Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Az Apple blokkolja a telefonok funkcióit tüntetések, zavarg
  2013-08-22 21:31:32, csütörtök
 
 
Az Apple blokkolja a telefonok funkcióit tüntetések, zavargások alatt

Manapság szinte mindenkinek van egy mobiltelefonja, és egyre több és több ember hord magánál bizonyos típusú okostelefonokat, többek közt az egyre népszerűbb Apple i-Phone-t. Sokféle dolgot csinálhatsz a telefonoddal, ami olyan, mint a szabadság egy újonnan megtalált, soha nem tapasztalt formája, nem igaz? Nos, ne tartsd vissza a lélegzeted! Úgy tűnik, hogy az Apple nemrég szabadalmaztatott egy új technológiát, amely lehetővé tenné, hogy bizonyos funkciókat blokkoljanak, ahogy ők nevezik "érzékeny események" idején. De mik ezek az események?

Egyelőre, az Apple vállalat szerint a funkció nagyrészt rock koncerten, moziban, színházban és hasonló helyszíneken történő események alatt lépne működésbe, de bevallották, hogy "titkos rendőri vagy kormányzati műveletek során is szükséges lehet a teljes elsötétítési körülmények között". Micsoda? Elnézést, de rendőri vagy kormányzati műveleteket mondtak? Igen, ezt mondták. Úgy tűnik túl könnyű, hogy valaki videofelvételt készítsen a rendőri brutalitásokról, tiltakozó és hasonló eseményekről, így most a kormány megtalálta a módját, hogy ezeket a dolgokat ne lehessen dokumentálni.

Az Apple így folytatja: "Továbbá az érzékeny információk vezeték nélküli átvitele egy távoli forráshoz egy példa a biztonságot fenyegető veszélyre. Ez az érzékeny információ lehet bármilyen titkos kormányzati információ egy vizsgálat kérdéseiről vagy válaszairól egy folyamatban lévő elméleti környezetben." Ez úgy hangzik, mintha korlátoznák a szólásszabadságot.

Az Apple-nél ez azt jelenti, hogy ezzel a szabadalommal továbbítanak egy kódolt jelet az összes érintett vezeték nélküli eszközre, mely letiltja vagy lehetővé teszi a videó és felvételi funkciókat. Bár az Apple hozta létre a technológiát, nem az ő döntésük lenne, hogy "bekapcsolják" a letiltó jelet - nem, ezek bizonyos vállalkozások, kormányzati szervek, ügynökségek, rendőrség és hasonlóak lennének. A szabadalom elmagyarázza:

Mivel a vezeték nélküli eszközök, például mobiltelefonok, személyhívók, személyes média eszközök és okostelefonok mindenütt jelen lesznek, egyre több és több ember kezében ott vannak ezek az eszközök különböző társadalmi és szakmai helyzetben. Az eredmény az, hogy ezek a vezeték nélküli eszközök gyakran bosszantóak, frusztrálóak, és még fenyegethetik is az embereket az érzékeny helyszíneken.


Eddig a szabadalom a következő "érzékeny" eseményeket sorolta fel, melyeknél alkalmazható a blokkoló funkció: filmbemutatók, vallási szertartások, esküvők, temetések, tudományos előadások, és vizsgálati környezetek. Szóval többé ne tervezd, hogy az i-Phone-oddal felveszed az unokatestvéred esküvőjét. Ez a menyasszonynak potenciálisan túl nagy veszélyt jelent, hogy az ilyen információk a nyilvánosság számára elérhetőek legyenek. És felejtsd el az utolsó szavakat a nagypapád temetésén, mivel az megsértheti a közbiztonságot. A fiad vagy az unokád keresztelője, a férjed első beszéde egy előadáson szintén túl érzékeny dolgok.

