Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Már csupán egy adag kókuszolaj is rendkívül fokozza az agy m
  2013-08-18 21:16:31, vasárnap
 
  Már csupán egy adag kókuszolaj is rendkívül fokozza az agy működését és a kognitív teljesítményt


Elképesztő, hogy kókuszolajat a közelmúltban egészséges olajként fogadták el, miután évtizedekig rágalmazták és “szívroham olajként" bélyegezték meg. Mára már az is kiderült, hogy még az agy egészségi állapotát is javítja.

A kókuszolajban lévő telített zsír egészségtelennek való titulálása része volt az 1950-es alacsony zsírtartalmú élelmiszerfogyasztási mozgalomnak. Ekkor kezdték el a margarin és a hidrogénezett transz-zsírsavak főzéshez és saláta olajokhoz való használatát. Nos, ezekről a közelmúltban bebizonyosodott, hogy valójában nagyon károsak az ember általános egészségi állapotára nézve.

A zsírok különböző típusú trigliceridjei

A vér magas triglicerid szintje mindig is vörös zászló volt az elhízás, a cukorbetegség és a szív-egészségügy kérdéseiben. A legtöbb étrendi zsír hosszú szénláncú triglicerideket tartalmaz (LCT), amelyek nem metabolizálódnak könnyen és zsírlerakódásokat okoznak a testben.

A hosszú szénláncú trigliceridek láncai 14-től 18 szénatomosak. A kókuszolaj azonban közepes szénláncú triglicerideket tartalmaz (MCT). Ezek a rövidebb láncok 5 és 12 szénatomosak, amelyek könnyen metabolizálódnak a májban, ketontestek építéséhez vezetve. A ketontestek helyettesíthetik a glükózt, mint metabolikus üzemanyagot.

Ahogy öregszünk, az agy azon képessége, hogy a glükózt energiává alakítsa csökken, különösen anyagcsere-rendellenességgel vagy inzulin rezisztenciával küzdők esetében. A közepes szénláncú trigliceridek által létrehozott ketonokat az agy viszont fel tudja használni celluláris üzemanyagként, abban az esetben amikor glükóz nem áll rendelkezésre.

Tanulmány: a kókuszolaj fejleszti a kognitív képességet

Már 2004-ben egy tanulmány, amely a “Neurobiology of Aging" című tudományos folyóiratban jelent meg megállapította, hogy a kókuszolaj zsírsavai javították az idősebb emberek kognitív funkcióit, a memóriával kapcsolatos problémákat és még az Alzheimer-kór tüneteit is.

20 kísérleti alanyt tápláltak véletlenszerűen kókuszolajjal, illetve placebóval, váltakozó napokon. Néhányan az Alzheimer csoport tagjai közül egy különleges Alzheimer kognitív értékelő táblázaton jobban teljesítettek mint társaik, és mindenki jobban emlékezett egy írott szövegre egyetlen kókuszolaj adag elfogyasztása után.

Ami ebben igen meglepő, hogy ez nem volt és nem is kellett, hogy hosszú ideig tartó vizsgálat legyen. AZONNALI pozitív kognitív választ és memória eredményeket kaptak egyszeri adag kókuszolaj elfogyasztása után a placebóhoz képest.

Akkor miért nem hozták ezt nyilvánosságra a médiában, és jelentették az orvosoknak? Talán azért, mert a gyógyszeripar most majd megpróbál valami újabb ketontest termelő gyógyszert szintetizálni és szabadalmaztatni a növekvő számú Alzheimer-kóros embereknek?

Egy drámai és igaz történet megerősíti a kókuszolaj hatásosságát

2009-10 körül, MD Mary Newport férjének állapota annyira leromlott, hogy nem tudott egy egyszerű illusztrációt lerajzolni, vagy a napi teendőket elvégezni segítség nélkül.

Mivel a 2004-ben szabadalmaztatott Alzheimer gyógyszer nem volt hatékony, Dr. Newport megpróbálta őt egy új Alzheimer-gyógyszer próbasorozatra rébeszélni. Azonban olyan rossz állapotban volt, hogy nem felelt meg a követelményeknek.

