Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Tankönyvlista a jövőből
  2013-09-04 20:52:59, szerda
 
  Tankönyvlista a jövőből

2013. szeptember 02., hétfő, 09:21 • Utolsó frissítés: 2013. szeptember 02., hétfő, 16:22
Szerző: Konok Péter


Kedves Rózsa, magának is eszméletlenül jó tanévet kívánunk.

Tisztelt Szülő,

sajnálattal állapítjuk meg, hogy Ön határozott és egyértelmű fizetési bekérőnk ellenére sem egyenlítette ki az alábbi tankönyvek ellenértékét:

özv. Macsóné Schótlan Aranka (a Magyar Nők az Orgazmus Ellen Szövetség elnök asszonya): A családi élet örömei;

Winston Smith: 2X2 néha 5 (NER-matematika alapfokon, Matolcsy György ajánlásával);

dr. Orbán Viktor: Életeim;

vitéz Veér Ivó Botond testvér: Nemzetvédelmi ismeretek I. - A kalasnyikov és a semtex a fajvédelemben;

dr. Hoffmann Rózsa: "...és a világ visszamosolyog Rád". Interperszonális kommunikáció elsősöknek;

Dr. Jeszenszky Géza: Genetikai alapismeretek;

dr. Semjén Zsolt: Az Ördög és vadászata;

szerintemigenisdoktor Smit Páll: hejes irás;

Tarlós István: Napi Biblia-kommentárok.

Ön így kiiratkozott a Nemzeti Egyetértés Rendszeréből. Ezért tájékoztatjuk, hogy Önre innentől kezdve nem vonatkozik a rezsicsökkentés, elzárjuk Ön körül a közkutakat, nevét mától csupa kisbetűvel írjuk, nem kap többé levelet a Miniszterelnök Úrtól, tévéjében mákos és szellemképes lesz a HD-adás, a telefonja mindig foglaltat fog jelezni, belassul a internetje, a kutyája permanensen tüzelni fog, és éjszakánként Nemzeti Ákos fog lakodalmas rockot játszani az ablaka alatt. Hát most megérte szívózni velünk?!

Na ugye!

Klebelsberg Kunó Intézményellopó Központ


http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130902_Tankonyvlista_a_jovobol#rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóta W.: Dr. Frankenstein törvényei
  2013-09-04 20:49:58, szerda
 
  Tóta W.: Dr. Frankenstein törvényei

2013. szeptember 04., szerda, 08:37 • Utolsó frissítés: 11 órája

Tóta W. Árpád


Kétharmad nélkül Orbán bajban lenne, tehát jövőre bajban lesz. Az ellenzéknek készülnie kell a hatalomgyakorlásra - ellenzékből is.


Volt ennek a kormánynak egy ötlete a fülkeforradalom mámoros napjaiban: hogy mostantól az államadósságnak csak csökkennie szabadjon. Hiszen az is csak olyan, mint a jó gyerek, ütni kell, és akkor engedelmeskedik. Uccu neki, törvénybe is foglalták, kétharmadosan, csinos sarkalattal meg plombával a fedelén. Máris lehetett vele dicsekedni: lám, az elmúltnyolcév kommunistái felelőtlenül költekeztek, mi meg tessék, írásba adjuk, hogy jobban fogjuk csinálni. De még azt is, hogy mennyivel!

A törvény életbelépését aztán szinte azonnal elhalasztották, amikor felmerült, hogy annyival azért ők se ügyesebbek a kommunistáknál, szóval ebben a ciklusban még inkább lazulnának egy kicsit. Ezt persze már nem verték nagydobra, nem jött róla levél a postaládába, és arról sem fog, ha most vissza is vonják ezt az ígéretet. Négy alkotmánymódosítás után megszokhattuk, hogy első nekifutásra azért Orbán Viktor sem gránitot köp.

És miért is ne javíthatnák ki, ami még nem tökéletes: ha esetleg a saját mozgásterüket akadályozzák bizonyos elhamarkodott sarkalatok, akkor ott a radír, ugyanúgy testre lehet szabni alkotmányt és médiatörvényt, mint eddig. Például be lehet toldani, hogy vannak jó offshore-lovagok, és nekik szabad. Legfeljebb majd közmunkások fogják végigjavítani a díszpéldányokat az Alaptörvény összes Asztalán.

