Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Pillangó virág
  2013-09-07 12:35:40, szombat
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Napi Gondolatok Reinhard Bonnkétól
  2013-09-07 11:56:55, szombat
 
  Link



Képzeljük el, amint két ejtőernyős egyszerre ugrik ki a repülőgépből. Mindkettő ejtőernyővel, természetesen. Az egyikük zuhanás közben összekulcsolja a karjait, figyelmen kívül hagyja a kioldózsinórt, és azt mondja magában:

,,Az ejtőernyő teljes védelmet biztosít számomra".

Még közvetlenül a földbe csapódáskor is ezt mondogatja, és szörnyethal. A másik azonban tudja, hogy csak akkor van biztonságban, ha megtesz valamit.

Meghúzza hát a kioldózsinórt, és biztonságban földet ér.

Sok mindent tudhatunk a keresztény hitről. Tisztelhetjük Jézust, és egyet is érthetünk azzal, hogy amit tett a kereszten, az válasz a szükségeinkre. Azonban amíg nem kérjük tudatosan a segítségét, és nem szánjuk oda az életünket neki, ez a tudás olyan, mint a becsukott ejtőernyővel való zuhanás. Sürgősen tennünk kell valamit: meg kell húznunk a kioldózsinórt, míg van rá időnk.

Mit jelent meghúzni a kioldózsinórt? ,,Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." (Róma 10,13)

Ennél többet nem tudunk, de nem is kell tennünk. Senki sem üdvözítheti önmagát - csak annyit tehetünk, hogy hittel ráhagyatkozunk arra, amit Jézus a kereszten elvégzett.

REINHARD BONNKE
 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
Pap vagy
  2013-09-07 09:55:55, szombat
 
  ,,Jöjjetek hozzá, mint élő kövek, mint szellemi ház, amely szent papságra épült" (1Péter 2:5a - GW fordítás)




Isten azt mondja, hogy pap vagy. A hátteredtől függően ez rémisztő vagy zavaró lehet. Péter azt mondja, hogy a két előny, mellyel a papok bírnak, az minden hívő számára elérhető.

Az Ószövetségben a papok két dolgot tettek:


Joguk, kiváltságuk és felelősségük volt közvetlenül Istenhez menni. Imádkozhattak, beszélhettek Istenhez, imádhatták Őt és közösségben lehettek Istennel. Mindenki más csak a papokon keresztül tehette meg ezt.

A papok kiváltsága és felelőssége volt képviselni Istent az emberek előtt, és szolgálni nekik a szükségeik szerint.

Ez az a két dolog, ami igaz rád is, amikor hívővé válsz.

Közvetlen bejárásod van Istenhez. Nem szükséges senki máson keresztül imádkoznod. Nem kell gyónnod senki máson keresztül. Nem kell, hogy bárki máson keresztül legyen közösséged Istennel. Olvasd a Bibliád, beszélgess az Úrral, és legyen közösséged közvetlenül vele.

A Biblia elmondja, hogy mikor Jézus meghalt a kereszten, a templomban volt egy kárpit, amely elválasztotta a Szentek Szentjét, ahol Isten volt, attól a helytől, ahol az ember volt. Csak a papok mehettek a kárpit mögé, évente egyszer. Mikor Jézus meghalt a kereszten, Isten kettéhasította ezt a kárpitot - mintegy 70 láb (kb 21 m) - a tetejétől az aljáig, jelképezve, hogy nincs többé válaszfal.

Kaptál ajándékot is, hogy szolgálj másokat. Minden keresztény egy szolgáló. Nem pásztor, hanem szolga. Minden alkalommal, mikor használod a képességeidet, ajándékaidat, hogy segíts másoknak, akkor szolgálsz.

,,Ő szabadított meg minket, és Ő választott ki minket az Ő szent munkájára. Nem azért, mert megérdemeltük, hanem mert ez volt a terve már a világ kezdete előtt." (2Tim.1:9 - LB fordítás) Miért szabadított meg Isten? Hogy szolgálhasd Őt! Egy nem szolgáló keresztény, az ellentmondás.

Honnan tudhatod meg, hogy mi a szolgálatod? Nézd meg a tehetségeidet, ajándékaidat, képességeidet. Amikor használod ezeket a talentumaidat, ajándékaidat, ezt hívják szolgálatnak. Nincs ebben semmi különleges. Csupán másoknak segítesz. Lehetsz pap egy kereskedelmi irodában? Egészen bizonyosan lehetsz. Lehetsz pap könyvelőként? Természetesen. Kamiont vezetsz? Akkor is. Minden alkalommal, mikor másoknak segítesz Isten nevében, akkor szolgálsz.

Beszéljetek róla:

Hogyan használod ajándékaidat és képességeidet mások szolgálatában?
Hogyan használod fel papként a helyzetedet? Kihasználod-e minden előnyét annak, hogy közvetlen bejárásod van Istenhez?

(Daily Hope by Rick Warren - 2013.08.31) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 381
  • e Hét: 2951
  • e Hónap: 10658
  • e Év: 60223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.