Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Sipos Edit 38 éves - elhunyt vízilabda válogatott tagja
  2013-08-15 21:38:35, csütörtök
 
  Sipos Edit 38 évesen - 2013.08.13 elhunyt vízilabda válogatott tagja. A 90-es évek női válogatottjának legendás alakja.
Sipos Edit


A Szentes és a Dunaújváros korábbi klasszis játékosa, az 1994-ben világbajnok női vízi labda válogatott tagja 38 éves volt..
A magyar női vízilabda egyik legnagyobb egyéniségét hosszú, fájdalmas harc után legyőzte a betegség. Sipos Edit, Sipi küzdelméről csak a legutóbbi időkben szerzett tudomást a sporttársadalom, addig csak közvetlen barátjai és családja tudott arról a harcról, amely hosszú évek óta folyt.
Sipi még a nyár elején is úszóversenyek szervezésében jeleskedett Szentesen, úgy, hogy már tudta, minden korábbinál nehezebb időszak következik.
Az egyik legszerényebb, legalázatosabb sportember távozott közülünk, Sipi kedden este hunyt el.
Sipos Edit világbajnok lett 1994-ben, egy évvel kséőbb, 1995-ben Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, de a 2001-es Európa-bajnok csapatban is ott volt. Kétszer szerzett Világkupa-bronzot (1993-ban és 1995-ban) összesen 156 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, 1993-ban megnyerte a BEK-et a Szentessel. Kilenc alkalommal volt magyar bajnok (1990, 1992, 1994-2000), 2000-ben a Magyar Kupát is elhódította. Játszott Olaszországban is Szentes és Dunaújváros mellett, az Athlon 90 és az Origia csapataiban.
........


- A valaha volt egyik legjobb női vízilabdázó hosszú évek óta súlyos betegséggel küzd. Ugyanakkor annyira erős volt az elmúlt években, hogy minderről csak a legközelebbi barátai tudtak. Dolgozott Dunaújvárosban, majd aztán Szentesre tért vissza. Évek óta úszásoktatással foglalkozott, és folyamatosan vitte a helyi egyesületbe a már megtanított gyerekeket. A szentesi versenyek szervezésében is mindig segített, még idén májusban és júniusban is.
- Szörnyű kimondani, de gyógykezeléseire kellett fordítania az úszásoktatással megkeresett összegeket, évek óta. Sipos Edit egészségi állapota azonban nagyot romlott az elmúlt hetekben, jelenleg otthon, családja körében van.
A magyar női vízilabda egyik legnagyobb egyéniségét hosszú, fájdalmas harc után legyőzte a betegség. Sipos Edit, Sipi küzdelméről csak a legutóbbi időkben szerzett tudomást a sporttársadalom, addig csak közvetlen barátjai és családja tudott arról a harcról, amely hosszú évek óta folyt.
A BEK-győztes, kilencszeres magyar bajnok egykori pólós régóta rákbetegségben szenvedett, és életének 38. évében, kedd este már nem tudta tovább folytatni a küzdelmet a halálos kórral

