Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Székesfehérvár lakosait köszöntötte Orbán Viktor a kormány k
  2013-08-19 17:11:09, hétfő
 
  Székesfehérvár lakosait köszöntötte Orbán Viktor a kormány kihelyezett, ünnepi ülése előtt.

Nem csalódtunk-hiszen megtörtént az alapos öntömjénezés! “...a kabinet támogatásával a város megszabadult adósságainak nagy részétől, mint fogalmazott, ,,az adósrabszolgaságtól" is..." Igaz, a győzelmi jelentésből valahogy-mint mindig-most is gondosan kikerülte Döbrögi a kellemetlen tényt: a lakosság dobta-dobja össze ám ezt a “letisztázó-felszabaditó váltságdijat"! Nem Ő, nem Simicska, vagy Kékesi vagy Nyerges, de még csak nem is Mészáros Lőrinc! Mi-magyarok nyögjük ezt ki! Ők csak büszkék emiatt! Mert Övék az ötlet!-miénk a nyűg!
“... legfontosabbnak a szerénységre vonatkozó részt nevezte."
Vegyünk példát az Ő-mármint Döbrögi-szerénységéről!
Szerintünk viszont nála pökhendibb, kártékonyabb bűnöző- Magyarország földjét-"magyarként"- még senki nem taposta!
Neki köszönhetően ma már Magyarországon nincs Új Kenyér Ünnepe, nincs Alkotmány Ünnepe-csak Szent István emlékezés!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így manipulálnak minket a GDP-adatokkal
  2013-08-19 17:03:40, hétfő
 
 

Jobban vagy rosszabbul teljesítünk?
Így manipulálnak minket a GDP-adatokkal


A statisztikai számokkal való manipulálás iskolapéldája volt, ahogy a kormány és az ellenzék gyökeresen eltérően kommentálta a legfrissebb GDP-adatot. Az egyik oldal gyorsuló növekedésről, sikeres gazdaságpolitikáról, míg a másik gyenge teljesítményről, leszakadásról beszélt. Mit mutatnak valójában az adatok, és azok alapján mire számíthatunk?
Nincs könnyű helyzetben a gazdasági elemzésekben járatlan, de a tényekre kíváncsi ember, ha a statisztikai adattömegben el akar igazodni. A tisztán látást tovább nehezíti, hogy az adatokat a a különböző politikai erők a saját érdekeiknek megfelelően manipulatívan magyarázzák, igazítva azokat az éppen aktuális üzeneteikhez. Ezt könnyen megtehetik, mert egyrészt a statisztikában az a szép, hogy mindenki találhat magának neki tetsző részadatokat, másrészt a propagandával megcélzott tömegek döntő többsége nem rendelkezik a szükséges felkészültséggel ahhoz, hogy korrekten értelmezni tudja a számhalmazt. Így aztán ki-ki a számára szimpatikusabb párt kommentárjait hiszi el, azaz a valóság helyett a kommentárok ragadnak meg a fejekben.

Mindebből következően már nem az számít, mi az igazság, hanem az, ki tud jobban és hangosabban manipulálni. Erre számtalan példát találunk az elmúlt években, de elég, ha csak a második negyedévi gazdasági növekedésről szóló jelentés tálalását nézzük. A számok látszólag magukért beszélnek: a naptári hatás kiszűrése után az előző negyedévhez képest 0,1 százalékos, éves összehasonlításban pedig 0,2 százalék volt a nemzeti össztermékünk növekedése. A problémák már itt kezdődnek, mert a szezonális és naptári hatás kiszűrése nélkül más adatok jönnek ki, éves szinten például 0,5 százalék emelkedés mutatkozott, ami ugye jobbnak tűnik, mint a szerény kéttized. A gazdaság tényleges teljesítményét azonban a kiigazított adat jelzi, hiszen nem mindegy, hogy például hány munkanap volt az adott időszakban, és az mennyivel több vagy kevesebb az előző évinél.

Ennél is fontosabb, hogy egy-egy adat önmagában nem értelmezhető, a trendek érzékeléséhez hosszabb időszak kell. Ha a második negyedéves mutatót az előző negyedév adataihoz mérjük, azt látjuk, hogy ahhoz képest éves szinten nyilvánvaló a javulás - 0,2 százalékos plusz a 0,9 százalékos mínuszhoz képest -, negyedéves alapon azonban romlott a helyzet - a 0,6 százalékos bővülés 0,1 százalékra csökkent. Itt jön be még egy fontos tényező, a bázishatás: a tavalyi második negyedév kiugróan rosszul sikerült, ahhoz képest nem volt nehéz javulást elérni, az idei első, jobban alakuló negyedévhez viszonyítva azonban már csak stagnálás volt.

