Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
gyömbéres fahéj tea
  2013-09-18 14:59:49, szerda
 
  10 csésze víz
Körülbelül 12 fahéj ( egész )
Körülbelül 1 / 3 csésze gyömbér
1 / 2 csésze cukor

egy edényben felteszem főni a vizet, beleteszem a fahéj rudakat és a szeletelt gyömbért is.
amikor már forr, beleszorom a cukrot is.
s még 5 percig fözöm , leszürve tálalom .
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
risz szelet ( süti )
  2013-09-18 14:46:53, szerda
 
  Hozzávalók
1 / 4 csésze dió , apróra vágott
1 / 4 csésze pekándió, aprított
1 / 4 csésze mandula , szeletelt
1 / 4 csésze szárított áfonya
•1 / 4 csésze szárított áfonya
1 / 4 csésze mazsola

tészta Hozzávalók
1 csésze Édes rizsliszt
1 csésze édes barna rizsliszt
1 és 1 / 4 csésze tej
1 csésze tejszín
1 / 3 csésze cukor
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 / 4 tk. só

egy tálban összekeverem a liszteket, tejet, tejszint, cukrot, tojást, sütőport, sót.
felapritom a diót, mandulát, áfonyát, mazsolát, .s a tésztához keverem .
egy 33 x 21 m -s epsit kivajazok, beleöntöm a masszát, kb : 1 cm vastagon .
165 fokon 30-35 percig sütöm ,
utána kiveszem és téglalapra felvágom .

Link
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
marhavagdalt
  2013-09-18 14:27:48, szerda
 
  45 dkg darált marhahús
1 kis fej vöröshagyma
1 sárgarépa
3 apróra vágott zöld hagyma
6 gerezd fokhagyma

fűszerezés
4 evőkanál szójaszósz
1. 5 evőkanál cukor
2 evőkanál méz
1 evőkanál szezámolaj
1 / 2 teáskanál fekete bors
1 evőkanál főzőbor
1 / 4 teáskanál só

a zöldségeket apróra felvágom , turmixban püréstem .
hozzákeverem a darálthúst , s a fűszereket is.
egy fél órára a hütőbe rakom , majd utána gombócokat csinálok belőle, kisütöm kevés olajon ,


 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
babcsirás rizs mártással
  2013-09-18 14:11:00, szerda
 
  6 adaghoz


6 csésze szójabab csíra
2 csésze rizs
1 cslsze darált marhahús
1 lap kinár ( 5 x 6 cm )

1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál zöld hagyma
1 / 2 evőkanál főzőbor
1 / 2 evőkanál darált fokhagyma
1 teáskanál szezámolaj
2 csipet fekete bors

szósz
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál zöldhagymával
1 evőkanál darált fokhagyma
1 evőkanál csípős paprika por
1 / 2 evőkanál cukor
1 / 2 evőkanál szezámolaj
1 / 2 evőkanál szezámmag


a babcsirát átmosom ,
a darálthúst összekeverem szójával, hagymával , borral, fokhagymával , olajjal, borssal.
egy nagyobb serpenyőben megpiritom a rizst, ráfektetem a hinárt, arra pedig rárakom a darálthúst, ( elegyengetve ) .
arra a szójababcsirát rakom .
letakarom és készre párolom .
addig elkészitem a szószt hozzá.
a hozzávalókat csak össze kell keverni.
amikor a rizs kész leveszema fedőt, villával összekeverem , tálalom .
a tetejére locsolok a szószból.


Link
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
sült marha falatok
  2013-09-18 13:53:16, szerda
 
  1 / 2 csésze liszt
3 tojás
3 csipetnyi só

étolaj

25 dkg vékony vágott marhahús
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál zöld hagyma
1 teáskanál fokhagyma , darált
1 tk cukor
1 tk főzés bor ( vagy víz)
1 / 2 teáskanál szezámolaj
2 csipet fekete bors


a húst vékony szeletekre felvágom és azt is kisebb falatokra ( téglalpokra ) darabolom .
a szójaszószt, apritott hagymát, fokhagymát ( darált ) cukrot, olajat, borst összekeverm egy kis tálban .
ebben a pácolom be a húst, kb : fél órát állni hagyom benne .

a lisztet tányérba rakom , a tojásokat felverem , sozom egy kicsit,
a pácból kiveszem a húst, elöszőr a lisztben forgatom meg , utána a tojásban .
serpenyőben kevés olajat melegitek, s a húsokat kisütöm benne ,
közen egyszer -egyszer megforgatom .

Link
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
gyömbéres keksz
  2013-09-18 13:37:28, szerda
 
  ez a koreai kesz nemcsak finom, hnem jól mutat a tányéron is.
elkészitése után sziruppal locsolják meg, kissé édeskés lesz ettől.



