Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Angyali üzenet
  2013-09-03 23:10:06, kedd
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Angyali üzenetek 2  
Hová tűnt a személyesség az emberi kapcsolatokból?
  2013-09-03 18:37:41, kedd
 
  Hová tűnt a személyesség az emberi kapcsolatokból?






Napok óta foglalkoztat a kérdés, hogy mi történik az emberekkel mostanság, hová tűntek az értékek a kapcsolatokból és hová lett a személyesség, az igaz érdeklődés.


Mindez annak apropóján mozgatta meg a gondolataimat, hogy sorra érkeznek emberektől a végtelennek tűnő továbbküldős levelek, diavetítések, segíts, mert ha nem-, levelek.


Tulajdonképpen nekem nem ezekkel van a bajom, legalábbis nagy részével nem. A problémát abban látom, hogy ezek mellé a levelek mellé egyetlen sor személyes megjegyzés, mondat sem érkezik.


Elgondolkodtam. Senkit nem szeretnék megbántani, akik jó szándékkal, szeretettel küldi ezeket. De nagyon hiányzik belőlük a személyesség, a közvetlen kontaktus.

Emberek, kedveseim! Ti nem érzitek a hiányt? Nem érzitek, hogy egy szeretetteljes mondat, egy érdeklődő levél mennyivel többet érne ezeknél?


Igen, ébredjünk fel a rohanó világ nyomása alól, néha álljunk meg egy pillanatra! Mit érzel egy ismerőssel, baráttal kapcsolatban? Nem vagy rá kíváncsi? Nem szeretnéd tudatni vele, hogy hogyan alakul az életed?


Gondolkozz el, nézz a szíved mélyére, és ha igen, a válaszod, akkor tégy a semmi ellen!

Kérlek, írj a barátoknak, szeretteidnek néhány sort! Igaz, mondandóval tele sorokat!


Kérdezd meg őket, hogy vannak? Mi történik velük mostanság? Tudsz-e valamiben segíteni nekik, ha kell? Biztasd őket, légy te, aki meghallgatod, és akár jó szóval látod el őket.


Mondj el te is mindent, amit szeretnél, a másiknak. Tedd a napját szebbé, jobbá!

Ha nem is írsz hosszú, hosszú leveleket, de ha szeretettel gondolsz valakire, eszedbe jut egy régi barát, egy élethelyzet, egy történet, egy rég látott kedves ismerős, akkor mennyivel lenne nehezebb dolgod, ha írnál egy igazi levelet, mint továbbküldesz személytelen emaileket?

Semmivel!


Ezt kellene belátnunk, mindenkinek! Gondold csak el, te mennyire örülsz, vagy örülnél, ha régi kedves ismerősöd meglepne magáról néhány sorral, tudatná veled, mi is van vele és érdeklődne a te hogyléted felől is? Hidd el, örömmel írnál neki tartalmas választ!


Akkor itt a pillanat, ne sajnáld az idődet, energiádat arra, hogy megkeress számodra fontos embereket, és tudasd velük, hogy szeretettel gondolsz rájuk, még ha nem is napi a kapcsolat közöttetek!


Van olyan nap, amikor 30-40 levelem is érkezik, s megnézésük után szomorúan konstatálom, hogy talán három vagy négy, néha ennyi sem az, amelynek van tartalma, melyre válaszolhatok, mely előre visz és megérint.


Egy szomorú megtapasztalásom volt két hónapja, körülbelül, mely jól példázza azt, amiről írok nektek.


Egyik nagyon jó kis angyalos csapatom tagjainak írtam egy levelet. Úgy éreztem, meg kell kérdeznem, kérnem őket, tájékoztassanak, kivel mi van, hogyan alakul életük? Őszinte szívvel érdeklődtem utánuk, másképp a levél meg sem születik. Tíz-tizenkét levél indult el, melyre egyetlen/!!!!!!!!!!!/ válasz sem érkezett........


Ilyenkor elmélkedem el azon, hogy minden második ember lassan ezoterikusnak vallja magát, és hirdeti, hogy a szeretet útját járja. Engedjétek meg nekem, hogy megkérdőjelezzem........


Kérlek titeket, akik velem, hozzám hasonlóan érzik a hiányt, tegyünk együtt a személytelenség, a fásultság, az érdektelenség ellen, és hozzuk újra lendületbe a kapcsolatok tartásának ilyen jellegű energiáit!


A régebbi korok nagyszerű, már eltűnőben lévő csodája volt a postai levél, vagy a képeslapok! Emlékezzetek vissza, milyen öröm volt a postaládában levelet találni, emlékezzetek a várakozás izgalmára, amikor elküldött leveledre választ vártál! Ugyan, mennyi de mennyi oldalt írtunk, s lelkesen olvastunk!






Tudom, igen, fejlődtünk, számítógép, internet, képeslapküldő emaileken keresztül. Tudom, fejlődünk. Mégis. Én azt gondolom, hiszem, kérem, hogy ne hagyjuk elveszni az értékeket!

