Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Heti útravaló Müller Pétertől - 92. rész
  2013-09-29 23:58:33, vasárnap
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 92. rész

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Szeretni azt jelenti, hogy fölfelé nézünk egymásban. Ha ez nincs, tudd, hogy már nem szeretsz, vagy nem szeretnek."





Egy kapcsolat - még a jó is - sokféle gyötrelmet rejthet magában. Vad indulatokat, haragot, kétségbeesést. Néha hűtlenséget is. Mégis azt mondom: addig érdemes benne maradni, amíg a "szív szeme" átlát a viharok felhőin. Amíg benne van az, amit szeretetnek nevezünk. Akkor kell kiszállni, amikor azt érzed, hogy egy kapcsolat rosszabbá tesz, lesüllyedsz benne. Ez a "ne tovább!" pillanata.

A szeretet azt jelenti, hogy fölfelé nézünk egymásban. Ha ez nincs, tudd, hogy nem szeretnek. Bármi lehet két ember között: összeveszhetnek, szakíthatnak, megbánthatják egymást. Néha a megcsalás is előfordulhat. Egy nem fér bele: ha nem fölfelé néznek rád, hanem közönyösek, vagy lefelé tekintenek.

A szeretet ugyanis hatalmas felhajtóerő. Emel, s túllép minden ellenerőn. Megbocsát, kiegyezik, és nem enged el. Nem akar elmenni. Láthatatlan karokkal ölel - akkor is, ha a lelketek másik, alacsonyabb szintjén éppen összevesztek, vagy megbántjátok és ellökitek egymást.

Amíg szeret valaki, többnek lát, mint amilyen vagy. Szebbnek, okosabbnak, kedvesebbnek, kívánatosabbnak. Fölfelé néz rád. Nagyobb értéknek vél, mint amilyen vagy. Azért sem akar elengedni, és te is így vagy vele. Ha ez a "fölnézek benned" megszűnik - vége a szeretetnek. Onnan kezdődik a közöny, az idegenség. Ilyenkor már nincs oldószere az indulatoknak. Megszűnt köztetek az, ami összetartott. Sőt, így is mondatnám: ami miatt érdemes volt együtt maradni. Ilyenkor már nem húz a mágnes. Jobb különválni.

Ha nincs szeretet, menj tovább. Nem vesztesz semmit. Sőt, néha nyersz: önmagadat.

Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
1 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Heti útravaló Müller Pétertől - 91. rész
  2013-09-29 23:55:38, vasárnap
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 91. rész

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Bajban néha csodálatos társakat találhatsz az idegenek között."





Ezt sokszor tapasztaltam. Háborúban, forradalomban, árvízben, katasztrófában. Idegenek futnak hozzád, kiásnak a romok alól, a hóból, kihúznak a roncs kocsiból. Enni adnak. Bekötöznek. Segítenek.



Hétköznap a mi országunk teli van közönnyel, önzéssel, gyűlölettel, irigységgel, rosszindulattal, de a bajban megmutatjuk a szebbik arcunkat.
Szinte mindenki. Gyakran átéltem ezt. Sőt, azt kell mondanom, hogy nem élnék, ha ez nem így lenne. Sokszor mentették meg az életemet. Idegenek.

Olyan természetesen, magától értetődően nyúltak értem, és vállalták értem a halálos veszedelmet, hogy utólag nem is tudtam megköszönni. Amikor elmúlt a baj, amikor minden visszatért a régi kerékvágásba, és jöttek újra az örömtelen és sötét indulatokba fulladt hétköznapok, mindenki visszatette a csúnya maszkját, és folytatta tovább a megszokott életét, újra... hogy is mondjam?... újra nem jó emberré vált.

Két arcunk van. Egy hősies, szép, és egy hazug, rosszindulatú. Ezt is sokszor megtapasztaltam már. Háborúban, forradalomban, ha kiöntött a Duna, néha még egy utcai balesetnél is. Mindig van, aki segít, én is azt teszem, mert olyankor más emberré válok. Nekem is két arcom van. Vészhelyzetben szép, de hétköznap, ha visszasüppedek az egóm zsarnokságába: csúnya. Még a tekintetem is megváltozik. Hamisabban csillog, gyávábban, gyengébb fénnyel. Ha nincs baj: elpuhulok. Kiegyezek a rosszal. Vonogatom a vállam, még a mosolyom sem őszinte.

