Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Botrány a temetésen
  2013-08-28 15:04:04, szerda
 
  Botrány a temetésen, a sírásók nem akarták visszatenni a fedlapot
Szeged - Botrány tört ki egy szegedi temetésen a sírt lezáró fedlap miatt, amelyet először nem akartak visszatenni a sírásók. A temetőgondnok elmondása szerint a balesetveszély miatt nem szokták azonnal visszahelyezni a fedlapot.

Mai napig beszélnek a rokonok és ismerősök arról, ami a férjem temetésén történt, mert a családdal együtt példátlannak és kegyeletsértőnek tartják az esetet mondta Hegedűs Károlyné, akinek augusztus 4-én hunyt el a férje, akivel 43 évig élt boldog házasságban. A 66 éves zongoraművész-tanár elmondta, amikor augusztus 6-án kifizették a koporsós temetés 157 ezer 600 forintos költségét a katolikus egyház fenntartásában működő Alsóvárosi temetőben, megváltották 2038-ig a sírhelyet.

A férjemet egy már meglévő sírba temették, az édesapja és a nagymamája mellé augusztus 9-én az Alsóvárosi temetőben. A temetésen körülbelül hatvanan voltunk. Amikor elföldelték, énekelt a pap és a kántor, majd a szertartás végén a földre kezdték el pakolni a koszorúkat. A fedlap ott volt feltámasztva a sírnál. Ekkor kértük a sírásókat, előbb tegyék vissza a fedlapot a sírra, de egyikük közölte, nem teszik, mert a visszahelyezés nincs kifizetve idézte fel a történteket Hegedűs Károlyné. Ez a mondat és a hozzáállás megdöbbentette és felháborította a családot és a gyászolókat.

Sokan akkor tekintik befejezettnek a temetést, ha a sír fedlapja is visszakerül a helyére.

A lányom reszketett az idegességtől, hogy ilyen történik az édesapja temetésen. Bement a temetőgondnok irodájába, ahol számlával igazolta, kifizettük a temetés 157 ezer forintos költségét, amelyből 7684 forint volt a fedlap levétele és 7684 forint a fedlap visszahelyezése magyarázta a 66 éves nő. Látva az incidenst a pap felvonta a szemöldökét, és odasúgta a kántornak: imádkozzunk tovább! Hét,nyolc perc elteltével a sírásók visszatették a fedlapot mondta Hegedűs Károlyné, aki állítja, azóta sem kért tőlük senki bocsánatot a kellemetlenségért.

Emlékszem az esetre, hiszen hozzám jött be az irodába feldúltan az elhunyt lánya mondta lapunk érdeklődésére Rózsa Attila temetőgondnok. Elmondása szerint a temetés előtt tájékoztatta a családot arról, hogy nem szokták azonnal visszahelyezni a fedlapot, mert balesetveszélyes. Régebben történt ebből kisebb baleset, mivel kézzel rakják vissza a fedlapot. A sírásók 5-10 perc alatt hantolnak vissza körülbelül 2 köbméter földet, ami után tapasztalatból mondom alig érzi az ember a kezét, mert rendkívül megterhelő munka. A 3,4 mázsás fedlap visszahelyezése nem kis feladat ebben az állapotban. Elmondása szerint az Alsóvárosi temetőben az a gyakorlat, hogy a temetés után 6 héttel rakják vissza a fedlapot, de ha a család külön kéri, már másnap visszahelyezik.

Valószínűleg a családnak befejezetlennek tűnt úgy a temetés, hogy nincs visszahelyezve a fedlap, s mély gyászukban biztosan elfelejtették, miről tájékoztattam őket. Megértettem a felháborodásukat, elnézésüket kértem, s a gyakorlattól eltérően 7,8 perc elteltével visszatették a sírásók a fedlapot mondta a temetőgondnok, aki hozzátette, rosszul kommunikált az egyik sírásó, amikor azt mondta, azért nem teszik vissza a fedlapot, mert a visszahelyezés nincs kifizetve. A család az utolsó fillérig rendezte a temetés költségeit.
Címkék: gyász, halál, Szeged, temetés, temető
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Tallóztam.
  2013-08-28 13:40:15, szerda
 
  Tallóztam.

Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Na ezt legalább rühhellem annyira mint a gazdáját...
2013-08-26 18:05:18, hétfő

Lázár János eddigi életútja tökéletesen szemlélteti egy átlagos fidesz-karrier természetrajzát: milyen az, amikor a kivakarózott parasztgyerek nagyot álmodik, otthagyja a gumicsizmát és a ganajozóvillát, vesz magának egy háromrészes öltönyt és politikusnak áll.

Az új-fideszes gátlástalanság legpenetránsabb alakja akkor szerzett magának országos ,hírnevet, amikor 2006-ban kiderült: parlamenti gombnyomogatóink közül ő markolta fel a legnagyobb, 18 millió forintos költségtérítést bemondásra, számla és igazolás nélkül.

Később azzal borzolta a bérből és fizetésből tengődők idegeit, hogy havi 600 ezerért béreltetett magának egy csúcskategóriás Audi S8-ast, természetesen az általa nyakig eladósított Hódmezővásárhely számlájának terhére. (megj.: Ferenc pápa egy tízéves Ford Focust használ belföldi útjaira) Az ,eleve gyorshajtásra tervezett 30 milliós luxusautót a honatya a rendőrségi traffipaxok megzavarására lézerblokkolóval is felszerelte, ékes bizonyságát adva a fideszes jogfelfogás mindenütt tapasztalható esszenciájának, a törvények alatt és a törvények fölött állók éles kettéválasztásának.

2010-ben (a nagy sikerre való tekintettel?) frakcióvezetővé, majd 2012-ben miniszterelnöki államtitkárrá lépett elő és az elmúlt 3 évben tevékeny részese, sőt gyakran egyszemélyi megbízott vezetője volt a kormány jogállam-romboló és nettó tolvaj cselekedeteinek. Nehezen utánozható, dermesztő arroganciával magyarázta, miért is lesz jó a plebsznek, hogy ők ott fent teljes üzletágakat játszanak át a haveroknak, egzisztenciákat tesznek tönkre, és immár minden ellenállás nélkül a saját gazdasági érdekeikre szabják a törvényeket és a gránitszilárdságú Tákolmányukat.

A gátlásait vesztett pimasz gőg ott csúcsosodott ki igazán, amikor egy őt kritizáló komment (!) miatt beperelte a Délmagyar Online-t, hisz legalább a véleményszabadságnak legyenek határai, ha már az ő pofátlanságának nincsenek.

Ha egyszer lesz valódi igazságtétel ebben a bús országban, az ilyen sima képű tolvajokra minimum egy sötét magáncella kell várjon, teljes vagyonelkobzással. És akkor majd Lázár Jánosnak is pontosan annyija lesz, amennyit ér...

Gyökérfaktor: 10/10

(írta: Spiritual)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ember egy csodálatos mechanizmus.
  2013-08-28 13:33:52, szerda
 
  Az ember egy csodálatos mechanizmus. Nem te lennél az egyetlen, ha azon törnéd a fejed, miként alakulhatott ilyen tökéletesre? Azonban, most azt mondjuk, hanyagold ezt a kérdést, ugyanis olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze az emberi szervezetről, amelyekről talán még nem is tudtál!

1. A halál beálltakor a hallás az az érzék, amelyet utoljára érzékelünk. A látás az első, amelyik megszűnik.

2. Az emberi agyat alkotó sejtek legalább ötször annyi információt képesek magukba szívni, mint amennyit a Brit Enciklopédia tartalmaz.

3. Az emberi test 30 perc alatt annyi energiát bocsát ki, amely elegendő 1 liter víz felmelegítésére.

4. Az emberi test legnagyobb sejtje a petesejt, míg a legkisebb a hímivarsejt.

5. Az emberi test annyi káliumot tartalmaz, amely elegendő egy játékágyú felrobbanásához, annyi cukrot, amely megtölt egy befőttesüveget, annyi zsírt, hogy hét darab szappant lehetne készíteni belőle, annyi vasat, amely elegendő lenne egy szegnek, és annyi ként, amellyel egy kutyát fertőtleníteni lehetne.

