Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Így veszi el a megtakarításod az új Varga-csomag
  2013-07-09 21:38:50, kedd
 
  Így veszi el a megtakarításod az új Varga-csomag

2013.06.20. 17:07
|
Frissült: 2013.06.20. 17:52



Hihetetlenül népszerű a Facebookon egy egyszerű számítás, amely az új Varga-csomag hatásait elemzi - megdöbbentő eredménnyel.

A számítás lényege, hogy hiába teszel be 100 ezer forintot a bankba két hónapra, a nyereséged elviszik az új adók, sőt, a végén még kevesebb pénzed lesz, mint korábban. Utánaszámoltunk, nem kamu.

Na akkor hogy is van ez?

Tételezzük fel, hogy van 100 000 forintom, de nem akarom a pénztárcámban őrizgetni, mert momentán absztinens és antinicotinista leszek két hónapig.

Beteszem a bankba, éves 4,5% kamatra (MNB irányadó), mondjuk pont két hónapra (61 nap)

Ezalatt kamatozik 752 Ft-ot

Kamatadó (16%): - 120,33 Ft

EHO (6%): - 45,12 Ft

Marad (a tőkével együtt):100 586,55 Ft.

Ezt felveszem, mert nem megy ez az absztinencia és kell egy kis készpénz a pénztárcámba.

Tranzakciós illeték (0,6%): - 603,52 Ft (és akkor még a készpénzfelvétel költségét nem is számoltuk)

Kezemben lesz két hónap után 99 983 Ft.

Akkor most betegyem a bankba ezt a 100 000 Ft-ot két hónapra, vagy inkább ne?


http://www.hir24.hu/gazdasag/2013/06/20/igy-veszi-el-a-megtakaritasod-az-uj-varga -csomag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szétverték a főteret
  2013-07-09 21:29:00, kedd
 
  Szétverték a főteret
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság
2013. július 9. 8:42
Három fiatal a kocsmából a káli főtérre ment, ahol mindent összetörtek.

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság két 16 éves kompolti, és egy 17 éves káli fiúval szemben indított eljárást, akik 2013. július 8-án 00 óra 30 perc körüli időben Kál főterén felborították a virágcserepeket, egy részüket a szökőkútba dobták, a buszmegállótáblát megrongálták, több üzlet ablakát betörték valamint a közterületi padokat és az ott kiállított tűzoltóemlékmű-szekeret összetörték.

A gyanúsítottak - kihallgatásuk során - elismerték a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, hogy az este folyamán alkoholt fogyasztottak, majd a helyi kocsmából a főtéren található tűzoltószekérrel ,,tologatták egymást", aminek kitörött két kereke, ezt követően rongálták meg a többi tárgyat is.

A további eljárást a Füzesabonyi Rendőrkapitányság - szabadlábon hagyásuk mellett - garázdaság bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, gyorsított eljárás keretében folytatja le.
A cikkhez tartozó galéria képei:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/napi-hirek/szetvert ek-a-foteret


AMIKOR REJTETT ERŐTARTALÉK KIBONTAKOZIK?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvitték a jó helyeket a trafikos nagyvállalkozók
  2013-07-09 21:21:45, kedd
 
 
Elvitték a jó helyeket a trafikos nagyvállalkozók

A főváros legjobb helyen lévő benzinkútjain, a Liszt Ferenc Repülőtéren, több plázában és hipermarketekben is az utóbbi hónapokban elhíresült trafiknyertes nagyvállalkozók nyitottak vagy nyitnak dohányboltokat egy friss NAV-adatbázis szerint. A hazai Auchanokban csak a felcsúti Mészáros Lőrinc környezete árul majd dohányt, a Váci utcában csak egyetlen, CBA-s trafik nyílik.

