Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
MAGYAR MESE és MONDAVILÁG
  2013-07-05 11:23:21, péntek
 
  Link...MAGYAR MESE és MONDAVILÁG I.

Link...MAGYAR MESE és MONDAVILÁG II.
 
 
0 komment , kategória:  Író - Benedek Elek  
Ankh kereszt.
  2013-07-05 09:20:49, péntek
 
 
Más néven füles-kereszt, Nílus-kereszt vagy Nílus-kulcs. Az
élet és az életerő szimbóluma. Ha jobban szemügyre vesszük, akkor világosan láthatjuk, hogy a felkelő Napot szimbolizálja ez a szent jelkép. Amikor ugyanis reggel napfelkeltekor kisétálunk a szabadba, akkor a horizonton éppen felkelő napot láthatjuk viszont a kereszt felső, úgynevezett füles részénél, a látóhatár maga a kereszt vízszintes része, míg a nap által megvilágított ösvény a (napút) a kereszt függőleges szára. Tehát a felkelő
naphoz vezető ösvény a füles-kereszt egyik értelmezése.
Ennek tükrében tegyük fel a nagyon is helyénvaló kérdést: vajon milyen út vezet a naphoz, milyen célt szimbolizál a nap? A naphoz vezető út az Élet. Az Élet maga az ismeretekből szőtt tudomány. A naphoz vezető ösvény az Isteni Tudás útja, mely felszabadítja az embert a kötöttségeiből és örökké beragyogja a Szellemét. Így a Nap egyenlő az Élettel, a Tudással, a Hatalommal, a Szellemmel és az �--rök Léttel. Ezzel egy csapásra fény derül arra a misztériumra, hogy miért csak istenek, fáraók és a legfőbb
beavatottak kezében tűnik elő az Ankh. Az Élet és az imént
felsorolt összes princípium adása és elvétele lett beletömörítve az Ankhba.
Így érthető az is, hogy mind ezen a világon, mind a túlvilágon érvényesül a hatása. Ezzel magyarázható az Ankh -amulettek
népszerűsége is.
Később az Ankh minden titkos (okkult) tudomány jelképévé lépett elő, nemcsak Egyiptom, hanem Káldea, Fönícia, Mexikó és Peru földjén is. Sőt, Indiában a brahmin papok a mai napig ezt a jelet írják a homlokukra, de a kopt keresztények is szívesen alkalmazzák.

Úgy mondják csak az Egyiptomi fáraók és az Istenek rendelkezhettek vele. Lehetséges, hogy az ankh több, mint egy szimbólum? Úgy gondolom, hogy a szent ankh egy egyedülálló vallási eszköz ábrázolása.

Az ősi civilizációkban az emberek ismerték a szimbólumok erejét és jelentőségét, ezen túlmenően használni is tudták az általuk kibocsátott energiát. A legendás Atlantiszon a híres atlantiszi gyűrű mellett az ,,atlantiszi keresztet" is viselték. Egyiptomi hieroglifák igazolják e szimbólum átvitelét Egyiptomba, igaz némileg módosult formában. Az egyiptomi keresztet vagy más néven ,,Ankh" keresztet a ,,Nílus kulcsa" -ként ismerjük. Az atlantiszi kereszt az életet szimbolizálja, hatása pedig kizárólag építő, regeneráló. Alakja hasonlít a ,,Nílus Kulcsá"-ra, de vele ellentétben egyáltalán nem bocsát ki negatív zöld (V-) radiesztéziai színt. A kereszt felső része és a jobb oldali alsó része pozitív zöld (V+) színt sugároz, a bal oldali alsó része pedig fehér színt. A vízszintes bal oldali kar ibolyakék, a jobb oldali pedig vörös színt bocsát ki. E színek nem változnak a kereszt 180°-os elfordításakor sem. Az atlantiszi kereszt amulettként használható, amely az élő szervezettel való kapcsolatba lépéskor feltölti azt életerővel és megvédi a negatív hatásoktól. Egyaránt viselhető a testen és az öltözéken. Felfűzését bőrszíjra, pamutcérnára, vagy selyemszalagra javasoljuk. Ha mégis fémből készített láncot választ, fűzzön bele cérnát vagy damilt 1-2 cm-es szakaszon, hogy ezzel megszakítsa a zárt kört.







