Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Ami lényeges életünkben az észrevétlenül törtenik
  2013-07-30 22:21:42, kedd
 
  Popper Péter : Link







 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
Meditáció lépésekben
  2013-07-30 17:48:31, kedd
 
 

A tapasztalati világunkat három fő részre lehet osztani: test, érzelmek, gondolatok. Ez nem hagyományos buddhista csoportosítás, viszont könnyebben érthető, hogy miről is van szó és mire figyeljünk. A következőkben a meditáció elnyugtatás (szanszkrit: samatha) és belátás (vipasjaná) két fokozatát mutatom be erre a három részre alkalmazva.

A test elnyugatása
Stellar Dolphin Meditation
A testi érzékelés öt csoportra oszlik: látvány, hang, szag, íz, testérzetek. Hogy testi szinten megvalósítsuk a nyugalmat, először arra van szükségünk, hogy az érzéki benyomásokat lecsökkentsük. Ezért a meditációhoz olyan környezet a legalkalmasabb, ahol nem érnek erős ingerek. Ne legyen túl világos de ne is legyen teljesen sötét. Ha túl világos van, akkor könnyen elkezdünk nézelődni, de ha túl sötét, akkor könnyen elkezdünk ábrándozni vagy akár el is alszunk. A hangok és szagok ne legyenek erősek, mert elterelhetik a figyelmünket, de ha van némi háttérzaj az könnyen figyelmen kívül hagyható. A helyiség hőmérsékletére és például a huzatra is érdemes figyelnünk, hogy ne legyen zavaró.

A legalkalmasabb testhelyzet meditációhoz az ülés. Állni hamar kényelmetlenné válik, a fekvés pedig alvássá alakulhat át. Az ülésnél fontos, hogy először is kényelmes legyen, amit hosszabb ideig is fenn tudunk tartani anélkül, hogy mozognunk kellene. A hát legyen egyenes, az izmok ne feszüljenek, de ne is görnyedjünk össze. Akkor jó, ha nem kell erőfeszítést tennünk a hát megtartásához és könnyen, természetesen tudunk lélegezni. Ha a földön ülünk, használjunk párnát, hogy a fenekünk valamivel magasabban legyen a térdeinknél. A lábakat helyezzük keresztbe úgy, hogy a térdek a földön legyenek, mert így az ülés stabil és nem kell külön erőlködni a testhelyzet megtartásáért. Ha széken ülünk, a talpakat tartsuk a földön. A kezeket helyezhetjük az ölünkbe vagy pedig a combokra. A fejet döntsük kicsit előre, mintha magunk előtt néznénk az utat.

Hogy megtaláljuk a megfelelő testtartást oda kell figyelnünk a felmerülő érzetekre a testben. Ezzel megtalálhatjuk azt a testhelyzetet, amiben nem jelennek meg erős benyomások. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenféle érzés megszűnne. Már egy pár perc ülés után is késztetést érezhetünk arra, hogy mozduljunk, vakarózzunk vagy valamilyen kellemetlen érzés jelenik meg, mint zsibbadás, szúrás vagy feszülés. Ha nem mozdulunk, vagyis nem reagálunk ezekre az érzetekre úgy, ahogyan általában szoktunk, akkor megjelenhet némi feszültség és fokozatosan rosszabbul érezzük magunkat. Ha viszont megmozdulunk, akkor bár egy rövid időre megszüntettük a gondot, újabb pár perc elteltével megjelenik egy újabb inger. Úgy tűnik akár mozdulunk, akár nem mozdulunk, képtelenség nyugodtan ülni. A megoldás abban van, hogy miközben ott van az érzés, csak vegyük tudomásul, de ne akarjuk megszüntetni. Ha ezt nem tudjuk megcsinálni és azt érezzük, hogy egyre csak gyűlik a feszültség és csak még jobban zavar az az érzet, akkor irányítsuk a teljes figyelmünket az érzetre, amit kiegészíthetünk azzal, hogy képzeletünkkel az érzetet fokozatosan eloszlatjuk és azt érezzük, hogy az inger egyre halványabb, mígnem teljesen eltűnik. Ezt kiegészíthetjük meleg vagy hűs érzettel, továbbá azzal, hogy képzeletben fénnyel világítjuk meg, ami folyamatosan áthatja és átjárja azt a testi benyomást.
402723_351304061565655_218587618170634_1383741_1494091757_n
Ülés közben a meditáció, vagyis a figyelem tárgya bármelyik érzékszervi benyomás lehet. A látvány esetében használhatunk egy konkrét dolgot, amit nézünk. Fontos, hogy ez valami egyszerű legyen, mint például egy egyszínű kocka vagy doboz, de lehet egy darab papír vagy akár párna is. Az egyszerűség jelentősége, hogy elejét vegyük a képzelgéseknek. A hangok figyelésénél az a fontos, hogy mindent vegyünk pusztán hangnak és ne próbáljuk azokat beazonosítani, követni vagy hozzáfűzni valamit. Itt valóban csak arról van szó, hogy az egyik fülünkön be és a másikon ki. A szaglást és ízlelést ritkán szokták meditációs tárgyul választani, mert ezekre általában is kevésbé figyelünk oda és csak bizonyos helyzetekben. A testérzetek figyelésénél érdemes az egész testet beemelni a tudatosságunk terébe és az ingerekbe való bevonódás nélkül érzékelni, hogy épp milyen érzetek jelennek meg.

A testérzet figyelésének egy speciális, ám annál népszerűbb esete a légzés figyelése. Ilyenkor figyelhetjük egyrészt azt a pontot, ahol leginkább érezzük a levegő áramlását, másrészt figyelhetjük a has mozgását is a légzés során. Mindkét esetben a feladatunk annyi, hogy figyelemmel kísérjük a belégzés és a kilégzés folyamatát. További használata a légzés figyelésének, hogy a lélegzetünk általában tükrözi a tudatállapotunkat is, legyen szó izgatottságról, haragról, félelemről, álmosságról vagy épp élvezetről. Már csupán a légzés megfigyelésével is fokozatosan nyugalomra tehetünk szert, de ha ez nem megy, akkor szándékosan irányíthatjuk is a légzést, mint például azzal, hogy veszünk pár mély levegőt, vagy ha fáradtak vagyunk, akkor elkezdünk gyorsan lélegezni.

Mindezek a gyakorlatok abban nyújtanak segítséget, hogy testileg nyugalomra és békére tegyünk szert, ami természetesen kihatással van lelkiállapotunkra is. Ezért a testi érzékszervi benyomások figyelése mindig hasznos eszközünk lehet arra, ha épp feszültek vagyunk, vagy épp fáradtak. Az ülőhelyzet az ajánlott meditációs testtartás, amit arra érdemes használnunk, hogy eddzük magunkat, az éberségünket, de mivel a testünk minden élethelyzetben ott van, ezért bármikor használhatjuk azt a módszert, amivel növelhetjük a nyugalmunkat és tudatosságunkat.







Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Meditáció  
Balázs Rozália
  2013-07-30 17:38:46, kedd
 
 



Link...
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
Mudra
  2013-07-30 17:33:20, kedd
 
 
A mudra sok jelentést hordozó fogalom. Mudrának neveznek egy gesztust, egy misztikus kéztartást, vagy egy szimbólumot. Vannak szemállások, testtartások, légzőtechnikák is, melyeket így neveznek. Ezek képiesen jelenítenek meg egy tudati folyamatot. És fordítva is igaz. A mudrák agyunk, illetve lelkünk meghatározott területeire hatnak, de természetesen a testre is.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
A ház számok titka !
  2013-07-30 10:41:22, kedd
 
 
"A számmisztika tanítása szerint minden szám képvisel valamilyen rezgést, amit mindenki eltérő módon érzékel és értékel. Hisz van egy saját rezgésünk is. Ha a két szám együttesen harmonizál, akkor az a rezgésű, az a számú ember vagy dolog tetszik nekünk. Így szerethetünk bele egy emberbe vagy egy helybe is akár.

A házunk, lakásunk házszáma is egyfajta rezgéssel bír. És ez hat az összes ott lakóra. Ez a rezgés bizonyos tevékenységeknek kedvez, bizonyos hozzáállást támogat, mást pedig nem. Ezért is fontos ezzel tisztában lennünk.
A számmisztika segítségével most feltárjuk, hogy az a házszám, ami alatt lakunk, miről is szól:

1-es házszám (Idetartozik az 1, 10, 19, 28, 37, 46, 55, 64 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 1-et kapunk eredményként.)

Az 1-es szám a kezdeményezést, a vezetést, a döntés bátorságát és felelősségét szimbolizálja. Kedvez minden tevékenységnek, ami új utakat, új módszereket, új szisztémát hoz. Hisz az 1-es az ,,úttörő", aki elöl megy, és a többiek utána. Ezért érdemes a szokásoktól kicsit eltérő berendezést vagy szokásokat előnyben részesíteni. Az 1-es rezgése alatt a házigazdák új ügyeket indíthatnak be, ami sikert hoz számukra, ha vállalják az ezzel járó kockázatot is.

2-es házszám (Idetartozik a 2, 11, 20, 29, 38, 47, 56, 65 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 2-t kapunk eredményként.)