6. Az emberi test 300 izmot vesz egyszerre igénybe az egyenes, stabil tartáshoz.

7. Az emberi agy képes jeleket továbbítani, elektromos impulzusok formájában, még 37 órával a halál beállta után is.

8. Amennyiben az emberi test víztartalma 1%- csökken, szomjúságot érzel. Viszont ha 10%-ot esik vissza, bekövetkezik a halál.

9. Ha az emberi test mind a 600 izma egyszerre szorulna össze és egy adott irányban fejtené ki erejét, az ember képes lenne egy 25 tonnás tárgyat is felemelni.

10. Egy emberöltő alatt, egy személy körülbelül 6 évet tölt el alvással/álomban.

11. Fizikai szempontból, egy nő összesen 35 gyereket szülhet élete során.

12. Az emberek fogai olyan erősek, akár a kövek.

13. Az emésztőrendszer egyetlen sejtjének élettartama 12 óra. A gyomor falának sejtjei 2 napig élnek. A bőr sejtjei 4 hétig léteznek. Míg egy idegsejt élettartama akár 60 év is lehet.

14. A szex során felszabaduló endorfinnak fájdalomcsillapító hatása van, így téves kifogás azt mondani ma nincs kedvem hozzá, mert fáj a fejem.

15. Az anyaméhben fejlődő magzat szinte minden percben álmodik. Azok a csecsemők pedig, akik idő előtt születnek, felnőttkorban lesznek álmodozók.

16. Azok a nők, akik romantikus regényeket olvasnak, kétszer annyit szeretkeznek mint azok, akik elutasítják az ilyen fajta szépirodalmat.

17. A combcsont erősebb a betonnál.

18. Az emberi test tömege ötvenszer nagyobb, mint az emberi agy súlya.

19. Az emberi test annyi foszfort tartalmaz, amennyi elegendő lenne 250 gyufafej legyártásához.

20. Egy közönséges orgazmussal 112 kalóriát égethetsz el, viszont az élvezet megjátszása 315 kalóriát vesz igénybe.

21. Az ember testének magassága változik a napszakok folyamán. Reggel például 1 centiméterrel vagy magasabb, mint az esti órákban. Ez azzal magyarázható, hogy a csigolyák közötti lemezek az állástól bizonyos fokig összelapulnak, a gravitáció hatására.

22. Az emberi testben több mint 12 kilométernyi vérér található.

23. Az emberi szív 2 milliárd 700 milliót üt egy élet során.

24. A nők szíve gyorsabban ver a férfiakénál.

25. A szív akkor is ver, amikor azt kiemelik a testből. Még akkor is, ha azt feldarabolják, az izmok továbbra is összehúzódnak.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Új, ígéretesnek tűnő
  2013-08-28 12:49:33, szerda
 
 
Új, ígéretesnek tűnő módszert tesztelnek a petefészekrák korai szűrésére amerikai tudósok.

Korai stádiumában nehéz felfedezni a petefészekrákot, amikor megtalálják, gyakran már nem lehet gyógyítani. Egy 4051 résztvevővel végzett kutatás kimutatta, hogy az új szűrési módszerrel azonosítani lehet azokat a személyeket, akik kezelésre szorulnak - idézte a BBC hírportálja a Cancer című szaklapban megjelent tanulmányt.

Ha korai stádiumban szűrik ki, a petefészekrák gyógyulási aránya 90 százalékos, ha azonban későn találják meg, még a 30 százalékot sem éri el. Más daganatfajtákkal ellentétben tüneteit, a medencei és a hasi fájdalmat vagy a makacs felfúvódást sokszor tulajdonítják más, gyakori betegségeknek, a rák így kezeletlen marad.

Tudósok azt már korábban megállapították, hogy a petefészekrákos betegek vérében gyakran magasabb a CA125 nevű fehérje szintje, ez azonban önmagában nem megbízható daganatjelző. Van, akiknél nem mutatja ki a betegséget, másoknál viszont tévesen jelez daganatot.

A Texasi Egyetem kutatói vizsgálataik során arra használták a CA125-szintet, hogy kockázati csoportokba sorolják a pácienseket. Az alacsony kockázatú pácienseket egy éven belül újra szűrték, a közepes kockázatúakat három hónap múlva, a leginkább veszélyeztetett csoportnál pedig ultrahanggal keresték a daganatot. A kutatás során átlag tizenegy éven át követték a változókoron túli nőket.