Az Apple már lépéseket tett az i-Phone-od letiltása felé a meghatározott "érzékeny események" alatt az új blokkoló funkciójával. Ezeket az eseményeket nem nyilvánosan határozzák meg, hanem magán és államilag meghatározottak. Ez egy újabb megsértése a személyiségi jogoknak? Ez egy újabb bizonyíték a közelgő "rendőrállam" eljövetelére, amely egyesek szerint már most is tapasztalható? Vajon ez a funkció kiveszi az emberek kezéből a szabadságot, hogy be tudjanak számolni az illegális tevékenységekről? Ezek után hogyan érzel az i-Phone-oddal kapcsolatban? Vajon más okostelefon gyártó cég is követi a példát?


Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/08/az-apple-blokkolja-telefonok-funkcioit.ht ml#.UhVAoJLxpiU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Civilizáltan nem megy, ezért "roma referensek" segítenek ügy
  2013-08-22 20:55:35, csütörtök
 
  2013-08-22. 20:47
Civilizáltan nem megy, ezért "roma referensek" segítenek ügyintézni Lakatos Marlonbrandóéknak

Száz "roma származású referens" állt munkába a járási hivatalokban július elsejével. Így valamennyi "roma állampolgár" számára könnyebbé és egyszerűbbé válhat az államigazgatási ügyek intézése a jövőben - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az MTI-vel.
A közlemény ismerteti, hogy az Országos Roma Önkormányzat, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok együttműködésének eredményeképpen a referensek elsősorban "közvetítő szerepet töltenek be az államigazgatás és a roma állampolgárok között".
Fő feladatuk, hogy a kiemelt állami célkitűzéseket, valamint a "roma közösség számára biztosított lehetőségeket" ismertessék a "roma állampolgárokkal".
Emellett a "roma származású munkatársak" alkalmazása - mint a KIM kiemelte - "nagymértékben elősegítheti a roma nemzetiséghez tartozók sikeresebb ügyintézését, és ennek eredményeként a társadalomba való könnyebb beilleszkedést is".
A "roma referensek" a munkájukhoz szükséges ismeretek elsajátítása érdekében július végén szakmai képzésen vettek részt. A képzés célja az alapfokú közigazgatási ismereteken túl az volt, hogy a referensek megfelelően ismerjék a program szempontjából kiemelt ügycsoportokat, továbbá hogy segítsék a referensek beilleszkedését a hivatali szervezetbe és eredményes kommunikációjukat a hivatali dolgozókkal és az ügyfelekkel.
"A roma referensek foglalkoztatásának végső célja, hogy hosszú távon a kormányhivatali szervezetrendszer fontos részét képezzék, és ezzel hozzájáruljanak azokhoz a kormányzati célkitűzésekhez, amelyek egyrészt a foglalkoztatás további bővítését szolgálják, másrészt lehetővé teszik az állampolgárok számára a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést" - fogalmazott a KIM közleményében.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/116704/#ixzz2cj3UEOhT
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szörényi Levente - Bródy János meg a megcsúfolt István, a ki
  2013-08-22 20:47:04, csütörtök
 
 
Szörényi Levente - Bródy János meg a megcsúfolt István, a király

Olvasom, látom és mégsem hiszem el!
Két ember, akinek a gondolatai, versei és zenéje alakították személyiségemet, mert szó szerint az általuk írt zene számokon nőttem fel, most úgy érzem hogy megpofoztak! Lehet mindez csak azért történt, hogy lássam milyen romboló hatással van egyes emberekre az idő múlása, de ezt annyiból nem tudom elfogadni, hogy apukám bár 89 éves nem hülye. Tehát ez nem az öregedéstől van.

Új meglátásban Alföldi Róbert színre vitte az István, a királyt.
Vele most nem foglalkozom, mert amúgy sem szoktam meg az eddigi munkássága alapján nem igen vártam mást tőle mint amit megint alkotott: egy kedélyeket borzoló förmedvényt.


A posztmodern darabban szerepet vállaló színészekről megint nincs semmi mondandóm, mert tudjuk "van az a pénz"...

