Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
A változáshoz támogatásra is szükség van
  2013-10-31 10:45:54, csütörtök
 
  "Kettőnek sokkal jobb, mint egynek, mert együtt sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni. Ha az egyik elesik közülük, akkor a másik fel tudja segíteni. De ha valaki egyedül van és elesik (kísértésbe esik), az nagyon rossz, mert senki sincs, aki segítsen neki." Prédikátor könyve 4:9-10 GN fordítás alapján

Link




Mennyire gondolod komolyan, hogy teljesen szabad akarsz lenni az életedben lévő kísértésektől?

Mert ha nagyon, akkor hadd legyek kíméletlenül őszinte veled: sosem fogod támogatás nélkül megcsinálni és sosem fogsz egyedül boldogulni. Nem áltatlak azzal, hogy egyedül is sikerülni fog - erre a nullával egyenlő az esély. Ugyanis Isten úgy alkotott meg bennünket, hogy szükségünk legyen egymásra a növekedéshez. Szükségünk van egymásra, hogy megszabaduljunk bizonyos szokásoktól, akadályoktól és fájdalmaktól. Kell, hogy mások is számon tudjanak kérni rajtad dolgokat. Az a bizonyos dolog, amit a legkevésbé akarsz, pont az a dolog, amire a leginkább szükséged van. Kell egy barát, aki tudja, mi történik veled, és egy kis csoport, aki támogat.

A Biblia azt mondja a Prédikátor 4:9-10-ben: "Kettőnek sokkal jobb, mint egynek, mert együtt sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni. Ha az egyik elesik közülük, akkor a másik fel tudja segíteni. De ha valaki egyedül van és elesik (kísértésbe esik), az nagyon rossz, mert senki sincs, aki segítsen neki." (GN fordításból)

Szükséged van valakire, aki segít azzal a három szokásoddal kapcsolatban, amin változtatni szeretnél. Egyedül ugyanis nem fogsz tudni változtatni rajtuk.

Mindenkinek az életében vannak kísértések. Csupán mítosz az, hogy el fogsz jutni a szellemi életedben egy olyan pontra, ahol nem lesz több kísértés. Az igazság az, hogy minél érettebb leszel, annál többször szerepelsz Sátánnak a "leginkább keresettek" listáján. Ha sokkal következetesebbek lennénk a kísértéseink megvallásában, akkor nem kellene a bűneinket megvallani.

A Biblia azt mondja: "Testvéreim, ha valaki a csoportodban valami rosszat tesz, te, aki szellemi ember vagy, oda kell, hogy menj ahhoz a személyhez, és szelíden a helyes útra kell segítened őt. De légy óvatos, mert te is kísértésbe eshetsz, hogy vétkezz. Azzal engedelmeskedünk igazán Krisztus törvényének, hogy segítünk egymásnak a bajban." (Gal 6:1-2, NCV fordítás)

Mi Krisztus törvénye? Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Hogyan szeressük felebarátunkat, mint önmagunkat? Úgy, hogy segítünk neki, amikor kísértés jön ellene. Azzal, hogy segítünk neki következetesnek lenni azokban a dolgokban, amikben következetes szeretne lenni. Úgy, hogy segítünk neki felhagyni a rossz szokásaival, és segítünk neki jó szokásokat kialakítani. Így lehet a leginkább szeretni a felebarátunkat és engedelmeskedni Krisztus törvényének.

Beszéljünk róla:

Milyen tulajdonságokat tartasz fontosnak egy személyben ahhoz, hogy megbízhass benne?
Szerinted Isten milyen tulajdonságokat szeretné, hogy fontosnak tarts egy olyan személyben, akivel megoszthatod a kísértésedet?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 10. 24.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Változtasd meg a gondolkodásodat!
  2013-10-30 08:51:44, szerda
 
  ,,Minden gondolatot rabul ejtünk, és arra kényszerítjük, hogy feladja és engedelmeskedjen Krisztusnak." (2Kor 10,5 NCV fordítás)




Íme egy titok a kísértésekkel szemben: ne próbáld legyőzni őket, inkább tereld el róla a figyelmedet. Bármi, aminek ellen akarsz állni, megmarad.

Tudtad, hogy a Biblia sehol sem szólít fel arra, hogy álljunk ellen a kísértésnek? Arra viszont felszólít, hogy álljunk ellen Sátánnak, de ez már mást jelent. A kísértések legyőzésében sohasem az a megoldás, hogy ellenállunk, hanem az, hogy másra összpontosítunk.