Összesen tíz nő esetében került sor műtétre az ultrahangos vizsgálatok alapján, és mindegyik esetben korai stádiumban volt még a petefészekrák.

Kevés volt a tévesen pozitív esetünk. Ugyan viszonylag kis létszámú volt a kutatás, mégis megmutatta, hogy lehetséges időben szűrni a petefészekrákot. A döntő bizonyítékot az ötvenezer résztvevővel végzendő nagybritanniai tesztektől várjuk, amelyek eredményei 2015-re lesznek meg magyarázta Karen Lu, a kutatócsoport egyik tagja.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Sánta Őz, sziú főnök tanításai
  2013-08-28 12:41:03, szerda
 
  Sánta Őz, sziú főnök tanításai

Azt hiszem, a fehér ember úgy fél attól a világtól, amelyet alkotott magának, hogy se látni, se érezni, se szagolni nem akarja. Ha az arcodba csapódik az eső vagy a hó, ha a jeges szél megdermesztett és most a füstölgő tűz mellett felmelegszel, ha a forró gőzfürdőből kijövet a hideg folyóba veted magad akkor érzed, hogy élsz, de ti ezt az érzést már nem igénylitek. Skatulyákban éltek, kizártátok belőlük a nyár melegét és a tél fagyát, testeteknek nincs többé illata, Hi-Fi-lármával tele a fületek, ahelyett, hogy a természet neszeire figyelnétek, színészeket bámultok a tévében, akik nem létező élményekben részesítenek, mivel valódi, saját élményeitek már rég nincsenek, eszitek az ízetlen ételeket hát így éltek ti. És ez nem jó.
...
Az étellel, amit esztek, ugyanúgy bántok, mint a testetekkel. Megfosztjátok természetes részeitől, ízétől, illatától, nyerségétől, hogy aztán mesterséges színt, mesterséges ízeket kapjon.
...
Nagyon megnehezítettétek, hogy helyesen, belülről éljük át a természetet, hogy részei lehessünk... Nem csak a földet, a sziklákat, az ásványokat tettétek tönkre, vagyis azokat a dolgokat, amelyeket ti holtnak neveztek, pedig nagyon is elevenek; megváltoztattátok az állatokat is, melyek az ember hozzátartozói, a Nagy Szellem részei, olyan félelmetesen megváltoztattátok őket, hogy felismerhetetlenek lettek. Vannak farmok, ahol a csirkét a mellehúsáért tenyésztik. Azokat az állatokat alacsony ketrecekben tartják, folytonos tolongásban, mert ettől természetellenesen kifejlődnek a mellizmaik. A ketrecekben állandó nyugtató, álmosító, halk zene szól. Egyetlen hangos szó, és a csirkék bediliznek, nekirepülnek a rácsoknak és összetörik magukat. Ha egy madárnak szüntelenül görnyedt gerinccel kell élnie, természetellenessé, őrültté, gonosszá válik. Így van ez az emberekkel is. Ez az, amiért öngólt rúgtatok.
...
Nemcsak szárnyas és négylábú testvéreiteket változtattátok meg, nemcsak őket fosztottátok meg a karmaiktól és torzítottátok el, hanem saját magatokat is megnyomorítottátok. Az embereket bizottsági elnökökké, hivatalnokokká, bélyegzőóra nyomkodókká tettétek. A nőkből háziasszonyokat, félelmetes hárpiákat csináltatok.
...
Az ember nem arra született, hogy az ilyesmit elviselje. Börtönökben éltek, ti csináltátok magatoknak, és úgy hívjátok, otthon, hivatal, gyár.
...
A madárra semmi szükség. Nincs bátorságotok tisztességesen megölni levágni a fejét, lefosztani a tollát, kibelezni - nem, mindehhez semmi kedvetek. Így aztán csinos kis műanyag zacskóban kerül elétek, feldarabolva, konyhakészen, íze nincs, de bűntudat se jár vele... A ti felfogásotok szerint a háború is ültök a repülőgépben, magasan a felhők felett, megnyomtok egy gombot, ledobjátok a bombákat, és nem nézitek meg, mi történik a felhők alatt szagtalan, bűntelen és steril. Osztogatjátok, adjátok és veszitek a halált. Az összes dezodorotokkal együtt haláltól bűzlötök, de féltek a halál valóságától, nem mertek szembenézni vele. A halált is sterilizáltátok, suba alá került, megfosztottátok méltóságától. Mi indiánok azonban gondolunk a halálra. Én is. A mai nap például kitűnő lenne meghalni nincsen sem nagy hőség, sem túl hideg. Jó nap arra, hogy egy szerencsés ember elérjen útja végére. Egy boldog ember, akinek sok a barátja. Másmilyen napok nem olyan jók. Azok önző, magányos embereknek valók, akiknek keserves dolog itt hagyni ezt a földet. De úgy gondolom, a fehérek ebből a szempontból alighanem minden napot rossznak tartanak.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Csattanós lelki pofonok
  2013-08-28 12:01:54, szerda
 
