Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
A falkaforradalmi csürhe gondoskodott hatalmának “demo
  2013-09-23 20:36:04, hétfő
 
 
A falkaforradalmi csürhe gondoskodott hatalmának “demokratikus bebetonozásáról"! Nincs ezen semmiféle csodálatra méltó! Ismerve a Nemzet Patkányának határtalan vágyait és eltökéltségét Magyarország trónjára!
Sopánkodhat a döbrögizmus áldozatául esett ellenmaffia ezen a trükkön, de végülis ők voltak azok, akik mindenben a narancsmaffia alá dolgoztak nyolcéves regnálásuk alatt!
Nyilvánvaló, hogy a következő “választásokat" a döbrögista maffia fogja besöpörni!
A kérdés csupáncsak az, hogy azt követően mikor fog az első lövés eldördülni! (Mert el fog dördülni-efelől kétsége senkinek ne legyen!)
Nyilvánvaló, hogy Magyarországon a döbrögisták győzelmét követően-csak idő kérdése mikor?-forradalom fog kitörni! Az is nyilvánvaló, hogy ennek eredményeként Döbrögi kénytelen lesz távozni!Csupáncsak a győztes “személye" KÉRDÉSES!
Jelen konstellációban a magyar nép csak vesztes lehet!
Ahhoz, hogy a magyar nép győzhessen-EGY NAGY, IGAZ, ERŐS BARÁTRA VAN SZÜKSÉG! Az Európai Unió nem ilyen!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
109 százalékon a hiány
  2013-09-23 20:06:41, hétfő
 
 
109 százalékon a hiány

Index

2013. szeptember 23., hétfő 16:35 |


Augusztusban újabb 110 milliárd forinttal nőtt az államháztartás hiánya, így az első nyolc hónapban a 961,2 milliárd forint volt a deficit, ami az éves terv 112 százaléka. A parlament kedden szavaz a 2013-as büdzsé hetedik módosításról, amely a hiányt 170 milliárd forinttal 1050 milliárdra emeli, írta a Napi.hu.

Augusztusban 961,2 milliárd forintra emelkedett az államháztartás hiánya, amely meghaladja az eredetileg tervezett 880 milliárd forintot, egyre közelebb kerül az új megemelt hiánycélhoz, ami 1050 milliárd forint. A hiánycél emeléséről kedden szavaz a parlament. Az NGM az előzetes tájékoztatóban még elhallgatta, hogy a nyolchavi hiány az egész évre tervezett összeg 109,3 százaléka - ám vélhetően az azt követő negatív reakciók miatt a részletes adatok ismertetéskor visszatért a korábbi gyakorlathoz.
NGM: Pont ezt vártuk

A kormány várakozásainak állítólag megfelelnek az augusztusi hiányadatok - az NGM évek óta nem közöl semmilyen prognózist, így minden hónapban utólag leírják, hogy a hiányszám nem lepte meg őket. Varga Mihály az elmúlt napokban több nyilatkozatban is megerősítette, hogy mindenképp a GDP három százaléka alatt tartják mind az idei, mind a jövő évi hiányt.
D AS20130916033
Varga MihályFotó: Kovács Tamás

Ugyanakkor az idei három százalék veszélybe kerülhet az unióval való vita miatt: a takarékszövetkezetek és az MVM feltőkésítésre szánt 170 milliárd forintos kiadás az NGM szerint nem hiánynövelő tételek, az EU ezt még vitatja. A vitára októberben kerülhet pont, miután a kormány szeptember 30-ig benyújtja be az Eurostatnak a notifikációs jelentését az idei várható hiányról és államadósság-mutatókról.
Nem befolyásolja az egyenleget

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint sem az MVM-ben történő tőkeemelés, sem a takarékszövetkezetnek szánt forrásjuttatás nem befolyásolja az idei, európai uniós módszertan szerinti egyenleget, mondta Banai Péter Benő költségvetésért felelős helyettes államtitkár újságírói kérdésre az NGM államháztartási adatokkal kapcsolatban tartott online sajtótájékoztatóján hétfőn. Mint minden tagállamnak, Magyarországnak is szeptember 30-án kell az Eurostatnak kiküldeni az úgynevezett notifikációt. Ebben a dokumentumban a magyar szervek - a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az NGM - mind az idei államadósság, mind a hiány várható mértékéről adatot szolgáltatnak.

