Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Brokkoli saláta
  2013-09-19 14:28:37, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 fej brokkoli, 1 kukorica konzerv, 1 tojás sárgája, 2 dl olaj, 1 dl tejföl, 1-2 cikk fokhagyma, só, bors

Elkészítése:
a brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A kukoricakonzervet vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A tojásból és az olajból majonézt kavarunk és belekeverjük a tejfölt.
Sóval, borssal és összezúzott fokhagymával ízesítjük, majd összekeverjük a brokkolival és a kukoricával. Jól lehűtve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Rántott laskagomba
  2013-09-19 14:26:32, csütörtök
 
  Hozzávalók:
60 dkg laskagomba, 3 tojás, 8- 10 dkg liszt, 15-20 dkg zsemlemorzsa, 4 dl olaj, só, bors;
a körethez:
40 dkg krumpli, 3 dkg vaj, só, petrezselyemzöld

Elkészítése:
A gombának levágjuk a vastagabb tönkjét, megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet. A lisztet összekeverjük egy kevés őrölt borssal, a tojásokat pedig felverjük. A gombaszeleteket előbb a lisztbe, majd tojásba és végül a zsemlemorzsába mártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. A körethez a krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a krumplit, megszórjuk sóval és jól összeforgatjuk. A rántott gombát csak tálalás előtt sózzuk meg.
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Megalázás, megszégyenítés a párkapcsolatban
  2013-09-19 14:19:33, csütörtök
 
  Ismerkedés, álmodozás, eljegyzés, esküvő, nászút, nászéjszaka, majd hétköznapi pillanatok és hétköznapi csalódások, veszekedés, bántalmazás, megalázás, megszégyenítés, megcsalás, válás... Sok párkapcsolat végződött már így, ha részleteiben nem is egyezett minden. Vajon mi vezethet odáig, hogy a szerelmi fészekben végül puskaporossá válik a levegő?

Sokan színészeket meghazudtoló módon játsszák a szerepeiket csak azért, hogy kedvesük egy szép napon igent mondjon. Azt gondolják, hogy elkötelezve magukat mostantól azt csinálhatnak, amit akarnak. Az elvakult szerelem azonban nem indok arra, hogy valaki becsapja a másikat vagy önmagát, és egy életre szóló rossz döntést hozzon.

Akik alacsony önértékeléssel rendelkeznek, amúgy is könnyen gondolhatják azt, hogy a mostani párjuknál jobbat úgysem találnak, ezért aztán hamar beadják a derekukat. Ellenben velük, mások önző egójukat legyezgetve olyan partnert választanak, akivel nem kell szégyenkezniük, hanem lehet prezentálni, kitűnni a tömegből, sőt, kifejezetten élvezik, ha irigykednek rájuk kortársaik, kollégáik, a ,,konkurencia".

A rossz választás persze előbb vagy utóbb - de inkább előbb-, meghozza a gyümölcsét. A párunk nem várt módon kivetkőzhet magából. Olyan oldalát mutatja, amilyet előtte nem is tapasztaltunk. Ez történhet azért, mert úgy érzi, hogy a párja becsapta őt: házasságuk előtt odaadó, kedves, hűséges szerelmes benyomását keltette, most pedig miután megkapta, mellőzi társaságát, s ha szexuális vágyaival közelít felé, menekül, kifogásokat gyárt. De az is lehetséges, hogy a magából kiforduló személy titkolta árnyoldalát. Miután szabad a gazda, már semmi sem szent.

Ebben a párkapcsolatban végül napi szinten megjelenik a megaláztatás, megszégyenítés, csúfolás, kritizálás, egyszóval minden, amihez képest a pokol egy békés szigetnek tűnhet. Az apró dolgokat felnagyítják, és amikor csak lehet, sértegetik egymást. Állandó harc veszi kezdetét, amibe annyira belejönnek, hogy észre sem veszik, milyen nyomasztó légkört alakítottak ki maguk körül. Társaságban sem mellőzik többé csípős megjegyzéseiket, amiken a látszat kedvéért jókat nevetnek, de legbelül majd felrobbannak.