Ami a figyelmedet rabul ejti, az téged is teljesen rabul fog ejteni. Az a késztetés, hogy bűnt kövessünk el, mindig a gondolatoknál kezdődik. Ezért írja a 119. Zsoltár 6. verse, hogy ,,a Te parancsolataidra gondolok, hogy ne kövessek el esztelen dolgokat." (CEV fordítás) Miért? Mert amikor Isten igazságáról elmélkedsz, akkor nem gondolkodhatsz azokon a rossz vagy bűnös dolgokon, amelyeket épp elkövethetnél.

Megtörtént-e valaha, hogy egy magas sziklán álltál és úgy érezted, mintha valami arra késztetne, hogy leugorj? Nem mintha kísértést éreztél volna rá, de mintha egy erő húzott volna előre. Ez azért van, mert amire figyelsz, az vonz.

És ez így igaz az élet bármely területén - akár jó, akár rossz dologról van szó. Ha Istennek tetsző dolgokra koncentrálsz, akkor abba az irányba fogsz vonzódni; ha pedig azokra a dolgokra figyelsz, amik a filmekben vagy a folyóiratokban vannak, akkor egy másik irányba. Bármire is irányítod a figyelmedet, az fogja teljesen lekötni azt, és ami rabul ejti a gondolataidat, téged is rabul fog ejteni.

A megoldás abban rejlik, ha megváltoztatod a gondolkodásodat.

A kísértés mindig előre kiszámíthatóan működik: valami megragadja a figyelmünket, azután vágyakozunk rá, majd cselekszünk. Először valami foglyul ejti a gondolataidat, azután beadod a derekadat és aszerint cselekszel.

Tehát nem harcolnod kell egy kísértés ellen, hanem egyszerűen másra kell irányítanod a figyelmedet. ,,Minden gondolatot rabul ejtünk, és arra kényszerítjük, hogy feladja és engedelmeskedjen Krisztusnak." (2Kor 10,5 NCV fordítás)

Az igazság az, hogy nem könnyű minden gondolatot rabul ejteni és Krisztusra irányítani - ehhez nagyon sokat kell azt gyakorolni. Sokszor még a körülményeinket sem tudjuk irányítani, vagy azt sem, amit érzünk. Az egyedüli dolog, amit képesek vagyunk befolyásolni az, hogy mire gondolunk vagy miről gondolkozunk. Ez mindig a mi választásunk. És ha megváltoztatod a gondolkodásod, megváltoznak az érzéseid és végül a cselekedeteid is.

Beszéljünk róla:

Mire gondolsz vagy miről gondolkodsz a legtöbbet? Merre kalandoznak el a gondolataid, amikor nem összpontosítasz valami konkrét dologra?
Hogyan tudnád megtanítani magadnak, hogy természetessé váljon számodra, hogy Isten szavára és igazságára összpontosíts a világi dolgok helyett?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 10. 23.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ebben a világban, de nem e világból
  2013-10-29 21:36:32, kedd
 
  Link Link

" Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok."
János 17,15-16

Dr. Joó Sándor
Link Link Jézus imádkozik a tanítványaiért
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Isten váróterme
  2013-10-29 08:29:45, kedd
 
  Ez a planéta, ahol élünk, Isten váróterme. Az a fiatal pár ott a sarokban, arra vár, hogy végre kisbabájuk lehessen. Az aktatáskás fickó? Az egész országban mindenhová beadta már az önéletrajzát. Munkára vár. Az öreg nénike a botjával? Özvegy. Egy éve arra vár, hogy egy napja könnyek nélkül teljen el.

Várunk. Várunk Istenre, hogy adjon, segítsen, gyógyítson. Várjuk, hogy Isten megjelenjen. A várakozás földjén élünk.




Isten várótermében vagy? Ha igen, akkor a következőt kell tudnod: míg te várakozol, addig Isten munkálkodik. ,,Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom" (János 5:17). Isten soha sem üldögél karba tett kézzel. Soha nem áll meg. Nem megy vakációra. A teremtés hetedik napján megpihent, de a nyolcadik napon újra munkához látott, és azóta sem állt meg. Ő nem henyél. ,,Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" - olvasható a váró falán (Zsoltárok 46:11). Örülhetünk, mert Isten jó. Nyugodtak lehetünk, mert Ő munkálkodik. Lazíthatunk, mert Ő aktív.