- Amler Zoltán, a Nemzeti Sport vezető szerkesztőjének búcsúja Sipos Edittől:
,,Sipi az angyaloknál
Tudom, nagy csata volt, Sipi. Nem adtad fel soha, harcoltál a végsőkig. Ahogy a medencében is tetted. Azokról a csatákról mindenki tudott. A Margitszigeten ott tombolt ötezer ember 2001-ben az Európa-bajnoki döntőben. Emlékszel? »Sipinyó!« - kiabált neked Faragó mester. Az első fórt a lécre vágtad. De mentél tovább. Zakatoltál. Mindig kettőzött erővel játszottál. A szíved, a nagy szíved vitt előre. Milyen meccs volt, ugye?! Vezettünk, de jöttek, jöttek az olaszok. Félő volt, mi lesz, ha fordítanak. Ám elsült a kezed, 6-5-nél bepattintottad. Majd a csibészes mosoly. A Sipis. Nagy buli volt, utána, nem igaz? De ahogy mesélted, Rómában is megadtátok a módját. Ti, a szentesi lányok már 1994-ben ott álltatok a csúcson a többiekkel. Ott, a világ tetején. Csak egy olimpia hiányzott, ugye? Az a fránya 2000-es palermói selejtező, csak azt tudnánk feledni. Pedig mindent megtettünk, de kevés volt a bor, nemde? Tudom, hogy Olaszországban is mennyire szerettek. Hamar megtanultál a nyelvükön. Figyeltél mindenre, mindenkire. Önzetlenül. A barátjuk voltál. Az igaz barátjuk. A legjobbak közülük tudták, életed legkeményebb meccsét vívod éppen. De nem akartad, hogy nagydobra verjék. Ez nem a csapat, ez a Te meccsed volt. Félidőben még nyerésre is álltál. Az akaraterőd, Istenem! Vitt, vitt előre. Oktattad a gyerekeket úszni. Élvezted, tudom. Mosolyogtál, mint régen. Bizakodtál. De ez az ellenfél, ez a kimondhatatlanul gonosz ellenfél ráerősített. Támadott. Eszement módon. Igyekeztél védekezni, ám túlerőben volt. Hát hol az igazság?! Ebben a csatában nem volt esélyed. Az emlékezetemben akkor is bajnokként őrizlek. Az egyik legaranyosabb bajnokként. Engedelmeddel kedvenc idézeteddel, Voltaire szavaival búcsúznék: Nincs az a rossz, amiből ne születne valami jó.
Szerintem az angyalokat is elkápráztatod.
Isten nyugosztaljon!"

Érmei:
világbajnok (1994)
Európa-bajnok (2001, Budapest), második (1995)
Világkupa 3. (1993, 1995),
junior Eb-3. (1994)
BEK-győztes (1993)
9x magyar bajnok (1990, 1992, 1994-2000)
Magyar Kupa-győztes (2000)
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Orbán Viktor meglepte Hosszú Katinkát
  2013-08-15 11:04:00, csütörtök
 
  Köszönöm Miniszterelnöknek a gyönyörű Herendy tea készletet nászajándékként. Ki kér teát?" - írta Hosszú Katinka
.......


A miniszterelnök egy herendi teáskészletet adott nászajándékként az úszónak, aki a Seychelle-szigeteken megy férjhez a napokban.
Sűrű heteken van túl Hosszú Katinka, klasszis sportolónk. A magyar úszónő előbb a barcelonai vizes világbajnokságon volt az egyik arca a 2021-es, végül sikeres pályázatunknak, majd nyert két aranyat és egy bronzot, ezt követően pedig pihenés helyett a rövidpályás Világkupa-sorozatban villogott, ahol sorra döntötte meg a világrekordokat.
Hosszú a Facebookra két nappal ezelőtt már azt írta, hogy: ,,Most már elég legyen a versenyzésből! - irány a Seychelle-szigetek!"
Nemcsak lazítani mennek edzőjével és szerelmével, Shane Tusuppal a festői környezetbe, hanem azért is, hogy szűk családi körben összeházasodjanak. A 22 éves bajai versenyző és párja öt éve ismerik egymást, július elején jelentették be, hogy összekötik az életüket.
Orbán Viktor miniszterelnök már kedveskedett a jegyeseknek egy nászajándékkal, egy herendi teáskészlettel lepte meg Hosszúékat. Az úszó erről a közösségi portálon tett közzé egy fotót, és egyben meg is köszönte a kedves gesztust.


Örömmel jelentem be, hogy Shane és én úgy döntöttünk, hogy augusztus végen összeházasodunk! - jelentette be Facebook-oldalán Hosszú Katinka az örömteli hírt. Shane Tusup egy éve barátja és egyúttal edzője is világbajnok úszónőnknek.
.......


Az esküvői előkészületekre sok idejük nem marad, hiszen július 19-én kezdődik Barcelonában az úszó- és vízilabda-világbajnokság, ahol Katinka több versenyszámban is érdekelt (200m gyors, 100m hát, 200m hát, 200m pillangó, 200m vegyes, 400m vegyes).
Orbán Viktor, Hosszú Katinka és Borkai Zsolt - Barcelona döntése a 2021 -es Magyaországi vízes VB. ről
...... ......

