Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
A bölcs Istenre figyel
  2013-01-23 12:49:30, szerda
 
  "Kezdd Istennel - a tanulás első lépése az, hogy meghajlunk Isten előtt; csak az ostobák hordják fenn az orrukat ilyen bölcsesség mellett" Példabeszédek 1:7 MSG fordítás




Észrevetted már, hogy amint kitűzöl egy célt az életedben, ezt hallod az emberektől: "Kinek képzeled magad?" ..... "Nem fog sikerülni!" ...... "Felejtsd el!...

A kételkedés hangjának ellenszere az, ha helyette Isten hangjára figyelünk. Képzeld csak el mindazt a kritikát, ami Noét érte élete során, pl. "Ez a fickó, Noé, azt gondolja, hogy Isten beszél hozzá, pedig nem csinál mást, csak rontja a környékbeli ingatlanok értékét azzal, hogy ilyen nagy felfordulást csinál az udvarán a bárkája építésével....."

A Biblia elmondja nekünk, hogy Noé Istenre figyelt. És mit hallott? Hallotta Isten figyelmeztetését, hogy a világ el fog pusztulni. Olyan dologról hallott, amit még nem látott. Ilyen a hit is - bizonyosság valamiről, amit nem látunk.

Noé tehát nem adta fel a látást, amit Istentől kapott. Ehelyett megépítette a bárkát.

Beszéljünk róla:

Milyen esetekben és hogyan engedted meg a félelemnek és a kritikának, hogy visszatartsanak attól, hogy elérd a céljaidat?
Milyen álmodat szeretnéd megvalósítani, ha nem félnél a kritikától?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 01. 16. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Vargabéles
  2013-01-22 18:44:13, kedd
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A bölcs ember Isten akaratára koncentrál
  2013-01-22 12:00:26, kedd
 
  "Szerezz bölcsességet, szerezz értelmet, ne felejtsd el szavaimat, és ne térj el tőlük!" (Példabeszédek 4:5)




Az egyik legfontosabb próba amivel találkozunk, miközben azt próbáljuk tenni, amire Isten elhívott bennünket, az a kulturális elterelés. Például:

A népszerűség, mint zavaró tényező: ha mindig azon aggódsz, hogy mit gondolnak rólad mások, akkor ez eltérít a neked rendelt úttól.
Az élvezetek, mint zavaró tényezők: Teljesen rendben van, ha jól és komfortosan érzed magad, de ha ez az elsődleges prioritás az életedben, soha nem fogod tejesíteni a küldetésed.
A nyereség, mint zavaró tényező: Nem szolgálhatsz Istennek is és a pénznek is. A pénzkeresés nem lehet fő célja az életednek.
Az általad birtokolt dolgok, mint zavaró tényezők: Ha a sikeredet az alapján ítéled meg, hogy mit halmoztál fel, akkor azzal fogsz törődni, hogy megtarts és elérj dolgokat.

Beszéljünk róla:

Mik azok a zavaró tényezők ezek közül, amik megakadályoznak abban, hogy a legjobbat tedd, amit Isten tervezett az életed felől?
Imádkozz Istenhez, hogy adjon neked bátorságot, hogy a társadalom által elvárt dolgokkal szembe tudj menni és más legyél.


(Daily Hope by Rick Warren, 2012.január.15)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A bölcs ember előre tekint és terveket készít
  2013-01-21 18:32:17, hétfő
 
  ,,A bölcs ember előre tekint. A bolond pedig megpróbálja hitegetni magát és nem látja meg az igazságot." (Péld, 14:8 TLB szó szerinti ford.)




Sokan az életben jól indulnak anyagilag, de az életük szegénységben végződik, mert nem terveztek a nehéz időszakokra. De a Biblia azt mondja, hogy a bölcs ember előre tekint.

Mi is sokszor nézünk szembe nehézségekkel, miközben a jövőnket tervezzük, ami lehet kulturális zavar, a kétség hangjai, kísértések és csüggesztő halogatások. Csak nézd meg Noét. Neki is voltak nehézségei, miután az Úr azt parancsolta neki, hogy építsen bárkát, de ő túljutott rajtuk - épp úgy, ahogy te is túl tudsz jutni ezeken.

Nos, ez nem azt jelenti, hogy az Úr ezek után azzal fog megbízni, hogy építs te is egy bárkát, de én azért imádkozom, hogy legalább ilyen nagy célt adjon neked az Úr az elkövetkezendő 10 évre.

