Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Sült paprikakrém
  2013-09-15 19:53:13, vasárnap
 
 
Hozzávalók:

4 db piros kápia paprika
2 cikk fokhagyma
1 kk méz
1 kk szárított, morzsolt kakukkfű

1 kk mustár
Elkészítés:

A paprikákat megmossuk és sütőben egy tepsiben vagy vaslapon megsütjük, míg feketés lesz. Leöblítjük hideg vízzel, meghámozzuk, a magházát, magjait eltávolítjuk. Beletesszük egy turmixba, a többi hozzávalóval együtt, krémes masszává dolgozzuk össze.

Tipp: 1-2 nap után mégjobban összeérnek az ízek, nem szabad kidobni, ha első nap nem fogy el.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Csak a neve más
  2013-09-15 15:13:45, vasárnap
 
 

Tolvaj - Tulajdonáthelyező és biztonságtechnikai szakember
WC-s néni - Anyagcsere manager
Bérgyilkos - Humán ügyintéző
Sofőr - Kormánykerék-igazgató
Gazember-Politikus
Portás - Beléptetési manager
Takarítónő - Tisztaságügyi menedzser
Ács - Tetőszerkezeti menedzser
Asztalos - Faipari technikus
Guberáló - Hulladékanyag-hasznosítási magánvállalkozó
Szódás - Szikvíz termék menedzser
Traktoros - Növényápoló és termelő gépészmérnök
Ablakmosó - Síküveg restaurátor
Pizzafutár - Élelmezési és logisztikai szakember

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajas kelbimbó mustármártással
  2013-09-15 11:11:41, vasárnap
 
 
Hozzávalók:
4 csirkecomb, 80 dkg kelbimbó, 20 dkg vaj, 4 evőkanál magos francia mustár, 3 dl tejszín, 15 dkg koktélparadicsom, 1 kávéskanál majoránna, só, fehér bors, csirkefűszer

Elkészítése:
A csirkecombokat befűszerezzük, 5 dkg vajon mindkét oldalát megsütjük, majd kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. A körethez enyhén sós vízbe beletesszük a majoránnát és felforraljuk. Amikor a víz felforrt, beledobjuk a megmosott kelbimbót, és roppanósra főzzük benne.
Ha kihűlt, mindegyiket kettévágjuk, és 10 dkg vajon megsütjük, majd sóval és borssal ízesítjük.
A mustármártáshoz a megmaradt vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a mustárt, felöntjük a tejszínnel, majd sűrűsödésig főzzük. A kelbimbót leöntjük a mártással, és koktélparadicsommal díszítve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Kelbimbós sajtkrémes tészta
  2013-09-15 11:09:32, vasárnap
 
  Hozzávalók:
30 dkg csavart tészta, 30 dkg kelbimbó, 20 dkg sajt, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, bors, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál majoránna; a tálaláshoz: 5 dkg sajt

Elkészítése:
A tésztát és a kelbimbót, külön-külön, enyhén sós vízben megfőzzük és lecsöpögtetjük.
Fele vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és kissé megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a lisztet és kissé megpirítjuk, vigyázva, hogy nehogy leégjen. Felöntjük a tejjel és csomómentesre kavarjuk, ízesítjük sóval, borsóval és majoránnával, majd kiforraljuk.
Mikor besűrűsödött, félrehúzzuk és belekavarjuk a reszelt sajtot.
A megmaradt vajat felforrósítjuk és a félbevágott kelbimbókat megpirítjuk benne.
Tálalás előtt a tésztát összekeverjük a sajtkrémmel és a kelbimbóval, tetejét pedig megszórjuk kevés reszelt sajttal.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Spenótos nokedli tojással
  2013-09-15 11:04:23, vasárnap
 
  Hozzávalók:
30 dkg spenót, 35 dkg liszt, 3 tojás, 2 cikk fokhagyma, só, bors;

a tojásrántottához:
2 evőkanál olaj, 5 tojás, só

Elkészítése:
A spenótot megmossuk, enyhén sós vízben leforrázzuk, majd leszűrjük és kissé összevágjuk.
A liszthez hozzáadjuk a kihűlt spenótot, a felvert tojást, az áttört fokhagymát, sót, őrölt borsot és annyi vízzel összedolgozzuk, hogy galuskatésztát kapjunk. A tésztát nokedliszaggatóval lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz tetejére, 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a felvert tojásokat,
sózzuk és állandóan kavarva félig megsütjük, majd hozzáadjuk a nokedlit és együtt készre sütjük. Friss salátával tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Spenót krémleves
  2013-09-15 11:01:51, vasárnap
 
  Hozzávalók:
40 dkg spenót, 2 db újhagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 db krumpli, 2 dl tejszín, só,kevés vaj

.Tálaláshoz:
tejföl,pirított mandulaforgács.

Vajon üvegesre pároltam a felaprított újhagymát és a fokhagymát,hozzáadtam a kockára vágott krumplit,sót, felöntöttem 1 l vízzel és puhára főztem.
Beletettem a spenótot és nagyon keveset főztem együtt,épp csak amíg összeestek a spenótlevelek,botmixerrel pépesítettem ,hozzáadtam a 2 dl tejszínt és felforraltam.
Tejföllel és pirított mandulaforgáccsal tálaltam.
 
 
0 komment , kategória:  levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 196
  • e Hét: 3706
  • e Hónap: 5601
  • e Év: 56392
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.