A 2-es szám az együttműködést, a gondoskodást és a segítőkészséget szimbolizálja. Kedvez minden olyan tevékenységnek, ami a gyermeknevelésről és a családról szól. Hisz a 2-es igazi anyai szeretettel terelgeti, gondozza és óvja gyermekeit. Ez a gyermek lehet szimbolikus is. Vagyis egy jó ügy, egy nemes cél, ami az elesettek, betegek jobb életminőségét szolgálja. A 2-es rezgése alatt a házigazdák segítséget nyújtanak, de egyben kapnak is.

3-as házszám (Idetartozik a 3, 12, 21, 30, 39, 48, 57, 66 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 3-at kapunk eredményként.)

A 3-as szám az információáramoltatást, a tanulást és a kommunikációt szimbolizálja.
Kedvez minden tevékenységnek, ami kapcsolatteremtést, tanítást vagy valamilyen képzést céloz meg. Hiszen a 3-as a ,,híd", ő köti össze a különböző nézetet valló embereket és csoportokat. Szerepe azért jelentős, mert képes közelebb hozni az ellentétes társaságokat. Jó, ha ide gyakran hívunk barátokat, ismerősöket, akik beszélgethetnek, eszmét cserélhetnek egymással. A 3-as rezgése alatt ez biztosan vidám lesz, és a házigazdáknak népszerűséget hoz.

4-es házszám (Idetartozik a 4, 13, 22, 31, 40, 49, 58, 67 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 4-et kapunk eredményként.)

A 4-es a kiszámíthatóságot, a tervszerűséget és a tisztességet szimbolizálja. Kedvez olyan tevékenységeknek, amik logikus, analitikus, precíz hozzáállást igényelnek. Hisz a 4-es maga a becsület, a munka és a munkából fakadó eredmények mérése. Így akár könyvelőirodát, tervezőirodát is berendezhetünk, vagy bármilyen számokkal kapcsolatos tevékenységet folytathatunk, vagy tanulhatunk, taníthatunk itt. A 4-es rezgése az itt lakóknak stabilitást, biztonságot és lassú, de tartós fejlődést biztosít.

5-ös házszám (Idetartozik az 5, 14, 23, 32, 41, 50, 59, 68 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 5-öt kapunk eredményként.)

Az 5-ös a szabadságot, a lojalitást és a szerencsét szimbolizálja. Kedvez minden tevékenységnek, ami az egzotikus, távoli kultúrákkal, az utazással és a sporttal van összefüggésben. Hisz az 5-ös maga az élet élvezete, a tanulás és tanítás, illetve a mozgás adta szabadság élménye. Ezért 5-ös házszám alatt mozgásstúdiót, utazási irodát vagy szerencsejátékkal kapcsolatos boltot is berendezhetünk. Otthonként érdemes egzotikus tárgyakkal, különböző vallási szimbólumokkal és sok útikönyvvel, képpel berendeznünk a lakásunkat. Az 5-ös rezgése szerencsét és jólétet hoz az ott lakóknak.

6-os házszám (Idetartozik a 6, 15, 24, 33, 42, 51, 60, 69 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 6-ot kapunk eredményként.)

A 6-os a gondoskodást, a szeretetet és a szerelmet szimbolizálja. Kedvez olyan tevékenységeknek, ami az öt érzékszerv kielégítésével kapcsolatos, ami esztétikumot és harmóniát visz az emberek életébe. Hiszen a 6-os maga a művészet, a béke, a megértés és a szeretetteljes együttlét. Ezért a 6-os házszám alatt érdemes éttermet, fodrászüzletet vagy például ajándékboltot berendezni. A 6-os rezgése szeretetet, egyetértést és szépséget visz az ott lakók életébe.

7-es házszám (Idetartozik a 7, 16, 25, 34, 43, 52, 61, 70 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 7-et kapunk eredményként.)

A 7-es szimbolizálja az összeszedettséget, a felelősségvállalást és a gyógyítást. Kedvez minden olyan tevékenységnek, ami a titkok feltárását, mások titkainak megtartását és a csendes együttérzést segíti. Hisz a 7-es maga a gyóntató, a gyógyító, aki bizalmasan kezel minden rábízott titkot. Nem kérdez, nem faggat, de szívesen meghallgat. Ezért a 7-es házszám bármilyen visszafogott, puritán, de támogató foglalatosságra alkalmas. Egyfajta szentély. Az ott lakók biztonságban érezhetik magukat, ha visszahúzódó, csendes életet választanak.

8-as házszám (Idetartozik a 8, 17, 26, 35, 44, 53, 62, 71 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 8-at kapunk eredményként.)

A 8-as szimbolizálja a vitalitást, az igaz ügyekért történő harcot és a karrierista sikereket. Kedvez minden olyan tevékenységnek, ami nagy energiabefektetéssel, pénzügyekkel vagy az igazság kiharcolásával kapcsolatos. Hiszen a 8-as maga az igazság bajnoka, a hős, a megmentő, aki szereti, ha neki is jut a dicsőségből. A 8-as házszám alatt ügyvédi irodát, szociális vagy alapítványi székhelyet is berendezhetünk. A 8-as az ott lakóknak sikereket, pénzt hoz, ha ők ezt mások támogatására is fordítják.

9-es házszám (Idetartozik a 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 9-et kapunk eredményként.)

A 9-es szimbolizálja a humanitást, a karitatív segítségnyújtást és a természetvédelmet. Kedvez minden tevékenységnek, ami az elesettek és a perifériára szorult emberek gondjait célozza megoldani. Hiszen a 9-es maga a jótevő, a megmentő és a tiszta, érdek nélküli támogató. A 9-es házszám alatt sikeresen végezhetők olyan munkák, amik a világot, a természetet élhetőbbé teszik az élet minőségének javítása és a globális összefogás által. A 9-es békét, rokonszenvet és megértést hoz az ott lakók életébe!
És a mesterszámok:

11-es házszám (Idetartozik a 11, 29, 38, 47, 56, 65, 74 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 11-et kapunk eredményként.)

A 11-es egy mesterszám, s mint ilyen, magasabb rezgéssel bír. Ez néha sok is lehet. Ezért a túlzások kerülése fontos itt. A 11-es szimbolizálja az egyediséget, a különcséget és a felfedezéseket. Kedvez azoknak a tevékenységeknek, amik vállalják a szokatlan megközelítéseket és a kísérletezés kockázatát. Hiszen a 11-es maga az éleslátás, a gyors helyzetfelismerés és a kort meghaladó szellemiség. 11-es házszám alatt minden végezhető, ami a hagyományoktól eltér, kicsit hóbortos, bolondos. A 11-es feszültséget és félreértést hozhat az ott lakók életébe, ha nem figyelnek kellően egymásra.

22-es házszám (Idetartozik a 22, 499, 589 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 22-et kapunk eredményként.)

A 22-es egy mesterszám, s mint ilyen, magasabb rezgéssel bír. Ez néha sok is lehet. Ezért a túlzások kerülése rendkívül fontos itt. A 22-es szimbolizálja a magasztos célokat és eszméket, mint a hazaszeretet, a barátság, a hűség stb. Kedvez minden tevékenységnek, ami nagy távlatokban gondolkodik. Néha kicsit bizarr tabutémákat feszeget. Mint például a szexualitás, a halál, vagy a vérrel, fekáliával kapcsolatos. Hiszen a 22-es maga a provokátor, a tabuk lerombolója. A 22-es házszám alatt mindenről lehet beszélni, vitázni, ami a prűd társadalom számára elfogadhatatlan, elítélendő, pedig mindenki által tudott, hogy az élethez szorosan hozzátartozik. A 22-es szenvedélyt, erős szexualitást és ,,véres" összetűzéseket is okozhat, ha az ott lakók nem figyelnek a szélsőségmentességre.

33-as házszám (Idetartozik a 33, 9699, 7989 stb. Vagyis amikor a több számjegy összeadása után 33-at kapunk eredményként.)

A 33-as egy mesterszám, s mint ilyen, magasabb rezgéssel bír. Ez néha sok is lehet. Ezért a túlzások kerülése rendkívül fontos itt. A 33-as szimbolizálja a hitet, a megérzéseket, a transzcendenst. Kedvez minden tevékenységnek, ahol az intuíció szerepet kap. Hiszen a 33-as maga az érzékekenfelüliség, a költészet, a lélek rezdülésére való ráhangolódás. A 33-as házszám jó esetben egy menedékhellyé válhat, ahol a hétköznapok gondjai fölé emelkedhet bárki. Rossz esetben egy ivó, ahol alkohol vagy más tudatmódosító segítségével tompulnak a világi fájdalmak. A 33-as lelki gyógyulást, hitet és erőt adhat az ott lakóknak, ha megőrzik a józanságukat és tisztaságukat."
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Számmisztika  
Számok,mint jelképek
  2013-07-30 10:32:05, kedd
 
 
A ma világában, bármerre is tekintsen szemünk, a számok végtelen szövedékét találjuk, meghatározva az élet szinte bármely részét. Már nagyon régtől tekintenek a számokra egyfajta irányadó eszközként, amely eszköz mégis egyéni 'organizmusként' halad létében.
Nem igazán a számok változtak az évszázadok viharai során, mint inkább a világ nézete velük szemben. A mind szélesebb körű felhasználás az ősi jelképrendszerekkel összhangban egyre több kérdést és lehetőséget vetett fel.