Az sem mindegy, hogyan áll össze a GDP-adat, mit mutatnak az egyes ágazatok. Ha ennek alapján elemezzük a mutatókat, azt látjuk, hogy tavalyhoz képest a kedvező időjárásnak köszönhetően a mezőgazdasági termelés ugrott meg mintegy 15 százalékkal, ami önmagában kb. fél százalékkal emeli az összterméket. Emellett az építőipar teljesített még jól, méghozzá az uniós finanszírozású beruházások miatt. E hatások nélkül a GDP esett volna, azaz minden más ágazat csökkenő tendenciát mutatott, ami egyébként az ipari termelési és fogyasztási adatokból is jól látszik.


http://www.168ora.hu/buxa/nemzeti-ossztermek-novekedes-eu-117534.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 hónap alatt több, mint 30 idős embet raboltak ki a gyáva c
  2013-08-19 16:58:36, hétfő
 
  3 hónap alatt több, mint 30 idős embet raboltak ki a gyáva cigány rablók

http://www.youtube.com/watch?v=MPUasexXnv4&feature=youtu.be

A cigányintegráció halva született ostoba ötlete helyett a cigányterror felszámolására kell költeni azt a több, mint 100 milliárdot. Csendőrséget, zéró toleranciát a cigánybűnözéssel szemben!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes beleegyezéssel, 65 milliós támogatással megy Szeged
  2013-08-19 16:45:53, hétfő
 
  2013-08-19. 11:32
Fideszes beleegyezéssel, 65 milliós támogatással megy Szegeden Roberta nemzetgyalázása

Dr. Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik szegedi önkormányzati képviselőjének levele:

Dr. Keresztúri Farkas Csaba
Hosszú gondolkodás után úgy döntöttem, hogy pénteken megnézem az István, a király rockoperát a szegedi Szabadtéri Játékokon. Fontosnak éreztem, hogy a nemzeti sorstörténetünket végigkísérő darab 30. évfordulóján jelen legyek, és minden szkepticizmusomat, előítéletemet félretéve - mivel a színházi művészet szabadságába nagyon sok minden belefér - megemlékezhessek a Szent Korona országának több mint ezer éves megszületéséről.
Az előzetes politikai hisztériakeltéssel nem is foglalkoztam, de furcsának éreztem, hogy a liberális érdekkörök nagy elszántsággal védik a színművet, és Botka László is fontosnak érezte, hogy városi érdemrenddel tüntesse ki a darab rendezőjét, amit vendégével, Bajnai Gordonnal közösen megtekintett.

Ennek ellenére a pénteki bemutatóra elmentem, de ami ott történt, amellett nem tudok most már szó nélkül elmenni. A darab, szimbolikus nemzetgyalázás mély melegágyaként, a legszentebb érzéseinket és hitünket döntötte a sárba. A színdarab nemzeti létünk rombolásával és antiklerikalizmussal volt átitatva. A papság gyalázatos megjelenítésével, az elmúlt századokban a nemzeti-keresztény alapokon működő királyságunk totális lejáratása volt a célja.
Miért kellett ezt a darabot Szegeden az államalapításunk ünnepén bemutatni? Kinek volt ez az érdeke? Miért kellett erre a darabra 65 millió Ft-ot költeni? Miért kellett egy olyan előnytelen szerződést jóváhagynia a városnak - amit szavazás előtt jeleztem a felszólalásomban is - a liberális pénzszivattyúknak, ahol egy telt házas darabbal is 6 milliót bukik a szabadtérin? Miért kellett ehhez hozzájárulnia a szegedi fideszes képviselőknek is? Ha ők nem szavazzák meg, akkor nincs ilyen darab!
A számos nyitva maradt és megválaszolatlan kérdés mellett el kell mondanom, hogy a baloldal nemzetgyalázó politikai tevékenységéhez és kampányához a szegedi fideszes képviselőtársaim asszisztáltak. Remélem, ha holnap az egyik kereskedelmi csatornán megtekintik a darabot, akkor ráébrednek, hogy a maffiabaloldal - közpénzből történő - kampányát támogatták és nyugodt lelkiismerettel meg tudják nézni ezt az István, a királyt - mert én nem!
Dr. Keresztúri Farkas Csaba
Jobbik szegedi szervezete, önk. képviselő

További részletek: http://kuruc.info/r/26/116548/#ixzz2cQT9ulQM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A döbrögista csürhe berzenkedik még a jelére is annak, ha va
  2013-08-19 16:39:15, hétfő
 
  A döbrögista csürhe berzenkedik még a jelére is annak, ha valaki ellenőrizni akarná a jövő évi “választásokat"! Legfeljebb a CÖF meg a Birkamenet oszloposai kavarhatnak az ügy körül! Másoknak kuss! Le van már “vajazva" az egész muri-úgyhogy mindenkinek kuss a NER-környékéről!
-Kétsége a jövő évi győztest illetően senkinek ne legyen! A Nemzet Patkánya és rablóhada akár 3/4-et is nyerhet! Az EU-nak és az USA-nak már a paritásos eredmény is elfogadhatatlan lenne-és fognak is tenni annak érdekében, hogy a számukra kényelmetlenné és ennél fogva nem kivánatossá vált egykori hű tanitványt és kiszolgálót eltávolitsák. Természetesen “magyar belügyként" intézve a dolgokat.
Aztán a “magyar belügyi" fölfordulást majd ők elsimitják!