Ezután Mary saját kezébe vette férje ápolását. Felfedezte, hogy az új gyógyszer csak a közepes láncú zsírsavak szintetikus változata volt, ketontestek létrehozására és az agy működésének javítására. Kutatott és rájött arra, hogy a pálma és kókuszolaj is tartalmazza ezeket a zsírsavakat.

Miután férjét kókuszolajjal kezdte etetni, figyelemre méltó visszatérés mutatkozott nála a majdnem teljes demenciából. Képes volt elkezdeni és befejezni feladatokat és visszaemlékezni emberekre, eseményekre.

Dr. Newport megfigyelte, hogy csak két dózis szükséges nyolc óránként, míg a gyógyszer ​​változatot minden harmadik órában be kellett adni.

A 2009-10-es gyógyszeres próbatesztet abban az időben korán leállították, mert kilenc haláleset történt azoknál, akik nagyobb adagban szedték a gyógyszert.

Newport sikere bizonyítja azt, hogy a kókuszolaj mellékhatások nélkül hoz pozitív változást a betegek életébe, nem úgy mint a költséges és káros gyógyszerek. Tapasztalataikat közzétették az interneten is, igy más Alzheimer kórban vagy memóriával kapcsolatos betegségben szenvedő is profitálhat történetükből.

Források:

http://www.naturalnews.com/030373_coconut_oil_Alzheimers_disease.html
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Fincsi! Összezúzott paraziták néhány Danone joghurtban-könny
  2013-08-18 21:11:31, vasárnap
 
  Fincsi! Összezúzott paraziták néhány Danone joghurtban-könnyű és finom és... tetves

(NaturaHirek.hu) Egyes kultúrákban a bogarak fogyasztása természetes dolog, de tudtátok azt, hogy az egyik legmegbízhatóbb joghurt vállalat: a Danone, joghurtjait összezúzott bibortetűvel izesíti? Persze miért is tennék közzé, hiszen természetes eredetű adalékanyagról van szó és mint ilyen, a nemzetközi szigorú minősítési szabályok alól kivételt képez. A szín-adalék neve kárminsav, és bizonyos Danone termékek, a görög joghurt, és a Danimals termékek adaléka.

A vegetáriánusoknak, a vallási okokból fakadó élelmiszer-korlátozásokhoz magukat tartó embereknek, vagy allergiában szenvedőknek ez elég problematikus is lehet. A kárminsavat tartalmazó termékek ugyanis számos allergiás reakciót is kiválthatnak.

A lényeg azonban az, hogy a fogyasztóknak joguk van tudni, hogy mi van az ételükben.

cochineal-crushed
A gondolatmenet a következő lehetett: “Mit csináljunk ezzel a nyúlós vörös festékkel amit kinyomtunk a bibortetűből? Tudom...tegyük a joghurtba, úgysem tudják meg!!
A Danone vezető PR igazgatója, Michael J. Neuwirth csöppet sem aggódik a helyzet miatt: " Azon termékeink, amelyek kárminsavat tartalmaznak, egyértelműen felsorolják azt, az összetevők listáján"- mondta . "Bárki, aki el szeretné kerülni azt, képes rá. Azok az emberek pedig, akik allergiásak valamire, vagy bizonyos élelmiszer megszorítások között élnek, általában úgyis elolvassák az összetevők listáját"- tette hozzá.A kérdés csak az, hogy a vállalat miért nem használ több valódi gyümölcsöt vagy zöldséget ( mondjuk céklát) élelmiszer-színezékként. Eléggé félrevezető,...

A “Food and Agriculture Organization" szerint megközelítőleg 40,000 ilyen bíbortetűre van szükség csupán egy font kivonat készítéséhez, amihez a tetű testét kiszárítják, majd vízben felforralják.

A legérdekesebb dolog ebben nem az, hogy összezúzott tetűt eszünk, hanem maga a tény, hogy mennyi minden siklik el radarunk alatt, mennyi mindent képesek a nagyvállalatok a fogyasztói társadalomra tukmálni.

