Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Tejfölös csoda
  2013-08-06 19:16:53, kedd
 
 

Hozzávalók:

Tésztához:
pici só
5 dkg durvára vágott dió
fél cs. sütőpor
6 ek. liszt
2 ek. víz
8 ek. cukor
4 tojás

Krém:
15 dkg Rama
1 egész tojás
3 ek. liszt
2 dl tejföl
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:

1.A 4 tojásfehérjét késhegynyi sóval kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgát. Jó habosra kikeverjük, ezután kanalanként beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, amit fakanállal óvatosan beleforgatunk.
2.1 kanál lisztet a vágott dióval elkeverünk és azt is a masszához keverjük, majd 180°-on megsütjük.
3.Közben elkészítjük a krémet. A tejfölt a liszttel és a tojással kikeverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral, vaníliával simára keverjük, hozzáadjuk a főzött kémet, és alaposan összedolgozzuk.
4.A kihűlt piskótát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. Tetejét porcukorral meghintve, keskeny szeletekre vágva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Sajtos vendégváró
  2013-08-06 15:52:01, kedd
 
  Hozzávalók:
25 dkg liszt,12,5 dkg margarin,kb.1 dl tejföl,1 teáskanál só, 10 g szalakáli

Tetejére:
1 tojás,reszelt sajt
A lisztre rászórom a sót és a szalakálit és szétmorzsolom a margarinnal .Annyi tejfölt gyúrok hozzá
még összeáll,puha tészta legyen.1 cm vastagra kinyújtom,kis háromszög formával kivágom,lekenem tojással és belemártom a reszelt sajtba.Előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt sült meg.Sütés közben erős a szalakáli illata de ha kihűl már nem érzik.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Csavart pikáns rudacskák
  2013-08-06 15:49:40, kedd
 
  Hozzávalók:
Tészta:50 dkg liszt, 150 g joghurt, 1 tojás, 4 kanál olaj,1 kanál cukor,1,5 teáskanál só, 20 g élesztő, 2 dl tej
Töltelék:12,5 dkg vaj,1 kanál piros arany,10 dkg reszelt sajt, 2 szál ,kb. 20 cm-es száraz kolbász,10/10 dkg fekete és zöld olajbogyó
Tetejére: 1 tojás,szezámmag
A lisztet egy tálba szitáltam,közepébe mélyedést csináltam,beleöntöttem a langyos tejet,a kanál cukrot és belemorzsoltam az élesztőt,hagytam kicsit felfutni majd hozzáadtam a tojást,joghurtot,4 kanál olajat,sót és megdagasztottam .Konyharuhával letakarva duplájára kelesztettem.Fél centis vastagságúra nyújtottam,felére rákentem a piros arannyal elkevert vajat,szétosztottam rajta a vékonyra szeletelt kolbászt,felaprított olajbogyókat és a reszelt sajtot.Az üres felét ráborítottam,pizzavágóval rudacskákat vágtam és mindegyiket megcsavarva tepsibe tettem.Fél órát újból kelesztettem,majd felvert tojással megkentem és szezámmaggal szórtam .Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt sült meg.
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Házi szárnyas májkrém
  2013-08-06 15:46:42, kedd
 
  Nagyon ízletes a házi májkrém, ráadásul pillanatok alatt megvan, nem érdemes mindenféle adalékos üzleti kencéket fogyasztani. Lefedve a hűtőben pár napig eláll. Pirítós kenyérrel, télen vöröshagymával, tavasszal friss paradicsommal kitűnő reggeli.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, 2 hagyma, 20 dkg vaj, 1 evőkanál kacsazsír (ennek hiányában sertészsír), só, bors
Elkészítése: A zsíradékon megpároljuk a hagymát, mikor üveges, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat és együtt zsírjára sütjük. Sózzuk, borsozzuk és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt ledaráljuk, hozzáadjuk a vajat és jól kikavarjuk, ha nem elég krémes leturmixoljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cukkinis lepény
  2013-08-06 15:31:53, kedd
 
  Hozzávalók: 20 dkg cukkini, 10 dkg padlizsán, 1 hagyma, 1 kaliforniai paprika,1 paradicsom, 10 dkg sonka, 5 dkg sajt, 3 tojás, 3 evőkanál tejföl, 7 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 1 teáskanál sütőpor,só, bors, paprika; a piteforma kenéséhez: olaj, liszt

