Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 370 
❤ miért FOGYASSZUNK SZILVÁT❤
  2013-01-31 21:07:01, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ TOP 6 LÚGOSÍTÓ ÉTEL❤
  2013-01-31 21:06:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤lúgosító LEVELES KEL ❤
  2013-01-31 21:04:49, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ A koffein rövid története ❤
  2013-01-31 21:01:45, csütörtök
 
  A kávénak, a teának és a kakaónak a központi idegrendszert stimuláló hatása egyértelműen a bennük található koffeinnek tulajdonítható.
A koffein bomlásakor teofillin, teobromin és paraxantin keletkezik (ez utóbbi főleg a kakaóban van jelen). A teobromin felelős elsősorban a kávé, tea fogyasztása után jelentkező vízhajtó hatásért.
A másik bomlásterméke a teofillin a hörgőket tágítja, míg a paraxantin a zsírraktárakból zsírsavakat szabadít fel, és ezzel extra energiához juttatja a sejteket.

A koffein könnyen bejut az agyba és szerkezeti hasonlóságánál fogva ott az adenozin receptorokhoz kötődik. Az adenozin az idegsejtek aktivitását csökkenti, de mivel a koffein elfoglalja az adenozin helyét, ezért ez a hatás nem tud érvényesülni. A következmény: élénkség, álmatlanság, nyugtalanság, nagyobb adagban remegés.

A több ezer éves múltra visszatekintő tea fogyasztása során is ugyan olyan koffeint viszünk be a szervezetbe, mintha kávét innánk. A legkevesebb koffeint a fehér tea tartalmazza, többet a zöld és a legtöbb a fekete teában van.

A kávé múltja közel sem ilyen régi, alig 1100 éves. Etiópiából származik a cserje, melynek élénkítő hatását saját birkáin egy Káldi nevű birkapásztor figyelte meg először.

A kávéban is és a teában is a koffein elsősorban rovarölő szerként viselkedik.

A molekula igen ellenálló: kibírja a pörkölést, főzést is. 1819-ben azonosították először a koffeint (Ferdinand Runge), aki ezt a munkát éppen Goethe kérésére végezte el. A molekula szerkezetét azonban Emil Fischer állapította meg, aki 1902-ben elsősorban ezért a felfedezéséért kapott Nobel díjat.

A kávéból a koffein részben, de soha nem teljes egészében eltávolítható, ez esetben számolnunk kell a koffein kivonásakor visszamaradó vegyszermaradványokkal is. Van olyan koffein mentes kávé, amit folyékony széndioxidos mosás (szuperkritikus folyadék extrakció) segítségével állítanak elő, mely esetben vegyszer maradékkal nem kell számolnunk.

Van azonban VALÓDI koffeinmentes kávécserje is, hol máshol, mint Etiópiában? Az ebből készült kávé biztosan koffein és vegyszer mentes.

Sok fogyókúrás szer tartalmaz zöld tea keveréket, port, stb., mert a paraxantin a zsírsavak zsírsejtekből történő felszabadításával a zsírvesztést elősegíti.

A gyenge minőségű multivitaminok is a koffein és a jód kombinációját használják ki, mert ilyenkor a készítmény bevétele után az ember frissnek, erősnek, élénknek érzi magát igen hamar, amit hajlamos a vitaminoknak tulajdonítani, noha azok pozitív hatása ilyen hamar még nem érvényesülhet. Ezeket a TRÜKKÖS KÉSZÍTMÉNYKET, HA LEHET, KERÜLJÜK EL!

Az energia italokban túl sok koffein van, amit sok cukorral, taurinnal, és néha jóddal kombinálnak. Felejtsük el őket!

A túlzott koffein fogyasztás szívritmus zavarokat (szinte bármelyiket) provokálhat, erőteljesen fokozza a gyomorsav termelődését (tehát nem is fogyaszt), álmatlanságot, ingerlékenységet okoz és bár látszatra gyorsabban, jobban megy tőle a munka, fürgébb az agyunk, de sokkal több hibával dolgozunk. Alkohollal kombinálva ezek a káros hatások megsokszorozódnak. Részeg ember kávétól soha nem lesz józan (!!!), de a kettő kombinációja sok esetben életveszélyes lehet (kóla- vörösbor, kávé- konyak, stb.).


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ 10 LEGEGÉSZSÉGESEBB TÁPLÁLÉK ❤
  2013-01-31 19:35:51, csütörtök
 
  1, Alma

Az alma kiváló antioxidáns forrás, mely felveszi a harcot a káros szabad gyökökkel, melyek az öregedésért és több betegség kialakulásáért is felelősek. Állatkísérletek igazolták, hogy az almában található antioxidáns polifenolok fontos szerepet játszanak az egészség fenntartásában. Egy másik tanulmány szerint az alma rendszeres fogyasztása nőknél 13-22%-kal képes csökkenteni a szívbetegségek rizikóját.

