Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Az orosz medve tovább erősödik
  2013-08-11 21:53:35, vasárnap
 
 
Az orosz medve tovább erősödik

Posted: 09 Aug 2013 07:10 AM PDT

A társadalmi megosztás egyik fontos eszközének szánt kommunizmus átmeneti háttérbe szorulását követően Oroszország ismét éledezik. Vajon lehet-e egy ilyen komoly tendencia a véletlen műve egy olyan világban, ahol a legfontosabb folyamatokat a háttérhatalom irányítja? Ahogyan egyes nyugati országok jelenlegi gyenge vezetésének is megvan a maga szerepe, Oroszország téli álma sem a véletlen műve volt. A bibliai próféciákból arra lehet következtetni, hogy fontos szerepe lesz még a végidők eseményeiben.

Sajnos ma is kevesen értik ezeknek a folyamatoknak a jelentőségét és Oroszországra csupán, mint volt hidegháborús nagyhatalomra gondolnak, pedig a valóság ettől nagyon is távol áll.

Nézzünk meg néhány beszédes adatot a két nagyhatalomról (forrás):

1. Oroszország jelenleg a világ legnagyobb olajtermelője. Az Egyesült Államok csupán a harmadik helyen áll.

2. Oroszország a világ elsőszámú olaj exportőre. Az Egyesült Államok minden országnál több olajat kénytelenimportálni.

3. Oroszország a világ elsőszámú földgáztermelője. Az Egyesült Államok a második helyen áll.

4. Jelenleg Oroszország látja el Európa földgázigényének 34 százalékát.

5. Az Egyesült Államok GDP arányos adóssága 101%, míg Oroszország esetében ez a szám 8%.

6. Az Egyesült Államok kereskedelmi mérleghiánya 2012-ben meghaladta az 500 milliárd dollárt. Oroszország ezzel szemben rendre hatalmas kereskedelmi többletet termel.

7. A hivatalos munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban jelenleg 7,4%, Oroszországban pedig 5,4%.

8. Vlagyimir Putyin elnöksége alatt országa kereskedelme hihetetlen mértékben megerősödött.

9. A Bloomberg adatai szerint Oroszország 570 tonnával növelte aranytartalékát az elmúlt tíz év során. Az Egyesült Államok esetében úgy tűnik senki sem tudja, hogy a Federal Reserve mennyi arannyal rendelkezik a valóságban.


10. Külföldiek számára Moszkva a világ második legdrágább városa, miközben a világ legbarátságtalanabb városa, Newark, New Yersey, az Egyesült Államokban található (a tizes ?toplistában? öt amerikai város is szerepel).

11. Több milliárdos él Moszkvában, mint bármelyik más városban a világon.

12. A moszkvai metróhálózat magasan túlszárnyalja Washington D.C. vagy New York City metrórendszerét.

13. Bár jelenleg az Egyesült Államok hadseregét tartják a legerősebbnek a világon, Oroszország a második helyen, szorosan a nyomában van.

14. Oroszország nemrégiben mutatta be új ?szinte teljesen hangtalan? tengeralattjáróját, ami sokkal halkabb, mint az Egyesült Államok tulajdonában lévők.

15. Miközben Barack Obama azon ügyködik, hogy semlegesítse az Egyesült Államok stratégiai nukleáris arzenálját, Vlagyimir Putyin komoly erőfeszítéseket tesz az orosz atomfegyverek modernizálása érdekében.

16. 2013 második felében az orosz katonai erős több mint 200 hadgyakorlat levezetését tervezik.

17. Valószínűleg a fontos híreket figyelemmel kísérők figyelmét nem kerülte el az a médiaesemény, amely során Vlagyimir Putyin belülről is megszemlélte az új orosz, ötödik generációs vadászrepülőt, ami sokkal modernebb, mint az amerikai F-22-es Raptor.

18. A becslések szerint ma több orosz kém tartózkodik az Egyesült Államokban, mint bármikor a történelem folyamán.

Bár nem valószínű, hogy az Egyesült Államok és Oroszország között direkt katonai konfliktus alakuljon ki a közeljövőben, mindkét országnak fontos szerepe van a globális feszültségkeltésben és előkelő helyet foglalnak el a világ sakktábláján.