Források:

www.huffingtonpost.com

www.ibtimes.com
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
Az eltömődött artériákat könnyű kitisztítani ezzel az egysze
  2013-08-18 21:03:24, vasárnap
 
  Az eltömődött artériákat könnyű kitisztítani ezzel az egyszerű gyümölccsel


A szív-és érrendszeri betegségek megelőzéséhez a jövőben nem az orvosságos szekrényben kell majd szétnéznünk, hanem a konyhaszekrényben, vagy az udvarban... tágítva a kört: erdőn, mezőn és hegyen, gyümölcsösökben és... egyszóval a természetben!

A gránátalmáról bebizonyosodott, hogy megállítja a koszorúér-betegségek súlyosbodását

Egy új tanulmány az "Atherosclerosis" folyóiratban megerősíti, hogy a gránátalma-kivonat megakadályozhatja és / vagy visszafordíthatja az elsődleges szív-és érrendszeri betegségekkel járó kardiális mortalitás tendenciáját, vagyis a koszorúerekben felhalmozódó zsíros anyagok felhalmozódása okozta atheroszklerózist.

A spontán koszorúér-elzáródásra hajlamosított három hetes kisegerek ivóvizébe gránátalma kivonatot adtak két héten át. Annak ellenére, hogy a gránátalma kezelés valójában először növelte a koleszterinszintet, megnövelve a nagyon alacsony sűrűségű lipoprotein-méretű részecskék sűrűségét, a kezelés végeredményben viszont csökkentette az atheroszklerotikus plakkok mennyiségét az aorta sinus-ában (kitágult nyílás az aorta szelep felett), valamint csökkentette a koszorúerek okklúzív atheroszklerotikus plakkjainak mennyiségét is.

eltömődött artéria

Figyelemre méltóan, a kutatók azt is megállapították, hogy a gránátalma-kivonat kezelés a következő jótékony hatásokat érte el:

Csökkent oxidatív stressz
Csökkent monocita kemotaktikus protein-1 mennyiség, egy olyan kémiai hírvivő (kemokin) mennyiségéről van szó, amihez az artériákban gyulladásos folyamatok társulnak
Csökkent lipid felhalmozódás a szívizomban
Csökkent makrofág infiltráció a szívizomban
Csökkent monocita kemotaktikus fehérje-1 mennyiség és szívizom- fibrózis
Csökkent szív megnagyobbodás
Csökkent EKG eltérések
Hogyan lehet valami, ami ennyire általánosan elterjedt, mint ez a gyümölcs- elérhető gyümölcs-kivonat formájában is- ilyen hatásos a koszorúér-betegségekre, mint ahogy azt a fent említett tanulmány mutatja? A válasz abban rejlik, hogy őseink együtt evolválódtak bizonyos élelmiszerekkel (különösen gyümölcsökkel) olyan hosszú ideig, hogy ezen élelmiszerek nem megfelelő mennyiségű bevitele közvetlenül vezethet romló szervi funkciókhoz. És valóban, már a kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling is azt állította, hogy a C-vitamin-hiány alapvető oka a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának, csupán annak a ténynek köszönhetően, hogy emberszabású főemlős ősünk egész évben hozzáférhetett a gyümölcsökhöz. Ennek következtében az emberi test elvesztette azon képességét, hogy szintetizálni tudja a C-vitamint.

Ez a tanulmány csak növeli a már meglévő klinikai kutatási anyagok halmazát, ami számunkra azt jelzi, hogy a gránátalma segíthet a verőér plakkok kisöprésében.
Például: 2004-ben, a "Clinical Nutrition" közzétette egy három évig tartó klinikai vizsgálat eredményeit és megállapította, hogy a gránátalma levének napi fogyasztása 1 éven belül a carotis(főverőér) szűkületet akár 29%-al csökkentheti. Figyelemre méltó, hogy a kontroll csoportban 9%-al nőtt a plakkok mennyisége, jelezve azt, hogy a gránátalma artéria feloldó hatásai még nagyobbak voltak, mint ahogy az első körben nyilvánvalóvá vált.