Lehet-e kezdeni valamit egy ilyen párkapcsolattal?
ha mindketten akarják, akkor igen!
ha felvállalják döntéseik miértjét és őszintén szembe mernek nézni egymással, önmagukkal, félelmeikkel, vagy akár azzal a hátsó szándékkal, ami miatt a kezdet kezdetén párjukra esett választásuk, új szemszögből tekinthetnek először önmagukra, majd párjukra, és végül kettőjükre!
ha megértik, hogy elképzeléseik soha nem valósulhatnak meg, mert olyan ember nincs, akiről álmodoznak, akkor felismerve saját esendőségüket rácsodálkozhatnak párjuk egyediségére is.
ha eljutnak odáig, hogy készek megismerni egymást, úgy ahogy vannak, jó és rossz tulajdonságaikkal egyaránt, akkor felvillan az első fény a sötét alagút végén.
ha megtalálják mi az, ami állandó, felfelé vezető mozgásban tarthatja kapcsolatukat, akkor megtapasztalják, milyen érzés egy jól működő párkapcsolatban élni.

Mindannyian képesek lehetünk arra, hogy túllépjünk félelmeinken, gyengeségeinken, és lebontsuk azokat a védőgátakat, amelyek megakadályoznak abban, hogy sikereket érjünk el a párkapcsolatunkban! Ráadásul, egy ütős párkapcsolati tréning csodákra képes!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kötőhártya gyulladásról
  2013-09-19 14:12:02, csütörtök
 
  Az egyik legelterjedtebb szemészeti betegség. Ami lehet fertőzéses eredetű - baktériumok, vírusok, gombák, illetve paraziták által okozott -, nem fertőzéses jellegű.A betegség világszerte előfordul minden korcsoportban, újszülöttektől az aggastyánokig, a kiváltó okok azonban változnak a különböző betegcsoportokban.

(másnéven: conjunctivitis)
A kötőhártya laza, áttetsző, erekkel átszőtt hártya. Ez borítja a szem fehérjét, és a szemhéjak belső felszínét is ez béleli. Latin neve conjunctiva. A kötőhártya-gyulladás, a szem kötőhártyáját érintő gyulladásos folyamatok összefoglaló neve.
ELŐFORDULÁS ÉS OKOK

A betegség világszerte előfordul minden korcsoportban, újszülöttektől az aggastyánokig, a kiváltó okok azonban változnak a különböző betegcsoportokban. Az egyik legelterjedtebb szemészeti betegség. A kiváltó ok alapján a betegséget a következőképpen osztályozhatjuk: fertőzéses eredetű - baktériumok, vírusok, gombák, illetve paraziták által okozott -, nem fertőzéses jellegű.

A fertőzéses eredetű kötőhártya-gyulladást leggyakrabban baktériumok vagy vírusok okozzák. A sokféle baktérium közül megemlítendő a Staphylococcus aureus, a Streptococcus pneumoniae és a Haemophilus influenzae. Kötőhártya-gyulladást okozhatnak a szexuálisan terjedő betegségek kórokozói is, így a gonorrhea - régies magyar nevén kankó - kórokozója, valamint a Chlamydia nevű baktérium is, mely a többi szexuális úton terjedő betegségekhez hasonlóan fertőz. Ezért a szexuálisan aktív személyeknél jelentkezhet, illetve olyan újszülötteknél, akik születés közben, a fertőzött anyai szülőcsatornán áthaladva betegszenek meg. Az utóbbi conjunctivitis fajtát újszülöttkori kötőhártya-gyulladásnak, vagy latin néven ophthalmia neonatorumnak hívják. A fejlett országokban a születéskor adott 1-1 csepp fertőtlenítő anyaggal könnyen megelőzhető, míg a világ fejletlen részein sokaknál okoz látáskárosodást, akár vakságot.

