Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
5 olcsó tipp a szuperboldogsághoz
  2013-08-12 23:48:13, hétfő
 
  2013.08.11. 05:53
5 olcsó tipp a szuperboldogsághoz


A OECD felmérése szerint még a görögöknél is rohadtabbul érezzük magunkat. A kormány hiába teljesít jól, mi ezt észre sem vesszük. A tévéműsorral lehet a baj.



A sor végén, vagyis a legkevésbé elégedettek sorában a válság által erősebben megütött országok állnak, itt találjuk Portugáliát és Görögországot például, illetve a sor végén Magyarországot. A legelégedettebbek sorában főként északi országok szerepelnek, első helyen Svájc áll. - OECD-felmérés: Nincs boldogtalanabb a magyarnál - Portfolio

http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/oecd-felmeres_nincs_boldogtalanabb_a_ma gyarnal.187577.html

A GKI Gazdaságkutató Zrt június végén hozta nyilvánosságra a saját elégedettségi kutatásának eredményeit a magyar lakosságra vonatkozóan.



A teljes elemzés itt érhető el.

http://www.gki.hu/sites/default/files/users/Petz%20Raymund/GKI_Lifesatisfaction_v 08.pdf

A magyarok elégedettségének felméréséből kiderül, hogy aki boldogabb szeretne lenni az menjen el nyaralni, költözzön a Dunántúlra, helyezkedjen el a pénzügyi szektorban, tanuljon, és lehetőleg ne öregedjen.


http://sorkoz.blog.hu/2013/08/11/5_olcso_tipp_a_szuperboldogsaghoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így nézhet ki a kormány legújabb adója: tényleg kell ez nekü
  2013-08-12 22:44:16, hétfő
 
  Így nézhet ki a kormány legújabb adója: tényleg kell ez nekünk?
2013. augusztus 12., hétfő 5:26 Pénzcentrum.hu



Nem tett le a miniszterelnök a luxusáfa bevezetéséről. Szakértők viszont elképzelhetetlennek tartják az extra magas, 35 százalékos áfakulcs bevezetését. Így marad az újabb vagyoni típusú adó lehetősége. Nagy kérdés azonban, hogy luxusnak számít-e például az esküvői jegygyűrű, vagy a ballagásra ajándékozott ékszer. Az egyes vámtarifaszámokhoz tartozó termékcsoportokon belül pedig nem lehet érték alapján különféle áfakulcsokkal sújtani az egyes árucikkeket. A jelenlegi áfarendszeren belül is megvalósul az, hogy a nagyobb értékű termékek után több adót kell fizetni, hiszen a magasabb nettó árra nagyobb összegű forgalmi adó rakódik.

Fut még egy kört a kormány az Európai Bizottságnál a luxusáfa bevezetésének ügyében - közölte július végén a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök utalva ezzel arra, hogy az ötlettel már 2011-ben is előhozakodtak. Az uniós testület ugyan 2011-ben nem zárkózott el mereven Matolcsy György, volt nemzetgazdasági miniszter kezdeményezésétől, miszerint a közösség vegye fontolóra egyes termékek esetében a 35 százalékos áfakulcs bevezetésének lehetőségét, a felvetés végül nem került be az áfarendszer reformját taglaló javaslatcsomagba. Így a bizottság válasza lényegében egy udvarias "nem"-ként értékelhető - emlékeztet Földes Balázs, a KPMG tanácsadó cég igazgatója.

A konzultációt összefoglaló bizottsági dokumentum mindössze annyit említ, hogy néhányan felvetették, az alapvető szükségletek kielégítését szolgáló termékek és szolgáltatások (így például az élelmiszerek, újságok, tömegközlekedés, lakásbérlés, egészségügy és oktatás) áfakulcsának 0 százalékosnak kellene lennie, míg a luxustermékeket magasabb adókulccsal kellene sújtani. Mindezek után Földes Balázs szerint nagyon nehezen elképzelhető, hogy az áfarendszeren belül be lehessen vezetni a 35 százalékos luxusáfát. Ahhoz ugyanis az Európai Unió tagállamainak egyhangú döntésére lenne szükség. Az unió törekvései azonban épp ellentétes irányba, az áfakulcsok számának csökkentése, illetve egységesítése irányába mutatnak.

Egyértelműen elutasító válaszra számít Angyal József okleveles adószakértő is, vagyis nincs minek nekirugaszkodni. Az általános forgalmi adóról szóló megnyilvánulásokban két téma keveredik. Valóban van olyan kérdés, amelyben az Európai Bizottság engedélyére van szükség, ilyen például a fordított áfa, amelynek az alkalmazását megengedi az uniós áfa irányelv, amennyiben ahhoz a bizottság hozzájárul. Az elmúlt időszakban két esetben kérte Magyarország, hogy fordított adóztatást alkalmazhasson, a gabonatermékeknél engedélyezte ezt az unió, míg a sertés esetében elutasító választ kaptunk.