BANKOK ÉS TANKOK EGYÜTT FOGNAK SIMOGATNI!
A döbrögista csürhe berzenkedik még a jelére is annak, ha valaki ellenőrizni akarná a jövő évi “választásokat"! Legfeljebb a CÖF meg a Birkamenet oszloposai kavarhatnak az ügy körül! Másoknak kuss! Le van már “vajazva" az egész muri-úgyhogy mindenkinek kuss a NER-környékéről! -Kétsége a jövő évi győztest illetően senkinek ne legyen! A Nemzet Patkánya és rablóhada akár 3/4-et is nyerhet! Az EU-nak és az USA-nak már a paritásos eredmény is elfogadhatatlan lenne-és fognak is tenni annak érdekében, hogy a számukra kényelmetlenné és ennél fogva nem kivánatossá vált egykori hű tanitványt és kiszolgálót eltávolitsák. Természetesen “magyar belügyként" intézve a dolgokat. Aztán a “magyar belügyi" fölfordulást majd ők elsimitják! BANKOK ÉS TANKOK EGYÜTT FOGNAK SIMOGATNI!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet Viktornak!
  2013-08-19 16:24:24, hétfő
 
  Üzenet Viktornak!
PostDateIcon2013. augusztus 19. hétfő


Elöljáróban annyit mondanék, hogy ez az én véleményem,
ezért senki mást ne cseszegessen, ha akar valamit, azt tőlem akarja, ha mondandója van az írással kapcsolatban, azt nekem mondja.

Azt is leszögezem, hogy nem gyűlölöm, így a mondandóm nem lehet gyűlöletbeszéd.
Igen, jól olvassa, nem gyűlölöm, hanem sajnálom.
Mivel tettei folyamatosan arra késztetik az agyamat, (mert nekem még van),
hogy próbáljam kitalálni miért is teszi ezt velem, velünk, de csak nem tudok rájönni, ezért csak úgy belekezdek és valami majd lesz, de ez ismerős önnek ugye.

Ön is így szokta.

Belekezd valamibe, majd lesz valahogy, ha pedig mégsem, akkor lesz az ellenkezője, és ha az sem jön be, módosítja az alaptörvényt.
Bár erről engem nem kérdezett meg a nagy össznépi nemzeti konzultációján, mert leszarja a véleményem, így engedje meg nekem, hogy én is leszarjam az önét.

A lényeg, hogy szabadságharcot vívhasson velünk, Magyarokkal.

Mert velünk harcol Viktor!
Nem értünk, hanem ellenünk! Csak magáért!
Néha az az érzésem, hogy ön Viktor, mint szabadságharcos, a béke védelmezője, ölni tudna a Nobel békedíjért.

Önnel ellentétben én Magyarnak vallom magam, (annak ellenére, hogy baloldali érzelmű vagyok), és azt hiszem joggal, mert anyai ágon Kun, apai ágon pedig Erdélyi leszármazott vagyok.

Miért mondom azt, hogy Önnel ellentétben?

Azért Viktor mert Magyar a Magyarral ilyet nem tesz, mint amit ön tesz.

Én nem akarok sem önnel, sem ön mellett szabadságharcot vívni sem Magyarral, sem pedig mással.
Én és a többi Magyar megvívja a mindennapi harcát, no nem a szabadságért, hanem az életben maradásért.
Nem akarom azt, hogy rám hivatkozva hazudjon szemrebbenés nélkül, mert nekem az ön szabadságharca nem kell.

Hazugságaival pedig csak jobban eltávolítja magától azokat az embereket akiket nem tudott félrevezetni vagy megfélemlíteni.

Tudom, hogy ez önnek nagyon rosszulesik, de ez van.

Önnel ellentétben, én minden szavamért, minden tettemért vállaltam és vállalom a felelősséget.

Nem hibáztatok mást, nem keresek kibúvót, nem próbálom megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

Ha elkúrok valamit beismerem, és képzelje el az ön számára elképzelhetetlent, még a felelősséget is vállalom érte.

Nem azért mert ön megmondja mit kell tennem, nem a törvények miatt, hanem azért mert így tesz egy igaz Magyar.

Viktor! Ön vállalja tetteiért, szavaiért a felelősséget?
Persze, hogy nem.
Önnek van mentelmi joga, ön még azt is megteheti, hogy a bíróságon, számon kéri azt, hogy miért hozott kedvezőtlen ítéletet ami önt igen kínosan érintette.

Elárulok önnek valamit Viktor. Igaz Magyar ember ilyet nem tesz!

Miért gondolom így?
Ön mondtad, hogy

Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok.

Sosem rejtettem el valós szándékaimat a választók elől.

Bizonyos területeken a bevételeket növelni kell. De ez nem megszorítás.

Basszus, annyi adót kaptunk önöktől a nyakunkba, hogy Bokros Lajos megnyalta volna a tíz ujját ennek a feléért.