Az ország mind a 19 Auchanjában a felcsúti Mészáros család tagjai és érdekeltségei nyithatnak trafikot, derül ki abból a NAV-os listából, amelyen az adóhatóság összeköti a trafikhelyszíneket az azokat üzemeltető cégnevekkel. A hivatalosan "Vámhatósági engedéllyel rendelkező nemzeti dohányboltok listája" nevű adatbázisból kikereshető, hogy az Auchan hipermarketekben Mészáros János, Jére Csaba, Jére Attila, vagy a Lando-ker Bt. nyit majd boltot.

Mészáros János a felcsúti polgármesternek és a Puskás Akadémia elnökének, Mészáros Lőrincnek a testvére. A Jéri fivérek Mészáros Lőrinc alvállalkozói, és a Népszabadság cikke szerint egyben barátai is, a Lando-ker pedig Mészáros László felcsúti alpolgármester, egyébként csupán névrokon családjának cége.

Azt korábban is lehetett tudni, hogy Mészárosok árulnak majd Auchanokban, de a sajtó eddig a 19 áruházból "csak" tízzel számolt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén Zsolt: Ne ítélkezzen felettem senki
  2013-07-09 21:09:07, kedd
 
  Semjén Zsolt: Ne ítélkezzen felettem senki
2013.07.09. 18:49

Mint azt Önök is tudják, Semjén Zsolt nyilatkozott a Nemzeti Blikknek, ebből idézünk egy érdekes részletet.

" Sajnálom, hogy az emberekben csak az marad meg, hogy én plagizáltam a szakdolgozatom. Most mindenki felettem akar ítélkezni, húsz év szakmai múlt után azt mondják rólam, hogy én nem tudok rendesen cipőfelsőrészt lopni, flamingót ölni, unokahúgot kinevezni főhajzselévé. Nem a papír számít, drága újságírókám, szólíthatlak Ödönnek? Tudod Géza, ha az a célod, hogy papírt szerezz, mármint ha nem harminc tonnát a pénzjegynyomdából, hanem ilyen szart, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Ezt a szakmát nem lehet iskolában tanulni, nincs olyan, hogy te egy rendes, unalmas, becsületes lúzer vagy, beülsz a trafiklopás órára és máris ragadós a kezed? Ha azzal foglalkozol, amivel mindig szerettél volna, akkor elkaptál valamit az élet ízéből, Bélám, kicsit Moet & Chandon kicsit bálnasushi íze van az életnek, ezért is szeretem. Igen, én büszke vagyok arra, hogy plagizáltam a szakdolgozatom, hogy orrszarvún vonultam be Székelyillemhelyre, hogy meghúztam azt a struccot (ezt Jenőkém kihúzzuk, még félreértik). Az a helyzet Sándorom, hogy én amikor reggel felkelek, bele tudok nézni a borotválkozó tükörbe, mert jól tudja, ha visszaszól elviszi a TEK. Én nem úgy lopok, mint te azt a golyóstollat az imént, teszed vissza, hanem mondjuk egy kőbányát, jó azt mondjuk nem én, de én is el tudnám lopni, ha tudnám mire való, tényleg mi a szart lehet csinálni egy kőbányával, én még soha életemben nem dolgoztam semmit, hálaistennek, mit tudhatom én ezt, de ha tudnám, ellopnám. Látja azt a derék alkoholista extévést, aki ott hány a sarokban? Vagy azt a szenilis majmot, aki pont az Antall József gimnáziumában volt pedellus? Dezsőkém, ha akarom, beleírják a terepjáróm az alaptörvénybe, jó először a Főnök terepjáróját írják bele, de utána, egy idő után, ha még marad, akkor az enyémet is. Mondd Pistám, meg lehet ezt tanulni egy kurva egyetemen? Igen, loptam a szakdolgozatom, sőt nemcsak elloptam, hanem egy kicsit meg is dugtam, és, te azt fogod írni erről, hogy libásbajnai, azt fogod írni, mert ha nem azt írod, vagy nem annyiszor írod, nem úgy írod, akkor, holnap Zsigám, kukázni fogsz a Havannán. Látod, ilyen egy kereszténydemokrata, aki az élet iskoláját járta, aki most mindjárt el is ereszti a golyóidat, és útjára bocsát. Hajrá Magyarország, hajrá Főnök, hajrá a kedves felesége, hajrá a kis Amál, hajrá a bejárónőjük, és egy kicsit hajrá én. "


http://orulunkvincent.blog.hu/2013/07/09/semjen_zsolt_ne_itelkezzen_felettem_senk i
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilógó lólábból és cinikus faszkalapból is láttunk már eleg
  2013-07-09 20:58:47, kedd
 
