|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 17
|
|
|
|
2013-07-07 21:05:22, vasárnap
|
|
|
Boldog névnapot!
Barátomnak azt kívánom,
Oly boldog légy, mint jó álom!
Lehetsz álmodban minden,
De ne ez legyen minden kincsed!
Omoljanak eléd szép virágok,
Gondtalan legyen egész világod!
Ne árnyékolja be éltedet bú,
És kedved ne szegje soha ború!
Vidám, és boldog legyen életed!
Névnapod alkalmából kívánom neked!
Aranyozza be életed, a barátság!
Pontosan tudd, hogy ez nem kiváltság!
Olyan ember vagy, ki nagyon értékes!
Tartson sokáig az Isten, jó egészségben!
|
|
|
0 komment
, kategória: Névnap |
|
|
|
|
|
2013-07-07 18:59:24, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg darált dió
20 dkg nyírfacukor vagy cukor
15 dkg kukorica keményítő
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
fél vaníliarúd kikapart belseje
1 csomag sütőpor
4 tojás
Mascarponés, narancsos diókrémhez:
37, 5 dkg mascarpone
1 dl tejszín
10 dkg darált dió
1 narancs reszelt héja és leve
Ízlés szerint 5-10 dkg nyírfacukor vagy cukor
fél vaníliarúd kikapart belseje
esetleg egy kevés rum vagy konyak, de elhagyható
A diót összekeverjük 5 dkg nyírfacukorral, a többi cukrot félretesszük. A vajat jól elkeverjük a maradék nyírfacukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindig alaposan megkeverjük. Akkor jó, mikor egynemű lesz a tészta. Ezután beleszórjuk a diós cukor keveréket is. A kukoricakeményítőhöz hozzáadjuk a sütőport és a vaníliát, majd rászitáljuk a diós keverékre.
Egy torta formát kikenünk vajjal, és beleöntjük a masszát. A tetejét jól elegyengetjük. 180 fokon sütjük 40-50 percet. Amíg a tészta sül készítsük el a krémet. A krém hozzávalóit keverjük össze, és készen is van. Ha megsült a torta várjuk meg míg kihűl, vágjuk ketté, és kenjük meg krémmel.
Tálaláskor szórjuk meg dióval és finomra őrölt nyírfacukorral, díszíthetjük meggyel is
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2013-07-07 09:31:23, vasárnap
|
|
|
Astoria szelet
Hozzávalók:
Piskóta:
• 3 tojás
• 3 ek liszt
• 3 ek cukor
Csokis lap:
• 15 dkg Rama margarin
• 10 dkg porcukor
• 35 dkg liszt
• 2 egész tojás
• 2 ek kakaópor
• 1 tk szódabikarbóna
• 2-3 ek tej
Krém:
• 5 dl tej
• 1 vanília rúd kikapart közepe
• 2 ek liszt
• 1 cs vaníliás pudingpor
• 15 dkg Rama margarin
• 15 dkg porcukor
• sárgabarack lekvár
Tetejére:
• 1 tábla csokoládé
• 2 ek olaj
Elkészítése:
A csokis lap hozzávalóit összegyúrom jól nyújtható tésztává. Két 23*18 cm-es lapot sütök belőle egyenként a tepsi hátulján.
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon egyszerű piskótát készítek a 23*18-as tepsiben, majd kihűtöm.
A krémhez a tejben elkeverem a vaníliát, lisztet és a pudingport, majd állandó keverés mellett besűrítem, majd kihűtöm. A Rama margarint elkeverem a porcukorral, majd a vaníliás krémhez dolgozom.
Alulra kerül az egyik csokis lap, amit megkenek a lekvárral, majd a vaníliás krém felét rásimítom. A piskótát megkenem lekvárral, és azzal a felével, amit megkentem ráfordítom a vaníliás krémre. A tetejét is megkenem lekvárral, majd a vaníliás krém maradékával és befedem a csokis lappal.
A csokit vízgőz felett felolvasztom az olajjal, majd egyenletesen rásimítom a süteményre. Másnap forró vizes késsel szeletelem.
|
|
|
2 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 17
|
|
|
|
2013. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
309 db bejegyzés |
e év: |
6128 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1403
- e Hét: 18151
- e Hónap: 37124
- e Év: 266061
|
|
|