De miután az történt az István, a királlyal Szegeden ami láttuk hogy történt a két szerző Szörényi Levente és Bródy János is nyilatkozott az előadásról. Eként:"- Fantasztikus meglepetés volt számomra ez az előadás, és rájöttem, hogy a rendező azért nem engedett bennünket a darab közelébe, hogy ne szerzőnek érezzük magunkat a bemutatón, hanem nézőnek. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi valódi színházi jelenet fér bele. Ez a rendezés felemelte, általános érvényűvé tette a darab mondanivalóját. Jó érzékkel azokat a dalokat hangsúlyozta, amelyek a leglényegesebb üzeneteket tartalmazzák. Ettől az egész darab sokkal erőteljesebb lett. Kevesebb pátosz van rajta, kevesebb dicsfény, de sokkal több valóság és mindennapi életigazság - fogalmazott Bródy János a premier után.
- Alföldi Róbert rendezése új korszakot nyitott a darab történetében. Kösse föl a gatyáját az a rendező, aki legközelebb ehhez képest értelmezi majd az István, a királyt! - összegezte véleményét Szörényi Levente, a bemutatót követő állófogadáson." (forrás:Délmagyar.hu)
Biztos vagyok benne, hogy ez őket nem érdekli de ezek után a nyilatkozatok után, nem vagyok hajlandó hallgatni a zenéjüket, bár elismerem nagyon szerettem. Még a múlt héten is...
Keresem a magam számára a magyarázatot...Van erre is magyarázat, mint minden másra.

1) Most adták lényük lényegét - eddigi szerzeményeik csakis a közönség ízlésének a kiszolgálására lettek alkotva, tehát pénzt hozó sikerhajhászásra.
2) Megkeseredett, mellőzött emberekként minden-mindegy alapon belementek egy nagyon méltatlan helyzetbe, ami kontrapruduktívnak fog majd számukra majd bizonyulni.
3) Mert mint fentebb írom van az a pénz..
."- És... téged... uram, nem lehet megvesztegetni?...
A köpcös szeme villant egyet, és szembefordult Baluzzal.
- Azt próbáld meg!!
- É... én nem tettem még ilyet...
- Mindegy. Azért csak próbáld meg. Menni fog.
És ment." (Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában)

Szomorú dolog ez....hogy kimerem jelenteni két ember akik korszakalkotók, valamint korszakváltók is egyben ilyen mélyre tudjanak süllyedni...Biztos vannak a művészetnek olyan magas röptű értelmezései amiket én a magam paraszti, ízlésficammentes látásmódommal nem tudok megérteni, de ezt tényleg kár volt! Csináltak valamit ami maradandónak bizonyult. Aztán hagyták lerombolni mindazt amit az alapmű az embereknek jelentett. Az emberek piedesztálra emelték őket az István, a királyért....most pedig egy csak általuk tudott okból lemásztak arról a piedesztálról. Nehéz lesz, ha nem egyenesen lehetetlen újra felkecmeregniük csak a legalsó talapzati lépcsőjére is annak a piedesztálnak...

Mondom nehéz lesz, de leginkább lehetetlen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a strasbourgi bíróság is elmehet a francba
  2013-08-22 17:13:55, csütörtök
 
  2013.08.22. 04:44


Amikor a strasbourgi bíróság is elmehet a francba


Aszongya ez a strasbourgi emberi jogi bíróság, hogy egy elítéltet 25 évtől tovább fogva tartani nem kéne. Meg, hogy a sitten meghalni a tényleges életfogytiglani következményeként "embertelen és megalázó".

Meg az anyátok picsája, az.

A konkrét ügy amiben kimondták ezt egy angol csókáé, aki halálra késelt egy házaspárt és a fiukat a lányuk esküvőjén, pluszbónusz többször megerőszakolt egy akkor tizenéves áldozatot, ha már úgyis arra járt. Most 73 éves és arra vár, hogy ugyanez a testület kimondja: a jogerős bírósági ítélet ellenére további elzárásával megsértik az ő emberi jogait.

életfogyt.gif

Azon túl, hogy a pofám leszakad, és igen, felkészültem az önkéntes jogvédők anyázására azért gondoljuk már egy kicsit végig: akarjuk-e, hogy valaha visszatérjen a társadalomba:

- Boi Gyula, a mi baltás gyilkosunk, aki az alvó feleségét és két gyerekét csapdosta agyon, mint egy azeri nemzeti hős.

