Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Mi a szürkehályog (katarakta)?
  2013-09-15 22:02:16, vasárnap
 
  A katarakta görög eredetű szó, azt jelenti: vízesés.

Az ókori görögök úgy tartották, hogy a katarakta következtében kialakult homályos látás úgy érzékeltethető legjobban, mintha valaki egy vízfátylon keresztül tekintene előre.


Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Nem szeret senki,senki igazán *Csak egyedül Jézus, egyedül Ő
  2013-09-15 17:50:53, vasárnap
 
  NEM SZERET SENKI, SENKI IGAZÁN




Nem szeret senki, senki igazán,
Nem érzi más azt, ha valami fáj.

/ Csak egyedül Jézus,
Csak egyedül Ő. /2x

Nem látja senki, senki, aki néz,
Mi van a szívben, a szívnek mi nehéz.

/ Csak egyedül Jézus,
Csak egyedül Ő. /2x

Nem ért meg senki, senki, aki él,
Nem őriz, féltőn, ha jön a veszély.

/ Csak egyedül Jézus,
Csak egyedül Ő. /2x

Dicsérő ének mély hálajelül
Zengjen, hisz méltó Jézus egyedül.

/ Csak egyedül Jézus,
Csak egyedül Ő. /2x

Szerző: Vándor Gyula
 
 
1 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
A gyógyító Jézus
  2013-09-15 17:28:13, vasárnap
 
  "És íme, hoztak hozzá egy ágyon fekvő béna embert. Jézus látta a hitüket, és azt mondta a bénának: Bízzál, fiam! Megbocsáttattak bűneid."
Máté evangéliuma 9:2




"Jó egészséget!" "Mielőbbi gyógyulást!" "Csak egészség legyen!" Ha egészségesek vagyunk, akkor jól mennek a dolgok. Erősek, kiegyensúlyozottak, boldogok vagyunk. Ha megbetegszünk - akár testileg, akár lelkileg - minden összeomlik, még ha csak egy időre is.

De mi a helyzet azokkal, akiknek nincs esélye a gyógyulásra? A bénák, a különböző fogyatékkal élők nagyon jól tudják, hogy életüket így fogják leélni. Reménytelen helyzet. Vagy mégsem?

"Mi lenne ha mégis megpróbálnám? Nem veszíthetek. Rosszabb már úgy sem lesz a helyzet. Mindegy, hogy ki van hogyan, de gyógyítson meg..."
Sokan talán hasonlóan gondolkoztak Jézus idejében is, amikor hallottak Jézus csodáiról, és ők is szerettek volna csodás gyógyulást.

Néhol arról olvasunk, hogy a beteg a Jézusba vetett hite miatt gyógyult meg, máshol azt sem tudja az illető, hogy ki gyógyította meg. Nem találunk semmilyen bevett módszert a Bibliában melynek követése végén egészséges lesz a beteg.

Jézus sokszor gyógyított. De nem mindenkit, aki betegen az útjába került. Nem ezért jött, nem ez volt a legnagyobb probléma. A bűn betegsége sokkal nagyobb gond, mert mindenkit érint, de csak Jézuson keresztül lehet miénk a gyógyulás. Jézus nemcsak egészséget akar adni, hanem egy bűntől szabad életet. Nem egyszerűen talpra állít, hanem belülről is megszabadít, megerősít bűnbocsátó hatalma által.

Sokan szeretnének gyors gyógyulást, de Istenről vagy akár csak az egészséges életmódról hallani sem akarnak. Isten nem tud üdvözíteni egészséges bűnösöket. Önmagában kevés az, hogy egészséges vagyok. Jézus Isten országát hirdette, oda "toborzott" embereket. A gyógyítások - ahogy János is fogalmazza - jelek voltak, melyek szavának hitelt adtak, ugyanakkor előképei voltak annak az országnak, ahol "Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jelenések 21:4)

Jézus teljes, végleges gyógyulást ígér. Nem a tünetekkel foglalkozik, hanem a probléma gyökeréig megy vissza. Akarsz-e így is, ilyen áron is meggyógyulni?

Reggeli dicséret
Link
 
 
0 komment , kategória:  Reggeli dicséret   
Új ember lettél !
  2013-09-15 10:26:15, vasárnap
 
  "Nem Jákob lesz ezután a neved, hanem Izrael" (I.Mózes 32:29)

Nem kell, hogy ugyanaz maradj! Megtéréskor egy úgy személyazonosságot kapsz. Nézd meg Jákob példáját Mózes első könyvében. Miután Jákob beismerte manipulatív viselkedését, Isten új személyazonosságot adott neki.

Figyeld meg, három dolog történik:

Isten egy teljesen új személyazonosságot adott Jákobnak (I. Mózes 32:29). Lényegében Isten azt mondta: "Tudom, hogy elszúrtad, tudom, hogy rossz dolgot tettél, de én egy herceget látok benned. Minden érzelmi problémád, minden bizonytalanságod, minden olyan dolog mögött, amit nem akarsz, hogy mások megtudjanak, én benned egy herceget látok." Isten ma sokunknak ezt mondja: "Minden bűnöd és problémád ellenére, én egy hercegnőt/herceget látok benned. Egy kiváló személy lehetsz - az, akinek én teremtettelek."

Isten megáldja Jákobot/Izraelt (I. Mózes 32:30). Mélyen legbelül mindannyian kétségbeesetten akarjuk Isten áldását. Ha akarjuk Isten áldását, meg kell tennünk azokat a lépéseket, amiket Isten kér tőlünk.

Isten sántává teszi Jákobot / Izraelt (I. Mózes 32:32). Ne felejtsük el, hogy amikor küzdöttek, Isten kificamította Jákob csípőjét. Jákob azért sántít, hogy ez nap mint nap emlékeztesse őt arra, hogy Istentől függ.




Isten a legmélyebb munkáját akkor végzi az életedben, amikor a személyiségedet alakítja - formálja azt, aki vagy, és változtat azon, ahogy látod magad. Mindig az határozza meg a cselekedeteidet, hogy mit gondolsz magadról. Tehát Isten azáltal hozza a legnagyobb változásokat az életedben, hogy megváltoztatja azt, ahogy te látod magad.

Isten ezt mondja: "Hadd mutassam meg, én hogy látlak téged." Amikor úgy látod magad, ahogy Isten lát téged, meg fog változni az életed.

Beszéljünk róla:

Mi a különbség aközött, ahogyan Isten lát téged, és aközött, ahogy te látod magad?
Milyen látható változásokat hozott eddig az életedben az, hogy új személyiséged van Krisztusban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 09. 08.) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 445
  • e Hét: 4149
  • e Hónap: 7950
  • e Év: 69251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.