Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Jászszentandrás az újabb időstámadás színhelye
  2013-09-28 22:50:26, szombat
 
  Jászszentandrás az újabb időstámadás színhelye

27 szept 2013

Kórházba juttatták Orbán “rejtett erőforrásai" a nénit. Még nem kapták el a mocskokat.
Illusztráció de tele a net ilyenekkel



Óriási a felháborodás Jászszentandráson azt követően, hogy a helybéliek értesültek községük egy idős lakójának brutális megtámadásáról. Az idős asszonyt veje megkötözve találta meg saját házában, amikor reggel látogatóba érkezett hozzá.

A támadást követően az idős hölgyet kórházba szállították, jelenleg is ápolják. Arról eltérően szólnak helyben, hogy a nénit megverték-e támadói mielőtt megkötözték, ugyanakkor ez érthető módon egyáltalán nem befolyásolja semmiben azt a tényt, hogy mélységesen felháborította a településen élőket a támadás.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is volt arra példa, hogy a település érintett részén melléképületekbe törtek be, illetve az udvarról vittek el használati tárgyakat, fémeszközöket alkatrészeket, kábeleket. A település ezer részén nagyobb kiterjedésű belső kertek találhatók, amelyek mögött már csak a határ, a külterület található.

- Elképzelhető, hogy a támadók azt használták ki, hogy nincsenek hátsó szomszédja ezeknek a telkeknek és a határ felől érkezve úgy lophatják meg az embereket, hogy az nehezen észrevehető - mondják a faluban. - Arra azonban még nem volt példa mostanában, hogy a lakóházba is betörtek volna.

A település polgármestere, Banka Ferenc elmondta, hogy valóban óriási a felháborodás Jászszentandráson. - Ilyen bűncselekményre még nem volt példa a faluban - mondta a településvezető. - Egy békés, nyugodt községről van szó, ahol egyáltalán nem jellemző a betörések halmozódása, a mostani eset azonban felkorbácsolta az indulatokat - próbált mellébeszélni, miközben a cigányterror itt is jellemző.

A Jászberényi Rendőrkapitányság rablás elkövetőit keresi

A Jászberényi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettesek ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettesek szeptember 26-án az esti órákban Jászszentandráson a Rákóczi úton kiraboltak egy idős asszonyt saját otthonában - tájékoztatta a Szoljon.hu-t dr. Botkáné Belinszky Nóra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Jászberényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekmény elkövetésével, vagy az elkövetőkkel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Jászberényi Rendőrkapitányságot a 06-57/504-280 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú" zöld számán (h-cs.: 8-16, p: 8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

szoljon.hu nyomán magyarhajnal.com

http://magyarhajnal.com/jaszszentandras-az-ujabb-idostamadas-szinhelye/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kvótanő a Fidesz elnökségében: ismét csak antidemokratikusan
  2013-09-28 22:33:15, szombat
 
  2013-09-28. 19:51
Kvótanő a Fidesz elnökségében: ismét csak antidemokratikusan sikerült "megválasztani"