A másik leggyakoribb kórokozó családba a vírusok tartoznak. A vírusos kötőhártya-gyulladást sokszor kíséri enyhe felső légúti hurut, illetve a felső légúti hurutot, bélfertőzést okozó vírusok nagy része enyhe kötőhártya-gyulladást is képes létrehozni. Gyakori az adenovírusok okozta conjuntivitis, ennek egyik fajtája a járványos kötőhártya-gyulladás - conjunctivitis epidemica -, amely ősz elején, majd a tél végi időszakban okoz megbetegedéseket, néhány évente akár jelentős járványt is. Kifejezetten fertőző volta miatt, ez az egyetlen bejelentésre kötelezett szemgyulladás.

Jóval ritkább, ám annál veszélyesebb a Herpes simplex vírus által okozott kötőhártya-gyulladás, ez komoly szemészeti szövődményeket vonhat maga után, mint a szaruhártya és nem ritkán a szem mélyebb rétegeinek (érhártya) gyulladása.

Külön meg kell említenünk még a nem fertőzéses kötőhártya gyulladások között az allergiás kötőhártya-gyulladást, amely nem egészen tisztázott okok folytán egyre több embert érint világszerte.

Az allergiás kötőhártya-gyulladások egy altípusa a tavaszi kötőhártya-gyulladás, vagy conjunctivitis vernalis, amely valóban tavasszal és nyáron jelentkezik, elsősorban gyerekek, leginkább 8-16 éves fiúk betegsége. Nagyon heveny, allergiaellenes és erős gyulladáscsökkentő szerekkel is nehezen uralható állapot.

A szem szárazságából adódó kötőhártya-gyulladás - conjunctivitis sicca -, amely leggyakrabban az idősebb korosztályban fordul elő, krónikus, igen kellemetlen, néha a látásélességet is veszélyeztető állapot. A negyven év feletti nők igen nagy hányadánál jelentkezhet a száraz szeműség enyhébb-súlyosabb formában. Ezen túl, mindenki, aki számítógépnél vagy volánnál, esetleg televízió előtt ül, mereven néz előre, és ezért keveset pislog, felfedezheti magán a betegség tüneteit - természetesen ilyenkor kezelés nem szükséges, csupán tudatos szemfelszín-nedvesítés, azaz gyakoribb pislogás.
Forrás: Házipatika.com

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Napallergia
  2013-09-19 14:08:18, csütörtök
 
  Hétköznapi nyelven nap- vagy fényallergiának nevezett megbetegedés tavasszal és nyáron egyaránt problémát okozhat. A tünetek kialakulása a szervezet hajlamától függ, vagyis a bőr színe mellékes, mégis kimondottan a fehér bőrűekre jellemző a "fényallergia". A HIV-pozitív és az AIDS-beteg személyek ugyancsak hajlamosabbak fényérzékenységre.

A "napallergia" lehet úgynevezett fototoxikus vagy fotoallergiás eredetű. A fototoxikus hatás nem tekinthető allergiának, a fény és a fényérzékenységet kiváltó, úgynevezett szenzitizáló anyag mértékétől függ. Jellemző tünetei már a szenzitizáló szerrel való első találkozáskor felléphetnek, és a bőrkárosodás tartósan, akár évekig fennállhat. A fotoallergiás eredetű forma ellenben független a bőrt érő fénymennyiségtől, és jóval ritkábban, általában helyi kezelés hatására jelentkezik.

Fényérzékenységet válthatnak ki pl. egyes parfümök, dezodorok, antibakteriális hatású szappanok hatóanyagai, szantálfaolajat, illetve bergamottolajat tartalmazó készítmények, helyileg és belsőleg alkalmazott gyógyszerek, valamint ibuprofent, ketoprofent és naproxent tartalmazó kenőcsök is.

