Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Sai baba Ima
  2013-09-10 19:00:40, kedd
 
 
Ébredéskor minden reggel így imádkozz

Ó Uram, megszülettem az alvás méhéből.
Elhatározom, hogy mindennapi tevékenységeimet felajánlom Neked,
Aki minden pillanatban jelen vagy az elmémben.
Tisztítsd és szentesítsd meg minden gondolatomat, szavamat és cselekedetemet;
ne engedd, hogy másoknak fájdalmat okozzak, sem pedig, hogy mások engem bántsanak.
Vezess engem, irányíts ma kérlek!

Amikor alváshoz készülődsz, imádkozz ekképpen

Ó Uram, a napi feladatokat, amelyek súlyát ma reggel Rád helyeztem
elvégeztem. Te voltál, aki gondolkodni, beszélni, cselekedni késztetett; ezért most
Lábaid elé helyezem minden szavamat, gondolatomat és tettemet.
Bevégeztem a dolgomat. Fogadj el engem, megtérek Hozzád.




 
 
0 komment , kategória:  Vallás Sai Baba vallási vezető  
A Valódi Én hatalma
  2013-09-10 18:47:17, kedd
 
  David R. Hawkins

A JELENLÉT csöndes, és a lelki béke olyan állapotát közvetíti, ami maga a tér, ahol és ami által minden létezik és tapasztal. Végtelenül szelíd, ugyanakkor olyan is, mint a szikla. Általa minden félelem megszűnik. A spirituális öröm csendesen, megmagyarázhatatlan extázisban jelentkezik, s mivel az idő érzete megszűnik, nincs aggódás, sem megbánás, sem fájdalom, sem várakozás; az öröm forrása véget nem érő és mindenütt jelen való. Nincs sem kezdet, sem vég, így aztán nincs veszteségérzés, gyász vagy vágy sem, semmit se kell tenni, máris minden teljes és tökéletes.

Amikor megáll az idő, a problémák eltűnnek, hisz azok csupán az észlelési pont termékei. Ahogy a JELENLÉT válik uralkodóvá, nincs többé azonosulás a testtel vagy az elmével. Ha elnémul az elme, az ,,én vagyok" gondolata is eltűnik, és a TISZTA TUDATOSSÁG ragyogása világítja meg azt, ami az ember volt, van és lesz, túl minden világon és univerzumon, túl az időn; ezért kezdet és vég nélküli.

Az emberek azon töprengenek, hogyan érhető el ez a tudati állapot. Én csupán a saját tapasztalatomat oszthatom meg, s azt is megjegyzem, hogy csak kevesen tudnak majd követni, habár a lépések nagyon egyszerűek. Először is intenzíven vágyam rá, hogy elérjem ezt az állapotot, ezután jött az önfegyelmezés azért, hogy cselekedeteimet az állandó és egyetemes szelídség és megbocsátás vezérelje kivétel nélkül minden esetben, mert az embernek mindennel szemben, még saját énjével is, gondolataival is könyörületesnek kell lennie; majd ezt követte a hajlandóság, hogy a vágyaimat felfüggesszem, és életem minden pillanatában lemondjak a személyes akaratról. S ahogy az egyes gondolatokat, érzéseket, vágyakat és tetteket átengedtem Istennek, az elmém egyre csendesebb lett. Eleinte egész történeteket, majd bekezdéseket adtam át, s végül következtek az ideák és a fogalmak. Ahogy az ember lemond gondolatai birtoklásának vágyáról, azok többé nem érhetik el a régi részletességet, s már félig kialakult állapotban elkezdenek széttöredezni. Végül már a gondolat mögötti energiát is át tudtam adni, még mielőtt gondolat lett volna belőle.

