalni-a-birosagnak-nem-gon d-ha-a-fidesz-ujsagirot-tilt-ki-85523
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elmeszelték Orbánt, ahogy kell
  2013-07-03 18:16:09, szerda
 
  Elmeszelték Orbánt, ahogy kell.

De ezt tudhattuk előre. Nem is erről akarok beszélni. Hanem arról, hogy ezt a Kedves Vezető itthon másként fogja tálalni a híveinek. Sajnos már Brüsszelből hazaüzent, hogy nem azért fogják elfogadni a Tavares jelentést, mert itthon diktatúra van, hanem azért, idézem: "nincsenek illúziói, a baloldal biztosan elfogadja a jelentést, ami szerinte egy fajta büntetés a magyar konzervatív kormánynak, mert a bankokat és a nagy profitot felhalmozó közműszolgáltatókat megadóztatták."

A mi nagyszerű Vezetőnk kezdi elveszteni a lába alól a realitás talaját. A bankok megadóztatásával kapcsolatos vizsgálat egy következő lépés les az EP-nek. Most csak azt mondták ki, hogy aggasztó a helyzet demokrácia terén Magyarországon. Semmivel sem többet.
Én meg azt mondom, hogy aggasztó, hogy 4 millió ember szavazott erre a degenerált hazug, hazaáruló állatra!!!

http://hvg.hu/itthon/20130703_tavares_jelentes_szavazas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó félkatonai-önvédelmi szervezet alakult Magyarországon
  2013-07-03 18:00:58, szerda
 
 
Zsidó félkatonai-önvédelmi szervezet alakult Magyarországon


Mialatt a kormány titkosszolgálati, rendőrállami módszerekkel üldözi a Magyar Gárdát és a hazafias csoportokat, addig a zsidók nyugodtan szervezhetik önvédelmi egységeiket.

Létrehozták a Tett és Védelem Alapítványt, amely "segít a zsidóknak az önszerveződésben és önvédelemben": ,,Az önszerveződés határozott igényével fellépő, az egészséges énkép és önbecsülés fontosságáért küzdő lelkiismeret hangja életre hívta a Tett és Védelem Alapítványt, egy olyan alulról jövő kezdeményezésként, ami a zsidó tradíciókat követve kész határozott lépéseket tenni az egyre inkább elharapózó antiszemita jelenségek visszaszorításáért".

A zsido.com oldalon az alapítvány elnökével és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközösség (EMIH) vezetőségi tagjával, Bodnár Dániellel készített interjú bevezetőjében leírják, hogy ha kell, terepre is mennek a Tett és Vedelem Alapítvány önkéntesei. Jogi segítséget és mentálhigiénés támogatást is kínálnak az "antiszemita támadások" elszenvedőinek. "Jelenlétükkel, akár állandó utcai jelenléttel azokon a területeken, ahol a tapasztalatok szerint nagyobb számban fordulnak elő ilyen atrocitások, demonstrálhatjuk a zsidó közösség összefogását és tenni akarását. Már önmagában ezzel - ha szabad ilyen kifejezést használni - egyfajta elrettentéssel élhetünk" - mondta el az alapítvány elnöke az interjúban, aki azt állítja nem önbíráskodni akarnak, hanem megmutatni, hogy a közösség tagjai nem ,,szabad prédák".

A cikkből kiderült a szervezet ötletét Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija vetette fel körülbelül egy évvel ezelőtt, a működését pedig az EMIH fogja finanszírozni. Az alapítványban egyébként az EMIH-vel olykor ellenségeskedő hangnemet is megütő MAZSIHISZ-nek is van delegáltja.

A koncepció kidolgozásában kikérték az amerikai külügyminisztérium véleményét. Bodnár Dániel az interjúban elmondta: két nagy ,,előképük" van az antiszemitizmus elleni küzdelemben. Az egyik az Amerikában működő hírhedt ADL (a zsidóság "jó hírnevét" védelmezni hivatott "Rágalmazásellenes Liga") a másik pedig az Angliában működő Community Secuiity Trust. Ebből az ADL inkább az amerikai törvényalkotási folyamat befolyásolásában fejt ki számottevő tevékenységet, a CST-ben pedig a fizikai elrettentésen van a hangsúly, ők konkrét "védelmi" tevékenységet is ellátnak. A Tett és Védelem Alapítvány a kettő hibridjéből szeretné kialakítani saját modelljét.

A szervezet elnöke közölte: annak a kultúrának az alapjait szeretnék megteremteni, hogy "Magyarországon ne legyen olyan antiszemita atrocitás, akár szóbeli, akár tettleges, vagy akár rongálás, ami válasz nélkül marad". Mintha nem értesülne akárcsak egy szóbeli sérelmükről is azonnal a teljes világsajtó...

Mindeközben a magyar emberek ellen a kisebbségek tagjai által elkövetett bűncselekmények a legjobb esetben is csak cenzúrázott, mínuszos hírként jelennek meg a fősodratú híradásokban, inkább az antirasszista elhatárolódással kezdve a sort, ha már nem lehet takargatni. A magyarok érdekében fellépni szándékozó csoportokat pedig folyamatosan vegzálja a zsidó politikai-gazdasági lobbi előtt megfelelési kényszerben szenvedő rendőrállami klientúra. Az "elrettentőnek" szánt zsidó szervezetnek talán még közpénzt is utalnak majd...

