Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A szeretet könyve
  2013-09-18 15:14:37, szerda
 
 
Bevezető

Életünk folyamán sokféle emberrel találkozunk. Vannak, akik barátokká válnak, vannak, akik útitárssá.

A barátság egyszerű: a barátomat szeretem hibáival, erényeivel együtt. A barátság ,,szerelem szárnyak nélkül."
A barátság őszinte. Komoly. Bohókás. Különleges szeretet.

Az útitárs? Ott van melletted. Akkor, amikor kell. Addig, amíg kell. S dolga végeztével eltűnik. Csendben, felhajtás nélkül. Nem kell odaadnod magadból semmit, mert az útitársad, az te magad vagy: a lelked másik fele, ezért nem kell magyarázkodnod, tudja, mit, s hol zavartál össze: kisimítja az összezavarodott dolgaidat, mosolyog, s már ott sincs.

És vannak szerelmek. Sokféle: Van, amelyik csak megérint, mint pilleszárny, s tovaröppen. Van, amelyik az érzékeidet kavarja fel, s hamar múlik varázsa. Igazi, testet, lelket akaró, felkavaró csak egy van életünk folyamán. Ajándék, mellyel gyöngéden kell bánni. Becse van!

A mai,- fogyassz, míg bele nem döglesz világunkban, a kétszertöbb, ötszörannyi, reklámzabáló, elértéktelenedett, szeretet nélküli világunkban- különleges értéke van a szerelemnek.

Óvni kell. Őrizni, félteni. Harcolni, küzdeni érte, ha kell. Mindennap oda tenni önmagunkból, valamit. Csak úgy, önzetlenül. Ingyen. Naponta építeni, s amit előzőleg elrontottunk, helyrehozni. S nem méricskélve, gőggel elvárni a másiktól a megalázkodást. A szerelem nem megalázkodás.
A szerelem maga az alázat.

A gyerek a beteljesülés. Az újjászületés. Csoda. Ajándék Istentől. Múltad, jelened, jövőd. Ezért olyan fontos a család. Egészséges lelkületű gyermeket csak teljes családban nevelhet az ember. Félszárnyú családban sérül a gyermek. Bármely szülő hiányzik, akár anya, vagy apa, nem alakulhat ki benne az egészséges anya, vagy apakép. Tudom, saját tapasztalásomból, hisz egyedül neveltem fel gyermekeimet. .

Könyvemben a felsoroltakról írok. A szeretetről. A szeretet fontosságáról. A mélyből fakadó hitről. A túlélés technikájáról. Aminek nagyon egyszerű a receptje: hit kell hozzá, és szeretet!

Sajátos, - ahogy barátaim mondják: Kiskatis -szemszögből. Ami néha irritáló, olykor bambaságig türelmes, néha tombolásig heves, de mindenképp ,,Kiskatis". Nincsenek benne próféciák, nagy gondolatok. Történeteket írok meg az életemből, amik tanulságosak, szépek, fájdalmasak, de mindenképp emberiek. Szeretettel átitatottak. Akkor is, ha fájdalmas! A szeretet által megszelídülten fájók, vagy gyönyörködtetők. Olvassák olyan szeretettel, amilyen szeretettel írtam.
 
 
0 komment , kategória:  Szeretett könyv  
Kollagén 5. és 6. rész
  2013-09-18 13:54:55, szerda
 
 

5. rész
A fehérjék felépítése

A fehérjék általában 20-24 féle aminosavból épülnek fel.

Egyszerű példaként tekintsük ezeket az aminosavakat eltérő méretű és színű gyöngyszemeknek.

A különböző fehérjeféléket pedig tekintsük olyan gyöngysoroknak, amelyeket ezekből az aminosavaknak nevezett gyöngyszemekből fűztek fel.

Mindegyik fehérjeféleségnek sajátos, csak őrá jellemző aminosav sorrendje van, azaz a különféle gyöngyszemek meghatározott sorrendben követik egymást a láncban.

Az egyes fehérjefélék közötti különbség tehát abból adódik, hogy milyen fajta gyöngyszemekből - és főleg abból, hogy - milyen sorrendben lettek összefűzve.

