Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Tallóztam.
  2013-08-06 23:22:20, kedd
 
 
Előled is hozzád..

Szeretni foglak tegnapig.
Jövőd múltamba érkezik
s múltadból érkezik jövőm.
Csak tegnapig szeress, de hőn.
Mielőtt megismertelek,
már szakítottam rég veled,
nem is tudtad, hogy létezem,
és szakítottál rég velem,
elváltunk végleg, mielőtt
megjelentünk egymás előtt,
én jobbra el - te balra át.
S most jobb a ballal egybevág.
Kiadtad utamat s utad
kiadtam én is. Menj. Maradj.
te érted ezt? A távozó
nem el, de feltűnik. Hahó,
hahó! Csak erre! Jöjj! Eredj!
Isten hozott! Isten veled!
Isten veled! Isten hozott!
Futok tőled s hozzád futok,
s te tőlem énhozzám haladsz,
előlem is hozzám szaladsz -
ki érti ezt? Ki érti azt?
Megfoghatatlan. Képtelen.
Szerelem ez? Alighanem.

Baranyi Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam.
  2013-08-06 19:49:20, kedd
 
 
Barátság!

A barátságot is kell ,,ápolni" ... odafordulni a másikhoz, meghallgatni, együtt nevetni, ha kell megérteni és átérezni. Feltételek nélküli szeretet, amiben nincs ,,azért mert" pl. az illető xy, vagy mert lelki szemetesláda, mert remekül segít a takarításban. A barátság nem csak elvár..., hanem ad is. Elfogadás. Volt olyan barátnőm, akivel gyermekkorom óta barátkoztunk, tinédzser korunkig... megszakadt a barátságunk. Több mint 20-év után találkoztunk, de már megváltoztunk mindketten, mivel évekig nem ápoltuk a barátságot más felé ment az utunk, nem voltak közös szálak, csak addig ameddig a barátság tartott, elfogadtam nem tudnám már vele folytatni a barátkozást, az évek amik kimaradtak... feltettem magamban a kérdést egyáltalán, hogy tudtam vele barátkozni.... Olyan is van, aki tinédzser kormom óta barátom, van, hogy csak telefonon beszélünk, van, amikor találkozunk, munka család egyebek mellett, de számíthatunk egymásra. Most már ha barátkozom csak leginkább közösségen belül. A barátság is olyan, mint a mag, gondozni kell, ha nem akkor nem fejlődik tovább.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Ebben a jóval harminc fok fölötti hőségben
  2013-08-06 19:46:24, kedd
 
 

Ebben a jóval harminc fok fölötti hőségben estére szinte nincs olyan emberi láb, ami ne duzzadna-dagadna. Ha ülő, ha álló munkát végzünk, a meleg, így is úgy is megdolgozza a lábainkat, ereinket.

lábfürdő

Legfontosabb, hogy időnként tornáztassuk meg, álljunk fel és sétáljunk egy kicsit, és igyunk naponta legalább két liter folyadékot. Esténként készítsünk kényeztető, pihentető lábfürdőt. Nem kell más hozzá, csak egy nagyobb méretű mosdótál, néhány illóolaj, majd hűsítő, mentolos krém.

Kakukkfüves lábfürdő

A kakukkfű szezonja mostanra már lejárt, de hogyha beszereztük a nyár elején és megszárítottuk, akkor most pont jól jön, hanem pedig vásároljunk gyógynövényboltokban. Egy-két marék szárított kakukkfüvet forrázzunk le egy fél liter meleg vízzel, majd leszűrve, keverjünk bele két kanál tengeri sót. Az egészet jól elkeverve öntsük bele egy mosdótálba, hígítsuk olyan hőmérsékletűre, hogy kellemes legyen a lábnak, majd áztassuk, ameddig csak jól esik. A kakukkfű nyugtat, a tengeri só pedig kivonja a felgyülemlett méreganyagokat. Végezetül ápoljuk a lábunk hűsítő mentás, kamillás krémmel.

