Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Alfa-Omega keresztény közösség
  2013-08-14 11:30:06, szerda
 
  Link


Biblia Link Link Keresztény közösségi oldal

Szeretettel invitállak a BreakChain közösségi oldalára, ahol áldott közösség és különböző anyagok várnak téged. Több ezer hallgatható dicsőítés, tanítások, letölthető prezentációk, kották, imaszoba, hirdetés, receptek, viccek és még sok más.


"Te vagy az én erőm, rólad zeng énekem. Erős váram az Isten, az én hűséges Istenem!"

Zsolt 59:18.
 
 
0 komment , kategória:  Alfa-Omega Keresztyén Közösség  
Minden élet számít !
  2013-08-14 08:37:42, szerda
 
  ,,Az Úr nem azokra a dolgokra néz, amelyekre az emberek. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van." (1Sám 19,7)




Minden élet szent. Az ,,egyes életek többet érnek, mint mások" felfogás okozta a holokausztot. Hitler gondolkodásmódja ez volt: "egyes emberek fontosabbak mint mások, ezért pusztítsuk el a gyengét, a beteget, az öreget és mindazokat, akikkel nem értünk egyet!" Még ma is látjuk ezt a felfogást várandós fiatal pároknál, akik miután megtudják, hogy babájuknak valószínűleg születési rendellenessége lesz, rögtön számításba veszik az abortuszt.

Ha minden hiányossággal rendelkező magzatot elvetéltek volna, te sem születtél volna meg. Mert neked is vannak hiányosságaid! Mindenki fogyatékos, csak épp nem ismered be. Vannak érzelmi fogyatékosságaid, és olyan félelmeid, amelyekről még a feleségednek sem beszélsz, mert halálra ijesztenek. Érzelmi fogyatékosságod lehet például az a gondolat, hogy nem vagy olyan okos, mint mindenki más. Na és persze fizikai hiányosságaid is vannak. Észrevetted már, hogy nem minden működik a testedben jól? Ezért nem indultál az Olimpián. Mindannyiunknak vannak hiányosságaink és problémáink.

Ki dönti el, hogy a te fogyatékosságaid nem annyira nagyok, hogy megszabaduljanak tőled? Ismersz olyan családot, akiknek hátrányos helyzetű - autista, szellemileg visszamaradott vagy testileg fogyatékos, speciális szükségletű gyerekük van? És kevésbé szeretik azt a gyereket? Nem! Sőt, jobban szeretik! A Biblia azt tanítja, hogy Isten szereti a gyengét, a beteget és a hátrányos helyzetűeket. Szükségünk van arra, hogy az ilyen emberek jelen legyenek az életünkben, hogy megtanuljuk az önzetlenséget.

Mindig meg kell védnünk az élet szentségét. Miért? Mert feltárja Isten céljait és megmutatja az Ő dicsőségét.

Értékes vagy, attól függetlenül, hogy ki vagy és milyen vagy. És ugyanígy értékes minden gyermek is.

A Biblia azt mondja, hogy Isten felelősséget vállal minden genetikai hibánkért. Tudtad ezt? Nem azokról a problémákról van szó, amelyeket mi okoztunk magunknak a túlzott evéssel, dohányzással vagy ivással, hanem azokról a genetikai elégtelenségekről, amelyekről nem tehetünk, de az énünk része.

A Biblia azt mondja az 1Sám 16,7-ben: ,,Az Úr nem azokra a dolgokra néz, amelyekre az emberek. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van."

Isten felelősséget vállal a hibáinkért, mert Ő nagyobb perspektívából látja az embert, mint mi magunkat. Ő azt is látja, amit te nem. És Ő minden embert szeret, akit megteremtett, mert látja benne azt a lehetőséget, hogy megteszi azokat a nagy dolgokat, amelyeket Ő eltervezett számára.

Isten nem hasonlít téged senki máshoz. Csak a saját képességeidhez és adottságaidhoz fog mérni. Nem az a célom, hogy a világ legjobb lelkésze legyek. Nem is próbálok az lenni. Az a célom, hogy a lehető legjobb lelkész legyek, aki én lehetek, felhasználva az Istentől kapott tehetséget, hátteret, lehetőségeket és ajándékokat. Ezt fogja számon kérni Isten rajtam.

Beszéljünk róla:

Te eddig kihez hasonlítottad magad? Milyen tulajdonsága miatt gondolod, hogy az az ember jobb, mint te, vagy Isten jobban szereti őt, mint téged?
Elég neked, ha tudod azt, hogy Isten szentnek tartja az életedet? Miért igen, vagy miért nem?
(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 08. 07)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 2570
  • e Hónap: 10277
  • e Év: 59842
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.