Forrás: http://idokjelei.hu/2013/08/az-orosz-medve-tovabb-erosodik/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tized
  2013-08-11 21:39:47, vasárnap
 
 



Tized

Az átkost megelőző korban az egyház látta el azokat a feladatokat, amit utána magára vállalt az állam . Az egészségügy és az oktatás intézményeit papok működtették . Egyéb hatalmi ágak biztosítása önszerveződésből adódott veszély esetén . Annak a kevés rendőrnek, csendőrnek nagy tekintélye volt azok előtt, akik a törvényt kerülve gondolták érvényesíteni akaratukat . A Rend fenntartása az egész társadalom ügye volt még akkor, hiszen a kívülállókat hamar észrevette az ember . Az egyház legtöbb esetben a Római Katolikus egyházat jelentette, a keleti országrészek reformátusai kifejezett kisebbségben voltak, kik összeesküdtek a szabadkőművesekkel abban, hogy gyengítsék a katolikus befolyást .

A reformáció is nyugatról jött ugyanúgy, mint a kereszténység, amely bár keletről származott gyökerei szerint, de a Római Birodalom intézményrendszerére települt . A nagyvárosok fő tevékenysége a környező falvak, és tanyavilág szervezése volt . 64 vármegyére osztották az országot, ami szentistváni örökség maradt egészen 1920-ig, amikor kétharmadát elrabolták a sosemvolt nemzetállamok nevében . Előbb csak 133 napig maradtak, majd 45 évig a kommunistáink, mire gyökeresen megváltoztattak mindent . Ma már semmit sem tudunk kezdeni a szabadságunkkal, mert falat építettek körénk az ellenségeink . De a falat bennünk építették, ami gátolja gondolkodásunkat, befolyásolja döntéseinket és meghatározza a mindennapjainkat .

A királynak és az egyháznak tizedet fizetett a paraszt . Mindenki fizetett adót a határőrök kivételével, akiknek az a feladat jutott, hogy megvédjék hazánkat veszély esetén . Tíz zsák gabonából egy a királynak jutott, másik a papnak . A megmaradt nyolcból eltartotta családját és állatait az ember . Az árúforgalomra nem vetettek ki adót . A földjére, házára sem . Amit felépített magának, azt élvezhette egészen addig, amíg az élete kitartott . Az urak esete másként adódott . Ezeket a kiváltságokat vitézségükkel, vagy a királyhoz való kapcsolatukkal érdemelték ki . Ők voltak a hatalom helyi megbízottjai, megszervezték a környék egyéb munkálatait . Ezek a kinevezések időről időre változtak, mint ahogyan napjainkban egyes kormányok változása esetén, sajátjaikat helyezik előnybe, mert ezzel biztosított a háttér .

A paraszt munkálkodott földjén, amit nem csalhattak ki tőle, mert azt az alkotmány tiltotta . Kölcsönt sem lehetett adni ingatlan fejében ! Ezt csak a kiegyezés után változtatták meg, amikor hazánkat hivatalosan megszállták keletről . A gazdaságunk kiépítését idegenre bíztuk, mert valahogyan bennük jobban bízott a tőke . Az emberek rohamosan elszegényedtek, amikor a zugpálinkafőzők sora megjelent közöttük . Lassan minden vagyon átkerült a korcsmárosokhoz . Ekkor vándoroltak ki sokan a keleti országrészekből Amerikába . A kormány már nevében is liberális volt ekkor . Mit várhattunk azoktól, akiknek óriási birtokaik voltak, amit a király szolgálatáért kaptak a múltban ugyanúgy, mint a jelenben .

Az emberek ekkor jóformán ki sem mozdultak falujukból, a tanyát sem hagyták el ahol éltek, mert nem volt rá szükség . Mindenki ismert mindenkit . Még a cigányok is megdolgoztak a kenyérért, nem úgy mint napjainkban, amikor elnézik nekik a lopást ugyanúgy, mint az emberölést, valamilyen oknál fogva . Két csendőr volt egy faluban, akik a környező tanyákat is bejárták szükség szerint . Szemetet nem gyüjtöttek, mert a vaskályha mindent megemésztett főzéskor, vagy a hidegben .