Decemberre várva

Augusztusban az államháztartás központi alrendszerén belül a központi költségvetés 137,4 milliárd forintos hiánnyal, az elkülönített állami pénzalapok 1 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 26,4 milliárd forintos többlettel zártak. Az államháztartás központi alrendszerének 2013. augusztus végi hiánya így 961,2 milliárd forintra teljesült. A kormány várakozásai szerint december hónapban jelentős többletbevétellel számolhat a költségvetés, amely hozzájárul az éves hiány elvárt szinten tartásához.

A kormány várakozásai szerint decemberben ,,jelentős többlet" várható az államháztartásban - ekkor fizetik ugyanis a szektorális különadókat, a megemelt tranzakciós illetéket, illetve a társasági adót a cégek. Ezen túl még az idén száz milliárdos extrabevételt vár az állam a három mobilszolgáltatónak 2022-ig átadott frekvenciák használati díjából. Az NGM ugyanakkor nem ír arról, de az elmúlt években a három őszi hónap rendre hiánynövelő volt így az előbbi többletbevételek ellenére a következő hónapokban még tovább nőhet a hiány.

A központi költségvetés augusztus végi bevételei az előző év azonos időszakához képest közel 333 milliárd forinttal magasabb összegben realizálódtak. A magasabb teljesülés hátterében egyrészt egyes adóbevételek - a személyi jövedelemadó, a regisztrációs adó, valamint az illetékbevételek - előző évet meghaladó befizetései, valamint az idén bevezetett új adónemekből befolyt bevételek, másrészt pedig a központi költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatok magasabb összegű bevételei állnak.
Kevesebb az áfa

Emellett nagyobb összegben teljesültek az egyéb bevételek is - olvasható a közleményben. Csökkent azonban tavalyhoz mérten az áfa-bevétel: a tavalyi 1891 milliárd forinttal szemben idén az első nyolc hónapban 1804 milliárd folyt be. Augusztusban visszaestek a jövedéki adóbevételek is - ez jelentős részben a nemzeti trafikok indilásával lehet összefüggésben, ugyanis a dohánytermékeknél csökkent legnagyobb mértékben a bevétel.

A kiadási oldalt tekintve többletkiadást eredményezett, hogy az önkormányzati feladatok és azok finanszírozása több területen átkerült az államháztartás központi alrendszerébe. Ennek következtében a központi költségvetés augusztus végi kiadásai mintegy 915 milliárd forinttal magasabb összegben teljesültek a 2012. év azonos időszakához képest, írta a Napi.hu.

http://index.hu/gazdasag/2013/09/23/110_szazalekon_a_hiany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népszavazáson bukott el a stadionépítés – a svájciak l
  2013-09-23 19:52:47, hétfő
 
  Népszavazáson bukott el a stadionépítés - a svájciak lakást akarnak

Magas részvételi arány mellett a szavazók 50,8 százaléka nemet mondott arra, hogy 216 millió frankból új stadion épüljön Zürichben. Az eredetileg hozzá kapcsolódó lakásépítésre viszont igent mondtak.

A két nagy zürichi futballklub, az FCZ (FC Zürich) és a GC (Grasshopper-Club) egyaránt nyerni tudott a hétvégén a pályán, mégsem igazán voltak boldogok sem a szurkolóik, sem a klubvezetők. Ugyanis 216 millió frankból épült volna új stadion a két csapatnak, azaz mintegy 52,5 milliárd forintból, ez azonban a vasárnapi népszavazáson elbukott - derül ki a Neuer Züricher Zeitung tudósításából.

Magasnak számító, ötven százalék körüli szavazati aránnyal a választópolgárok 50,8 százaléka, mintegy 53 ezer fő nemet mondott a projektre, amelyet egy Hardturmareal nevű városrészben terveztek felhúzni. Így a klubok stadionja a Letzigrund marad, amely eredetileg az FCZ hona, de ideiglenes jelleggel a GC is ott lakozik.A stadion mellé új lakóparkot is terveztek, amely eléggé szorosan a stadionépítéshez kapcsolódik, bár voltak olyan törekvések, hogy leválasztják róla. A 103 millió frankos lakásberuházásról végül külön lehetett szavazni és a lakosság 67,4 százaléka támogatta is, ám stadion nélkül a lakópark sem fog felépülni.

