Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Donme keresztények
  2013-08-25 19:36:15, vasárnap
 
 





Donme keresztények

Már 1850-ben megjelent egy könyvecske, amiben Albert Pyke megjósolt három nagy háborút, amelyek örökre megváltoztatják, az addig ismert világot . Ez a jóember 33-ik fokozatú szabadkőműves volt Amerikában . Könyvében leírta, hogy a kolonializmus felszámolását célzó első nagy háború korábbi birodalmak lebontását célozza, majd rivális ideológiák ütköznek világméretekben, amit végül is a kereszténység és az iszlám mindent eldöntő háborúja követ . Bátor szavak ezek egy olyan ember tollából, akinek belelátasa lehetett olyan dolgokba is, amiről édeskeveset tudtak az emberek .

Ne feledjük, az Oszmán birodalom rátelepedett a közelkeleti térségekre, és a nagy fejlődésnek induló német gazdaság is szeretett volna kikanyarítani magának egy kis szeletet az afrikai gyarmatokból . Anglia érdekeivel szembe mentek ezek a dolgok, hiszen ekkor földünk 78%-a angol dominium alá volt sorolva . A kereskedők, bankárok és a hajózási vállalatok egymásrautaltsága köztudott, hiszen akiknek a tulajdonában áll a tengeri flotta, az irányítja a keleti fűszerek, selyem kelmék sorsát . Amikor az olajat is felfedezték Amerikában, sőt Batáviában, amit ma Indonéziának neveznek, azzal megindult a versengés e legújabb energiahordozó után .

Hollandiai hajósok térképezték fel ezt a térséget jóval az angolok előtt, de valahogyan lemaradtak a nagy déli kontinens kisajátításáról, amit Anglia meghódított 1788-ban . Az autót is felfedezték már akkor, amikor Gavrilo Princip revolveréből eldördültek a Nagy Háború első lövései, amelyek kioltották a Monarchia trónörökösének és annak felségének az életét . Viszont arról nem sokat értekeznek, hogy nem sokkal ezután, már 1915-ben, kijelölték új határainkat, amihez foggal s körömmel ragaszkodnak még a mai napig, az Antant nevében döntésjogot szerző, gyakorló szabadkőművesek .

Korábban azt tervezte Németország, hogy kapcsolatot keres az orosz cárral és a japán császárral, s kialakítanának együtt egy verhetetlennek látszó tengelyt, az atlantista érdekkel szemben . Ezt előzte meg az a néhány lövés, amit a szabadkőműves Princip revolveréből adtak le . Nem sokkal később a Monarchiát támogató Németország, hadban állt Oroszországgal, akik azonnal védelmére siettek szerb testvéreiknek . A háborúk szerkezete nem is annyira bonyolult, ha valakinek az egyes érdekek ütköztetése lenne a hobbija .

A szabadkőművesség titkos hálózata ismert határokon keresztül szervezkedett, s jó előre kidolgozták e háború leendő lépéseit . Az Oszmán Birodalom keleti érdekeit már nem tudta megvédeni egy ekkora konfliktusban, így elvesztett szinte mindent, a kaukázusi területeit leszámítva . Palesztína az angolok fennhatósága alá került, ahonnan már csak egy lépés volt Izrael állam megalakítása . Az arábiai Lawrence működéséről még filmet is készítettek, ami a célarányos propaganda korai megnyilvánulása volt, a bibliai hősök megfilmesítésével együtt .

Törökországban átvették a vezetést az ifjú törökök, akik mindannyian görög részről jöttek, a Boszporuszon túl, zsidók lakta területekről, akik mindannyian donme törökök, vagy iszlamizált zsidók voltak . Kemál atatürk vezetésével sikerült elveszteni a korábbi területeket, de mégis hősként ünnepelték, amikor visszaszerzett valamicskét a békediktátumokban elorzott Boszporusz feletti részekből . Katonai konfliktusokat is vállaltak az Antant csapatokkal szemben, ezért ünneplik őket még ma is .

Hazánkban egészen másként viselkedtek a donme keresztényeink, akik Oroszország felől lepték el hazánkat, még jóval a háború kitörése előtt . Áldatlan tevékenységük folytán minden a kezükbe került, s mire feleszmélt a magyarság, Károlyi Mihály átadta a Köztársaság vezetését a kommunistáknak . Ezalatt a néhány hónap alatt, a magyar katonáktól elkobzott fegyverekkel támadtak Erdélyben a magyarokra, majd egészen Budapestig merészkedtek az oláhok . Pedig a háború végeztével egyetlen idegen katona sem tette lábát a Kárpátmedence területére ! A 26 vörös vezetőből 25 egy idegen nép kikeresztelkedett tagja volt, akik feledve újabb elkötelezettségüket Magyarországhoz, elpusztították a korábbi világot .