,,Minden nap egy alma, az orvost távol tartja" - állítja a régi mondás.

Az alma emellett kiváló rostforrás. Az élelmi rostoknak szintén fontos szerepük van a szív-, és érrendszeri betegségek (és bizonyos rákos betegségek) megelőzésében.

Olajfalevél kivonat fermentált Papayával és Gránátalmával

2, Mandula

A mandula fontos tápanyagokban, többek között vasban, kalciumban, E-vitaminban, rostokban, magnéziumban és riboflavinban (B2-vitamin) rendkívül gazdag. A Nutrition Reviews című szaklapban megjelent tanulmány szerint a mandula segít fenntartani a normál koleszterinszintet.

A mandula 91-94%-ban egészséges, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, rost tartalma pedig kiemelkedő.

3, Brokkoli

A brokkoli rostokban, folsavban, káliumban, kalciumban és különböző fitonutriensekben igen gazdag, emellett jelentős a C-vitamin, béta-karotin és más antioxidáns tartalma. A brokkoliban található fitonutriensek csökkenthetik a szívbetegségek, a cukorbetegség és bizonyos rákos daganatok kialakulásának esélyét.

Ha túl sokáig főzzük a brokkolit, értékes tápanyagainak jelentős része elpusztul. Ez igaz a myrosinase nevű enzimre is, melynek rák megelőző tulajdonságot tulajdonítanak (Nutrition and Cancer).


4, Áfonya

Az áfonya rostokban, antioxidánsokban és fitonutriensekben rendkívül gazdag. A Harvard Medical School tanulmánya szerint az áfonya rendszeres fogyasztása csökkentheti a szellemi hanyatlást idős embereknél és késleltetheti az időskori látóideg sorvadás kialakulását (AMD).

Más tanulmányok szerint az áfonyának az egészséges fogyásban is fontos szerepe lehet, a benne lévő növényi polifenolok gátolják a zsírsejtek kialakulását és elősegítik a zsírok és lipidek lebomlását (lipolízis).

Angol és amerikai kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a rendszeres áfonya fogyasztás csökkentheti a magas vérnyomást, mindez a benne lévő antocianidineknek köszönhető.

Állatkísérletekben az áfonya erősítette a résztvevő egyedek csontozatát, emellett csökkentette az erek meszesedését és az emésztőrendszeri betegségek rizikóját.

Wild Blueberry

Tőzegáfonya

5, Olajos hal

A legkiválóbb olajos halak a lazac, a makréla, a hering, a szardínia, a pisztráng és a szardella. Ezeknek a halaknak a szöveteiben és a beleik körül nagyon jó minőségű olaj található. A sovány halfilé kb. 30% olajat, főleg omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Az omega-3 zsírok kedvező hatással vannak a szív-, és érrendszerre, valamint az idegrendszerre, emellett csökkentik a szervezetben lévő krónikus gyulladésokat.

Az olajos halak emellett A és D vitamint is tartalmaznak. Az UCLA's Jonsson Comprehensive Cancer Center kutatói azt találták, hogy az alacsony zsírtartalmú, olajos halakban gazdag diéta szignifikánsan csökkentette a prosztata rákos betegeknél a rák progresszióját.

Számos korábbi tanulmány bizonyítja az omega zsírsavak kedvező hatását különböző rákos betegségekben (pl. mellrák). A szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésében is fontos szerepet játszanak.

Halolaj

Omega zsírsavak

6, Zöld leveles zöldségek

Több korábbi tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy a sötétzöld, leveles zöldségek (pl. spenót, káposzta, stb.) nagyobb mennyiségű bevitele képes szignifikánsan csökkenteni a 2-es tpusú cukorbetegség kialakulásának esélyét.

Ezek a zöldségek nyersen rengeteg antioxidáns vegyületet, vitaminokat, szelént, niacint, cinket, foszfort, rezet, folsavat, káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaznak.

SuperGreens

Young pHorever Greens

7, Édes burgonya

Az édes burgonya gazdag forrása az élelmi rostoknak, béta karotinnak, komplex szénhidrátoknak, C-vitaminnak, B6-vitaminnak és más karotinoknak (sárga és rózsaszín). Az édes burgonya a zöldségek között kiemelkedő mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat.

8, Búzacsíra

A búzacsíra a búza növény része, a mag embrió állapotának tekinthető. Vitaminokban, főleg E-vitaminban, folsavban, tiaminban (B1-vitamin), cinkbe, magnéziumban, foszforban, esszenciális zsírsavakban és rostokba gazdag.

SuperGreens

Young pHorever Greens

9, Avokádó

Az avokádó egy meglehetősen zsíros gyümölcs, kalóriatartalmának háromnegyede a benne lévő zsírokból származik. B-vitaminban, K és E-vitaminban igen gazdag. Magas rosttartalmának 25%-a vízoldékony, 75%-a vízben nem oldódó rost.