2 / 3 csésze liszt
1 / 4 csésze víz
1 / 2 teáskanál reszelt gyömbér
2 evőkanál fenyőmag
1 / 2 tk. só

olaj a sütéshez

sziruphoz .
1 / 4 csésze cukor
1 / 4 csésze víz


egy darabka gyömbért lereszelek , hozzáadom a vizet, félre teszem .
elkészitem a szirupot, a vizet cukrot elkeverem és megfözöm , mig elolvad a cukor, kissé besürüsödik., ez kb 6 perc .
a lisztet, sót elkeverem , hozzáöntöm a leszürt gyömbéres vizet, ( 4 ek. ) ,
a tésztát jól összegyúrom , gombócot csináok belőle.
becsomagolom és 10 percig pihentetem .
kissé lisztezett deszkán kb : fél cm -re kinyújtom , majd a tészta széleit egyenesre levgom , a megmaradt tésztát 12 db téglalppá vágom fel.
mindegyik lapot félbe hajtom , közepén vágok egy mélyedést, s mellette még kettő kisebbet,
Link
utána meghajotgatom , Link
majd ezután olajban kisütöm .
a kihült szirupba megforgatom , apritott fenyőmaggal megszorom a tetejét.
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
párolt marha borda
  2013-09-18 13:07:50, szerda
 
  2- 3 kg marhaborda * Kukorica olaj
2 ek. Szezámolaj
1 / 2 - csésze fehérbor
1 / 4 csésze szójaszósz
Fekete bors (ízlés szerint)
Cukor ( ízlés szerint)
2-3 gerezd fokhagyma , apróra vágott vagy darált
2 közepes hagyma , apróra vágott
2 db sárgarépa , apróra vágott
4 db burgonya, apróra vágott


a bordákat kisebb darabokra felvágom és felteszem főni kebvés sós vizben .
utána egy lábasban olajon megpiritom a hagymát, rárakom a húst, egy piritom tovább .
majd hozzadom a fokhagymát, bort, szójaszószt, cukrot, kevés szezámolajat.
ha kell utóizesitem , s beleteszem a darabolt répát és a burgonyát is.
ha kell felöntöm még vizzel, s készre fözöm .
rizzsel tálalom..
ha higabbra készitem ,levesként fogyasztható

Link
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
fűszeres csirkecomb
  2013-09-18 11:38:07, szerda
 
  Hozzávalók
6-8 csirkecomb
1 csésze tej
1 evőkanál rizsbor
só és őrölt fekete bors
1 evőkanál olívaolaj
1 púpozott evőkanál chilikrém
6 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál osztriga szósz
4 evőkanál cukor
2 evőkanál darált fokhagyma
1 evőkanál szezámolaj
4 evőkanál rizs bor
őrölt fekete bors
2 csésze brokkoli, vágjuk falatnyi méretű
1 / 2 hagyma, szeletelve
1 piros kaliforniai paprika, magozott és szeletelt vékony

főtt rizs

a csirkecombot falatnyi darabokra felvágom , leöntöm a tejjel, s állni hagyom .
20 percnyi áztatás után leöntöm a tejet, helyette ráöntöm a rizsbort, sozom és borsozom .
serpenyőben olajat melegitek, megpiritom benne a brokkolit, hagymát, paprikákat, kb 3.4 perc alatt.
ezekután visszarakom a húst, elkeverem ,
a fűszereket, biort, szószókat is belekeverem , s készre párolom az egészet.
rizzsel tálalom .






 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
sütőtökös palacsinta diós töltelékkel
  2013-09-18 11:12:36, szerda
 
 
Hozzávalók
2 és 1 / 4 tk. száraz élesztő
1 / 3 csésze meleg víz
2 evőkanál cukor
1 evőkanál repce vagy kukorica olaj

1 / 2 csésze meleg tej
1 / 2 csésze sütőtök püré
1-3 / 4 csésze liszt
3 / 4 csésze rizsliszt
1 teáskanál só

olaj a sütéshez pan

Töltelék:
1 / 4 csésze cukor
1 / 4 csésze barna cukor
1 teáskanál fahéj por
3 evőkanál válogatott dió (mogyoró , dió, mandula, fenyőmag, stb ) , apróra vágva
1 / 2 teáskanál vanília -kivonat


egy kis tálba rakom a meleg vizet, hozzáadom a cukrot, élesztőt, olajat, elkeverem és 10 percig állni hagyom .
egy nagy tálba lisztet, sót, rizslisztet, tejet, sütötököt összekeverem , majd belekeverem az élesztőt is, jól összedolgozom .
kb : 1 órát kelesztem meleg helyen ,
addig elkészitem a tölteléket :
a cukrokat, diót, fahéjat, vaniliát összekeverem .
kb : 5-6 cm -s darabokat levágok a tésztából, megtöltöm a diós masszával, gombócot csinálok belőle,
ezeket utána kissé kilapitom ,
olajban mindkét odalát megsütöm .





 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
pácolt marhacsikok
  2013-09-18 10:45:17, szerda
 
  Hozzávalók
1-1,5 kg. marhahátszin .
1 / 2 csésze szójaszósz .
3 Tk. fehér cukor
1 Tk. szezámolaj
3 gerezd fokhagyma , darált
1 / 4 közepes hagyma,
2 zöld hagyma
2 tk. pirított szezámmag
1 / 4 teáskanál chilipehely
2 csipet fekete bors
1 / 4 tk. . A gyömbér , apróra darált

a húst és a hagymát vékonyan felszeletelem , s a többi hozzávalót jól elkeverem .
ezután belerakom a húst és a hagymát is a pácba.
legalább 1 órára a hütőbe teszem .
serpenyőbe kevés olajon adagonban kisütöm a húst, hagymával együtt.
tálaláskor apritott hagym,ával , szezámmaggal szorom meg.



Link
 
 
0 komment , kategória:  koreai konyha !  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1665 db bejegyzés
Összes: 9067 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 212
  • e Hét: 3040
  • e Hónap: 14389
  • e Év: 432341
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.