Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Csak ritkán
  2013-08-25 14:08:20, vasárnap
 
 


Csak ritkán gondolkodunk el azon amit már megszereztünk életünkben, inkább azon evődünk leginkább amink még nincs meg, ami még hiányzik nekünk. Talán nem kellene siránkozzunk, evődjünk, ami ezután fog történni, hanem inkább nevessünk sokat azon ami pont történik velünk.
Nem tudsz semmin változtatni, az élet úgy is már előírta neked, ami meg kell, hogy történjen, előbb vagy utóbb, azon te úgy sem változtathatsz, ne is próbálkozz. Hiába töprengsz és evődsz, mert úgy is váratlanul fog érni minden történet, ami meg kell essen veled kapcsolatban. Nem a leglátványosabb történeteid a legjobbak, hanem a csendes kimenetelűek a legfontosabbak életedben, mert azok az igaziak.
A legsötétebb pillanataiban életednek, történhetnek veled olyanok amik később a legfényesebbekké válnak számodra. Ezért úgy kell élned napjait életednek, mintha az utolsók és legszebbek volnának számodra. Tulajdonképp életed egy üres irka lap, amit neked kell teleírnod, de nincs radírgumi, tehát nincs törülés e lapról. Az igazi szerelmed pedig az a személy, aki akkor is előtedd van, amikor nincs is fizikailag jelen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs időd
  2013-08-18 14:16:31, vasárnap
 
 


Egy nagyon szép és igaz verset találtam, szeretném veletek megosztani.

Írta : Szádeczky-Kardos György

A címe : NINCS IDŐD

Szoktál-e néha meg-megállni,
És néhány percre megcsodálni
A zöld mezőt, a sok virágot,
Az ezer színű, szép világot,
A dús erdőt, a zúgó fákat,
A csillagfényes éjszakákat,
A völgy ölét, a hegytetőt ?
Nem, neked erre nincs időd !

Szoktál-e néha simogatni,
Sajgó sebekre enyhet adni,
A hulló könnyeket letörölni,
Meghallgatni, akinek ajka
Bánatra nyílik és panaszra,
Vigasztalni a szenvedőt ?
Nem, neked erre nincs időd !

S ha est borul a késő mára,
Készülni kell a számadásra,
Mérlegre tenni egész életed,
Tettél-e jót, láttál a szépet,
És nincs más vágyad csupán ennyi:
Nem rohanni, csak ember lenni,
Hiszen már látod a temetőt !
De most már késő!...Nincs időd !
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Hogyan éreznéd magad ?
  2013-08-13 18:09:39, kedd
 
 


Hogyan éreznéd magad, ha felkeresnének váratlanul egy dicsérettel, vagy baráti kinyilvánulással ? Egy váratlan levél , vagy egy telefonhívás már megváltoztatná a lelki beállításodat ?
Egy szép idézet egy műből, amit gondosan kiválogatnának számodra, mennyi értelmet, érzelmet, és boldogságot keltene benned?
Az életed fontosabb eseményeit meg osztod mindig egy jó baráttal ?, aki veled együtt örvend a sikerednek, vagy esetleg tartja a vállát neked, hogy legyen hol kisírd magad a sikertelenség esetén.
Gondolkozz, te elfogadod mindig azt a baráti mosolyt, esetleg tanácsot, amit nyújtanak feléd, és amit te is viszonozol, netán ha a helyzet úgy kéri ?
Biztos változtatnál sokat a hozzá állásodon, ha hiúságod félretéve, magadba szállnál egy pillanatra, hogy átgondolj mindent az életedből. Tégy így és nem fogod megbánni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne kezeljük felületesen
  2013-08-11 13:19:56, vasárnap
 