A Biblia azt írja, hogy bölcsek vagyunk ahhoz, hogy előre nézzünk és előre tervezzünk. Ha így cselekszünk, nem csak arra leszünk felkészülve, hogy meglássuk a nehézségeket, amikor azok megjelennek az életünkben, hanem arra is fel leszünk készülve, hogy kivédjük őket. Ahogy a Biblia is mondja, csak a bolond nem tekint előre.

Kérd az Urat, hogy segítsen új terveket készíteni az életed elkövetkezendő évtizedére. Így meg fogod tudni tanulni, hogyan kezeld azokat a nehézségeket, amelyek visszatarthatnak téged attól, hogy oda menj, ahol az Úr akar látni téged.

Beszéljünk róla

Hogyan tükrözik a terveid Isten nagyságát az életedben? Mersz nagyot álmodni, mert egy nagy Istent szolgálsz?
Mik azok a hasznos dolgok, amiket az elmúlt tíz évben is alkalmaztál és az elkövetkezendő évtizedre is alkalmazni fogsz a tervezéssel kapcsolatban?


(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 01.14) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
3 lépés a szellemi növekedéshez
  2013-01-20 13:25:39, vasárnap
 
  "Igazán mondom nektek: a búzamagot el kell vetni a földbe, hogy ott elhaljon, azután majd felnő, és gazdag termést hoz. Ha viszont nem hal el, akkor csak egymaga marad" (János 12:24 - az Egyszerű fordítás szerint).





Amikor az Istennel való járásodra gondolsz, vannak olyan napok, amikor talán ezen tűnődsz: "Miért ilyen nehéz ez? Még mindig rengeteg problémával küzdök, mikor lesz végre minden rendben?"

Pásztorként az utam során megtanultam, hogy a szellemi növekedés sokszor olyan, mint amit a természetben látunk - a legjobb gyümölcs lassan érlelődik meg. János 12:24-ben Jézus azt mondja: "Igazán mondom nektek: a búzamagot el kell vetni a földbe, hogy ott elhaljon, azután majd felnő, és gazdag termést hoz. Ha viszont nem hal el, akkor csak egymaga marad" (János 12:24 - egyszerű fordítás szerint).

A probléma az, hogy hajlamosak vagyunk a türelmetlenségre, ezért kiássuk a magot, hogy megnézzük hogy áll a gyümölcs fejlődése, és ez lassítja a növekedésünket. Ha nem látsz annyi gyümölcsöt, mint amennyit szeretnél, ne ess kétségbe! A növekedés időbe telik.

Beszéljünk róla!

Próbáld ki ezeket a lépéseket a szellemi növekedésed érdekében:

Tápláld a növekedést Isten Igéjével - Tudom, hogy eddig is tetted ezt, de amikor Isten ígéreteit olvasod újra és újra, ez segít emlékezned arra, hogy Ő munkálkodik, még akkor is, ha nem látod Őt dolgozni: "A hit a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés" (Zsidók 11:1).
Működj együtt Istennel, ahogy megmetsz téged - Dicsérd Istent a munkájáért, amit az életedben tesz, és emlékezz rá, hogy: "..termő vesszőimet viszont megmetszi és megtisztítja, hogy még bőségesebb és jobb termést hozzanak" (János 15:2 b - az egyszerű fordítás szerint).
Imádkozd végig a "gyümölcs-listát" - Imádkozd végig a Galata 5:22-23-ban lévő "gyümölcs-listát". Az új fordítású Bibliában így olvasható ez: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, és mértéktartás. Kérd Istent, hogy segítsen, hogy ez a gyümölcs növekedhessen az életedben.

Rick Warren, Daily Hope, 2013.1.13.


Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Kérd és várd Isten segítségét!
  2013-01-19 15:12:13, szombat
 
  ,,De az én Uram, az ÚR, megsegít engem, ezért nem maradok gyalázatban. Olyanná tettem arcomat, mint a kovakő, mert tudom, hogy nem vallok szégyent." Ézs 50:7





Amikor imádkozol, számíts arra, hogy Isten hall téged. Nem tudom ennél egyszerűbben elmondani ezt.

Számíts rá, hogy Isten válaszolni is fog az imádságodra. Itt kerül előtérbe a hit: folyamatosan várakozol arra, hogy Isten cselekedjen.

Az Istenre való várakozás soha sem elpazarolt idő. Sőt, ez sokkal inkább egyfajta befektetés a saját életedre nézve: segít Istenre összpontosítani és az örökkévalóság fényében élni az életed.