Elkészítése: a zöldségeket megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük a cukkinivel, a padlizsánnal, és a paprikával együtt. Sóval és borssal fűszerezzük, majd hűlni hagyjuk. Míg hűl, a tojásokat felverjük a tejföllel és az olajjal, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a reszelt sajtot, és a sütőporral elkevert lisztet, majd legvégül a dinsztelt zöldségeket. A piteformát megkenjük olajjal, beszórjuk lisztel és beleöntjük a masszát. A tetejét megszórjuk őrölt pirospaprikával és rátesszük a felszeletelt paradicsomot. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Padlizsánragú
  2013-08-06 15:21:57, kedd
 
  Hozzávalók 4 személyre: 2 padlizsán, 20 dkg csirkemell, 1 paprika, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 15 dkg koktélparadicsom, 1 szelet citrom, só, bors, petrezselyemzöld; a körethez: 30 dkg fodros tészta

Elkészítése: A padlizsán héját lepucoljuk, 2x2 cm.es kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és meglocsoljuk a citromlével. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon félig megdinszteljük. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, majd egy kis idő után a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Ekkor beletesszük a levétől lecsöpögtetett padlizsánt és a kettévágott koktélparadicsomot. Megszórjuk sóval meg frissen őrölt borssal és többször megkavarva, zsírjára sütjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a ragúval tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Vasárnapi sütemény
  2013-08-06 13:45:03, kedd
 
 

Tésztához:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:


3-4 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütőporral elvegyített lisztet rászitáljuk, majd összeforgatjuk. A tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (35 × 22 cm). A maradék masszát elkeverjük a kakaóporral, majd a sötét részt a világosra kenjük, közben márványos mintát húzunk bele. A lecsepegett meggyet elosztjuk a süteményen, azután a 180°C-ra előmelegített sütő középső részében 35-40 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat, és együtt jól kihabosítjuk. Az így elkészült krémmel megkenjük a sütemény tetejét, majd a felolvasztott étcsokoládéval tetszés szerint díszítjük, de akár rá is reszelhetjük.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
A parlagfű mint rákgyógyszer? Előadó a bükki füvesember
  2013-08-06 13:01:02, kedd
 
  Mit is mondjak a népi gyógyításról, kezdi mondandóját a füvesember. Néhány népi praktikát ismertet az előadó bevezetésképp, köztük a diólevéllel kapcsolatosat is, melynek hatásairól már mi is írtunk korábban. Kitér arra is, mi az oka annak, hogy ma már több, mint 80 éves, és még mindig él és egészséges.

Gyermekkorában 8 évig tanulta a "mesterséget". Beszél a rendszerváltás előtti időkről is, miszerint anno a népi gyógyítás, a gyógyfüvek használatat kuruzslásnak számított.

Szerencsére ma már megváltozott a helyzet, vizsgákat lehet tenni a tárgyban, lehet tanulni, legálisan működni. Megemlíti azt is, hogy Miskolcon és Pécsen hogyan használnak füveket akár az orovosok is. A korábbi népi gyakorlat megismerésében komoly potenciál rejlik, véli sok orvos, mondja. Pl. Erdélyben - cukor nélküli - szilvalekvárral gyógyítják a nők a mellrákot, melyet tanulmányoztak a dél-magyarországi kutatók is, és igazolták hitelességét.

A gyógynövénynek ugyanakkor nincs mellékhatása, mint a gyógyszernek, ezt fontos kiemelni. (Sok esetben a beteg a mellékhatásba hal bele, melyet statisztikai adatok támasztanak alá, pl. Amerikában, Magyarországon.)

Komoly szerep hárul a megelőzésre is, melyet a ma emberének sajátságosan kell értelmeznie. Azaz fő kérdésként felteszi a bevezető után: Hogyan maradjunk egészségesek?

Javallott 2-3 gyógytea rendszeres fogyasztása adott időszakon belül, ilyen egyszerű a válasz. Leginkább azon nyavalyákkal szemben, melyek már előjöttek szervezetünkben, pontosabban a betegség kezdeti jelei mutatkoznak. Ha azonban nincs semmilyen betegségünk, akkor mit is kellene fogyasztanunk?

Fő ok a füvesember szerint az, hogy túl el van szennyezve mérgekkel az emberi szervezet, ezért ennyi a beteg ma Magyarországon. Domináns okként megemlíti, miszerint helytelen és korszerűtlen a mai ember táplálkozása, így utal pl. a gyorséttermek élelmezésre, melyet egyszerűn szemétnek nevez. Mindez azt eredményezi, hogy túl sok a méreg a testünkben, ezért azokat ki kell abból választani. Hogyan? Pl. javallott verejtékezni, izzadás-kúrákat tartani megfelelő teák fogyasztásával, hogy elősegítsük főbb méregtelenítő szerveink, így pl. a májunk és vesénk működését. Májunk vonatkozásában pl. érdemes hetente egy gyermekláncfű teát elfogyasztani. Mindkét szervünk vonatkozásában lehet egy másik gyógynövényből készült italt is készíteni, ez pl. az aranyvesszőfű.