Tudósok nagy százaléka foglalkozott régen és foglalkozik a mai napig kérdéskörükkel, velük támasztják alá felfedezéseiket, elméleteiket, képleteiket.
Minden ősi kultúrában fellelhetőek a számok különféle létezési formái, ha nem is mindig írásos megjelenésben, hanem jelképi, vagy szóban történő megfogalmazásban, kifejezésben.

A számok is jelei, kivetülései azon érzékeléseknek, amelyek mindig is alkalmazásra kerültek, jelképek, amik megfoghatóbb síkra terelik a megfoghatatlant. Velük fogalmazhatjuk meg és mérhetjük fel a mennyiséget, vagyis egy fogalmat.
Mivel a történelem nagyon távolra nyúlik vissza, ezért természetes, hogy nemcsak a kultúrák ősi gyökereiben él, hanem a különféle vallásokban, kultuszokban, gyülekezetekben is. Bizonyos számok szinte mindenki számára jelképi ismerettel, valamilyen 'fensőbb', tökéletesebb állapot jelképezésével vannak felruházva.

A számok minden létező valóságnak elemei. Sain szerint: ,,A számok két egyenlő részre oszthatóak, a párosak női jellegűek, míg a páratlanok pedig férfi természetűek. Az 1 hím-nős, se nem női, se nem férfi, se páros, se pártalan. A 2 az első női szám a 3 az első férfiszám, logikus, hogy összegük, az 5 a házasság, az egyesülés jelképe." Egyes vélemények alapján ezért mutatják be az indiai házasemberek a napi ötféle áldozatot.
A négynek sokrétű jelentése van: az első négyzetszám, az igazság jelképe, az évszakok száma stb. Mivel az első négy szám arányával éppen a püthagoraszi szümphoniák (összhangzatok) jellemezhetők, ezért ezek összege, a tíz (1+2+3+4) már egy magasabb minőséget, a természet harmóniáját fejezik ki. Ennyi a szférák száma is.
Valamint bizonyos értelmezésben: Univerzum, Szaturnusz, Jupiter, Mars, Nap, Vénusz, Merkúr, Hold, Föld, Ellenföld.

A püthagoreusok (Püthagorasz követői, tanítványai) értékes kutatásokat is végeztek a számok közötti kapcsolatok, törvények felderítésére, s e vizsgálatok célja kezdetben a világ harmóniájának, sőt magának a ,,felsőbb, az isteni lényegnek" a megértése volt.
A páros szám a határozottság, míg a páratlan a határozatlanság jelképe.

A püthagoreusok tíz alapelve a 10 ellentétpár szembeállítása:

1 véges-végtelen

2 páratlan-páros

3 egység-sokaság

4 jobb-bal

5 hím-nő

6 nyugvó-mozgó

7 egyenes-görbe

8 világosság-sötétség

9 jó-rossz

10 négyzet-oblongum (a görög: ,,eltérő hosszúságok" szóból ered)

A 10 (az első négy szám összege) a legtökéletesebb szám nézetük szerint. Ebben rejlik a világ rejtélye, amit geometriailag a tökéletes háromszög, a szent tetraktüsz ábrázol. Püthagoraszék gyakran számoltak kis kavicsokkal, vagy pontokból álló háromszöggel, melyben az első sort egy pont alkotja, a negyediket pedig négy pont, azaz összesen tíz. Ez a tetraktüsz volt a szövetség jele, melynek Püthagorasz Krotónon alapított iskolája volt a központja, így felvételkor a jelöltek erre tettek szent esküt.




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Számmisztika  
A hetes szám szerepe
  2013-07-30 10:16:01, kedd
 
 
Vajon miért pont hét napból áll egy hét? És miért hét szín alkotja a szivárványt? Véletlen-e, hogy hét feje van a sárkánynak, és hetedhét országot bejárva lehet csak legyőzni? Egyszerű véletlenek ezek, vagy valamiféle misztikum övezi a hetes számot?

Akik félelemmel tekintenek a hetes számra, azért teszik, mert szerintük minden nehézség, gond és baj hétévenként jelentkezik erőteljesebben. Például a hetedik év vízválasztó egy párkapcsolatban, amit ha túlélünk, együtt maradunk - mondják. Sőt, azt a megállapítást is sokszor hallhatjuk, hogy hétévente lecserélődnek a sejtjeink, így megváltozik az ízlésünk, és részben a gondolkodásunk, szemléletünk is. Ezzel az elmélettel pedig párhuzamba állítják azt is, hogy a nagy változás hatására szerencsétlen dolgok történnek velünk. Talán ezek a félelmek szülték azt a sok negatív mesehőst, kifejezést és szólást, amelyek mára már beépültek a köznyelvbe, és ezért el sem gondolkodunk az eredetükön? Ilyenek például a heten, mint a gonoszok, hét szűk esztendő, hétpróba kifejezések, vagy akár az a babona, hogy ha eltörünk egy tükröt, hét évig nem lesz szerencsénk.


A hetes szám a testünkben


Tény, hogy néhány változás valóban hetes ciklusokban zajlik le szervezetünkben. Például bőrünk elsz*rusodott felső rétege mintegy hét nap alatt, hajkoronánk pedig hét év alatt újul meg teljesen. Nagyjából hét hónapos korunkban nőnek ki az első tejfogaink, amelyeket aztán hétéves korunk környékén veszítünk el. A kislányok körülbelül tizennégy éves korukban válnak biológiai értelemben nővé, és negyvenkét éves (6x7) koruktól kezdve várható, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a nem kívánt klimax. A sejtek aktivitása pedig a hetedik ,,X" után kezd hirtelen csökkenni. Végül még egy érdekesség: az ember memóriája hét különböző szót tud egymás után megjegyezni.


A sorsfordító hetes


Az asztrológia szerint az a bolygó, amely a hetes számmal leginkább összefüggésbe hozható, a Szaturnusz, amelyet ,,sorsbolygónak" vagy a ,,végzet bolygójának" is neveznek. Amikor megjelenik a horoszkópunkban, mindig valami nagy, jelentőségteljes változást hoz. A Szaturnusz körülbelül huszonnyolc év alatt tesz meg egy teljes kört pályáján, ekkor visszatér, és a többi bolygóval együtt ugyanolyan pozícióba rendeződik, mint amilyen felállásban a születésük pillanatában volt megfigyelhető. Megjelenése mindig valamilyen újdonságot, változást hoz, amellyel megbirkózni nagy kihívás és sorsfeladat. Olyan tulajdonságainkat formálja át, amelyek a megjelenéséig nem voltak az erősségeink, és amelyben fejlődnünk kell. Például ha valaki még nem élt együtt senkivel párkapcsolatban, és komolyra fordul a dolog, akkor az összeköltözés egy olyan új helyzet, amit meg kell tanulnia kezelni. Vagy fordítva, van aki szinte alig élt egyedül, és egyszer csak véget ér egy hosszú kapcsolata — ekkor meg kell tanulnia az egyedüllétében is megtalálnia a boldogságot. Tehát komoly akadályokat gördít ekkor elénk az élet, melyek leküzdése nehéz, de ezáltal erősebbek, határozottabbak, bölcsebbek és felnőttebbek leszünk.


A Szaturnusz hétévente tesz meg negyed kört, ekkor is megjelenik asztrológiai képletünkben. Ezen hétéves periódusok nehézkesebb, problémásabb időszakkal kezdődnek, melynek során sikertelenebbnek érezhetjük magunkat, sok a megoldandó feladat, és túl nagy a megpróbáltatás. Ha végiggondoljuk, hogy fejlődésünk során melyek voltak életünk fő szakaszai, valóban azt láthatjuk, hogy körülbelül hétévente zárul le egy-egy ciklus, és indul egy kezdeti nehézségekkel teli új időszak. Az első hét év a boldog gyermekkor időszaka, majd meg kell birkóznunk az iskola adta kihívásokkal. Tizennégy éves korunk környékén a kamaszodás problémáit kell leküzdenünk, huszonegy évesen pedig a felnőtté válás gondjaival szembesülünk. Majd eljön a kritikus huszonnyolcadik év, a nagy feladatok és sorsfordító döntések ideje.


Független hetesek


Számmisztikai szempontból is érdemes megnézni, mit takar a hetes szám. Az ember sorsszáma az életfeladatunkat jelölő szám, amelyet úgy kapunk, hogy születésünk dátumának számjegyeit összeadjuk, és egyetlen alapszámmá képezzük. Például ha valaki 1973. október 4-én született, akkor sorsszáma 7, mert 1+9+7+3+10+4=34, és 3+4=7. Akinek a sorsszáma 7, az nagyon emelkedett utat jár be, amelyet a spiritualitás, a nagy és önzetlen sikerek, barátságok, jelentőségteljes találkozások, tudományok, de egyben az élettől és haláltól való félelem jellemez. Nevünket is leképezhetjük egyetlen számmá (ld. lejjebb!) Ha nevünk betűinek megfeleltetjük ezeket a számokat, és összeadjuk őket, majd hasonlóan mint a sorsszám esetében, egyetlen alapszámmá képezzük, akkor kapjuk meg nevünk számértékét, amely jellemez bennünket. Akinél a végeredmény hét, függetlennek, intuitívnak és elrugaszkodottnak nevezheti magát.