Rombolni sokkal egyszerűbb, mint felépíteni valamit ! Ezer évig építettük hazánkat, de mindig reánk rontott valaki, de újraépítettük mindig, egészen addig, ameddig nemeslelkű magyarok vezették az országot . Már Istvánnal bejöttek a németnyelvű idegenek, latinnyelvű papok, majd Mátyás halála után meg is kaparintották maguknak a nyugati részeket, miközben az ország közepét megszállta százötven évig a török . Négyszáz év után megszabadultunk a sógoroktól, de odalett az ország nagyobbik része . Pedig nyolcszáz évig védtük Európát vállvetve a horvátokkal, de bekebelezte őket is a pánszláv birodalom délibábja .

133 nap után, elzavartuk a zsidószármazású vörös proletárok jórészét, de maradt belőlük elég, megbújtak közöttünk, donme keresztények lettek, de zsidóként viselkedtek megint, amikor visszajöttek bőrkabátosan, pisztollyal az oldalukon közénk . Magyarnak mondták magukat . Magyarul beszéltek, sőt már ők tanítottak bennüket kisiskolától kezdve az egyetemekig . Azóta a numerus clausus is fordítva működik, mint bevezetni próbálták annak idején, hiszen a kádári diktatúra alatt is csak azok mehettek egyetemre, akik leparoláztak a kiválasztottakkal . Közel félévszázad alatt új ,,ELIT" termelődött ki a donme párttitkárok gyermekeiből, akik egy bátor huszárvágással kizavarták hazánkból a szovjet tankokat, de helyükre idegen bankok települtek, amelyek legálisnak nevezett működésükkel elraboltak mindent .

Most mindannyian csodálkozva nézünk magunk elé . Nem értjük mi történt velünk az elmúlt évszázad során . Újságjainkat, rádió és televíziócsatornáinkat fillérekért kivásárolta alólunk a nemzetközi médiabirodalom nevében működő hazai kollaboráns csapat . Azóta saját szájuk íze szerint tájékoztatnak bennünket a velünk kapcsolatos dolgokról . Észre sem vesszük, hogy a nevünkben beszélő idegenek, magyarrá váltak a világ előtt, s össze-vissza makogásukat a mi kontónkra könyvelik el . Valami nagy disznóságra készülnek a közelkelet terroristái, már az a hír is elterjedt, hogy néhány év múlva nem lesz Izrael ! Hová megy az a rengeteg zsidó, akik megtartották korábbi kettős állampolgárságukat ?

A harmadik nagy háború az iszlám, és a judeo-kereszténység között fog kialakulni Albert Pyke szerint . Érthetetlen egyfelől, mert a Jézus meggyilkolásával vádolt zsidóknak mi közük lehet a jézusi kereszténységhez ? Csak az tud erre válaszolni, aki ezt a marhaságot kitalálta, s megpróbálja ismétléseivel lenyomni az emberek torkán . Zsidó keresztények bújtak a vatikáni szentszék árnyékába . Megszólalni sem mernek a megszállt templomok papjai, pedig az egész Európára kiterjedő templomrendszer ott áll magányosan, pusztulóban . Az egyetemes egyház feje befertőzte híveit, a jujdejó kereszténység hazugságaival .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az USA "beavatkozik" Szíriában
  2013-08-25 19:24:39, vasárnap
 
  HOL VANNAK AZ OROSZ RAKÉTÁK ÉS HADIHAJÓK???????

Az USA "beavatkozik" Szíriában


Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter az imént bejelentette, hogy az amerikai haderő készen áll a "beavatkozásra" Szíriában. A közlemény szerint a Pentagon a Szíria megszállására vonatkozó kész tervekkel rendelkezik és a művelet azonnal megkezdődik, amint az elnök zöld utat ad az akciónak. Hagel elmondta, a hadművelet terveit Barack Obama elnök személyes kérésére dolgozták ki, de az Obama-adminisztráció még mindig "mérlegeli a beavatkozás lehetőségét".

Szíria lerohanását vegyi fegyverek bevetésére hivatkozva akarják hivatalossá tenni.

Hiszen erről van szó - egy nyílt katonai beavatkozás csak a már folyamatban lévő művelet hivatalossá tételét jelentené. Már a szíriai konfliktus kezdetén a nyugati titkosszolgálatok voltak felelősek a kormánytisztviselők elleni merényletekért, az első tüntetésekért. Az amerikai szolgálatok Szíriában működnek hosszú évek óta és részt vettek a fegyveres lázadó csoportok szervezésében és kiképzésében, így az elnököt közvetlen felelősség terheli a térségben évek óta zajló emberirtásért.