Egyetlen kis szobát fűtöttünk télen a ház közepén, nem úgy mint a kényelmes blocklakásokban, ahol ingújra vetkőznek a nagy minuszokban, télvíz idején . Sokan még az ablakot is kinyitják, mert olyan nagy meleg van a szobákban . Persze, hogy elkábították vele az emberiséget . Gázzal fűtenek, lifttel járnak fel a negyedikre, sőt még tovább . Amennyi kellett azt felcipelték egymásnak segítve, de tűzifát, szenet már nem hordanak, amióta központi fűtést vezettek be a lakásokba, vagy a házakba . Arra senki sem gondolt, hogy mi lesz akkor, ha kifogy a gáz, vagy egyszerűen elzárják a csapot .

Nagyapámék idején az ötvenes-hatvanas években még működött a Hangya Szövetkezet, amit Horthy idején hoztak még létre, ellensúlyozva a központosított kereskedelem kifosztásait . Ezek a kis boltok átvették a terményt is szükség esetén . Zsákokból mértek ki különféle lisztet, cukrot, sót . Tejeskannából mérték félliteres hosszúnyelű kanállal a tejet, kisebbikkel a tejfölt . Barna papírzacskóba mérték az egyéb árút, zsírpapírba a felvágottakat és a húsokat . Bevásárlókosár volt az asszonyok karján, vagy neccet hordtak a kabátjuk zsebében, ami elnyelt szinte mindent . Szemetet nem gyüjtöttek . Ami olyan volt, elszállították a falu végére, feltöltötték vele a lápos helyeket .

Tata gyalog járt mindenhová, mert biciklizni nem tudott, nem is akart, mert az első háborúban elvesztette tüdejének háromnegyed részét, amikor gáztámadás érte őket . Leszerelt hamar . Tehenészetben dolgozott éjszaka . Tisztán tartotta a tehenek alatti szalmát . A trágyát kihordta, amit kétszer egy évben beleszántottak a földbe . Műtrágya nem volt még ekkor ... Fekete volt a föld, közel egy méter mélyen termett . A gyümölcsnek más az íze volt ott, mint a városokban . A belső udvaron tyúkok kapirgáltak, ügyelte őket a kakas, aki a héját is megtámadta, amikor odamerészkedett . Tavasszal egy nagy dobozban mozdulatlanul ült pár kotlós a kályha mellett, majd csibéiket nagy gonddal terelgették maguk körül az udvaron, amikor melegebb lett . Hat hét alatt rántott csirke, vagy sült csirke lett a haszontalanabbakból, amit jóízűen fogyasztottunk, amikor hazalátogattunk a jászságba .

Öt gyereket neveltek nagyszüleim . Egyikük eltünt a háborúban, amikor az oroszok terelgették őt keletnek . Két helyen három gyermek született, máshol már csak kettő . Lassan nagyváros lett a kicsiből, elvárosiasodtak a falvak a fejlődést követve . Ma már szinte senki sem tart disznót, mert büdös . A trágyadombot felszámolták, amikor bevitték a házba a WC-t . Csatornában vezetik a hasznosítható trágyát, aminek hiányát megsinyli a föld . Régebben artézi kúthoz jártunk friss vízért, de a kútból húztunk, amikor mosáshoz készülődött a mama . Sokfajta gyümölcs termett a fákon, s mi elteltünk belőlük, mire lejárt az idő, de új csodákra leltünk mellette .

Nehezebb volt az akkori élet ? Más volt . Nem volt TV ! A csendet csak egy recsegő rádió hangja törte meg időnként . Háztartási gépek nem voltak, csak egy vékony dróton lógó villanykörte, ami felváltotta a petróleumlámpát . Ha szórakozni akartunk, kimentünk a házból, ami egyébként sokkal kisebb volt mint most, de ez előnyt is jelentett télen . Kevesebb tüzellő kellett . A nagyvárosok kora végéhez közeledik . Amit múltnak véltünk, visszakéredzkedik hamarosan, és akkor csak az ősi hagyományok menthetnek meg bennünket . A többi nem számít .

Baranyi Győző
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar államadósság kétszeresét menekítették ki az országb
  2013-08-11 21:34:18, vasárnap
 
 
A magyar államadósság kétszeresét menekítették ki az országból

Vagyis ennyi pénzt loptak el az offshore lovagjaink

A kormány elküldte júliusban a hivatalos megkeresést Svájcba, így hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások az alpesi országban nyitott bankszámlák megadóztatása ügyében - írja a Magyar Nemzet. A brit The Guardian összefoglalója szerint hazánkból 242 milliárd dollár, vagyis mintegy 56 ezermilliárd forint távozott szűk három évtized alatt. A pénz több mint kétszerese a magyar államadósságnak.