A vallásokban is fontos


Aki valamelyest ismeri a Bibliát, tudja, hogy a hetes szám nemegyszer előfordul benne. Attól függően, hogy ki melyik nézetet érzi igaznak: szerencseszámnak vagy éppen balszerencsésnek tartják. Ez a teremtés száma, de gyakran nevezik Isten számának is, mert hét nap alatt teremtette a világot. A hét pecsét feltörése hét angyal jelenlétében történt a Jelenések könyvében. Hét bő esztendőt pedig hét szűkös év követett József történetében, Mózes I. könyvében. Sőt, főbűnből is pontosan hét van a katolikus vallás tanításai szerint. A lámaizmust gyakorló tibetiek szerint is mágikus szám a hetes, mert pontosan negyvenkilenc (7x7) napból áll a lélek köztes állapota, vagyis az az átmeneti időszak, amely a haláltól a lélek új alakban való megjelenéséig tart. A héber vallásban a hetes a tökéletesség száma, amely a harmóniát és teljességet hordozza. A hetes szám utalhat a fáraók hét lelkére az egyiptomi vallásban, akik hasonlóan, mint a druidák, hét lélekben, illetve hét énben hittek. Végül érdemes megemlíteni a hetes szám központi jelentőségét az ősmagyaroknál is. Az ugorok a hetes számrendszert használták, erre utal a magyar, vogul és osztják nyelvekben az, hogy a hét nemcsak számot, hanem hét napból álló időtartamot is jelöl. És ki tudja? Talán innen származtatható a hétfejű sárkány, a hetedhét ország, és többek között a hét vezér kifejezés is.


A betűk számértéke


A=1, B=2, C=3, D=4, E=5, F=6, G=7, H=8, I=9, J=1, K=2, L=3, M=4, N=5, O=6, P=7, Q=8, R=9, S=1, T=2, U=3, V=4, W=5, X=6, Y=7, Z=8. (Az ékezetes betűk értéke ugyanannyi, mint az ékezet nélkülieké!)
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Számmisztika  
Az állatok energiái
  2013-07-30 10:11:54, kedd
 
  Vajon miért vonzódsz egy-egy állathoz, és veszed magad körül őt ábrázoló tárgyakkal? Segítenek neked? És annak mi a jelentősége, hogy báránykás a pizsamád, vagy hogy lovak ,,száguldanak" a noteszodon?



Nézd meg! Észre fogod venni, hogy mindenki magában hordozza az általa kedvelt állat legfőbb jellemvonásait. Például az elkötelezett kutyaimádók általában hűségesek és megbízhatóak. A macskapártiak meg ugyanolyan különcök és öntörvényűek, mint doromboló barátjuk.
Így van ez a többi állattal is.

,,Kedvenceinkkel lelki rokonságban állunk, tulajdonságaikkal, képességeikkel mi is rendelkezünk" - állítja Jeanne Ruland sámán, aki szerint az állatok tulajdonképpen a bennünk lévő energiák megjelenési formái. - Ha velük vagy az őket jelképező tárgyakkal körülvesszük magunkat, pontos képet festünk arról, hogy milyen erők munkálkodnak bennünk."
Vess csak egy pillantást kolléganőd asztalára, vagy tudd meg, mi új szerelmed kedvenc négylábúja, és máris értékes információkhoz juthatsz mindkettejükről.

Az állatszimbólumok nemcsak általánosságban árulkodnak rólad. Akkor is érdemes felfigyelni a jelenlétükre, ha egy előtted álló problémával képtelen vagy megbirkózni. A környezetedben többször is fel fog bukkanni egy bizonyos állat, ami megmutatja a megoldás kulcsát. Ő az a segítő, aki csak a benned kialakult energiablokk esetén jelenik meg, hogy kölcsönadja erejét. Ideiglenesen szegődik társaddá, amíg meg nem oldod az adott helyzetet. Bármilyen formában megjelenhet: kiszúrhatod egy könyv borítóján, hatást gyakorolhat rád egy bolt kirakatában figuraként, meglátogathat álmaidban, kaphatod ajándékba is, mondjuk kabalaként.

Az is előfordulhat, hogy odaszalad az utcán hozzád egy kutyus, vagy az országúton áthalad előtted egy süni. Ha üzenete van számodra, fel fogja hívni magára a figyelmedet. A megoldást pedig jellemző tulajdonságaival mutatja meg. Kikövetkeztetheted belőle, milyen viselkedésre, hozzáállásra van szükség az aktuális problémád rendezéséhez. (Lásd: Mire tanít?)

Amíg túl nem jutsz a nehézségen, készíthetsz amulettet is, hogy emlékeztessen a megfelelő állat energiájával való kapcsolatra. Például egy túl szigorú főnök esetén kitehetsz egy majomszimbólumot a munkahelyeden, hogy a felettesed megenyhüljön veled szemben.


Bárány

Ha a kedvenced: Jámbor, empatikus személyiség vagy. Idealista, aki hisz az álmaiban, művészi készségeit felhasználva pedig láthatóvá teszi az élet szépségét. Rendíthetetlenül optimista a hozzáállásod, képes vagy bárkiben reményt kelteni.

Mire tanít? Lépj a béke útjára, tanulj meg hinni a jóban. A szívedre hallgass.
És soha ne add fel az álmaidat!

Delfin

Ha a kedvenced: Békét, harmóniát, gondoskodást és örömöt szimbolizál. Jellemző rád a játé­kosság, az életvidámság. Mindent megteszel,
ami erődből telik, ha valaki bajban van.

Mire tanít? Légy játékosabb és kommunika­tívabb a környezeteddel. Meg kell tanulnod a könnyedséget! De ne akarj többet felfedezni valamiben, mint amennyi tényleg benne van!

Elefánt

Ha a kedvenced: Stabilitást és rendkívüli érzékenységet, a másikra való odafigyelést jelképez egyszerre. Szociális érzékednek köszönhetően védelmet, figyelmet és támogatást nyújtasz a körülötted lévőknek. Képes vagy a feltétel nélküli szeretetre.

Mire tanít? Erőt, kitartást és türelmet kölcsönöz, ezáltal sikeresen meg tudod oldani a feladataidat. Békeszeretetre, önuralomra, visszafogottságra figyelmeztet, és arra, hogy ne légy haragtartó.

Hal

Ha a kedvenced: Intuitív bölcsességgel rendelkezel, érzelmi áramlatok között élsz. Képes vagy megtalálni a belső boldogságot, felfedezni az élet gazdagságát.

Mire tanít? Az egymással való érintkezés során energiákat cserélhetsz,
és új tapasztalatokat szerezhetsz. Figyeld, hova sodor az ár, és bízz az áramlatokban!

Kutya

Ha a kedvenced: Igaz barát, társ vagy. Képes vagy hűségesen és őszintén kiállni a másik mellett az élet nehéz pillanataiban is. Mindig számíthatnak rád, bármit elviselsz, és feltétel nélkül szeretsz.

Mire tanít? Megmutatja, hogy minden nap egy új kezdetet jelent. Rávezet a jelenben való gondolkodásra, hogy állandóan feladatok után kell nézni, és követni az élet ritmusát.



Ha a kedvenced: Nagy lelkierővel rendelkezel, hűséges, bátor és meg­bízható vagy. Az érzelmek világában élsz, képes vagy dolgokat mélyen megélni és kifejezni. Általában jó tanácsaid vannak mások számára.

Mire tanít? Bátorságot önt beléd, hogy követhesd az álmaidat. Új dolgok elkezdésére, az ismeretlenbe való ugrásra ösztönöz, és arra, hogy ötleteidet lelkesedéssel és optimizmussal valósítsd meg.

Macska

Ha a kedvenced: Vadóc, független, öntudatos ember vagy, aki élvezi az életet. Törekszel arra, hogy elérd, amit akarsz, és megszerezd magadnak, amire szükséged van. A saját törvényeid szerint élsz, nem zavar, hogy a külvilág mit gondol erről.

Mire tanít? Azt tanácsolja, hogy törődj jobban magaddal, tanuld meg kényeztetni magad. Légy picit önző, most csak azzal foglalkozz, ami neked jó.

Madár

Ha a kedvenced: Nem érezted még úgy, mintha időnként segítséget kapnál a szellemvilágból? Mert többek közt ezt is szimbolizálja
a madártoll. Emlékeztet a világ fényére, visszaadja lelked erejét. Valószínűleg a látásmódod is felsőbbrendű.

Mire tanít? Vedd észre a lét körforgásának magasabb szintű összefüggéseit, és kerekedj felül saját magadon. Fogd fel az életet könnyedébben!

Majom

Ha a kedvenced: Bölcsességed a humorodban rejlik. A pozitív életfelfogás és a változásokhoz való alkalmazkodás művésze vagy. A lét könnyedségét képviseled a berögzült mintákkal szemben.