A gránátalma szív-és érrendszert gyógyító hatásai meglehetősen széleskörűek, amint azt a következő kisérletileg megerősített tulajdonságok igazolják:

Gyulladáscsökkentő: mint sok krónikus degeneratív betegség, a gyulladás is jelentős szerepet játszik a szív-és érrendszeri betegségek patogenezisében. Számos tanulmány mutatja a gránátalma gyulladásgátló tulajdonságait.
Vérnyomáscsökkentő: a gránátalma leve természetes angiotenzin-konvertáló enzim gátló és nitrogén-oxid fokozó tulajdonsága: a vérnyomás csökkentésének két jól ismert útján csökkenti a vérnyomást. Végül, a gránátalma-kivonat gazdag punikalaginban is, ami zavart véráramlású artériás szegmensekben csökkenti a stressz káros hatásait.
Fertőtlenítő hatású: az artériákbani plakkfelhalmozódás gyakran másodlagos vírusos és bakteriális fertőzésekkel jár együtt, köztük a hepatitis C és a Chlamydia pneumoniae. A gránátalma széles körű anti-bakteriális és vírusölő tulajdonságokkal is rendelkezik.
Antioxidáns: az oxidáció az egyik módja annak, ahogy a vérzsír, a szívbetegség okozójává válik (aterogénné válik). Az LDL szint például technikailag lehet "megemelkedett", de addig teljesen ártalmatlan, amíg nem oxidálódik. A gránátalmáról már azt is megállapították, hogy csökkenti a vérben az oxidatív stresszt, szérumban mért paraoxonáz szinteket alapul véve. Egy atheroszklerotikus elváltozásokban szenvedő egereken végzett tanulmány az oxidatív stressz 44%-os csökkenését mérte.

Anna Kovács, (NaturaHirek.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
s o s
  2013-08-18 20:36:01, vasárnap
 
  Küldjétek tovább akinek csak lehet!!
>A vonalkódokkal is lehet , SŐT KELL az árucikkek
>között VÁLOGATNI !!! A magyar termékek támogatása pedig
>kötelességünk is lehet(ne)!!
>
>1. Ne vegyetek semmilyen tejport, krém vagy tejterméket ami Kína-i (Hong
>Kong) és Taiwan-i eredetű, mert MELAMINE-t tartalmaz.
>Ez egy ipari vegyszer, amiből előállítják a műanyag tányérokat, vagy
>deszkalapokat. A MELAMINE, ha bekerül a szervezetbe, leblokkolja a májat,
>vesét
>(a vese nem tudja feldolgozni és vesekövet csinál) és olyan kárt tesz benne
>hogy visszafordíthatatlan, és nagyon sok esetben halálos.
>
>Aki pedig átvészeli (nem hal bele) annak 3 naponként vérszűrés alá kell
>vesse magát, hogy életben maradjon, és örök életen keresztül vesebeteg lesz,
>amit nem lehet egyáltalán gyógyítani.
>
>Ma már olyan betyár világot élünk, hogy a kínai üzletemberek nem teszik rá
>a nevüket a termékre hogy "Made in China" = "Kínában
>készített", mert tudják, hogy a világ nem veszi meg a termékeiket, és
>ezért ők mindent megtesznek, hogy elrejtsék a származás eredetét.
>
>Inkább kódokat használnak gondolván arra, hogy az emberek nem tudják és
>nem fognak rájönni a termék eredetére.
>
>A kormányok nem tesznek semmit ellene, és nem is tiltják be ezeket a
>termékeket, vagy legalább a fogyasztókat informálnák, arról, hogy totálkáros
>minden, ami a fenti felsorolt országokból dömpingben jön be.
>
>Sok nyugati ország importálja és ebből a (tejtermék) alapanyagból
>készítenek sok mindent mint: cukorkát, csokit; a süteményekben, még a
>pizzatésztában is megtalálható. A kávéházakban a tejes kávét (capuccino,
>stb.)
>
>Az első 3 szám a BARCODE (VONALKÓD) - ból az országot mutatja, hogy a
>termék honnan származik.
>Minden barkód "első 3 száma", ha ezekkel a számokkal kezdődnek
>690, 691, 692, stb. egészen beleértve a 695-öt, az mind "MADE IN CHINA" .
>
>Azok atermékek, amik 471-el kezdődnek "Made in Taiwan" .
>Nekünk jogunk van ezeket tudni, de az állam ebben nem segít
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a világból  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 158 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 3931
  • e Hónap: 5826
  • e Év: 56617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.