A "globális" lista szerint harmadikak vagyunk a kimenekített pénzek mennyiségét tekintve, Kuvait és Szingapúr után.

Érdekes módon a ciprusi bukta után nem hazafelé vették az irányt, hanem Szingapúrra, és egyéb unión kívüli offshore (adóelkerülő) paradicsomba.

Svájcban is sok gyanús körülmények között megszerzett forint lehet kint. Most már csak az a kérdés, hogy miért várt ezzel a kérelemmel a magyar kormány több mint három évet? A 2014-es választások előtt vajon megérkezik egyáltalán a válasz?

Mik is az adóparadicsomok? "Jelenleg 73 ilyen állam és önálló adójogi státussal rendelkező tartomány van, amelyek a nullaösszegű, vagy minimális adókulcsok mellett titoktartást - beazonosíthatatlan tulajdonú, anonim számlákat, alapítványokat és cégeket - kínálnak a külföldiek számára. Az adóparadicsomokba nem azért viszik a vagyonokat, hogy ott kedvezőbb feltételek mellett forgassák a tőkét. A legtöbb ilyen helyre a milliárdosok be sem teszik a lábukat, nem költenek, és nem termelnek itt, egyszerűen csak odaviszik a pénzüket, hogy teljesen kivonják az országuk adózása alól" - állítja Christensen." (Részlet a Magyarország kirablása című cikkből.

Békéscsaba, 2013. augusztus 10.

Alapinformáció: hunhir.info

Anton - sokkaljobb.hu

Emlékeztető: "Egy szó mint száz, aljas és undorító a magyar "elit" 1945 óta, a választó és választott nép sajátos szimbiózisa: ha kicsit megkaparjuk a hivatalos életrajzokat, rögtön kibuknak az elképesztő kapcsolatok, a felvett nevek mögötti valóságos múlt, és az a szemfényvesztés, mellyel az országrontók szabályosan elosztották magukat jobbra és balra, minden pártba és mozgalomba, hogy soha ne lehessen őket tetten érni, leleplezni, megbüntetni, vagy legalább kérdőre vonni." (Részlet Szentmihályi Szabó Péter: Kár volt a szóért című írásából)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki gondolja az internetről?
  2013-08-11 21:32:14, vasárnap
 
 
Ki gondolja az internetről?

2011.01.20. 00:25 fideszfigyelo.blog

"Ki gondolhatja, hogy az internet korszakában lehet a vélemények szabad áramlását korlátozni? Meg vagyok döbbenve, önök mennyire a múltban élnek." - Orbán Viktor válasza az EP meghallgatás médiatörvény-kritikáira

Néhány kérdés:

- Ki gondolja azt, hogy egyedüli Európai országként Kína mintájára, honlapokat blokkolhat majd a Médiahatóság? Ki gondolja azt, hogy ez és a hazaiak portálokat elérő huszonötmilliós bírság semmiben nem sértheti a szólásszabadságot?

- Ki gondolja azt, hogy kihagyhatja a kínos részeket egy Brüsszelbe küldött médiatörvényből?

- Ki gondolja azt, hogy az internet korában az MTI hazug fordítással tehet közzé egy hírt, nemlétező mondatokat adva egy német politikus szájába?

- Ki gondolja azt, hogy senki sem tud két kattintással utánakeresni, ha kamuzik egy beszédében?

- Ki gondolja azt, hogy senki nem emlékszik, hogy tíz éve még - a saját kancelláriaminisztere szerint is - "vajákos dolognak tartotta" az informatikát?


- Ki gondolja azt, hogy pártigazgatójától sem tudjuk róla, hogy "nem igazán ért a számítástechnikához" és nagy eredmény, hogy "tudja mi a fax és az email közti különbség - kis túlzással".

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=ibEu_s21ddU

- Ki gondolja azt, hogy ezek hitelesnek tartjuk "szakértői" véleményét? Végül, ki gondolja, hogy nem fognak róla ilyen videók készülni. (Kicsit halk hangosítsd).