Mire tanít? Vidámságra, önfeledt nevetésre buzdít. Viccelődj, csalj mosolyt
a többiek arcára, kavard fel az állóvizet!

Nyúl

Ha a kedvenced: Kitűnő a vitalitásod, gyorsan regenerálódsz. Jellemző rád, hogy szelíd, gyengéd és odaadó vagy. Ismered az élet kanyargós, rejtett útjait.

Mire tanít? Ne légy félénk, győzd le a félelmeidet! Meg kell nyitnod a szívedet valaki vagy valami felé. Találj vissza a benned élő gyermekhez, aki még feltétel nélkül tudott bízni, mert akkor nem lesz mitől félned.

Oroszlán

Ha a kedvenced: Megvan az egészséges önbizalmad, minden szituációból képes vagy győztesen kikerülni. Bátorságot, erőt sugárzol a környezeted felé, megjelenéseddel tiszteletet keltesz, így biztonságban érzi magát az ember melletted.

Mire tanít? Ne cselekedj ösztönből és azonnal. Válaszd az önuralmat, a körültekintést, amivel a kiegyensúlyozott belső erő elérhető, a méltóság megőrizhető.

Őz

Ha a kedvenced: Szelíd erők birtokosa vagy, ismered a tiszta szív erejét. Naiv, ábrándos jellemed miatt szereted a csodákat és az elvarázsolt helyeket.

Mire tanít? Aktiváld és kövesd a látomásaidat. A megérzések és álmok szerepe felerősödik.

Párduc

Ha a kedvenced: Titokzatos jellem vagy, aki csöndesen meghúzódik, mégis éberen figyel. Sokkal többre vagy képes, mint amennyit kimutatsz. Koncentrált és célorientált vagy, tudod, mikor hogyan kell cselekedned.


Mire tanít? Feltűnés nélküli viselkedésre van most szükséged. Maradj a háttérben, légy észrevétlen. Hallgatni arany, óvd a tudásodat! Tanulj meg kivárni!

Pillangó

Ha a kedvenced: A metamorfózis nagymestere vagy, aki képes a legkülönbözőbb módon megújulni úgy, hogy mindig egyedi legyen. Örömöt hozol mások életébe.



Mire tanít? Felhívja a figyelmet az átalakulásra, a fejlődés következő fokára. Hagyj fel a régi szokásokkal, viselkedésmódokkal, kapcsolatokkal.

Teknősbéka

Ha a kedvenced: Nem sietsz, nem idegeskedsz, erőd a nyugalmadban rejlik. Tudod, mi a jó neked, és nem hagyod, hogy mások kizökkentsenek. A saját ritmusod szerint élsz.

Mire tanít? Bármi is ér, a békés hozzáállást soha ne add fel. Ne hadakozz,
ne dühöngj, inkább húzódj vissza, hogy se te, se mások ne sérüljenek lelkileg.

Teve

Ha a kedvenced: Kis eszköztárral is nagy dolgokat tudsz véghezvinni. Méltósággal viseled az élet terheit. A szélsőségeket is képes vagy eltűrni, az illúziók, a csalfa képek nem tévesztenek meg.

Mire tanít? Egyszerűségre és mértékletességre - a kevesebb néha több. Nem kell sok ahhoz, hogy igazán boldog legyél.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Hihetetlen igazak
  2013-07-30 10:08:06, kedd
 
 
1973-ban a svéd Roland Ohissont olyan koporsóba temették, amely teljes egészében csokoládéból készült.

Orville Wright megszámozta a tyúkjai által tojt tojásokat, és mindig időrendi sorrendben fogyasztotta el.

A Csendes-óceán keletről nyugatra "folyik". A Fülöp-szigeteknél az óceán szintje 60 centiméterrel magasabb, mint Panama partjainál.

Az F-117 lopakodó vadászbombázó aerodinamikai fejlesztése során felhasználták a poszméhek repülésének vizsgálati eredményeit.

A legöregebb ember, akin műtétet hajtottak végre, 111 éves és 105 napos volt.

A klasszikus matrózsapka igazából egy segédeszköz. Amikor vizes lesz, a sapkában rekedt légbuborék a víz felszínén tartja a matróz fejét.

Az USA bíróságai idejük felét személygépkocsikkal összefüggő perek tárgyalásával töltik.

Angol anyanyelvű ember 350 millió él a földön.

A természetben nem található vas tiszta állapotban.

A szervusz szó a "servus" szóból ered, ami szolgát jelent.

A vörös hajú emberek altatásához több altatóanyag szükséges.

Az agglegények átlagosan tíz évvel rövidebb ideig élnek, mint a nős férfiak.

A világon eddig legtöbb lemezt a Beatles adott el, több, mint egymilliárd darabot.

A kisállat tulajdonosok 3%-a vesz ajándékot kedvencének Valentin napra.

A világ legrövidebb menetrendszerinti légijárata a skót Westray sziget és Papa Westray között közlekedik. A repülési idő alig 2 perc.

A Doors frontembere, Jim Morrison volt az első rocksztár, akit a színpadon tartóztattak le.

Los Angeles alapterületének majdnem egynegyedét autók foglalják el.

1918-ban olyan hideg tél volt, hogy az egész Niagara vízesés megfagyott.

A kínaiak 60 százaléka beszél angolul és csak 1,5 százalékuk beszéli a kantoni nyelvet.

Műszőrme kabátot az 1800-as évek végén készítettek először, és hatszor annyiba került, mint a valódi prémbunda.

Henry Ford sosem szerzett jogosítványt.

1884-ben egy Janice Deveree nevű hölgynek 36 cm-es szakálla volt.

A világ oxigénkészletének 60%-át a világóceánban élő növényi planktonok szolgáltatják.

Togo büszkélkedhet a világ legalacsonyabb bűnözési mutatóival. Mindössze 11 ismertté vált bűncselekmény jut 100 000 lakosra.

Hogy elkerüljék azt, hogy bizonyos számok többször forduljanak elő, mint a többi szám, a Las Vegasban használt dobókockákat 0.005 mm tűréssel gyártják. Ez egy hajszál vastagságának 1/17-ed része.

Egy friss tojás törés nélküli eldobásának távolsági világcsúcsa 98.51 méter, melyet 1978-ban az USA Texas államában állítottak be.

A tudósok a levegő széndioxid tartalmát viszonylag pontosan vissza tudják következtetni a grönlandi jégben található széndioxid buborékok számolásával. Napjainkban 360 egység jut egymillió buborékra, 1958-ban 315, míg a dinoszauruszok korában 270 volt a széndioxid tartalom.

A világ laboratóriumaiban évente 180 tonna gyémántot állítanak elő ipari hasznosításra. Ez a mennyiség kilencszerese a földből kibányászottnak.

Becslések szerint az otthoni füstérzékelő szenzorok 60%-a működésképtelen, mert a tulajdonosok vagy nem raktak bele elemet, vagy nem cserélték ki a lemerülteket.

A hurrikánnak a 120 km/h sebességet meghaladó szélvihart neveznek. A hurrikánok mindig víz felett keletkeznek, átlag élettartamuk 10 nap.

A világ legmagasabban fekvő, hajózható tava a Titicaca-tó Bolíviában.

1981-ben az olasz Ancona-ban egy tornádó 16 méter magasra emelt, majd 100 méterrel távolabb sértetlenül letett egy kisbabát - anélkül, hogy a gyerek felébredt volna.

Az angol Gloucestershire reptéren Tina Turner zenéket használnak arra, hogy elriasszák a madarakat a kifutópálya közeléből.

1859-ben a Wales-i Glamorgan településen halak hullottak az égből, beterítve három teniszpályányi területet.

Egy narancsfa több, mint 100 évig terem. Egy 1421-ben Franciaországba vitt narancsfa 473 éven keresztül termett narancsokat.

A Csendes Óceánban található Nauru szigetének fő exportcikke a madárürülék.

Az Európában kevéssé ismert indiai eposz, a "Mahabharata" nyolcszor hosszabb, mint a görög "Iliász" és "Odüsszeia" együttvéve.

A világ legnagyobb USA gyártású gépjármű felvevőpiaca: Kanada.

Az Angol Gazdasági Kutató Intézet becslése szerint a 2002-es futball világbajnokságon játszott Anglia-Argentína mérkőzés idején a munkahelyeken ellazsált munka 1 milliárd dollárjába került Angliának.

A 6. század óta a japán trónon ugyanazon család tagjai ülnek. Akihito, a jelenlegi császár a 125-ik a sorban.

Az egyik oka, hogy ma illegális a marihuána az, hogy az 1930-as években a gyapottermesztő farmerek sikeresen lobbiztak a kendertermesztők ellen, mivel konkurenciát láttak bennük.

A "Tamás bátya kunyhója" volt az első regény, amelyet 1 milliónál is több példányban adtak el.

A tölgyfák csak 50 éves koruk után teremnek makkot.

Magellán nem hajózta körül a világot, mivel az út közben, a Fülöp-szigeteken meghalt. A helyettese, Juan Sebastian Del Cano volt az, akinek vezetésével befejezték az utat.

A világ tudósainak fele katonai munkákon dolgozik.