Ez a sorrendbeli különbség eredményezi azt, hogy a különféle fehérjeféleségek nagyon eltérő módon viselkednek az élő szervezetben, és nagyon különböző feladatokat látnak el.

Általánosan jellemző, hogy a különböző fehérjefélékben megtalálható a 20-24-féle aminosav - gyöngyszem - többsége, még ha gyöngysorokként eltérő sorrendben is.

Ebből következik, hogy a legtöbb fehérjeféleség szempontjából az a táplálkozás tekinthető teljes értékűnek, amely folyamatosan felkínálja a kellő választékot mind a 20-24 féle gyöngyszemből.

Ezeket a fehérjeféléket nevezzük ,,teljes értékű" fehérjéknek.




6. rész
A kollagén nagyon különleges fehérje

Fontos tudni, hogy a kollagén nagyon különleges, speciális fehérjeféleség.

Nemcsak hogy nem tartalmazza az összes gyöngyszemféleséget, hanem kifejezetten kevésféléből épül fel.
Olyannyira, hogy minden harmadik gyöngyszemnek ugyanolyannak kell lennie (ezt glicinnek nevezik).

A teljes kollagénlánc (gyöngysor) közel 70%-ban csupán háromféle gyöngyszemből - a már említett glicinből és két másik gyöngyből (prolin és hidroxiprolin) - épül fel.
Nagyon különleges, szokatlanul egyedi összetétellel bíró fehérjeféleség.

Könnyen megérthető, hogy ilyen speciális, a kollagén előállítását nagymértékben támogató aminosav-kínálatot csak maga a táplálkozással elfogyasztott kollagén tud biztosítani. Erre egyetlen más fehérjeféle sem alkalmas.

Nem nehéz belátni, hogy a ,,gyöngyfűzőnek", esetünkben a szervezetnek csak akkor van könnyű dolga egy ilyen speciális gyöngysor - a kollagén - előállításakor, ha bőséggel biztosítjuk számára azokat a gyöngyszemtípusokat, amelyek a készítendő gyöngysor 70%-át képezik, és amelyeket mindenféle átalakítás nélkül azonnal kész lánccá tud összefűzni.

Ezt a feltételt azonban csak a kollagénben gazdag táplálkozás képes teljesíteni. Egyszerű, könnyen megérthető elvről van szó.

Az igaz, hogy a szervezet - kisebb-nagyobb ,,barkácsolással" - másféle gyöngyszemekből (azaz aminosavakból) is elő tudja állítani azokat a gyöngyszemféleségeket, amelyek a kollagén felépítéséhez szükségesek.

De vajon miért kényszerítenénk a szervezetet arra, hogy a megkívánttól eltérő nagyságú gyöngyszemeket csiszolgasson megfelelő méretűre, vagy a szükségestől eltérő színű gyöngyöket festegessen át olyanra, amilyet valójában fel kell használnia.

Ráadásul ez a fajta átalakítgatás rendkívül C-vitamin-igényes folyamat, márpedig az emberek túlnyomó többsége nem fogyaszt annyi C-vitamint, amennyire ezen összetett átalakítás zökkenőmentes, könnyed elvégzéséhez szüksége lenne.

Így aztán nem csoda, hogy csak sínylődünk és nyögünk a kollagénben szegény élet kíméletlen csapásai alatt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ínhüvelygyulladás
  2013-09-18 13:40:43, szerda
 
  Rövid leírás

E betegség lényege, hogy az ínhüvely, amiben az inak futnak, begyullad. Ennek következtében pedig létrejön egy hóropogásszerű, dörzsöléses elváltozás, ami áttételesen az inak begyulladását is jelenti.
Előfordulás

A panaszok kortól és nemtől függetlenül bármikor megjelenhetnek, igen gyakori az is, hogy a tünetek a fiatalok életét is megnehezítik. Különösen akkor, ha azok rengeteget számítógépeznek, mobiltelefont nyomkodnak. Az ínhüvelygyulladás a háziasszonyokat is gyakran érinti, tipikusan akkor, ha ablakot pucolnak, vagy éppen a padlót súrolják. Jellemző az is, hogy ha valakinek egy-egy nagyobb megerőltetés után már kialakultak ilyen jellegű panaszai, és van rájuk hajlama, akkor a tünetek a későbbiekben már könnyebben megjelenhetnek. Viszonylag gyakran megjelenik cukorbetegeknél is, bár ennek oka nem ismert.
Okok