Problémát okozhatnak továbbá egyes mesterséges édesítőszerek, szintetikus és természetes alapanyagú textíliák is. Felmerülhet a szervezet érzékenysége kőszénkátránnyal, egyes festékekkel, bizonyos növényekből kinyert furokumarin és kumarin nevű anyaggal szemben, melyeket pl. a bergamott- és citrusolajhoz is felhasználnak. A tünetek megjelenhetnek altató- és nyugtatószerekkel, szulfonamidokkal, néhány antibiotikummal, hormontartalmú készítményekkel és fogamzásgátlókkal való találkozáskor, valamint ismert az ásványolaj származékok és a tetováláshoz használt kadmium-szulfid fényérzékenységet kiváltó hatása is.

A "napallergia" akut tünetei közé tartoznak a napégéshez hasonló bőrelváltozások, valamint égő érzés a szemben. Így bőrpír, a bőrön hólyagok, csomók, valamint viszketéssel, duzzanattal, nedvedzéssel és hámlással járó csalánkiütés-, ekcémaszerű bőrelváltozás léphet fel. A napfény krónikus hatása a bőr korai öregedése, az allergiás bőrreakciókra való fokozott hajlam, a szürkehályog, az érkárosodások, a bőr immunrendszerének károsodása és a bőrrák.

Megelőzés, kezelés

Amennyiben bőrünk hajlamos az allergiás reakciókra, célszerű ismerni azokat a körülményeket, melyektől óvakodnunk kell. Nyaralásunkat megkeserítheti, ha a nagy melegben megfeledkezünk róla, hogy "napallergiánktól" a vízparti árnyék nem véd meg, hiszen még ott is oly mértékű sugárzás éri bőrünket, amely elegendő az allergiás bőrreakciók kiváltásához. Autóban, lakásban ugyancsak óvatosnak kell lennünk, hiszen az ablakon át ugyancsak erős sugárzás érheti bőrünket. A zárt ablak üvegfelülete ugyan kiszűri az UV-B sugárzást, a bőrre szintén káros hatású UV-A sugarakat azonban átereszti. A súlyosan fényérzékeny betegek számára csak akkor jelent védelmet a testet fedő ruházat, ha az valóban nem ereszti át az UV-sugarakat. A mesterséges ultraibolya sugárzás (pl. a szolárium fénye vagy a szúnyogriasztó kerti lámpák fénye), egyes betegeknél a tévézés, vagy - a fény hullámhosszától függően - bizonyos lézerkezelések is kiválthatnak "allergiás" bőrreakciót.

ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK - BÉTA-KAROTIN

A nap által kiváltott bőrreakciók elleni védelemben rendkívül fontos, hogy bőrünket felkészítsük a napozásra, ezért érdemes szervezetünket belülről is táplálni. Elfogyasztott ételeink tartalmazzanak kellő mennyiségű béta-karotint és E-vitamint, melyek nemcsak megóvnak bennünket az erős napsugaraktól, hanem vonzó aranybarna színt kölcsönöznek bőrünknek és kedvezően hatnak hajunkra, körmeinkre és szemünkre is. A béta-karotin erőteljes antioxidáns hatása révén véd a napsugárzás hatására keletkező veszélyes, szövetroncsoló szabad gyökök ellen, óvja szervezetünk egészséges sejtjeit.

SCHÜSSLER SÓ

Nr. 8 Natrium-chloratum D6 és N3 Ferrum-phosphoricum D12 Shüssler só szedésével csökkenthetőek a tünetek.
Akut tünetek esetén óránkét 1-1 tabletta szedés javasolt felváltva. Allergiaszezonban mindkét szerből naponta 3x1 tabletta.
A napi adagot beletehetjük 1,5l ásványvízbe is, amit a nap folyamán megiszunk.

HOMEOPÁTIA
BELLADONNA 9 CH napi 2-3x5 golyó :A piros, fájdalmas bőrön apró, pici, piros kiütések jelennek meg. Előfordulhat, hogy hőemelkedés vagy láz is fellép, fejfájás is kísérheti az állapotot.
CANTHARIS 9 CH napi 2-3x5 golyó:
A piros, érzékeny bőrön néhány nagyobb, fehér tetejű hólyag, melynek tartalma víztiszta folyadék.
HYPERICUM PERFORATUM 9 CH napi 2-3x5 golyó:
A bőr piros, érintésre érzékeny.
NATRIUM CHLORATUM 9 CH napi 2x5 golyó
A napkiütések leggyakrabban a dekoltázs részen jelennek meg.
RHUS TOXICODENDRON 9 CH napi 2-3x5 golyó:
A bőr foltosan piros, rajta apró, csoportosan elhelyezkedő hólyagocskák, melyek nagyon viszketnek.