De nem tart ez örökké. Minden nappal kopik a radírgumi. 2014 tavaszán az a torz világ, amit a teljhatalommal gyurmából meg gyenge minőségű emberekből összeraktak, megkövül, és mozdulatlanul fölénk borul. Azok is alatta rekednek, akik felépítették.
A fülkeforradalom felfalja önmagát

A kétharmados pöröllyel olyan rendszert sikerült felhúzni, amelynek a napi üzemeltetéséhez is kell az a kalapács. Ugyanis minden ellenkező illúzió ellenére nincs annyi eszük, hogy stabil, fenntartható rezsimet építsenek. Amit össze bírtak hozni összes eszükkel, azt bizony ütni kell, kalapáccsal. Viszont ez a szerszám kevesebb mint egy év múlva eltűnik a színpadról, mert kétharmada aligha lesz itt bárkinek is.

Akkor vajon mi lesz? Mit csinálnak, ha megint meghal valami kulcskáder, akinek annyira nem volt élete, hogy pártszolgálattal foglalkozott a halálos ágyán is, viszont a frizurájához igazították az alaptörvényt? Mihez kezdenek, ha ismét élesedik egy hátrahagyott akna, de nincs már kétharmad, hogy hatástalanítsák? Mondd, mennyit ér az ember, aki mindent szögnek nézett, de üres az ökle? Mennyit ér az ember, aki elhitte, hogy négy év elég neki a teremtéshez, és végtelen gőgösségében egyedül maradt?

Ilyen esetekben a megoldás logikus: az ellenzékhez kell fordulni, beismerni nekik, hogy hülyék voltunk, bocsi, nektek volt igazatok, tegyük jóvá együtt. Amire az ellenzék meg azt válaszolja, hogy na ugye megmondtuk, tényleg hülyék vagytok, segítünk is jóvátenni, de cserébe kérünk valamit. Valami kellemetlent és népszerűt.

Erre a helyzetre érdemes készülni, mert ez a legvalószínűbb jövő: annak felfedezése, hogy a kánság kétharmad nélkül irányíthatatlan. Hogy a kétharmados joyride után Orbán zsarolhatóvá válik. Ráadásul ha valakit meg lehet zsarolni csipetnyi lelkifurdalás nélkül, az a Fidesz. Mert megérdemlik.

Amiből az következik, hogy az ellenzéknek ismét jutni fog a hatalomból, akkor is, ha nem kerül kormányra. A mostani parlamenti ereje lényegében nulla: át lehet gázolni rajta, működik minden nélküle is. 2014-től ez nem így lesz. Orbánnak akkor is szüksége lesz rájuk, ha nyer, hogy a nagy pofával összetákolt vidéki kóceráját el bírja vezetni. Akkor pedig el lehet kezdeni a hatalom gyakorlását, és minden jóvátett hülyeség árát drágán megfizettetni a segítség fejében. Beledörgölni Orbán orrát abba, amit csinált, és visszavenni tőle, ami nem az övé.

Talán nem is rossz pozíció ahhoz képest, mint ha másnak kellene meglovagolni ezt a félkész, saját tagjaiban orra bukó torzszülöttet. Egye meg azt, aki főzte.


http://hvg.hu/w/20130904_Dr_Frankenstein_torvenyei
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A polgárok nem sajnálják a pénzüket"
  2013-09-04 20:43:27, szerda
 
 
"A polgárok nem sajnálják a pénzüket"

- 2013.09.04. 09:01

Az, hogy szerdán hipp-hopp eldöntötte a kormány, hogy a Haladásnak is épít egy stadiont, potom 9,6 milliárdért, az már nem hír. Megszoktuk. És különben is megmondta múltkor Kósa, hogy a a futball a kultúra része, ergo nem szabad piaci alapon számolgatni, hogy mi mennyibe kerül vele kapcsolatban. Azért ne felejtsük el, hogy eddig 110-130 milliárdnál tartunk stadionépítések kapcsán.