  Csattanós lelki pofonok

Bari

Fájdalmat okozni nemcsak ütéssel, rúgással, harapással lehet. Sebet igaz, csak a másik lelkén , mély sebet szavakkal is lehet ejteni.

Bántalmazás a házasságban sok pasinak nem a keze jár el: egyszerűen tapintatlan és durva. A szavakba öntött kegyetlenkedés ugyanolyan fájdalmas lehet, mint a testi bántalmazás sebei, bár láthatatlanok, súlyos sérüléseket képesek okozni.

A vérig sértő szavak alkalmasak arra, hogy az egyik fél megfélemlítsen, ellenőrzése alatt tartson, lelkileg megnyomorítson a másikat. Uralkodni akar a kapcsolaton és a partneren. A lelki bántalmazás eszközeivel többnyire a férfiak élnek.

A gyakori megalázással az a céljuk, hogy aláássák partnerük önbecsülését, hogy elzárják családjától és barátaitól. A bántalmazó érzelmei szinte teljes megvonásával is kínozhatja és sakkban tarthatja áldozatát, vagy azzal, hogy csak éppen annyi kedvességet adagol, amennyi feltétlenül kell ahhoz, hogy az áldozat ne akarjon kilépni a kapcsolatból.

A lelkileg bántalmazott nők egészségügyi problémái szinte megegyeznek a fizikailag sérültekével gyakori migrénes fejfájás, gyomorfekély, gyomorgörcs, nyak és hátfájás kínozza a megkínzottat. Kellemetlen tünet továbbá az állandó kimerültség és étvágytalanság. De mivel tud gyötörni, kínozni a férfi?

Számos árulkodó jele van annak, hogy a férfi hajlamos a lelki bántalmazásra.
Elragadó és gáláns az udvarlás időszakában, a kapcsolat egy későbbi szakaszában azonban képes gyökeresen megváltozni.
Rajongó szerető kezdetben isteníti a nőt. Azt érezteti vele, hogy még sohasem volt ilyen nagyszerű kapcsolata. Aztán letaszítja a nőt a neki emelt trónról, mindenért leteremti. Pedig ez veszélyes: a nő halálra gyötri magát, hogy ismét olyan lehessen, mint akkor volt, amikor még mindent csodálatosan" csinált.

A szerelem mindent legyőz Elsőre romantikusan hangzik, de nincs olyan kapcsolat, mely megoldana minden problémát.
Vonzó férfiként viselkedik a külvilág előtt. Az ismerősöknek fogalma sincs arról, miként viselkedik olyankor, amikor nincsenek tanúk. A nő megzavarodik mindenki irigyli, és szerencsésnek tartja azért, milyen vonzó férfival él.

Kétkedő környezete teheti még kétségbeesettebbé a nőt. Hiszen míg a fizikai verés jelei miatt az ismerősök sajnálják az áldozatot, addig a lelki sérelmeket kétkedve kezelik. A látható bizonyíték hiánya miatt sokszor nem is nagyon hisznek az áldozatnak.
Normális a vele szemben alkalmazott viselkedés gondolja egy idő után a lelkileg sérült nő. Hiszi, hogy ez az, amit érdemel. Ezért aztán nem is panaszkodik senkinek.

Kedves és elragadó lehet olykor a férfi. Nem véletlenül ez is egy praktika. A legtöbb agyonkínzott nő a boldog napokon azt hiszi, az egész otthoni pokol csak az ő fantáziájának a szüleménye.