AZ ankh kereszt az egyik legerősebb jelkép. Eredet Egyiptom ellőttre is visszavezethető valahová Atlantisz idejéig.

Hatását a radiesztéziai mérések igazolják. Az ankh vagyis füles kereszt ha egy szára van akkor a hurok része begyűjti a negatív energiákat a szára pedig pozitív energiát bocsájt ki. Így lényegében úgy működik mint egy mini tisztító mű.
Ennek van egy változata amelyen két szár van ez csak pozitívan sugároz és jótékonyan hat a szervezetre.







Nagyon ősi szimbólum, mind az egyiptomi,
mind a kopt keresztény kultúrkör előszeretettel használta.
A hurokban végződő kereszt az élet kulcsa,
a hatalom, bölcsesség és a halhatatlanság szimbóluma.
A kereszt alapvetően az emberfeletti hatalom és erő jelképe,
a kör a meg nem szűnő élet szimbóluma.

Ezen kívül jelentette még a hajót is,
mely a lelkeket szállította az alvilágba Egyiptomban,
illetve feltűnik a kultúrához tartozó minden főbb istenség és megistenült fáraó kezében is.
Az ankh hurka ezenkívül a felkelő nap szimbóluma is,
a keresztező vonal a horizont, a függőleges pedig a fénybe vezető út.

Általános védelmi funkciója van,
elűzi a gonoszt és a betegségeket,
valamint hosszú és boldog életet biztosít viselőjének.

forrás: szepkepek.bloglap.hu


Djed oszlop : Link

Horace_connecting_the_pillar_with_the_loop_and_ankh_.jpg
Dzsed (Djed) oszlopokAz egyik legősibb egyiptomi jelkép az Ozirisz hátgerinceként értelmezett dzsed-oszlop, amely hieroglifaként a tartósságot, állandóságot jelöli. Vannak, akik világfa szimbólumnak tartják, azokból az egyiptomi sírfeliratokból kiindulva amelyek szerint halottak a dzsed-oszlop segítségével jutnak fel az égbe. Az Ozirisz tiszteletére rendezett ünnepeken felállított nagyméretű dzsed-oszlop az isten feltámadását illetve a feltámadt istent jelképezte. Az oszlop két emberi karja minden bizonnyal a túlvilági istenként újjászületett Ozirisz uralkodói rátermettségét volt hivatva reprezentálni. A fáraók a nép előtt megjelenve ugyanígy tartották a kezükben a pásztorbotot és a cséphadarót, a védelem és a büntetés, az oltalom és a megtorlás eme két ősi jelképét.

A Djed Osiris hátgerincét szimbolizálja, újjászületéssel, regenerációval, feltámadással van kapcsolatban. Amulettként hordva a belső stabilitást és a megújulásra való képességet erősíti.

A Halottak Könyvének 160. fejezetében a következőeket találhatjuk az uadzs-amulettről:

,,Lásd, egy smaragdba metszett uadzs-amulett,
Biztos védelem a rontás ellen.
Maga Thot adta ezt azoknak, kik kerülik,
Mi nem kedves az isteneknek.
Lásd, mikor az uadzs virul, virulok én is!
Ha ő romolhatatlan, én is az vagyok!
Most Thot beszél, figyelj szavára!
Mágikus igéje megóvja hátgerincemet."

Elektromos tárgy az uasz jogar, amely sokszor felbukkan az egyiptomi ábrázolásokon. Istenek és a fáraók kezében látható jellegzetes villásvégű hosszú bot, amelynek tetejét egy sakálfej díszíti. Az uasz jogart néha kombinálták a másik két nagyon gyakori mágikus tárgyal a dzsed oszloppal és az ankh kereszttel. Ptah isten szobrain és egyes Ozirísz ábrázolásokon is előfordul a dzseddel és ankhal egybeszerkesztett bot.
Az uasz a hatalmat,az erőt képviselte. Erre utal a sakálfej is.


Link

Link









Link



Talizmánok, amulettek

Kevesen gondolják, hogy a ma ékszerként viselt nyaklánc, gyűrű vagy karkötő valójában a talizmánként hordott ősi relikviák kései utóda.