És amikor ez nekünk Magyaroknak nem tetszik, csodálkozik mint Robinzon a bankautomatánál.

Ön mondtad Viktor, hogy
Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától,
akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül.

Viktor! Ezek után önnek már rég a süllyesztőben lenne a helye, elbujdokolva, szégyenfolttal a mellén.
Nem így történt.
Ezért én azt mondom, ön a szégyenfolt.
A Magyarság szégyene.
Annyi kimondott őszintének tűnő szó után, átvert mindenkit.
Kiderült, hogy ön Viktor nem őszinte.
Ez tudja mit jelent? Hogy Számomra ön Viktor csak egy hazug ember.
Aki nem azt teszi amit mond és ígér, az bizony csak egy hazug, semmit nem érő rongy ember az én szememben.

Ön kommunistázik Viktor?
Gondolkodjon elvtárs!
Vagy már elfelejtette honnan jött?
Vagy saját múltját tagadja meg?
Szégyellje magát!
Ha saját múltját megtagadja, szüleit is megtagadja.
De ami a legborzasztóbb, hogy így saját magát is megtagadja.

Nem tudom, hogy ismeri e ezt a dakota közmondást?
Ha hazudsz, meg kell fizetned az árát, ezért inkább bizonyosodj meg arról, hogy megéri-e.

Tudja Viktor nem egyszerű ma Magyarnak lenni, bár ezt ön nem értheti.

Mindenki azt mondja, a Magyar nők a legszebbek a világon, a népesség még is csökken.

Érthetetlen, hogy stadionokat épít a hobbijának,
de vízilabdában, kézilabdában érünk el világra szóló sikereket.

Ennek ellenére azért én is szeretem a focit. Csak ön miatt nem fogom megutálni.

De nézzük, hogy milyen országot is álmodott, ön Matolcsival kéz a kézben Viktor.

Az ön országában Viktor a vonatok menetrend szerint késnek.

Az ön országában Viktor a nyolcórás munkaidő már tizenkét órás.

Az ön országában Viktor az egészségügyi ellátás ingyenes, de kurva drága a gyógykezelés.

Az ön országában Viktor a közbeszerzések és a közadatok titkosak, de az államtitkok nyilvánosak.

Az ön országában Viktor a szabadságharc sosem ér véget.

Az ön országában Viktor a történelem naponta megismétlődik.

Az ön országában Viktor azok a leggazdagabbak, akik soha egy napot sem dolgoztak életükben.

Az ön országában Viktor az okosakat hülyének nézik, a bolondokat meg tehetségesnek.

Az ön országában Viktor az írástudatlanok írják a történelmet.

Az ön országában Viktor a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.

Az ön országában Viktor már a jövőből élnek az emberek, mert a jelenhez csak önnek van joga.

Az ön országában Viktor a bírósági eljárások hosszabbak mint egy élet.

Az ön országában Viktor már csak az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.

Az ön országában Viktor úgy gondolják, hogy az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik.

Az ön országában Viktor az ember nem normális, ha nem bolondul meg.

Az ön országában Viktor úgy csökkentik a rezsit, hogy előtte megemelik.

Az ön országában Viktor csak azért élünk, hogy meghaljunk.

És végezetül Viktor, az ön országában csak az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan.

Viktor! 2014-ben olyan értetlenül fog állni hívei előtt, mint Ádám anyák napján, kezében virággal.

Mert ez csak az ön országa, de nem az enyém!

Elvette tőlem, elvette gyermekeimtől, azt már nem fogom hagyni hogy az unokáimtól is elvegye.

Nekik egy szebb és jobb országot kívánok, és ezért tenni is fogok!

Most már elbúcsúzom öntől Viktor, ha valami még eszembe jut jelentkezem.

Barátsággal: Bíró József

És még valami. Gyógyszerét bevegye!

http://www.60lap.hu/hirek/velemeny/554-uzenet-viktornak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Bordélyok nyílnak egy éven belül Magyarországon
  2013-08-19 16:19:22, hétfő
 
  Nemzeti Bordélyok nyílnak egy éven belül Magyarországon
2013. augusztus 19., 15:52

Ahogyelült a vihar a dohánytrafikok felett, a kormány új bejelentést tett, miszerintegy éven belül megnyitják az első NemzetiBordélyt, amitől az államkassza további elképesztő mértékű fellendülésétvárják, és ami egy végső lezárása lesz egy nagyobb volumenű leszoktató erkölcsikampánynak.


A terv szerint egy-két héten belül már nem lehet prostitúcióvalfoglalkozni az utcasarkokon, a buszmegállókban, és a kocsmákban sem, atevékenység Budapesten szigorúan a külvárosi és elhagyatottabb (várostervezésizsargon szerint: gettósított; illetve a régen nagy népszerűségnek örvendőRákóczi téren is) területekre fog korlátozódni, ahol aztán később magukat aNemzeti Bordélyokat is felhúzzák majd. Vármegyénként összesen legfeljebb 5-5bordély épülhet.