Videó: http://indavideo.hu/video/Orban_es_a_media

UI.: A fenti idézet után Orbán még azzal is eldicsekedett, hogy "Mi a Facebook-on nyertük meg a választásokat!". A Facebook-felhasználók száma csak a választás első fordulója után érte el az egymillió főt és Orbánnak akkortájt kb. 20 ezer rajongója volt. Ami Facebook-on szép szám, de egy győzelemhez kicsit kevés. És ha igaz lenne, amit Orbán mond, akkor miért hagyta ott majd 2 és fél hónapra a "csodafegyvert"?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael lakásépítésekkel gyarmatosít
  2013-08-11 21:04:34, vasárnap
 
 

Izrael lakásépítésekkel gyarmatosít
2013, augusztus 11 - 15:27


Közel 1200 új lakás építését hagyta jóvá a megszállt palesztin területek zsidó telepein az izraeli lakásügyi miniszter vasárnap, mindössze három nappal az izraeli-palesztin béketárgyalások felújítása előtt.

Úri Ariél bejelentése bizonyára mélyíteni fogja a felek közti bizalmatlanságot a csaknem három év után újrakezdett egyezkedéseken.

Mahmúd Abbász palesztin elnök már régóta ragaszkodik a telepbővítések befagyasztásához az új tárgyalások előfeltételeként. A palesztinok az Izrael által 1967-ben megszállt Gázai övezetben, Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben óhajtják megteremteni saját államukat, Izrael pedig az utóbbi két területen több tucatnyi telepet hozott létre, amelyeken mintegy 560 ezer izraeli él.

Abbász végül mégis beadta a derekát az építkezések befagyasztása nélkül is, Izrael cserében felajánlotta 104, régóta izraeli börtönben lévő palesztin fogoly elengedését négy részletben, az első 26 kedden szabadul.

A lakásügyi minisztérium vasárnapi bejelentése szerint 1187 lakás kapott végső engedélyt, amely az utolsó fázis a tenderek kiírása előtt. Ebből 793 épül a többségükben arabok lakta Kelet-Jeruzsálem zsidó lakónegyedeiben, a többi 394 pedig több nagy ciszjordániai zsidó telepen, köztük Maale-Adumímban, Efrátban és Ariélben. Az utóbbi Ciszjordánia szívében fekszik, és bővítése különösen nagy problémát jelenthet egy életképes palesztin állam megteremtése tekintetében.

Úri Ariél miniszter, a telepespárti Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) egyik vezető tagja kijelentette, hogy további építkezések is lesznek. "A világ egyetlen országa sem fogadna el utasításokat más országoktól arra nézve, hol építkezhet, és hol nem - hangoztatta. - Folytatni fogjuk a házak építését és értékesítését az egész országban. (...) Ez most a helyes a cionizmus és a gazdaság szempontjából."



MTI nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/izrael_lakasepitesekkel_gyarmatosit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rekordtömeg a Balatonnál - "Magyarország legalja Siófokon"
  2013-08-11 20:57:16, vasárnap
 
  Rekordtömeg a Balatonnál - "Magyarország legalja Siófokon"
2013. augusztus 11. 18:20

Megtelt a Balaton-part augusztus 20-ig - egyes szállásadók szerint ilyenre húsz éve nem volt példa. A déli parton a fizetővendéglátó szobák, a ,,Zimmer Ferik" java része is foglalt, egyre nő az úgynevezett kerékpáros szállások népszerűsége, a szakemberek szerint a nagy szállodák amúgy sem ,,szeretik" főszezonban az egy-kétéjszakás vendéget...



A siófoki Tourinform irodának is az a tapasztalata: sokan érkeznek a városba előrefoglalt szálláshely nélkül, és komoly gondot jelet az elhelyezésük, két hét óta ugyanis jóformán minden kereskedelmi és magánszálláshely elkelt. Augusztus 20-ig már csak hétköznapokra és vasárnap éjszakára lehet egy-egy szállást találni. A siofokportal.com-on, a város hivatalos turisztikai oldalán folyamatosan közlik, hol akadhat még szabad hely. A legkelendőbbek Siófokon az ifjúsági és olcsó magánszálláshelyek, ezeknek az árai 4-6 ezer forint/fő/éjszaka körül alakulnak, de megfelelő kereslet mutatkozik a négycsillagos wellness-szállodák iránt is.

Persze nem csak Siófokra jellemző a telt ház, például Balatonszárszón is régi időkre kell visszaemlékezniük az idegenforgalommal foglalkozóknak, hogy a mostanihoz hasonló érdeklődésre találjanak példát a település iránt.

Miközben a Balaton, s a hazai nyaralási népszerűségi toplistát vezető Siófok még fokozni is tudja az érdeklődést, egy magát környezetvédő portálnak titulált internetes oldal beszámolója szerint ,,tarthatatlan, vállalhatatlan, katasztrofális" a helyzet Siófokon...