Ilyenkor azt gondolom: mindig úgy kellene élnünk, mintha baj lenne! Mintha vészhelyzet lenne! Amikor testvéremmé válnak az idegenek is. Segítőkészek lesznek. Áldozatosak. Hirtelen rádöbbenek, hogy minden hazugságon és aljasságon túl: mennyi jó ember él még a világon. Egy pár pillanatig én is közéjük tartozhatok.

Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Heti menü ajánlat – 2013. szeptember 30 - október 06.
  2013-09-29 23:52:08, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2013. szeptember 30 - október 06.


Hétfő:

Előétel: Lencseleves kolbásszal
Főétel: Darált hússal rakott zöldségek
Desszert: Mákos guba mézzel
Vegetáriánus ajánlat: Tészta gorgonzolás mártással


Kedd - ma kecskesajt a fő alapanyagunk:

Előétel: Hideg zellerkrémleves
Főétel: Spenótos-kecskesajtos csirkemell
Desszert: Töltött füge
Vegetáriánus ajánlat: Grillezett kecskesajt ruccolával


Szerda:

Előétel: Póréhagymaleves cukkinival
Főétel: Csopaki sertésszelet párolt rizzsel
Desszert: Vargabéles
Vegetáriánus ajánlat: Pétervári céklasaláta


Csütörtök:

Előétel: Szőlős szilvaleves
Főétel: Kelkáposzta főzelék marhapörkölttel
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposzta főzelék vega fasírttal


Péntek:

Előétel: Gombaleves petrezselymes vajgaluskával
Főétel: Tojásos nokedli gazdagon, fejes salátával
Desszert: Lúdláb szelet
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos nokedli fejes salátával


Szombat:

Reggeli: Túrós bukta tejjel
Előétel: Tárkonyos raguleves
Főétel: Rozmaringos sült tarja
Desszert: Gyümölcssaláta idénygyümölcsökből
Vacsora: Mozzarellás burgonya
Vegetáriánus ajánlat: Burgonyaragu sütőtökkel és rókagombával


Vasárnap:

Reggeli: Lágytojás kiflivel, teával
Előétel: Boros vaderőleves töltött tésztával
Főétel: Kacsasült hagymás tört burgonyával
Desszert: Madártej karamellel
Vacsora: Sörgombóc
Vegetáriánus ajánlat: Karfiol szezámmagos bundában

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
A fehér méreg: a kereskedelmi tej horror története
  2013-09-29 23:24:29, vasárnap
 
  A fehér méreg: a kereskedelmi tej horror története





Fogyasztanak pasztörizált, kereskedelmi tejet? Ha nem, akkor szerencsések. Mert ha igen, orvosi kutatás azt mutatja, hogy a tejfogyasztóknál gyakrabban előfordul a vérszegénység, migrén, puffadás, emésztési zavarok, asztma, prosztatarák, és számos potenciálisan halálos allergia. A hírességekkel teletűzdelt tejbajuszos reklámok mind azt sugallják, hogy a tej jó nekünk, gazdag fehérje, kalcium és vitamin forrás.


Amit a tejipar elfelejt hozzátenni az az, hogy mennyiféle veszély leselkedik ránk egy ártalmatlannak tűnő pohár fehér tejben. A tejes bajusz valójában egy krémes nyálka réteg, élő baktériumokkal és gennyel.

A Johns Hopkins kórház korábbi gyermekosztály vezetője, Dr Frank Oski, könyvet is írt arról, hogy a tej mennyire ártalmas. A gyermekek minden második egészségügyi problémájáért a hormonokkal teli kereskedelmi tejet teszi felelőssé.

Hat éves kor alatti gyerekek fülgyulladását a tej indukálja, és a tej fogyasztása az első számú oka a csecsemők vashiányos vérszegénységének- állitja az American Association of Pediatrics, az Amerikai Gyerekgyógyászok Szövetsége.