(zsido.com - barikad.hu - kuruc.info - Szent Korona Rádió nyomán)

http://harcunk.info/index.php/jelentesek/7-magyarhon/431-zsido-felkatonai-onvedel mi-szervezet-alakult-magyarhonban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezekkel mérgezik halálosan élelmiszereinket!
  2013-07-03 17:59:07, szerda
 
  Ezekkel mérgezik halálosan élelmiszereinket!
2013. július 03. 14:07
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Nem lehet elégszer rámutatnunk a jó ideje ipari mértékű biológiai-mentális népirtást előidéző élelmiszerek mérgezettségére, vagyis a madáchi falanszter megvalósításának laboratóriumokban tudatosan kifejlesztett módszereire, melyeknek köszönhetően a globális áruházláncolatok a szó szoros értelemben lyukat beszélnek hasunkba, tetszetős csomagolásban a végtermékeket csokoládékként reklámozzák. Ezúttal közöljük azon halálos adalékanyagok (persze korántsem teljes) jegyzékét, melyeknek rákelőidéző mivoltát sokszoros kísérletek már egyértelműen bebizonyították.

Itt van mindjárt a megannyi tömegterméken feltüntetett E 330, vagyis citromsav, amelynek azonban az égvilágon semmi köze nincsen a vitamindús gyümölcshöz: valójában ipari vízkőoldó, s mivel erős sav, melegágya a fogszuvasodásnak, nem is beszélve az ártalmatlan cukorpótló édesítőszerként beharangozott, valójában azonban az elhízást, idegrendszeri zavarokat és rosszindulatú daganatokat okozó aszpartamról, no és a temérdek, többnyire csak E betűjelzésű számokkal fémjelzett adalékanyagról, melyekről már közel egy évtizede lerántotta a leplet a Düsseldorfi Gyermekrák Kutató Egyetem Klinikája.

Ennek közlése szerint az alábbi adalékok felettébb gyanúsak: E 125, 141, 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477. s kifejezetten veszélyeseknek tekinti a következőket: E102 (tartrazin színezék), 110, 120, 124), egyértelműen egészségkárosítóknak a bélpanaszokat okozókat (E 220, 221, 222, 223, 224), az emésztési zavarokért (E 338, 339, 340, 341, 450, 461, 463, 465, 466, 407), a bőrbetegségekért (E 230, 231, 232, 233), az idegérzékenységért (E311, 312), általában a rákkeltőkért (E 102, 110, 123, 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 239) felelőseket, a hiperaktivitást előidéző színezékeket (E 127, 129, 162), az allergiákat kiváltókat (E 102, 123, 132, 210-219), az ízfokozóként feltüntetett, hasmenést, súlytöbbletet, fejfájást okozó glutamátot, a szintetikus avasodást gátlókat (E 320, 321), a fejfájást, hányást, asztmás rohamokat kiváltó, elsősorban borokban és lekvárokban előforduló szulfitokat (E 220-228).

Külön felhívja a figyelmet a hólyagrák kialakulásában oroszlánrészű bifenilre (E 230), valamint a hasnyálmirigyrákéban a nitrites húskészítményekre, melyek kiváltképpen a gyermekeknél jelentősen megnöveli az agydaganat és a fehérvérűség létrejöttének esélyét.

Bizony e sokkoló adatok egyértelműen azt mutatják, mennyire meglátta a mi Madáchunk korunkat, amelyben a falanszter ,,tudós"-a egyenesen azon kísérletezik, miként lehetne ,,organizmus"-t, életet előállítani laboratóriumi lombikban, vagyis a természetes ökológiai forrásokat miként lehetne mesterségesekkel felváltani, hogy így embermilliók lassú, de biztos elsorvadásával, sőt halálával lehessen számottevő ellenállást tanúsító tömegek nélkül uralkodnia egy világot behálózó tőkéskasztnak, elvégre, miként a ,,Tragédiá"-ban szereplő ,,tudós" mondja,

,,Midőn az ember földén megjelent,
Jól beruházott éléskamra volt az:
Csak a kezét kellett kinyújtani,
Hogy készen szedjen mindent, a mi kell.
Költött tehát meggondolatlanul,
Mint a sajtféreg, s édes mámorában
Ráért regényes hypothesisekben
Keresni ingert és költészetet.
De már nekünk, a legvégső falatnál,
Fukarkodnunk kell, általlátva rég,
Hogy elfogy a sajt és éhen veszünk el."

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=66406
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Másfél éves csúcson az államadósság?
  2013-07-03 13:42:12, szerda
 
  Másfél éves csúcson az államadósság?
Most akkor hogy is van ez? Jobban teljesítünk? Vagy ez csak szöveg?