Ha tehetjük, írjunk kézzel, szép és értékes leveleket, közeleg a karácsony, küldjünk postai képeslapot! Ne sajnáljuk rá a pénzt!


Arról nem beszélve, hogy az én éveimet nézve, van előttünk egy korosztály, akiknek idegen a számítógép, nem értik a mail, a cset, az msn és egyebek fogalmátJ

Tiszteljük meg őket valami értékállóval, amit akár ki tudnak tenni otthon, látják, ezt kaptam egy kedves embertől! Valljuk be őszintén, ki nézi meg újra és újra esetleg a levélhalmazaiban a hónapokkal ezelőtt érkezett leveleit a számítógépe postaládájában? Ugye, nagy részét előbb vagy utóbb kitöröljük.........


Kedveseim! Váljunk érdeklődőbbé embertársaink, barátaink, ismerőseink iránt, vigyünk szeretet energiát a kapcsolattartásba is, és közösen, igaz érdeklődéssel, értékálló, harmóniában lévő, folyamatos kontaktus részesei lehetünk!

Ehhez kívánok erőt és tetterőt, fényt és áldást! Meglátod, TE leszel jobb és több általa!

Angyal





Forrás:www.angyalisegitok.eoldal.hu

Link

 
 
0 komment , kategória:  Tanítások-Üzenetek-Írások   
Az érintés - The touch
  2013-09-03 13:52:25, kedd
 
  Az érintés - The touch

Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Angyali érintés
  2013-09-03 13:15:43, kedd
 
  Angyali érintes - Anyák napja (teljes rész)

Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Angyali érintés
  2013-09-03 13:13:31, kedd
 
  .Angyali érintés - Celine Dion, 151. zsoltár

Az egyik legmeghatóbb rész, melyben Celine Dion is szerepel.
A résznek van folytatása is... a rész címe: "Anyák napja"


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Az Ébredés - teljes film magyar felirattal
  2013-09-03 13:05:57, kedd
 
  Maxwall Igan - The Awakening című filmje kitűnően emlékeztet arra, hogy mi is a dolgunk.
A vanmagyarazat.blogspot.com jóvoltából már egy jó ideje elérhető magyarul is a film.
Gondoltam, most felteszem egy kicsit jobb minőségben, hogy aki még nem látta, megnézze,
aki már látta ismételjen, tudatosítsa magában, hogy miként lehet aktívan,
örömmel teli szívvel részt vállalni a változásokban.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Angyali üzlet
  2013-09-03 13:03:53, kedd
 
  Kathleen keményen dolgozó egyedülálló anya, aki saját házra gyűjt, ahova a kislányával, Zoe-val beköltözhetnének. Sam üzletember, akinek úgy kell tennie, mintha családos lenne, hogy nyélbe üssön egy üzletet a titokzatos Javier Del Campo-val. Sam a tulajdonosa annak a cégnek, ahol Kathleen dolgozik, és a főnökeként sikerül meggyőznie, hogy játssza el a feleségét. Azonban Del Campo nem az, akinek látszik, és lehet, hogy végül Zoe lesz az, aki a legjobb üzletet hozza össze: egy új otthont magának, Kathleen-nek és Sam-nek..


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szeptember
  2013-09-03 00:31:03, kedd
 
  Dsida Jenő: Szeptember

Pirosodik a vadszőlő-levél....
Most megint régi leveleket olvasok.
Délután hideget fúnak a völgyre
a halaványkék havasok.
A hunytszemű, kisanyás békességet
most újra meglelem,
a békét, melyet úgy megédesít
krizantém-illatával a végső sejtelem.

Ha most jönnél, kezem csak így maradna,
ahogyan itt a térdemen henyél.
S azt mondanám:
Pirosodik a vadszőlő-levél.

 
 
1 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
3 csodatévő, gyógyító hely Magyarországon
  2013-09-03 00:27:29, kedd
 
  3 csodatévő, gyógyító hely Magyarországon

Hazánk olyan csomópontokat rejt, melyek ősidők óta különleges hatást gyakorolnak testre és lélekre. Íme, a legnépszerűbb gyógyító helyek.

Ahogyan világszerte, hazánkban is ismertek azok a hagyományok, melyek már a kereszténység előtti korokban is ismert és nagy tiszteletben tartott, gyógyító, mágikus helyekről számolnak be. Őseink is hittek abban, hogy a földfelszínt olyan láthatatlan energiavonalak hálózzák be, melyek metszéspontjain pozitív erők összpontosulnak, nem véletlen, hogy egykor számos szertartás helyszínéül szolgáltak, és egy-egy templomnak is ezek a csomópontok adtak otthont. A következő három hazai, gyógyító kirándulóhely a mai napig a legnépszerűbb zarándokhelynek számít.

Őserő és végtelen nyugalom: Hegyestű-hegy





A Balaton északi partján, Zánka közelében húzódó Hegyestű-hegyet hazánk egyik legkülönlegesebb, energiákat áramoltató területének tartják, így a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként nemcsak mint kirándulóhely nyújt felhőtlen kikapcsolódást és testi-lelki feltöltődést, de erős kisugárzása és különleges energiaharmonizáló ereje miatt évszázadok óta a gyógyulni, erősödni vágyó utazók zarándokhelyének számít.