Szíriában nem polgárháború van, hanem háború - melyben mára a térség valamennyi országa és a nagyhatalmak is részt vesznek.

Már a "beavatkozás" szó is hazugságnak tekinthető, hiszen beavatkozásról akkor beszélhetnénk, ha az amerikai haderő egy tőle függetlenül kibontakozó polgárháborús helyzetbe avatkozik be. Szíriában azonban az amerikai szolgálatok a térség más államaival együttműködve végezték el a bomlasztást, a fegyveres terroristák kiképzését, és most hivatalosan abba a helyzetbe "avatkoznának be", melynek előkészítésén hosszú éveken át dolgoztak.

Erre a hivatalossá tételre most nagy szükség van, mert a terv láthatóan kudarcot vallott, a kiképzett-megfizetett terroristák képtelenek voltak a kormány hatalmának megdöntésére, az országban inkognitóban működő nyugati haderő pedig elégtelennek és alkalmatlannak bizonyult.

Az amerikai "beavatkozás" hivatalossá tételével Chuch Hagel egyben azt is kijelentette, hogy Szíriában továbbra is stabilitás van, a kormány ura a helyzetnek és még mindig elegendő erővel, kapcsolatrendszerrel rendelkezik ahhoz, hogy az országot és a szír népet elpusztítani akaró gyarmatosítókkal szembeszálljon.

Hídfő.net


http://www.hidfo.net/2013/08/25/az-usa-beavatkozik-sziriaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Novák a holokausztipar részének tekinti a fradisták molinójá
  2013-08-25 19:09:28, vasárnap
 
 

Novák a holokausztipar részének tekinti a fradisták molinójával kapcsolatos hisztériakeltést
2013. augusztus 22. 15:31
Kincses Albin - Hunhír.info

A Jobbik alelnöke csütörtökön a Fradi meccsen kifeszített megemlékező molinóval kapcsolatos újságírói kérdésre kijelentette: elképesztőnek tartja, hogy bármilyen szankció érjen egy focicsapatot azért, mert a mérkőzésén kifeszítettek egy ártatlan emberre emlékező transzparenst. A politikus leszögezte: A holokausztipar részének tudja be ezt a hisztériakeltést.

Novák Elődöt a sajtótájékoztatón kérdezték a Raoul Wallenberg Egyesület azon javaslatáról, hogy ne kaphasson támogatást közpénzből az az egyesület, amelyik nem tesz érdemi intézkedést a mérkőzésein történő antiszemita megnyilvánulások ellen. A javaslat azt követően született, hogy a szombati FTC-MTK-találkozón a ferencvárosi szurkolók egy csoportja In Memoriam Csatáry László feliratot feszített ki. Csatáry Lászlót a Zuroff vezette zsidó embervadász horda akarta börtönbe juttatni 99 éves korában állítólagos zsidókkal szembeni kegyetlenségéért. Csatáry soha nem ismerte el bűnösségét. Az idős magyart halálba kergették a zsidó embervadászok.

A Jobbik alelnöke azt mondta, elképesztőnek tartja, hogy bármilyen szankció érjen egy focicsapatot azért, mert a mérkőzésén kifeszítettek egy ártatlan emberre emlékező transzparenst. A holokausztipar részének tudja be ezt a hisztériakeltést - jelentette ki.

Szerdán az FTC elnöksége sajnálatát fejezte ki a mérkőzéseken történtekért. Közleményükben azt írták, hogy "politikai provokáció történt, amellyel a nézők egy maroknyi csoportja megsértette a klub 114 éves szellemiségét, és minden jóérzésű szurkolótársukat." A megfelelés-kényszeres vezetés befeküdt a magyarországi zsidók gyűlöletrétegének, noha nincs olyan bíróság, amely elmarasztalná a magyar mártírra való megemlékezőket.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=67907
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hollóháza
  2013-08-25 19:08:10, vasárnap
 
  Hollóháza

Itt és most, nem a híres kerámikusok városáról lesz szó, hanem a XX-ik század legnagyobb hazugságát eltakaró intézményrendszerről, amit holohoax néven is emlegetnek néhányan, akiket rossz szemmel néznek a politikai fősodor hívei . Vámos Györgyöt bizonyára sokan ismerik az ECHOTV-ből . Ő vette át Kubinyi Tamás műsorait, aki pontosan az ő fajtája által elkövetett bűnöket kutatta . Megelégelték az igazság nyilvánosságát, és rendreutasították e TV csatorna tulajdonosát, akinek nevét, sőt a tulajdonosi viszonyát sem lehet leírni az általa futtatott, egyébként még a legelviselhetőbb internetes újság hozzászólásaiban, mert a cenzor eltávolítja ezeket a bejegyzéseket már a megjelenésük előtt .