 
Kilógó lólábból és cinikus faszkalapból is láttunk már eleget a rendszerváltás óta, de ez az idősebb Sánta túltesz mindegyiken. Andersen letenné a tollat szegényes szürke fantáziára hivatkozva a mesedélutánt hallgatva. Hekkertámadás, egymás sarkát taposó, családtagokhoz és alkalmazottakhoz köthető szerencsés véletlenek egész sora, városi legendákra alapozott kijelentések, és ugye az a rohadt lefizetett sajtó, amelyik gyártja a táblázatokat és megírja az egészet.
Kedves újságírók és egyéb médiaszakmunkások, tegyétek össze a kezeteket, mert elmondhatjuk kurva nagy mázlitok van. Most merengjetek el egy pillanatig azon, hogy a dohány mellett a médiatörvényt is ez a Sánta írja. Megvan?
Nehéz ezt így leírni, de akad egy oligarcha aki mellett még Simicska és Nyerges is visszafogott úriembernek látszik. Igaz, hogy nagyobb kanállal merítenek ők ketten a Nemzeti Moslékosdézsából, de azért arra vigyáznak, hogy legalább a kamu nyüszítésükkel ne hergeljenek föl minket a szükségesnél jobban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1945-ben még szó sem volt "elgázosításról" Auschwitz kapcsán
  2013-07-09 20:51:17, kedd
 
  Zsidóbűnözés :: 2013-07-03. 18:29
Korabeli lapszemle: 1945-ben még szó sem volt "elgázosításról" Auschwitz kapcsán

Előbb egy hirdetés az ausztrál The Catholic Press című keresztény lap 1932. április 14-én megjelent számának 5. oldaláról - akkoriban a Zyklon B még csak ilyen szövegkörnyezetben fordult elő... De aztán jöttek Ilonka néniék, és átírták a történelmet.
Zoom

POLOSKÁK!

Elpusztítjuk őket és a petéiket is!

A 100%-os eredmény garantált!

A híres "Zyklon B" eljárást alkalmazzuk (tömény cianid gázt).
Egyáltalán nem jelent károsodással járó kockázatot semmiféle lakásberendezésre.

Szerény költségek. Ingyenes tanácsadás.

HOUGHTON & BYRNE,
"a kártevőirtás szakértője"

Egy másik érdekesség egy Reuter-jelentést közlő kis cikk, amely közvetlenül Auschwitz szovjetek általi elfoglalását követően került a szintén Ausztráliában kiadott The Mercury oldalára 1945. január 29-én.
A hírecske azért különleges, mert talán valami holokommunikációs zavar miatt kvázi holokausztcáfoló, vagy legalábbis rendkívül relativizáló tartalmat jelenít meg. Viszont megegyezik Vaszilij Groszmannak az ugyanekkoriban közölt jelentéseinek azon részével, amely szerint Majdanek és Auschwitz eltörpül Treblinka jelentősége mellett, mert ott százezrek haltak meg. Azaz Auschwitzban még százezrek sem.

ELFOGLALTÁK A ROSSZ HÍRŰ NÉMET TÁBORT

A dél-nyugat lengyelországi Oswiecim elfoglalása és a németek ottani szörnyű koncentrációs táborának megszűnése az emberiség történetének egyik legsötétebb fejezetét zárja le - jelenti a Reuter. Emberek tízezreit sanyargatták a tábor szögesdrótja mögött. Több ezret lőttek le gátlástalan módon. A lengyelországi zsidók millióinak számára Oswiecim egy rettegett névvé vált.