- A kétezres év S.Ábele, Bódi Zsolt, aki a főváros kellős közepén az oktogonnál lévő Mekdögleszben lőtt fejbe két embert.

- A balástyai rém Szabó Zoltán, aki négy év alatt négy nővel végzett a tanyáján.

- Weiszdorn Róbert móri mészáros.

- Pápics Ferenc, a várdai rém, aki három idős emberrel végzett nyereségvágyból különös kegyetlenséggel.

Lehetne még folytatni a sort és a borzalmakkal fokozni a kedélyeket, de a teljes tényleges életfogytos lista felsorolása nélkül is világos mire akarok kilyukadni: ezeket az embereket én nem akarnám soha többé szabadon lófrálva látni. Ott vannak jó helyen ahol most vannak, a társadalomtól elkülönítve életük végéig. A halálbüntetést nem támogatom, de azt gondolom egy társadalomnak legyen módja és lehetősége ezeket az embereket kizárnia magából. Különösen, ha arra gondolok, hogy a tényleges életfogytiglani előtt elítélt gyilkológép Bene László 2014-ben szabadulhat, pedig a magánzárkában eltöltött évtized vagy a szocializálás sokat nem változtatott ezen a kreténen:

"- Azért vagyok itt, mert a bűntársammal tíz embert megpisztolyoztunk, ebből négy meghalt. Nekem direkt azért nem lett családom, mert nem akartam árvákat és özvegyet hagyni magam után. Ha újrakezdhetném, akkor is ugyanezt csinálnám"

Szuper, nem? Az emlegetett társa, Donászi Aladár ugyan öngyilkos lett, de Bene jövőre kijöhet, aztán vacoghat a foga az összes pénzszállítónak az országban, mikor jut(hat) fegyverhez - azt ugye láttuk a napokban S.Ábelnél, hogy ez nem gond - és kezdi őket halomra pisztolyozni megint. 63 évesen a fegyvert még elbírja az ember, akinek "bejött a böri", Strasbourg szerint meg az a lényeg, hogy az emberi jogai ne sérüljenek.

http://varanus.blog.hu/2013/08/22/amikor_a_strasbourgi_birosag_is_elmehet_a_franc ba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Holotúlélők szépségversenyére" kerül sor ma este Haifában
  2013-08-22 17:06:30, csütörtök
 
  2013-08-22. 16:47
"Holotúlélők szépségversenyére" kerül sor ma este Haifában

Haifa városában ma este immár másodszor kerül sor a "Holokauszt-túlélők szépségkirálynő-versenyére". A Jediot Áháronot héber hírportál tévéjében a korábbi szépségkirálynő nem izgul, mert elmondása szerint ő már nagyobb izgalmakat is átélt az életében, s a mai verseny valódi célja, hogy az emberek minél jobban megtanulják a holokauszt történetét.
A Földközi-tengerparti Haifa városában a világ minden részéből, így Izraelből is összesereglett tizenkilenc benevezővel ma este rendezik meg - immár második alkalommal - a "holokauszt-túlélők szépségkirálynő-versenyét". Somfalvi Attila, a Jediot Áháronot hírportál tévéhíradójában a mellékelt videón megszólaltatta a legutóbbi szépségkirálynő-verseny győztesét, a most 92 esztendős, Auschwitzot megjárt Sosánná Kalmárt (vagy Kolmert).
A koronát egyelőre még viselő Sosánná Kalmár (Kolmer) a riporter kérdésére a többi között elmondta: ő már nem izgul az újabb megmérettetés előtt, hiszen annak idején nagyobb izgalmakban is volt része. A bejátszott videón azt is láthatjuk, hogy a szépségkirálynő-választásra készülődő indulók miként készülnek, gyakorolják a színpadon teendő mozdulatokat. A legutóbbi győztes hangsúlyozta: a verseny valódi célja az, hogy minél többen tanulják meg a holokauszt történetét, s azt, hogy milyen borzalmakon mentek keresztül.