KÜLSŐLEG
A vitaminok bevitele mellett a pigmentzavarok megelőzéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő fényvédelem. Lehetőség szerint olyan - a bőrünk típusához és érzékenységéhez igazodó - fényvédő terméket válasszunk, melynek nem csak UV-B, hanem UV-A szűrő hatása is megfelelő. Tényleges fényvédelemre akkor számíthatunk, ha a készítmény felvitelére legalább 30 perccel a napozás előtt sort kerítünk. A lejárt szavatossági idejű termékek (naptejek, arckrémek, testápolók) már lebomlott hatóanyagai nem védenek bennünket a nap káros hatásaitól, sőt a bőrre ártalmassá vált anyagokat is tartalmazhatnak, ezért ne használjuk el őket.
Amikor már megtörtént a baj, a kellemetlen tünetek többféle módon kezelhetők. A napfény kerülésével a tünetek maguktól megszűnnek, jóllehet gyakran csak a zárt tér jelent tényleges megoldást.

Forrás: origo.hu. és homeopatia.info.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Érzelmi evés
  2013-09-19 14:03:09, csütörtök
 
  KÉNYELMI VAGY MÁS NÉVEN ÉRZELMI EVÉS


A legtöbben akkor nyúlnak egy-egy sütemény vagy csokiszelet után, ha kicsit besokalltak és elegük van. Nem csoda tehát, hogy a kényelmi evés szempontjából leginkább kényes időszak a szakértők szerint a munkakezdés előtti vasárnap este. A felnőtt lakosság közel fele (48 százalék) leggyakrabban vasárnap este hét és tíz között esik kísértésbe, hogy valamilyen ropogtatni valót vagy süteményt tömjön magába.

További 29 százalék saját bevallása szerint szintén vasárnap, a három és öt óra közti időszakban adja fel rövid időre gondosan összeállított diétás étrendjét egy kis nassolás kedvéért.
A hétköznapok közül a hétfő az, amikor a legtöbb, zsírban és cukorban gazdag ételt fogyasztjuk.

Egy 750 ember részvételével készült felmérés tanúsága szerint a túlevés a legtöbb esetben vacsora közben vagy közvetlenül vacsora után fordul elő. A túlevés ebben az esetben egy-egy étkezés után plusz két nassolnivaló elfogyasztását jelentette. A vizsgálatok szerint a munkahelyi problémákkal kapcsolatos túlevés esetében a résztvevők 65 százaléka nyúlt a süteményestál felé, ha épp rossz napja volt az irodában.

"A 'zsírórák' hatalmas gondot jelenthetnek a diétázóknak. Ezek azok az időszakok, amikor az emberek különösen hajlamosak engedni a kísértésnek és a nassolnivalóknak" - nyilatkozta a Forza nevű étrend-kiegészítőket gyártó cég képviselője, Lee Smith.

A vizsgálati eredmények szerint a legtöbben vacsora közben eszik túl magukat (65 százalék). Ezt követi az uzsonna (22 százalék), az ebéd (16 százalék), valamint a reggeli (3 százalék). A kényelmi evők harmada (34 százalék) az étkezés befejeztével még további két adag nassolnivalót (chips, keksz, sütemény, csokoládé) töm magába. Minden ötödik megkérdezett azonban még ennél is több, három adag nasit fogyaszt el, 17 százalékuk viszont csak egy adag édességet engedélyez magának. 11 százalék 4-5 adag nassolnivalót tüntet el egy-egy étkezés után, 8 százalék pedig még ennél is többet.
Az étkezési szakértők szerint a kényelmi evés nagyrészt a kedélyállapot-ingadozásnak köszönhető. A legtöbben ugyanis munkahelyi problémáik elől menekülnek az evésbe. Úgy tűnik, az első étkezés kihagyása is növelheti a nassolás esélyét, mivel a most megkérdezettek 41 százaléka saját bevallása szerint az esetek nagy többségében nem reggelizik. A vizsgálatok szerint a reggelit kihagyók 36 százaléka éjszaka pótolja a reggeli ételmennyiséget. További gondot jelenthet, ha az irodai dolgozók az asztaluknál fogyasztják el az ebédet, mivel ez arra ösztönözheti őket, hogy később többet egyenek.