A kaldeusok, az ősi indiaiak, később pedig a görögök, törökök aranyzsinórral kötötték össze az ifjú vőlegényt és menyasszonyt, és ők a zsinór darabkáját az ujjukra, csuklójukra kötve hordták, hogy szerencsés, boldog legyen a házasságuk. (Ennek a szokásnak kései utóda a jegygyűrű!)

A TALIZMÁN

A jóindulatú, kedvező befolyások vonzására szolgál. Indiából és Kaldeából jutott el a perzsákhoz, arabokhoz, zsidókhoz, görögökhöz, és az évszázadok folyamán az egész világon elterjedt.
Talizmánnak bármi megfelelt, drágakő vagy csak egy egyszerű kavics, de akár egy gyümölcsfa ága is. A régi germánokról írta Tacitus az időszámítás utáni első században, hogy a germánok nagy súlyt fektetnek a szimbólumokra. Leírta, hogy az északi népek egy gyümölcsfa ágát kis részecskékre vágták, és ezekbe a részecskékbe runáknak nevezett (faágakra hasonlító) jeleket karcoltak.
Az amulettet meg is lehet vásárolni, de a talizmánt általában meghatározott körülmények között (például szigorú bolygóállások mellett), meghatározott rituálé keretében maga a tulajdonos készítheti el.
Khaldeából és Babilóniából származik az asztrológia ősi tudománya, nem véletlen hát, hogy a bolygókhoz kapcsolódó talizmánok is innen terjedtek el. (A khaldeai asztrológiával a Krisztus előtt 275-ben Babilonban élő Berossos nevű pap ismertette meg a görögöket és Kos szigetén asztrológiai iskolát alapított. Tőle terjedt tovább az asztrológia is, és a hozzá tartozó talizmán-művészet is szerte a világban.) Babilon romjaiban találtak jó néhány talizmánt és amulettet, ezek többnyire onixba vagy egyéb drágakőbe metszett, titokzatos ábrák voltak.
Mivel az asztrológiai hagyomány szerint minden bolygóhoz tartozik egydrágakő, egy fém, egy szín, egy szám és a hétnek egy napja - a talizmánkészítés rítusának, idejének (a talizmán alkotórészeinek) ezekhez kellett igazodnia.

AZ AMULETT

Valószínűleg a talizmánból fejlődött ki, a gonosz erők elhárítására szolgál, ezért előszeretettel akasztják a gyermekek nyakába, de az otthonok védelmére is használják.
Amulett általában a védelmező szent (vagy ősi szellem) arcképe. (Ilyen amulett a feszület, a Mária-medál, vagy a szentek képe is, annak ellenére, hogy a kereszténység elítéli a babonaságot!) Julius Cézárról feljegyezték, hogy örökké egy Vénusz képmást hordott magánál, s ha nehéz helyzetbe került, az amulettétől kért tanácsot.
Az írás kialakulása óta az amulett-zacskóba már nemcsak tárgyak kerültek, de varázsigék is. Fadarabkába vésve, vagy kőre festve, később papíruszra rajzolva. Leginkább gyógyító varázsigék, mágikus szavak vagy az isteni védelmezők neve került a papírra a háromszögbe, vagy négyszögbe. Az arabok “hamalet"-nek nevezték az ilyen varázsigével teleírt cédulát, amit zsinórra fűzve a nyakukban hordtak. Mivel az arab ábécében a betűk (a göröghöz hasonlóan) számértékkel is rendelkeztek, sok esetben a betűket számok helyettesítették.




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria :Szimbólumok,mandalák  
Meghökkentő érdekességek
  2013-07-05 08:34:51, péntek
 
 
4000 évvel ez előtt Babilonban bevett szokás volt, hogy az esküvő után a menyasszony apja újdonsült vejét egy hónapig itatta. Az ital mézből készült sör volt, innen származik a magyar "mézeshetek"" illetve az angol "honeymoon" (mivel a babiloniak holdhónapot használtak) kifejezés.

A Manhattan szó egy régi indián nyelvből származik, és azt jelent
hogy: "A hely, ahol részegek voltunk".