http://www.youtube.com/watch?v=7nzjYahPfnI&feature=player_embedded

Haifa, amely a palesztin holokauszt előtt nyolcvan százalékban arab volt - de élt itt egy virágzó, a környezetét is fölvirágoztató német templomos kolónia is - kitűnő helyszíne lehetne annak, hogy palesztin túlélők elmesélnék, miként űzte ki 1948-ban az őslakosságot ebből a városból a Hagana, az Irgun, a Palmach és egyéb zsidó fegyveres terrorcsoportok.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/6/116696/#ixzz2ci79YkCe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az iskolában egyik kisfiú mondja a másiknak:
  2013-08-22 16:46:26, csütörtök
 
  Az iskolában egyik kisfiú mondja a másiknak:
- Azt hallottam, hogy minden felnőttnek van legalább egy sötét titka, amit évek óta rejteget. Ezért aztán könnyű rájuk ijeszteni, elég csak annyit mondani, hogy “Mindent tudok rólad!".
A másik kisfiú hazamegy és így szól az anyjához:
- Anyu, mindent tudok rólad!
Az anyuka elvörösödik, és ad egy 20-ast a gyereknek:
- Jól van, kicsim, de apunak egy szót se róla!
A gyerek megörül a 20-asnak, így este aztán az apján is kipróbálja a módszert:
- Apu, mindent tudok rólad!
Az apja félrevonja:
- Jól van, kisfiam, itt egy ötvenes, csak ne szólj róla anyádnak!
A gyerek még jobban örül.
Másnap éppen indul az iskolába, ahogy kilép az ajtón, szembejön vele a postás. Ismét előkerül a bevált trükk:
- Postás bácsi, mindent tudok rólad!
A postás eldobja a biciklijét:
- Fiam, gyere, adj egy puszit az apádnak!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Sunyi módon kezdték meg Vitézyék a dolgozók kirúgását
  2013-08-22 16:43:44, csütörtök
 
  Sunyi módon kezdték meg Vitézyék a dolgozók kirúgását
2013, augusztus 22 - 11:47

Váratlanul megkezdődtek a létszámleépítés előkészületei a BKV Zrt.-nél. A szakszervezetek a délutáni kollektív munkaügyi vita folytatására készülnek, de a BKV Zrt. vezetése intézkedésével felrúgta a szociális párbeszédet az érdekképviseletekkel - áll a Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezet - Egységes Közlekedési Szakszervezet közleményében.

mkA munkáltató tegnap estétől folyamatosan tájékoztatja a létszámleépítésben érintett munkavállalókat és veszi őket ki a beosztásukból, ezzel is zavart keltve a napi működés biztonságos lebonyolításában. Az érintett munkavállalók augusztus havi beosztását felfüggesztették, mellyel bizonytalanságot okoznak számukra és a forgalmi járatok esetleges kimaradásával az utasok menetrendszerű elszállítását, a biztonságos üzemeltetés fenntartását veszélyeztetik - olvasható a közleményben.

Sajnos bekövetkezni látszik, amitől féltünk, a BKV Zrt. a Budapesti Közlekedési Központ szakmaiatlan intézkedési miatt kényszerintézkedéseket, elhamarkodott döntéseket kell, hogy végrehajtson. A BKK vezérigazgatója nem törődik a közlekedési szakmában tapasztalatokat szerzett munkavállalók tömegével, családok ezreinek életével játszik, könnyedén kényszerít ki olyan döntéseket, amelyek elbocsátásokkal járnak, de a bennmaradtak körében is létbizonytalanságot okoznak.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/sunyi_modon_kezdtek_meg_vitezyek_a_dolgozok_kirugasat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
851,2 milliárd: elszállt a költségvetési hiány
  2013-08-22 16:38:33, csütörtök
 
  AZ A 3,3 % MEG CSAK ÖSSZEJÖN AUGUSZTUSBAN,OSZT VITYA ÍRHATJA A KÖVETKEZŐ SIKERLEVELÉT,HOGY SIKERÜLT 9 HÓNAP ALATT,AMIT 1 ÉVRE TERVEZTÜNK :)


851,2 milliárd: elszállt a költségvetési hiány
2013, augusztus 22 - 15:15


A végleges adatok szerint az államháztartás központi alrendszerének hiánya júliusban 129,5 milliárd forint volt, az első hét hónapban a deficit 851,2 milliárd forintot tett ki, ez az éves előirányzat 96,7 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a kormányportálon.