Emlékezzünk csak Isten Mózeshez intézett szavaira: ,,Ne féljetek! Csak várjatok, és csillapodjatok le! ...csak maradjatok nyugton! Az Örökkévaló maga fog harcolni értetek!" (2 Mózes 14:13-14) Az izraeliták maguk előtt a vörös-tengert, maguk mögött pedig, az őket üldöző egyiptomi sereget látták. Nyugton maradni? Viccelsz? Amit a korábban rabszolgaként élő nép nem látott, az Isten keze volt, ami utat készített a tenger medrében, és az Ő lehelete, ami szétválasztotta a vizet. Isten munkálkodott értük.

Isten munkálkodott Máriáért, Jézus édesanyjáért. Az angyal bejelentése, miszerint áldott állapotba fog kerülni, kérdések özönét kavarta fel a szívében. Hogyan lesz terhes? Mit fognak gondolni az emberek? Mit fog szólni József? Isten azonban munkálkodott érte. Üzenetet küldött Józsefnek, a jegyesének. Isten arra indította a császárt, hogy rendeletet adjon ki. Isten vezette a családot Betlehembe. ,,Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál" (Róma 8:28).

Bibliai értelemben várakozni azt jelenti, hogy nem a legrosszabbat tételezzük fel, nem aggódunk, nem félünk, nem követelőzünk, és nem irányítunk. A várakozás ugyancsak nem jelent passzivitást.

,,Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik... Légy csendben, és várj az Úrra!" (Zsoltárok 37:5,7)

Max Lucado * Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
1 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Chesed-Kegyelem Fórum
  2013-10-28 13:53:27, hétfő
 
 

Gyönyörködj az Örökkévalóban,akkor megadja szíved kéréseit!

Bízd rá minden dolgodat,benne bízz, majd ő véghezviszi:
nyilvánvalóvá teszi igazságodat,és jogodra fényt derít.
Zsoltár 37:4
Link

Messiásban hívő testvéri közösség Link Link Izrael-Immanuel

* * * *

 
 
1 komment , kategória:  Chesed-Kegyelem fórum  
Isten benne van minden napunkban
  2013-10-28 07:38:58, hétfő
 
  Mit szólnál hozzá, ha meghívnálak, hogy átéld álmaid legszebb napját? Huszonnégy óra egy csodálatos szigeten, ami maga a paradicsom, a neked legkedvesebb emberek, étkek és tevékenységek társaságában. Az egyetlen bökkenő?

A napodat egy ezredmásodpercnyi szomorúsággal kellene kezdened. Elfogadnád az ajánlatomat? Gondolom, egy másodpercig sem tétováznál.




Isten benne van minden napunkban

Egy pillanat semmi a huszonnégy órához viszonyítva. Az örökkévalósághoz képest mennyi hetven, nyolcvan, vagy kilencven év? Mennyei távlatokban nézve egy csettintésnyi időnek felel meg. Beteg gyermekünkre mutogatunk, a mankóra, vagy a harmadik világban pusztító éhínségre, és ezt kérdjük: ,,Mi értelme az egésznek?" Pedig, mennyit ismerünk a teremtett világból? Mennyit láttunk belőle? Isten minden alkotásából mennyit vagyunk képesek felfogni? Talán annyit, mint amekkora a bejárati ajtón a kukucskáló. Mi van, ha Istennek a szenvedésre adott válaszának megértéséhez több gigabájtra van szükség, mint ami a csöppnyi agyunkban elfér?

Hagyjuk Istent, hogy befejezze, amit elkezdett. Könnyen megmondom mi fog következni. Lesznek jó napjaink. És lesznek rossz napjaink. Azonban Isten minden napunkban ott lesz!

28,20 ... íme, én veletek vagyok minden napon... (Máté)

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link Link Isten váróterme
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Válasszd a kegyelmet, és ne a keserűséget!
  2013-10-27 09:20:58, vasárnap
 
  "vigyázva arra, hogy az Isten kegyelmétől ne szakadjon el senki, nehogy a keserűség bármely gyökere fölnövekedve zavart keltsen, és ez sokakat megfertőzzön" (Zsidók 12:15 - Revideált Károli fordítás)




Ha a neheztelést nem tudod elengedni, akkor valaki az irányítása alatt tart. Mondtad már valaha ezt: "Dühbe jövök tőled"? Amit ezen a ponton beismersz, az az, hogy "Az irányításod alatt tartasz". Az egyetlen módja, hogy ennek az embernek az irányítása alól megszabaduljon az agyad és a szíved az, hogy ha meggyógyítod kegyelemmel - Isten kegyelmével.