Egészen más az áfakulcs kérdése. Az áfa irányelv három kulcsot enged meg: egy általános, illetve két kedvezményes kulcsot. A normál áfakulcs Magyarországon jelenleg 27, míg a két kedvezményes 18, illetve 5 százalékos. Az áfa irányelv megváltoztatása nem lehetséges az Európai Bizottság engedélyével, az uniós tagállamainak egyöntetű jóváhagyására van hozzá szükség - magyarázza Angyal József.

Tudni kell, hogy az egyes termékeket úgynevezett vámtarifaszám alapján sorolják be a különböző áfakulcsok alá. Tehát egyes csoporton belül árkategória alapján nem más-más adómértéket alkalmazni - teszi hozzá az okleveles adószakértő.

Véleménye szerint egyszerű példával megvilágítható, hogy valójában már létezik az eltérő mértékű adóztatás. Gondoljuk csak el, hogy ha egy rántott szeletet egy kiskocsmában eszünk meg, annak sokkal kisebb az áfatartalma, mintha egy első osztályú étteremben fogyasztunk el egy szelet rántott húst, hiszen utóbbi esetben magasabb a nettó ár, így magasabb összegű a rárakodó áfa is.

A luxusfogyasztás megadóztatásának egyértelműen politikai üzenete van a lakosság alacsonyabb keresetű többsége felé. Kérdés azonban, valójában mi is számít luxusfogyasztásnak? A luxus a minőséget jelenti vajon? Luxus-e például az, ha valaki vesz egy márkás női táskát, amit nem csak egy évig tud használni, hanem öt évig, és csak azután vesz egy újat, amíg más öt olcsó táskát elkoptat? A miniszterelnök konkrét példaként említette az ékszereket, mint luxuscikkeket. Felmerül a kérdés, valóban luxusfogyasztásnak minősül, ha valaki házasságkötése alkalmából jegygyűrűt vásárol? Vagy, ha a nyugdíjas az unokája ballagására, esküvőjére egy szép arany ékszert ajándékoz? - sorolja a megfontolandó kérdéseket Angyal József. Véleménye szerint luxusnak inkább a pazarló költekezést lehet nevezni. A korábban említett példánál maradva luxusnak számíthat az, ha valaki első osztályú étteremben eszik rántott húst. Ebben az esetben azonban - mint korábban említettük - a magasabb ár miatt ugyanakkora áfakulcs mellett összegszerűen több adót is kell fizetni.

A luxusfogyasztás határát ugyanakkor nem lehet értékhatárhoz kötni. Ha a magyar kormány esetleg az ár alapján különböztetné meg a termékeket a rájuk rakódó áfakulcs szempontjából, akkor megsértené az EU egyik fontos, a termékek, szolgáltatások szabad áramlására vonatkozó alapelvét, és beavatkozna a piaci folyamatokba - ecseteli az okleveles adószakértő.

Véleménye szerint a luxusáfától semmivel sem lesz igazságosabb a magyar adórendszer. Továbbra sem ért egyet azzal az adókoncepcióval, hogy a forgalmi adóztatást kívánja előnyben részesíteni a kormány a munkát terhelő adókkal szemben. Az adózási rendszer évek alatt kialakult, amiben volt egy egészséges egyensúly a jövedelemadók, forgalmi, illetve vagyoni típusú, valamint a helyi adók között. A forgalmi típusú adók - egyebek között az áfa, vagy akár a telefonadó, illetve a tranzakciós illeték - óriási hátránya, hogy az inaktív rétegeket, így például a munkanélkülieket, a rokkantakat, a tartósan betegeket, a tinédzsereket és a nyugdíjasokat is sújtja.

"Lehet ugyan a tervezett új adónemet luxusáfának nevezni a kommunikáció terén, de forgalmi adó formájában ezt biztosan nem lehet megvalósítani" - mondta el az Adó Online-nak Hegedüs Sándor, az RSM DTM Hungary Zrt. adóüzletág vezetője. Kézenfekvőnek tűnik, hogy akár a telekomadó példájára különadót vezessenek be egy-egy megadott termékre, megadott értékekkel és egy megadott kereskedelmi ponton.

Vélhetően csak a kereskedelmi lánc végén adóztatna a kormány. A gépkocsi esetében például az autóértékesítőkre vetnének ki plusz adóterhet. Ez a megoldás véleménye szerint nem sérti az európai jogokat. Az Európai Bíróságnak a korábban a helyi iparűzési adóval kapcsolatos döntése nyomán egyértelművé vált, mit számít az uniós normák szerint forgalmi adónak. Az európai direktíva csak egy forgalmi adót engedélyez, az pedig az áfa. A forgalmi adóra vonatkozó négy ismérv a következő: általánosan a termékek, szolgáltatások széles körére kivetik, összege arányos a termékek, illetve a szolgáltatások árával, az értékesítés minden fázisában megjelenik a láncban, az előző szakaszban megfizetett adó a következőben levonhatóvá válik. Ha tehát a "luxusáfát" úgy vezetik be, hogy csak az utolsó fázisban teszik rá az adófizetési kötelezettséget, akkor az vélelmezhetően nem ütközne az európai jogba.