Miközben vadászni kell szabad szálláshelyre, egy környezetvédő portál írása szerint ,,a tömegturizmustól agyongyötört városban a helyzet nyáron lassan tarthatatlan, vállalhatatlan és katasztrofális". Az új keletű szokáshoz híven ismeretlen szerző sorai önmagában szót sem érdemelnének, de például a Facebookon rohamosan terjed és vitákat generál: tényleg katasztrófa a nyári Siófok?

Az első éjszakai Bagolyvonat megérkezte valóban kissé riasztó, tizenévesek hömpölyögnek rendezetlen sorban, célba véve a parti sétányt, s alig akad, akinek a kezében ne volna valamilyen, elsőre nehezen meghatározható löttyöt, de bizonyosan nem bambit tartalmazó műanyag palack. A hangulat megalapozva, nem valószínű, hogy a korzó vendéglátósainak a kuncsaftköre közülük kerülne ki...Már csak a hazaútjuk lehet ,,érdekesebb", nyilván ez is ihlette a ki tudja, hány órás siófoki tapasztalatára alapozó bloggert: ,,Minden fejlesztés, beruházás, szépészeti beavatkozás ellenére Siófokon továbbra is nyárról nyárra összegyűlik Magyarország legalja. Kötekedő, másodosztályú bűnözők találkozóhelye és olyan fiatalok nyaralóhelye, akik meg vannak győződve róla, hogy itt mindent és bármit szabad. Szarni, hugyozni, beszólogatni, ordítani, törni, zúzni...Ha pedig este megáll az ember valamelyik vasúti átjárónál, testközelből nézheti végig a bespeedezett, magukból kifordult agresszív elmebetegeket - akik egyébként autót vezetnek és eszelősként köröznek a városban hajnalig. Nem, nem azt akarom állítani, hogy Magyarország legalja jár Siófokra nyaralni. Csupán azt, hogy akik Siófokon laknak vagy oda járnak, kénytelenek az időjárás szempontjából legszebb hetekben elviselni Magyarország legalját egyszerre, egy helyen. Vasárnap hajnalban az egyébként nagyon szép és közparkkal körbevett vasútállomás: összehányt, összeszart emberi hulladékok fetrengenek, körülöttük össze-vissza törve minden, ami törhető."

Persze, a siófoki vendégvárók sem a kukaborogató, fanyűvő bulizókra számítanak, hanem a szelíd többségre, hangsúlyozza Barna Sándor, akinek Óbudán és Siófok-Széplakon is van szórakoztató centruma, könnyű hát az összevetés is: hiába szeretné, a Füredre tartó közönséget egyelőre nem tudja Siófokra csábítani. Sem ő, sem más, tehetjük hozzá, hiszen Siófok éppen abból is fakadóan, hogy ,,főváros", nagyobb tömeget vonz és minél nagyobb a tömeg, annál sűrűbb az ,,alja", az emlegetett blogger erős túlzásával ,,a vállalhatatlan lumpenturista", de persze a nyári Siófok nem csak ez, sőt, összességében egyáltalán nem ez. Ahogyan ez az interneten kirobbant vitából is leszűrhető. Egy kommentelő saját siófoki élményeivel úgy egészíti ki a leírtakat: világrekord nagyságú pókokat látott a siófoki kikötőben, a sétálóutcán beszélgetni sem lehet a zajtól, a hajnalig tartó tuctuczene miatt meg aludni, nesze neked drága 7-9 ezer forintos szállás.

Ahol hajnalig szól a tuctuc, ott nem szállok meg, ha pihenni akarok - kapja a replikát, s bár egy következő hozzászóló tudja a tutit (,,a buliterek méretét csökkenteni, zárt helyre terelni, este 11 után általános csendrendelet"), egy újabb így tesz pontot a vita végére: ,,Sokáig északi partosak voltunk. Kipróbáltuk Siófokot, és pozitívan csalódtam. Sok a bulizó fiatal? Tessék kimenni Spanyol,- vagy Görögországba, ki fog derülni hogy Siófok egy nyugodt kisváros. Két kisgyerekkel megyünk, de aki a csendet szereti, az ne Siófokra menjen hanem a Mátrába, szunyókáljon ott."

sonline.hu

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=67565
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.