A költségvetési pénzekből tervezett új stadion helyett most a Letzigrund felújítása, esetleg egy olcsóbb új stadion van napirenden.
(privatbankar)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Velünk fizettetik a Fidesz kampányát?
  2013-09-23 19:38:09, hétfő
 
  Rezsicsökkentés az adófizetők pénzéből

Velünk fizettetik a Fidesz kampányát?




A kormányfő legutóbbi rádiós nyilatkozatából bebizonyosodott, amit már eddig is sejteni lehetett: a rezsicsökkentésnek a közvetlen politikai haszonszerzésen túli célja a közszolgáltató cégek visszaállamosítása. Ennek kikényszerítésére akár az alkotmányban is előírhatják a nonprofit működést és az áremelési korlátot, ami akár százmilliárdokkal növelheti az adófizetők terheit.
Alighanem a Fidesz propagandájának egyik lényegi elemét fogalmazta meg Orbán Viktor, mikor a napokban kijelentette: a választóknak a remény fontosabb, mint a tények, ezért olyan választási program kell, amely nem az eddigi tettekkel foglalkozik, hanem azzal, milyen lehetőségeket kínálnak. Ez tulajdonképpen a merjünk nagyot álmodni! szlogen kifejtése, és egyenes folytatása a korábbi választási kampánynak, ahol irreális ígéretek tömegével kábították a szavazókat. Miután azokból szinte semmi sem valósult meg, a jobban teljesítünk! üzenet felettébb harmatos annak fényében, hogy az emberek többsége a mindennapokban ennek pont az ellenkezőjét tapasztalja.

A fideszes kommunikációs stáb ezt jól tudja, és a nyilvánvaló tények tagadásáról a hangsúly fokozatosan a populista lépések propagandájára és a boldog jövő ígéretére tevődött. Ennek jegyében került a középpontba a rezsicsökkentés mellett a nagy gazdasági fordulat emlegetése, melynek nyomán néhány éven belül ismét éllovasok leszünk és minden szép és jó lesz, csak várjuk ki. Az ember mindig reménykedik a jobb sorsában, szívesen hisz a tündérmesékben és hajlamos elfelejteni azt, hogy hányszor hitegették már és csapták be eddig. Orbánék is immár három éve biztatnak azzal, hogy a következő évek jobbak lesznek, de az álom megvalósulása egyre tovább tolódik.

A rezsicsökkentésben az a nagy politikai fogás, hogy az ígéretek legalább részbeni teljesítésének a látszatát nyújtja, teszi ezt ráadásul úgy, mintha semmibe nem kerülő ajándékot adna a választóknak. Valójában azonban ennek a fedezetét közvetve vagy közvetlenül az adófizetőkkel, a lakossággal és a vállalkozásokkal fizettetik meg. Az érintett közüzemi cégekre rótt terhek százmilliárdos nagyságrendben csökkentik az állami adóbevételeket, amit más forrásokból, például a tranzakciós illetékből kell pótolni. Az elbocsátások, az alvállalkozói szerződések tömeges felmondása és az elmaradó fejlesztések következményei szintén a mi hátunkon csattannak, még ha azokat a nagy többség közvetlenül egyelőre nem érzi.

Vannak azonban közvetlen pénzügyi hatások is, bár erről a kormánypropaganda nem beszél. A távhő-szolgáltatók már az első 10 százalékos díjcsökkentést sem bírták volna ki, ezért kompenzációként 52 milliárd forintot /!/ kaptak a költségvetésből. Hírek szerint újabb hasonló összegre lesz szükség a novemberi 11 százalékos lefaragás után is, nehogy a fűtési szezonban működésképtelenné váljanak az érintett cégek. Összességében tehát az adófizetők pénzéből több mint százmilliárdot fordítanak Orbánék arra, hogy egy részterületen teljesülhessenek a rezsicsökkentési ígéretek. Emlékezzünk: még az első, év elejei díjcsökkentés idején azzal kampányoltak, hogy százmilliárd marad a lakosság zsebében - ennyi rögtön el is megy csupán a távfűtés központi támogatására. Ez aztán a csodás trükk: a Fidesz az adófizetők zsebéből finanszíroztatja a saját kampányát...
1 2 következő oldal

http://www.168ora.hu/buxa/kozmudijak-koltsegvetes-energiaarak-118741.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét brutálisan összevertek és kiraboltak a cigányok egy id
  2013-09-23 07:21:48, hétfő
 