A tej még faji kérdés is. Az afro-amerikaiak közel 90 százalékából és a legtöbb latin, ázsiai és dél-európaiból hiányoznak a laktóz (tejcukor) megemésztéséhez szükséges gének. A tejipar válasza klasszikus: az általuk indított új kampány azzal érvel, hogy a “nem-fehérek" képesek megemészteni a tejet, ha a nap folyamán kis kortyokban fogyasztják. Persze egy virágzó iparág alapult a laktóz- intolerancia kezelésére, amelynek bevétele évente 450.000.000 USD.

A laktóz intolerancia a leggyakoribb “élelmiszer-allergia", de allergiának hívni ezt a jelenséget annyi, mintha trivializálnánk azt a tényt, hogy a világon a legtöbb ember biológiailag nem képes megemészteni a tejet.

Nincs olyan állat a világon, amely tehéntejet iszik. A kisborjú sem teszi többé, az elválasztás után. Az embernek miért lenne rá szüksége? A néhai Dr. Benjamin Spock, a gyermekgondozás atyja is felszólalt az ellen, hogy a gyermekeket “tehéntej ragasztó"-val itassák, mondván, hogy vérszegénységet, allergiát, cukorbetegséget okozhat és hosszú távon elhízáshoz és szívbetegséghez vezethet.

A sokat magasztalt tejfehérjéből a legtöbbet a kazein tejfehérje tartalmazza- ami a kereskedelmi ragasztó nyersanyaga is. Emészthetetlen, ráragad a bél falára és blokkolja a tápanyagok felszívódását.

Ahogy korábban hallottuk, a tej: “Élet, Erő, Egészség"





És főleg a növésben lévő gyerekeknek milyen jó, hogy a tejben sok a kalcium. Nos, ezek az állitások mára már kártyavárként omlanak össze. Harvard tanulmányok bemutatták, hogy a tej fogyasztásával egyenes arányban nő a csontritkulás és csonttörés veszélye. Hiába is, aki nem eszik zöld leveles zöldségeket, az kalciumhiányos lesz. A csontritkulás azért fokozott a sok tejterméket fogyasztóknál, mert a túlzott fehérjefogyasztás kioldja a kalciumot a csontokból. Igaz ez általában minden állati fehérjére. Egy vizsgálat szerint az állati fehérjéket fogyasztó nők körében majdnem négyszer gyakoribb volt a csonttörés, mint a vegetáriánusok között. A teljes tej szárazanyagának 55 százaléka telített zsírnak minősül. Ennyi zsír és fehérje nem feltétlenül kell az emberi szervezetnek, főleg nem a szívnek és az ereknek.

Dr. Robert Cohen egy non-profit tejipar ellenes szervezet alapitója, azt állítja, hogy az asztmás halálesetek számában bekövetkezett drámai 52 százalékos növekedés New York-ban kisiskolásoknál egybeesett a többlet tej, sajt, vaj iskolai reggeli és ebéd programok bevezetésével.

Van is egy közvetlen kapcsolat a tejfogyasztás és a prosztatarák között is, afro-amerikaiak körében, akiknél ez a betegség fordul elő a legmagasabb arányban. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok a férfiak, akik naponta három vagy több pohár teljes tejet ittak, nagyobb eséllyel lettek prosztatarákosak mint azok ,akik egyáltalán nem ittak tejet.

Európában ugyan tiltott a tejelő szarvasmarhák növekedési hormonnal való kezelése -, de a tehenek betegség esetén, (pl. tőgyfertőzés) szoktak kapni szintetikus antibiotikumokat. Az antibiotikumok pedig megjelennek a tejben is, tovább feszítve az emberi ellenállóképesség határait.

Eljött az az idő, amikor a tejiparnak is szembe kell néznie azzal a fajta vizsgálattal, amivel manapság a dohányipari vállalatok szembesülnek.

Forrás: Internet

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Napi két adag forró csoki távol tartja az Alzheimer-kórt!
  2013-09-29 20:35:05, vasárnap
 
  Gondolta volna?

Napi két adag forró csoki távol tartja az Alzheimer-kórt!





Szinte nincs ember, akit ne riasztana az időskorban fenyegető demencia esélye, és ezért minden lehetséges eszközzel megpróbálunk küzdeni. De gondolta volna, hogy na...pi két csésze forró csoki a megoldás?