Adótechnikailag tehát be lehet ezt vezetni, azonban adóbevételi szempontból a döntés aligha érné meg, hiszen már a 27 százalékos áfa mértéke is olyan magas, hogy a fogyasztókat arra készteti, hogy amennyiben lehetséges, inkább az országhatáron kívülről vásárolják meg a nagy értékű termékeiket - jegyzi meg Hegedüs Sándor.

Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers tanácsadó társaság cégtársa is elképzelhetően tartja, hogy az ágazati különadók mintájára hoznák létre a luxusáfát, de hngsúlyozza: érdemben csak a konkrétumok és a jogszabály ismeretében lehet majd többet mondani. Annyi azonban bizonyos, hogy - bár nem tudni a pontos szabályozást -, ha áfa típusú adó lenne az új közteher, akkor "aggályok merülhetnek fel" - fogalmaz a szakértő.

A politikai szándék világos - szögezte le az Adó Online-nak Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adószakértője. Emlékeztetett arra, hogy a mostani Fidesz-kormány első intézkedései között törölte el a nagy értékű vitorlásokra, jachtokra, más gépjárművekre fizetendő vagyonadót, így az egykulcsos személyi jövedelemadó rendszer mellett csak a fogyasztást terhelő adókkal tud operálni. Ennek az állambevételi funkciója azonban erősen megkérdőjelezhető.

http://www.penzcentrum.hu/adozas/igy_nezhet_ki_a_kormany_legujabb_adoja_tenyleg_k ell_ez_nekunk.1037356.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_cam paign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kíváncsi vagyok, a 2010-es fideszes szavazók közül hányan
  2013-08-12 22:43:23, hétfő
 
 
Nem tudni miért, de nálam egy talán nem is olyan fajsúlyos hír szólaltatta meg a vészharangot, hogy itt mégis többről van szó. Szeptemberben lép hatályba egy törvénymódosítás a nagyszerű Pintér Sándor nevével fémjelezve, melyben az áll, hogy ha a közmunkás privát szférájában nincs rendben a kiskert vagy kerítés előtti rész, vagy a lakás belseje, akkor egyszerűen ki kell rúgni.

Bazmeg, közmunkásnak lenni nem alamizsna. Ezek az emberek napi 8 órát dolgoznak, mégpedig havi 49 ezer forintért. Ezek az emberek nem társadalmon kívüliek. Hogyan képzeli magáról egy magát demokratának gondoló politikus, hogy megteheti, hogy ilyetén módon kategorizáljon állampolgárokat?!

Az egyik olvasata a dolognak az, hogy a közmunkásra a jelenlegi hatalom másodrendű polgárként tekint, olyan rabszolgaként, akinek kevesebb joga van, mint egy ,,normális" embernek, dolgozónak. Csak így magyarázható, hogy csak őket lehet ellenőrizgetni, a közszférában dolgozókat pedig például nem. Mondjuk félő, hogy most csap a fejéhez valamely minisztériumi főfasz, és várhatóan hamarosan kiterjed szélesebb társadalmi rétegekre a rendelkezés. Természetesen a morális északra hivatkozva.

Másrészt, ha valami gránitba ágyazza a középkori hűbéri viszonyokat, akkor az pont az ilyen szabályozás. Képzeljük el a gyakorlatban a dolgot: a helyi kiskirály amúgy is kényére-kedvére dolgoztatja a közmunkásokat, de ezentúl simán megfenyegetheti őket, hogy ,,úgy látom, nem elég tiszta a kerted."

Kíváncsi vagyok, a 2010-es fideszes szavazók közül hányan gondolták, hogy ilyen országban akarnak élni, csak remélni tudom, hogy kevesen. Arról nem is beszélve, hogy milyen jogon megy be bárki egy magyar állampolgár lakásába, hogy ellenőrizzen ott bármit. Szégyen és gyalázat!



Forrás: Tétényi Éva, Facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Heti Mutyimondó: kire kacsintott a héten Simicska?
  2013-08-12 22:05:50, hétfő
 
  Heti Mutyimondó: kire kacsintott a héten Simicska?

Állami korrupciós képzés közszolgáknak, a felcsúti kisvállalkozások országos sikere, az ufókutatás lehetőségei az információszabadság törvényben és egy előre bejelentett karaktergyilkosság. Mong Attila lapszemléje.


Újabb lépések várhatók a korrupcióellenes harcban - jelezte Rétvári Bence parlamenti államtitkár az antikorrupciós civil munkacsoport múlt heti ülése után, vagyis jobb lesz, ha minden rosszra felkészülünk a következő hónapokban. Ez a kormány megvédi a korrupciót, bármi áron! Már az is elég baljóslatú, hogy a bejelentést egy olyan civilnek csúfolt munkacsoport ülésén tette az államtitkár, amelyben tavasz óta csak a korrupt “civilek", értsd csak a kormány kegyelméből, támogatásaiból élő és a kormánypolitikát a mindennapokba átültető civilek vesznek részt, miután a komolyak (Transparency International, atlatszo.hu, K-Monitor) még a Lex Átlátszó-val kapcsolatos viták idején kivonultak. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy a hírt közlő Magyar Nemzet Online folyamatosan villódzó Közgép-hirdetéseket helyezett a tudósítás mellé. Stílusosan. (Persze telik az újabb megnyert 75 milliárdból.