A látszat csal: Orbánnak korántsem jobbkeze a kvótanő

Orbán Viktor az összes leadott és érvényes szavazat közül egy kivételével mindegyiket megszerezte, így 1240 küldött választotta újra a párt elnökévé.
Az alelnökök közül az 1243 leadott és érvényes szavazat közül 1236-ot Kósa Lajos, Pelczné Gáll Ildikó pedig 1160-at kapott. Ennél jóval kevesebbet kapott az újrázó Pokorni Zoltán, 1082 szavazattal, és az elnökségbe frissen bekerülő Lázár János 1005 szavazattal.
Amikor nincs verseny, akkor a szürke, jellegtelen egyének a befutók, hiszen az egyéniségeknek mindig vannak ellenségeik is. Valódi versenyben viszont labdába sem rúgnának az ilyen semmit sem képviselő, arctalan talpnyalók.
A Fidesz mindig is híján volt női politikusoknak
Már a női politikusokról szóló 2008-as összeállításunkban megírtuk: "A Fidesz legutóbbi tisztújításán, 2007 tavaszán nem csak elnökből nem volt igazi választás, de a szerencsétlen Pelczné Gáll Ildikót csak úgy tudta Orbán benyomni alelnöknek, hogy az utolsó pillanatban valahogy visszaléptette Schmitt Pált. Így nem volt választási lehetőség, különben nem szavazták volna be ezt a jellegtelen nőt, akire ugyanakkor jobb híján szükségük van szavazatszerzési célból." Azóta is ez az antidemokratikus eljárás uralkodik: annyi jelölt, ahány poszt.
Dúró Dóra: Orbán Viktor jön a magyar családoknak három évvel
Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán elhangzott mai beszédében ismét úgy szólt, mint egy jobbikos, miközben úgy cselekszik, mint egy MSZP-s - írja közleményében Dúró Dóra Jobbik-szóvivő, majd a kormányfő mai szóhasználatát átvéve így folytatja: A miniszterelnök jön a magyar családoknak három olyan évvel, amikor igazságtalanul fizettették velük a magas rezsiköltségeket, miközben a Jobbik már a választások előtt, 2010. április elején kiadott közleményében jelezte: a kormányváltás után azonnal hozzá kell látni a közüzemi terhek drasztikus csökkentéséhez. A jelenlegi kormánypárt ezt a választási kampányra időzítette, és nem is elégséges mértékben hajtotta végre, így súlyos forintokkal károsítva meg a magyar családokat.
A miniszterelnök szerint nem vagyunk Európa szolgái, miközben az ország függetlenségét megtestesítő Alaptörvényt szinte havonta módosítják az eurokraták utasításai szerint. Ezen parlamenti gombnyomásoknál válik egyértelművé: a szabadságharc üres frázisokban merül ki, érdemi cselekvés nem követi. Orbán Viktor igyekszik eljátszani azt a szerepet, hogy nem felelős az elmúlt huszonöt évért, pedig 1990 óta a Parlamentben ül, és kétszer kormányt is alakíthatott. A Fidesz sokat hangoztatott ,,demokratikus elkötelezettségét" mi sem cáfolja jobban, mint hogy a kongresszuson az alelnöki címekért ismét nem engedtek minimális versengést sem: megint csak annyi jelölt volt, ahány alelnöki poszt. A Jobbik a jövő évi választásokon azoknak az embereknek a gyűjtőpártja kíván lenni, akik úgy szeretnék leváltani a Fideszt, hogy nem hozzák vissza az MSZP-t - zárja sorait Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője.
(HVG nyomán, Kuruc.info)
Kapcsolódó: - Női kvótát akar Gaudi (az LMP-vel karöltve), pártja nem támogatja
- Morvai-bomba: őrjöngés a női politikus nélkül maradt Fideszben
Korábban írtuk: Tisztújító kongresszust tart a Fidesz a Millenáris Parkban
Huszonötödik, tisztújító kongresszusát tartja szombaton a Fidesz. Az egész napos tanácskozást - amelyet eredetileg júniusban rendeztek volna meg, de a dunai árvízi helyzetre való tekintettel elhalasztottak - Budapesten, a Millenáris Parkban tartják.
Felszólal mások mellett Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Kövér László házelnök, Kósa Lajos ügyvezető alelnök, Szájer József európai parlamenti képviselő és Tarlós István főpolgármester. Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök várhatóan délután mondja el beszédét. A rendezvényre a pártküldötteken kívül meghívást kaptak a civil és határon túli szervezetek, valamint a diplomáciai testületek képviselői is - írták a tanácskozás hivatalos meghívójában.
A Fidesz legutóbb 2011. július 3-án tartott tisztújító kongresszust, ahol újraválasztották pártelnökké Orbán Viktort, és bizalmat szavaztak a Fidesz négy, már akkor is hivatalban lévő alelnökének, Kósa Lajosnak, Pelczné Gáll Ildikónak, Pokorni Zoltánnak és Varga Mihálynak. A két évvel ezelőtti tanácskozáson Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök arról beszélt, készen állnak arra, hogy megvívják a Fidesz történetének legnagyobb küzdelmét, nem hagyják, hogy Magyarország visszasodródjon a "görög útra".
A Fidesz alapszabálya szerint a kongresszus a párt legfelsőbb tanácskozó és döntéshozó szerve. Tisztújító kongresszust - ahol mások mellett megválasztják a pártelnököt és a négy alelnököt - kétévente kell összehívni. A Fidesz sajtóirodájának tájékoztatása szerint a Millenárisra több ezer vendéget várnak.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/1/118240/#ixzz2gDnYuNtK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hiperliberális HVG újabb ügyet szállít: Háromszor tárgyalt
  2013-09-28 22:27:54, szombat
 
  A hiperliberális HVG újabb ügyet szállít: Háromszor tárgyalt Pintérrel Clodo, a 'bombagyáros
2013. szeptember 28. 09:16
Kostás Roland - Hunhír.info

Kitálalt a HVG-nek Dietmar Clodo: a "bombagyáros" részletesen beszámolt a Pintér Sándorral folytatott tárgyalásáról, illetve politikusok korrumpálásáról. A hipierllibsi oknyomozók ingerküszöbét valahogyan az sohasem éri el, hogy vajon kik talicskázták ki Magyarországról a több tízezer milliárdos állami vagyont a csillagváltás után, illetve milyen bűnöket követtek el azok a szálláscsinálók, akiknek gyarmattá válásunkat köszönhetjük.

Nem egyszer, hanem háromszor ült le tárgyalni Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter Dietmar Clodóval a kilencvenes évek második felében - állítja az egykori ,,bombagyáros" a HVG-nek adott interjújában. A jelenleg moszkvai központú biztonsági cégét irányító Clodo németországi otthonában adott interjút a HVG-nek.