"Mindegyik növény sokat tud." - így pl. kitér az egyszerű diólevélteára, melynek hatása áldásos. Adott esetben pl. nem kellett a beteg cisztás veséjét kioperálni, mert a tea elmúlasztotta azt. Eztán a füvesember kitér a civilizációs betegségekre, pl. a magas vérnyomásra, melynek háttarében 80 %-ig a vese nem megfelelő működtetése áll. Utal a csalánra, zsúrlóra, galagonyára is. Érdekességként megemlíti, hogy a depresszió lesz nemsokára a vezető civilizációs betegség, melynek kialakulása szintén megelőzhető, csupán citromfűteát kell inni.

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a rák sem. A legtöbb ember uis (a fejlett világban) ebben a betegségben hal meg. Jelmondatunk lehet tehát, - mely különben igen egyszerűen hangzik -, hogy "Ne legyünk rákosak!", vagyis jobb a betegséget megelőzni, mint a már meglévőt kezelni. Ebben kulcsszerep a szervezet elsavasodásának az elkerülése, pl. az ezt okozó ételeket ki kell hagyni az étkezésből. Saját példáján mutatja be a betegséget, hisz sokan nem tudják, de a füvesember saját magát gyógyította ki a betegségből. Erről részletesen beszél (33. perctől). Gyakorlatilag az orvosi kezelést meg sem kezdve 2 és fél évig gyúgyította magát 3 féle gyógynövényből, fehér fagyöngyből, közönséges galajból és diólevélből készített tintúrával.

A betegség azonban, azaz a bőrrák nemrég, bár jóval kisebb mértékben, ismét jelentkezett testén. "Most meg mást kezdtem el használni, kipróbáltam a parlagfüvet." - fogalmaz a bölcs ember.

Először teát készített belőle, de akkor szedte a növényt, amikor tele volt pollennel, így, ahogy fogalmaz: "Kiömlött rajtam" az allergia, hisz teste tele volt pattanással. Orvosi kezelést igénybevéve nem sikerült az allergiás reakciót megszüntetni, így a füvesember tovább kísérletezve magán, ismét a bevált módszerekhez fordult. Diólevél teával kenegette testét, így egy év alatt el is múltak a kiütések. Ma már virág nélküli parlagfű tintúrát használ, keverve némi dióburokkal, dióhártyával, így Gyuri bácsi, ahogy kezdte bevezetőjét, ma is egészséges, a melanóma eltűnt szervezetéből.

Ezután még egyéb rákos eseteketről számol be, pl. a szájrákról. Egy esetben 3 fej körömvirágot kellett a páciensnek megennie tavasztól őszig, meg is gyógyult tőle. A gyomorrákra pedig a petróleum a jó, említ egy másik esetet, érdemes meghallgatni ezt a részt, igen tanúságos.

Mindvégig hangsúlyozza azonban az orvosi kontroll szükségét, legfőképpen megelőzés szintjén. Kiemeli azt is, hogy el kell kerülni a szélhámosokat, csak elismert szakemberekhez lehet fordulni.

Alapvető reformra szorul táplálkozásunk is, ami azt is jelenti, hogy jól meg is kell rágni az ételeket, ráadásul úgy, hogy a nyál fertőtlenítse azt. A "lapátolást" tehát el kell felejteni. Mindemellett sok mozgásra is szükségünk van, mert ez segíti elő az anyagcserét, a széklet ürülését.

Végezetül a füvesember még számos hasznos tanáccsal szolgál, pl. hogy lehet elkerülni a cukorbetegséget, vagy megelőzni a mozgásszervi betegségeket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szentháromság rózsafűzér
  2013-08-06 11:59:27, kedd
 
 
Kezdésre: 3 keresztvetés 3 összetett újjal
Hiszek egy Istenben...

A Mennyei Atya tizede, Mi Atyánk...

Üdvözlégy Mária, aki a Mennyei Atyának legszebb teremtménye vagy, kegyelemmel teljes...
Dicsőség Neked, Atyám, hála Neked Atyám mindenért, különösen végtelen szeretetedért (10-szer)
Mennyei Atyám, én hiszek Benned, imádlak Téged, remélek Benned és szeretlek Téged, Kérlek, bocsáss meg mindazoknak, akik nem hisznek Benned, nem imádnak Téged, nem remélnek Benned, és nem szeretnek Téged. (1-szer)

Jézus Krisztus tizede, Mi Atyánk...