Szóval jó Gyurink a magyar zsidókról értekezett minap, a Holokauszt Emlékközpont igazgatójával, de hiányoltam azokat az ellenvéleményeket, amelyekkel szemben, ezek a derék emberek meghatározták magukat . Az első, majd második zsidótörvényen megakadva, értetlenül bámultak maguk elé, miként történhetett meg pont velük, a legkedvesebb, hazafias zsidókkal szemben, bizonyos megkötéseknek próbáljanak érvényt szerezni, a patkányforradalom leverése után egy évvel . Én sem értem... Nem értem azt, hogy honnan veszik a bátorságot megkérdőjelezni ezeket a törvényeket, amelyeket nem tudtak végrehajtani a hatóságok, mert a jómódú zsidók inkább nyugati egyetemekre küldték a fiaikat .

Mindenfajta emlékközpont, kárpótlási szervezet, irodalmi műfaj, jutalmazott elmélet és történelemértelmezés létezik ebben a műfajban, de nem csak Magyarországon, hanem földünk minden egyes államában, ahol az antiszemitizmusról még nem is hallottak, bár az igény lett volna rá . Korunk csalfaságainak eredője már a nevében is megmutatkozik, amikor antiszemitizmusról beszélnek egy nem szemita néppel kapcsolatban, mivel a Jézus után 740 körül zsidó hitre tért kazárok türk eredetűek voltak . Az arab népekhez semmi köze a mai zsidók 90%-át kitevő kazároknak, így aki ezen tevékenységeket feltételezi, nem tudja mit beszél . Már maga az, hogy valakire rásüthetik büntetlenül az antiszemita jelzőt, felháborító .

Ha valakit zsidónak, vagy cigánynak neveznek, az nem sértés ! Ha egy rablót elfognak, azt nem azért fogták el, mert cigány lett volna, vagy zsidó, hanem azért, mert eltulajdonított valamit, ami nem volt az övé . Ennyi ! A polkorrekt beszéd így válik hivatalos fegyverré, amikor megnevezni sem engednek valós dolgokat, vagy létező népcsoportokat . Hazánkban bárki magyarozhat, parasztozhat, gojozhat büntetlenül, de ha mi észrevesszük mások idegenségét, sőt nevén nevezzük azokat, akkor felháborodnak Európaszerte, de gyakran még a tengeren túlra is elmegy a híre ezeknek az eseteknek .

Volt holokauszt, vagy nem, az nem az én dolgom .Annyit nem értek viszont ebből a hivatalos mellébeszélésből, hogy a XX-ik század legelismertebb történésze Dávid Irwing, miért kellett börtönbe vonuljon egyes történelmi tények másként értelmezése miatt, mint amit a világ gondolatrendőrsége megenged számunkra . Felháborító, hogy a szólásszabadság nagyhangú szónokai elintézhetik, hogy nagytudású történészeket hűvösre tegyenek a valóság egy másik oldalról való szemlélete miatt !

Ez a túlméretezett szemű Vámos György, aki mindenkivel pertuban van, aki az ő műsorában megjelenik, elfogult zsidó kérdésben . Rokonait vesztette, mint megannyi más a második világháborús örvénylésekben, ahol hatmillió zsidó nehezen bizonyítható számadatain kívül, ennek sokszorosa pusztult el az öldöklések során . Hivatalos adatok szerint a munkatáborokban elhunyt emberek száma, zsidók-nemzsidók együtt, 271 ezer . A munkaszolgálatra beosztott, megbízhatatlan idegenek közül is elpusztultak sokan, de hogy ez hatmillió lenne, azt nem hiszik el nekik, mivel a háború után visszatérő magyar zsidók száma ma sem kevesebb, mint a háború kitörése előtt . Ha az Izraelben élő magyarul beszélőket is beleszámoljuk, akkor bizony megkérdőjelezhető e levegőből kapott hatmillió, amit csak a hatvanas évek végén kezdtek felfedezni, és propaganda célokra felhasználni a zsidóság körében .

Ez a téma nagyon kényes kérdéseket feszeget, de volt már példa az ECHOTV keretein belűl, hogy megpróbálták egy asztalhoz ültetni, az antifasiszta és egyéb baloldali, úgynevezett haladó értelmiséget, a kifejezetten patrióta magyarok képviselőivel, akik rövid idő alatt zsebre dugták a csak jelszavakkal operáló zsidó lobby embereit . Matuz Gábor mesterien vezette ezeket a fórumokat, ahol időnként valóban elszabadultak az indulatok, de csak zsidó oldalról, mert a tényekkel nem tudtak mit kezdeni . Ezt a sorozatot az Éjjeli menedék keretein belűl forgatták, ami sajnálatos módon megszünt a többi jó műsor mellett . Legjobb műsorvezetőinket veszítjük el e színvallomások következtében, de az élet megy tovább, egészen addig, amíg le nem vadásznak bennünket egyenként az utólsó emberig .