Álmaink férfija kényúrrá változik

Az elragadó férfi egyik napról a másikra durva, erőszakos kényúrrá változik. Persze, szép gondolatoknak nincs híján. Duma az van.

Minden rossznak másvalaki az okozója. Ha ő sohasem felelős semmilyen tettéért vagy kellemetlen eseményért, párja nyugodt lehet afelől, hogy őt fogja előbb-utóbb felelőssé tenni mindenért.
Tökéletes a párom. Amilyen jólesik ez az elején, annál nagyobbat koppanhat a nő, amikor a partner rájön, hogy nyilvánvalóan imádottja sem hibátlan.
Csak kettesben vagyok boldog. Ez a mondat az első vészjelzés az előtt, hogy igyekszik elszigetelni kedvesét(?) másoktól, és teljesen függővé, kiszolgáltatottá tenni.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Ezzel a párossal.
  2013-08-28 07:45:18, szerda
 
  Ezzel a párossal nem is egyszer találkozhatsz, ha tisztításról van szó. ám akkor is nagyon hatékonyak, ha a dugulást kell elhárítani. egy csészényi szódabikarbónát önts a lefolyóba, és lassan önts utána két pohár forró ecetet.

A szag nem lesz éppen kellemes, de az elegy néhány percen belül makulátlanul tisztává teszi a lefolyót. A műveletet itt is hideg vizes öblítéssel zárd.

Ha a dugulás a wc-t érinti, akkor jól jöhet 1-2 pezsgőtabletta is. ezeket dobd a csészébe, és hagyd hatni negyed órát.

Ez idő alatt a dugulás vagy megszűnik magától, vagy a pumpával rásegítve tüntetheted el. Egy kis jutalom, hogy a tabletták a csészét is nagyon szépen kitisztítják, úgyhogy erre már nem lesz gondod.

Ha még ekkor sem bugyog alá kellő sebességgel a víz, akkor önts a lefolyóba egy csészényi bóraxot.

Hagyd hatni néhány percig, majd önts utána forró vizet. Az egész műveletet bő hideg vizes öblítéssel zárd.

Jellemzően a mai szifonok már könnyen szét és - ami egyáltalán nem lényegtelen - össze is rakhatóak.

Ha a dugulás a konyhában van, akkor keríts egy nagyobb vödröt, tedd a szifon alá, egy fogó, vagy csak az erőd segítségével csavard szét a szerkezetet. Két dolog fog történni: minimum fél vödör víz lottyan elő belőle, valamit eszméletlen sok, és sajnos igencsak büdös trutyi.

Ha nem jó a gyomrod, akkor inkább húzz kesztyűt. A koszt mindenképpen alaposan távolítsd el, és forró vízzel tisztítsd meg az alkatrészeket, utána tegyél mindet a helyére, és ellenőrizd, hogy lemegy-e a víz.

A jó öreg pumpa is mindig a segítségünkre van. De magában sokszor nem ér semmit, mivel a dugulás ritkán mozdul meg könnyen.

Ha nem használunk valamilyen kiegészítő módszert, akkor csak pumpálunk, és pumpálunk, de nem történik semmi. Ha azonban valamivel meglazítjuk a dugót, akkor ezzel a célszerszámmal szinte biztosan sikerünk lesz az elhárításában.

Ha dugulás keletkezik valahol a vízvezetékben, annak elsődleges ellenszere a forró víz. Ebből azonban nem árt egy jó adag, ráadásul az a jó, ha lobog.

Amikor a lefolyóba öntjük, nagyon vigyázzunk, mert a visszacsapódó cseppek sérüléseket okozhatnak. Ha magasan van a dugulás, akkor pedig nem csak cseppek csaphatnak vissza, így ne hirtelen borítsuk a fazekat.

A boltok polcain sokszor találkozhatunk a citromsavval is. akik eddig nem tudták, hogy mire is való, azok legalább egy jó tulajdonságával megismerkedhetnek most.

Ez az anyag ugyanis nagyon jó dugulás elhárítására is 2-3 pohárral öntsünk a lefolyóba, és hagyjuk hatni 20-25 percig, ezután bő vízzel öblítsük le, és készen is vagyunk.

