2013-08-03 22:23:01, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
* 60 dkg burgonya,
* só,
* 10 dkg vaj,
* 6 tojás,
* 1 dl tejföl,
* 8 dkg reszelt sajt,
* őrölt bors
* A forma kikenéséhez vaj
Elkészítés:
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. A vajat habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejfölt, a kihűlt burgonyát meg a sajtot hozzáadjuk, utánasózzuk, megborsozzuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Egy gyűrű- vagy kuglófformát kivajazunk, a burgonyás masszával megtöltjük, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal kb. 50 percig sütjük, gőzőljük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe állítjuk, és tartalmát tálra borítjuk. Aki szereti, reszelt parmezánsajttal is megszórhatja. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|