Az, hogy miközben a felsőoktatásra nincs pénz, és az egyetemek már nem csak kéthetes szénszünetet, hanem nyári szünetet is tartanak a spórolás érdekében, de mindeközben Lezsák Sándor bejelenti, hogy 1,5 milliárd forintot szavazott meg az Országgyűlés annak érdekében, "hogy a Lakiteleki Népfőiskola a Kárpát-medencei népfőiskolai hálózat központjaként megújuljon", nos az eléggé felháborító. Mivel ugye a Lakitelek Alapítványt és Népfőiskolát Lezsák Sándor és felesége alapította, tervezte és álmodta meg a kilencvenes évek elején.

Na de az, hogy egy giga méretű kormányhivatalra elköltsenek 2,3 milliárd forintot, és ehhez még Navracsics álma a jövő magyar államáról, na az már tényleg sok.

kim.jpg



A kormany.hu szerint a miniszter köszöntőjében azt mondta: "itt valósult meg az országban az első olyan fejlesztés, amely megmutatja, hogy milyennek képzeljük el a jövő magyar államát, amelynek fenntartására a polgárok nem sajnálják a pénzüket, mert jó színvonalú szolgáltatást kapnak". Mazochisták megnézhetik a közel 26 perces videót is, bár nem ilyen összefüggő rövid mondatban, de tényleg ezt mondta.

A Navracsics után nyilatkozó Czunyiné Bertalan Judit megyei kormánymegbízott elárulta, hogy az átalakítás 2,3 milliárd forintba került, és a számítások szerint az irodaház 2015-től önfenntartó lesz, majd kitermeli a beruházás költségeit. Hogy miből, azt nem mondta. Bírságokból, illetékekből?

http://vastagbor.blog.hu/2013/09/04/_a_polgarok_nem_sajnaljak_a_penzuket#more5485 474
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legalább őszinte volt a zsidófertőzött MTA: azért nem javaso
  2013-09-04 20:37:00, szerda
 
  Antimagyarizmus :: 2013-09-04. 20:12
Legalább őszinte volt a zsidófertőzött MTA: azért nem javasolták Tormay Cécile-t, mert nem szerette a Kun Bélákat

Mint ismeretes, Tarlós István budapesti főpolgármester kikérte az MTA véleményét Tormay Cécile-lel kapcsolatban, hogy legyen valami hivatkozási alapja a zsidó parancsra történt gyáva meghátrálásának. A zsidótenyészetként működő MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja nem hazudtolta meg önmagát, bevallottan azért tanácsolta el a magyarokat a közterület-elnevezéstől, mert az írónő nem rokonszenvezett fajtársaikkal, akik oly sok kárt okoztak már és okoznak a jelenben is hazánknak (legfőbb bűne pedig, hogy megírta a patkányforradalom történetét).

Íme az állásfoglalás legbeszédesebb része, a többi csak gyenge körítés:

Mind írói, mind közéleti tevékenységének vezérelve volt ugyanakkor a fajvédelem és a faji kategóriákban való gondolkodás. Népszerűsége és tekintélye révén hatékony képviselője és terjesztője volt annak a katasztrofális következményekhez vezető szemléletnek, amely a történelmet és a politikát ,,fajok" létharcaként próbálta értelmezni. Büszkén vallotta magát antiszemitának és fasisztának, e nézeteit sohasem vonta vissza. Az általa alapított és vezetett nőszervezet (MANSZ) támogatta a numerus clausus bevezetését. Mindezek alapján nem vitatható, hogy ideológusként és propagátorként szerepet játszott a későbbi önkényuralmi rendszer szellemi hátterének és társadalmi beágyazottságának kiépítésében.