A tünetek megjelenését leggyakrabban valamilyen monoton, egyoldalú munka váltja ki. Ujjak és kéz esetében például az, ha valaki sokat ül a számítógép előtt, és közben folyamatosan gépel. Vagy ha valaki rendszeresen zongorázik, valamely más hangszeren játszik. Ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki háztartási munkát végez, például nagytakarít, és mondjuk ablakpucolás közben megerőlteti a kezét. Ilyen jellegű megerőltetések miatt akár akut gyulladás is kialakulhat, ami ha elhanyagolják, hónapokon keresztül fennálló krónikus gyulladássá is átalakulhat. A panaszok hátterében sérülések, például egy tüske szúrása miatti gennyes gyulladás is állhat. Ez utóbbi leginkább a kezet és a könyököt érintő gyulladások mögött húzódhat meg, és jellemzően láz is társul hozzá.
Tünetek

A betegség tipikus panasza az ínhüvelyt érintő, hirtelen fellépő fájdalom és duzzanat, ami leggyakrabban a kézen és a csuklóban jelenik meg. A tünetek közt láz is szerepelhet, a gyulladt terület pedig egészen tüzes is lehet. Ez utóbbiak már arra utalnak, hogy a panaszok hátterében fertőzés miatti gyulladás áll.
Diagnózis

A betegség megállapítása már egyszerű fizikális vizsgálattal is lehetséges. Ennek során az orvosok azt nézik, hogy az érintett ízület mozgatása okoz-e fájdalmat és hóropogás szerű válaszreakciót. Ez utóbbi a tünetet az okozza, hogy a gyulladt inakban kevés a kenőanyag. Emellett nézik azt is, hogy az beteg ízülete nyomásra is érzékeny-e, azaz a beteg jelez-e fájdalmat, ha mozgatják az érintett tagokat. Ha a fájdalom krónikus, azaz hónapokon keresztül fönnáll, az orvosok már annak is utána néznek, nincs-e a szervezetben valamilyen gyulladás, ami a tüneteket állandóan fönntartja. Ha pedig a helyzet nem javul, röntgenfelvételt és laborvizsgálatokat is készíttetnek, hogy kiderítsék, nincs-e a háttérben valamilyen gyulladás, vagy esetleg egy olyan elváltozás a csontokon, ami kisugározhat az inakra.
Kezelés

Az elsődleges kezelési mód az érintett terület nyugalomba helyezése. Ehhez sokszor elegendő lehet a fáslizás, és az is, ha a fájó ízülethez a fásli segítségével egy vonalzót rögzít a beteg. Ha súlyosabbak voltak a tünetek, régebben az orvosok legalább egy hétre be is gipszelték a fájó tagokat, ma viszont a gyógyászati segédeszköz boltokban már kaphatók olyan tépőzáras rögzítősínek, amelyeket a gipsznél könnyebb használni, és amelyeket a tisztálkodás erejéig le le is lehet venni. Ezek mellé az orvosok nem szteroid gyulladáscsökkentő krémeket és gyógyszereket is ajánlanak. Ha pedig a helyzet ekkor sem javul, fizikoterápia is szóba jöhet.
Megelőzés

A probléma kialakulása leginkább úgy előzhető meg, ha kerüljük az egyoldalú, monoton mozgásokat és sportokat Fontos az is, hogy a megterhelések előtt mindig melegítsük be az izmokat. Ugyancsak célszerű kerülni az órákon keresztüli folyamatos számítógépezést, telefonnyomkodást. Ha a tartós gépelés elkerülhetetlen, segíthet a probléma megelőzésében az is, ha az egér mellé beszerzünk egy csuklótámaszt. Időnként azonban még így is érdemes szünetet tartani, a kezünket pedig más irányba is alaposan átmozgatni, lazító kenőccsel átmasszírozni.