(Skorzeny - Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/114528/#ixzz2YZlQkaio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hans Ulrich Rudel: az örök lelkierő és a végsőkig kitartás g
  2013-07-09 20:48:28, kedd
 
  2013-07-09. 18:46
Hans Ulrich Rudel: az örök lelkierő és a végsőkig kitartás géniusza - az elpusztíthatatlan

Egy egyszerű, közvetlen, nem különösebben tanult, és látszólag teljesen hétköznapi német fiatalember döbbenetes katonai és emberi teljesítményt ,,tett le" a 20. század asztalára. Olyan párját ritkító teljesítményt, amelyhez hasonlót nagyítóval sem igen lehet találni a történelemben. Egy végül is vesztes hadsereg tagjaként szó szerint a végsőkig, sőt azon túl is ellenállt a keleti és nyugati hordák özönének. És alaposan megkeserítette győzelmük mámorát. Talán ezért sem bocsátanak meg neki a győztesek sohasem...

97 évvel ezelőtt született egy sziléziai kisközségben, Konradswaldauban. Hivatalnok szülők, egyhangú vidéki gyermekkor, közepes tanulmányi eredmények. Inkább a sporthoz, mintsem az elméletekhez vonzódott. Semmi sem utalt arra, hogy itt valami különleges dolog készülődik. Húszévesen jelentkezett a Luftwafféhoz, ahová ugyan felvették, de nem az általa kívánt zuhanóbombázókhoz, hanem távolfelderítőnek. A lengyel hadjáratban kitüntette magát és ezáltal kerülhetett át eredeti szándékának megfelelően a JU 87-esekhez. És itt vált belőle a világ legbiztosabb kezű, legprecízebb zuhanóbombázó pilótája, a Vörös Hadsereg réme.
A cionliberális mítoszgyártók természetesen fintorognak neve hallatán, mert Rudel hithű nemzetiszocialista volt. És mivel minden elhatározásához a végsőkig ragaszkodott, ezért a Hitlerhez való kötődése is a sírig elkísérte. De a hírneve túl fogja élni, hogy nem forgatnak róla hollywoodi szuperprodukciót. (Bár ostobák a filmesek, mert ennél fenségesebb és hálásabb történetet keresve sem találhatnának. És hab a tortán, hogy ez ráadásul még igaz is lenne.) De hát egy náci csodaembert méltatni a ,,teljes sajtószabadság" és a ,,független újságírás" korában? Ugyan már. Inkább forgatnak még egy Piszkos tizenkettő vagy Nagy menekülés típusú, 8 éven aluliaknak és szellemileg retardáltaknak szóló hőskölteményt, amiben a 3 hónapos gyorskiképzést kapott ,,hős" amerikaiak nem dobják fel rögtön a talpukat, mint a valóságban, hanem, dacolva az ellenük szóló esélyekkel és a jóval képzettebb német katonákkal, végrehajtják a teljesen valószínűtlen és amúgy értelmetlen küldetésüket. Természetesen a valóságban ez 0, azaz nulla esetben valósult meg. A valóságban miután a partraszállás után (és előtte Észak-Afrikában is) az amerikai hadvezetés szembesült a katonái meglehetős képzetlenségével és a magas veszteségekkel - harcmodort váltott, és ezután tömegbombázásokkal mindent többszörösen letarolt maga előtt, és csak ezután nyomult előre a hadsereg. E miatt a taktika miatt nézett ki úgy Németország és Franciaország, mint egy holdbéli táj, emiatt pusztult el több millió civil, és ez az igazi forrása a későbbi francia-amerikai ellentéteknek. Az amerikaiak ezerszer több francia civilt öltek meg ily módon, mint a németek. (De Gaulle barbároknak minősítette az amerikai hadvezetést, és állítólag több esetben is puszta kézzel nekiesett amerikai tábornok-kollégáinak.) A nyugatiak legsikeresebb ténylegesen megvalósult akciója a Möhne és Eder-gátak elleni támadás volt 1943 májusában a híres pattogó bombákkal. Csak azért nem dicsekszenek vele hangosabban, mert az átszakadt gátak mögül az óriási víztömeg egy lejjebb fekvő angol-holland hadifogoly-táborra zúdult rá. Több ezer saját katonájuk fulladt vízbe akkor a ,,lelkiismeretes" tervezésnek köszönhetően. Mindez később természetesen német háborús bűntetté változott.