A dugulás sok háztartásban rendszeresen jelentkező gond. Első lépés a megelőzés (hajszálak, ételmaradékok kiszűrése), de ha már megvan a baj, akkor valahogy el kell tüntetni a dugót.

Ezekkel a módszerekkel eredményesen veheted fel a harcot, ráadásul nem kell agresszív vegyszereket használnod.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Az allergiára
  2013-08-28 07:20:58, szerda
 
 
Az allergiára az okot környezetünkben kell keresni, mind a környezeti hatások, mind pedig a helytelen táplálkozás komoly szerepet játszik kialakulásában. Ha szénanáthával küzdesz fokozottan kell ügyelned légutaid egészségére, és a felső légúti szervek tisztán tartására. Segítségükkel biztosíthatod a nyálkahártya egészségének védelmét, emellett biztosítják a könnyű légzést, és gátolják a nátha, valamint az allergia tüneteinek kifejlődését.

Torma

A torma maga az egészség szimbóluma, van aki imádja, mások csak húsvétkor veszik elő, pedig baktérium és vírusölő hatása kutatások szerint, több mint fél napig tart, éppen ezért érdemes minél többet fogyasztanod belőle! Jellegzetes illatát a benne található illóolajoknak köszönheti, melynek belélegzése szinigrin tartalmának köszönhetően segít a légutak tisztán tartásában, valamint a megfázás tüneteinek enyhítésében. Gyorsan megszünteti az orrfolyást, elősegíti a torok és orr nyálkahártyájának tisztaságát.

Fokhagyma

A fokhagymát több ezer éve használják gyógyászati célokra, a közhiedelem szerint naponta néhány gerezd fogyasztása távol tartja nem csak a vámpírokat, de az orvost is. Kutatók által végzett vizsgálatok bebizonyították, hogy segít a koleszterinszint csökkentésében, késlelteti az öregedést, ezenkívül megnyitja a légutakat, így enyhíti az asztma, allergia tüneteit. A benne lévő allicinnak hála jó hatással van a hörgőkre, csillapítja a légúti gyulladást.

Gyömbér

A gyömbér jóval több, mint egy egyszerű fűszer, nem titok, hogy kiváló ízesítője az ételeknek, egyesek pedig úgy tartják, hogy a szerelemben is hatásos. Számos pozitív hatása közé tartozik, hogy segít a tüdő egészségének megőrzésében, és levegőt is könnyebben veszel tőle.

,,Nagy szerepet játszik a légutak felszabadításában, az asztmás tünetek enyhítésében. A benne lévő gingerol és shoagol kombinációja ugyanis tökéletes légutaink izmainak ellazítására. Ennek a különleges növénynek hatására szervezetünk kimelegszik, izzadni kezdünk, ezért kifejezetten hasznos lehet láz ellen is" - árulta el Prof. Dr. Ősapay György, a Pharmaforte szakértője.

Petrezselyem

Levesbe sokan használják, kevesen tudják azonban, hogy milyen sokoldalú. A petrezselyem leginkább vértisztító hatásáról ismert, éppen ezért az allergia ellenes küzdelem egyik leghatásosabb fegyvere. Különleges tulajdonságát annak köszönheti, hogy csökkenti a hörgőkre ható ingereket, így nagyszerű gyógymód lehet, ha szűnni nem akaró köhögés kínoz, és enyhíti az allergiás tüsszögést.

Jótékony antioxidánsok
Kutatások szerint, a szabadgyökök okozta károk a szervezetben hozzájárulhatnak azokhoz a gyulladásos folyamatokhoz, melyek allergiát és asztmát idézhetnek elő.

,,Az olyan antioxidánsok, mint a C-vitamin, a zöld tea polifenoljai, és a bioflavonoidok semlegesítik a szabad gyököket, megakadályozzák a káros oxidatív folyamatokat, így az allergia ellen is hatásosak. Tanulmányok például azt bizonyították, hogy az asztmával küszködők szervezetére alacsonyabb C-vitamin szint jellemző" - mondta Prof. Dr. Ősapay György, a Pharmaforte szakértője.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam.
  2013-08-28 07:09:19, szerda
 
  5 megalapozott érv, amiért paradicsomlét igyál

Mint tudjuk, a paradicsom az a csodanövény, amelyet a táplálkozási szakértők vitaminbombaként tartanak nyilván, mivel rengeteg hasznos nyomelemet, ásványi anyagot tartalmaz, ezáltal pedig távol tartja tőlünk a súlyos betegségeket.