Az 1700-as évek elejétől 1862-ig Angliában a szappan az arisztokrácia luxusának számított, és adót vetettek ki arra, aki használta.

A páncélos lovagok annak idején a sisakrostélyuk felemelésével azonosították egymást, miközben a királyuk után lovagoltak. Ebből a mozdulatból alakult ki aztán a katonaságnál ma is alkalmazott tisztelgés.

Az angliai Stonehenge 1500 évvel idősebb, mint a római Colosseum.

A kaliforniai Livermore tűzoltóállomásán van egy villanykörte, amely
1901 óta folyamatosan ég. - Úgy hallottam, hogy még Edison készítette és egy kamera figyeli állandóan, amit weben lehet követni :D

A chilei Atacama sivatagban található Calama városban még sosem esett eső.

Az ókori Görögországban a lánykérés módszere az volt, ha egy almát dobtak a kiszemelt hölgynek. Ha a hölgy ezt elkapta, elfogadta az ajánlatot.

A bálnák által kifújt levegőnek van egy igen erős szaga, amely a romlott hal és az állott olaj keverékének tűnik. Emiatt az erős "szájszag" miatt régen a bálnavadászok azt gondolták, hogy a belégzése agykárosodást okoz.

Mindenki tudja, hogy a spenót sok vasat tartalmaz, ezért aztán a szülők erőszeretettel erőltetik le gyermekeik torkán. Az igazság azonban az, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármely más zöldség. A félreértés még az 50-es évekből származik, amikor egy élelmiszer kutató rossz helyre tett egy tizedesvesszőt, így a vizsgálat eredménye tízszeres vastartalmat mutatott a valósághoz képest.

A mese szerint Igazság és Hazugság együtt mentek fürödni. Hazugság jött ki először a vízből és felvette Igazság ruháit. Igazság nem akarta elvenni Hazugság ruháit, ezért azóta "meztelen igazság"-ról beszélünk.

A babonás skótok soha nem viselnek pirosat és zöldet együtt. Ezen kívül Skóciában nem szabad ásót bevinni a házba, mert akkor hamarosan ássák valakinek a sírját. Ha pedig valaki három hattyút lát együtt repülni, az nemzeti csapást jelent.

Máltán azokon a kéttornyú templomokon, melyeken két toronyóra is van, szándékosan különböző időt mutatnak az órák. Ennek a hagyománynak egy babona az alapja, mégpedig az Ördögöt akarják megtéveszteni, hogy ne tudja, mikor jön el az Ő ideje.

Hong Kong jelentése magyarul: "illatos kikötő".

?Floridában törvény tiltja az este hat óra után nyilvános helyen történő szellentést.
Texasban csak a liftben tilos szellenteni.
St. Louisban (Missouri) a templomban nem szabad. Ha valakit itt rajtakapnak, akár életfogytig tartó börtönre is ítélhetik.

A kansasi Lang városában tilos augusztusban öszvéren lovagolni a főutcán, ha ez mégis elkerülhetetlen, az öszvérnek mindenképpen szalmakalapot kell viselnie. \t




 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Tatiosz : A fény és árnyoldala
  2013-07-05 06:14:57, péntek
 
 
A fénylő Napnak is vannak sötét foltjai.
Mért hinnénk, hogy egy ember élete csupa tündöklésből áll?
A Föld éjszaka megpihen, hogy a következő napon állni tudja a Nap fényét. Amikor elég volt a töménytelen ragyogásból sötétségbe burkolódzik.
Így van ez az emberrel is: a mértékletes fénnyel ragyogókat bántja a nagy fényesség, félrehúzódnak; míg a folyton tündöklők kimerülnek.
Senkinek sem jó a túlzott tündöklés: az előbbi, mint parányi csillag hozzásimul az égbolt sötétjéhez; az utóbbi fényét fakítja, idővel aztán megszürkül, lekopik róla az aranymáz, s miként a gyertya lángja, mely túl soká világít, csonkig ég.
Mégis ki ne csodálná a horizont tetején tündöklő Napot, mely fényességet, meleget és jóságot araszt maga körül?
És ki ne menekülne a perzselő Nap elől, amelynek tüzétől kiég a fű, elszáradnak a fák, elapadnak a folyók, visszahúzódnak a tengerek, végül a semmibe vész az óceán?
Légy tündöklő Nap a saját égboltodon.
A világmindenség hatalmas - számtalan Naprendszer megfér benne. Hogy felfigyeljenek rád, hogy megértsenek, hogy ne gyűlöljenek - ne élj túlzó fénnyel.
Ami kevés, senkit se bánt: mérsékli az irigységet, lecsillapítja a féltékenységet, fékezi a dühöt, a gúnyt, a kajánságot, a gonoszkodást, és egyúttal megakadályozza a saját kimerülésedet. Aki folyton világit, fogy az olaja; a csonkig égett gyertyát a szemétre hajítják.
Ügyelj, hogy fényed ne vakítson el senkit: se másokat, se önmagadat.
Aki jól lát, az előre lát.
A látás művészete - az élet művészete