Tavaly júliusban az államháztartás - önkormányzatok nélküli - központi alrendszerének többlete 80,2 milliárd forint volt, 2012 első hét hónapjában a pénzügyi mérleg deficitje 437,5 milliárd forintot tett ki, ez az éves előirányzat 76 százalékának felelt meg.

MTI - alfahir.hu
http://alfahir.hu/8512_milliard_elszallt_a_koltsegvetesi_hiany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összenő, ami összetartozik: együtt fesztiválozik a Fidesz, a
  2013-08-22 16:32:06, csütörtök
 
  Összenő, ami összetartozik: együtt fesztiválozik a Fidesz, az MSZP és az LMP
2013, augusztus 22 - 16:00


Idén augusztus 21. és 25. között rendezik meg Kőszegen a Fidesz házi fesztiváljának is tekinthető, közéleti kérdésekkel foglalkozó ifjúsági rendezvényt, a Tranzit Fesztivált. A kormányoldal prominensei mellett bal- és szélsőliberális politikusok is meghívást kaptak, azonban a legnagyobb ifjúsági szimpatizánskörrel rendelkező Jobbik egyetlen képviselője sem szólalhat fel a rendezvényen.

tranzit

Ujhelyi István (MSZP), Szijjártó Péter (Fidesz) és Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának (PPKE-BTK) docense, sinológus

A Tranzit résztvevői kerekasztal-beszélgetések, vitaestek, előadások és szemináriumok során dolgozzák föl a politika, a gazdaság, a kultúra, a vallás, a sport, a Kárpát-medence, illetve az Európai Unió időszerű kérdéseit. A Mandiner kérdésére a rendezvény szervezői elmondták: a ,,Tranzit attól lesz igazán különleges, hogy mindezt a legkülönbözőbb világnézetek, politikai családok és közösségek képviselői egy asztalnál, kulturált párbeszéd formájában teszik." Ezt azonban elég sajátosan teszik, mert Magyarország egyik legerősebb parlamenti pártját, amely az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport márciusi-áprilisi felmérése szerint is a legnépszerűbb politikai szervezet az egyetemisták körében, nem hívták meg.

tablazat

Pártpreferencia az egyetemisták-főiskolások körében (pártot választók) - Aktív Fiatalok, 2012.

Persze másképp is meg lehet közelíteni a fesztivál céljait, ha azt vesszük alapul, hogy a rendezvénysorozat keretén belül a kormányoldal prominensei, bal- és szélsőliberális politikusokkal folytatnak párbeszédet. A meghívottak köre nem csak a kettős mércét bizonyítja, hanem a politikai generációk közötti szakadékot is. Vagyis míg őfelsége ellenzéke fesztiválon belül, addig az úgynevezett rendszerváltással megcsontosodott politikai hatalmi kör ellenzéke pedig - félelemből - a fesztiválon kívül van tartva.

Párbeszéd a Fidesz, MSZP és LMP között

A fesztivál első napján - a párbeszéd keretén belül - pl. Szijjártó Péter (Fidesz) és Újhelyi István (MSZP) értekezett a keleti nyitásról, amely valójában azután került a politikai közbeszédbe, hogy a Jobbik a 2010-es választásokat követően, új parlamenti pártként benyújtotta a programjában szereplő gazdaságpolitikai javaslatait, melyek között kiemelt helyet kapott a keleti országokkal való együttműködés kialakításának koncepciója. De lesz még Rogán Antal (Fidesz) és Schiffer András (LMP), Balog Zoltán (Fidesz) és Hiller István (MSZP), valamint Deutsch Tamás (Fidesz) és Vágó Gábor (LMP) párbeszéd is.