  2013-09-22. 22:21
Ismét brutálisan összevertek és kiraboltak a cigányok egy idős asszonyt Tarnaörsön - elfogták az egyik retket

Félholtra vertek egy idős asszonyt a cigányfertőzött Tarnaörsön, Heves megyében. A 78 éves nő egyedül élt, egy rokona találta meg. A házat teljesen feldúlták, pénzt kerestek. A szomszédok szerint már előző nap is betörtek az asszonyhoz, de akkor nem bántották és nem vittek el semmit. Elmondásuk szerint nagyon félnek.
2013. szeptember 20-án egy 78 éves asszonyt tarnaörsi otthonában ismeretlen tettesek bántalmaztak, majd lakását átkutatták és azt követően elmenekültek a helyszínről. Az idős asszonyt sérülései ellátására kórházba szállították - áll a rendőrség közleményében.

A félholtra vert asszony a támadás után
A nyomozás során információ merült fel arra vonatkozólag, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egy 20 éves kiskörei férfi.
Száva Rudolfot a nyomozók még aznap, 2013. szeptember 20-án 22 órakor lakásán elfogták és előállították a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.
A cigány az idős asszonytól készpénzt valamint arany ékszert rabolt el, amelyet a nyomozók felkutattak és lefoglaltak.

A néni kiszaggatott fülbevalója
A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a cigány ellen - őrizetbe vétele mellett - csak testi sértés és rablás elkövetésének "megalapozott gyanúja" miatt indított eljárást.

Olvasóink információi szerint ezt a retket fogták el
A 78 éves asszonyhoz - szomszédai elmondása szerint - negyedszer vagy ötödször törtek be. Ez alkalommal combnyaktörést, négyszeres arccsonttörést és agyalapi törés szenvedett. Azért maradt életben, mert elájult.

(Kuruc.info)


https://kuruc.info/r/35/118026/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A felcsúti csodacsináló
  2013-09-23 07:15:38, hétfő
 
  A felcsúti csodacsináló


A Nagy Varázsló soha nem fogy ki a mutatványokból, a kalapjában mindig akad egy újabb nyúl, amit előhúzhat. Ha meg már nyúlra sem futja, akkor még mindig ott vannak az ígéretek, azokkal teli a padlás.


Különben is, a magyarok tehetnek arról, amiért még mindig a szokásaik rabjai. Balga népség, inkább hisznek a szemüknek, és a tapasztalataiknak, mint annak, amit a Kedves Vezető nekik mond.

Orbán Viktor feladta a tényekkel való hasztalan hadakozást, visszavonulót fújt a csatatéren, mostantól már kizárólag előre tekint. Nem néz a lába elé, emiatt előfordulhat, hogy időnként hasra esik, és akkorát tanyázik, mint az ólajtó. Nem szánjuk, de nevetni ma még csak magunkban merünk rajta. Sajtója, frekvenciája, hullámhossza dögivel, hogy elhitessen a néppel bármit. Hogy a fekete fehér, a kicsi nagy, a kevés pedig sok.

A nulláról nem lesz könnyű bebizonyítani, hogy végtelen, de a legjobb koponyák már dolgoznak a megoldáson, a választásig meglesz az is.

Van feladat, több is, mint elég. A forint beteg, az államadósság nem csökken, a foglalkoztatottság nem nő, az oktatás romokban, a kórházakban rekordhosszúságúak a várólisták, semmi sem lett az ígéretekből.

Ezért muszáj most hátat fordítani a valóságnak, ezért kellett lekicsinylően nyilatkozni a Kossuth rádióban a magyarokról. Hogy a kormányzás jó, de az embereknek semmi sem elég. A népet kellene leváltani, de ez a tudomány mai fokán nem megy. Lehetne másik népet keresni a mostani helyett, olyat, amelyik még a mostaninál is balgább, türelmesebb.

Másokat kinevezni magyaroknak.

Nem könnyű a Nemzet Mutatványosának élete, a saját becsapásával még csak megbirkózna valahogy, de közel tízmillió magyart átvágni embert próbáló feladat.