Tovább folytattam a feladat megvalósítását, hogy állandóan és szünet nélkül rögzítsem összpontosításom fókuszát, s egy pillanatra sem voltam hajlandó engedni, hogy bármi is elvonja a figyelmemet a meditációról. Még akkor sem, mikor egyéb, mindennapos tevékenységeimet végeztem. Kezdetben ez nagyon nehéz tehernek tűnt, de ahogy telt az idő, megszokássá vált, automatikus folyamattá, s így egyre kevesebb erőfeszítést igényelt, míg végül minden erőlködés nélkül is képes voltam rá. A folyamat olyan, mint amikor egy rakéta elhagyja a Földet: eleinte óriási erőre van szüksége, de a bolygó gravitációs terét hátrahagyva egyre kevesebb és kevesebb is elég, s az űrben már hajtóerő nélkül, saját lendületével siklik tovább.

Tudatom hirtelen, minden figyelmeztetés nélkül billent át, s ott volt a JELENLÉT, félreismerhetetlenül, mindent magába foglalóan. Az ,,én" elpusztulásakor néhány pillanatig aggódtam, de aztán a JELENLÉT abszolút volta hirtelen áhítatot ébresztett bennem. Ez az áttörés káprázatos élmény volt, sokkal intenzívebb, mint bármi, amit addig átéltem. A hétköznapi tapasztalások közt egyszerűen semmi olyan nincs, amihez fogható volna. A tudatváltás kiváltotta sokkot a JELENLÉTTEL együtt érkező szeretet tompítja. E szeretet oltalma és támogatása nélkül az ember megsemmisülne.

Egy pillanatra rémület töltött el, ahogy az egóm kétségbeesetten kapaszkodott a létezésébe attól rettegve, hogy semmivé válik. Ahogy azonban meghalt, a helyét rögtön átvette a MINDEN LÉT ÉNJE, a MINDEN, amelyben minden a saját lényegének tökéletes kifejeződésében ismert és nyilvánvaló. A helyhez nem kötöttséggel együtt annak a tudatára is ráébredtem, hogy mindaz vagyunk, ami valaha volt és valaha lehetséges. Teljesek és egészek vagyunk, többek a személyazonosságunknál, többek a nemünknél, sőt még az emberi mivoltunknál is. Ezt az állapotot elérve soha többé nem kell félnünk a szenvedéstől és a haláltól.

E ponttól kezdve lényegtelen, hogy mi történik a testtel. A szellemi tudatosság bizonyos szintjein a testi betegségek maguktól meggyógyulnak, vagy spontán módon megszűnnek. Abszolút állapotában azonban mindez már teljességgel lényegtelen. A test a maga ismert ,,programját" lefuttatja, majd visszatér oda, ahonnan vétetett. Ez egyáltalán nem fontos, nincs ránk hatással. A test csupán ,,valami" nem pedig az ,,én"; csak egy tárgy a szoba bútorai közt. Mulatságosnak tűnhet, hogy mások továbbra is úgy bánnak testünkkel, mintha az lenne az énünk, de hát a tudattalanságban élőknek nem lehet elmagyarázni ezt a tudatosságot. A legjobb, ha tesszük a magunk dolgát, a többit pedig a GONDVISELÉSRE bízzuk. Azonban az elragadtatás ezen állapotát elérve nehéz ezt a belső extázist mások elől elrejtenünk. A világot elkápráztathatja a jelenség, s lehet, hogy messze földről sokan érkeznek, hogy megtapasztalják a belőlünk áradó ERŐT. Főleg a spirituális útkeresők és a spirituális kíváncsiságtól hajtottak jönnek el, no meg a csodában reménykedő súlyos betegek; az ő számukra egyszerre vagyunk mágnes és örömforrás. Ezen a ponton általában megjelenik a vágy a különleges állapot másokkal való megosztására és mindenki javára történő hasznosítására.