A Jobbikot kirekesztették, mert félnek tőle

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke portálunk kérdésére elmondta, bár felháborító ez a politikai kirekesztés a Tranzit Fesztiválról, a meghívott fideszes, szocialista és liberális politikusok csak azt bizonyítják, hogy összenő, ami összetartozik. Szerinte a Jobbikot azért rekesztették ki, mert a többi párt a Jobbikban látja a közös ellenséget és félnek attól, hogy ha a nemzeti radikális párt is kifejthetné a különböző témákban az álláspontját, akkor még több ember számára válna szimpatikussá. Hozzátette: a kirekesztés továbbá megmutatja azt is, hogy mire készülhet a választási kampányban a Jobbik, azonban a párt ennek ellenére is tisztán és határozottan fogja képviselni elveit, illetve választóit.

Orbán testőrének őszödi beszéde a Tranziton

A tavalyi nyár egyik legnagyobb botránya volt, mikor Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója politikai kijelentésre ragadtatta magát a Tranziton. A kormányközeli fesztiválon az ország egyik belső, de kezelhető problémájának nevezte a ,,szélsőjobboldal előretörését", példaként pedig a Jobbik parlamentbe jutását hozta fel. A kijelentés már csak azért is nagy vihart kavart, mert a TEK egy 13 milliárdos forrásból, titkosszolgálati eszközökkel is dolgozó alakulat, amely személyesen Orbán Viktorhoz köthető privát és hivatalos formában is. A nevéből adódó feladata, hogy a terrorveszélyt elhárítsa, csúcsvezetője mégis egy demokratikusan működő, a magyar szavazók által az Országgyűlésbe juttatott párt ,,kezelhetőségéről" beszélt.

Miért nem hívták meg a Jobbikot?

A Kommentár Alapítványt 2005-ben hozta létre néhány - a közügyek iránt elhivatott - fiatal értelmiségi azzal a céllal, hogy a ,,közösség, hagyomány, szabadság" jelmondatának szellemében fórumot biztosítson a hasonló gondolkodásúaknak - olvasható az alapítvány honlapján. A ,,párbeszéd elősegítése" érdekében az Alapítvány úgy döntött, hogy egy folyóirat kiadása mellett más formában is közösségszervező erőként kíván fellépni, ezért 2009 decemberében útjára indította a Tranzit rendezvénysorozatot. Tavaly az alapítvány 50 millió forintos állami támogatásban részesült.

Próbáltuk kérdésünket a Tranzit szervezőinek honlapján megadott telefonszámon is feltenni, de nem tudták megválaszolni, hogy miért nem kapott a fesztiválra egyetlen jobbikos képviselő/politikus sem meghívást. Kérdésünkre, egy zavart kérdés volt a válasz, hogy melyik jobbikos képviselőt nem hívták meg, mire közöltük, információink szerint egyiket sem. Miután kiderült, hogy ,,nem kompetens" személlyel beszélünk, írásban küldtük el kérdésünket. Amint megkapjuk válaszukat, frissítjük vele cikkünket!

MTI Fotó: Nyikos Péter

alfahir.hu

http://alfahir.hu/osszeno_ami_osszetartozik_egyutt_fesztivalozik_a_fidesz_az_mszp _es_az_lmp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Metróval is bukhatja a Fidesz Budapestet
  2013-08-22 16:28:16, csütörtök
 
  2013.08.22.
Metróval is bukhatja a Fidesz Budapestet


Mindig öröm látni, ha rosál a kétharmad, most azonban különösen nagy vihogások közepette szemléljük, ahogy kapkodnak és ez igen kafa. Nagyon úgy fest, hogy a választás felé fordulva utcahosszal vezetnek a fiúk, mégis komolyan tartanak Budapest elvesztésétől. Morbid, de egy olyan dologra hegyezik ki a kampányt, amit korábbi nagy ellenfelük nyomott ezerrel, ráadásul szakmai alapon gigantikus elkúrásnak számít.