De térjünk vissza történetünk főhőséhez, mert az ő karrierje csak ezután kezdett igazán felívelni! A Szovjetunió elleni háború kezdetétől indult az a hihetetlen győzelmi sorozata, amit még ma is nehéz felfogni és értelmezni. Amikor sok éve először olvastam az adatokat, többször is ellenőriztem, mert nehéz volt elhinni, hogy mindez egyetlen ember műve lehet. 519 harckocsit pusztított el tankvadásszá átalakított Stukájával. Ez két és fél szovjet harckocsi-hadtest teljes harckocsi-állománya. Elpusztított ezen kívül 150 tüzérségi egységet, 71 partraszálló deszant járművet, 1018 egyéb katonai járművet (főleg csapatszállító teherautókat), és lelőtt 9 ellenséges vadászgépet. Megsemmisített 4 páncélozott vonatot és kb. 40 hidat. És ha még ez sem lenne elég, 1941-ben egyetlen kéményen át bedobott (lőszer-raktárban landoló) bombával megsemmisítette a szovjet Balti flotta zászlóshajóját, a hatalmas Marat cirkálót. Később elsüllyesztett még egy cirkálót és egy rombolót is. És ráadásul azt suttogják, hogy nem is készült pontos statisztika minden bevetéséről (aminek száma 2500 körüli), a valós értékek még ennél is magasabbak lehetnek. Teljesen érthető, hogy a szovjetek halálos réme volt, és Sztálin személyesen foglalkozott személyével, 100 ezer rubelt tűzve ki a fejére. Sztálin haragját nem sokan élték túl akkoriban, de neki még ez is sikerült.
Pedig nem volt egyszerű dolga. A Stukák meglehetősen esetlen és lassú célgépek voltak, az ellenséges vadászok és a légvédelem könnyű prédái.
Zoom
Rudel őrnagy gépe (Junkers Ju-87 ,,Stuka"), szárnyai alatt 37mm-es páncéltörő ágyúkkal. A motort éppen kézi kurblival indítják (kép: Wikipédia)
32-szer lőtték le a repülőgépével, és 32-szer vergődött vissza a saját bázisaira. Jeges vízű folyókat úszott át eközben az ellenséges tűzben, sebesülten cipelte társait, vagy, ha ők már elpusztultak, saját maga tett meg hihetetlen távolságokat menekülés közben. Egy alkalommal átúszta a jeges Dnyesztert, vállában lövedékekkel, több száz kutyás vörös katona által üldözve menekült meg, miközben társait elfogták vagy lelőtték. Nagyon sokszor hitték azt, hogy most már többet nem tud visszajönni, ebből a kalandból már nem lehet visszatérni. És ő a végén mégis megjelent. Félholtan, csúszva-mászva, legtöbbször a társait is kimentve, de néhányszor csak egyedül. Mert amit ő kibírt, azt nem mindig lehetett utána csinálni.