Azutcalányokat ezentúl nem lehet kurvának nevezni, sem más becsmérlő titulussalilletni, hanem kötelezően bevezetik a bérhajadon elnevezést, melytől aztvárják, hogy a bérhajadon életpályamodell révén a köztudatba is hamarosan bekerül. Attól függően, hogy mennyiidőt töltött a szakmában, a bérhajadon az életpálya modell szerint lehet:ledér, örömlány, kurtizán, kéjhölgy; majd legalább 50 évnyi kemény robotolásután: cápa. Magukat az intézményeket pedig önkormányzati képviselők, a mádámokfogják vezetni.


Továbbámostantól a kerítőket (stricik) nemzeti atyáknak, a bérhajadonok becsúszottporonytait pedig nemzeti gyermekeknek kell nevezni. Ez utóbbiak, ha nemtalálnak szerető családra, választhatnak a következő vezetéknevek közül: Honfi,Hazafi, Atyafi, Nemzetfi, Petőfi. Az első nemzeti gyermek a keresztségbenAtyafi Rómeó lett.


ANemzeti Bordélyoktól a széttöredezett piac és eszmék egybeforrását várják majd.A stratégia szerint a kormány az államadósság egy jelentős részét a NemzetiBordélyok bevételéből kívánja finanszírozni, továbbá az egységesen szabályozotttarifák mellett bevezetik a NBA-t is, mely egy 49%-os adóforma lesz. Ezenfelülminden kuncsaft, miután kedvét lelte a szolgáltatásban, távozása előtt kap egyerkölcsi prospektust, mely lelkének hosszú távú épülését célozza majd, illetveingyenesen beiratkozhat az általa kiválasztott bármilyen (keresztény)gyülekezetbe, ahova az NBA és az óvszeradó 1%-át rögtön átfolyósíthatja.


Azegyre gyarapodó felső középosztály szórakoztatására és turisztikai szempontokatis figyelembe véve pedig a budapesti Margit-szigeten fog körözgetni egy lovaskocsi formájában a Mobil Bordély,mely luxusszolgáltatásokat nyújt majd a kíváncsiskodóknak, és a tervek szerinta pirosan világító lámpáiról már legalább 150 méterről is fel lehet ismerni asötétben. A takarékossági politika jegyében a Nemzeti Bordélyokban fogjákelszállásolni még a Lipótról kiszabadult, és azóta mélán kódorgó,,delikvenseket" is, akiket így aztán remélhetőleg a munkaerőpiac isfelszippant.


/Czető Márton írása, köszönjük
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Annyitisér Jani panaszkodik!
  2013-08-19 16:17:19, hétfő
 
  Annyitisér Jani panaszkodik!

...,,Brüsszel megtámadta a magyar fejlesztéspolitikát - mondta a kormánybiztos -, a támadás azonban mondvacsinált. Azért akarnak megbírságolni minket és nem fogadnak be számlákat, mert 2007-ben, az előző kormány kikötötte, hogy magyar mérnöki tagsággal rendelkező műszaki ellenőrök vehetnek részt a beruházásokon, ami egyébként kiváló ötlet volt. Brüsszel véleménye szerint azonban ez hátrányosan diszkriminálja a Portugáliában vagy Litvániában élő műszaki ellenőröket" - fűzte hozzá. Lázár János elmondta, először is tovább kell lépni, meg kell oldani a programok felfüggesztésének ügyét, vissza kell verni a támadást vagy meg kell állapodni. El kell érni, hogy megérkezzen 1300 milliárd forint, és ne legyen 500-600 milliárdos forrásvesztés. Hangsúlyozta, hogy amennyiben 100 milliárd alá sikerül csökkenteni a forrásvesztést, az öt-hatszáz milliárddal szemben, az messze megfelelne az európai átlagnak. Hozzátette, ez a technikai forrásvesztésen belül maradna, ami a meg nem valósult fejlesztéseket jelentené.

Az államtitkár szerint ehhez az NFÜ újraindítására és újraszervezésére van szükség. Tekintettel arra, hogy 2013-ban le kell zárni ezeket a kérdéseket, a kormánynak és az országnak alapvető érdeke, hogy a programok tovább menjenek - mondta. ,,Azt a politikai mandátumot kaptam a miniszterelnöktől, hogy szeptember elején egy jó egyezség szülessen Brüsszelben Magyarország javára"...
(Forrás: Hiradó)



Annyitisér János mandátumot kapott a Nemzet Patkányától, hogy a lehető legtöbb pénzt kaparintsa meg! Kaparintsa meg, hiszen a hazai források lassan elapadnak! Az örrökké pénzéhes sleppet pedig tömni kell!
-Igen ám! Csak azt nem veszi észre a a Döbrögi által felhatalmatott Unióspénzügyi Főlenyúló, hogy az EU már nem igazán ővelük foglalkozik, nem igazán velük tárgyal! Sőt! Már azt is eldöntötte az Unió, hogy a döbrögista maffia kezeihez pénzt nem ad!
(Bár talán már kapisgálja a Nemzet Patkánya és banditahada, hogy a külföldi lenyúlható pénzek forrása hirtelen kezd elapadni-számukra!)
Ám ha pénz nem jön az Uniótól-komoly gondok lesznek! Nem lesz mivel betömködni a “hihetetlenül stabil" költségvetésen megnyiló hatalmas hasadást, és tán' még azt is kell majd mondani a “fijúknak"-hogy nincs lé!
Az pedig abszolút érthető, ha az EU már egy fillért sem akar adni elsőszámú közellenségének! Döbröginek.
Megkezdődött a “végső visszaszámlálás"!
Érzik ezt Döbrögiék is, és ezért vinnyognak most!
Persze ne örömködjünk!