Pénzre váltható világunk egyik fonáksága, hogy nélküle nem hallják meg a hangunkat . Levegőből előállított trilliók trilláznak felénk óriási metropoliszok képében, amelyek a pénzteremtés melléktermékeiként keletkeznek . Nem tudom meddig tart még ez a képtelenség, amit reánk erőltettek a nemzetközi tőkés érdekeltségek az utóbbi száz év leforgása alatt, de nem sokáig működnek már így, változatlanul a dolgok . Holokausztról értekezik előttünk két zsidó, a legjobboldalibbnak tartott TV csatorna főidejében, miközben bennünket, magyarokat nem képvisel mellettük senki . Ez aztán a vita !

Szájukra veszik volt kormányzónkat ugyanúgy, mint a szolgálatukat hősiesen szolgáló csendőröket, akiket rövid úton likvidáltak a kommunisták köntösében megjelenő zsidók, a második vesztes háborút követően . Miért nem védheti meg jeleseinket senki sem a véresszájú, elszemtelenedett magyarországi zsidóktól ? Teleki Pál nevét ki sem szabad ejteni miattuk ! Hazugságban tartanak bennünket a két háború közti időszak megmásításával . Olyan terroristákat ünnepeltettek velünk hosszú évtizedeken keresztül, aki csendőrökre támadt szolgálatteljesítés közben ! Miért nem említik az ÁVH, vagy az ÁVO, netán a munkásőrség délceg pártkatonáit, akik az államot védték ellenünk ? Az ő államukat ! Magyarországon ...

Még azt az Elie Wieselt is megemlíti, aki magyarul egy szót sem tud, aki elrabolta volt rabtársától az identitását . Érdekes ember ! Négy haláltábort is túlélt, pedig a gyermekeket és az öregeket már a megérkezésükkor elgázosították olyan gázkamrákban, amelyek nem is léteztek még abban az időben, amikor összegyüjtötték a megbízhatatlannak számító európai zsidókat, akik egyébként is, hadban álltak már 1933-tól kezdve a hitleri Németországgal .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fiatalember sétál a Rákóczi tér környékén. Az egyik pillangó
  2013-08-25 18:47:10, vasárnap
 
  Fiatalember sétál a Rákóczi tér környékén. Az egyik pillangó leszólítja az ismert szöveggel:
- Szép szőke hercegem, gyere velem egy fordulóra!
A fiatalember sokatmondóan kacsint:
- Te úgyse tudod úgy, ahogyan én szeretem!
Ez még a hétpróbás prostinak is felkelti az érdeklődését:
- Miért, te hogy szereted?
- Ingyen!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Faddon rettegnek az Audis maffiozó családjától
  2013-08-25 18:35:04, vasárnap
 
  Faddon rettegnek az Audis maffiozó családjától
2013, augusztus 25 - 13:45


Hiába keres szemtanúkat a rendőrség a szerda esti halálos autóbaleset kapcsán, a helyiek még mindig rettegnek attól a faddi családtól, amelynek öt tagja életét vesztette a karambolban - írja a Blikk.

A lap korábban megírta az Audiban a 42 éves B. Kálmán, a férfi testvére és két másik nő ült, akik a közeli Tengelicen nem sokkal korábban betuszkolták a kocsiba adósukat is, így száguldottak a halálba. A 6-os főúton ütköztek egy Ladával, a balesetben a vétlen autós és az Audi öt utasa meghalt.

Az ütközésnek több szemtanúja is volt, a rendőrség azonban egy világos színű autó tulajdonosát keresi, akit az Audival száguldók megelőztek.

Steinbach Zsolt, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken elmondta, hogy a baleset előtt nem sokkal az Audiban ülők közül két férfi verekedésbe keveredett egy felsőtengelici háznál. Itt egyikük egy idős asszonyt bántalmazott. Ezt követően a férfiak autóba ültek, majd nem sokkal később, kilométerekkel távolabb, a 6-os úton történt a baleset.

A Blikknek Faddon hangsúlyozták: a falubeliek nem fogják kinyitni a szájukat az üggyel kapcsolatban, mert rettegnek a hozzátartozóktól.

"A legjobb az autósnak, is ha hallgat, ezek képesek még álmában is rágyújtani a házat az emberre" - közölte egy férfi.