Korábbi tanulmányok szerint a rendszeres avokádó fogyasztás csökkenti a vér koleszterinszintjét.
Kutatók a mai napig vizsgálják az avokádóban található fontos vegyületeket, melyekről anti-tumor és vérnyomás csökkentő hatást feltételeznek.

10, Zabpehely

A zabpehely az őrölt zabból készül, egyre népszerűbb reggeli ételnek számít. Már a 80-as években azt tartották, hogy a zabpehely rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vér koleszterinszintje. Ez a benne lévő vízoldékony rostoknak köszönhető. 1997-ben az FDA is kinyilvánította, hogy a zabban gazdag, alacsony zsírtartalmú étrend kedvező lehet a szív és érrendszer egészségére.

A magas rosttartalom mellett a zabpehely B-vitaminokban, omega-3 zsírsavakban, folsavban és káliumban gazdag.

A fenti táplálékok szerves részei a lúgosító táplálkozásnak, legnagyobb részük megtalálható a lúgosító étrend-kiegészítőkben.


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ a TOJÁSTÓL az ALMÁIG ❤
  2013-01-31 18:56:15, csütörtök
 
  Az alma a selyemúton érkezett Európába, mert őshazája a mai Kazahsztánban volt. Nem véletlen, hogy ennek az országnak a fővárosát úgy hívják, hogy Alma Ata, azaz az ,,alma atyja".
Persze egy ilyen régóta ismert gyümölcs esetében több nép és akár többször is magával hozhatta az almát kontinensünkre. A baszkoknál a legérdekesebb, akik a kelták leszármazottjainak tartják magukat, hiszen az ő nyelvükön az alma neve sagara. A latinban malus, a görögben mailea a gyümölcs neve.

Ahol már a szőlő nem terem meg, mert a klíma túl hűvös hozzá, ott az alma válik a meghatározóvá.

A walesiek ősi törvénykönyve egy kifejlett almafa árát egy borjú árában határozta meg. A görög mondákban a Heszperidák kertjében álló almafát egy sárkány őrizte és Héraklésznak azt kellett elpusztítania, hogy megszerezze az almákat.

Ahogy a szőlőnek és a bornak külön istene volt (Dionüszosz, ill. Bachus), úgy az almának is külön istennője volt, Pomona.

,,Ab ovo usque ad mala"

Sokszor idézzük a rómaiak vacsoráit lezáró híres mondás első felét ,,ab ovo" (=a tojástól), de nem szoktuk idézni a második felét: ,,usgue ad mala", azaz ,,a tojástól az almáig", mert a lakomákat mindig tojással kezdték és almával fejezték be. Ez olyan szabály volt, amit Apicius szakácskönyve szerint megszegni soha nem lehetett.

Ma kb. ezer féle alma fajtát ismerünk a világon. Nálunk a választék nagyon szerény, jó, ha 4-5 féle almát ismerünk és fogyasztunk: Jonathan, Starking, Idared, Jonagold, Golden, Birs, Húsvéti Rozmaring (ki találkozott vele az utóbbi húsz évben?)


Az USA-ban az etalon a Granny Smith. Ott egyébként John Chapman személyében tisztelik az alma atyját, akinek még gúnyneve is van számtalan dalban. Ő Johnny Appleseed, magyarul Almamag Jancsi.

A Delicious fajta a világon a legelterjedtebb, nálunk Strakingnek hívják.

Az alma modern korunknak is szimbóluma, pl. New York a ,,Big Apple" (nagy alma), vagy a világ legsikeresebb számítógép gyártójának is Apple a neve. A Beatles lemezeit is az Apple kiadó terjesztette el az egész világon.


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ legjobb C VITAMIN FORRÁS ❤
  2013-01-31 18:53:55, csütörtök
 
  A c vitamin vagy aszkorbinsav egy vízoldékony vitamin, mely számos zöldségben, gyümölcsben megtalálható.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ természetes ételek INFLUENZA ELLEN ❤
  2013-01-31 18:52:14, csütörtök
 
  D3, influenza, rák. Egyre több kutató veszi célkeresztbe a D3 vitamint, az utóbbi 1-2 évben meghökkentő dolgok derültek ki róla.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤BANÁN JÓTÉKONY hatásai ❤
  2013-01-31 18:49:31, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
❤ magas ROSTTARTALMÚ ételek ❤
  2013-01-31 18:48:32, csütörtök
 
  A tartós, egészséges fogyás elérésében nagyon fontos szerepük van a rostoknak. A rostok elsődleges és legismertebb tulajdonsága, hogy egészséges telítettség érzést adnak fogyasztóiknak, ezáltal megszűnhet a plusz kalóriák bevitele.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 370 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 370 db bejegyzés
e év: 1376 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 16587
  • e Hónap: 179828
  • e Év: 785312
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.