Külön katonai érdemrendet kellett kreálni a számára, mert miután a legmagasabbat is megkapta, 1945 márciusában már nem volt mivel kitüntetni. Ez volt a briliánsokkal, kardokkal és arany tölgyfalombokkal ékesített lovagkereszt, amit más katona nem kapott meg a német hadseregben. (Pedig lehetett volna jelölt pl. a 350 légi győzelemmel bíró szuper-ász vadászpilóta, Erich Hartmann, és még sokan mások is.)
Még a cionista Wikipédia is kénytelen-kelletlen hűvösen elismeri teljesítményét, bár van egy-két tévedés cikkében. Azon a bizonyos margitszigeti katonai bemutatón nem egy, hanem három zsákmányolt T-34 harckocsit tettek ki a szervezők célpontként. Egyetlen rárepülés, három lövés és három telitalálat képesztette el a szépszámú magyar közönséget. És mindhárom találat szinte centiméterre ugyanott, a hátsó motortér burkolatán csapódott be.
1945 februárjában súlyosan megsebesült, mikor egy légvédelmi löveg eltalálta a gépét, lábát amputálni kellett. De mindez őt nem állíthatta meg, megtanult műlábbal járni, és az utolsó nap utolsó percéig küzdött és harcolt. 1945. május 8-án is volt még bevetése.

1945-ben amerikai fogságba került, ahol ellopták tőle kitüntetéseit. De a tolvajok nem ismerték őt, igazán, azt gondolták, annyiban hagyja a dolgot. Szívós munkával részben visszalopta, részben visszazsarolta érmeit.
1948-ban Svájcba, onnan Olaszországba, és végül Buenos Airesbe menekült. Sokáig Argentínában élt, ahol Juan Peron és Evita Peron személyes jó barátjává és tanácsadójává vált. Itt személyesen működött közre számos magas rangú német tiszt Dél-Amerikába menekítésében. Kiadta és szerkesztette Az út című nemzetiszocialista folyóiratot. Műlába ellenére távúszó és hegymászó sportakciókba kezdett. Állítólag afféle akkori Erőss Zsoltként feljutott az Andok több hétezer méteres csúcsára is. Bármibe is kezdett életében, azt hatalmas akaraterejével és bulldog-szívósságával mindig végigcsinálta. Egy autóbalesete során kilátástalanul beszorult-begyűrődött a járműve utasterébe. Ő azonban nem várta meg a segítségére sietőket, a saját és a nekicsapódott teherautó oldalát kibontva a másik jármű motorházán keresztül távozott szorult helyzetéből. Katonai tanácsadóként Peron bukása után Paraguayba távozott, de szakértőként sok más dél-amerikai ország is alkalmazta. Az ottani német emigráció egyik fő szervező motorjaként számos dologgal foglalkozott, aminek részletei ma sem tisztázottak. Élete utolsó éveiben Németországba költözött, ahol az egykori német pilóták szervezeteit segítette. Gyakran próbálták vele megtagadtatni múltját, bűnbánatra és önkritikára késztetni, de természetesen semmire sem jutottak vele.
1982-ben hunyt el Rosenheimben, Németországban. Utolsó útjára a tiltások és a kiátkozások ellenére sok-sok ezren kísérték el. Honfitársai érezték, hogy ő valahol nagyon német és nagyon köznapi hős volt. Földi maradványait Dornhausen temetőjében helyezték végső nyugalomra.
Sírján a végső búcsúmondat azt hiszem, jól megvilágítja lelkének és jellemének lényegét:

,,Csak az az igazán elveszett ember, aki maga adja fel."


Végső nyughelyéhez minden tiltás és rosszallás ellenére tömegével járnak a mai német fiatalok. Belül nyilván érzik, hogy hazug világunk torz értékrendje sem képes eltüntetni ennek az embernek a múltból felénk tekintő óriási árnyékát. A szellemét is ugyanolyan nehéz elpusztítani, ahogy egykor a testét.
És el fog jönni az az idő, amikor az igazi emberi nagyság átküzdi magát a hamisságok erdején. - Hans Ulrich Rudel őrnagy, a kitartásod ezt is el fogja érni.
Kísérje áldás örök álmodat, csillagod mindig világítani fog a harcosok egén!
Szende Péter - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/6/114796/#ixzz2YZkiV0nP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális rekorddal sokkol a német napenergia-termelés
  2013-07-09 20:26:05, kedd
 