A Bácsku néven emlegetett férfi ellen még tüntetést is szerveztek, amikor Faddra költözött. "Az igazság az, hogy Fadd most végre megszabadulhatott legrettegettebb cigánybűnözőjétől, a Bácsku becenévre hallgató maffiózótól ... Akkor költözött oda ez a többszörösen büntetett (élete majdnem felét börtönben töltötte) cigány és még a fajtársai sem akarták, hogy ott telepedjen le, ezért aztán mindent megtettek az ügy érdekében. Volt Molotov-koktél dobálás meg minden. Aztán szamurájkardos fenyegetőzések, megerősített rendőri jelenlét, tüntetések stb" - írta a kuruc.info egyik olvasója.

Blikk - alfahir.hu


JAVASLOM BALOG ZOLTÁNNAK,A CIGÁNYOK VÉDŐSZENTJÉNEK, szégyen-magyar tiszteletesnek,HOGY VEGYE MAGÁHOZ A CSALÁDOT ÉS KÁRTALANÍTSA ŐKET, DE NE A MI PÉNZÜNKBŐL!!!


http://alfahir.hu/faddon_rettegnek_az_audis_maffiozo_csaladjatol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bíróságra mennek a volt trafikosok
  2013-08-25 18:26:22, vasárnap
 
 
Bíróságra mennek a volt trafikosok

2013. augusztus 24., szombat, 05:44 • Utolsó frissítés: 2013. augusztus 24., szombat, 08:22
Szerző: MTI




A trafikkárosultak álláspontja szerint a dohánykereskedelem átszervezésével sérültek ügyfeleik a római egyezményben rögzített emberi jogai, mivel elvesztették megélhetésüket. A strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordultak.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult több egykori trafikos; a strasbourgi szervezethez eddig hét beadvány érkezett olyan volt dohányboltosoktól, akik nem nyertek koncessziót - olvasható a szombati Népszabadságban.

A lapnak az érintettek ügyvédje, Magyar Gábor elmondta: álláspontjuk szerint a dohánykereskedelem átszervezésével sérültek ügyfeleik a római egyezményben rögzített emberi jogai, mivel elvesztették megélhetésüket.

A strasbourgi testületnél egyelőre csak lajstromba veszik a hét beadványt, mivel a volt trafikosok a magyar Alkotmánybírósághoz is panasszal fordultak - derül ki a cikkből.


http://hvg.hu/kkv/20130824_Europai_birosaghoz_fordultak_a_volt_trafi#rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utószezon helyett a főszezon indul
  2013-08-25 18:23:44, vasárnap
 
 
Utószezon helyett a főszezon indul
Szerző: laspalmas
- 2013.08.24. 09:01

Kissé fájó szívvel ugyan, de lassan igyekszünk visszatérni a nyári pihenésből a szokott kerékvágásba, vagyis többet írni. Bár már jó ideje nehezíti ténykedésünket egyrészt az, hogy évekkel ezelőtt azért hoztuk létre a blogot, hogy a napi töménytelen hír között megbújó néhány igazi "csemegét" dolgozzuk fel, mostanában viszont szinte minden ide kívánkozik, vagyis tulajdonképpen csak tartalomjegyzéket kéne írnunk; másrészt meg az, hogy a keleti szél által röpített gyorsnaszád száguldását minden hírportál árgus szemekkel lesi, így igazából nincs olyan sztori, amit valaki, sőt inkább mindenki meg nem írna. De azért igyekezni fogunk.

Az elmúlt néhány nap is annyi csodálatos történést hozott, mint egy tündérmesebeli bőségszaru.

A négynapos hétvégén Áder szép csendben kinevezte az NMHH elnökévé 9 évre Karas Mónikát, aki a szocializmus kiadóvállalata, a Csurka-féle Magyar Fórum és a fél jobboldal mellett végzett védőügyvédi "munkássága" után a "csúcsra" ért.


karas.jpg

(illusztráció: Nagy Dezső)

Aztán augusztus huszadikán átadták az ünnepi kitüntetéseket, a korábbi évek és kormányok hagyományaihoz híven nagyrészt a kabinethez közelállóknak. Kitüntettek egy csomó veszprémit (itt született Navracsics Tibor), három golfedzőt, de a legszebb mégis a mostanában mindenkit remek "oknyomozó" írásaival szórakoztató Heti Válasz főszerkesztőjének Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, amit Borókai Gábor a rendszerváltozás utáni demokratikus és a minőségi magyar sajtó helyreállítása érdekében végzett tevékenysége, példaértékű újságírói, oktatói, szerkesztői munkája elismeréseként kapott.