A kapkodás az imádság halála. Néha előfordul, hogy azért nem hallod meg Isten hangját, mert nem vártál rá elég ideig. Azt szeretné, ha figyelmesen hallgatnál.

A Biblia azt mondja, hogy három dologra kell odafigyelned várakozás közben:

Várj csendben - ,,Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet." Zsolt 52:6
Várj türelmesen - ,,Légy csendben, és várj az ÚRra!" Zsolt 37:7
Várj kitartóan - ,,Emlékezzetek csodatetteire, amelyeket véghezvitt, csodáira és döntéseire" Zsolt 105:5
Beszéljünk róla:

Mit gondolsz erről az állításról: amikor imádkozol, számíts arra, hogy Isten meghallgat téged.
Gondolkodj azon, hogy melyek azok a dolgok, amelyek meggátolnak abban, hogy várakozz Istenre. Mi teszi azokat annyira fontossá? Milyen változásokra lenne szükséged?


(Daily Hope by Rick Warren, 2012.01.12.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Legyenek Isten szerinti és szeretetteljes elkötelezettségeid
  2013-01-15 10:28:30, kedd
 
  "Mivel körülöttünk minden el fog olvadni, milyen szent és istenfélő életet kellene éljetek!" (2Péter 3:11 LB fordítás)




Az elkötelezettségeid fejleszthetnek vagy romba dönthetnek, de mindenképpen meghatároznak téged! Mondd el, hogy mire kötelezted el magad és én megmondom, hogy ki leszel húsz év múlva!

Az emberek pont ennél a fajta elkötelezettségnél feledkeznek meg arról, hogy mi Isten célja az életükkel. Sokan félnek elkötelezni magukat bármi iránt és így csak sodródnak az életben. Mások félszívvel kötelezik el magukat olyan egymásnak ellentmondó értékeknek, amik miatt csak csalódottságot és középszerűséget fognak érezni. Megint mások pedig teljes mértékben elkötelezik magukat olyan világi céloknak, mint a gazdagság vagy hírnév, és a végén csalódni fognak és elkeserednek.

Minden döntésnek megvan a maga örök életre szóló következménye, éppen ezért bölcsen kell döntenünk: "Mivel körülöttünk minden el fog olvadni, milyen szent és istenfélő életet kellene éljetek!" (2Péter 3:11 LB). Nekünk, hívőknek, Isten szerinti és szeretetteljes elkötelezettségeink kell legyenek. Ha egyre jobban szeretnénk Jézushoz hasonlóvá válni, akkor ugyanolyan dolgok mellett kell elköteleznünk magunkat, mint Ő.

Beszéljünk róla:

Mit mondanak a te elkötelezettségeid rólad?
Milyen elkötelezettségekről kell lemondj? Milyen elkötelezettségeket kell megújíts vagy elvállalj?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 01. 08.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten szívén megpihenve,Forrjon szívünk egybe hát
  2013-01-14 16:13:42, hétfő
 
 
Isten szívén megpihenve... Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-04-17 19:59:46
feltöltő: dandej
nézettség: 629
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: religious,
kategória: család
leírás: A közismert ének újszerű feldolgozása, hazai tájképekkel. Tenyérnyi felhők 2.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


1. Isten szívén megpihenve Forrjon szívünk egybe hát,
Hitünk karja úgy ölelje Édes Megváltónkat át! Ő fejünk, mi néki tagja,
Ő a fény, mi színei; Mi cselédek, ő a gazda, Ő miénk, övéi mi.

2. Szeretetben összeforrva, Egy közös test tagjai,
:/: Tudjuk egymásért harcolva, Ha kell, vérünk ontani.
Úgy szerette földi nyáját S halt meg értünk jó Urunk;
Fájna néki, látva minket, Hogy szeretni nem tudunk.

3. Nevelj minket egyességre, Mint Atyáddal egy te vagy,
:/: Míg eggyé lesz benned végre Minden szív az ég alatt;
Míg Szentlelked tiszta fénye Lesz csak fényünk és napunk,
S a világ meglátja végre, Hogy tanítványid vagyunk.