Arról viszont még nem beszéltünk, hogy a paradicsom éppoly egészséges nyersen fogyasztva, mint kicsavarva, esetleg télire eltett paradicsomléként kortyolgatva.

Általában a paradicsomlevet két formában használják: vagy az ételben, ízesítőként, amikor nyers paradicsom már nem kapható a piacon, vagy a híres Bloody Mary koktél elkészítéséhez. Azonban a paradicsomlevet naponta kellene fogyasztanunk, energiaitalként, mivelhogy karbantartja az immunrendszert, és megvédi a problémáktól.

1. A likopin - rák elleni hatékony fegyver

Íme az első ok, amiért annyira dicsérik a paradicsomlét. Rengeteg benne a likopin, az az antioxidáns, amely megelőzi a rákos sejtek kialakulását, és amely a paradicsom piros színét is adja.

A szervezetünk nem termeli ezt az antioxidánst, ezért szükség van arra, hogy gyümölcsök és zöldségek formájában biztosítsuk számára. Elegendő naponta 500 milliliter paradicsomlé ahhoz, hogy a napi dózist magunkhoz vegyük a kellő likopinból. Azaz egy jó pohár piros ital naponta, és máris kipipálhatod az egészséged egy életre!

Olvastad már? Alapvető vitaminok minden napra

2. Felszámolja a ,,rossz" koleszterint

A paradicsomlé természetes gyógymód azoknak a személyeknek, akiknek a vérben lévő koleszterin egészségügyi problémákat okoz. Rostokban és B3 vitaminban gazdag, ezért a paradicsom első helyen áll a koleszterin pusztításában.

3. Paradicsomlé az egészséges szívért

Naponta egy pohárnyi paradicsomlé megvéd a szív- és érrendszeri problémáktól, szintén a B6 vitamin tartalmának köszönhetően. Általa olyan hatóanyagok termelődnek a szervezetben, amelyek karbantartják a vénák egészségét. Mi több, kutatásokkal is megerősítették, hogy a paradicsomlevet fogyasztó cukorbetegek esetében csökkent a vérrögök kialakulásának veszélye.

Olvastad már? A lenmag és jótékony hatásai

4. Erős tüdők

Szintén kutatásokból derült ki, hogy a paradicsomlé képes megelőzni a (főként dohányzás vagy cigarettafüst okozta) tüdőtágulást. Tehát ha dohányzol, még egy indokot mondunk arra, hogy paradicsomlevet igyál!

5. Mitől is vitamin-bomba a paradicsomlé?

Csupán egy pohár paradicsomlében 75%-a a napi ajánlott C-vitamin mennyiségnek megtalálható. Ugyanakkor 2% a napi A-vitamin adagból is benne van. Mindkettő nagyon fontos az immunrendszer számára, főként a szabad-gyökök ellen harcban hasznosak. Ugyanebben a pohár paradicsomlében megtalálható még a B1, B2, B3, B5 és B6 vitamin, kálium, magnézium, vas és foszfor.

Olvastad már? 5 szuper élelem, amelyet októberben fogyasztanod kell!

Ahhoz, hogy egy ízletes paradicsom-italt készíthess magadnak, jól megérett, húsos paradicsomokra lesz szükséged. A nyers zöldségekben sokkal több a C-vitamin, mint a feldolgozott- vagy főzöttekben. Ennek ellenére, a főzött paradicsomban sokkal több a likopin, és ha belekeversz egy-két csepp olívaolajat, annak felszívódását kétszerezed meg!

Egészségedre!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tudod.
  2013-08-28 07:06:46, szerda
 
 

Tudod, én is voltam már gödörbe esve, de sosem dörgöltem senki orra alá. Nem szánakoztam, hanem megpróbáltam talpra állni..Beleadtam mindent. Mosolyogtam, aztán már nevettem. De sosem sajnáltattam magam.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 4736 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 639
  • e Hét: 1634
  • e Hónap: 15063
  • e Év: 15063
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.