Beszámolója szerint Pintér Sándorral 1997-ben találkozott először egy termékbemutatón, amikor Pintér már nem volt rendőrfőkapitány, de még nem volt belügyminiszter. Clodo magyar cége különleges biztonsági üvegekkel kereskedett, Pintér pedig a bemutatón a Preventív Security-t képviselte. Ezt követően az interjú szerint még kétszer találkoztak, de végül nem állapodtak meg. Dietmar Clodo nyilatkozata szerint ugyanis Pintérék "nem tárgyaltak fair módon: közbenjárást javasoltak, miszerint elrendezik, hogy vidéki rendőrőrsök vásároljanak a termékből, "csakhogy azt is kérték, hogy kevésbé drága árut szállítsak le, olyat, amilyen például a boltok betörésbiztos üvege, de az árkülönbözetet ők tennék zsebre, megtoldva ezzel a közvetítői díjukat".

Clodo azzal folytatta: "nem vagyok szent, ez igaz, az addigi életem fontosabb részleteivel, a tényekkel és a legendákkal Pintér is tisztában volt, ezt egyértelműen tudtomra is adta, alighanem ezért is mert próbálkozni. De ennyire ostoba sem vagyok, hogy olyan csalást kövessek el, amin mások keresnek, de a balhé az enyém. Ezt nyomatékosan az értésükre is adtam". Ez akkor Pintérnek "nagyon nem tetszett" - fogalmazott Clodo, aki elmondása szerint emiatt azt hitte, a kapcsolatuk ezzel le is zárult, Pintér Sándor 1998-as belügyminiszteri kinevezésével azonban megkezdődtek ellene a büntetőeljárások. A HVG-nek Clodo arról is beszélt, hogy közben a német hatóságok jogsegéllyel keresték, hogy egy vonatrablás ügyében kihallgassák tanúként, szerinte a magyar rendőri vezetés ezek után német ügynöknek tartotta őt és megijedt, nem provokáció volt-e a termékbemutató. A német hatóságok pedig "szaglásztak, azt gyanítva, a német kormánytól a magyar rendőrség korrupcióellenes harcának megerősítésére kapott pénzek - márkamilliók - egy részének nyoma veszett". Clodo megfogalmazása szerint a magyarok félelme attól, hogy ő esetleg mit mondhat el a nem létező megbízónak, elég erős volt ahhoz, hogy hiteltelenné tegyék. Ennek alátámasztására azt hozta fel, hogy egy évekkel korábbi ügyet "szedtek elő": az afgán kormány igazolt megbízására, legális úton beszerzett négy tonna pénzpapírt a Diósgyőri Papírgyártól, "erre mondták ki, hogy pénzhamisítás". Szavai szerint "az állítólagos bombagyárügyben pedig sikerült koronatanúnak leigazolni az itteni ukrán maffia fejét, Leonyid Sztecurát, akivel komoly vitáim voltak nem sokkal korábban".

Clodo kitért a HVG cikkében az orosz maffia magyarországi helytartójaként említett Szemjon Mogiljeviccsel (Szeva bácsi) való kapcsolatára is, akiről, mint barátjáról beszélt. Szeva bácsi az interjú szerint egyszer szívességet kért Clodótól, "hogy hívjak fel egy számot, megmondta, melyik magyar politikusét, hívjam meg az illetőt az otthoni irodámba és ott adjak át neki egy táskát. Ragaszkodnom kellett ahhoz, hogy a politikus nyissa ki a táskát - nem véletlenül: a könyvtárszobám egyik könyve mögé elrejtett kamerával kellett rögzítenem a történeket. A táskában egymillió német márka volt. 1994-et írtunk". Mint mondta, az illető neve csak később lett ismerős neki. "A szememben ő egy volt a korrupt alakok közül, akiknek hasonló csomagokat kellett átadnom a kilencvenes évek közepén" (Clodo a beszélgetés során megnevezte a politikust, a HVG jogi konzultáció után úgy döntött, hogy nem írja le az érintett nevét). Rajta kívül még egy politikus "vendége" volt a "bombagyárosnak", ugyanabból a pártból. "A többiek rendőri vezetők, sokat szereplő sztárzsaruk voltak".

A HVG-interjúból többek között az is kiderült, hogy a Clodo-Pintér tárgyalás idején egy dohánymilliárdos elrablása miatt körözték Thomas Drachot, aki 1994-ig társtulajdonosa volt Clodo biztonsági cégének. Arra a kérdésre, hogy erről Pintér tudhatott-e, Clodó megjegyezte, hogy nem titkolták a kapcsolatot, "ma is látni a cégjegyzékben" (Drach nevét), de ezt külön nem tette szóvá Pintérnek. A rablással egyébként Clodót is összefüggésbe hozták, amiről azt mondta, Drach kérésére szerzett neki kézigránátot, "néhány héttel később azt a gránátot találták meg a Reemtsma-házban a házkutatás során. Alatta a váltságdíjkérő levél, a gránáton pedig az én ujjlenyomatom". Azt már Clodo a saját "végtelen szerencséjének" tartja, hogy az emberrablás idején Tiranában tárgyalt - az albán belügyminiszterrel. (A HVG megkereste Pintér Sándor belügyminisztert, ám a hetilap lapzártájáig nem válaszolt a kérdéseikre.)