A teljes dokumentum:
Állásfoglalás Tormay Cécile-ről
MTA BTK-T/5-61-1/2013
Szakmai állásfoglalás közterület elnevezése ügyében
Budapest főpolgármestere a ,,Tormay Cécile köz" tervezett elnevezése kapcsán kérte az MTA állásfoglalását. A 2011. évi CLXXXIX. törvény 2013. január 1-jétől hatályos 14. § (2) bekezdés (a) pontja szerint közterület nem viselheti ,,olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett". Az MTA-nak tehát arra a kérdésre kell válaszolnia, hogy Tormay Cécile személye és munkássága e törvényi tilalom hatálya alá esik-e.
Szakmai állásfoglalásunkhoz a következő, közismert tényeket vettük figyelembe:
1. Tormay Cécile egyetlen politikai berendezkedésben sem viselt közhivatalt. Az 1919-es tanácsköztársasági berendezkedés heves ellenzője volt, a következő önkényuralmi politikai rendszer, a nyilas hatalomátvétel időpontjában pedig már nem élt (1937-ben hunyt el). Így döntéshozóként vagy döntések végrehajtójaként önkényuralmi politikai rendszer megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában nem vehetett részt.
2. Mind írói, mind közéleti tevékenységének vezérelve volt ugyanakkor a fajvédelem és a faji kategóriákban való gondolkodás. Népszerűsége és tekintélye révén hatékony képviselője és terjesztője volt annak a katasztrofális következményekhez vezető szemléletnek, amely a történelmet és a politikát ,,fajok" létharcaként próbálta értelmezni. Büszkén vallotta magát antiszemitának és fasisztának, e nézeteit sohasem vonta vissza. Az általa alapított és vezetett nőszervezet (MANSZ) támogatta a numerus clausus bevezetését. Mindezek alapján nem vitatható, hogy ideológusként és propagátorként szerepet játszott a későbbi önkényuralmi rendszer szellemi hátterének és társadalmi beágyazottságának kiépítésében.
Minthogy a törvény nem korlátozza az önkényuralmi rendszer megalapozásában való részvételt a döntéshozói illetve végrehajtói részvételre, a közterület Tormay Cécile-ről való elnevezése állásfoglalásunk szerint a fent idézett bekezdés tiltó hatálya alá esik.
Természetesen nem zárhatjuk ki egy olyan - a szakmai és etikai szempontokat kiiktató - jogértelmezés lehetőségét sem, amely az önkényuralmi rendszer megalapozásában való részvételt a döntéshozói és végrehajtói részvételre korlátozza, azaz a fenti 1. pont tényeit figyelembe veszi, míg a 2. ponttól eltekint. Ez esetben a következőket ajánljuk megfontolásra.
Tormay Cécile művei napjainkban - igen helyesen - korlátozás nélkül hozzáférhetők. Munkásságának tanulmányokat, disszertációkat, monográfiákat, konferenciákat szentelnek, így sem az olvasókkal való találkozása, sem tudományos újraértékelése előtt nem áll akadály.
Ez minden demokráciában megilleti az önkényuralmi rendszerek hívéül szegődött jelentős művészeket, például az Amerikai Egyesült Államokban Ezra Poundot, Franciaországban Louis-Ferdinand Céline-t vagy Németországban Leni Riefenstahlt. Bármekkora tisztelet övezze azonban művészi teljesítményüket, nem neveznek el róluk közterületeket, hiszen az általuk szimbolizált, a művészi teljesítményükön túlmutató értékrendet egyetlen demokratikus köztestület sem kívánja kritikátlanul magáévá tenni. Ezzel szemben Magyarországon már Tormay Cécile ily nemű tisztelete is akadálytalanul megtestesülhet, hiszen hívei a szobránál és emléktáblájánál róhatják le tiszteletüket. A közterület elnevezésének igénye ennek fényében aránytalan mértékű igényt jelent.
Tormay Cécile írói pályája kétségkívül ígéretesen indult, de politikai színrelépése után nem tudta elérni többé korai munkái művészi színvonalát. Elismertsége inkább volt köszönhető közéleti szerepvállalásának. Hogy élete végén két ízben is irodalmi Nobel-díjra jelölték, az nem megkérdőjelezhetetlen irodalmi teljesítményét, hanem inkább a jelölőbizottság egyoldalú elkötelezettségét, egyben az irodalmi élet végletes megosztottságát illusztrálja, hiszen olyan jelöltek között válogathattak volna, mint a pályája csúcsára ért Móricz Zsigmond vagy Babits Mihály.
Az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja kérésre szívesen összeállítja a fővárosi önkormányzat számára azon magyar írók listáját, akik Tormay Cécile-nél jelentősebb irodalmi életművet hagytak hátra, és nincs róluk Budapesten közterület elnevezve, noha tevékenységükkel közvetetten sem járultak hozzá embertársaik - köztük írótársaik - hátrányos megkülönböztetéséhez, meghurcolásához vagy erőszakos halálához, sőt számos esetben ennek megakadályozásán dolgoztak. Csak példaként említjük az üldözötteket bújtató Ottlik Gézát és Nemes Nagy Ágnest, illetve - külön hangsúllyal - az épp száz éve született és az irodalmi Nobel-díjra ugyancsak fölterjesztett Weöres Sándort.
(Kuruc.info, az állásfoglalás forrása: Mandiner)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/117244/#ixzz2dwzlhOss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két és félmillió levelet küld a Fidesz
  2013-09-04 20:19:05, szerda
 