"Fontos tisztában lenni vele, hogy mikor vagyunk a leginkább sebezhetőek a túlevés szempontjából, mivel így jobban oda tudunk figyelni étkezési szokásainkra" - összegezte Smith.
Forrás: medipress.hu

RESCUE Elsősegély keverék - feszült helyzetekre, képesek legyünk megőrizni a nyugalmunkat
AGRIMONY - érzelmek kimutatására, ne nyeljük le, ha valami nem tetszik, ne m kell mindenhez mosolyogni
CHESTNUT BUD - ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, ha feszültek vagyunk, ne nyúljunk mindig az ennivalóhoz
CHERRY PLUM - kontrollálni tudd a rohamokat, az érzelmi kitöréseket, képes legyél racionálisan gondolkodni
ELM - ha túl sokat vállaltunk és belefáradtunk
CENTAURY - ha úgy érezzük, kihasználnak

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Evéssel a gyulladás ellen
  2013-09-19 14:00:05, csütörtök
 
  A gyulladás szervezetünk normális reakciója a sérülésekre. Annak ellenére azonban, hogy természetes védelmi mechanizmusnak számít, krónikussá válása esetén betegségek kialakulásához is vezethet. A birminghami Alabama Egyetem kutatói szerint a gyulladás egyik ellenszere a megfelelő táplálkozás lehet.

,,A gyulladással kapcsolatban akkor kezdődik a baj, amikor a védelmi mechanizmus kicsúszik az irányítás alól, és az egészséges szöveteket kezdi pusztítani, több kárt okozva ezzel, mint a gyulladást eredetileg kiváltó károsodás" - magyarázta Lauren Whitt.

Még az elhízásról is kimutatták, hogy gyulladást okoz, ami szív-érrendszeri és anyagcsere betegségekhez vezethet. A fogyással azonban csökkenthető a gyulladás, ezért Whitt szerint a megfelelő gyulladásellenes élelmiszerek jelentik a megfelelő megoldást. A szakértő szerint a következő élelmiszerek tartoznak ebbe a csoportba: a citrusfélék (a C- és E-vitaminok alapvető antioxidánsok), a sötétzöld leveles zöldségek (K-vitaminban gazdagok), a paradicsom (a színét adó likopin erős antioxidáns) és a vadlazac (omega-3 zsírsavakban gazdag).

Whitt azt is hozzátette, hogy a gyulladásellenes élelmiszerek fogyasztása egyáltalán nem ijesztő feladat. A szakértő szerint apró lépésekkel érdemes haladni, például a zöld leveles zöldségeket salátákba lehet keverni, vagy egy kevés egészséges élelmiszert lehet adni a reggelinkhez. Whitt szerint az is fontos, hogy több friss élelmiszert próbáljunk fogyasztani a feldolgozott és olajban sült ételek helyett. Ezáltal bizonyos gyógyszerek használatának szükségességét is visszaszoríthatjuk.
Forrás: medipress.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
A házasság nem teremt problémákat, csak feltárja azokat
  2013-09-19 13:55:12, csütörtök
 
  "Végső soron az emberek sokkal jobban értékelik az őszinte kritikát, mint a hízelgést."

(Péld 28,23 NLT fordítás)

a egy olyan kapcsolatban vagy, ami tudod, hogy nem visz sehova, ne folytasd többé. ,,De hát nem lesz senkim, akivel kimenjek péntek este" - gondolod. Egy rossz házasság százszor rosszabb mint az, hogy nincs kivel kimenni péntek este. Minél több ideig vagy egy kapcsolatban, annál nehezebb kiszállni belőle.