"Másfél éves csúcson az államadósság
Az előzetes számításoknál is magasabb lett az államháztartás GDP-arányos államadóssága március végén, a Magyar Nemzeti Bank hétfői tájékoztatása szerint elérte a 82,4 százalékot. A korábbi közlések még 82,2 százalékról szóltak.
Ennek fényében összeomlani látszik a kormányzatnak az az állítása, amely az államadósság folyamatos csökkenéséről szól. Az előző kormányzat ugyanis 2010-ben ennél az értéknél 0,4 százalékponttal alacsonyabb adóssággal adta át a "kasza kulcsát." A most közölt adat viszont másfél éves csúcsnak felel meg."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sorra zárhatnak be a boltok Magyarországon
  2013-07-03 13:38:15, szerda
 
 
Sorra zárhatnak be a boltok Magyarországon
2013. július 3., szerda 10:50 Pénzcentrum.hu

Szakmai vélemények szerint végzetes lehet a kisboltok számára a trafikok júliusi megjelenése, de a kistelepüléseken működő élelmiszerüzletek egy részének is az utolsó cseppet jelentheti a pohárban, amikor azzal szembesülnek, hogy a dohányterméket már nem tőlük vásárolják.

Két napja indult útjára a Nemzeti Dohányboltok rendszere. A fogyasztók lényegesen kevesebb helyen - körülbelül 7000 boltban - vásárolhatnak dohányterméket, július 15-től pedig életbe lép a 10 százalékra emelt árrés-szabály, ami drágítja a cigarettát. A Magyar Nemzeti Bank kalkulációi szerint egy doboz ára 900 forint fölé emelkedhet a jelenlegi 800 forint körüli szintről.


Boltok zárhatnak be, akár tömegesen is

Elsősorban a kistelepüléseken lehet majd az utolsó csepp a pohárban sok élelmiszerárus számára, amikor azzal szembesül, hogy a dohányterméket már nem tőle vásárolják - állítja a Nemzeti Dohányboltok rendszerének indulása kapcsán publikált elemzésében az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

Ez első megközelítésben ugyan csak a cigaretta forgalomkiesését jelenti, de ha a faluban a másik boltos árusíthat cigarettát, a többi lehúzhatja a redőnyt. A dohányosok feltehetően akkor nem csak a cigarettát, hanem a tejet, kenyeret is a másik üzletben veszik meg, hiszen így a legegyszerűbb számukra.

Az elmúlt években folyamatosan csökkenő élelmiszerpiacon a túlélésért küzdő kisboltosok számára a legkisebb forgalomkiesés is végzetes lehet, leginkább akkor, ha az a cigarettán kívül más terméket is érint.

Alaposan felforgatja az élelmiszerüzletek rendjét, hogy az új trafikok a dohánytermékeken kívül más, elsősorban élvezeti cikket is árulhatnak. Az "átlagvásárló", ha korábban 100 forintot elköltött egy élelmiszerüzletben, abból 40 forintot különböző élvezeti cikkekre költött. A dohánytermékek mellett a trafikok kínálatában megjelenhet a lottó, szeszesital, kávé (a helyben fogyasztható is), energiaital, ásványvíz, üdítőital, fagyi, jégkrém, újság. Érheti más meglepetés is a vásárlót (meg a kereskedőt is), mivel a törvény szerint "jogszabály által meghatározott más termék" is értékesíthető a trafikban.

Megkönnyíti a trafikosok helyzetét, hogy a július 15-től belépő árrésszabály alapján már nem kell más termékek értékesítésével megtámogatniuk a dohányértékesítést (az eddigi 4-5 százalékos árrés mellett eddig erre kényszerültek a kereskedők).

A vásárló ezek után a bőség zavarával is küszködhet. Választhat, hogy a különböző élvezeti cikkeket a trafikban, vagy régi szokásaihoz ragaszkodva máshol veszi meg - állítja az OKSZ. Feltehetően a trafikok óvatosan nyitnak a termékkínálat bővítésében, hiszen ők is bukhatnak, de valószínűleg a vásárló, ha már betér a trafikba, más termékből is válogatni fog. Ez is átformálja a vásárlói szokásokat.

A termékkör bővítés egyébként a többi boltos számára újabb veszteség forrása, ezért is az új rendszer súlyos hibája - állítja a kereskedőket képviselő szervezet. (A régi trafikosok, akik sajnálatos módon kiszorultak az új rendszerből, úgyszintén árultak a dohánytermékeken kívül mást is, de egyrészt erre az alacsony árrés miatt rá is kényszerültek, másrészt az ő termékkörük nem összpontosult az élvezeti cikkek körére.) Előfordulhat, hogy egy településen cigarettát lehet majd kapni, de kenyeret, tejet már nem.

Hozzátartozik a képhez, hogy az új trafikrendszer ötezer új értékesítőhely belépését jelenti az egyébként is nehézségekkel küszködő fogyasztási cikk piacon: ennyivel nő a piaci versenyzők száma.

A törvény lehetőséget kínál a dohánytermékek mozgóboltos árusítására is. Ez kézenfekvő megoldás lehet, ha kevés helyen kellene pótolni a dohányárusítás hiányát. A települések közel felében azonban ez már zökkenőkkel járhat, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a dohányos vásárló a mozgóbolt érkezésekor otthon lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.