  Két és félmillió levelet küld a Fidesz

Index

2013. szeptember 4., szerda 19:13 |
Kapcsolódó

Nagy levegőt vesz a Fidesz

Címkék
rezsicsökkentés, rogán antal, visegrád, frakcióülés

A rezsicsökkentés társadalmi támogatottságának erősítése érdekében két és fél millió levelet küld ki a Fidesz a rezsicsökkentést korábban már támogatókhoz - idézte Nyitrai Zsoltot a Fidesz.hu. A kormánypárti politikus szerint a címzetteket személyes párbeszédre is várják, több mint száz lakossági fórumra. A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a leveleket megváltozott munkaképességű honfitársaink készítették.
Visegrád is a rezsicsökkentésről szól

A Fidesz szerdán megkezdett három napos visegrádi frakcióülésének megnyitója előtt Rogán Antal is a rezsicsökkentésről szólt. A Fidesz frakcióvezetője szerint elképzelhető, hogy szezon előtt ismét tíz százalékkal csökkentenék a gáz, a villany és a távhőszolgáltatás árát. A kormánypárt honlapja szerint Rogán Antal azt a lehetőséget is felvetette, hogy mindez két szakaszban, öt-öt százalékos csökkentéssel valósul majd meg. A frakcióvezető szerint mindez jövő évtől havi 3-3500 forintos megtakarítást hozhat a családoknak.
D KOS20130904009
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozik a sajtónak a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja háromnapos, évadnyitó kihelyezett ülésének helyszínén a Thermal Hotel Visegrád szálloda előtt Fotó: Koszticsák Szilárd

Emellett a kiskeresetűek adókedvezményének kiterjesztése és a ,,gyed-extra" havi 5-20 ezer forintos többletet jelentene 260 ezer családnak. Rogán hangsúlyozta, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha a Fidesz-KDNP frakciója és a kormány megegyezik a felvázolt elképzelésekről.

A gyed-extra azt jelentené, hogy a fizetés alapján kiszámított, két évig járó juttatást akkor is megkaphatja a szülő - ez többnyire az édesanya -, ha egy év után úgy döntene, hogy visszamegy dolgozni. Az adókedvezménnyel kapcsolatos elemzésünkről bővebben itt olvashat.


http://index.hu/belfold/2013/09/04/ket_es_felmillio_levelet_kuld_a_fidesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felcsútra újabb 500 millió megy, de a Pető Intézetre nem jut
  2013-09-04 20:18:18, szerda
 
  Felcsútra újabb 500 millió megy, de a Pető Intézetre nem jut pénzt. Ja, és 0,1 százalékkal dübörög a gazdasági növekedés. Itt a Friss, ropogós Napinapi!


NŐTT A GAZDASÁG 0,1 SZÁZALÉKKAL, AZ NGM BÜSZKE

A második negyedévében a bruttó hazai termék 0,5 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest - közölte a KSH a végleges adatot. Az előző év azonos időszakához viszonyítva a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 0,1 százalék volt a bővülés. Az előző negyedévhez viszonyítva a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok ugyancsak 0,1 százalékos bővülést mutatnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kellett sokáig várnunk: Orbán "jó és édes évet" kívánt
  2013-09-04 20:04:38, szerda
 
  2013-09-04. 11:41
Nem kellett sokáig várnunk: Orbán "jó és édes évet" kívánt a zsidóknak

Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi zsidó közösséget és vezetőit a zsidó újév, a rós hasána alkalmából.
A kormányfő "jó és édes évet" kívánt a címzetteknek és a magyarországi zsidóságnak azokban a leveleiben, amelyeket Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomó vezető rabbinak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetőjének, Deblinger Eduárdnak, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének és Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének küldött el az 5774. zsinagógai év alkalmából - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.
A Gergely naptár szerint szeptember 5-én - a gyakorlatban már szeptember 4-én napszálltakor - beköszönt a zsidó újév, a rós hasána. A zsidó naptár szerint 5774. tisri hónap elseje és másodika a zsinagógai újév, "a világ és az ember teremtésének évfordulója, amikor az ember teremtett voltára és függésére Istentől emlékeznek".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/117215/#ixzz2dwrbdhZ7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Indul a tanév – Orbán és Balog máris fenyegetik a szül
  2013-09-04 19:52:09, szerda
 
  Indul a tanév - Orbán és Balog máris fenyegetik a szülőket

Megkezdődött a 2013-2014-es tanév, Hoffmann Rózsa produkciója dübörög olyan vendégfellépőkkel, mint Balog Zoltán és Orbán Viktor. A csatazaj minden józan hangot, kritikus megjegyzést elnyom, kérdezni tilos, soha ekkora káosz nem volt még szeptemberben az iskolákban; egyes szakemberek szerint a magyar közoktatás sorsa épp e napokban pecsételődik meg.
Webhir.com információja szerint.
Reklám


De megálljunk, mintha ugyanezt mondaná a miniszterelnök és a miniszter is!

Orbán Viktor azt üzeni Törökbálintról, hogy régen csak a pedagógusok lelkiismeretességén múlt, mennyi figyelmet fordítottak a gyermekek emberi minőségének (sic!) javítására, Balog Zoltán viszont arról beszélt Debrecenben, hogy az oktatás nem szolgáltatás, nem Patyolat. Akkor mi, szívesség? ,,A család nemcsak egyszerűen megrendelőként van jelen, és ha a szülők nem tanítják meg a gyermekeket bízni a köznevelésben, a tanárban, akkor bizony nem fog menni."

Mi nem fog menni, te szerencsétlen?


Orbán és Balog ennél egyértelműbb módon nem is fejezhette volna ki a most bevezetett oktatási rendszer lényegét. Szájukból a ,,köznevelésbe vetett bizalom" alig leplezett fenyegetés: ha a gyerek nem úgy viselkedik, ahogy elvárjuk, azzal megátalkodott bizalmatlanságát juttatja kifejezésre, s természetesen megnézheti magát. Szülő is, tanár is.



Az ünnepi beszédekben rendre előkerült, hogy új időszámítás kezdődik - efelől valóban nem lehetnek kétségeink -, csakhogy ez az új ósdi, retrográd, szűk látókörű, de legfőképpen rosszindulatú, mert alattvalókat igyekszik kinevelni. Noha az elmúlt három évben a Fidesz-rendszer jó néhány területen - elég csak a hajléktalanokkal kapcsolatos intézkedésekre gondolni - bizonyította, hogy távol áll tőle a humanizmus, mindez, ami mostantól az iskolákban állami gondoskodás címén kezdődik, messze a legantihumánusabb intézkedés, hiszen a gyerekeket veszi célba: az emberi minőségüket igazítaná Orbán Viktor kívánalmaihoz.
Reklám

Forrás: http://webhir.com/1661_tanev.html#ixzz2dwoScNw1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsicsökkentő Világkongresszust szervez a Fidesz
  2013-09-04 18:55:23, szerda
 
  Rezsicsökkentő Világkongresszust szervez a Fidesz


Nem foszthatják meg az emberiséget a Magyarországon már bevált modelltől.

Még az idén sor kerül az I. Rezsicsökkentő Világkongresszus megrendezésére, jelentette be Nyitrai Zsolt. A Fidesz szakpolitikusa kiemelte: morális kötelezettségüknek érzik, hogy megosszák a világgal a magyar tapasztalatokat.

rezsi1.jpg

Immár a világ sem hagyja magát



A kongresszusra a világ leggazdagabb országainak vezetőit épp úgy Budapestre várják, mint a legelmaradottabbakéit, hiszen ,,a rezsicsökkentés nem a gazdasági fejlettség függvénye, hanem elhatározás, végső soron jóakarat kérdése", hangsúlyozta Nyitrai.