 
Brutális rekorddal sokkol a német napenergia-termelés

2013. július 09., kedd, 11:11 • Utolsó frissítés: 8 órája
Szerző: hvg.hu

Miközben idehaza hivatalosan és szakmai megfontolásból is csak a fanyalgásig jut el a magyar energetika, Németországban július 7-én egy ideig a teljes országos energiaigény 40 (!) százalékát a minimális fenntartási és üzemeltetési költségű szolárcellákból állították elő. Az új rekord: 23,9 GW, - ami majdnem 12 paksi atomerőmű teljesítményének felel meg.
Fotó: SMA Solar Technology

Mint az először a cleantechnica weboldalon megjelent: rekordot döntött a németországi napenergia terlemés. A 23,9 GW csúcsteljesítmény, amit 13:45 körül regisztrált az SMA Solar Technology realtime-ban működő rendszere, azt jelenti, hogy a csúcsidőszakban Németország 60 GW energiaszükségletének mintegy 40 százalékát napenergiával termelték meg.

Az országban működő 1,3-1,4 millió napenergia-termelő rendszer ezzel az idén áprilisban beállított rekordot (22,68 GW) döntötte meg - bár a hitelesítésre, a hivatalos megerősítésre még várni kell. Magyaroroszágon a paksi atomerőmű 2 GW teljesítményre képes, a hazai napenergia-termelés pedig még annyira gyerekcipőben jár, hogy az is csak távlati, 2020-ra ígért kormányzati elképzelés, hogy a jelenlegi, 10 MW (0,01 GW) körüli szolárpotenciált 63 MW-ra (vagyis: 0,063GW) bővítsék.

Ez a telepítési tempó nem csak Németországra igaz...
Fotó: AFP / Song Weixing
Németországban ma 8 és félmillióan élnek olyan épületben, ahol a napenergia hasznosításával áramot vagy hőenergiát állítanak elő.

http://hvg.hu/gazdasag/20130709_Brutalis_rekorddal_sokkol_a_nemet_napener
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maffiacsaládok kormánya: mindenki kussoljon!
  2013-07-09 20:22:06, kedd
 
 
Maffiacsaládok kormánya: mindenki kussoljon!

Ha most még mindig 84'-et írnánk, akkor az Ez a divat kalendárium címlapján nem Pataky Ági feszítene marhabőr mellénykébe csomagolva, hanem egy naranccsal szedett kussoljatok már, bazmeg!-felirat. Tudja meg ország világ, nincs okoskodás meg kérdezősködés, Orbán Viktor kegyencei, barátai és a többi maffiacsaládtag nem bírja a kekeckedést. Ne célozgasson Ángyán, hogy Lászlóné kilógó lólábtakarónak is béna. Tegye már mindenki helyre magában, hogy a ner azé aki megműveli. Az agrártámogatások döntő többségét elviszi a Csányi-Simicskanyerges-Leisztinger trió, de tessék szépen mosolyogni és nemzeti érzelemtől áthatott lelkünkből önkéntelenül feltörő ovációt sem kell visszafogni, mert örülni nyilván kell a közpénzzel kitömött oligarchasikereknek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Narancsos bukta Keleten-Nyugaton
  2013-07-09 07:30:07, kedd
 
  Narancsos bukta Keleten-Nyugaton
2013.07.06. 20:02 - Fidelio

Még Ceauşescuról ment valamikor az a szólás, hogy ő a fordított Napkirály: Nyugaton nem kel(l), keleten nem nyugszik. Nála is időbe telt, amíg keleten-nyugaton kiderült róla, hogy még az itteni mércéjével mérve is zsarnoki rendszert épített ki. S ami a külkapcsolatokban megbocsáthatatlan: kiderült, hogy megbízhatatlan.

Orbán egy héten belül teljesített egy ilyen kelet-nyugati bukófordulót.