Szép idézetek.

Link..



 
 
0 komment , kategória:  Író - Tatiosz  
Szepes Mária : Gondolatok gyógyító ereje
  2013-07-05 06:02:40, péntek
 
  "Meg kell értenünk végre teljes súlyában, hogy minden testet oltott dolgunk nemzője a gondolat, nemzője betegségeinknek, kudarcainknak, balsorsunknak is. Egészséges, konstruktív, harmonikus gondolatok egyensúlyt hoznak létre szervezetünkben éppúgy, mint körülményeinkben.

A gondolatok mögött erjedő, a gondolatokat inspiráló terhelések, a szervezet és a pszichikum determinált alkata csak látszólag teszik kezdet és vég nélkül való circulus vitiosusszá a démoni impulzusok és az azokból kialakuló gondolatok egymásra hatását. Valójában addig tart ez a görcsös összefonódás, míg a kezdeményezést és az uralmat a démoni elemek birtokában hagyjuk. Míg eltűrjük, hogy a kétes gyökerű, szubjektív értékek és ítéletek gazként burjánozzanak agyunkban, minden rendszer és irányítás híján olyan irányba sodródjanak, ahová a mélység vonzása vezeti őket.

Abban a pillanatban, amint kristályosan világos, valódi pszichikai és erkölcsi érdekeinket szolgáló gondolatokat helyezünk a destruktív formulák helyébe, oly módon, hogy azok kiszorítják a negatív hatásokat, gyökeres változás áll be életünk minden tendenciájában. Akkor is, ha bénító hajlamokkal születtünk, feltéve, hogy szervezetünkből még épségben hagytunk valamit.

Az oldó, gyógyító gondolatok megtalálása azért nehéz, mivel a személyiség démoni fertőzéstől kikezdett részei védekeznek a fénybe helyezés minden kísérlete ellen. A legintelligensebb embernél is szinte értelemzavar mutatkozik e pontokon. Úgy tűnik, a diagnózis bármilyen pontos meghatározása sem képes összekapcsolni az egyén tudatát a benne végbemenő folyamatok valódi természetével, márpedig az ellenszérumot e felismerésből neki magának kell kitermelnie. Erről az állapotról bármelyik pszichoanalítikus orvos és a lélek minden gyógyítója érdekes tényeket közölhet. Nyilvánvaló persze, hogy e rövidzárlatot, éppúgy, mint az érzékeny tiltakozások, riadt elzárkózás, sértődött ellentámadás és önáltató fedő-történetek áradatát is a védekező ösztönélősdiek hozzák létre a gyógyszer hatástalanítására, amely létüket fenyegeti...."


"Mindazonáltal addig is, míg gyarapodó ismereteink, segítőtársaink, végül az önanalízis támogatásával rátalálunk egyéniségünk minden betegséggócának sajátos szellemi ellenszérumára, vannak bizonyos általános törvények, amelyeket belső és külső magatartásunkban sem szabad többé figyelmen kívül hagynunk. A lélek egészségének olyan törvényei ezek, mint a test elemi higiéniai szabályai. E törvényeket négy pontban foglaljuk össze.