Számtalan módszer létezik arra, hogy hogyan kerülhetjük el, vagy legalábbis hogyan lassítsuk az időskori elbutulás kialakulását, ezek némelyike kifejezetten hatásos is, de abban mindenképp vita nélkül egyezhetünk meg, hogy a kutatók legújabb felfedezése mind közt a legélvezetesebb. A vizsgálatok szerint napi két csésze - kb. 2x1,5 deci - forró csoki a vizsgált idősek közel egyharmadánál jelentősen javította a memóriateszteken nyújtott teljesítményt. A szakemberek szerint ez a csokoládé vérkeringésre gyakorolt pozitív hatásának tudható be, márpedig a demencia egyik fő oka az egyre romló vérkeringés.

"Mivel az agy különböző területeinek fokozott energiára van szükség a feladatok teljesítéséhez, a vérkeringés is fokozódik ilyenkor. Az idegi kapcsolódások összefüggésben állnak számos betegséggel, köztük az Alzheimer-kórral is" - magyarázta a kutatást végző csoport vezetője, Dr. Farzaneh Sorond, a Harvard orvosi karának tanára. A 60, átlagosan 73 éves személy részvételével végzett kutatásról a Neurology című szaklapban publikálták az eredményeket.

A vizsgált alanyok egy hónapon keresztül napi két csésze forró csokit ittak, de más csokit nem fogyasztottak ezidő alatt, majd egy hónap után memóriateszteket végeztettek el velük, miközben ultrahanggal figyelték az agyi aktivitást és a vérkeringést. A hónap végére nemcsak az úgynevezett munkamemória javult jelentősen, de az egyes feladatrészekre fordított idő is 167 másodpercről 116-ra csökkent, ami azt mutatja, hogy jelentősen gyorsult az agyműködés. A kutatók arra is kitértek, hogy nem volt különbség az antioxidáns hatású flavanolban gazdag, illetve a csökkentett flavanoltartalmú kakaót fogyasztó személyek teljesítménye között, vagyis nem ez az alkotóelem befolyásolta a teljesítményjavulást - írta a Daily Mail.

A csokoládé jótékony hatásai között már korábban bebizonyosodott, hogy a magas vérnyomás és a cukorbetegség megelőzésére kifejezetten ajánlott a fogyasztása, de a szívroham és az agyvérzés kockázata is jelentősen csökken a rendszeres csokoládéfogyasztók körében. De nem árt tudni, hogy ez csak az étcsokoládékra érvényes, amelyek legalább 60-70 százalékban tartalmaznak valódi kakaót, a tejcsoki és a fehér csoki nem javítja az egészségünket.


Akkor hát... egészségére mindenkinek, én már csinálom is Velem tart?

Forrás: ma.hu

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Öngyógyítás forradalma
  2013-09-29 13:37:38, vasárnap
 
  Szuromi Esztertől kaptam - kérésének megfelelően közzéteszem:

Láttam egy közkívánatra ismét leadott pár perces kisfilmet az ATV-n
"a Fő az egészség" c. műsorban

Megtaláltam annak a bácsinak a nevét, aki ütögetéses módszerrel gyógyította ki
a súlyos utolsó stádiumos rákos fiát, járni nem tudó feleségét, könyvet is irt precízen, szájbarágósan, hogyan kell csinálni.

Neve: Göncz József
Könyvének címe: Öngyógyítás forradalma

Videóért katt a linkre
Link

Kérlek, hogy segíts vele akinek csak tudsz a környezetedben!

Isten áldjon!

A könyv elovasható a következő linken:
Link

Köszönöm drága Eszter!
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Kellemes hétvégét, vasárnapot!
  2013-09-29 12:56:52, vasárnap
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Esik, esik, esik!
  2013-09-29 12:30:42, vasárnap
 
  A tegnapi viszonylag jó idő nem folytatódott.
Ma borús, esős időre ébredtünk, jelenleg is esik nálunk,
10 fok a hőmérséklet, olyan novemberi.


Ezt látom, amikor kinézek az ablakon:



 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Van már gépem
  2013-09-29 12:18:49, vasárnap
 
  Sziasztok!

Megjött, illetve meghozták a gépem.
Remélem jó ideig gond mentesen fog működni.

Szép, esőmentes napot kívánok Mindenkinek!
Gabi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 59
  • e Hét: 4573
  • e Hónap: 9611
  • e Év: 139318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.