 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Süssön rád a nap, magasan az égből,
  2013-08-15 10:28:29, csütörtök
 
  Süssön rád a nap, magasan az égből,
Ne zárjon ki téged, senki szívéből,
Mindig szeress, hogy szeretve legyél,
Életedben soha rosszat, mindig csak jót tegyél!
A bánattól ne tarts, tőle sose félj,
Sorsod hogy örülj, és boldogan élj,
Ne tépje semmi, szép életed fonalát,
Ezt kívánja neked, egy távoli jó barát!
/kozma anna lidia/
 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
A csend titokban elmond mindent
  2013-08-15 10:19:33, csütörtök
 
  A csend titokban elmond mindent
Csak figyelned kell, s hinned,
hogy te is megértheted
A csend mélyén hangok rejlenek
Csak hinned kell, hogy te is elérheted

A csend beszél, ha értő szív hallgatja
A mélységek legmélyét is meghallja
A csend hangjai az érintést nem tűrik
Ha látni akarod, azonnal eltűnik
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Nagyboldogasszony
  2013-08-15 09:52:03, csütörtök
 
  Szűz Mária mennybevétele
...... ........... ........... .........


Azokban a napokban Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt megmozdult a magzat, és a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott: ,,Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse? De hogyan lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!"
Mária megszólalt:
,,Magasztalja lelkem az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben!
Mert tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát, lám, ezentúl boldognak hirdet engem minden nemzedék.
Nagy dolgokat művelt velem a Hatalmas, szentséges az ő neve!
Irgalma nemzedékről nemzedékre száll, mindazokra, akik félik őt.
Nagyszerű dolgot tett karja ereje, széjjelszórta mind a gőgös szívűeket.
Lesöpörte trónjukról a hatalmasokat, és felmagasztalta az alázatosakat.
Az éhezőket elhalmozta minden jóval, de a gazdagokat elküldte üres kézzel.
Felkarolta gyermekét, Izraelt, megemlékezve irgalmasságáról, amint atyáinknak megígérte:
Ábrahámnak és utódainak mindörökre!"
Mária ott maradt még körülbelül három hónapig, azután visszatért az otthonába.
Lk 1,39-56


Imádság
Uram, Istenem! Te Szűz Mária lelkét fogantatása pillanatától kezdve megóvtad a bűnöktől és földi élete befejeztével megóvtad testét a romlástól. Irgalmasságodban bízva fohászkodom hozzád: segíts, hogy le tudjam győzni a rosszat magamban, s elhagyjam a bűnös élet útját! A te kegyelmeddel képes vagyok a menny felé törekedni, ahová Fiad édesanyja eljutott. Mária, égi édesanyám, oltalmazz anyai szeretettel az égből, hogy hivatásomat beteljesítve Isten elé állhassak a mennyben, ahol ő irgalmas szeretettel vár minden embert. Tekints rám az égből és segíts megtalálnom az utat, a hit és a szeretet útját, amelyen a mennybe juthatok.


Szűz Mária mennybevételét ünnepli augusztus 15-én a világegyház. A parancsolt ünnep - ami a katolikusok számára misehallgatási kötelezettséget jelent - ősi magyar elnevezése Nagyboldogasszony.
........


Az Egyház szent hagyománya úgy tartja, a Megváltó nem engedte át a földi enyészetnek édesanyja testét, hanem magához emelte a mennyei dicsőségbe. Mária elszenderedésének (latinul dormitio) napját már a VI. században ünnepelték Jeruzsálemben, és a következő évszázadtól Rómában is elterjedt. Az ünnepet Szent István király is megülte, sőt e napon ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába. Ezért nevezzük Krisztus szülőanyját Magyarország égi pártfogójának, vagyis Patrona Hungariae-nak. (Az ünnep még amiatt is kötődik első királyunkhoz, hogy 1038-ban e napon hunyt el.)
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 261 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4898
  • e Hét: 15960
  • e Hónap: 28636
  • e Év: 262383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.