ENNEK IS MI-MAGYAROK-LESZÜNK A VESZTESEI!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De ki a felelős az uniós pénzek bennragadásáért?
  2013-08-19 10:58:03, hétfő
 
  De ki a felelős az uniós pénzek bennragadásáért?

véleménynyilvánítási szabadság6 (1).pngHiába oly hangzatosak a "gazdasági szabadságharc" meg a "senkinek nem leszünk gyarmata" szlogenek, azért még nagyon is szüksége lenne országunknak (és kormányunknak) az uniós pályázatokkal lehívható pénzekre. Mert ugyan senki ne dirigáljon Brüsszelből, de azért minden fillér jól jön - pláne, ha több pénz van, mint amit a kormányunk képes elkölteni. És miután már több, mint három éve ügyködik ugyebár a pályázati pénzek kiszórásán a jelenlegi adminisztráció, nem igazán lehet a késlekedést és a totojázást az "emútnyócévre" fogni.

"Ügyesen megvezetett titeket Lázár ezzel az uzsorásos beszólással, könnyen manipulál titeket... A Csányi-Lázár kirakatharc bulvártémának remek, de a jelentősége nulla. Közben meg senkinek nem tűnt fel, hogy Lázár beismerte, hogy elkúrták az EU-s pénzeket" (tobeor kommentje, Színház az egész világ?")

Ami van most



Hát igen, egyelőre úgy néz ki, a Lázár-Csányi csörte (és az idei Oscar-díj átadás óta oly divatos szakáll) sokkal nagyobb visszhangot váltott ki a sajtóban, mint az a Lázár János bejelentés, miszerint

"rohamtempóban el kell költeni a bennragadt pénzeket. Ezért hozzávetőleg 500 milliárd forintnyi pályázatot fognak kiírni és el is bírálni augusztus hátralévő részében." (index.hu)

Kérdés: eddig nem ez lett volna az illetékesek dolga? Vagy kevés volt a fantáziájuk, mire is lehetne elkölteni a pénzt? Vagy a különböző lobbik nem tudtak megegyezni, milyen konkrét kiírások szülessenek, azok kinek kedvezzenek, kit hozzanak helyzetbe?

És ha eddig nem ment, vajon hogyan fog bő három hét alatt megtörténni a maradék 500 milliárd kiírása és kiosztása - mi fogja garantálni, hogy az szabályos is lesz a nagy kapkodásban, "tűzoltásban"?

Hogyan lehetséges az, hogy mindez a minisztériumok ,,lustasága, bénasága vagy impotenciája miatt" megtörténhetett? Nincs ellenőrzés, visszajelzés, havonta kérdés: "hogy haladtok?", "mi kellene ahhoz, hogy jobban haladjatok"? Melyek azok az "egyes" minisztériumok, amelyek tartósan (éveken át) lusták, bénák vagy épp impotensek lehettek?

különböző szabálytalanságok miatt a 15 nagy fejlesztési programunkból kettő híján minddel problémája van az uniónak (konkrétan nem jön a pénz)

Kérdés: az NFÜ-ben és a szatellit szervezeteiben valaki valaha kapott büntetést azért, mert nem volt megfelelő egy pályázat kiírása vagy nem a pályázatnak megfelelő volt a teljesítés? Vagy például azért, mert nem vették figyelembe az uniós előírásokat?

a szabálytalanságok miatt 5-600 milliárd forint végleges elvesztése is lehetséges

Kérdés: a szabálytalanságok miatt volt bárminemű vizsgálat, ami együtt járt a pénzügyi felelősség kikutatásával? Követelt vissza az állam szabálytalanul kifizetett pénzt például önkormányzatoktól, gazdasági társaságoktól? Szabálytalan közbeszerzés miatt érvényesítették a szabálytalanul eljárók felelősségét? Vajon megérdemlik az adófizetők, hogy ne nekik kelljen kifizetni a szabálytalanságok miatt befagyasztott-visszavont forint milliárdokat?

Lázár János 50-100 milliárdnyi bírságot reálisnak is tart,

Kérdés: ha a kormány is elismeri, ennyi bírság reális, vajon ki fogja ezt megfizetni? Az adófizetők? Vagy a bűnösök? Esetleg lesz majd rá különadó, hogy a költségvetési lyukat betömjék? És mi lesz, ha a tényleges bírság valahol 500 milliárdnál lesz vagy még több, a bűnösöket fogja valaki kutatni, vagy teljesen mindegy, az adófizetők készfizető kezesek? Egy rosszabb forgatókönyv esetén majd kipengeti minden 18 éven felüli az akár egy havi nettó minimálbér-összegnek megfelelő extra adóterhet?