A cikk elkészítéséhez nyújtott segítséget köszönjük dr. Podlovics Ágota, reumatológus főorvosnak. (http://reumadoktor.hu/rendeles.html)
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Epeúti kövesség: tünetek, diagnózis, gyógyítás
  2013-09-18 13:35:34, szerda
 
  Kezelés nélkül komoly szövődményei lehetnek

Epekövünk nemcsak az epehólyagban keletkezhet, ugyanúgy az epeutakat is fenyegeti a veszély. Hogy milyen tüneteket tapasztalunk epeúti kövesség esetén, és milyen gyógymódokra számíthatunk, most kiderül.

Az epeutakban megjelenő kövek döntő többsége az epehólyagból származó koleszterinkő, de képződhetnek kövek magukban az epeutakban is. Utóbbiak barna pigmentkövek, melyek kialakulására két dolog hajlamosít:

- epepangás

- az epepangáshoz társuló bakteriális fertőzés.

Az epeúti kövesség tünetei

Sokáig tünetmentes lehet - a kövek elhelyezkedésétől, méretétől függően, de ha beszorul a kő, epekőkólikás fájdalom és sárgaság jelezheti a bajt. A jellegzetes fájdalom a jobb bordaív alatt jelentkezik (ha ez órákon át tart, a legjellegzetesebb tünettel találjuk szemben magunkat), kisugárzik a jobb lapocka és a váll, illetve a két lapocka közötti terület felé. Ha elzáródás lép fel, a vizelet is sötétebbé válik, a széklet pedig világosabbá, súlyos esetben pedig agyagszínűvé. A sárgaság pedig leghamarabb a szemgolyó elszíneződése alapján ismerhető fel.

Diagnózis

A tipikus tünetek megjelenése után a laboratóriumi vizsgálatok lehetnek árulkodóak, különösen az epepangásra utaló értékek (alkalikus foszfatáz, gamma-GT, bilirubin). Emellett az UH-vizsgálat az epeúti tágulatok felderítésével visz közelebb a diagnózishoz, míg az ERCP-vizsgálat (endoszkópos retrográd cholangiopancreatographia) azt mutatja ki, hogy az epepangást kövek okozzák-e.

Kezelés

Szövődmények
Az epeúti kő egyik szövődménye a heveny hasnyálmirigy-gyulladás, mely heves hasi fájdalommal, hányingerrel, hányással, puffadással, hőemelkedéssel, lázzal jár, és azonnali kórházi kezelést kíván. A másik szövődmény a heveny epeúti gyulladás, ami szintén kórházi antibiotikumos kezelést kíván, illetve az epeúti követ sürgősen el kell távolítani. Az idült epeúti gyulladás részben akadályozott epefolyás következménye, a felsoroltakhoz képest enyhébb tünetekkel jár.
Az epeúti köveket akkor is el kell távolítani, ha semmi panaszt nem okoznak! Erre endoszkópos beavatkozással kerül sor, mely előtt 6 órával már nem szabad étkezni. Ekkor végzik a kőkihúzást, ami az esetek 90 százalékában megoldást jelent, illetve szükség esetén a kőzúzás is szóba jön. Ha endoszkópos úton nem megoldható a kőeltávolítás, műtétre kerül sor. Amennyiben az epekövet nem lehet eltávolítani, epeúti draint helyeznek be a szakemberek az epelefolyás biztosítására.

Az endoszkópos mechanikus kőzúzás sikertelensége esetén külső lökéshullám kezelés (ESWL) is megkísérelhető.