Basel, 1745 (Herrnhag, 1735)
Zinzendorf M.L. 1700-1760; F.: Thaly Lóránt
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Élj egy örömteli, nagylelkű életet
  2013-01-14 12:24:50, hétfő
 
  "Mert nem üres beszéd az számotokra, hanem életet jelent nektek. Általa éltek hosszú ideig azon a földön..." (V. Mózes 32,47)




Sok ember azt gondolja, hogy a Biblia csupán olyan parancsokkal van tele, hogy "Ne tedd...". Ők azt feltételezik, hogy a Biblia mindenütt csak korlátozásokról szól, és egy unalmas életbe akar vezetni téged.

De Isten azt akarja, hogy élj egy örömteli, egészséges életet. A következő két dolog, amit a jó egészséggel kapcsolatosan meg akarok veled osztani, mosolyt kell csaljon az arcodra.

A nagylelkű adakozás elősegíti a jó egészségedet.

Minden, amid van Isten ajándéka. Ő bőkezű, és azt akarja, hogy te is az legyél. A Biblia azt mondja: "Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül." (Példabeszédek 11,25) Ez a vers nem csal mosolyt az arcodra? Van tehát oka, hogy miért érzed mindig olyan jól magad, mikor segítesz másokon, akár pénzt adsz, akár ruhát, vagy más dolgot, akár az idődből áldozol rájuk.

Ha jól érzed magad, az jót tesz az egészségednek. Isten azt mondja az Ő igéjében, hogy az élet nem azért van, hogy csak eltűrjük, hanem, hogy élvezzük is.

"A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja." (Példabeszédek 17,22) Én ezt szeretem így értelmezni: "Aki nevet, tovább él." Tanulj meg nevetni magadon, vigyél egy kis játékosságot az életedbe minden nap, pihenj, nyugodj meg, és érezd jól magad.

Beszéljünk róla:

- Hogyan tudnál még jobban adakozni a te pénzedből és az idődből?

- Hogy tudnál több játékosságot vinni a napjaidba?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 01. 07.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Egészséged érdekében valld meg bűneidet
  2013-01-13 12:47:40, vasárnap
 
  "Míg nem voltam hajlandó megvallani bűnömet, gyenge voltam és nyomorult, egész nap jajgattam." (Zsolt. 32:3, NLT fordítás)




Tegnap megnéztük, mennyire fontos az egészségünk érdekében Istenben bízni és megszabadulni a sértődöttségtől, aggodalomtól és félelemtől. Ez egyenesen a jó egészség másik bibliai alapfeltételéhez vezet.

Bűnöm megvallása jót tesz az egészségemnek. Bármelyik pszichológus megmondhatja: Jót tesz tisztázni lelkiismeretünket és kibeszélni magunkból a dolgokat. Nem arra való a testünk, hogy bent tartsuk azokat. Mikor a bűnt magunkban tartogatjuk, az olyan, mint amikor felrázunk egy szénsavas palackot. Gyakorlatilag felrobban.

Dávid így fogalmaz a Zsoltárokban: "Míg nem voltam hajlandó megvallani bűnömet, gyenge voltam és nyomorult, egész nap jajgattam. ... erőm elpárolgott, mint víz a nyári hőségben. Végül megvallottam Neked vétkemet, bűnömet nem takargattam. ... és Te megbocsátottál! Minden bűnöm elszállt." (Zsolt. 32:3-5, NLT fordítás)

Dávid magába zárta bűnét és az hatással volt a testére. Ha nem beszéled el Istennek a problémáidat, bűnödet, keserűségedet, a tested fogja megsínyleni.

A Columbo sorozat egyik epizódjára emlékeztet ez engem, amikor a komikus Johnny Carson játszotta a rossz fiút. Mikor végül elkapták, így szólt: "Tudja, igazán örülök, hogy elfogtak, mert a bűnöm már szinte megölt."

Orvosok szerint sok beteg már ma elhagyhatná a kórházat, ha tudnák, hogyan szabaduljanak meg bűntudatuktól vagy sértettségüktől azok miatt a dolgok miatt, amelyeket ők okoztak másoknak, vagy amelyeket mások okoztak nekik.

Beszéljetek róla

Tölts el néhány percet imádságban, kérve Istent, hogy bocsásson meg azokért a dolgokért, amelyeket mások kárára elkövettél.
Ezután imádkozz a sértettség vagy keserűségért, amit érzel mások iránt, akik téged bántottak. Kérd Isten segítségét, hogy meg tudj bocsátani azoknak az embereknek, hogy tovább léphess, az egészséged érdekében.

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 01. 06.) Napi remény
Link


 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 752
  • e Hónap: 5913
  • e Év: 55478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.