Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Narancsos kifli
  2013-09-05 17:00:59, csütörtök
 
  Narancsos kifli
Érdemes ezt a süteményt annak megsütni, aki szereti a dobozban tárolható napokig elálló finomságokat. Mivel Apa nálunk nincs oda az ilyen linzertészta jellegű édességekért, így napokig rájárhattunk a lányokkal. Sokat úgysem kíván enni belőle az ember mert édes és laktató.


Hozzávalók:

4 db narancs
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg porcukor
10 dkg puha margarin
Nem írta a recept, de én megtöltöttem lekvárral a kifliket.
Akinek van narancslekvárja azzal az igazi, én szilvát használtam jobb híján, de akár csokoládét is csempészhetünk bele.


szóráshoz vaníliás porcukor



Elkészítés:

Nagyon alaposan mossuk meg a narancsok héját, majd töröljük szárazra.
A liszthez keverjük a sütőport, a porcukort, majd a narancsok héját belereszeljük, vigyázva, hogy a fehér részből ne kerüljön bele mert az már keserű. Hozzádobjuk a puha margarint és a narancsok kifacsart levét apránként adagoljuk miközben összedolgozzuk a tésztát, mert nem biztos, hogy szükség lesz az összes narancslére ezért ne zuttyintsuk bele rögtön mindet! Ha marad azt igyuk meg, jól jön egy kis vitaminpótlás így ősszel! ☺
Eléggé ragadni fog, ne féljünk tőle, vegyük ki a tálból és egy jól belisztezett felületen gyúrjuk tovább. A liszt majd segít abban, hogy szépen összeálljon.
Kétfelé vesszük a lágy-puha tésztát és kb. fél centi vastag kört nyújtunk mindkettőből, majd cikkekre vágjuk, lekvárral töltjük és feltekerjük kifli formára. Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket.
190 fokos sütőben sütjük kb. 15 percig. Nem fog pirulni, úgyhogy próbáljunk 20 percen belül maradni vagy kiszárad és kemény lesz

 
 
2 komment , kategória:  Ételek-italok  
Azt kérdezted tőlem,hogyan vártalak?
  2013-09-05 15:38:59, csütörtök
 
  Beney Zsuzsa

Azt kérdezed tőlem,
hogyan vártalak?

Mint az éjszakára
fölvirrad a nap,
mint a délutánra
jő az alkonyat,
mint ha szellő jelzi
a förgeteget -
ezer pici jelből
tudtam jöttödet.


Mint tavaszi reggel
a nap sugarát,
fagyos téli este
jégcsap csillagát,
mint az alma ízét,
tejet, kenyeret -
pedig nem is láttalak még,
úgy ismertelek.


Mint a fény az árnyat,
záport a virág,
mint patak a medrét,
madarat az ág,
mint sóhajos nyári éjjel
a fák az eget -
mindenkinél jobban téged
így szerettelek

 
 
2 komment , kategória:  ANYÁKNAPJA  
Fokhagymás csirkecomb
  2013-09-05 15:29:06, csütörtök
 
  Fokhagymás csirkecomb

Beküldve: Egytálételek
Megosztom
12


Fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók

6 csirkecomb,
4-5 cikk fokhagyma,
só, bors

A mártáshoz:

50-60 g füstölt szalonna,
200 ml tejszín,
200 g füstölt sajt,
0,5 kg paradicsom, vagy 400 ml konzervparadicsom,
1 hagyma,
oregáno, bazsalikom
Elkészítés
A csirkecombokat "megtűzdeltem" fokhagymával, egy éles késsel bemetszettem a combon lévő bőrt, és a bőr alá dugtam a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Az így előkészített csirkecombokat sütőedénybe helyeztem. A mártáshoz egy serpenyőben a füstölt szalonnán üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a kis kockára vágott paradicsomot, és 10 percig mérsékelt tűzön forraltam. Ha friss paradicsomot használok, akkor a héját előzőleg eltávolítom, a konzervparadicsom már héj nélküli. Ezután a mártáshoz kevertem a tejszínt, az előzőleg lereszelt sajtot, rászórtam a zöld fűszereket és az egészet még egyszer - de csak amíg a sajt elolvadt - összeforraltam.

A kész mártást a csirkecombokra öntöttem. A sütőedényt, alufóliával letakarva, 190°C fokra előmelegített sütőbe tettem és 35-40 perc alatt készre sütöttem.

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Szép őszi napot!
  2013-09-05 09:48:05, csütörtök
 
 

 
 
2 komment , kategória:  ŐSZ  
Nincs eszem, s a tudásom rengeteg
  2013-09-05 09:46:32, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Álmodik a nyomor
  2013-09-05 09:44:59, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Tökház
  2013-09-05 09:43:55, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ŐSZ  
Sohase félj!
  2013-09-05 09:42:55, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Segíts szerelem
  2013-09-05 09:31:08, csütörtök
 
  Segíts, Szerelem! ezt az egész verset neked énekelem,
mert te vagy a Jóság magva és atoma, szent Szerelem,
ki a testi Szépség fáklyáját tartod a lélek elé
és úgy vezeted a lelki nagy Szeretet felé!

Kéjeddel a kínra, amely nélkül se jók, se gazdagok nem lehetünk,
kínt is kéjjé olvasztva erőt ki adna, ha nem Te nekünk?
S mi lenne velünk e sötétben, hol lábunk mindig fájva botol,
ha Te nem biztatnál fáklyáddal, hogy Fény is van valahol?

Ó, szabadság Rése, első Ablak, melyen az önzés elhagyja magát
mint egy rabságot! Első Szál, mely a vak falon vájva fogózik át
lélek és lélek közt -- hajts, drága Mag: mert belőled nő ki a szent Gyökér,
mely az emberiséget befonja és pólustól pólusig ér. / Babits Mihály A jóság Dala részlet..... /

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Nyárutó
  2013-09-05 09:16:33, csütörtök
 
  Juhász Magda:
NYÁRUTÓ

Nincs szebb, nincs szebb a nyárutónál,
mikor utolsót csillan még a fény,
mikor a falevelek az ágról
utolsó mosolyt küldenek felénk,
s az őszi lombhullásban még egyszer,
kezünk vágyódva összeér.

Nincs szebb, nincs szebb a nyárutónál,
nincs igazabb ragyogás, mint mikor
már minden menni készül, s amikor
nem vársz semmi jóra már, hirtelen
áttör a fény az őszi fákon, s hull
szívedre, nyári napsugár.

 
 
0 komment , kategória:  NYÁR  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 517 db bejegyzés
e év: 6128 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2301
  • e Hét: 14385
  • e Hónap: 33358
  • e Év: 262295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.