  Ilyen meleg nyáron, esti sétáinkon, vagy az erdei túrákon, ki vagyunk téve kisebb nagyobb rovarok szúrásának vagy csípésének. Ha ez megtörtént nem szabad ezeket felületesen kezelni, mert fent áll a veszély a betegségek terjesztésére. Betegségek amik nem előzhetőek meg védő oltással. Amikor az erdőben vagy a mezőkön sétálgatunk, ki vagyunk téve az egyik veszélyes és komoly betegséget okozó rovar csípésének, ez nem más mint a kullancs. Csípésük veszélyes, az emberre nézve, mert ezek okozhatják az úgynevezett Lyme-kort, lágy agyhártya-gyulladást, lázat ,esetleg vesegyulladást.
Amint észrevesszük, hogy csip a kullancs, valamelyik testrészünket, azonnal el kell távolítani. Kullancs-csipesszel, vagy ha nincs akkor tekerjünk egy cérna szállt a bőrünk és a kullancs nyaka körül, húzzuk meg a cérnát a két végénél, és húzzuk felfelé, kis idő múltán el fog engedni a kullancs. Minden esetben alaposan fertőtlenítsük a csípés helyét, miután a kullancsot eltávolítottuk. De evvel még nem végeztük be, mert egy hónapig arra kell figyelni, hogy nincs e hidegrázásunk, erős fejfájásuk, megmagyarázhatatlan gyengeségünk, izom fájásunk, vagy hányingerünk, a csípés helyén nem e látható belül világosabb, kívül élénkebb piros folt. E esetekben azonnal forduljunk orvoshoz.
A méhek vagy darazsak csípése gyakran csak allergiás tüneteket okozhat. A szúrás helye pár órán belül meggyógyul, főleg ha hűsítő borogatásokat teszünk reá, vagy hűsítő kenőccsel kenjük be a csípést.
A szúnyog csípéseket, zárt ruházattal előzhetjük meg, és csípésükre nagyon hatásos az ecetes borogatás, egy fél óra múlva minden elmúlik. Viszont, ha a motorral, biciklivel, vagy más nyílt járművel közlekedőknél a méh, vagy darázs csipes a szájukban történik meg, akkor gyorsan orvoshoz kell fordulni mert a daganat elzárhatja a lég utakat ami tragikus kimenethez vezethet.
Ha a gyerekek társaságában vagyunk e utainkon, ajánlatos, hogy legyen beszerezve a patikából az úgynevezett "gyulladás-csökkentő kenőcs", mert nagy hasznunkra lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Férfi és a Nő
  2013-08-07 18:13:38, szerda
 
 


A "Férfi és a Nő", ahogyan Viktor Hugó látja írásaiban.

A Férfi a természet legtökéletesebb alkotása, a Nő pedig a legideálisabb személye a természetnek.
Az Isten a Férfi megalkotásakor egy Trón széket tett alá, a Nőnek pedig épített egy áldozati oltárt. Amíg a trón a fellegekbe repítette a férfit, addig az oltár egy szentély lett mindenki számára.
A Férfi egy agy, amíg a Nő egy szív. Az agy fényt teremt, míg a szív szeretettet mindenkiben.
A Férfi kész egy akármilyen hőstettre, míg a Nő minden áldozatot képes meghozni. A Férfi az erőt képviseli, míg a Nő a megértést. A Férfi tehát egy géniusz, a Nő pedig egy angyal.
A Férfi mindig gondolkozik és a dicsőségre törekszik, a Nő a tökéletességre törekszik és mindig rátapint a lényegre. Mert ha a Férfi egy óceán, addig a Nő egy nagyon nagy tó.
A Férfi egy magasan szálló sas madár, addig a Nő egy csalogány. A sas meghódítja az eget, és az ének elnyeri a lelkeket.
A Férfi egy ima hely, ahol a Nő egy szentély. Az ima hely ellőtt míg kalapot emelünk, addig a szentély elé letérdelünk. Amíg a Férfi ott áll a világ végén, addig a Nő ott áll ahol az égbolt kezdődik.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 90 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 30
  • e Hét: 151
  • e Hónap: 760
  • e Év: 10666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.