Készült Dr. Döbrönte Zoltán: Epebetegek kézikönyve (Budapest, Springmed kiadó, 2010) című kiadványát is felhasználva. Megrendelhető a kiadó weboldalán.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Kókuszos-grízes krémes
  2013-09-18 11:15:30, szerda
 
  Hozzávalók:
Tésztához:

6 tojás (szétválasztva)
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál sima liszt - ebben elkeverni 1 csomag sütőport és 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport
1 dl olaj
0, 5 dl víz
0, 5 dl rum (aroma - de kihagyható)
csipet só

Kókuszkrémhez:

20 dkg kókuszreszelék
5 dl tej
5 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
4 cs vaníliás cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
20 dkg vaj

Grízes krémhez:

1,5 dl búzadara
5 dl tej
4 cs vaníliás cukor
5-6 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint),
3 tojás szétválasztva
10 dkg vaj

Tetejére:

15 dkg étcsokoládé
10 dkg fehér csokoládé (a csokoládék helyett lehet kakaóporral megszórni a tetejét, aki olcsóbban szeretné megoldani - aztán lehet reszelt csokoládéval is beszórni)
kevés tej
5 dkg vaj

Elkészítése:
Tészta elkészítése:

150 fokra bekapcsolom a sütőt, alsó-felső sütésre és előmelegítem. Mire a tésztát összeállítom, felmelegszik.

A tojások sárgáját kikeverem habosra a cukrokkal, a csipet sóval, hozzáadom a lisztet (melyben előzőleg elkevertem a sütőport és a kakaót) és az olajat, jól kikeverem és még a vizet és rumot is beleöntöm, egyneművé kikeverem. Ehhez adom a kemény habbá vert fehérjét, ezt is óvatosan, de jól összekavarom.

A kivajazott, lisztezett tepsibe (mérete 23×38 cm) öntöm, elegyengetem, előmelegített sütőben (ugyanazon a hőfokon) körülbelül 25-30 perc alatt megsütöm (azért végezzünk tűpróbát 20 perc után, mert nem egyformán sütnek a sütők, s a tepsi anyagától is függ, melyikben sül meg hamarabb vagy kicsit később), a tepsiben hagyom kihűlni.
Amíg hűl, elkészítem a krémeket.

Kókuszkrém elkészítése:

Egy kisebb lábasban felteszem a tejet (1 dl-t hagyjunk a végére), beleszórom a kókuszreszeléket, a cukrokat, lassú tűzön - miután felforrt - főzöm körülbelül fél órát, majd a maradék 1 dl tejben csomómentesre elkeverem az étkezési keményítőt, hozzáöntöm a kókuszos masszához és addig főzöm tovább, míg besűrűsödik (nem ,,kőkemény" masszát kell kapnunk), hagyom hűlni. Amikor kissé már hűlt, de még jó langyos, a vajjal jól kikeverem, félre teszem, hogy teljesen kihűljön.

Grízes krém készítése:

A tejet felteszem melegedni, bele teszek 5 dkg vajat, amikor felforrt, beleöntöm a grízt, elkeverem, hozzáadom a cukrokat, így sűrű tejbegrízt főzök. Ha besűrűsödött, leveszem a tűzről, picit állni hagyom. De csak addig, míg a tojások sárgáját kissé felverem, a fehérjéket pedig kemény habbá verem gépi habverővel. A forró grízhez öntöm a tojások sárgáját, jól összekeverem, majd a kemény habbá vert fehérjéket is hozzáadom, összekeverem. Egyik sem marad nyers, mert a forró grízben megfőnek. Amikor langyosra hűlt, elkeverem benne a vajat, szépen egyneművé, egyenletesre, majd hagyom teljesen kihűlni.

Összeállítás: Ha minden kihűlt, a tepsiben hagyott tésztára kenem egyenletesen a kókuszkrém felét, erre az egész grízes krémet, majd végül a kókuszkrém másik felét kenem fel, szintén egyenletesre. Mielőtt bevonnám a csokoládéval a tetejét, beteszem pihenni egy órára a hűtőbe.

Csokoládémáz elkészítése a tetejére: 2 kisebb lábasba a kétféle csokoládét beletördelem, pici tejet öntök mindkettőhöz -az étcsokoládéshoz valamivel többet-, hozzáadom megfelezve a vajat mindkettőhöz. Először az étcsokoládésat lassú tűzön melegítve felolvasztom, közben állandóan kevergetem, míg szép sima nem lesz. Leveszem a tűzről és ugyanígy járok el a fehér csokoládéval is.