A Kongresszuson várhatóan elfogadják a Globális Rezsicsökkentés Programját, a szekcióüléseken pedig megvitatják a gáz-, a víz- és a villanyáram csökkentés aktuális kérdéseit.

A Kongresszus a tervek szerint közös nyilatkozatot ad ki "El a kezekkel a rezsitől!" címmel, és a lefekteti a Rezsicsökkentő Nemzetek Közössége Chartáját.

http://avakkomondor.blog.hu/2013/09/04/rezsicsokkento_vilagkongresszust_szervez_a _fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szörényi Levente kóserré válási kísérlete
  2013-09-04 18:33:13, szerda
 
  Szörényi Levente kóserré válási kísérlete
- Nyílt levél az István, a király szerzőjéhez -

Egykoron (nemrég még) tisztelt Szörényi Levente!

Nekem a groteszk a műfajom. Ebben érzem művészileg otthon magam. (Eddig megjelent írásaim ezt mind bizonyíthatják is, ha épp szükséges.) Tehát - de egyébként is - az esztétikai értékek mirevalóságáról van némi fogalmam. De az, amit Önök az Aljaföldi Magyargyűlölő Perverzke-Hóbortka keze és perverzitás- vagy gyűlölet(agy)mirigye által a mindeddig remekműnek tartott/vélt "István, a király"-lyal nemrég elműveltek, az az értékrombolás tipikus horrorpéldája.
Azt értem, hogy az a kultúrfajta, amit ez a Perverzke-Hóbortka képvisel kétségtelenül szakértői szintű (már-már zsigerből eredő) értékromboló, és nagy-nagy kultúrhagyományra tekint vissza például a nácizmus előtti berlini művészeti posványvilágban is, de hogy Ön miért kapaszkodott le erre a pöcegödör értékszintre, föl nem tudom fogni...
Beteg agytól sok minden kitelik. Még rá is lehet fogni, hogy művészi, merthát - ki tudná jobban, mint a művész, hogy mi a művészi...! Bizonyítja is ezt az a sok-sok hadoszlopnyi sznob is, akik azt hiszik, hogy a Nagy Művész világosabb elmeállapotainak fényében maguk is valakikké pincevirágozhatnak...! Hogy elmondhatják magukról, hogy ők "felnőttek" a mű megértésének szintjéig és - voálá - műértők lettek (pláne, ha - szerencsék-szerencséjére - még ágyba is bújhatnak a Művésszel!),,,
De ideáig süllyedni!!! Önnek!??

Az ötleteikből - ilyen "esztétikai" logika mentén - hiányolhatnám is, - például, hogy
- a) a Kárpát-medencét miért nem ábrázolták - például - ganédomb-gödörnek vagy pöcegödörnek
- b) a magyar trikolórt miért nem használták pelenka gyanánt, vagy vécépapír-tekercsnek
- d) a rijekai nemzetiben Alfeley által már oly nagy botránysikerrel kipróbált gigászi falloszt miért nem nyomták Szent István kezébe jogarként
- c) István király fejére miért nem tettek bilit (mert a micisapka-ötletet már levédte régebb egyikük!) - a Szent korona helyett???
A zárókép börtönrács-analógiává "át-agyszellentett" Szent korona ötletét - beismerem - legaktívabban bezsongított és Aljaföldit utánozni próbáló képzeletem se tudta volna megszülni. S tudja, miért nem?
Mert ehhez olyanfajta gyűlölet kell hogy vezesse a képzeletet, amilyenre csak ennek az értékrombolásra, más nemzetek kultúrájának bemocskolására, kiröhögésére szakosodott szemét-"értelmiseggnek" van kifejezett affinitása. Gondolom, náluk ez az alap ahhoz, hogy néha "kultúr"-orgazmusuk legyen... Ezt nevezik ők esztétikai élvezetnek - mások kultúrszentségeinek a meg...izélését...
S hogy nagyon-nagyon kiválasztottnak érezzék magukat.

