Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Vadkacsa
  2013-09-18 16:53:32, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állat világ  
Itt a friss kávé
  2013-09-18 16:49:09, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  A kávéról 1.  
Néhány jó barátnak
  2013-09-18 16:47:54, szerda
 
  Néha mindent itt hagynék,
Nem szólnék senkinek,
Csak halkan eltűnnék,
De úgyis visszafordulnék,
Mert van néhány jó barát,
Akik visszavárnak még.





 
 
0 komment , kategória:  Barátság 1.  
Dédi mama
  2013-09-18 14:28:59, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Festmények 2.  
Vitaminok
  2013-09-18 11:38:18, szerda
 
  Lehetőleg csak főzés végén, illetve tálaláskor adjuk a petrezselymet az ételhez,
mert a meleg szétrombolja a benne levő C-vitamint.
Zöldséget, burgonyát, kevés enyhén sósvízben, közepes tűznél főzzük, hogy
lehetőleg minél kevesebb C-vitamin oldódjon ki belőle.
A krumpli és a zöldségek főzőlevét használjuk fel, például levesek készítésekor,
mert még sok értékes vitamin van benne.
A kígyóuborkát ne hámozzuk meg, mert sok értékes ásványi anyagot és vitamint
tartalmaz.
Ha meg kell hámozni a zöldséget, gyümölcsöt, úgy azt vékonyan tegyük, mert a
vitaminok zöme a héjban, illetve közvetlenül a héj alatt található.
(Zöldség- gyümölcs hámozáshoz legalkalmasabb a burgonyahámozó).
A zöldségeket és a gyümölcsöket soha ne áztassuk, mert akkor kioldódódnak
belőle az értékes vitaminok és ásványi anyagok.
Salátákra először mindig a savas ízesítőket (a mustárt, az ecetet, a citromlevet)
öntsük, mert ezek megkötik az ásványi sókat és a vitaminokat, és csak ezután
adjuk hozzá a sót és az olajat, amelyek oldják az értékes anyagokat.

Vitaminok és ásványi anyagok, amelyekre a szervezetünknek feltétlenül
szüksége van

Néha nem elegendő csak táplálkozni és nem mindegy, hogy mit eszünk.
Elméletileg az egészséges táplálkozással fedezzük a szervezetünk
vitamin- és ásványianyag-szükségletét.
De ha nem eszünk kiegyensúlyozottan és egészségesen, akkor étrend-
kiegészítők formájában mindenképpen szükséges pótolnunk ezeket a
nélkülözhetetlen anyagokat, hiszen ezek biztosítják például azt, hogy
az anyagcsere-folyamatok megfelelően működjenek. Milyen vitaminokra
és ásványi anyagokra van szüksége alapvetően a szervezetünknek?
A cikkből kiderülnek a válaszok.

Az A-vitamin az egyik legfontosabb vitamin a szervezetünk számára, hiszen
ez biztosítja az egészséges látást, illetve a bőrünknek és a hajunknak is nagy
szüksége van rá. Az A-vitamin gazdag forrása többek között a citrusfélék, a
sárgarépa, a sárgadinnye és az édesburgonya.

A B-vitaminok is nagyon fontosak az immunitás és az energiatermelés
folyamatában, de a vas felszívódását és a rugalmas bőrt is biztosítani tudják.
Ezeket a vitaminokat nagy mennyiségben tartalmazzák a teljes kiőrlésű
gabonák, a bab, a banán és a paprika.

A C-vitamin egy antioxidáns vitamin, amely az erek egészségét támogatja,
ezen kívül rugalmasságot biztosít a bőrnek és javítja a vas felszívódását.
Nagyon sok megtalálható belőle a citrusfélékben, az eperben és a kiviben.

A D-vitamin többek között a vázrendszer egészségét hivatott fenntartani.
Szabályozza a kalcium és a foszfát mennyiségét a szervezetben, illetve
támogatja az immunrendszerünk működését. A napfényből és a gombából
nyerhetjük leginkább ezt a vitamint.

Az E-vitamin szintén egy antioxidáns vitamin, amely elengedhetetlen az
egészséges bőr, a látás és az immunrendszer fenntartásához, de csökkenti
a demencia kialakulásának kockázatát is. Megtalálható a magvakban és a
diófélékben.

A K-vitamin segít a sebgyógyulásban, miközben az egészséges csontozat
és fogazat fenntartásához is szükségünk van rá. Gazdag forrásai ennek a
vitaminnak a zöld leveles zöldségek, mint a spenót vagy a brokkoli.

A vas biztosítja a megfelelő vérképződést, hiánya vérszegénységet is
okozhat. A sütőtök és a leveles zöldségek tartalmazzák nagy
mennyiségben.

A kalciumra a megfelelő izom-összehúzódáshoz van szükség, de
rugalmasságot is nyújt, illetve a fogak és a csontozat egészsége is
függ ettől az ásványi anyagtól. A tejtermékek kiváló kalciumforrásnak
számítanak.

A cink a megfelelő növekedést, a jó immunitást és a termékenységet
segíti elő, ezért nagyon hasznos, ha sok kesudiót fogyasztunk,
amelyben bőven megtalálható.

A foszforra az egészséges csontozat és az energiatermelés miatt van
szükségünk. A magnézium szintén az energiatermelésért felelős, de
az izmok és az idegrendszer megfelelő működése is függ ettől az
ásványi anyagtól.





 
 
0 komment , kategória:  Éléskamra 1.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 888 db bejegyzés
Összes: 34572 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 724
  • e Hét: 2070
  • e Hónap: 11454
  • e Év: 144008
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.