A Káli-medencében található, különös megjelenéséről is híres hegyet és környékét fokozottan védett területként őrzik, ami tovább fokozza a hely végtelen nyugalmát és érintetlen tisztaságát. A hegyre könnyű sétával vagy akár kerékpárral is feljuthatsz, miközben a környék hegyvonulataira és a mélyben húzódó völgyekre nyíló egyedülálló kilátás, illetve a Balaton látványa vár.

A beszámolók szerint a hegytető különleges hatást gyakorol a testre, amit az idelátogatók rendszerint úgy jellemeznek, mintha a növényekből és a mohával sűrűn borított kövekből áradó természetes energia hatására nyugalom áradna szét egész testükben.

A hegy hangjai, színei és illatai pillanatok alatt magukkal ragadják az elcsendesedő vándort, aki mintha maga is részévé válna az anyatermészetnek. Egy Hegyestűn tett kimerítő kirándulás után - akár az itt húzódó energiavonalak, akár az érintetlen természet közelsége miatt - egész biztos, hogy erőteljesebbnek és egészségesebbnek érzed majd magad.

A Föld szívcsakrája: Rám-hegy, Ferenczy-szikla

A Visegrádi-hegység legmagasabb pontján, Pilisszentkereszttől északra található a Rám-hegy és az előtte magányosan álló hatalmas kőtömb, a Ferenczy-szikla, melyről úgy tartják, a Földet behálózó energiavonalak találkozásának csomópontja.

Már elődeink is tisztában voltak a hely jelentőségével - I. Béla király korában is fontos szakrális szerepet játszott a térség életében -, az ezoterikus világszemlélet szerint pedig ennél a sziklánál található bolygónk gyógyító erővel bíró szívcsakrája, ami miatt a föld ezen a helyen nagyon erős energiát bocsát ki magából.

Ennek hatásáról az idelátogatók egyfajta sajátos érzetként számolnak be, mely olyan, mintha életerővel töltődnének fel, és egyfajta belső nyugalom áradna szét testükben, sőt, egyesek szerint a sziklát átölelve a Föld szívverését is meg lehet hallani.

Az okkult hagyomány szerint az ilyen nagy energiájú helyek hollétéről a vidéket borító dús, egészséges növényzet, a népes állatvilág és a kristálytiszta tavak is árulkodnak, a szabályos kör mentén kinőtt fák pedig, melyek tisztásai egykor misztikus szertartások helyszínéül is szolgáltak, a helyet átjáró pozitív energiák szemmel látható nyomai.





A források formálta völgyek ölelésében található Ferenczy-sziklához a vízesések morajától visszhangzó, meredek sziklafalakkal határolt szurdokon keresztül, vadregényes ösvények mentén juthatsz fel, miközben átadhatod magad a zavartalan természet harmóniájának, megfigyelheted a több száz éves erdő apró zörejeit, a tájat átjáró atmoszféra hatására pedig - mintegy eggyé válva az erdővel - önmagadban is békére lelhetsz.

Különleges, mágneses erőtér: Attila-domb

A Tápiószentmárton mellett, a Kincsem Lovaspark lapos síkságából csak néhány méter magasan kiemelkedő Attila-domb nemcsak az itt feltárt híres vaskori ötvösművészeti régészeti lelet, az aranyszarvas miatt vált jelentőssé, de a hiedelmek szerint a dombot keresztülszelő különleges mágneses erőterek és sugárzások révén a hely csodatévő hatással rendelkezik, ami miatt gyógyulni vágyók ezreinek zarándokhelyévé vált.

A hun uralkodóról elnevezett domb sokak szerint aktív energiaáramlások színtere, mely segít az idelátogatóknak a testi és lelki egyensúly harmonizálásában, illetve az utóbbi hiányából fakadó tünetek enyhítésében.





A vidékben rejlő és a dombtetőre érve azonnal megtapasztalható természetes, magával ragadó őserő mellett az itt uralkodó nyugalom, a domb mellett elterülő, végtelen alföldi táj szépsége, a különféle madarak éneke és a tiszta, üde levegő is jótékony hatással van az itt kirándulók közérzetére. Sok utazó érzékel az Attila-domb hatására tapasztalható enyhe bizsergést, finoman csipkedő, áramütésszerű érzést, a végtagokat elárasztó melegséget, illetve vannak, akik szédülésről és az egész testet feltöltő és uraló erő kézzelfoghatóvá válásáról számolnak be.

Függetlenül attól, hogy hiszel-e az ezotériában vagy az energiavonalak létezésében, az Attila-dombra látogatva már azáltal is feltöltődhetsz életerővel, hogy a vidék nyugalmának átadva magad, figyelmedet belső lényedre és tested apró jelzéseire irányítva kis időre kialakítod az önmagad és a természet között létrejövő láthatatlan, gyógyító kapcsolatot.

Forrás:antalvali.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 513
  • e Hét: 915
  • e Hónap: 6497
  • e Év: 123150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.