Orban_rezignalt.jpgÉppen most folytathatna hasznos tárgyalásokat Kínában

Pedig ígéretesen indult a dolog, Orbánt Pekingbe várták, elnöki-miniszterelnöki találkozóval, s ezt múlt csütörtökön be is jelentették. Húsz perccel később Orbán sajtófőnöke közölte, hogy bocs, mégsem megyünk. Tényleg bocs, de a miniszterelnöknek itthon kell maradnia a parlamentben szavazni.

Holott tudjuk, a ,,kétharmad áll, mint a cövek“, Orbán nélkül is simán lemegy bármilyen szavazás. Gyönge érv tehát, ilyet még egy Andorra méretű országnak sem üzen egy értelmesebb miniszterelnök. Most pedig Kínával sikerült így bánni. (Csak érdekességképpen: ott városból van tíz olyan, ahol többen laknak, mint kis hazánkban összesen. Utazgathat Szijjártó egzotikus diktatúrákba évekig, azok jelentősége együtt nem ér föl ezzel az elpuskázott lehetőséggel.)

Miért ez a komolytalan magyarázat? Mondhatnánk, hogy a Fidesz-kommunikáció a Kínai államot is ugyanannyira veszi komolyan, mint a magyar választókat. Vagy talán nem akartak udvariatlanul őszinték lenni, s megmondani, hogy a magyar miniszterelnök fontosabbnak tartja Strasbourgban veszekedni baloldali meg liberális EP-képviselőkkel. De hát a kínai diplomácia nyilván értesült róla: Orbán mégiscsak ezzel a vitával múlatta azt a drága időt, ami alatt Kínában tárgyalhatott volna.

Akárhogy forgatjuk, nem találni értelmes magyarázatot.

És ez főként Orbán megmaradt hívei számára zavarba ejtő, akik azt hihették, hogy Orbán komolyan gondolja a keleti nyitást. Két eset lehetséges: Vagy nem gondolja komolyan (tehát ebben is füllentett), vagy elvileg komolyan gondolja, de ő maga komolytalan politikus.

orban_arviz_kiskakas.jpgOrbánról legény a gáton, fáradhatatlanul dolgozik az országáért. Miért nem ment el Pekingbe?

De van itt más furcsaság is. Orbán kedden, vagyis 2-án szerepelt Strasbourgban. A kínai látogatás pedig július 3-7. között lett volna. Értjük az időeltolódást, meg a repülőút fáradalmait, de Orbánról úgy tudni, legény a gáton, reggeltől estig fáradozik az országáért. Ha ilyen fontos volt a strasbourgi csata, akkor onnan is elindulhatott volna Pekingbe. (Egy kisebb programmódosítást bizonyára megértően fogadtak volna a kínai vezetők, a mostani udvarias hallgatásuk viszont nem sok jót ígér a további kapcsolatok szempontjából.)

De Orbán inkább hazajött Strasbourgból. Másnap, 3-án az Országgyűlésben átnyomta a nyilatkozatot, hogy Európa csúnyán bánik velünk. Érdekes volt, hogy külön felszólalásban panaszolta el: az Unióban a többség visszaél a hatalmával.

EU_visszael az erejevel.jpgAmit Orbán az Unióról mondott, az inkább Magyarországra igaz

Orbán azóta is inkább hazai pályán játszik. Péntek reggel a szokásos baráti rádióinterjúban hosszan elidőzött a strasbourgi történeten (baloldali összeesküvés, a rezsicsökkentés miatt támadnak stb. stb.). Két dologra nem tért ki: Konkrétan mi áll a Tavares-jelentésben, és hogy miért szalasztotta el a kínai utat, ahol éppen most folytathatna hasznos tárgyalásokat (ahogyan Victor Ponta román miniszterelnök tette e közelmúltban).

Jó hétvégi pihenést kívánunk, Miniszterelnök úr!


http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/07/06/narancsos_bukta_keleten-nyugaton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 558 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 2031
  • e Hónap: 13142
  • e Év: 166638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.