Igazán nem vádolhat bennünket senki, hogy Pintér két hét alatt rend Sándor szekerét tolnánk. Ebben az egész históriában az a vérlázító, hogy az idegen gyarmatosítókhoz és befektetőkhöz valamilyen szinte köthető nagy szuper oknyomozó portál még sohasem rukkolt elő olyan anyaggal, amely megvilágítaná, hogy a rendszerváltásnak nevezett, a korábbinál sokkal vadabb és pusztítóbb csillagváltásunk során kik voltak azok, (SZÁRMAZÁSRA VALÓ TEKINTET NÉLKÜL) akik a magyar vagyont átjátszották az idegen kufároknak és befektetőknek, milyen államellenes bűncselekmények történtek a kufárprivatizáció során, hova tűnt a sok tízezer-milliárdnyi állami vagyon, és kik a bűnösök abban, hogy a szovjet birodalmi függésünket idegenek által ránk kényszerített gyarmati sors váltotta fel a kötelező szenvedéskultusszal és a bolsevik éránál is rosszabb társadalmi osztódással, rétegeződéssel. Ehhez képest a Pintér história egy porszem, a rendszerváltásnak hazudott csilagváltás brutális rendszerhibája a legnagyobb probléma. És ennek a működtetői vagy at europerk kedvencei, vagy itthon és idegenben uszítanak magyarország ellen.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69030
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Miért roma a cigány?" - válaszra vár Zakó László Balog Zolt
  2013-09-28 22:26:07, szombat
 
  2013-09-28. 10:57
"Miért roma a cigány?" - válaszra vár Zakó László Balog Zoltánhoz intézett kérdése

Zakó László, a Jobbik országgyűlési képviselője kérdést intézett pénteken Balog Zoltán miniszterhez, “Miért roma a cigány?" címmel. Hivatalos válasz csak 15 napon belül várható - ha egyáltalán méltóztatnak válaszolni -, a parlamenti honlapon addig nem is olvasható maga az iromány. Tudomásunk szerint Zakó László adott már be korábban olyan kérdést, amelyre egyszerűen megtagadták a választ (pl.: Ön hol végzi el a dolgát közterületen, ha már a kanyarban dudál a barna Audi?), így igen valószínű, hogy ez meg fog ismétlődni.

A Kuruc.info birtokába jutott a jobbikos képviselő beadványa, és úgy gondoltuk, jobb, ha nem marad titokban. Zakó László Balog Zoltánhoz intézett kérdése az alábbiakban olvasható.

Tisztelt Miniszter Úr!
Magyarország Alaptörvénye H) cikkének (1) bekezdése szerint ,,Magyarországon a hivatalos nyelv a magyar." A ,,roma" szó a Magyar Értelmező Kéziszótár (Akadémiai Kiadó, Budapest 1975) szerint cigány férfit jelöl (1175. oldal), megjegyezve azt is, hogy a szó etimológiailag cigány eredetű.
A magyar nyelv rendkívül gazdag, kifejező, eredetiségében egyedülálló, nemzeti megmaradásunk egyik záloga. Tárgyszerű közlésre, érzések, érzelmek kifejezésére, gyakorlatilag bárminek a leírására tökéletesen alkalmas. Az, hogy a különböző modern technikai eszközök, technológiák idegen nyelvű kifejezésének magyar megfelelőjét gyakran nem találjuk meg, az csupán elkényelmesedő, a világ eseményeit csak fotelból követő társadalmunk beszűkülésének eredménye. A cigány, cigányság szavaink is maradéktalanul kifejezik azt, amit jelentenek, értelmetlennek és feleslegesnek tartom a szó jelentését egy nem magyar szóval kifejezni.
A Kormányzati Portál Emberi Erőforrások Minisztériuma oldalán Ön a ,,romák társadalmi integrációjáért", a ,,roma társadalmi integrációs kormányzati politika koncepciójának" kidolgozásáért, a ,,roma nemzetiség jogait érintő intézkedésekkel összefüggő kormányzati döntések" előkészítéséért stb. felel, tehát hivatalosan is a ,,roma" kifejezés a használatos, miközben ennek megvan a magyar megfelelője.
Kérdezem Miniszter Urat, hogy honnan ered a cigány szó átkeresztelése a cigány nyelvben honos ,,roma" szóra? Milyen okok húzódnak meg a cigány kifejezés száműzése mögött? Az eddigi gyakorlat folyományaként várható-e valamely Magyarországon élő nemzeti kisebbség önkormányzatának átkeresztelése Országos Deutsche, Hrvatski, Slovenská, ... Önkormányzatra?
Tisztelt Miniszter Úr!
A cigánysággal kapcsolatban megoldandó számtalan feladat megoldásához közelebb visz-e az, hogy még a magyar megnevezésüket sem merjük a szánkra venni? Ez nem álszent közeledési kísérlet a többségi társadalom részéről?
Tisztelettel várom válaszát!
Zakó László
Jobbik
Budapest, 2013. szeptember 26.