Befejezés: Ha a csokoládémázak már kissé hűltek, kiveszem a sütit a hűtőből, az étcsokoládés mázat ráöntöm a tetejére, szépen elsimítom, majd a fehér csokoládémázat még kissé melegen kanállal össze-vissza az étcsokoládés mázra csurgatom .
Hagyom teljesen kihűlni, majd fóliával lefedem, 4-5 óra hosszán át a hűtőben dermesztem.
Kockákra szeletelve tálalom.

NAGYON FINOM!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Pite fahéjas mézes szilvával
  2013-09-18 11:08:46, szerda
 
  Hozzávalók:

40 dkg szilva
4 db tojás
4 csapott ek cukor
1 dl napraforgó olaj
6 púpozott ek liszt
2 ek instant kakaópor
1 ek méz
1 kávéskanál fahéj
3 evőkanál víz
2 kávéskanál sütőpor

Elkészítése:

A tojásokat egy keverőedénybe feltörjük, hozzáadjuk a cukrot, olajat, alaposan elkeverjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához.

Megfelezzük a masszát, és az egyik felébe beletesszük a kakaót.
Egy tepsit kiolajozunk és lisztezünk, előbb a sárga masszát, majd a kakaós masszát beleöntjük.

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Szirupot készítünk 1 kanál mézből, 1 kanál cukorból, 1 kiskanál fahéjból és 3 kanál vízből.
Gázon 3 perc alatt összefőzzük, alaposan megforgatjuk a szilvákat benne,
és a süteményre sorban rárakjuk.

Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Rizsgombóc
  2013-09-18 10:58:43, szerda
 
  Hozzávalók:
25,dg, rizs,
10,dg, sajt
2,db, tojás
1 kávés,k só
1 teás,k fehér bors
10,dg zsemlemorzsa
2,dl étolaj
1 csokor petrezselyem


Elkészítés:

A rizst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, 1/2 liter vízzel felöntjük, és puhára pároljuk.
Ha megfőtt, összedolgozzuk a petrezselyemmel, sajttal, tojásokkal.
Vizes kézzel gombócokat formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban aranysárgára sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Csokis kávés szelet
  2013-09-18 10:57:03, szerda
 
  Hozzávalók:

A tésztához:

3 tojás
1,5 dl cukor
2 dl liszt (ebből 1 ek kakaópor)
csipetnyi só
3 ek napraforgó olaj
fél kk szódabikarbóna

A kávés krémhez:

10 dkg étcsokoládé
4 ek tej
4-5 ek porcukor (izlés szerint)
2 tetézett tk nescafé (instant kávéporral is helyettesíthető)
25 dkg mascarpone

A habhoz:

2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
porcukor ízlés szerint (kb 2 ek)

Elkészítése:
A tojás fehérjéket habbá verjük a csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen. Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt 24×34 cm-es tepsiben 20 perc alatt megsütjük a tésztát.
A darabokra tördelt étcsokit a tejjel gőz felett megolvasztjuk, beletesszük a porcukrot és a kávét. Simára keverjük. Ha kihűlt, a mascarpone-val is elkeverjük.
A kávés krémet rákenjük a tésztára, majd a tetejére tejszínhabot teszünk.
Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjük.
Szeletelés előtt pár órán át tartsuk hűtőben.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Kémcsőbe zárt harag
  2013-09-18 09:51:29, szerda
 
  Egy kis tudomány összekötve a lelkiségünkkel!

Elmer Gates professzor a washingtoni egyetem pszichológiai laboratóriumában érdekes biokémiai kísérleteket folytatott. Kimutatta, hogy az emberi szervezetben lelki hatások, érzelmek következtében mérgek termelődnek.
A professzor a következő kísérletet végezte el: cseppfolyós levegő elpárologtatásával -271 Celsius-fokra hűtött le kémcsöveket, s aztán különböző lelkiállapotban lévő egyének leheltek az üvegcsövekbe.

Pár perc után az egészséges és normális lelkiállapotú ember kilégzésének párája színtelen cseppek formájában csapódott le a lehűtött üvegcső falára.

De ha a kísérleti alany erős haragot érzett abban az időpontban, a lecsapódó folyadék nem színtelen, hanem barna színű lett, bánat esetén szürke, lelkiismeret-furdaláskor pedig rózsaszín.