A nyilvános WC-ben mindig az ajtóhoz legközelebbi fülke a legtisztább, mivel ezt használják a legritkábban.

Az első világháborúban az amerikaiak a Choctaw indiánok nyelvén kódolták üzeneteiket.

A kereszténység nem volt mindig a prostitúció ellen. A középkorban népszerűek voltak az egyházi kezelésben működő nyilvánosházak.

Pablo Picasso eredeti neve Pablo Diego José Francisco do Paula Juan Nepomuceno Cipriano de la Santissima Trinidad volt. Picasso az anyja neve volt.

Az 1989-es panamai invázió során az amerikai kommandósok úgy próbálták előcsalogatni Manuel Noriegát a vatikáni nagykövetségről, hogy az AC/DC "Highway to Hell" című számát játszották maximális hangerővel. Brian Johnson, az AC/DC énekese, amikor meghallotta, hogy a zenéjüket pszichológiai hadviselésre használták így kommentálta az esetet: "Azt hiszem, ezek után nem fogunk koncertfelkérést kapni a Pápától."

Bár a holttestek mumifikálásának módszerét mindenki az egyiptomiakhoz társítja, mégsem ők voltak az elsők e téren. Egy Chinchoro nevű törzs tagjai, akik a mai Chile északi részén éltek, már ie. 5000 környékén így tartósították halottaikat.

1933-ban a rajzfilmfigura Miki egér 800 000 rajongói levelet kapott.

Évente 9 millió tonna sót (a világ teljes sótermelésének több, mint 10%-át) használnak fel az USA autópályáinak jégmentesítésére.

Az Atlanti-óceánon található Kanári szigetek nevüket az ott élő nagy mennyiségű kóbor kutyáról kapták. Kb. 25 évvel ezelőtt a szigetlakók aztán hajtóvadászatot indítottak ellenük, mivel veszélyeztették a turizmust.

Az afrikai busmanok olyan csendes környezetben élnek, hogy 60 éves korukig semmilyen kimutatható halláscsökkenést nem szenvednek el.

A Panama kalapokat Ekvádorban készítették.

Az ókori világ hét csodájából manapság már csak egy létezik: a gizai piramis.

Leonardo da Vinci egyetlen találmányát sem építette meg.

Az első Frankenstein-film producere Thomas Edison volt.

A Loch Ness tavában élő szörnyről először isz. 565-ben készült írásos feljegyzés.

A vietnámi háború alatt majdnem kétszer annyi amerikai halt meg az USA-ban lőfegyverektől, mint Vietnámban. (1963 és 1973 között 46752 amerikai áldozata volt a háborúnak, eközben az USA-ban 84633 haláleset következett be lőfegyverektől.)

Egy libériai tábornok pucéran vezette katonáit a csatába. A neve Butt Naked (pucér fenekű) tábornok volt, katonai pályafutását befejezve evangélikus lelkész lett

A tibetiek, a mongolok és a Kína nyugati részén élő emberek cukor helyett sót tesznek a teájukba.

Michael Jackson "Billi Jean" című zeneszáma volt az MTV első olyan sugárzott videoklipje, amelyet fekete művész adott elő. A zenecsatorna korábban nem akart feketék által előadott zenéket sugározni.

4000 évvel ezelőtt Babilonban bevett szokás volt, hogy az esküvő után a menyasszony apja újdonsült vejét egy hónapig itatta. Az ital mézből készült sör volt, innen származik a magyar "mézeshetek" illetve az angol "honeymoon" (mivel a babilóniak holdhónapot használtak) kifejezés.

A Biblia első 5 könyve nem 10, hanem összesen 613 parancsolatot tartalmaz. Valószínűleg soha, senki nem került közel ahhoz, hogy megfeleljen mindegyiknek, noha Jézus kimondta: ha valaki az egyiket megszegi, az olyan, mintha az összeset megszegte volna.

Az eszkimók által lakott hókunyhók sokkal hatékonyabb védelmet nyújtanak a modern hadseregek által használt barikádoknál. Sőt, majdnem teljesen láthatatlanok felülről nézve és infravörös kamerákkal sem vehetők észre a bent tartózkodók.

1974 és 1976 között egy tajvani fiatalember 700 szerelmes levelet írt barátnőjének, amiben a házasságra próbálta rábeszélni. A kitartása végül sikerrel járt: a lány hozzáment - a leveleket kézbesítő postáshoz.

A John F. Kennedy-ről, a merénylet előtt másodpercekkel készült képen, a háttérben egy könyvesbolt előtt látható egy férfi, aki úgy néz ki és úgy is van öltözve, mint a később gyilkosnak nyilvánított Lee Harvey Oswald.

Az USA államok közötti autópályáit úgy építették, hogy minden 5 mérföld útból legalább 1 mérföld egyenes legyen. Ezek az egyenes útszakaszok repülőgép leszállópályaként használhatók háború vagy egyéb vészhelyzet esetén.

1916-ban egy orosz pilóta állítólag megtalálta Noé bárkáját Ararát hegyén. A cár egy 100 tagú expedíciót küldött a helyszínre, akik mintákat és fényképeket hoztak, de minden eltűnt a kommunista forradalom ideje alatt. 1955-ben Francis Nevarra kézzel faragott fadarabokat hozzott a hegyről, amik a vizsgálatok szerint 5000 évesek. Az USA műholdjai és kémrepülőgépei által készített fotókon is valami "nagy, megmagyarázatlan rendellenesség" található az Ararát hegy csúcsa közelében.

Pápua Új-Guinea őslakói kb. 700-féle nyelvjárást használnak - ez a világ nyelvjárásainak 15%-a.

Ernest Vincent Wright írt egy 50000 szavas regényt Gatsby címmel, amely egyetlen "e" betűt sem tartalmazott.

1954 környékén az USA Indiana államában a profi bokszolók és birkózók csak akkor küzdhettek meg egymással, ha előtte megesküdtek, hogy nem kommunisták.

A Harvard Egyetem épületeiben Yale márkájú zárak találhatók. A Yale Egyetem ugyanakkor Best márkájúakat használ.

A Finnországban található Kerimaki templom a világ legnagyobb, fából épült temploma.

Az "Abrakadabra" a valóságban tényleg varázsszó volt, a szénaláz gyógyítására alkalmazták.

A londoni taxisok le kell, hogy tegyenek egy vizsgát, az ún. "Kék Könyv" alapján. Erre a vizsgára kettő-négy éven keresztül készülnek, mégis 10 vizsgázó közül 8-9 megbukik.

1980-ban az olaszországi Nápoly városa mellett a viharos szél a folyóba sodorta a 45 éves Vittorio Luise autóját. A férfi kitört az ablakot, kimászott a süllyedő autóból és a partra úszott - ahol aztán egy kidőlő fa agyonütötte.

A világ egyetlen repülő csészealj-leszállópályája St. Paul-ban (Alberta állam, Kanada) található.

1995-ben egy NASA alkalmazott 6 műanyag baglyot vásárolt egy Wal-Mart áruházban, hogy távol tartsa a harkályokat az űrsiklótól.

A tejcsokoládét Daniel Peter találta fel, aki aztán eladta az ötletét szomszédjának, akit Henri Nestle-nek hívtak...

Az űrrepülés olcsóbb, mint a londoni metrón utazni - állítja a BBC Online. Egy jegy a Covent Garden és a Leicester Square között 1.5 angol fontba kerül, ami a 300 méter távolságot figyelembe véve 8.04 fontot jelent egy mérföldre átszámítva. A világ eddigi egyetlen fizetős űrutazója - Dennis Tito - 14 millió fontot fizetett az űrállomásra tett utazásáért. Ez a megtett távolságot tekintve 5.61 fontos mérföldenkénti díjat jelent.

Amikor az első kacsacsőrű emlős megérkezett a British Múzeumba, a vezetőség azt gondolta, hogy hamisítvány és megpróbálták a csőrét kihúzni.

Az indiai teherautósofőrök 99%-a nem ismeri a közlekedési táblákat.

Az 1910-ben elhunyt sziámi király 370 gyermek apja volt.

A Második Világháború előtt a New York-i telefonkönyvben 22 Hitler volt megtalálható. A háború után egy sem...

Ha Tokióból elindul egy repülőgép reggel hét órakor, akkor Honoluluba előző nap délután fél ötkor érkezik meg.

Új-Mexikóban 11000 ember tekintett meg egy tortillát (lepény), amelyben a sütéskor Jézus képe rajzolódott ki.

Az acélban 15-ször gyorsabban terjed a hang, mint a levegőben.

A Calgary Egyetem kétnapos kurzusok keretén belül oktatják az iglu (jégkunyhó) építést.

Egyszer Nyugat-Virginia államban volt egy város, amelyet egyszerűen csak "6"-nak hívtak.

A XIX. században a brit Haditengerészet elhatározta, hogy leszámol azzal a babonával, hogy pénteken balszerencsét hoz hajóra szállni. Ezért egy új hajónak a H.M.S. Friday (Péntek) nevet adták, pénteken bocsátották vízre, Péntek kapitányt nevezték ki parancsnoknak és végül pénteken küldték első útjára. Sem a hajó, sem a legénysége nem került elő többet.