(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/118247/#ixzz2gDlt5CFF
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányügyi népbiztos újabb húzása
  2013-09-28 22:24:33, szombat
 
 
Adótartozás után kitüntetés

BD.S

2013. szeptember 28., szombat 13:25 | [4 órája frissítve] |

Több mint 11 millió forintos adótartozása és további kilencmilliós bírságelmaradása van Szigetvári Józsefnek, akit Balog Zoltán miniszter két héttel ezelőtt Lukács Móric-díjjal tüntetett ki - írtuk. Szigetvári azt mondja, az elmúlt hónapokban kiegyenlítette tartozását.


Amint szeptember elején írtuk, a Lukács Móric-díjat először a határon túli magyarokkal foglalkozó, az egyháziéletet támogató, illetve a hagyományos magyar értékeket, így a néptáncot közvetítő szereplők kapták. Köztük volt Szigetvári József is, a százhalombattai Barátság Művelődési Központ (BMK) és a Magyarok Öröksége Alapítvány (MÖA) vezetője, akinek Balog Zoltán miniszter a Forrás Néptáncegyütteshez kapcsolódó munkájára hivatkozva adta át a díjat, valamint mert Szigetvári két évtizede szervezője a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválnak és Népművészeti Vásárnak.

Most viszont egy olvasónk hívta fel a figyelmünket: Szigetvári tavaly több mint 11 millió forintos adótartozást halmozott fel (pdf), amelyhez egy több mint 9,8 milliós büntetés is társult. Ráadásul Szigetvárinak nem először gyűlt meg a problémája a NAV-al, a MÖA már 2010-ben önkormányzati segítségre szorult, miután szintén tízmillió forintnyi adóhátralékot gyűjtött be. Az Alapítvány akkor azzal magyarázta kintlévőségét, hogy félreértelmezte a hetes adószámról szóló jogszabályt. Mivel önerejéből nem tudta volna kifizetni az elmaradást, az Alapítvány a Százhalombattai Önkormányzat segítségét kérte.

Szerződéskötés után az önkormányzat a céltartalékba helyezett pénzét felszabadította. A MÖA-nak 2017. október 30-ig évente 2 millió forintot kell volna visszafizetnie, de már tavaly kiderült, hogy erre nem lesz képes. Ekkor Szigetvári a gazdasági válságra és az állami normatívák csökkenésére hivatkozva kérte a követelés elengedését. A képviselőtestület ezt nem támogatta, viszont engedélyezte a Magyarok Öröksége Alapítványnak, hogy a visszafizetést két év múlva, 2013 végén kezdje meg. A MÖA tavaly összesen 5,3 millió forint működési támogatást kapott az önkormányzattól.
Le van tudva

Szigetvári Józsefet szombaton délután sikerült utolérnünk, aki akkor elmondta, a NAV oldalán található, június 30-án érvényes adóslista már nem állja meg a helyét, azóta ugyanis törlesztette tartozását. Mint mondta, a közel húszmillió forintból mintegy kétmilliót elengedett a hatóság, a maradék 18 milliós összeget pedig július és szeptember 9-e között befizette.

Szigetvári külön kiemelte, hogy ahogy a MÖA-nál, személyes adózása esetében is félreértés történt. "Rossz adózási technikát alkalmaztam." Adóelmaradása több év alatt halmozódott fel, és később saját maga vette észre, hogy valami nincs rendben, ekkor ő maga kezdeményezett vizsgálatot a NAV-nál. "Nincs restellnivalóm, mert nem szándékosságról volt szó. Rajtam kívül nagyon sok állampolgár adózik, sokan követnek el hibát is; én az enyémet kiegyenlítettem, részemről a dolog le van tudva" - mondta az Indexnek.

A közhasznú MÖA gazdálkodása annak ellenére volt problémás már 2010-ben is, hogy önkormányzatoktól összesen több mint 59 millió forint támogatást kapott. Ebből Szigetvári 4,2 milliót juttatásként saját magának könyvelt el, a kuratórium többi tagja társadalmi munkában látta el feladatát. Szigetvári ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy 2010-ben a MÖA alkalmazottja volt, művészeti vezetőként, bérként vette fel az összeget.

Szigetvári az Alapítvány adósságáról azt mondta, "ahogy sok más intézmény, a MÖA is a hetes adószám problémájába futott bele". Véleménye szerint sokáig vitatott volt, hogy a fellépő művész munkája után a járulékot a megrendelőnek vagy a vállalkozónak kell-e kifizetnie. "A hetes adószám problematikája a fél országon végigsöpört" - mondta, és hozzátette azt is, hogy idén december 31-ig megkezdik a tartozásuk törlesztését. "A gazdasági válság begyűrűzött mindenhova", mondta, és kiemelte azt is, milyen nehéz helyzetben vannak manapság a civil szervezetek. Hozzátette: "meg fogjuk kezdeni a visszafizetést, ezt vállaltuk".

