Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Hogyan lehet mesterségesen hátralékot gerjeszteni?
  2013-09-19 12:56:10, csütörtök
 
  (Részlet a Tudósítás Magyarországról című szociográfiámból)


,,Újdonsült főnöknője elsőgenerációs, amolyan proletár-értelmiségi volt. A "fényes szelek" tízperces mozgalmárainak méltó utódaként hajnalban kezdtek az irodában és du négykor, amikor díjhátralékukat rendezni tudták volna az "ügyfelek", már be is zártak! Katalin szerette volna elvállalni, hogy kilenckor kezd és hatig ügyeletet tart a pénztárban.
Főnöknőjének ezzel meg kellett volna oldania azt is, hogy legyen még valaki ott - biztonsági okokból. Miután ez a témafelvetés nagyon megosztotta a társaságot elkezdték utálni Katalint, a "rendhagyót"!..."
"...A számítógépeken csak a könyvelők (akikről később kiderült, hogy nincs is szakmai végzettségük!) dolgozhattak. Neki - egy-egy oldal automatikus sokszorosítására alkalmas - villanyírógépen kellett dolgozni.
Amikor telefonon érdeklődtek az ügyfelek és bele-belenézett az ügyiratokba, hogy hiteles felvilágosítást adhasson: rájött azokra a problémákra, amelyek jobb szervezéssel kiiktathatók lettek volna... elhatározta, hogy ultimátumot intéz kolléganőihez.
Az elhatározást sokáig nem követte tett.
Egy napon azonban olyan fölháborító dolog történt, amit nem tudott elviselni. Egy kismama érkezett a "pénztári zárás" után befizetni díjhátralékát. A fiatal anyuka karjában tartva csecsemőjét, miközben a nagyobbik, tipegő korút csitítgatta, könyörögve kérte a főnöknőt, hogy legyen tekintettel rájuk, mert ha most nem fizeti ki a hátralékát, másnap kikapcsolják a mérőóráját és akkor hogyan gondoskodjon a két kicsi gyerekről?
Amikor a főnöknő nagy robajjal becsapta a pénztári ablakot, a kétségbeesett kismama sírva-kérlelve kopogtatta azt. A pici baba is keserves sírásba kezdett.
...Katalin nem tudott tovább hallgatni. Ez a lelketlen, ésszerűtlen "ügyintézési" stílus annyira fölháborította, hogy nagyon határozottan kijelentette:
- "vagy azonnal beveszi a kismamától a pénzt, vagy panaszt tesz a központnál!"
Míg a főnöknő telefonon megkérdezte "nagyfőnökét", hogy mit tegyen, Katalin kinyitotta az ablakot és megpróbált segíteni.
A kismama elmondta, hogy:
- "Sokáig kórházban voltam a szülés előtt és után. Nagyobbik gyermekem azalatt a nagymamánál volt vidéken; férjem, pedig külföldön vállalt munkát, hogy pótolni tudjuk a gyes miatt kiesett keresetet. Így a lezárt lakásba a díjbeszedő nem tudott bemenni, sem a mérőórát leolvasni. A fölszólításokat sem vette át soha senki. Nem is tudtam arról sem, hogy már a mérőkikapcsolásnál tartanak! Annyira lekötött a kicsi életért való aggódás a kórházban, hogy nem tudtam gondolni másra... De most itt vgyok és nálam van a pénz is - az összes."

"...Az esetet követően a ,,nagyfőnök" átszervezte a csoport munkáját. Katalin lehetőséget kapott arra, hogy könyvelhessen és két gépírónőt vettek föl a helyére. Betekintést nyerhetett emberi sorsokba, családi tragédiákba. Mert neki a kinyitott dosszié nemcsak egy elintézésre váró ügyirat volt. A fizetésképtelenség tragédiái fokozták segítőkészségét, munkabírását."
"...Nehogy azt higgyük ám, hogy megtorlatlan maradt Katalin "akciója"!"
"...Egy könyvelésben mindig lehet hibát találni. Így Katalin könyvelése, havi zárása mindig "tele volt hibával". Mindig "miatta kellett" az egész csoportnak túlórázva a "hibát keresni".
Nem kellett őt elbocsájtani, elég volt belőle bűnbakot csinálni!
Ugye ismerős a módszer?""
-.-.-.-


Eddig az idézet a szociográfiából. Ami ez után következett, azt még nem írtam le sehol. (Talán megemlítettem egy-két hozzászólásban.)

Amiért én is dolgoztam ilyen helyen, mint Katalin, azért most kitálalom a tapasztalatomat.
Az történt ugyanis, hogy egy idő után rájöttem, hogy NEM CSUPÁN ROSSZINDULATBÓL könyveltek és ügyintéztek ilyen LELKETLENÜL!
SZÁNDÉKOSAN GERJESZTETTEK HÁTRALÉKOT azon lakásoknál, amelyeket kinéztek maguknak a pénzeszsákok!