Lázár János megígérte, hogy komolyan fel fog lépni a korrupció ellen.

Kérdés: ezek szerint eddig volt? És csak ezután lépnek fel ellene, vagy azért visszamenőlegesen (mondjuk három évre) is kutakodnak egy kicsit? És mikor lesz az első feljelentés?

A megoldás Lázár János szerint



NFÜ átszervezése (magyarul szétrobbantása)

Kérdés: ettől vajon hatékonyabb lesz majd a pénzosztó szervezet? Vagy csak többen lesznek szétszórva itt-ott és tovább lassul a munkatempó a sok ágazatközi meg felfelé egyeztetés miatt? És vajon majd a különböző lobbik azt mondják, "oh, már nem is éri meg a fáradozás megkeresni, ki is fog majd kiírni nekünk jó kis zsíros pályázatot" és a korrupció megszüntetés ezzel rögtön ki is van pipálva?

amelyik tárcánál valamilyen uniós pénz elrendezése szeptemberig nem oldódik meg, annak a minisztériumnak annyival csökkenjen a költségvetése a következő időszakban.

Kérdés: vajon ez csak fenyegetés, vagy ténylegesen be is akarják vetni ezt a büntetési módszert?

Vajon eddig nem úgy volt, hogy egy tárca azért kapott pénzt, mert fontos feladati vannak, és azokat teljesíteni kell? És ha inkompetens (lusta, impotens, stb.) egy miniszter, államtitkár, bűnbakká tehető vezető vagy titkár, akkor majd egy egész ágazat szenved a pénztelenség (alulfinanszírozás) miatt? Leegyszerűsítve a kérdést: ha például ostoba lenne a mentőszolgálat vezetője, akkor arra az a megoldás, hogy nem viszik el a betegeket, mert a visszavonás miatt nincs rá pénz? Nem lenne egyszerűbb inkább azzal megfenyegetni a tárcák különböző szintű vezetőit, ha nem jól dolgoznak, akkor leváltják őket, sőt még azt is, aki kinevezte őket?

törvénymódosítások is készülnek a pályázati kifizetések további gyorsítása miatt.

Kérdés: az elmúlt három évben senkinek sem tűnt fel, milyen csigatempóban haladnak a kifizetések? Vagy feltűnt ugyan, de a helyzet egyben kényelmes is volt, mert az állam önrészét sem kellett kifizetni?

"(...) az Unió által megítélt támogatást korántsem a döntéshozatal vagy a szerződéskötések lassúsága miatt fogjuk elbukni. A jogvesztő határidőket ugyanis az EU a kedvezményezetteknek szóló tényleges kifizetések nagyságához köti. Márpedig, a kifizetések üteme - egyetlen egy 2012 végi, átmeneti csúcsot leszámítva - folyamatosan és jelentősen elmarad attól, ami a strukturális és kohéziós alapok teljes felhasználásához kellene. Durva becsléssel, a jelenlegi felhasználási ütem mellett az a veszteség, amelyet Magyarország 2015 végéig várhatóan elszenvedne, meghaladná az 1200 milliárd forintot..." (dr. Heil Péter)



heil4.png

forrás: dr. Heil Péter: Privát sarok: Nemzeti dohány - volt

az NFÜ-munkatársaknak két alapkövetelményeknek kell megfelelniük:
ne Brüsszel érdekeit képviseljék Budapesten, hanem a magyar érdekeket Brüsszelben, valamint
az öncél helyett a közcélra figyeljenek.

Kérdés: miért, eddig nem a közcél lebegett a szemük előtt? Hát ki fizeti őket, a köz vagy valaki más? Annak idején mire tettek esküt, mint a köz szolgái? És miért kell külön felhívni az adófizetők pénzéből finanszírozott alkalmazottnak a figyelmét arra, hogy a köz érdekét szolgálja?

Sokkal korábban kellett volna?

Egyelőre úgy néz ki, egy csomó eu-s pénz bent fog ragadni, és ezért láthatóan megpróbál valamit csinálni a kormány. Ugyan kicsit (vagy inkább nagyon) későn és vitatható eszközzel, de ez is jobb lépésnek tűnik, mint mindent hagyni úgy, ahogy eddig volt. És valljuk be, a mai magyar gazdaságnak éltető erő lenne ez az összeg.

"Friss pénz nincs máshol a magyar állami szférában. A választókat lenyűgöző dolgokat építeni csak innen lehet. Vállalkozásoknak állami munkát adni csak innen lehet. Az összes többi kormányzati ág az intézményrendszere fenntartásáért küzd, vagy egyenesen megszorít." (444.hu)


De ki a felelős az uniós pénzek bennragadásáért?