Ennyi erővel egy kacsintós Simicska képet is kitehetnének a hírek mellé, de tényleg. A képmutatásnak és a pofátlanságnak valóban nincsen határa. Nézzük, mi történt a héten!

A nagy korrupció ellenes harc részeként (kapaszkodjanak meg!) korrupció-megelőzési és etikai tréningeket tartanak több ezer szerencsétlen kormányhivatalnoknak, közigazgatási vezetőnek, akiknek a tréningek előtt és után lényegében a korrupció menedzselése a munkaköri feladata. A fejükön azok ülnek, akik akik rabul ejtették a magyar államot, akik két kézzel lopnak a közösből és akik az állam gépezetét arra használják, hogy egy szűk fideszes elit gazdagodjon.

Erre csodálatos példa a trafikmutyi, amelynek legújabb fordulata az, hogy a dohányboltoknak hamarosan naponta kell jelentést küldeniük az őket felügyelő állami cég központjába arról, hogy hány doboz Symphonia fogyott aznap. A gyanú szerint ennek egyetlen célja a kedvenc dohány nagykereskedő cég helyzetbe hozása, amelyik így majd gyorsan tud a helyszínre érkezni pótolandó a kifogyott készletet. A trafikokkal egyébként alaposan átrajzolja a kiskereskedelmet a Fidesz: az már korábban kiderült, hogy a cigiárusítási jogot elvesztő kisboltok tönkremennek, a jelek szerint zárnak az újságosstandok is, és ne legyenek kétségeink a további fordulatokat illetően, főleg, hogy kiderült: a kötelezően lecserélendő pénztárgépek egy része egy korábbi Közgép-érdekeltségű cégtől érkezik. További érdekességek az ügyben: a Sziget dohányboltját egy olyan csoport működteti, amely trafikokat felügyelő állami cég vezetőjéhez van bekötve, a Borsodban vásárolt cigi után Felcsúton csörög a kassza, az első ijedelem után pedig kiderült, hogy nem Rogán Antal haverjáé az a trafik, amelyet kiskorúak kiszolgálása miatt zártak be.

A képmutatás fantasztikus terepe a foci is, amelynek géniusza, a miniszterelnök olvashatatlanul hosszú interjút adott (összefoglaló itt) a témában a Puskás Akadémia internetes oldala számára, tele jelképesen ránk nevetgélő, ránk kacsingató Simicska Lajosokkal. Miközben ugyanis jól tudjuk, hogy társasági adókezdveményből épül a felcsúti stadion, több százmilliót költenek egy másik falusi létesítményre, Orbán Viktor simán azzal büszkélkedik ebben az interjúban, hogy magánadományokból fejlődik az ágazat, beleértve a Puskás Akadémiát is. Az állami pénzen túl persze pont azoknak az oligarcha-tulajdonban lévő magáncégeknek az adományaiból, akik azért áldoznak, hogy jóban legyenek vele, és mondjuk ne darálják le egyik napról a másikra az iparágukat, ha nem jól viselkednek. (A stadion-kremlinológia gyöngyszeme itt olvasható.)

A Sanoma médiavállalat első embere, Szabó György valószínűleg már ezerszer megbánta, hogy nem került be a Videoton VIP páholyába és nem kvaterkázott békésen Orbán Viktorral. Most ő egy előre bejelentett karaktergyilkosság áldozata. Nem tudjuk pontosan mit vétett, de a vétke nagy lehet, hiszen a Fidesz a héten - a lakájmédiát is felhasználva - az ötvenes éveket is megszégyenítő összehangolt karaktergyilkosságba kezdett ellene, mert “kommunista", mert “médiabáró", mert a kormány megbuktatására készül, miközben valószínűleg szegényre csak rákacsintott Simicska Lajos. A spekulációk szerint az eladósorban lévő cégére vetett szemet a Fidesz egykori pártpénztárnoka, és a TV2 megvásárlásáról folyó tárgyalások idején már a hírek szerint sikerrel alkalmazott fenyegető stratégiát alkalmazza ellene, amelynek célja kizárólag a portéka árának lenyomása.

Én komolyan nem értem szegény Szabó Györgyöt, miért nem figyelt oda jobban. Beszélhetett volna üzletember társaival, akik simán elmondták volna neki, hogy Simicska kacsintása egyáltalán nem halálos, csak tudni kell vele bánni. A héten a Figyelő írt hosszasan, hogy milyen jól menedzseli ezt a pillantást Spéder Zoltán, Csányiról régóta tudjuk, hogy profi (újabban még a horvátokat is az ujja köré csavarja, hogy kimentse haverját, Hernádi Zsoltot a korrupiós botrányból) Széles Gábornak pedig elvileg pár Ikarus busz is elég a boldogsághoz (igaz most éppen emiatt nyafog.)