A Péld 28,23 ezt írja: "Végső soron az emberek sokkal jobban értékelik az őszinte kritikát, mint a hízelgést."

Gyorsan gondolkodj el ezen az emberen és bizonyosodj meg, hogy érzelmileg egészséges. Ne félj feltenni olyan kérdéseket neki mint: ''Van benned fékezhetetlen harag?, "Beszélhetünk rólam?" vagy ,,Kifizeted te a számlát?"

Függetlenül a partnered érzelmi állapotától, szükséged van arra, hogy te magad kapcsolatban legyél Jézus Krisztussal. Ha még ezt nem tetted meg, itt kell elkezdened. Szükséged van arra hogy lelkileg kapcsolódj Istenhez.

Ezután szeretném ha elköteleznéd magad az Isten mércéje szerinti életre, és ne engedd hogy a tengernyi érzelem elsodorjon, és végül rosszul dönts. Lehet, hogy egy bizonyos helyzetben pillangókat fogsz érezni a hasadban és beleszeretsz a szerelem gondolatába, de ne hozz rossz döntést!

Ne randizz addig, amíg az lelki sebeid be nem gyógyulnak, vagy várj legalább addig amíg a gyógyulás folyamata elkezdődik. Szabadulj meg a keserűségtől, a haragodtól és a terhedtől.

Emlékszem, hogy sok évvel ezelőtt összeadtam egy párt a Saddleback-i gyülekezetben. Öt évvel később meghívtuk őket ebédre. A nő elmesélte, hogy: ''Amikor az oltár felé sétáltam a fehér ruhámban, fogalmam sem volt arról, hogy egy érzelmi szeméttel teli táskát hordozok a hátamon, és ezt a sok szemetet mind belevittem a házasságomba.''

Barátaim, a házasság nem teremt problémákat, csak felderíti őket. Le kell számolnod ezekkel, mielőtt megházasodsz, hogy egy boldogabb, Istenhez hűségesebb, és egy még teljesebb házasságod legyen. Így mély békességed lesz a személyes, a nemi és a lelki életedben és a kapcsolataidban. Ez az az egység, amely az Istennel való kapcsolatból, az életcélodból és az elhívásodból származik.

Beszéljünk róla:

Milyen változások szükségesek a te kapcsolatodban?
Melyek a legnehezebb kérdések amelyeket fel kell tenned a kapcsolatodban?
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
Az érzelmileg egészséges keresztények hasonló társat keresne
  2013-09-19 13:53:09, csütörtök
 
  "Az igazak gondosan válogatják meg barátaikat." (Péld 12,26a NIV fordítás)

Ha a tökéletes feleséget vagy a tökéletes férjet keresed, nem fogod megtalálni. Elmondom miért: mert mindannyian sérültek vagyunk. Ez rendben is van, mert Isten még így is szeret. De meg kell értsd, hogy bárki is lesz a házastársad, sérült lesz.

Mindenki sérült, de vannak, akik sokkal inkább, mint mások. És őket kerülni kell párválasztáskor, bármennyire is jóképűek, gazdagok vagy szépek. Ki kell ismerni, hogy leendő párod mennyire egészséges érzelmileg, mielőtt hosszú távú kapcsolatra lépsz vele.

Miért mondom mindezt? Több tanulmány is kimutatta, hogy a válások 80 százalékának az az oka, hogy az egyik vagy mindkét fél érzelmileg nem egészséges.

Íme egy gyakorlati lista azokról a tényezőkről, amik a lelki egészséget biztosítják. Ez nem az én véleményem, ez az, amit Isten mond, hogy kerülni kell.

Bárki is lesz a házastársad, nem szabad, hogy fékezhetetlen haragot tápláljon magában. "Ne tarts barátságot a haragos természetűvel, és ne járj együtt a heveskedővel." (Péld 22,24) Tudod miért? Mert a fékezhetetlen harag mély bizonytalanságot és alacsony önértékelést rejt.