Mivel a MÖA forrásai 2010 végére már kimerültek, a helyi önkormányzat pedig a MÖA mellett a Forrás Néptáncegyüttes alapvető tevékenységeit támogatta, Szigetvári külföldi útjaihoz a tárnoki önkormányzattól és a Kulturális Minisztériumtól kért segítséget például ahhoz, hogy táncosaival Uruguayba utazzanak. Tárnok 300 ezer forinttal, a Minisztérium 3,5 millióval támogatta a turnét.

Arról, hogy adóügyeit nem tartja-e összeférhetetlennek a Lukács Móric-díjjal, Szigetvári azt mondta: a NAV oldalán látható adatok, vagyis tartozása már nem élt akkor, amikor a díjat átvette. "A munkámat harminc éve tisztességesen végzem, nem tudom, hogy miért kéne nekem összeférhetetlenségről tartanom" - mondta. Szigetvári kiemelte, hogy harminc évvel ezelőtt alapította a néptáncegyüttest, azóta művészeti iskolát hozott lére, és egy iparvárosban sikerült megteremtenie a kulturális élet alapjait. Szerinte az Alapítvány munkáját is folyamatosan ellenőrzik, ezért nem is kerülhetne sor csalásra.
Díj
A Balog Zoltán miniszter által tavaly év végén alapított Lukács Móric-díjat azok kapják, akik közösségszervező munkájukkal kiemelkedőt alkottak, munkájukkal a civil szervezetek, az adományozás kultúrájának fejlődését elősegítették vagy más módon támogatták. A díjat minden év szeptember 15-én, Lukács Móric születésnapján adják át. A díjjal emlékérem, oklevél, és pénzjutalom is jár. A pénzjutalom az illetményalap tizenkétszerese, vagyis idén valamivel több mint 463 ezer forint.


http://index.hu/belfold/2013/09/28/adotartozas_utan_kituntetes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
RAFFINÁLT EZ a FELCSÚTI TÖRPE :)
  2013-09-28 22:22:25, szombat
 
 
Azért veszünk gáztárolót, hogy bezárjuk?

Index

2013. szeptember 28., szombat 15:30 | [5 órája frissítve] |


Németh Szilárd rezsibiztos pénteken benyújtotta a második körös rezsicsökkentésről szóló javaslatot, mint azt már tudni lehetett, a 11,1 százalékos mérséklés november 1-től lép életbe.

Az előterjesztés indoklásában Németh Szilárd közölte: javaslata célja - az idén január 1-jével megvalósult tízszázalékos rezsicsökkentésen túl - a lakossági villamosenergia-, földgáz- és távhőárak további, egységes, sávhatárok nélküli 11,1 százalékos csökkentése. A javaslat értelmében a díjmérséklést a számla egészére kell kiterjeszteni, illetve értelmezni. A január 1-jei díjmérsékléssel együtt - 20 százalékkal csökkennek az árak a tavaly decemberiekhez képest.

Az iromány érdekesebb része, hogy legalább 120 millió köbméter úgynevezett párnagázt mobilgázzá minősítenének át, ezt pedig a nagykereskedőn keresztül eladnák a lakosságot ellátó cégeknek. A párnagáz a tároló nyomásáért felelős kb. a kapacitás 15 százalékát adó gáz, ezt normális üzemmódban nem igazán szokták kivenni a tárolóból, mert nagy kockázata van annak, hogy nélküle összeomlik a tároló.
D KOS20110627005
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az államnak eddig nem volt gáztárolója, az E.On cégeinek megvásárlásával viszont egyszerre öthöz is jut. Bár biztosat egyelőre nem tudhatunk, a javaslat alapján nem kizárt, hogy nem számolnak midegyikkel hosszú távon. Párnagázban ugyanis jellemzően akkor gondolkodnak, ha magát a tárolót nem akarják megtartani.

A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy az E.On már 2011-ben átminősítettett 200 millió köbméter párnagázt, amelynek egy részét már eladta, így az is elképzelhető, hogy a kormány a maradék átminősített gáz értékesítésében gondolkodik.

Gáztárolók Magyarországon:
Helyszín Kapacitás (millió m3) Tulajdonos Típus
Zsana 2140 E.On kereskedelmi
Hajdúszoboszló 1440 E.On kereskedelmi
Szőreg 1200 MMBF biztonsági
Szőreg 700 MMBF kereskedelmi
Pusztaederics 330 E.On kereskedelmi
Kardoskút 280 E.On kereskedelmi
Maros 130 E.On kereskedelm

A rezsibiztos másik javaslata az ipari fogyasztóknak, gyáraknak jelent majd jelentős tehernövekedést. Eddig ugyanis a lakossági fogyasztók is fizettek a számlában egy sor olyan dolgot, amelyek célja más iparágak keresztfinanszírozása, szénfillér, "C" tarifa, távhőfillér néven eddig benne volt a számlában.