További érdekes olvasnivaló itthonról és külföldről:

Munkahelyen tilos a pia, kivéve, ha az ország ügyeiben kell dönteni: a Parlament büféjében simán lehet alkoholt venni, és a képviselőket szondáztatni se szabad. Részegen a jobb törvénykezésért!

Fejeseknek áll a világ. Négy év alatt készer annyi állami vezetőnek jár luxuskórházi ellátás, mint korábban. A fizetésüket ugyan korlátozzák, de jutalomra és prémiumra milliárdokat lehet kifizetni szabadon. Ugyanakkor Nagy Britanniában a hasonló nagy összegű kifizetések miatt vizsgálat indult.

Fejlődnek a magyar kis- és középvállalatok, elsősorban persze Felcsúton, ahol 800 milliós osztalékot fizetett ki Mészáros Lőrinc cége. A kft. a kormányváltás óta megötszörözte a bevételeit.

A közadatigénylés új távlatait nyitották meg az ufó-kutatók: szövetségük az ufó-megfigyelésről szóló aktákat kérte ki a honvédségtől, de nem kaptak semmit, mert állítólag nincsenek ilyen dossziék. Nyilvánvaló, hogy titkolják.

Egy kalandos magyar cég, az EMFESZ leányvállalatának egyik vezetője ellen Lengyelországban folyik korrupciós eljárás, egy román bűnszervezet vezetőit pedig nálunk kapták el.

Két érdekes számadat: 900 millió forintból levelezgetett velünk Orbán Viktor, és havi 350 ezer forintot, utiköltséget és teljes ellátást kapnak azok a fiatalok, akiknek távoli, sokszor egzotikus országokba emigrált magyarokat kell meglátogatni. Állami álommeló, a mi pénzünkből.

A tankönyvterjesztés után hamarosan a tankönyvkiadásra is ráteheti a kezét az állam, a célpont a piac második legnagyobb szereplője, egy magyar tulajdonú vállalkozás.

A jól működő információszabadság-törvénnyel rendelkező országokban nagyobb eséllyel jobban működik a demokrácia, kisebb a korrupció és elégedettebbek az emberek - mutatta ki egy kutatás.

(Az illusztrációhoz az eredeti fotót Németh Dániel készítette.)


http://atlatszo.blog.hu/2013/08/12/heti_mutyimondo_kire_kacsintott_a_heten_simics ka
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Másfélszeresére nőtt az állami vezetők száma
  2013-08-12 22:00:05, hétfő
 
  Másfélszeresére nőtt az állami vezetők száma


ma, 03:00 propeller.hu

Hiába mondta Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben a kormányalakításkor, hogy eljött az idő a karcsúbb kormányzásra, jóval több állami vezetője van az országnak, mint az előző ciklusokban - írja a Blikk.

A lap hétfői számában arról ír, hogy múlt héten már 75-re nőtt a helyettes államtitkárok száma, miután a kormányfő egy újabb vezetőt nevezett ki: van már a zöldgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár is a kormányzatban Hizó Ferenc személyében.

Így jelenleg 122 államtitkári és helyettes államtitkári poszt van, a kormány- és miniszteri megbízottakkal és biztosokkal együtt 221 vezető segíti a kabinet munkáját.

A kormánymegbízottakat és a miniszterelnöki, valamint miniszteri biztosokat szinte számba sem lehet venni, olyan gyakorta neveznek ki új biztosokat valamilyen fontos vagy kevésbé fontos feladat ellátására. A Blikk számításai szerint jelenleg 89 ilyen biztos, illetve megbízott segíti a kormány munkáját, igaz, egy részük ezért nem kap külön díjazást.


http://propeller.hu/szorakozas/2758090-masfelszeresere-nott-allami-vezetok-szama
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs elszámoltatás, nincs egymillió új munkahely, nincs köz
  2013-08-12 21:30:20, hétfő
 
  Nincs elszámoltatás, nincs egymillió új munkahely, nincs közbiztonság
2013. február 28., 11:22

Teltházas lakossági fórum Egerben

Vagyis: nincs elszámoltatás, nincs egymillió munkahely és nincs közbiztonság. A Jobbik folyamatosan tart lakossági fórumokat, hogy minél közvetlenebbül tartsák a kapcsolatot az emberekkel.

A jelenlegi kormányzat a kétharmados többséget az ígéreteinek köszönheti. Azt mondták, két hét alatt rendet tesznek, nem tették, már Egert sem kerüli el a bűnözés - fogalmazott Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Jogos elvárás szerinte a munkahelyteremtés, amit a Fidesz szintén megígért. Tíz év alatt egymilliót. Mirkóczki úgy véli: még a meglévőket sem sikerült megőrizni. Most mínusz 50-60 ezer munkahelynél tart a kormány.


http://www.youtube.com/watch?v=ALWZReQp-z8&feature=player_embedded

Úgy érzik, várták az elszámoltatást is a választók a Fidesztől. Mirkózczki úgy fogalmazott: azok a politikusbűnözők, akik az országot ide juttatták, kapják meg a méltó büntetésüket.