Az állapottal járó extázis nem tökéletesen stabil, s olykor igen gyötrelmes pillanatok is előfordulhatnak. Leginkább akkor, amikor az állapot ingadozik, majd hirtelen, minden látható ok nélkül megszűnik. Ilyenkor a mély kétségbeesés időszakai következnek, attól félünk, hogy a JELENLÉT cserbenhagyott minket. E visszaesések igen nehézzé teszik az utat, s csak nagy akarattal lehet rajtuk túljutni. Végül aztán nyilvánvaló lesz, hogy tovább kell lépnünk erről a szintről, máskülönben újra meg újra el kell tűrnünk a ,,kegyvesztettség" kínjait. Le kell mondanunk az extázis dicsfényéről, s el kell indulnunk a dualitáson való túljutás rögös útján, míg végül túl nem jutunk minden szembenálláson és ellentéten. Az ego rabláncairól nem nehéz lemondani; az eksztatikus öröm aranylánca igazából az, amitől sokkal nehezebb megválni. Olyan érzés ugyanis, mintha Istenről mondanánk le, s ezért új szintű, azelőtt soha nem tapasztalt félelem kerít hatalmába: ez az abszolút egyedüllét végső rémülete.

Az én esetemben a nemléttől való félelem szörnyű volt, s amikor éreztem, hogy már közel járok hozzá, újra meg újra meghátráltam. Aztán nyilvánvalóvá vált számomra, hogy mi is az ilyen gyötrelmek, a lélek ilyen sötét éjszakáinak célja: azért ennyire elviselhetetlenek, hogy elmondhatatlan fájdalmuk csak jobban sarkalljon a leküzdésükhöz szükséges, szélsőségesen nagy erőfeszítésekre. Amikor a menny és a pokol közti vacillálás kibírhatatlanná válik, le kell mondanunk a létezés vágyáról is. Csak ha ez is megtörténik, akkor juthatunk túl végre a mindenen és a semmin, a létezésen és a nem létezésen. A belső munkának ez a csúcspontja a legnehezebb szakasz, a végső vízválasztó. Ez az a pont, ahol tökéletesen világossá válik számunkra, hogy ha ott és akkor túllépünk a létezés illúzióján, azt többé már nem szerezhetjük vissza. E lépést megtéve már nincs visszaút, s pontosan a véglegessége miatt tűnik majd összes döntésünk közül ez a legfélelmetesebbnek.

Az énnek eme végső apokalipszisében azonban az egyetlen megmaradt kettősséggel - a lét és a nem lét dualitásával - együtt maga az identitás is feloldódik az egyetemes isteniségben. Valójában nem is marad egyéni tudat, amit választhatnánk. Az utolsó lépést tehát Isten egyedül teszi meg.

Forrás: (The Eye of the I) A Valódi Én hatalma 373. - 389. oldal






Hallgatnám, hogy szól az éjnek zenéje,
felhők felett magasan,
ahol a csendnek is üzenete van.
Sejtelmes, misztikus hely ahova vágyom,
ilyen menedék az én világom.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
Sathya Sai Baba
  2013-09-10 18:32:51, kedd
 
 




Minden öröm, amit keresel, benned van.De olyan emberre hasonlítasz, akinek bár hatalmas kincse van egy ládában, de elvesztette a kulcsát. Ezért szenvedsz. Örömet hajszolsz, de fájdalmat nyersz, élvezetre vadászol, de bánatot találsz. A testhez ragaszkodsz, ami elpusztul, és menni hagyod Istent, Aki örök. Mikor a meditáció csöndjébe merülsz, a helyes irányról, amit a szentírások mutatnak, lehet, hogy megleled a kulcsot. Nyisd ki a kincses-ládát, és légy örömben gazdag.

***

Kövesd azt a vallást, amelyikbe beleszülettél, vagy amelyet választottál magadnak, és ragaszkodj a jó elvekhez és az erkölcsös viselkedéshez a mindennapi életed során.

***

A lélek azért jött e világra, hogy feltárja saját ragyogó fényét, ami maga az Isteni szikra.

***

Ne a rosszat lásd meg; lásd meg a jót. Ne gondolj gonoszat; gondolj jóra. Ne halld meg a rosszat; halld meg ami jó. Ne beszélj gonoszat; beszélj jóról. Ne cselekedj gonoszat; tedd azt, ami jó.