Ezt a három tételt ezentúl már csak a nem lakossági fogyasztóknak kell fizetniük, nekik viszont többet. A nagyrészt a vértesi erőmű életbentartására fenntartott 0,08 Ft/kWh szénfillér helyett novembertől 0,17 Ft/kWh-ot kell fizetni, a volt MVM-es dolgozók olcsóbb áramát biztosító, 0,07 Ft/kWh "C" tarifa 0,20 Ft/kWh-ra nő, a kapcsolt termelést és a távhőszektort finanszírozó 1,31 Ft/kWh távhőfillér a törvény életbelépéséve 1,71 Ft/kWh-ra nő.

http://index.hu/gazdasag/2013/09/28/azert_veszunk_gaztarolot_hogy_bezarjuk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztően nő a kórházak adóssága
  2013-09-28 22:20:47, szombat
 
  Elképesztően nő a kórházak adóssága

Napi Online

2013. szeptember 24., kedd 08:13 |


Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett tartozásállomány 2013. augusztus végén 98,4 milliárd forintra nőtt a júliusi 93,6 milliárdról, írja a Magyar Államkincstár (MÁK) adatai alapján a Napi.hu. Ebből 56,8 milliárd forint a gyógyító-megelőző szakellátást nyújtó intézeteknél halmozódott fel.

Mintegy 1,3 milliárd forint a 2013. augusztus 1-től állami fenntartásba került Bugát Pál Kórház, Nagyatádi Kórház, valamint Almási Balogh Pál Kórház döntően áruszállítási és közüzemi tartozásából ered. Jó tudni, hogy egy kórház áruszállítási kiadásai közt döntp részt képviselnek a foylamatos gyógyszerszállítások. Emellett további 0,5 milliárd a Csolnoky Ferenc Kórház TIOP pályázatok lebonyolításához kapcsolódó szállítói tartozásállományának növekedéséből adódik. Emellett 0,4-0,4 milliárddal emelkedett a Kenézy Gyula Kórház és a MH Egészségügyi Központ által jelzett tartozásállomány is.

Ezzel szemben a befolyt bevételeknek köszönhetően a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 0,6 milliárddal, a Pécsi Tudományegyetem és a Dunaújvárosi Főiskola 0,4-0,4 milliárddal csökkentette tartozását augusztusban az előző hónaphoz képest - írja a MÁK.

Fejezetenként nézve az augusztus havi bejelentett tartozásállomány meghatározó hányada (82,5 százaléka) az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézményeinél halmozódott fel 81,2 milliárd forint összegben, szemben a július végi 78,2 milliárd forinttal. A fejezet teljes tartozásállományából a gyógyító-megelőző ellátást végző szakintézetek tartozása a júliusi 53 milliárdról augusztusra 56,8 milliárd forintra (67,8 százalékról 70,0 százalékra) nőtt, amelyből kiemelik a korábban nonprofit kft-ként működő kórházak által jelentett 12,9 milliárdot.

Ez utóbbiak közül a legnagyobb összegű tartozást, 3,5 milliárd forintot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház jelzett a MÁK-nak. A fejezet teljes tartozásállományát összesen 1,3 milliárd forinttal, minősített tartozásállományát csaknem egymilliárd forinttal emelte meg az augusztus hónapban átvett három kórház által bejelentett lejárt tartozás összege.

A minősített állomány csaknem teljes mértékben az Emberi Erőforrások Minisztériumához köthető, a (34,4 milliárd forint) amelyből a gyógyító-megelőző ellátás szakintézetei 26,2 milliárdot hoztak össze.

http://index.hu/gazdasag/2013/09/24/elkepesztoen_no_a_korhazak_adossaga/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor induljon a "Köszönjük Viktor"" menet:
  2013-09-28 22:19:46, szombat
 
  Akkor induljon a "Köszönjük Viktor"" menet:

A fiatalok köszönik neked Viktor, hogy ....

1. Annak ellenére, hogy az ingyenes felsőoktatás ígéretével nyertél 2/3-ot Európai mércével is hatalmas összegű, félévente százezresre rúgó TANDÍJET vezettél be és annyira gyáva, gerinctelen kukac vagy, hogy még volt pofád ÖNKÖLTSÉGNEK nevezni és kijelenteni vagyis hazudni ország-világ előtt, hogy te a TANDÍJ ELLENSÉGE vagy!

2. Levitted 21 évre az OKJ határát továbbá megdrágítottad, aki mondjuk a szakmájával nem boldogult, úgy 100 ezer forint körüli összegből 0,5-1 év alatt alatt másikat szerezhetett, am ez már alsó hangon 2 év és kb. 3-5 -szörös áron! Köszönjük, hogy KÖNYEBB LETT SZAKMÁT váltani!