Üdvözlégy Mária, aki Jézus Krisztusnak boldog Édesanyja vagy, kegyelemmel teljes...
Dicsoség Neked, Jézus, hála Neked Jézus mindenért, különösen a lelki békédért. (10-szer)
Jézus Krisztusom, én hiszek Benned, imádlak Téged, remélek Benned és szeretlek Téged, Kérlek, bocsáss meg mindazoknak, akik nem hisznek Benned, nem imádnak Téged, nem remélnek Benned, és nem szeretnek Téged. (1-szer)

A Szentlélek Isten tizede, Mi Atyánk...

Üdvözlégy Mária, aki a Szentlélek Istennek legcsodálatosabb Temploma vagy, kegyelemmel teljes...
Dicsoség Neked, Szentlélek, hála Neked Szentlélek mindenért, különösen a kiáradó erődért. (10-szer)
Szentlélek Istenem, én hiszek Benned, imádlak Téged, remélek Benned és szeretlek Téged, Kérlek, bocsáss meg mindazoknak, akik nem hisznek Benned, nem imádnak Téged, nem remélnek Benned, és nem szeretnek Téged. (1-szer)

A Szentháromság tizede,Mi Atyánk...

Üdvözlégy Mária, aki a Szentháromság gyönyörusége vagy, kegyelemmel teljes...
Dicsoség Nektek, Szentháromság, hála Nektek Szentháromság mindenért, különösen végtelen irgalmatokért. (10-szer)
Szentháromság egy Isten három Személyben, én hiszek Bennetek, imádlak Titeket, remélek Bennetek és szeretlek Titeket, Kérlek, bocsássatok meg mindazoknak, akik nem hisznek Bennetek, nem imádnak Titeket, nem remélnek Bennetek, és nem szeretnek Titeket. (1-szer)

Befejezésre: ,,Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen (3 keresztvetés 3 összetett újjal)
 
 
0 komment , kategória:  Rózsafűzér  
Jurta és AZ Élet
  2013-08-06 00:47:58, kedd
 
  -16 -rész
Nagyon-nagy hőség van egy ideje.

Egyre nehezebben bírjuk.

A gyerekek többször panaszkodnak szédüléses rosszul létre, pedig elegendő folyadékot vesznek magukhoz. A magam részéről nehéz bármilyen munkát is végeznem, legszívesebben csak pihegnék az árnyékban, és aludnék.

A jurta sem melegebb, mint a panel!

Sőt, ha jobban bele gondolok, akkor még hűvösebb is.

A tetejét (tündök) megnyitjuk és az alját (szoknya) feltekerjük, és kéményhatás érvényesül benne. Ez azt jelenti, hogy a föld hűsét beszippantja alulról és a meleget kinyomja fent. Így cirkulál a friss levegő. Ez miatt a kinti hőmérséklethez képest pár fokkal biztosan hűvösebb van. Tény, nem versenyezhet egy klimatizált helységgel.

De nem így a dióda!

A diófa alatt árnyék van. A föld hűvös, és ha csak lágy szelő fújdogál ép, akkor is tökéletesen érezzük magunkat a fűben vagy a hintaszékben.

Ez már döfi!

Ez aztán az ÉLŐ klíma! :)

Este mikor megenyhül az idő, öntözni szoktunk, igaz csak módjával. Módjával, mert a víztartalékaink eléggé megcsappantak az utóbbi időben, jó ha 1 m3 víz van még... szomorúan nézem a fákat, a növényeket, ahogy összetekerik megbarnuló leveleiket.

A gyerekek emeletes fenyő ágya, ép a tündök alatt van. Így az emeleti részben, felállva kinézhetnek a csillagszőnyeggel borított meseszép égre.

Ki is használják, a csodát!

Ott áll az ágyban egymás mellett a két kuglifej esténként és mutogatják egymásnak, a szebbnél szebb csillagokat.

Idegen repülőket (UFO) figyelnek egy ideje, - egyre többet fedeznek fel.

Meglehet, van aki nem hiszi ezeket a dolgokat, pedig véleményem szerint nem hit kérdése.

A tény az tény!

Én is látom, más is látja, és a gyerekek is látják.

Hova tartunk? Mi lesz velünk?

Nem számít!

Azt tudom, mikor a gyerekeim megölelem, amikor együtt vagyunk, boldog vagyok. Most is nézem őket, ahogy elnyújtózva, békésen szuszognak az ágyban és szerelmesen gyönyörködöm bennük, abban a csodában, amit képviselnek.

Még balhézni is jó velük!

 
 
0 komment , kategória:  mások tollából  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 158 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 505
  • e Hét: 1989
  • e Hónap: 8361
  • e Év: 59152
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.