Folyamatosan tart lakossági fórumokat a Jobbik - számolt be az országgyűlési képviselő. Másként nem is tudnák tartani a kapcsolatot a választókkal, hiszen az országos média hallgat a Jobbikról - emeli ki.

Keszthelyi Valéria
TV Eger nyomán - egerjobbik.hu


http://jobbik.hu/hireink/nincs-elszamoltatas-nincs-egymillio-uj-munkahely-nincs-k ozbiztonsag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország mint zsidó gyarmat - Csatáry László emlékére
  2013-08-12 21:16:08, hétfő
 
  2013-08-12. 20:40
Magyarország mint zsidó gyarmat - Csatáry László emlékére

A halálba kergettek, ha úgy tetszik meggyilkoltak egy idős magyar bácsit, Csatáry László egykori csendőrtisztet. A gyilkos egy bizonyos Efraim Zuroff nevezetű zsidó csatornapatkány, aki immár néhány éve, az ún. Simon Wiesenthal Center képviselőjeként garázdálkodik itt, ősi magyar földön, utasít, számonkér, fenyeget mindenkit, aki valós vagy állítólagos második világháborús tevékenysége miatt nem tetszik ennek az aberrált szadista gnómnak.

Zsidó csatornapatkány
Ez az emberformájú főemlős a magyarság és minden jó érzésű ember körében igazán gyűlöltté 2011 szeptemberében vált, amikor talmudista őrjöngésének és elmebeteg bosszúvágyának következtében elhunyt egy másik idős magyar ember, Képíró Sándor volt csendőr százados, akit első fokon még a Fővárosi Bíróság is felmentett. Akkor ez a zsidó csatornapatkány Facebook-oldalán a következő nyilatkozatot tette: ,,Talán az egyetlen vigasz Képíró borzasztóan frusztráló halálával kapcsolatban - amely azelőtt következett be, hogy a fellebbezés megmásíthatta volna a botrányos felmentő ítéletet -, hogy az ügyvédje szerint az ellene folytatott per rossz hatással volt az egészségére".

Képíró Sándor, a talmudista őrjöngés korábbi áldozata
Másik áldozata, a minap elhunyt Csatáry László megölésével kapcsolatban pedig ,,mély csalódottságának" adott hangot hétfőn Efrájim Zuroff és a Simon Wiesenthal Központ amiatt, hogy az idős férfi úgymond ,,megmenekült az igazságszolgáltatástól". Természetesen jó talmudista örökség szerint Zuroffék össze-vissza hazudoztak Csatáry László perében is. Így a Simon Wiesenthal Központ állítása szerint kulcsszerepe volt abban, hogy körülbelül 300 ezer zsidót Kassáról az ukrajnai Kamenyec-Podolszkijba deportáltak, ahol 1941 nyarán ,,majdnem mindegyiküket meggyilkolták". Az az aprócska tény a legkevésbé sem zavarta ezt a zsidó csatornapatkányt, hogy Csatáry a jelzett időpontban nem is Kassán teljesített szolgálatot.

A 99 éves Csatáry bácsi
A fő vádpont azonban az volt a tisztességben megőszült magyar aggastyán ellen, hogy 1944 tavaszán Kassán rendőrparancsnokként részt vett több mint 15 ezer zsidó Auschwitzba deportálásának megszervezésében is. A teljességgel szavahihető héber ,,túlélők" elmondása alapján Csatáry ,,szadista volt", aki ,,kutyakorbáccsal verte" a deportálására váró embereket, s nem hagyta, hogy egyes tehervagonok oldalára ablakot fűrészeljenek.
A holokauszt-történelem és a zsidó szenvedéstörténet visszatérő toposza a ,,kutyakorbács motívum". Az ugyancsak minden kétségen felül álló igazmondásukról elhíresült zsidó munkaszolgálatosok egybehangzó elmondása alapján Jány Gusztáv vezérezredes a doni katasztrófa után őket tökrészegen ,,kutyakorbáccsal" verte. Még szerencse, hogy nem szakadt le a tárgyalóterem mennyezete. Jányról köztudott volt ugyanis, hogy antialkoholista. De maradjunk a ,,kutyakorbácsnál" mint visszatérő mesei kelléknél. Ugyanis ilyen a magyar paraszti kultúrában és gazdaságban egyszerűen nem létezett. Végre megmondaná valaki tehát a ,,túlélők" vagy az ,,utolsó esélyesek" közül, hogy mi a jó nyavalya ez a kutyakorbács? Ráadásul egy magyar katona- vagy csendőrtiszt kezébe hogy a fészkes fenébe kerülhetett?