Ha a kormány jól akarna sáfárkodni az adófizetők pénzével, ideje lenne azokat is pellengérre állítani, akik miatt ezek a pénzek bennragadnak vagy netalán szabálytalansági eljárások indulnak és bűnösnek találtatnak. Ennyit azért megérdemelnének az adófizetők, így kampányidőszakban.

http://morgasjoga.blog.hu/2013/08/14/de_ki_a_felelos_az_unios_penzek_bennragadasa ert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csányi: Ki a legkisebb magyar? A miniszterelnök
  2013-08-19 10:49:08, hétfő
 
  Csányi: Ki a legkisebb magyar? A miniszterelnök

Itthon
|
2013.08.19. 07:46

Demokrácia vagy diktatúra? Dumák az év harmincnegyedik hetéből.

A Fidesz úgy beszél, mint a Jobbik, de úgy tesz, mint az MSZP.

Vona Gábor Jobbik-politikus (Kurucinfó.hu, augusztus 12.)



A rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtésben minden körzetünk száz százalék felett teljesített.

Törő Gábor Fidesz-politikus (Fejér Megyei Hírlap, augusztus 12.)



Az ország első számú uzsorása.

Lázár János Fidesz-politikus Csányi Sándor OTP-vezérről (Index.hu, augusztus 12.)



Ideális alanya a választási kampánynak. Valaki, akit felelőssé lehet tenni a devizahitelesek bajaiért.

Lamperth Mónika szocialista politikus Csányi Sándorról (Stop.hu, augusztus 13.)


Fotó: MTI / Kollányi Péter

/Ki a legnagyobb magyar?/ Számomra szinte megoldhatatlan a kérdés, a legkisebb magyart ismerjük, ő most a miniszterelnök.

Csányi Vilmos magatartáskutató (Magyar Narancs Online, augusztus 13.)



/Lesz közös lista?/ Ha lesz közös miniszterelnök.

Karácsony Gergely PM-politikus az ellenzéki összefogásról (FN24.hu, augusztus 14.)


Összefogásra van szükség, a lehető legszélesebbre, létre kell jönnie egy baloldali együttműködésnek. De a cél érdekében akár jobboldali is lehet az összefogás.

Baracskai József DK-politikus (Zalai Hírlap, augusztus 14.)



Az állandó harc nemcsak fegyverben, hanem együtt is tartja a híveket.

Dombai Tünde szegedi újságíró (Délmagyarország, augusztus 14.)


Fotó: MTI / Magyar Nemzet / Székelyhidi Balázs

Ő legalább hozzá van szokva, hogy konkrét utasítások alapján védje a megbízói érdekeit.

Szily László újságíró Karas Monika leendő médiahatósági elnök ügyvédi múltjáról (Cink.hu, augusztus 14.)



Az információs palackba megint betettek egy megbízhatónak látszó dugót.

Lendvai Ildikó szocialista politikus Karas Monikáról (ATV, augusztus 15.)



Ha valakit vezérnek neveznek a politikában, az lejárató szándékú.

Lánczi András filozófus (Heti Válasz, augusztus 15.)



Orbán rendszere ma már diktatúra.

Bruck András közíró (168 Óra, augusztus 15.)



Ez a kormány nem totalitárius, hanem hegemón hajlamú, hagy egy margót az ellenzéknek.

Konrád György író (Magyar Narancs, augusztus 15.)



Ma sokszorosa a cenzúra annak, ami volt.

Regös István volt tévériporter a Kádár-, illetve az Orbán-korszakról (Mix Online, augusztus 16.)



Magyarországra sajnos az a legjellemzőbb, hogy mindenki mindenhez ért, csak az értelemhez nem ért senki.

Székhelyi József színész (Népszabadság-Magazin, augusztus 16.)



Ez így még nem önkényuralom, de már nem is demokrácia.

Nyerges András író (Népszava, augusztus 17.)


Fotó: MTI / Beliczay László

Megengedhetetlen, hogy pénzen lehet politikai befolyást szerezni, és az oligarchák laptopon küldhetik be a törvényeket.

Schiffer András LMP-politikus (Index.hu, augusztus 17.)



Bármilyen szabályzat jön létre, mindenki azt nézi, hogyan lehet kikerülni.

Somody Imre üzletember (Nemzeti Sport, augusztus 17.)



Az aktuálpolitika most annyira átitat mindent, hogy lassan elveszítjük a legfontosabbat, a játék örömét.

Réthly Attila rendező (Vas Népe, augusztus 17.)



A miniszterelnök az Európai Unió elhagyására készül.

Fodor Gábor liberális politikus (Népszabadság, augusztus 17.)



Fodor nem egyszerűen megélhetési liberális, ő egy liberális primadonna.

Deutsch Tamás Fidesz-politikus Fodor Gáborról (Facebook.com, augusztus 18.)


http://fn.hir24.hu/itthon/2013/08/18/csanyi-ki-a-legkisebb-magyar-a-miniszterelno k/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2275
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 16488
  • e Év: 169984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.