Az 1666-os nagy londoni tűzvészben fél London leégett, ám mindössze 6 ember sérült meg.

A toltékok (Mexikó őslakosai) a hetedik században fakardokkal vonultak háborúba azért, hogy ne öljék meg az ellenfeleiket.

Bangkokban a járműveknek mindig elsőbbségük van a gyalogosokkal szemben.

A Rubik-féle bűvös kocka bármely kombinációja 17 tekerésből kirakható (ha valaki mindig az optimális tekerést választja).

Az "Elfújta a szél" az egyetlen olyan, az amerikai polgárháborút feldolgozó film, amelyben egyetlen csatajelenet sem látható.

Kínában 1990 óta közel 10000 kivégzett bűnöző veséjét értékesítették.

Szaud-Arábiában egy nő elválhat a férjétől, ha az nem készít neki kávét.

A sokak által ismert "Happy Birthday to You" kezdetű dalocskát egy Mildred J. Hill és Patty Smith Hill nevű testvérpár írta. Bár pletykák szerint a szerzői jogokat Paul McCartney vásárolta meg, ez nem igaz. Az évi 2 millió dollár körüli jogdíjat egy Summy-Birchard nevű cég és a Hill Alapítvány söpri be.

Maine állam a világ legnagyobb fogpiszkáló hatalma.

Charlie Chaplin egyszer nem jutott a döntőbe egy Charlie Chaplin hasonmás versenyen.

1949-ben a Popular Mechanics című újság megjósolta, hogy nemsokára a számítógépek tömege nem lesz több 5 tonnánál.

Az első atombomba kifejlesztésének idején az új-mexikói Alamogordo-ban a rutinmunkákra felvett alkalmazottak esetében fontos követelmény volt az írástudatlanság. Az ok: nehogy elolvassák a titkokat tartalmazó kidobott papírokat.

Az Alaska University egyetem négy időzónát átölelő területen helyezkedik el.

1911-ben Bobby Beach majdnem minden csontját összetörte, de túlélte a Niagara-vízesésen végzett hordótúráját. Később Új-Zélandon elcsúszott egy banánhéjon, és belehalt a sérülésbe.

Az orosz I. M. Csiszov túlélt egy 7300 méteres, ejtőernyő nélküli ugrást. A férfi szerencséjére egy hóval vastagon borított hegyoldalra esett.

Az ostorcsattanás igazából egy miniatűr hangrobbanás: a bojt átlépi a hangsebességet.

A világ három leggazdagabb emberének vagyona nagyobb, mint a világ 48 legfejletlenebb országának GDP-je összesen.

1945 július 28-án egy B-25 bombázó ütközött az Empire State Building 79-ik emeletének.

Nemzetiségtől függetlenül, a katonák mindenhol a jobb kezükkel tisztelegnek.

A legnagyobb ismert prímszám (amelynek csak saját magával és az 1-el osztható maradék nélkül) 13 395 számjegy hosszú.

A legtöbb, egy anyától született gyerek rekordja: 69.

A világ legnagyobb taxiflottája Mexikóvárosban található: 60 000 autóból áll.

Az első világhábrúban a dél-afrikai hadseregben szolgált egy "Jackie" nevű közlegény. A dolog érdekessége, hogy Jackie pávián volt.

A Mississippi államban található Hancocki középiskolában egy McDonald's is helyet kapott.

Athénban egy autós vezetői engedélyét elvehetik, ha mosdatlan vagy toprongyosan öltözött.

Egy 200 éves tibeti sajtdarabkát 1993-ban 1513 dollárért adtak el egy aukción.

Az USA 24 államában az impotencia válóok.

Az üveg valójában egy folyadék, csak a viszkozitása miatt hosszú idő kell ahhoz, hogy "elfolyjon". Ha a falnak támasztanál egy üveglapot, akkor jó néhány év után elhajolna.

1800 előtt nem készült külön cipő a jobb és bal lábra.

A két legmagasabb IQ, amit átlagos teszt szerint mértek, nőké.

Évente több ember hal meg szamár által, mint repülőgép-szerencsétlenségben.

1997-ben olyan sokat telefonált a Microsoft a szoftverek problémáinak kezelése kapcsán, hogy a telefonszámlájuk fél milliárd dollárral nőtt, ami több, mint amennyibe a szoftver kifejlesztése került.

A világtörténelem leghosszabb műsormegszakítását a BBC követte el. Egy Miki egér rajzfilmet szakítottak félbe azzal a hírrel, hogy kitört a második világháború. 6 év múlva aztán akkurátusan folytatták a félbeszakadt rajzfilmet, pontosan attól a ponttól, ahol abbahagyták.

A világ leghosszabb mai is használt földrajzi neve: Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturip - ukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu, egy új zélandi hegy neve.

Magyar családnevek, földrajzi nevek ezerszám fordulnak elő a világ különböző helyein?

A British Museum könyvtárában a legértékesebb közép-európai ősnyomtatvány szövege így kezdődik: "Az Ephesom helyeknek yrth Zent Pál levelének elsew capitoliuma"? Keletkezésének időpontja 1533, és magyarul íródott.

Az ember által valaha generált legnagyobb hőmérséklet 70 millió fok volt, amit 1978-ban a Princeton Egyetemen állítottak elő.

Bár több, mint 20000 méhfaj ismert, csak 4 fajuk készít mézet.

15 700 003 Ford T-Modell autót gyártottak, valamennyit fekete színben.

Időszámításunk előtti harmadik században Eratosztenész precíziós műszerek nélkül megmérte a Föld sugarát. Eredménye a jelenleg is elfogadott értékhez képest egy százalékos pontosságú.

A kecskék pupillája téglalap alakú.

AZ USA-ban 5 darab Las Vegas nevű város található

A békák csontjaiban is új gyűrűk keletkeznek minden téli alvás során, hasonlóan a fák évgyűrűihez. A tudósok ez alapján meg tudják határozni az állat életkorát.

A Dubaiban található Burj Al-Arab nevű szálloda a világ első, és egyetlen 7 csillagos szállodája

A Phobos, a Mars egyik holdja olyan közel van a bolygóhoz, hogy a sarkkörön álló megfigyelő számára láthatatlan lenne. Naponta háromszor kerüli meg az anyabolygót.

A világ államai közül egyedül Líbia zászlaja egyszínű: zöld.

New York City-ben több zsinagóga található, mint egész Izraelben.

A nyulak immunisak a fekete özvegy pók mérgére.

A navajo indiánok ugyanazt a szót használják a zöld, a kék és a bíbor színekre.

Az erdőtüzek gyorsabban terjednek hegynek felfelé, mint lefelé.

A Microsoft alkalmazottainak 34%-a indiai.

A habzó szappan egy tévedés eredménye, a gyártó elrontotta a komponensek keverési arányát.

Azonban annyi lelkes levelet kaptak a vásárlóktól, hogy úgy hagyták.

Az eddigi leghosszabb, emberi testben talált bélféreg 33 méter hosszú volt.

Az Antarktisz országhívókódja: 672.

A Földre naponta 1 tonna csillagpor és egyéb űrből érkező anyag érkezik.

A világ egyetlen olyan városa, amelynek neve csak magánhangzókból áll: Aiea. A város Hawaii szigetén található, 32 kilométerre nyugatra Honolulutól.

Az ókori Rómában a templomokba csak egyetlen állatot engedtek be: a macskákat.

Volt olyan időszak, amikor az USA valamennyi nukleáris fegyverét Apple II számítógépek felügyelték.

A Microsoft Word "Save" ikonja egy olyan 1.44MB-os floppy lemezt ábrázol, amelynek rossz oldalán található a fém fedőlemez.

A két részes fürdőruha azért kapta a bikini nevet, mert ugyanabban az évben jelent meg, amikor a Bikini-szigeteken kísérleti atomrobbantást hajtottak végre.

A texasi Austin városában tilos mezítláb járkálni - kivéve, ha előtte valaki 5 dollárért
engedélyezteti.



Az ókori Görögországban a lánykérés módszere az volt, ha egy almát dobtak a kiszemelt hölgynek. Ha a hölgy ezt elkapta, elfogadta az ajánlatot.

A bőrre fújható szúnyogriasztók igazából nem riasztják el a szúnyogokat, hanem csak megzavarják az érzékszerveiket, így a szúnyogok nem veszik észre a használóját.

Magellán nem hajózta körül a világot, mivel az út közben, a Fülöp-szigeteken meghalt. A helyettese, Juan Sebastian Del Cano volt az, akinek vezetésével befejezték az utat.

A bálnák által kifújt levegőnek van egy igen erős szaga, amely a romlott hal és az állott olaj keverékének tűnik. Emiatt az erős "szájszag" miatt régen a bánavadászok azt gondolták, hogy a belégzése agykárosodást okoz.

Columbo felügyelő keresztneve: Frank. (Sok helyen Philip keresztnevet emlegetnek, de ez egy Frank L. Worth nevű ember által elindított becsapás eredménye).

A közhiedelemmel ellentétben az elefántok nem félnek az egerektől.