Szegény Csatáry Lászlót az ellene folyó gyalázatos perrel párhuzamosan ítélőszék elé citálták egy másik abszurd büntetőügyben is. Bizonyos ,,holokauszttúlélők" ugyanis pert indítottak a magyar állammal, a MÁV-val és a Rail Cargo Hungariával szemben Washingtonban még 2010-ben.
A vád tárgyát az képezte, hogy a második világháború idején a MÁV-alkalmazottak ,,együttműködtek a nácikkal a zsidók kiirtásában", vagyis elszállították őket németországi koncentrációs táborokba. Állításukat egyebek között olyan megdönthetetlen hitelességű, egzakt bizonyítékokra alapozzák, miszerint a magyar vasutasok szolgálati fegyvereikkel (sic!) lelőtték a végletekig legyengült deportálandó személyeket. Közismert, hogy a MÁV-alkalmazottak azóta is lőfegyvert viselnek, erről bárki meggyőződhet, aki akár csak egyszer is utazott már hazánkban vonattal.
Az igazán lényeges, nemzetközi jogi és diplomáciai problémafelvetéshez azonban most érkeztünk el. Addig rendben lenne a dolog, hogy a vérszomjas zsidó csatornapatkány Zuroff a talmudista örökség szerint gyilkolni akar, keresztény vérért zihál tébolyában, mint Shakespeare Shylockja. Ellenben nem kerülhetjük meg két súlyos kérdésnek a megfogalmazását. Egyfelől, vajon miért ugrik a magyarországi ügyészség és bíróság pincsikutyaként a Simon Wiesenthal Center által kreált ügyekre? Kik ezek a zsidók? Milyen nemzetközi jogi alapon pofázhatnak bele bármely állítólagosan szuverén állam működésébe, annak belügyeibe és utasíthatják annak hatóságait? S az érintett államok illetékes szervei egyáltalán miért vesznek tudomást ennek a héber szabadidős civil szervezetnek bármely megnyilvánulásáról, egyáltalán létezéséről? Másfelől, vajon ezt a zsidó csatornapatkány Zuroffot mi a csudának nem vágták már ki ebből az országból úgy, hogy a lába Tel-Avivban vagy New Yorkban érjen földet? S miért nincs rég kitiltva örökre Magyarországról? Milyen alapon szívhatja és ronthatja hazánk levegőjét?
A válasz prózaian egyszerű. Magyarország ma: zsidó gyarmat. Már rég felvásárolták a felvásárlók. Minden ún. hatalmi faktort, állami hatóságot a zsidó globális titkos politikai és okkult szervezetek, páholyok irányítanak. Hát, magyar testvéreim, ezért...
Lipusz Zsolt - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/116253/#ixzz2bmfYFJbE
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A valódi függetlenség (Erőteljes, hosszan tartó taps és élje
  2013-08-12 21:11:15, hétfő
 
  A valódi függetlenség (Erőteljes, hosszan tartó taps és éljenzés)

Nyolc hónappal a jövő évi választás előtt a magyar kormány bejelentette: visszafizette az IMF-hitelt. A történelemben volt már ilyen. Az akkori bejelentésből idézünk.

Ezekben a napokban megvalósult az Ország teljes gazdasági és politikai függetlensége! (Erőteljes, hosszan tartó taps és éljenzés)

Hosszú történelmében először az Országnak nincs már külső adóssága, nem fizet sarcot senkinek, és valóban független - gazdaságilag és politikailag is! (Erőteljes, hosszan tartó taps és éljenzés; Hosszasan skandálják: Vezető-Párt!, Vezető és a nép!)

Amikor arról döntöttünk, hogy visszafizetünk minden külföldi adósságot, abból a tényből indultunk ki, mely szerint csak így fogjuk tudni megvalósítani a Pártnak a sokoldalúan fejlett szocialista társadalmat célul tűző programját, és megteremteni a feltételeket az Ország határozott haladását a kommunizmus felé!

Javaslom a párt Központi Bizottságának, hogy határozatban mondjuk ki: a jövőben senki se folyamodhasson külföldi hitelért, az ország teljes fejlődését valósítsuk meg saját eszközökkel! (Erőteljes, hosszan tartó taps és éljenzés)

A tapsot a javaslat jóváhagyásának tekintem. (Erőteljes, hosszan tartó taps és éljenzés; Hosszasan skandálják: Vezető-Párt!, Vezető és a nép!)