***

Ne tedd mással azt, amit te sem akarsz, hogy veled megtegye, mert a valóságban a másik is Te vagy.

***

Csak egyetlen vallás létezik, a szeretet vallása.
Csak egyetlen kaszt létezik, az emberiség kasztja.
Csak egyetlen szó létezik, és ez a szív szava.

***

A boldog élet tartalma nem a vágy, hanem a szeretet.

***

Ha a személyiségedet szépség járja át,
Akkor harmónia lesz az otthonokban.
Ha a szívekben becsületesség honol,
Akkor a személyiség megszépül.
Ha az otthonokat harmónia tölti be,
Akkor rend lesz a nemzeten belül.
Ha a nemzeten belül rend uralkodik,
Akkor béke lesz a világon.


 
 
0 komment , kategória:  Vallás Sai Baba vallási vezető  
Sathya Sai Baba azt tanítja, hogy ...........
  2013-09-10 18:28:51, kedd
 
  Sathya Sai Baba azt tanítja, hogy az ember alap természete Isteni, és az élet fő célja az, hogy az ember ezt felismerje. Ez az ön megvalósítás azonban csak úgy érhető el, ha erkölcsösen élünk, önzetlen segítséget nyújtunk minden halandónak, különösen a leginkább rászorulóknak, és kifejlesztjük magunkban a szeretetet és tiszteletet minden élőlény iránt. A vallások egységének megteremtésére újra és újra kihangsúlyozza azokat a fontos alapelveket, amik az összes világ vallás alapjai: IGAZSÁG, ERKÖLCS, BÉKE, SZERETETET és ERŐSZAK-NÉLKÜLISÉG. Arra ösztönöz bennünket, hogy mindennapjainkban gyakoroljuk ezeket az emberi értékeket, s ehhez saját életével állít elénk lelkesítő példát.



 
 
0 komment , kategória:  Vallás Sai Baba vallási vezető  
Mindenki dolgozzon saját magán !
  2013-09-10 17:26:02, kedd
 
 
Novella Albert Einstein gondolatairól !

Kb. 100 évvel ezelőtt Albert Einstein hosszú órákig tartó munka után hátra
dőlt székében és teljesen magába roskadt: Atyaúristen!!!! Hogyan fogom én
ezt elmagyarázni az embereknek?? A gondolatok lázasan rohangáltak a fejében,
de sehogyan sem tudta megérteni, amire rájött.
Olyasmire jött rá, amiről tudta, hogy igaz, de felfogni még neki is nehezére
esett.??

Visszaemlékezett gyermekkorára, amikor is a legnagyobb élménye az volt,
amikor apja megmutatta neki, hogyan működik az iránytű. Azonnal
elkápráztatta, hogy létezik egy ERŐ, ami láthatatlanul is képes hatni a
tűre. Azóta nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy a világ nem csak az, amit a
szemünkkel látunk.? Most pedig rájött valamire, amiről elképzelni sem tudta
hogyan lehetséges, annyira viszont bízott a számításaiban, hogy igaznak
fogadja el.

Arra jött rá, hogy sem a tér, sem az idő nem létezik. Pusztán gondolati
teremtmények. Egy hatalmas illúzió, ráadásul olyan tökéletesen
megszerkesztve, mely illúzióban mindenki abban hihet, amiben csak akar,
mindig igaza lesz. Ekkortájt hagyta el a száját az a mondat, amit azóta
sokszor idéznek tőle:"Csak két dologban
hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi
sem csoda

Mindez 100 évvel ezelőtt történt. Mi az, ami napjainkban történik?
Tudósok megállapították, hogy az emberi DNS-ben lévő információk mindössze
3-5%-a felelős azért, hogy a petesejt és a spermium találkozása után egy
hús-vér emberke születhessen. 95% pedig valami egészen másért felelős. Bár,
sokat hallani, hogy az ember lelki lény, de azt sehol nem tanították, hogy
95%-ig az. Érted ezt?