3. Ha egy pályakezdő fiatal nem kap munkát semmiféle szoc. ellátásra nem jogosult, se TB se munkanélküli segély semmi!

4. A munkanélküli segély idejét 9-ről 3 hónapra csökkentetted!

5. Röghözkötés, hallgatói szerződés és ha nem végez valaki időben az egyetemen akkor vissza kell fizetnie az oktatása összegét, ami manapság milliós tétel!

A munkavállalók köszönik neked:

1. Szintén a fent említett "jóléti" intézkedéseidet (OKJ, munkanélküli segély)

2. Nehezebb lett elhelyezkedni mert az unortodox gazdaságpolitika miatt tömegesen csökkennek a termelői munkahelyek!

3. Minimálbér megadóztatása!

4. Igazságtalan adórendszer ami miatt a kiskeresetűek rosszul jártak, a jól kereső réteg pedig jól járt!

5. Az 1 millió munkahelyet aminek a 4 évre eső része azaz 400 ezer se valósult meg!

6. Egyetemistáknak már 18 éves kortól nem jár családi pótlék!

7. Csökkentetted az ösztöndíjakra fordított pénzeket így 40-50% helyett 30-35% kap csak!

A rászorulók köszönik:

1. 22800 FT-ra csökkentett szoc. segély

2. Segélyplafon bevezetését!

3. 47000 FT-os közmunkabért amiből olyan jól meg lehet élni!

4. A 27%-os ÁFÁT ami egy 150 ezerből élő családnak éves szinten majdnem 30 ezerbe kerül!

5. Azt, hogy a tojás 45 FT-ba kerül, az a hús amit anno. 10 40 FT-ért vettem meg az most 1300-1400 FT

6. A szociális alapon járó fűtéstámogatás szigorításáért, ami miatt ismerek olyat akinek 11000 FT/hó-ról 15000 FT-hó-ra nőtt a fűtésszámlája majd abból visszakapott rezsicsökkentés néven egy 1000-rest!

7. A rendvédelmisek, bányászok előrehozott nyugdíjának elvételét!

A rokkantak köszönik:

1. A "korrekt" felülvizsgálatokat!

2. Azt, hogy nyugdíjuk mostmár járulék ami szabadon elvehető!

3. Azt, hogy sokak elátását annak ellenére, hogy betegek elvetted vagy lecsökkentetted!

Mi mind köszönjük:

1. Bankadót -amit áthárítanak!

2. Tranzakciós adót, amit szintén!

3. A baleseti adót!

4. Önkormányzatok által kivethető ingatlanadót!

5. A szociális temtést, ami gyakorlatilga "ásd meg a sírod csóringer", tényleg már csak az ingyen ciánkapszula hiányzik!

6. Hogy totál hülyének nézel bennünket!

7. Új alaptörvény, amiről meg se kérdezted a népet! Amiből kikerült a nyugdíjhoz, a szoc. biztonsághoz és a TB-hez való jog!

8. A korházi várólisták növekedését!

9. A hajlaktalanság azaz a szegénység kriminalizálását!

10. "Igazságos" BTK-t ami alapján könnyebben jut börtönbe egy csokit heccből ellopó gyerek, mint az a politikus bűnöző aki 20 milliót sikkaszt!

És még sorolhatnám, de tudod mit KAPD BE!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bréking: A bíróság szerint csalt a Fidesz Baján! Ennyire fél
  2013-09-28 22:17:23, szombat
 
  Bréking: A bíróság szerint csalt a Fidesz Baján! Ennyire félnek!

"A Kecskeméti Törvényszék ismételt szavazást írt ki a bajai harmadik választókerület 32. választókörébe, hol korábban az Együtt 2014 szerint buszokkal szállították az időseket szavaztatni. A törvényszék ítélete szerint kampánycsendsértés történt, ezért megsemmisítette ez eddigi szavazatokat."


http://444.hu/2013/09/28/tenyleg-csaltak-egy-bajai-korzetben-ugyhogy-ujra-fognak- szavazni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor öngólt rúgott magának!
  2013-09-28 22:16:37, szombat
 
  Orbán Viktor öngólt rúgott magának!
2013. szeptember 28.

Kijelentette a Fidesz-összeboruláson, hogy látjuk kik ezek a bal oldalon. Levetették a pufajkát, öltönyt vettek magukra, de belül ugyanazok.

Az értelme valahogy így le a sajtóból! Akkor tisztelettel megkérdezzük: miért tetszett állami luxus gyógykezelésben, luxus nyugdíjban és luxus állami temetésben részesíteni a pufajkást?
Válaszát előre is hálásan köszönjük!

Aki pontosítani szeretné, hogyan is szólt ez a bizonyos öngóllal felérő kijelentés, hallgassa meg a teljes beszédet 22 órától a Rémhír Tv-ben.
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 367
  • e Hét: 706
  • e Hónap: 4451
  • e Év: 157947
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.