Igen, a négyes metróról van szó. A világ közlekedési szakértői már tíz éve is hasukat fogták a röhögéstől, amikor egy Demszky nevű fehérjehalmaz olyan metróról döntött Budapesten, ami a föld alatt indul és ott is végződik. Már akkor is tök egyértelmű volt a trend, sőt még most is így csinálják az épeszűek: kötött pályás jármű jön az agglomerációból, a városközpont alatt lemegy a csőbe, majd a másik végén kibújik és teker tovább a kifelé. Ez nálunk nagyjából azt jelentette volna, hogy jön a vonat három irányból, Fehérvár, Pusztaszabolcs és Bicske felől, bebújik a föld alá, majd a túloldalon megy az egyik Gödöllő, a másik Nagykáta, a harmadik esetleg Monor-Cegléd felé. Voltak tervek erre is, megoldható lett volna, de lesöpörték, nekünk a 20 éve halott modell kellett, picsa drága, de nem a mávosok, hanem a fővárosi megkerülhetetlenek nyúlhatnak a járműbeszerzéseknél, a sokmillió utas meg szívjon csak, amikor kénytelen átszállni buszról és vonatról a metróra.

Persze egy átlag szavazó nem szakmázik, mégis fura, hogy sok éves csúszással, a korábban tervezett árnál nagyságrendekkel drágábban most végre elkészül ez a szarkupac és épp erre repül rá a kampányban a Fidesz. A fővárosban kisebb az ócska hazugságokkal megvezethető idióták aránya mint vidéken, jelen pillanatban Budapest elhajtaná a fülkeforradalmár bandát a halál faszára. Kijön erről a friss felmérés, két nappal később pedig már nevezi is ki a Vezér egyik hű fegyverhordozóját, hogy dolgozzon rá a metró engedélyeire, nehogy ne legyen kész a választás előtt.

Valamiért azt gondolják a narancsos főmuftik, hogy a metró az átlagpestinek nagy öröm. Olyan, mint a Malév, az is hiányzik minden egészséges magyarnak. A metróra ráadásul a panelproli is felszállhat, aztán tudja, hova kell tenni az ikszet. De ez kurvára nem így van. Szegény ökörsütő Samsula is hogy pedálozott a félkész M0-val, de a nép tett az MDF-kormányra magasról. Szerencsétlen szocik is azt hitték később, hogy majd az átadott autópályák hosszával egyenesen arányban nő a szavazóik száma, de kiderült, hogy egy nagy szart.

Metrót persze majd' 50 éve nem adtak át, jobban is érinti az emberek mindennapi életét. Budapest azonban épp azért kormányellenes, mert magasabb az átlagos IQ az országos átlagnál. Itt nem lehet bemagyarázni, hogy mennyire fasza a metró, ha a célcsoport tud olvasni és látja mennyibe került. Azt is séróból leveszik a fővárosi nagyarcok, hogy a Fidesznek köze nincs hozzá, csak a babérokat akarja learatni. A pesti bunkók felfogják, hogy például a felszíni rész, a buszpályaudvar Kelenföldön nem lesz kész, de átadják a metrót a nélkül is, kampánycélból. Még azt is észreveszik, hogy a hetes buszcsaládot a harmadára ritkítják, amikor elindul a metró. A lassú hetes megállóinál lakók eljutási lehetőségei épp rosszabbak lesznek, a gyorsnál meg alig lesz fürgébb a metró.

Ez nem rezsicsökkentés, mely legalább jól jön mindenkinek, de semmibe sem kerül az államnak, a negatív hatások pedig csak évek múlva jönnek. A metró egy elcseszett drága projekt és nem is segít annyit a népnek, mint ahogy Viktorék gondolják. Ráadásul ha keményebben tolják a metrós dumát, mint a lopott biciklit, a vidéki szavazó agyát is fel lehet cseszni, aki is megkérdi: mi a bánatos pöcörőért kellett ezeknek a genya pestieknek földalatti az én pénzemből?

Szóval hajrá kedves kétharmad, mozgassatok meg minden követ a metró tavaszi megnyitásáért. Előre az orbáni úton, aztán majd pislogtok, mint béka a lóhúgyból, amikor kiderül: nem csak az angyalföldi prolik mutatják be nektek a középső ujjukat, hanem szinte az egész nagyváros.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2013/08/22/metroval_bukja_a_fidesz_budapestet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.