Amikor belenézel a tükörbe, azt aki igazán vagy, nem is látod. Annak, aki
vagy, és aki lehetnél, mindössze 5%-át látod. Amikor Szent-Györgyi Albert
elkezdte erőltetni, hogy a tudomány kicsit nagyobb hangsúlyt fektessen a
kvantummechanika tanulmányozására, mert úgy néz ki, hogy sokkal több dolog
függ össze olyan dolgokkal, amiről elképzelni sem tudjuk, nem csak kortársai
nevették ki, de a Magyar Tudományos Akadémia még arról is gondoskodott, hogy
ezek a cikkek eltűnjenek az életművéből, nehogy a tudós egy nagy bohócnak
tűnjön az utókor számára, akinek csak malaca volt amiért felfedezte a C
vitamint.

Mostanában kezdték el kutatni, kutatgatni a levegőben, éterben, illetve
ismeretlen dimenziókban lévő információs mezőket. Ma már tudjuk, ha egy
csoport jó kedvű, vidám ember egy légtérben örül egymásnak, ezután pedig
elhagyva a helyiséget, egy ismeretlen lép be ugyanide, ennek az embernek is
megváltozik az érzelmi mutatója. Jobb kedve lesz pedig nem is hallotta, nem
is látta azokat, akik előtte bent voltak a teremben. Mit jelent az, hogy ma
már tudjuk? Hiszen legtöbbünk még soha nem hallott erről! Ha ez igaz lenne,
mindenhol erről beszélnének. Ha valami fontos és igaz, akkor annak
vezércikknek kell lennie a médiában... Vagy mégsem?

A válasz: vagy mégsem. A CIA és a KGB több, mint 50 éve kutatja azt, hogyan
tudnának a távolból kutakodni mások agyában. Hogyan lehetne kiszedni titkos
információkat több ezer kilométerre lévő emberek agyából. Ehhez nagyon
összetett pszichológiai ismeretekre és az emberi lélek legmagasabb szinten
történő tanulmányozására van szükség. A gyalázatos kutatások legnemesebb
mellékterméke az, hogy rájöttek mi a módja annak, hogy egy ember
kiteljesedett boldog életet élhessen.
Kiteljesedhessen a kreativitása, elérhesse céljait, és kihozhasson magából
mindent, ami fontos számára. De a legfontosabb, amit
felfedeztek: ha egy ember növeli személyes tudatosságát, az hatással van
más, távolban lévő emberek tudatosságára is. Ez pedig nagyon veszélyezteti
mindenféle hatalom fennmaradását.

Magas tudatosságú, boldog, kiteljesedett életet élő embereket nem lehet
irányítani, médiával, reklámokkal manipulálni. Nem lehet rajtuk élősködni,
nem lehet rájuk értelmetlen adókat kivetni és legfőképp nem lehet rájuk
parancsolni, hogy énekelve-dalolva, menetelve, mások zsoldos katonájaként
embereket megöljenek. Az a lelkiállapot, ami ahhoz kell, hogy valaki az
életét úgy irányíthassa, ahogyan szeretné, kizárólag a Szeretet, Hit, Hála,
Ítélkezés-mentesség állapotában tartható fenn.

Tudjátok miért fontos a tudatosság növelése? Azt mondják, Magyarországon
kb.: 7-8 millió ember rendelkezik 80-as IQ-val. A 70-es szint pedig már az
értelmi fogyatékosok kategóriáját jelenti. Ilyen felállásban már nem is
hangzik olyan jól, hogy DEMOKRÁCIA választópolgárokkal, nem? A legtöbb ember
éppen el tudja dönteni, hogy pisilni kell, kakilni kell, fázom vagy melegem
van. Döntéseit pedig a legalacsonyabb rendű ösztönei szintjén hozza meg. Ha
egy politikus ad neki egy puszit a választási kampány során, akkor azt jó
embernek fogja tartani.

Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatott volna elő, hogy akkor
törjön ki a legnagyobb éhínség a Föld egyes országaiban, amikor a világon
pont a legtöbb élelmiszert sikerült megtermelni. Amíg Bangladesben az
emberek a saját halott gyermekeiket ették meg, addig Oroszországban a
mozdonyokat búzával fűtötték. Annyi búza termett, hogy nem fért be a
tározókba. Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, hogy
Ázsiában, több mint 40 millió, 10 év körüli gyermek dolgozzon reggeltől
estig minden nap. Hidakat, autópályákat építenek, esténként meg
vaskonténerekbe zsúfolva, bezárva várják a másnapot. Nem pénzért dolgoznak.
A szüleik azért adják be őket ide, mert addig sem nekik kell etetniük a
gyermeket. Arra ugyanis már képtelenek.

De az sem fordulhatna elő, hogy este a fotelban ülve a befektetési
tanácsadód, távol-keleti részvényeket sózzon rád, mivel azok most
extraprofittal kecsegtetnek. Tudnád jól, hogy mások kizsigerelése árán nem
akarod Te magad sem biztosítani a saját gyermeked jövőjét.
Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, ha tudjuk, hogy a
Hit, Szeretet, Hála, és Ítélkezés mentesség, mint lelkiállapot, olyan kémiai
folyamatokat képes elindítani az emberi agyakban és kvantum szinten a
világban, amelyek nagyban befolyásolják az életben való boldogulásunkat,
hogy ne ez legyen a legfontosabb elsajátítandó tantárgy az iskolában. És ez
teljesen független a vallásoktól is.

Indiában, amikor egy gyógyító mesterré válik, két utat választhat.
Vagy elmegy az emberek közé és fizikailag gyógyítja őket, vagy felmegy a
Himalájába egy barlangba és onnan gyógyítja a világot meditáción keresztül
kvantum szinten. Tudatosodás. Elindultunk egy úton a magasabb tudatosság
felé. Mi egyszerre választjuk az utat a Himalájába és egyszerre az emberek
felé is. Olyan út ez, amin nem a sebesség számít, hanem az, hogy az irány jó
legyen. A világ megváltoztatásával kapcsolatban egyetlen üzenetünk van:

!!! Mindenki dolgozzon saját magán !!!

Soha ne hibáztassunk senkit. Még a politikusokat és a papokat sem.
(Sokan dolgoznak közülük is egy jobb világon.) Induljunk el befelé, és rövid
időn belül, ha nem is a helyes válaszok, de a helyes kérdések elő fognak
bukkanni. A legfontosabb kérdésekre pedig, több ezer éve megvannak a helyes
válaszok. Csak élni kell velük. Tudom, hogy a villanyszámla meg a
lakástörlesztő előteremtése teljesen eltereli az ember figyelmét a nemesebb
gondolatokról, és azok sokkal nagyobb gondnak tűnnek pillanatnyilag, de az
anyagi világban való boldogulás is a magasabb tudatosságban keresendő. Ahogy
Weöres Sándor írta, Az Élet bevásárló-csarnokának felirata: Mihelyt NEM
KELL: mindenem a Tiéd. Ezt megérteni, sokkal magasabb tudatossági szintre
van szükség.

Ha van egy nagy álmod, higgy benne, higgy a Létezés bölcsességében a
megvalósulás fontosságát illetően, kerülj a Szeretet, Hit, Hála állapotába,
ne ítélkezz mások felett és az álmod a létező legnagyobb sebességgel indul
el a megvalósulás útján!

Ember! Ébredj! Több vagy mint a pénz elé boruló ösztönlény. A politikai és
gazdasági hatalmakat nem szolgálni kell fanatikus módon, hanem megismerni és
felhasználni a szellemiséged és tudatosságod fejlesztéséhez.

A pénz csak eszköz de nem a cél. A cél a felemelkedésed. Egy tanítás azt
mondja: nincs más dolgod az életedben, csak hogy szeretetet adj.
Csak ez kell hogy teljessé válj, minden egyéb haszontalan.


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 237 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 3515
  • e Hónap: 7921
  • e Év: 63854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.