Az elmúlt idők legviccesebb története volt Surján László, az Európai parlament alelnökének esete a szarvasi kacsapástétommal. Surján észlelte, hogy a magyar városról elnevezett terméken Csehország van feltüntetve származási helyként, ezért azonnal reklamált a forgalmazó CBA-nál, akik dagályosan seggnyalós levélben kértek tőle bocsánatot, és tájékoztatták, hogy az általa kifogásolt terméket haladéktalanul kilistázták választékukból, vagyis leveszik a boltok polcairól. Aztán az Index megírta, hogy a kacsamájpástétomot valóban egy cseh gyárban csomagolják, de ezen túl minden szempontból magyar termék. A Lúdland Kft. magyar kacsák magyar májából és magyar zsírjából, magyar, ezen belül is szarvasi recept alapján gyártatja, ráadásul szarvasi gyárára 403,8 millió forint állami támogatást kapott. Számunkra a sztori legnagyobb kérdése, hogy a nagyrészt E-betűkből álló terméket veszi-e valaki egyáltalán. Illetve hogy fér meg a dobozban a májpástétom és a pezsgő.

A Mátai és Végh Kreatív Műhely Kft. is elkészült - Matolcsy közreműködésével - a Magyar Nemzeti Bank arculatának megújulásával, a jegybankot az MNB 1924-es megalakulásakor használt, tölgyfa és olajfaággal keretezett magyar címer megújított változata jelképezi a jövőben. Az MNB honlapja is megújult: a betűk zöld helyett kékek lettek. Mindez összesen 11,9 millió forintba került, ami az 50 milliós pálcikákhoz képest kifejezetten olcsó.

A Tranzit Fesztiválon pedig Kósa Lajos elmondta, hogy a futball a kultúra része, ergo ugyanígy nem szabad piaci alapon számolgatni, hogy mi mennyibe kerül, mint az - egyébként sorra megszűnő - artmoziknál vagy az operánál. Fürjes Balázs, a Ludovika Campus építéséért, a Fradi-pálya újjágondolásáért és az Erzsébet téri Gödör befejezéséért is felelő kormánybiztos pedig hozzátette, hogy az ilyen építő munkához nem akadékoskodás, hanem hit, munka és összefogás kell. Felcsút esetében mindez megvalósul, biztos erre gondoltak ők is.

remény_rabjai.jpgAz ellenzék háza táján augusztus 20. után nem az utószezon, hanem egyenes a főszezon kezdődött meg. A második négyszemközti Bajnai-Mesterházy egyeztetésen Bajnai bedobta az előválasztás ötletét, ami egy szuper és minőségi szórakoztatást garantáló program, bár a végén a 2 közvélemény-kutató cég egy 10 ezer fős mintán mérné meg Mesterházy és Bajnai támogatottságát, és így dőlne el a miniszterelnök-jelölti pozi. Ez akár még nagy showműsor is lehetne, a lelki szemeim előtt látom, ahogy Hahn Endre lassan behozza a lezárt borítékot a nyertes nevével, a közönség őrjöng, a közjegyző mindent figyel .... és az ATV benyom egy reklámblokkot a boríték felbontása előtt. Mesterházy persze nem hagyta, hogy -már megint- a farok csóválja a kutyát, vissza-ultimátumozott, hogy akkor legyen előválasztás mind a 106 választókörzetben az MSZP-s és az Együtt-PM-es jelöltek között.
"Döntsenek a Zembrek" - nyomja pofátlanul a kamerába annak a pártnak az elnöke, aki megpuccsolta saját miniszterelnökét és ahol a szivarszoba mélyén dőlt el, hogy ki legyen a miniszterelnök, az érintett éppen maga az ellenfél. Ha pedig Bajnai nemet mond, akkor jöhet az "Együtt v2.0", a Mesterházy-Gyurcsány-Schmuck-Fodor baloldali dögkút.
8 hónappal a választás előtt közvéleménykutatók felméréseire pillantva jelenleg csak annyi a kérdés, hogy kétharmad vagy háromnegyed, 3 év ilyen kormányzás után ez mindent elmond az ellenzékről. Úgy néz ki, hogy a "budapesti gyorsvonatnak" kétszer kell gázolnia, hogy örökre (?) megszabaduljunk ezektől az alakoktól. Elméletileg az országnak ki kellene termelni egy normális ellenzéket, de ugye más az elmélet és más a gyakorlat ...

http://vastagbor.blog.hu/2013/08/24/utoszezon_helyett#more5472253
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint levelet hozott a posta!
  2013-08-25 18:11:46, vasárnap
 
  Megint levelet hozott a posta!