Mindenki tudja, hogy a spenót sok vasat tartalmaz, ezért aztán a szülők erőszeretettel erőltetik le gyermekeik torkán. Az igazság azonban az, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármely más zöldség. A félreértés még az 50-es évekből származik, amikor egy élelmiszerkutató rossz helyre tett egy tizedesvesszőt, így a vizsgálat eredménye tízszeres vastartalmat mutatott a valósághoz képest.

A mese szerint Igazság és Hazugság együtt mentek fürödni. Hazugság jött ki először a vízből és felvette Igazság ruháit. Igazság nem akarta elvenni Hazugság ruháit, ezért azóta "meztelen igazság"-ról beszélünk.

Az "Abrakadabra" a valóságban tényleg varázsszó volt, a szénaláz gyógyítására alkalmazták.

A régi görögök úgy vélték, a sperma a férfiak koponyájában található.

Az aztékok olyan erős szexuális serkentő hatást tulajdonítottak az avokádó nevű gyümölcsnek, hogy a szűzeknek érinteniük sem volt szabad.

Mielőtt elindulna hazulról, a kisállattartók egyharmada kapcsolja be a tévét vagy a rádiót, hogy kedvence ne unatkozzon egyedül.

Az ókori Görögországban a lánykérés módszere az volt, ha egy almát dobtak a kiszemelt hölgynek. Ha a hölgy ezt elkapta, elfogadta az ajánlatot.

A történészek legújabb kutatásaik alapján azt állítják, hogy a Bostoni Teadélután néven elhíresült akció során nem az adó ellen tiltakoztak, hanem el akarták lopni a rakományt. A teabálákat nem vágták fel a vízbedobás előtt, valószínűleg később akarták a vízhatlanul becsomagolt bálákat felhozni a víz alól.

A brazil és venezuelai őserdőkben élő Yanomami törzs asszonyai hisznek abban, hogy az erős kisbabák születésének előfeltétele, hogy a terhesség ideje alatt minél több férfival éljenek nemi életet.

A kilences számot világszerte szerencsés számnak tartják.

A babonás skótok soha nem viselnek pirosat és zöldet együtt. Ezen kívül Skóciában nem szabad ásót bevinni a házba, mert akkor hamarosan ássák valakinek a sírját. Ha pedig valaki három hattyút lát együtt repülni, az nemzeti csapást jelent.

Máltán azokon a kéttornyú templomokon, melyeken két toronyóra is van, szándékosan különböző időt mutatnak az órák. Ennek a hagyománynak egy babona az alapja, mégpedig az Ördögöt akarják megtéveszteni, hogy ne tudja, mikor jön el az Ő ideje.

Nigériai babona: ha egy férfit megütnek egy seprűvel, impotens lesz, hacsak nem üt vissza hétszer ugyanazzal a seprűvel. Az éjszakai sepregetés pedig balszerencsét hoz a ház lakóinak.

A legtöbb szállodában nem található 13.-as számú szoba.

A skótok először elutasították a burgonya felhasználását, mivel a Biblia nem tesz említést erről a növényről.

A hajók avatásának szokása - amely során egy üveget törnek szét a hajó oldalán - az 1600-as évek végén, a brit tengerészetnél mutatkozott be.

1666-ban egész Nyugat-Európa rettegett, mivel az évszámban szereplő 3 darab 6-os számjegy a Gonosz száma. Bár a világnak nem lett vége, London kis híján teljesen elpusztult a Nagy Tűzvészben.

Az asztalterítőt a viktoriánus korban kezdték alkalmazni, mivel féltek, hogy a csupasz asztalláb látványa a férfiakat szexuálisan izgathatja.

A legtöbb tengerész hisz abban a babonában, hogy a macska a hajón szerencsét hoz.
 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Az amulettek mágikus ereje
  2013-07-30 09:36:57, kedd
 
  Az amulettek mágikus ereje
Évezredek óta hisznek, bíznak bennük az emberek. A pozitív energiákat vonzzák, a negatív energiákat taszítják, azaz teljesítik vágyainkat és megóvnak minket a bajtól. Mármint azokat, akik hisznek bennük...és talán azokat is, akik nem.

Az ókori egyiptomiak és görögök meg voltak győződve ezen apró tárgyak mágikus erejéről, ezért nem ékszerként, hanem szerencsehozó talizmánként hordták a nyakukban őket: állatfigurákat, égitesteket ábrázoló színes kavicsokat és kagylókat, apró zsákocskákba bújtatott szárított növényeket. Úgy gondolták egyfajta védőburkot vonnak köréjük, így túlélhetik a különféle természeti csapásokat, pusztító erejű járványokat és rettegett háborúkat.
Bár az évszázadok viharai elmosták az ókori hiedelmeket, az emberek amulettekbe vetett hite megmaradt. Hogy miért? A válasz egyelőre talány. Mindenesetre tény, hogy napjainkban is alig akad olyan énekes, színész, sportoló vagy politikus, aki ne hinne valamilyen apró, személyes tárgy segítő erejében.


Hit vagy varázserő?

Az arab eredetű ,,amulett" szó azt jelenti: viselni valamit, de minden -mágikus erővel felruházott- tárgyat is amulettnek nevezünk. Ha amulettet vásárolunk vagy készítünk magunknak, célszerű napokig testünkön (például nyakunkban) viselni, hogy az apró tárgy átvegye testünk belső energiáinak rezgéseit. Egyes feltételezések szerint az amulettek és szerencsehozó talizmánok "varázsereje" valójában bennünk, pontosabban hitünkben rejlik. A hit hegyeket mozgathat meg, függetlenül attól, hogy hitünk mozgatórugóját minek nevezzük. A vágyak pozitív energiákban öltenek testet, melyek -ha folyamatosan tápláljuk őket hitünk erejével- előbb-utóbb visszaköszönnek ránk. Ezért adott amulett az egyik embernek használ, a másiknak nem. Fontos, hogy merjünk álmodni, és higgyünk abban, hogy egy nap megteremtjük azokat a homályos álomképeket, amelyeket titkon oly sokszor levetítünk magunknak. Ha elég erős az önmagunkba vagy egy felsőbb erőbe vetett hitünk, csak idő kérdése, hogy kivárjuk az "aratás" idejét. Amennyiben úgy érezzük, hogy támogatásra van szükségünk, nincs más dolgunk, mint elkészíteni saját szerencsehozó talizmánunkat.

Mágikus játék
Keressünk néhány lapos kavicsot a természet lágy ölén, mondjuk egy folyó- vagy tengerparton, majd rajzoljuk rá mindegyikre egy-egy szerencsehozó tárgy képét, és tegyük magunk elé őket úgy, hogy a képes felük legyen lent. Utána helyezzük valamilyen személyes tárgyunkat néhány méter távolságra magunktól, és próbáljuk meg rádobni a kavicsokat. Amelyikkel legelőször eltaláljuk, az lesz a megfelelő talizmánunk. Ettől kezdve már csak hinnünk kell benne, hogy kis kincsünk megvéd minket a bajtól, és segít előrejutni az élet olykor igen kanyargós ösvényein.


Szerencseszimbólumok ABC-je

Bogár: a szkarabeusz és a katicabogár megóv a veszélytől, és sok szép élménnyel kecsegtet az életben és a szerelemben
Buddha: a hiedelmek szerint ha megsimogatjuk kerek hasát, pénz áll a házhoz.
Delfin: jó barát, aki segít túltenni magunkat a szomorúságon vagy a szerelmi bánaton, és bátorságot ad új ismeretségek, barátságok kötéséhez is.
Életfa (székely): egészséget, szerelmet hoz az életünkbe, és megerősíti az Istenbe vetett hitünket.
Egyszarvú: a mesebeli alak éberen őrködik az egészségünk felett.
Elefánt: érzékeny lelke hozzásegít az ösztönösen jó döntésekhez, és megvéd a kudarcoktól.
Hal: erősíti a partnerkapcsolatot, és boldog órákkal ajándékozza meg a szerelmeseket.
Jin-jang medál: segít helyreállítani és fenntartani a test-lélek-szellem harmóniáját.
Kagyló: magabiztosságot és bátorságot kölcsönöz, hogy valóra váltsuk álmainkat.
Kereszt: nemcsak a keresztényeknél, hanem már régebbi kultúrákban, például a keltáknál is az emberfeletti energia szimbóluma volt.
Kéz: ez az ősrégi szerencseszimbólum duplán hat - a kéz óvóan fölénk borul, hogy ne érhessen kár, az ötös szám pedig távol tartja a veszélyt.
Kulcs: kitárja előttünk a szakmai sikerek kapuját
Ló: mint a szabadság és az akaraterő szimbóluma.
Nap: kimeríthetetlen energiaforrás, a férfi/apa szimbóluma.
Patkó: optimistává tesz, és teljesíti álmainkat
Pentagramma: az ötágú, mágikus csillag már évezredekkel ezelőtt is védte az embereket a démonoktól és a sötét erőktől.
Sárkány: megvéd a támadásoktól, segít, hogy mindig bölcsek és megfontoltak legyünk.
Vasmacska: hűséget ígér a szerelmeseknek, akik messze vannak egymástól, és erősíti hitüket a kapcsolatban akkor is, ha ritkán találkoznak.




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 1737
  • e Hónap: 6143
  • e Év: 62076
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.