|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2013-09-05 17:00:59, csütörtök
|
|
|
Narancsos kifli
Érdemes ezt a süteményt annak megsütni, aki szereti a dobozban tárolható napokig elálló finomságokat. Mivel Apa nálunk nincs oda az ilyen linzertészta jellegű édességekért, így napokig rájárhattunk a lányokkal. Sokat úgysem kíván enni belőle az ember mert édes és laktató.
Hozzávalók:
4 db narancs
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg porcukor
10 dkg puha margarin
Nem írta a recept, de én megtöltöttem lekvárral a kifliket.
Akinek van narancslekvárja azzal az igazi, én szilvát használtam jobb híján, de akár csokoládét is csempészhetünk bele.
szóráshoz vaníliás porcukor
Elkészítés:
Nagyon alaposan mossuk meg a narancsok héját, majd töröljük szárazra.
A liszthez keverjük a sütőport, a porcukort, majd a narancsok héját belereszeljük, vigyázva, hogy a fehér részből ne kerüljön bele mert az már keserű. Hozzádobjuk a puha margarint és a narancsok kifacsart levét apránként adagoljuk miközben összedolgozzuk a tésztát, mert nem biztos, hogy szükség lesz az összes narancslére ezért ne zuttyintsuk bele rögtön mindet! Ha marad azt igyuk meg, jól jön egy kis vitaminpótlás így ősszel! ☺
Eléggé ragadni fog, ne féljünk tőle, vegyük ki a tálból és egy jól belisztezett felületen gyúrjuk tovább. A liszt majd segít abban, hogy szépen összeálljon.
Kétfelé vesszük a lágy-puha tésztát és kb. fél centi vastag kört nyújtunk mindkettőből, majd cikkekre vágjuk, lekvárral töltjük és feltekerjük kifli formára. Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket.
190 fokos sütőben sütjük kb. 15 percig. Nem fog pirulni, úgyhogy próbáljunk 20 percen belül maradni vagy kiszárad és kemény lesz
|
|
|
2 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2013-09-05 15:38:59, csütörtök
|
|
|
Beney Zsuzsa
Azt kérdezed tőlem,
hogyan vártalak?
Mint az éjszakára
fölvirrad a nap,
mint a délutánra
jő az alkonyat,
mint ha szellő jelzi
a förgeteget -
ezer pici jelből
tudtam jöttödet.
Mint tavaszi reggel
a nap sugarát,
fagyos téli este
jégcsap csillagát,
mint az alma ízét,
tejet, kenyeret -
pedig nem is láttalak még,
úgy ismertelek.
Mint a fény az árnyat,
záport a virág,
mint patak a medrét,
madarat az ág,
mint sóhajos nyári éjjel
a fák az eget -
mindenkinél jobban téged
így szerettelek
|
|
|
2 komment
, kategória: ANYÁKNAPJA |
|
|
|
|
|
2013-09-05 15:29:06, csütörtök
|
|
|
Fokhagymás csirkecomb
Beküldve: Egytálételek
Megosztom
12
Fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók
6 csirkecomb,
4-5 cikk fokhagyma,
só, bors
A mártáshoz:
50-60 g füstölt szalonna,
200 ml tejszín,
200 g füstölt sajt,
0,5 kg paradicsom, vagy 400 ml konzervparadicsom,
1 hagyma,
oregáno, bazsalikom
Elkészítés
A csirkecombokat "megtűzdeltem" fokhagymával, egy éles késsel bemetszettem a combon lévő bőrt, és a bőr alá dugtam a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Az így előkészített csirkecombokat sütőedénybe helyeztem. A mártáshoz egy serpenyőben a füstölt szalonnán üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a kis kockára vágott paradicsomot, és 10 percig mérsékelt tűzön forraltam. Ha friss paradicsomot használok, akkor a héját előzőleg eltávolítom, a konzervparadicsom már héj nélküli. Ezután a mártáshoz kevertem a tejszínt, az előzőleg lereszelt sajtot, rászórtam a zöld fűszereket és az egészet még egyszer - de csak amíg a sajt elolvadt - összeforraltam.
A kész mártást a csirkecombokra öntöttem. A sütőedényt, alufóliával letakarva, 190°C fokra előmelegített sütőbe tettem és 35-40 perc alatt készre sütöttem.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2013-09-05 09:31:08, csütörtök
|
|
|
Segíts, Szerelem! ezt az egész verset neked énekelem,
mert te vagy a Jóság magva és atoma, szent Szerelem,
ki a testi Szépség fáklyáját tartod a lélek elé
és úgy vezeted a lelki nagy Szeretet felé!
Kéjeddel a kínra, amely nélkül se jók, se gazdagok nem lehetünk,
kínt is kéjjé olvasztva erőt ki adna, ha nem Te nekünk?
S mi lenne velünk e sötétben, hol lábunk mindig fájva botol,
ha Te nem biztatnál fáklyáddal, hogy Fény is van valahol?
Ó, szabadság Rése, első Ablak, melyen az önzés elhagyja magát
mint egy rabságot! Első Szál, mely a vak falon vájva fogózik át
lélek és lélek közt -- hajts, drága Mag: mert belőled nő ki a szent Gyökér,
mely az emberiséget befonja és pólustól pólusig ér. / Babits Mihály A jóság Dala részlet..... /
|
|
|
0 komment
, kategória: FÓKUSZBAN "A NŐ" |
|
|
|
|
|
2013-09-05 09:16:33, csütörtök
|
|
|
Juhász Magda:
NYÁRUTÓ
Nincs szebb, nincs szebb a nyárutónál,
mikor utolsót csillan még a fény,
mikor a falevelek az ágról
utolsó mosolyt küldenek felénk,
s az őszi lombhullásban még egyszer,
kezünk vágyódva összeér.
Nincs szebb, nincs szebb a nyárutónál,
nincs igazabb ragyogás, mint mikor
már minden menni készül, s amikor
nem vársz semmi jóra már, hirtelen
áttör a fény az őszi fákon, s hull
szívedre, nyári napsugár.
|
|
|
0 komment
, kategória: NYÁR |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 10
|
|
|
|
2013. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
517 db bejegyzés |
e év: |
6128 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2301
- e Hét: 14385
- e Hónap: 33358
- e Év: 262295
|
|
|