Szódabikarbónás, teás áztató

A gyógynövényes forrázat igencsak jót tesz a fáradt, duzzadt lábnak. A hatóanyagok kellemesen szívódnak fel a lábon keresztül, ellazítanak és táplálnak is. Ha igazán hatásos lábfürdőt akarunk készíteni két teáskanál szódabikarbónás lábvízhez lógassunk két filter kamilla, menta, zöld tea vagy citromfű teát. Élvezzük a hatását, míg nem teljes ellazulást nem érzünk, és a lábunk duzzadása, feszítése is lennebb enged. A teljesebb hatás érdekében citromfű vagy kamilla illóolajat is csepegtethetünk a vízbe. Végezetül kenegessük a lábunk körömvirágkrémmel, majd helyezzük nyugalmi állapotba.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Ha látod
  2013-08-06 19:25:04, kedd
 
 


"... ha látod, hogy egy nő nem jól bánik a kerti virágokkal, nem ápolja őket, ha észreveszed, hogy nem szereti az állatokat, s közönyösen bámul egy lihegő kutyusra: ne vedd el feleségül. Előbb-utóbb kiderül, hogy nem tud szeretni. Nem működik az a legbensőbb összetartozás-élménye, ami tartósan összeköthet vele."

(Müller Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Néha bizony
  2013-08-06 19:21:56, kedd
 
  Törött szívből gyémánt pajzs...

Néha bizony Te is elfáradsz. Összetörsz. A könnyek csak hullanak, mert érzed, hogy semmit sem tehetsz.
Úgy érzed, nem találsz kiutat, lelkedet vihar tépi. Miután a mázsás könnyek átmosták a szívedet, elkezdesz építkezni. Új pajzsot építeni.
És már tudod: kellett a vihar. Kellettek a könnyek.
Hiszen ha nem élnéd meg a mélypontokat, akkor nem motiválna semmi. Akkor nem építkezhetnél. Akkor nem újulnál meg. A fájdalom utáni építkezés új lehetőségeket nyit meg előtted.
A szomorúság okot ad arra, hogy az ember összeszedje magát. Hiszen nem áldozat vagy, hanem tanítást kaptál s leckét, hogy megerősödj az élethez.
A talpra álláshoz nagyon sok erő kell.
Mikor a lelked haldoklik, erőd alig van, akkor, mint a mesében a rózsa, melyen már csak egy szirom van,
akkor hirtelen egy érzés hatalmába kerít, a rejtett tartalékaid előbukkannak, amire nem is gondoltál, hogy mennyi van, és a kiutat megtalálva újra ragyogsz.
Még fényesebben, még szebb szirmokkal. Tele reménnyel, célokkal és csak azért is gondolattal. Mert csak ez visz előre.
Ahhoz, hogy új szirmod, új pajzsod legyen, össze kell törnöd néhányszor. Aki feláll: erős. Aki elhullajtja az utolsó szirmát, az nem viszi előbbre.
Sosem az a baj, ha összetörsz. Hiszen az élet nagyon nehéz.A viharok gyakran elérnek. A baj akkor van, ha nem térsz vissza az életbe. Jóllehet sokszor, hullámvölgyekben újra, meg újra elveszted az erődet. Csak ne felejtsd el: bármi is fáj, felülkerekedhetsz rajta. Elmúlik. A kétségbeesés, a fájdalom, a reményvesztettség mind elmúlik.
Törött tojás nélkül nincsen rántotta. Fájdalom nélkül nincs élet, mélypont nélkül nincsen hegycsúcs.
Így lesz majd törött szívedből gyémánt pajzs.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Zöld paradicsom cukorban
  2013-08-06 17:53:26, kedd
 
 

Zöld paradicsom cukorban

Egyforma apró, zöld paradicsomot gyenge ecetes vízben felfőzünk, majd leszűrünk.

1 kg paradicsomhoz 80 dkg cukorból és ½ liter vízből szirupot főzünk. A paradicsomot a sziruppal együtt főzzük. Másnapig hűvös helyen tartjuk.

A felfőzést három napon keresztül megismételjük. Negyedik nap a paradicsomot üvegekbe rakjuk, ráöntjük a sűrűre főzött szirupot, az üvegeteket lekötjük és 20 percig gőzöljük.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Az anya is úgy vigasztalja
  2013-08-06 17:43:44, kedd
 
 


"Az anya is úgy vigasztalja a gyerekét, aki lehorzsolta a térdét, hogy puszit ad a bibire. A gyereknek nagyobb szüksége van erre, mint ásványvízre meg sebtapaszra. A puszi nem állítja el a vérzést, de orvosolja a magányt és a bánatot."

Rachel Naomi Remen
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Izzadságcseppeket találtak Békés megyében!
  2013-08-06 17:39:07, kedd
 
 
Izzadságcseppeket találtak Békés megyében!
Szerző: hartay

A ritka jelenségre egy szarvasi fiatalember homlokán találtak rá. A férfi fejének szemöldök feletti bőrfelületén rögtön hat, de lehet, hogy NYOLC(!) ilyen különleges csepp is megjelent. Az izzadságot szerencsére senki sem törölte le, így munkatársaink még idejében meg tudták örökíteni a nem mindennapi képződményt.