csigaposta.jpg

Mondjuk, kicsit késve, mert a dátum szerint 2013 júliusában írt nekem a Kedves Vezető. De a lényeg, hogy ideért! (Mellékesen megjegyezném, hogy ha ilyen megbízhatatlan és lassú a Magyar Posta, én a Kedves Vezető helyében nem bíznék bennük annyira, hogy a Takarékszövetkezeti tagok pénzét rájuk bíznám. Igaz, nem is az a lényeg a szövetkezetek ,,államosításában", hogy a tagok járjanak jól, hanem, hogy le lehessen nyúlni azt a pénzt is, mint ahogy lenyúlták a magánnyugdíj-megtakarításokat. Ott is az volt a jelszó, hogy megvédik a tagságot.)

No, de térjünk vissza a levélre!

Az eleje jól indult. Felcsigázott a Kedves Vezető, hisz így kezdte mondandóját: ,,Egy minden magyar embert érintő jó hírt szeretnék megosztani Önnel". Na, gondoltam végre beérett a gyümölcs, és közli velem a Hőnszeretett, hogy visszaadja a nyugdíj-megtakarításom, leviszi az ÁFA-t 10%-ra, csökkenti az üzemanyagárakat és holnaptól újra vásárolhatok cigit a sarki kocsmában.

Sajnos a folytatás már nem sikerült ilyen izgalmasra, bár valóban örömhír, hogy az Európai Unió megszüntette ellenünk a túlzottdeficit-eljárást. Viszont ennek a hírnek a hallatán nem kezdtem örömtáncba. Két okból sem. Egy: ezeket a híreket már hónapok óta hallom, így nem értem miért kellett ezért tollat ragadnia a Kedves Vezetőnek és több százmillió forinttért levelezgetni velem. Kettő: ennek a győzelemnek túl nagy ára volt. Mert, lehet, hogy megszűnt ellenünk az eljárás, de közben eltapsoltak 3 ezer milliárd nyugdíj-megtakarítást, világbajnok ÁFA-nk lett, 26 új adót vezettek be, csökkent a munkahelyek száma, és az államadósság százalékos aránya szinte semmit sem csökkent, sőt, nominálisan még emelkedett is. Az átlag és átlag alattiak keresete csökkent. Ma már a 4,5 millió koldus országa lettünk. Jó, tudom ez nem csak a kötelezettség-szegési eljárás elleni szabadságharc miatt következett be, hanem kellett a pénz az új hűbéresség kialakítására és az oligarchák féktelen étvágyának kielégítésére is. Még az is lehet, hogy ez utóbbiakra kellett a több pénz.

Szerepel a levélben néhány tárgyi tévedés is. Egy: nem igaz ez az állítás: ,,Az Önöktől kapott felhatalmazással". Tőlem ugyan nem kapott felhatalmazást, szóval ne is hivatkozzon rám. Nem akarok a cinkostársa lenni! Nem vállalok a Kedves Vezető egyetlen tettéért sem felelősséget! Kettő: ,,szükség volt minden egyes magyar ember meghozott áldozatára". Ez az állítás csak akkor igaz, ha a Kedves Vezető és hűbéresei (pártja és kormánya), valamint oligarchái nem magyarok. Mert ők egy szemernyi áldozatot sem hoztak, sőt, elég szépen gyarapodtak. Neveket nem írok, mert mindenki értesülhetett a hírekből, hogy ennek és ennek a képviselőnek, funkcionáriusnak ennyivel és ennyivel gyarapodott a vagyona két bevallás között, ennyi és ennyi közpénzes ál-közbeszerzést nyert ennek és ennek az oligarchának ez és ez a cége, stb. A közös erőfeszítéshez még egy apró momentum: ha jól tudom, a Kedves Vezető még mindig nem fizetett egyetlen forintot se ,,Az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba"!

Végül még egy kérés!

Igazán nem tisztelt Honfitársam (Kedves Vezető)!

Kérem, hogy a jövőben kíméljen meg a leveleitől! Újat úgy sem tud mondani, (sőt igazat sem) ha valóban meg akar tisztelni, szóljon Kubatov elvtársnak, hogy legyen szíves töröljön a listáról.



Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

http://okos-tojas.blog.hu/2013/08/25/megint_levelet_hozott_a_posta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
idézetek
  2013-08-25 18:10:07, vasárnap
 
 

a szocialista kormányok az államadósságot és a munkanélküliséget megduplázták, a magyar családokat megszorítások sorozatával sújtották, felelőtlen költekezésük miatt az ország pénzügyileg kiszámíthatatlan, sérülékeny volt. ,,Csaknem Görögország sorsára jutottunk"

Fidesz közlemény 2013. július 31.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.