A csapadéknak természetesen nemcsak a színe, hanem a kémiai összetétele is más és más volt.
A kísérletek folyamán Gates professzornak lassanként elegendő ilyen anyag állt rendelkezésére ahhoz, hogy tengeri malacokkal végezhessen kísérleteket.

Amikor a barna anyagot beoltotta a kísérleti állatba, az eleinte rendkívül ingerlékeny lett, majd valóságos dührohamot kapott, fogaival nekiesett a ketrec falának.

Gates többször megismételte a kísérleteit, és az eredmények reprodukálhatók voltak. Annak az embernek a leheletéből kiválasztott méreg, akiben erős gyűlölet tombolt, a kísérleti állatokat nyomban megölte.
A professzor megállapította, hogy tíz percig tartó erős gyűlölet elegendő mérget tartalmaz ahhoz, hogy azzal több személyt el lehessen pusztítani. Ez a méreg egyike a legerősebbeknek, amelyet a tudomány ismer.

A gyűlölet salakja
Az ember szervezete felszívja az érzelmek, gondolatok hatására képződő mérget, és így önmagát mérgezi meg vele. Ezek a mérgek éppúgy, mint a hormonok, már a legparányibb mennyiségben is igen hatásosak, és salakként gyülemlenek fel a szervezetben.

Valahányszor haragszunk vagy gyűlölködünk, a szervezetünk mérget választ ki. Ezt a mérget kétségtelenül az ellenségnek szánjuk. Azonban az ember ilyenkor önmaga esik áldozatul, ha nem korlátozza rosszindulatú érzéseit.
Érdekes dr. Vasant Lad közlése, mely szerint az elfojtott mohóság, birtoklási vágy a szívre és a lépre is hatással lehet, az elfojtott félelem és szorongás a veseműködésre, de megváltoztathatja a vastagbél flóráját is.

Ennek eredményeképpen a has a képződő gázoktól felfúvódik és fájdalmat okoz (ezt a fájdalmat össze lehet téveszteni a szív- és májbántalmakkal).

Az elfojtott érzelmek az immunrendszerre is hatnak, és ez allergiás reakciókhoz vezethet (por-, virágpor-, ételallergia stb.). Gates professzor kísérleteiből az is kiderült

- s megállapítását már sokan igazolták -, hogy a jó hangulat a szervezet számára rendkívül hasznos kémiai anyagokat állít elő, például endorfinokat, amelyek morfinszerű, fájdalomcsillapító vegyületek.
Szerző: Erzsébet Juhászné
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Ima az Édesanyáért
  2013-09-18 09:27:36, szerda
 
 

Szenvedő Jézusom Tehozzád fordulok,
Gyógyíts meg engemet, mert nagyon beteg vagyok.
Bűnbánó szívemnek fájó keservében
Leborulok Jézusom kereszted tövében.
-
Húllanak könnyeim, imát rebeg ajkam,
Szenvedő Jézusom könyörülj meg rajtam.
Vérző keresztfádat szívemhez szorítom,
Sebzett lábaidat könnyemmel áztatom.
Átszúrt szívedre csókot hint ajkam,
Szenvedő Jézusom könyörülj meg rajtam.
Jézusom szenvedtél, én is most szenvedek,
Szenvedésed tűrted, ahogy én is tűrjem.
-
Keresztem csak szilánk a Te keresztedből,
Tisztíts meg hát általa ,bűneim szennyétől.
Szenvedő Jézusom kérlek keservemben,
Hogy mindig vegyél engem kegyelmedbe.
-
Fájdalmas Szűzanyám tengernyit szenvedtél,
Így a szenvedőnek édesanyja lettél.
Könyörülj meg rajtam,enyhítsd szenvedésem,
Hálás leszek földön, s odafönn az égben.
-
Míg az Isten keze tisztít és megpróbál,
Összekulcsolt kézzel így sóhajtok Hozzád:
Fájdalmas Szűzanyám, könyörögj értem,
Az Úr Jézus Krisztus gyógyítson meg engem.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 514
  • e Hét: 4024
  • e Hónap: 5919
  • e Év: 56710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.