Itt van velünk dr. Különb Ágoston, aki elmondja, mi vár ránk.

A cseppkövek eddig különös jelentőséggel bírtak, barlangokba bújtunk miattuk. Kár volt. Egy sokkal meglepőbb képződményre leltünk, ráadásul ez a férfi csak az utcán kószált, és megizzadt, mert nyár van. A nyár különösen veszélyes. Sokáig van világos, lehet strandolni, fagyizni, nevetgélni. Mindjárt megmagyarázom.

Sokáig van világos: könnyen áteshetünk a ló túlsó oldalára, és ha ott sincs sötét, akkor összezavarodik az ember.

Strandolás: a lángos hizlal, a sörben alkohol van, ami rákkeltő, a víz hideg, ha beleugrunk, könnyen szívrohamot kapunk. Ha meg a víz közben felmelegedett, akkor azért kapunk szívrohamot, mert hideget vártunk, és nagyon meglepődünk, hogy meleg.

Fagyizás: nem biztos, hogy jó dolog téli hideget belekeverni a nyárba. Önáltatás, negédes átverés.

Nevetgélés: komolytalan emberek viselkedési formája, elítélendő és elvetendő magatartás. (Emlékezzünk vissza, hogy minden iskolában tiltották!)

És mindezekre rá előjönnek az izzadságcseppek. Igen, itt. Hazánkban. És Ön azt hiszi, hogy ez baj, ez tragédia. Dehogy az! Ne az úszóinkra, vízilabdázóinkra legyünk büszkék, hanem az izzadtságban fürdő embertársainkra, akik olyan értéket teremtenek a tikkasztó hőségben ténykedve, hogy vezércikk lesz belőle egy megyei honlapon, illetve blogon. Éljen a hírérték, éljen az uborkaszezon!

És senki se hisztizzen, hiszen izzadni áldásos, különleges állapot. Csak a kiválasztottak izzadnak. Úgyhogy örüljön, ha gyöngyözik a homloka, mert értéket teremt!

A nyár káros az egészségre, de Ön ne károgjon.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Tallóztam.
  2013-08-06 14:25:35, kedd
 
 
Wass Albert írja a következőket

a szegénységről és az igazi gazdagságról:
,,Nincs vagyonod? Nincs házad, telked, értékes tárgyaid?
Nincs pénzed? A rigónak sincs. Mégis ő a legvidámabb teremtmény.
Igaz, neki nem kell cipő, nem kell ruha. Ételért sem fizet, csak egy füttyel.
Lakásért sem fizet. Fiait ingyen tanítja az erdő.
A rigónak könnyű, mondod, s igazad van.
A rigónak valóban könnyű.
Ő ma is úgy él, ahogy Isten annak idején elindította az első rigót.
Gazdag akarsz lenni? Gondolj a rigóra! Tanulj meg örvendeni.
Örülni annak, hogy élsz.
S mert élsz, gazdag vagy."

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Ha azt ígéred valakinek.
  2013-08-06 14:19:22, kedd
 
 

Ha azt ígéred valakinek, hogy boldoggá teszed és ő ezt elfogadja, hatalmas pácba kevered magad. Mert ez azzal jár, hogy felelősséget vállalsz a boldogságáért, de így a szenvedéséért is. Ha belemész egy ilyen kapcsolatba egyikőtök sem fog jól kijönni belőle. A legjobb kapcsolat alapja az ha a következőt mondod a másiknak és ezt komolyan is gondolod: 'a saját boldogságomért vállalok felelősséget, nem kérem, hogy tegyél teljessé, mert ez az én feladatom. Azt akarom, hogy szabadon önmagunk lehessünk ebben a kapcsolatban.Van fogalmad arról mekkora szabadságot és örömet adsz ezzel magatoknak? Amikor nem a másikat okolod többé a boldogtalanságodért és nem is tőle várod el, hogy boldoggá tegyen. Ha ezt képes vagy megtenni és így élni, olyan harmonikus, örömteli táncot kezdhettek együtt járni amelyet csak nagyon kevés kapcsolat mondhat magáénak.

Abraham-Hicks
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 4736 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 776
  • e Hét: 14448
  • e Hónap: 42763
  • e Év: 1503994
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.