1. A barátságtalan légkört árasztó embert taszító, láthatatlan örvény zárja körül.

2. A panaszkodó ember a legjobb szándékot is kimeríti. A panaszkodás vámpirizál, tehát ösztönösen elzárkóznak tőle.

3. A félelem és elkeseredés betegséget okoz, és balsorsot idéz fel.

4. A sérelmeit, fájdalmát, rossz állapotát maró szavakkal megfogalmazó, elégedetlen, türelmetlen ember folytonosan ismételt, szuggesztív dühkitöréseivel saját helyzetét teszi elviselhetetlenné, s előbb-utóbb végzetes bajokat zúdít magára. "




 
 
0 komment , kategória:  Író - Szepes Mária  
Wass Albert idézet
  2013-07-05 05:56:48, péntek
 
 
Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni.
Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen
haladsz és néha megállasz, hogy egy fát,
egy virágot, vagy egy madarat megnézz.
Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon,
mint amennyit előre szántál magadnak.
Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes,
meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik
napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak,
hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz.




 
 
0 komment , kategória:  Író - Wass Albert  
S mert a jellem maga az ember
  2013-07-05 05:53:55, péntek
 
 
S mert a jellem maga az ember, hasztalan iparkodunk eltitkolni azt: jellemét éppen olyan kevéssé rejtegetheti az ember, mint ahogy testi lényét nem tudja elrejteni semmi ködsapka.

Ideig-óráig viselhetünk az életben álszakállt és álruhákat, de egy pillanatban lehull róluk minden jelmez, és megmutatkozik a valóság.

Egy mozdulat, egy szó, egy cselekedet végül is elárulja igazi jellemünket: az álarcosbál csak alkalmi lehet.
S a találkozás egy jellem valódi sajátságaival a legnagyobb emberi élmény, melyben részünk lehet.

Márai Sándor






A magány nem annyira élethelyzet, mint inkább lelkiállapot, mely teljesen független a környezettől.

Márai Sándor: Panaszkönyv




 
 
0 komment , kategória:  Író - Márai Sándor**  
Tatiosz : A szeretet emeli trónjára az embert!
  2013-07-05 05:47:13, péntek
 
 
Az igaz megértés, nem a világ jelenségeinek megértése, hanem az embernek, s rajta keresztül minden emberinek.
Önmagunk megértése, megvilágosodás. A többiek, megértése bearanyozza megvilágosodott napjainkat.
A megértés feltétele: a szeretet, amellyel másokat a szívünkbe befogadunk. Amikor a megértést elneveztük szeretetnek, trónjára emeltük az embert. Senkivel sem történhet meg olyan dolog, ami nem emberi. Az emberbe sok minden belefér: a nagyság éppúgy, mint a törpeség.
Nem csak nagy dolgokra születtünk, hanem kis dolgokra is. Az élet mindennapokból áll, a nagy dolgok semmiségekből tevődnek össze.
Mindig tudd: a dolgok egyszer történnek meg veled.

A legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz.




 
 
0 komment , kategória:  Író - Tatiosz  
Hinni kell
  2013-07-05 05:42:59, péntek
 
 
Hinned kell a boldogság lehetőségében, hogy csakugyan boldog légy.
Az vagy, amit gondolsz és csak azt tudod elgondolni, amiben hiszel.
Ne gondolj a hanyatlásodra, mert bekövetkezik.
Ne gondolj a veszteségre, mert veszteségek érnek.
Ne gondolj a szomorúságra, mert lelked sötétségbe borul.
Ne gondolj a rosszra, mert a mélybe taszít.
A jó gondolat: ajándék. szárnyalás, magasba vágyódás, felemelkedés...
Élni csupán a legtisztább vágyak szerint érdemes.
Attól függően, hogy vágyaink keserűek vagy édesek, fanyar vagy boldog lesz az életünk.
Képzeld el, amit kívánsz, és kívánd, amit elképzeltél.
A boldogság vágy, a képzelet, hit, a cselekedet megvalósulás.

Tatiosz






Idézetek innen-onnan

A derű és az öröm magasabban van, mint a szenvedés. Ezt ne feledd! Szenvedésben az ember rab és lekötött. A derűben szabad és repül.

Müller Péter


Az emberek azt hiszik, hogy birtokolnak egy elmét, pedig az elméjük az, ami fogva tartja őket.

