Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A vetés és aratás törvénye
  2013-08-24 13:42:48, szombat
 
 
Link



Amit vet az ember, azt fogja aratni is. (Galata 6:7)

Minden értelemben vetünk és aratunk életünk során. Erről is szól a következő történet:

Volt egyszer egy földműves, aki nagy szorgalommal igyekezett kilépni a szegény paraszti sorból. Nap, mint nap kora reggel befogta egyetlen ökrét és vén szamarát az eke elé és egész naplementig fáradhatatlan munkálkodott.
Egy nap aztán az ökör azt mondta az öszvérnek:
- Én olyan fáradt vagyok, semmi kedvem ma is kimenni a földre. Gyere, játsszunk beteget és ma pihenjünk egy kicsit.
A vén öszvér így válaszolt:
- Nem. A munkát most kell elvégezni, aztán majd pihenhetünk.

Hajnalban mikor jött a földműves, látta a földön elnyúlt 'nagy beteg' ökröt, úgy döntött aznap nem fogja be az iga elé. Friss szénát, vizet és abrakot rakott elé. Minden kényelmet megadott neki.
Este, mikor az öszvér hazaért a szántásból, az ökör megkérdezte;
- Hogyan boldogultatok?
- Hát nélküled nem sokra jutottunk, de azért haladtunk valamicskét.
válaszolt az öszvér.
- Aztán beszélt-e rólam a gazdánk?
- Nem szólt semmit - volt a válasz.

A következő nap az ökör arra gondolt; olyan jó volt itthon maradni, extra táplálék, kényelem, hűs árnyék... És megint betegséget színlelt.
Mikor az öszvér fáradtan hazaért, elkezdte faggatni:
- Hogy telt a nap?
- Azt hiszem jól, bár most sem jutottunk túl sokra, de már látni a barázda végét.
- És mit mondott a gazda felőlem?
- Semmit - hangzott a válasz - ám visszafele megálltunk a vágóhídnál és hosszasan elbeszélgetett a mészárossal.

Te ma hogy döntöttél?
Jössz Isten magvetésébe?
Vagy tovább szimulálsz?

Bővített Biblia
Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Munka  
A nagylelkűség előmozdítja Isten áldását
  2013-08-24 08:58:59, szombat
 
  "..saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek" (Efézus 4:28 - revideált Károli fordítás).




Isten azt szeretné, hogy arra használd az adottságaidat, hogy az abból szerzett pénzt megoszd másokkal - olyan emberekkel, akik nem tudnak dolgozni, vagy akik bármilyen okból szegények. Efézus 4:28 azt mondja: "..saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek."

Egy ponton el kell döntened, hogy ami elég, az elég. Mikor tudod, hogy az elég elég? Valaki megkérdezte Howard Hughes-t: "Mennyire van szükséged?" és ő azt mondta: "Csak mindig egy kicsit többre." Ezt hívják materializmusnak. A materializmus az, amikor nem tanuljuk meg, hogyan jöjjünk ki a bevételünkből. Amikor mindig egy kicsivel többre van szükséged. Nem érdekes, hogy néhány ember alig jön ki abból a bevételből, amiről régen csak álmodozott? Isten azt mondja, hogy egy ponton azt kell mondanunk: "Mindenem megvan."

Akkor van ez, amikor abba kellene hagynod a munkát? Nem. Tovább dolgozol, de most már azért csinálod, hogy adj belőle, megoszd másokkal.

Akkor kellett eljutnom erre a döntésre, amikor a "Céltudatos élet" a legkeresettebb könyv lett a világon, három év alatt. Több tíz millió dollár bevételt hozott. Kay és én nyugdíjba vonulhattunk volna, vehettünk volna egy szigetet a Csendes óceánon, ahol kis esernyős italokat szolgáltak volna fel nekünk. Azon dolgozhattam volna hátra lévő életemben, hogy még jobban lebarnuljak. De ez az élet célja? Nem, egyáltalán nem.

Tehát mit tettem? Tovább dolgoztam. Miért? Mert nem azért dolgozom, hogy magamnak pénzt gyűjtsek. Azt mondtam: "Istenem, mit tegyek ezzel a pénzzel? A te pénzed, nem az enyém. Isten azt mondta: "Menj, és olvasd a könyvedet." Azt is tettem, és csak az első soráig kellett eljutnom, hogy rájöjjek, mire gondolt: "Ez nem rólad szól."

Ha írsz egy könyvet és az első sor az, hogy "ez nem rólad szól" és több tíz millió dollár bevételed lesz belőle, jó ha rájössz, hogy ez nem érted van! Tehát a következő négy évet azzal töltöttük, hogy szerte a világon örömmel elosztottuk az egész pénzt. Miért tettük ezt? Mert Isten adta nekünk az adottságot, hogy megszerezzük ezt a pénzt, hogy aztán megoszthassuk másokkal.

Adj szabadon és spontán módon, ne légy fukar. Az, ahogyan kezeled a pénzt, amihez a képességeid miatt jutsz hozzá, előmozdít egy választ Istentől.

Hányan szeretnétek Isten áldását mindenben, amit tesztek? Természetesen mindannyian szeretnénk. Ami előmozdítja Isten áldását, az a nagylelkűség. Miért? Mert Isten nagylelkű, és szeretné, ha megtanulnád, hogy olyan legyél mint Ő. Sosem leszel olyan, mint Jézus Krisztus, amíg meg nem tanulod hogyan legyél nagylelkű, fukarság helyett.

Isten megadta neked a képességet, hogy tiszteld Őt, szolgálj másokat, gondoskodj a megélhetésedről, példa legyél, és hogy legyen pénzed arra, hogy másoknak adj belőle. Személyes tapasztalatból tanultam meg, hogy minél nagylelkűbbek vagyunk, annál jobban megáldja Isten az életünket.

Beszéljük át!

Nem számít milyen kevés, vagy sok pénzed van, mi az az életedben, amit Isten szeretne, hogy használj, mások áldására?
Hogyan kell változtatnod azon, ahogy másoknak adsz, hogy még inkább olyan legyél, mint Jézus?

Rick Warren, Daily Hope, 2013.08.18.

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mennyi időt töltesz egyedül Istennel ?
  2013-08-24 08:42:57, szombat
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  NAPI HANGZÓ BIBLIA  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 559
  • e Hét: 4263
  • e Hónap: 8064
  • e Év: 69365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.