Százszámra vitették velem ezeket az ügyiratokat 1991-ben a KÖZJEGYZŐI HIVATALBA - kérve a kilakoltatást, az árverezést... Pillanatok alatt - karhatalommal - kipakolták a ház udvarára ezen szerencsétlen, mit sem sejtő lakókat a ház udvarára. Mehetett amerre látott és még azt sem sejtette, hogy mit követett el, mert hiába is bizonygatta volna, hogy nincs tartozása...

Ezekkel a tapasztalatokkal felkerestem a NEMZETI KONZULTÁCIÓS TESTÜLET TAGJAIT IS 2005-ben a budapesti Madách téren... Többek között Jókai Annát is, akinek külön kimásoltam a szociográfiából azt a részt, amit idézett tőlem anélkül, hogy megemlítette volna a nevemet, mint szerzőét!!!

Másokhoz is bejelentkeztem több alkalommal, de vagy nem került rám a sor, vagy ...???

A lényeg, hogy a NEMZETI KONZULTÁCIÓS TESTÜLET TAGJAIT HIDEGEN HAGYTA A MAGYAR NÉP szegényebb rétegéhez tartozóknak TRAGÉDIÁI. Mert özönöltek az emberek... Pont, mint a Magyar Írószövetség által, a Magyar Naplóban meghirdetett "A magyar társadalom önképe az ezredfordulón" CÍMŰ SZOCIOGRÁFIAI PÁLYÁZATRA az írások.

Aminek aztán az lett az ,,eredménye", hogy agyonhallgatták... Pontosan úgy, mint a Nemzeti Konzultációs testülethez odajáruló panaszáradatot... Ezekből egyértelműen kiderült ugyanis, hogy mennyire BETEG A MAGYAR TÁRSADALOM...

De még 2006-os kampányban is reménykedő szívvel gondoltam arra, hogy majd megtörténik ezeknek a panaszoknak az ÖSSZEGZÉSE úgy, mint az orvoslásban a DIAGNÓZIS PONTOS MEGFOGALMAZÁSA. Mert csakis akkor lehetséges a legmegfelelőbb gyógymód alkalmazásával a gyógyulás... ha jó a diagnózis...

De, ELMARADT EGY VALÓSÁGOS HELYZETELEMZÉS és az a PROGRAM is, melyben a bajok orvoslására tettek volna a NEMZETI KONZULTÁCIÓS TESTÜLET illusztris, tanult-tudós TAGJAI JAVASLATOT!!!!

Ezért, aztán, nekem Jókai Anna ne ájtatoskodjon most utólag a Fedél nélkül c. drámájával... Mintha szívügye lett volna valaha is a nehézsorsúak sorstragédiája? MOST erről divatos írni és ő ki is használja azt, hogy a figyelem erre az eladósodásos problémára irányul...

A közömbösségüknek köszönhetően KIHALT MÁRA EGY EGÉSZ GENERÁCIÓ!!!

MOSTANRA MÁR CSAK REKVIEM MINDEN, AMIT RÓLUK ÍROK, VAGY ÉRTÜK SZÓLOK - UTÓLAG...

AZONBAN, OTT FOLYTATJÁK A NEHÉZSORSÚAK ÉLETTERÉNEK FÖLSZÁMOLÁSÁT, AHOL AZ ELŐDÖKNÉL ABBA KELLETT VOLNA HAGYNI - EZÉRT NEM HAGYOM ABBA FELSZÓLAMLÁSAIMAT ÉS TILTAKOZÁSAIMAT!!! MÉG AKKOR SEM, HA AZ ÁLNÉVEN MEGJELENT SZOCIOGRÁFIÁMNAK A FORGALMAZÁSÁT MINDEN LÉTEZŐ MÓDON MEGPRÓBÁLJÁK AKADÁLYOZNI!!!
MÉG AKKOR SEM, HA A SOKADIK FACEBOOKOS OLDALRÓL TILTANAK KI!!!
MÉG AKKOR SEM, HA SOROZATBAN LEFAGY A SZÁMÍTÓGÉPEM ÉS MÉG A MOBIL NETEMET IS LETILTJÁK SZÁMOMRA ISMERETLENEK!!!

EZÉRT ÍROM ÉS ÍROM ÚJRA ÉS ÚJRA, HOGY EL KELL SZÁMOLTATNI A NEMZETVESZELYTŐ, SZEMFÉNYVESZTŐKET, AKIK ARRA HASZNÁLJÁK TANULTSÁGUKAT, KOMPETENCIÁJUKAT, HOGY MÁSOK NEHÉZSORSÚSÁGÁT elhallgatván abból egyéni HASZNOT HÚZZANAK!

Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még most is megmérgezik a szerelmeinket, barátságainkat...
  2013-09-19 11:11:45, csütörtök
 
  A SZÍNLELT BARÁTOKRÓL 2008-BAN ÉS NAPJAINKBAN

Hír:
Az a tény, hogy a Magyar Országgyűlés elnöke, Szili Katalin ellátogatott Csángóföldre, kétségkívül hasznos cselekedet és pozitív lépés volt egy olyan magyarországi párt politikusa részéről, aki 2005. december 4-én megtagadta nemzettársait és nemmel szavazott a határokon átnyúló újraegyesítésre.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10102&n=furaila&blog


Vélemény AKKOR és MOST:

Szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra, hogy NEM CSAK 1919-BEN GYILKOLTAK, HANEM AZUTÁN IS!!!

1945 után kiirtották a polgárságot, a saját földjeiken gazdálkodó (kulák)parasztságot, a tisztességes kereskedőket, a saját kis műhellyel rendelkező szakmák, mesterségek képviselőit, földönfutóvá tették a svábságot, a tanárokat, tanítókat, egyetemi oktatókat.
Gyárakba terelték az édesanyákat, akiket arra kárhoztattak, hogy kicsinyeiket 20 hét után magukra hagyják, vagy abba a rettenetes gyári bölcsődébe adják, ahol úgy kezelték őket, mint valami darabárut a szakképzetlen dadusok! Ez az én nemzedékem! Nézd meg már mind meghaltak az 1945 után születettek!!! Hiszen kitépték a gyökereinket. A haza, a család, Isten-hitben gyökeredző lelkiségünket.
EZEK ROHADÉK LÉLEKIRTÓK! Nem szabad elhinni nekik semmiféle "MEGTÉRÉST"! A cigányságot olyan segélyezési rendszerrel kényszerítették emberhez méltatlan élethelyzetbe, tanulási és munkalehetőség teremtés helyett, hogy ne legyen másra képes, mint önmaga mennyiségi reprodukálására, hogy azután szembe lehessen fordítani a szintén elnyomorított többségi társadalommal.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc után olyan megtorlás következett, amikor a hullahegyeket nem tudták hova eltüntetni a katakomba börtönökben és nagyvadak testének ledarásának ürügyével darálót konstruáltattak a Műszaki Egyetemmel. Majd ezen daráló tervét elkészíttetvén, azt a Köztársaság téri pártház pincerendszerében helyezték üzembe. Emberi tetemeket daráltak le vele!!! Szabó Dezső Nemzeti Kamaraszínház A daráló című színdarabja erről a rettenetes bűntettről szólt 2004-ben!!!

Majd, miután nem lehetett mégsem kiirtani mindenkit, aki részt vett az 1956-os forradalomban, (mert mindenki részt vett benne) akkor kiépítették azt a besúgóhálózatot, amelyik következtében kialakult az a helyzet, hogy MÁRA AZ EGY FŐRE JUTÓ SPICLIK SZÁMA: KETTŐ!!!

MOST is itt vannak közöttünk a neten IS - gátolva a hazánkért és elnyomott nemzettestvéreinkért vívott harcunkat.

Rátelepedtek/RÁTELEPEDNEK a magánéletünkre, beférkőztek a családjainkba és FOLYAMATOSAN megmérgezik a szerelmeinket, a barátságainkat!!!

És tehetik, mert NEM LETTEK ELSZÁMOLTATVA 1990-ben!!! Mert megkötötték velük azt a rohadék paktumot, ami miatt nemcsak az ifjúságunkat, hanem most-már még az idős korunkat is tönkretették/TÖNKRETESZIK!!!
De, ami a legfájóbb, hiába A TENGER-sok küszködés és szenvedés, mert még MINDIG itt mérgezik GYERMEKEINK és UNOKÁINK életét is!!!

Az elszámoltatás JOGOS ÖNVÉDELEM!

Ugyanis, ha valaki önmaga, vagy mások számára ártó szándékkal cselekszik és ezért őt soha nem lepleződik le és soha nem vonja senki felelősségre, akkor mindaddig fennáll a VESZÉLYEZTETETTSÉG helyzete. Ha erre a LELEPLEZÉSRE és ELSZÁMOLTATÁSRA egy társadalmi berendezkedésben - ha csak egyetlen-egy személynek, akinek ÁRTANAK - nincs lehetősége, akkor az NEM DEMOKRÁCIA, hanem az ártó szándékúak és a velük PAKTUMOT kötők http://furaila.xfree.hu/212714
diktatúrája!!!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 107 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 120
  • e Hét: 957
  • e Hónap: 9561
  • e Év: 45502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.