Bob Marley


"Fiam, az embernek önmaga az egyetlen ellenfele. Az egyetlen igazi ellenfél a lelkedben lakozik. Az ember ereje nem az izmaiban rejlik, hanem a szívében. Biztos, hogy mindenkivel vele születik valamennyi bátorság. Erre szükség van a túléléshez. De a szív, ami benned dobog, csak akkor erősödik, ha folyton edzed. Életveszélyen kívül nem számít igazán, ha kudarcot vallasz. A jellem igazi próbája az, hogyan reagál az ember a kudarcra. A kudarc hasznos dolog lehet, de csak akkor, ha utána sokkal szívósabban, sokkal elszántabban próbálkozol újra. Egészen addig, amíg nem sikerül."

(Dan Schmidt)


Ha csak azt tesszük, ami nem esik nehezünkre, soha nem leszünk sikeresek. Abból tudhatjuk, hogy jó úton vagyunk a sikeres élet felé, ha az út, amelyen járunk meredeken felfelé halad.

Gary Chapman


Egyszer. Mindig csak egyszer. Mindig először, mindig utoljára. Nem a törvényt keresni. Szabadnak lenni. Nem alkalmazkodni. Elhatározni. Nem a megszokás. A váratlan. A kaland. A veszély. A kockázat. A bátorság... a küszöbön állni. Folytonos átlépésben lenni. Élve meghalni, vagy meghalva élni. Aki ezt elérte, szabad. És ha szabad, belátja, hogy nem érdemes mást, csak a legtöbbet.

Hamvas Béla


"Mivel nem tudjuk, mikor halunk meg, azt hisszük, elapadhatatlan forrás az élet. Pedig minden csak néhányszor esik meg velünk. Az élményeink csak ritkán ismétlődnek. Hányszor emlékezhet még vissza az ember egy gyerekkori délutánra, egy délutánra, mely úgy belénk vésődött, hogy nem tudjuk elképzelni nélküle az életünket..., talán még négyszer, ötször vagy annyiszor sem. Hányszor látjuk még fölkelni a teliholdat? Talán még hússzor. És mégis végtelennek tűnik minden."

(Az Oltalmazó ég c. filmből)


Vágd meg e fügét! Mi van benne? Csak mag?

Vágd szét a magvat!

Mit látsz? Semmit? - Ez a semmi a magban,

ez nő meg fává, ez a láthatatlan:

ez a lélek, a mindenség csirája,

ez a valóság, ez a könnyű pára.

Szabó Lőrinc



Csend kell ahhoz, hogy megérezzük a mindenséget, hogy meghallhassuk az örökkévalóság szavát. A Csend az örökkévalóság alkotórésze. A világ elmúlik, de a Csend megmarad, azért érezzük azt, hogy mérhetetlen erő és el nem érhető bölcsesség rejlik a Csendben.


Széchenyi Zsigmond
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Vegyes**  
Tatiosz: Az egyetlen érzékelhető pillanat, amikor szeretünk
  2013-07-05 05:40:24, péntek
 
 
Az élet és a szeretet csupán egyetlen időt ismer: a jelent.
Az egyetlen érzékelhető idő a pillanat, amelyben élünk, amikor szeretünk.
Amikor együtt tudunk élni jó és rossz tulajdonságainkkal, akkor élünk együtt saját énünkkel.
Mindenkinek van egy árnyék énje. Hatalmadban áll a választás fény és árnyék között. Az árnyék nem azért lakozik benned, hogy elsötétítse a fényességet, hanem, hogy felhívja figyelmedet tökéletlenségeidre. Az erénynek csak egy fajtája van - az erény; a gonoszságnak ellenben számtalan.
Szeretnünk kell mások tévedéseit, hiszen a saját tévedéseinkbe egyenesen szerelmesek vagyunk.
Senki sem tökéletes, tudd ezt magadról is.

Ha saját vétkeidet csupán apró botlásnak tartod, fogadd megértéssel mások hibáit.




 
 
0 komment , kategória:  Író - Tatiosz  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1148
  • e Hét: 2438
  • e Hónap: 11108
  • e Év: 67041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.