Ország: Románia

Párt: Román Kommunista Párt

Vezető: Nicolae Ceausescu

Dátum: 1989. április (nyolc hónappal a bukás előtt)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1500 dolgozójától búcsúzik el a Dunaferr
  2013-08-12 21:06:56, hétfő
 
  2013-08-12. 16:09
1500 dolgozójától búcsúzik el a Dunaferr

Rövidesen megkezdődik a létszámleépítés az ISD Dunaferr Zrt.-nél a korábbi tulajdonosi terveknek megfelelően, a dolgozói létszámot 1500-zal csökkentik - közölte a vállalat menedzsmentje hétfőn.
A bejelentést a tulajdonosok képviseletében Oleg Mkrtchan, az ISD Korporáció vezérigazgatója, az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának tagja és Evgeny Potapov, az ISD Korporáció gazdasági vezérigazgató-helyettese tette múlt pénteki dunaújvárosi látogatásuk alkalmával - írta közleményében a Dunaferr.
A tulajdonosok "költségoptimalizálási programja" a munkavállalói létszám 1500 fős csökkenésével jár, ez magába foglalja a cégcsoport tagvállalatainak létszámcsökkentését és a kölcsönzött munkaerő számának "optimalizálását" is. A vezetés 2013. augusztus 15-ig elindítja ennek érdekében a szükséges hivatalos eljárást - ismerteti a közlemény.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/116245/#ixzz2bmd9qeoC
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bertha Szilvia: Vörösiszap
  2013-08-12 21:05:52, hétfő
 
  Bertha Szilvia: Vörösiszap
2013. augusztus 12. 16:31
Hunhír.info

A Jobbik álláspontja szerint Magyarország számára az egyik kitörési pontot éppen a hazai értékes kőzet-és ásványkincs vagyon kitermelése és nyereséges felhasználása jelentheti. A vörösiszap katasztrófa másodlagos hatása pedig nem jelentheti a hazai bauxitbányászat végét. Lett volna elég idő átgondolni a helyzetet és a lehető legjobb megoldást megtalálni.

A héten megjelent hírek alapján megkezdi csoportos létszámleépítését a felszámolás alatt álló Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. 2013 végéig, csaknem háromszáz dolgozót küldhetnek el a gyárból, mivel július végével megszűnt a bauxit-feldolgozás Ajkán. Sőt, további több ezer embernek kerülhet veszélybe a megélhetése, hiszen másodlagos hatásként sok korábbi beszállító vállalkozás mehet csődbe.

Mindez ebben a térségben - ahol a munkaerő-piaci adatok szerint amúgy sem túl rózsás a helyzet -, komoly gondokat okozhat, amellyel úgy tűnik, a kormány egyáltalán nem kíván foglalkozni. Vagy legalábbis ügyesen leplezi a helyzet megoldására kidolgozott terveit, ha egyáltalán léteznek ilyenek. Pedig a katasztrófa óta immáron közel 3 év eltelt és arra mindenki számíthatott, hogy a súlyos bírságok, kártérítések csődhelyzetbe hozzák az addig nyereséges céget, amely a bányászattal együtt közvetetten 6000 embernek adott munkát. Sajnos a kormány részéről - az eddigi tapasztalatok alapján - várhatóan csak az óriási médiakampánnyal kísért akciókra számíthatunk, átmeneti jellegű foglalkoztatásra, értelmetlen képzésekre, esetleg közfoglalkoztatási programokra, amelyekkel legfeljebb csak az időt lehet húzni, de tartós megoldást nem fognak jelenteni.
További súlyos kérdéseket vethet fel az is, hogy a korábban jól prosperáló cégnél dolgozó munkavállalók százainak, akik vélhetően semmiben sem felelősek a katasztrófáért, miért kell kollektív büntetésként állásaikat, megélhetésüket elveszíteniük? Vélhetően sokan élnek közülük pont abban a térségben, amelyet az iszapfolyó elsöpört, ráadásként most még a munkahelyüket, egzisztenciájukat is elvesztik.

A Jobbik álláspontja szerint Magyarország számára az egyik kitörési pontot éppen a hazai értékes kőzet-és ásványkincs vagyon kitermelése és nyereséges felhasználása jelentheti. A vörösiszap-katasztrófa másodlagos hatása pedig nem jelentheti a hazai bauxitbányászat végét. Lett volna elég idő átgondolni a helyzetet és a lehető legjobb megoldást megtalálni arra, hogy a felelősök felkutatása és megbüntetése mellett, a bauxitbányászatot és a ráépülő ipart megtartva, továbbra is biztosítsák a térségben élők megélhetését. Sajnos, ismételten bebizonyosodik az, hogy a multikkal kötött látványos és álságos stratégiai megállapodásokon, a teljesen fölösleges és pénzpocsékló munkaerő-piaci programokon, valamint az elképesztő cinizmussal folytatott sikerpropagandán kívül, a Fidesznek ötlete sincs arra, hogy miként kezelje a munkavállalók helyzetének romlását, amelyet közvetve, vagy közvetlenül pont ő maga idézett elő.

Talán senki sem számított arra a vörösiszap-katasztrófa szomorú és tragikus napjaiban, hogy ebben a következmények nélküli országban a valódi felelősök helyett, pont az egyszerű munkavállalók és a térségben élők lesznek először megbüntetve.

Bertha Szilvia
A szerző a jobbik szakpolitikusa, országgyűlési képviselője

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=67588
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 397
  • e Hét: 736
  • e Hónap: 4481
  • e Év: 157977
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.