Kérdezném máris, hogy vajon miért nem jeleskednek a saját nemzetük szimbólumainak kiröhögésében ilyen nagy buzgósággal?
- Pl. a holokauszt témájában.
- Vagy Mózest is lehetne vén hülye mániákus ikerfallosz-kőfaragóként ábrázolni, a népét rablóbandaként, a fejfedőjüket kutacs-szag elszívóként, a pajeszt fejtetű-létraként, a menórát fitymakarika-aszaló állványzatként, a cionista zászlót rabruha-kivonatként, a Dávid-csillagot pedig hullócsillagnak tűnő röpülésre fogott forma-mintázott szarrakásként... stb. stb.
Mert ne gondolja senki, hogy képzelete csak nekik van!
Vagy csak a beteges, mások szentségeit gyalázó perverz képzelet az, ami az ő kifejezett fajbéli ismertetőjegyük???
Gondolom, nem is lehet elismert fajtabéli náluk, aki ilyent nem tesz le a főperverzük asztalára.
S nagykorúnak náluk csak az számít, aki már legalább egyet a befogadó nemzet szimbólumai közül megalázott-meggyalázott...

Szörényi Levente Úr!
Egy mű nem lehet színén és fonákján ugyanaz. Ha igen, akkor sosem volt az, aminek tűnt.
Vagy ha igen, akkor Ön egyszer bizonyosan becsapta a közönségét: vagy eddig mindig, vagy most - Alföldi oldalán, Alföldi csicskásaként!
A magyar nemzet és a magyar korona szimbóluma nem lehet magyargyűlölő gátlástalan ellenség beteges onanizálásának szexjáték-kelléktári darabja.
Ha Ön ehhez nevét adta - bármilyen okból (akár érdekből, hogy szeressék "azok", akár politikai bosszúból, mert összeveszett nemzeti oldali figurákkal, akár anyagi megfontolásból stb.) ezzel kiírta magát az erkölcsileg komolyan vehető magyarok közül.
Ezzel valami olyan lett magából, ami ha így akarom, fekete, ha pedig úgy akarom, fehér...S ha meg megfizetik, akármilyen színűvé hajlandó átalakulni!
Az ilyent nevezik senkinek.

A mai Magyarországon - de a szélesebb Kárpát-medencében is - bizonyos, hogy nem nevezheti becsületesnek és magyarnak magát az, aki összeáll a magyarság ellen nyíltan az ellenséggel kollaboráló erkölcsi nullákkal, és úgynevezett "művészi-esztétikai" bérgyilkosokkal. Vagy akár olyanokkal is mint pl. Szeged mai maszopos polgármestere, vagy csak a gátlástalanságban és a perverzitásban határt nem ismerő Melegföldi Magyargyűlölő Perverzke-Hóbortka, akár a börtönből nemrég szabadult hiperaktív és hiperféktelen/gátlástalan "Bucika".
Ha Ön azon igyekezett, hogy ezáltal az István a királyt a médiát is birtokló globális nagytőke számára ezáltal kóserré varázsolja, úgy, hogy egy "kulturális" főpapjuk - pl. Melegföldi Magyargyűlölő Perverzke-Hóbortka - elvégzi rajta a "kulturális" körülmetélést, akkor sikerrel járt.
Ön most valóban "kulturálisan körülmetéltetett"!
S ha ezért még vastagon meg is fizették, akkor maga kezd belejönni a befogadó kultúra "alapipari" fogásaiba is!

Javasolom, menjen Kertész Imre mintájára más kultúrzónába fennforogni, s ha megfelelően viselkedik, lehet, még egy zenei Nobel díjat is alapítanak az Ön kedvéért - illetve azért, hogy a magyarság számára összes szent szimbólumot meggyalázó mű kellő népszerűséget kapjon a perverz világmédiában.
Erdélybe viszont ne jöjjön!
De Bukarestben valószínűleg tömegsikere lesz.
Tel Aviv-ben pedig egész bizonyosan a vállán fogja körbehordozni magát az a "kultúra"-értő nemzet.., amelyiknek a lányai még a bombákat is "with Love" kézi hímzésű feliratokkal szokták ellátni, mielőtt a szomszédos palesztin városokban gyanútlanul szaladgáló gyerekekre kilőnék őket.

Sepsiszentgyörgyön, 2013 augusztus 26-án

Elfogyott tisztelettel:
Horváth Alpár,
az Európai Idő főszerkesztője
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 621 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.