Bárki is lesz a házastársad, nem lehet függőségek rabja. "Ne barátkozz olyanokkal, akik túl sok bort isznak vagy megtömik magukat étellel. (Péld 23,20 TEV fordítás) Itt csak két dolog kerül említésre, az étel és az alkohol, de ezerfajta módja van a függőségnek.

Bárki is lesz a házastársad, ne tartogasson magában keserűséget. A keserűség olyan, mint a méreg - élve emészt fel. Bármi is az, amiért neheztelsz, hasonlítani fogsz hozzá. Hogy megszabadulj a keserűségtől, le kell dobnod magadról. A Biblia ezt így fogalmazza meg a Zsid 12,15-ben: "Vigyázzatok, nehogy hátat fordítsatok Istennek. Senkit se hagyjatok keserű növénnyé válni, amelyik felnő és sok kárt okoz a mérgével." (GNT fordítás)

Bárki is lesz a házastársad, nem szabad önzőnek lennie. Miért? A Péld 28,25 írja: "Az önzőség csak bajt okoz." Ezért a házassági viták legnyomósabb oka egyszerűen az önzőség.

Bárki is lesz a házastársad, nem szabad kapzsinak lennie. A Péld 15,27 szerint ,,A kapzsiság az egész családnak nyomorúságot okoz." (NLT fordítás). Ha házastársad kapzsi, egész életedre adóssorba kerülsz.

Bárki is lesz a házastársad, nagylelkű és kedves legyen. "Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül." (Péld 11,25) és "Önmagával tesz jót a szeretet embere, a kegyetlen pedig saját magának árt." (Péld 11,17)

Bárki is lesz a házastársad, igazat kell mondania. A Péld 20,7-ben ez áll: "A becsületes ember a feddhetetlenségre alapozza életét, és halála után is áldottak lesznek gyermekei." (GWT fordítás) A szeretet bizalmon alapul, a bizalom pedig az igazságon. Ha nem mondasz igazat, nem lehet bízni benned, és ha nem lehet bízni benned, hogyan lehessen szeretni téged?

Azt gondolhatod: "Ez aztán hosszú lista, Rick. Nem vagyok biztos benne, hogy találok bárkit is, aki megfelel mindennek." Valóban? Én találtam. És te is találhatsz.

Mikor Kay és én összeházasodtunk, Leonard Ravenhill, az előző generáció nagyszerű prédikátora, küldött egy üdvözlő kártyát. Sosem felejtem el, mi állt rajta: "Isten mindig a legjobbat nyújtja azoknak, akik Őrá hagyják a választást." Isten legjobbját akartam, és meg is kaptam.

Beszéljünk róla

Mik azok a további lelki egészséget biztosító tényezők, amiket Isten szeretne, hogy figyelembe vegyél leendő társadban?
Hogyan okozhat az önzőség viszályt egy kapcsolatban?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ajtó díszek!
  2013-09-19 13:35:39, csütörtök
 
  Itt az ideje kitenni az őszi ajtó díszeket!
Neked milyen égtájra esik a bejáratod? - annak megfelelően válassz ajtódíszt is, hogy annak színe támogassa jólétedet.


Itt pedig megtudod nézni, hogy a Te otthonodban milyen égtájon van a bejárat, és milyen szín illik energetikailag hozzá.
1. Észak - Karrier - sötétkék színek
2. Délnyugat - Házasság szerelem - narancsos föld színek
3. Kelet - Egészség - zöld színek
4. Délkelet - Gazdagság jólét - zöld színek
5. A lakás középpontja - sárga - föld színek
6. Északnyugat - Segítők, és utazás - fémes színek, fehér, pasztell
7. Nyugat - Kreativitás, és gyerek - fémes színek, fehér, pasztell
8. Északkelet - Önművelés, tudás - sárgás, föld színek
9. Dél - Hírnév - tüzes, vörös színek
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 3204
  • e Hónap: 5099
  • e Év: 55890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.