Orbán úgy döntött, az a legegyszerűbb, ha mostantól csupán a jelenben és a jövőben él. A múlt már nem létezik a számára, ami volt, az nem volt. Semmi nem változik olyan gyorsan, mint a múlt, hirdette Orwellnél a Nagy Testvér. Orbán most már a fülkeforradalmat is letagadja, nemrégiben Magyarország tiszteletbeli konzuljai előtt mondta, hogy nem volt semmiféle forradalom. A Nemzeti Együttműködés Rendszerét is álmodtuk csupán, akár az Alaptörvény asztalát, és a többi szánalmas bohóctréfát. Egymillió új munkahelyet, azonnali és radikális adócsökkentést, hétszázalékos gazdasági növekedést, jólétet, biztonságot, élhető életet soha senki nem ígért a magyaroknak.

Ez az új irány: hazudni bolondulásig. Vésse jól az eszébe mindenki: nem volt soha semmi, és most is csak az van, ami majd lesz.

A valóság illúzió, egyedül a remény a realitás.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jippiájé, itt van, megjött és beindult! Hogyhogy mi?
  2013-09-23 07:12:46, hétfő
 
  Jippiájé, itt van, megjött és beindult!

Hogyhogy mi? A gazdasági növekedés? Lófaszt, mama! A rezsidémonűző szeánsz sorozat, ahol pártunk és kormányunk éppen ráérő jómunkás embereitől tudhatja meg a kedves lakosság, micsoda pro-comfort érzés következik a választást megelőző nehéz napokra. A sorozatkezdő eseményről készült beszámolót olvasva azért az ember felröhög időnként.

1: A rezsidémon tanácskozás nem szól ám mindenkinek. Aki nem írt alá előre, az nem részesülhet a jobban teljesítő kiokosításból, támogatni előre kell, jómunkásembereket meghallgatva véleményt alkotni és támogató aláírást osztani ne tessék. Legalábbis elvileg, mert azért a Tótawé féle tollforgató terroristák egy kis sompolygással kijátszhatják a biztonsági rendszert.

2: Régi hagyománya a Fidesznek, hogy a "fórumain" kérdezni sincs mód. Még csak az kéne, hogy mindenféle újságírók és DK aktivisták közbekérdezéssel zavarják meg a legjobban teljesítő beszámolókat, felzaklatva ezzel a rezsidémonűzők válaszoláson kívül bármire alkalmas seregét. Hiába no, a komfortzónán kívülre merészkedéshez vér kéne a pucába, de az meg ugyan honnan vegyenek? Aki szabályt erősítő kivételként megtette, az is csak arról számolhatott be a pártirodán, hogy a zemberek mindenféle hülye kérdésekkel kergették a tanácstalanul kartárogató szerepébe. Kell ez? Naná, hogy nem. Hisz nem megszólítani vagy beszélgetni akarnak, a fórum szó jelentését sem ismerik pontosan.

Pedig lehet hasznos lenne valamiféle párbeszéd. Mit lehet tudni, pár kérdés után lehet nem szabadon asszociálna az ember mindenféle butaságot mikor a belügyértől azt hallja, "a saját szemetünkből mi gazdagodjunk meg".
Varánusz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Reprivatizálunk!!!!!!!!!!!!
  2013-09-23 07:10:22, hétfő
 
  Reprivatizálunk!!!!!!!!!!!!

Igen, ezt úgy kell érteni, hogy kormányunk a ki tudja miből megvenné a közműcégek 51%-át, és a döntésképtelenségbe sodródott, lakossági nonprofitosított kisebbségi tulajdonos majd benne hagyja a pénzét Viktor vizenyős tekintetéért.
Merész álom ez, óriás bicepszes, na és? Lehet amit mi hastájékon gömbölyödni látunk az nem a bendő, hanem egy óriási bicepsz, csak ő máshol hordja.
De ha ez sem jönne be, akkor egy váratlan tettel szenet bányászunk. Igen úgy, hogy az egyetlen most működő bányát is bezárjuk. Höhö, nálunk nem vájárok bányásznak, hanem - a hagyományokból kiindulva - miniszterelnöki megbízottak fognak. Ha belegondolunk a számba vehető jelöltekbe könnyen belátható, egy Selmeczi Gabriella tárnalátogatástól nincs az a szén ami felszínre ne jönne azonnal. Ott meg csak szét kell osztani a szociális igények szerint, meg legfeljebb belefogalmazni a rezsikotmányba, hogy alanyi jogon kinek hány kupányi és mennyi szociális temetés jár egy évben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.