A zsidók 12:15 azt mondja: "Vigyázva arra, hogy az Isten kegyelmétől ne szakadjon el senki, nehogy a keserűség bármely gyökere fölnövekedve zavart keltsen, és ez sokakat megfertőzzön."

Ismertél olyan családot, ahol az anya keserűsége megmérgezte az egész családot? Ismertél olyan családot, ahol az apa keserűsége megmérgezett mindenkit? A keserűség ragályos, és igazából generációs problémává válhat. Valakinek meg kell törnie ezt a láncot, és jobb, ha te leszel az. Ha szüleid keserűek, mert az ő szüleik is azok voltak, és az ő szüleik is azok voltak, akkor neked kell megtörni ezt a láncot. És egyetlen módja van annak, hogy megtörd: gyógyítsd meg kegyelemmel.

Barátaim, ha nem veszitek be Isten kegyelmét az életetekbe, akkor az élet keserűvé tesz titeket. Mert az élet nem igazságos. Miért? Mert bűn van a világban. Egy romlott bolygón élünk. Ez nem a menny. A gonosz emberek gonosz dolgokkal ússzák meg mindig. Az élet nem igazságos.

És ha nem engeded be a kegyelmet a szívedbe, keserűvé fog tenni.

A megbocsátás igazságos? Egyáltalán nem.

De ez nem a fair dolgokról vagy az igazságosságról szól. Ez a kegyelemről szól. Nem azért bocsátasz meg egy embernek, mert akkor igazságos dolgot teszel. Azért bocsátasz meg egy embernek, mert ez a helyes dolog és nem akarod, hogy a szíved tele legyen keserűséggel. Nem akarod, hogy a szíved tele legyen fájdalommal és utálattal.

A megbocsátás ingyenes, de nem olcsó. Jézus életébe került. Istennek a Fiába került. És amikor Jézus haldoklott a kereszten, kinyújtott kézzel, a vére csepegése közben, azt mondta: "Atyám bocsáss meg nekik! Nem tudják mit cselekszenek.Ezzel azt mondta: "Szeretlek, szeretlek, szeretlek, szeretlek." Azt mondta: "Nem érdemlik meg. Még azt sem tudják mit tesznek. De Atyám, bocsáss meg nekik."

Hagyd az igazságszolgáltatást Istenre. Gyógyítsd a keserűségedet a kegyelmével.



Beszéljünk róla:

Tapasztaltál már keserűséget valakivel szemben? Mi volt a következménye az életedben?
Mit gondolsz miért olyan fontos nekünk, hogy minden igazságos legyen?

(Rick Warren, Daily Hope, 2013.10.20.) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ne félj, mert megváltottalak
  2013-10-27 09:12:50, vasárnap
 
  ||: Ne félj, mert megváltottalak,
Neveden szólítottalak,
Karjaimba zártalak,
Örökre enyém vagy. :||

Viruló réteken át
Hűs forrás felé vezetlek,
Pásztorod vagyok,
Elveszni senkit sem hagyok
Karom feléd tárom, kiárad áldásom;
Nem rejtőzöm el,
Szívem a szívednek felel,
Amikor úgy érzed, nyomaszt az élet.

Ne félj...

Nem taszítalak el, amikor vétkezel,
Irgalmat lelsz a szívemben,
Örök feléd a hűségem,
Amerre jársz védlek, nyomodba lépek.
Nem rejtőzöm el, szeretetlángom átölel,
Ne félj, ha éjben jársz, hidd, hogy a fény vár rád!

Nemzetközi Késői Eső Misszió
Link Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Késői Eső Gyülekezet  
A megbocsátás nem a bizalom helyreállása
  2013-10-26 09:15:15, szombat
 
  ,,Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: ,,Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr." (Róm 12,19 UF)




Kinek van több fegyvere a bosszúálláshoz, neked vagy Istennek? Ki tudja jobban kiegyenlíteni a számlát, te vagy Ő? Szerintem Isten! Ha választanom kell aközül, hogy megfizetek-e az engem ért sérelemért vagy hagyom Istent igazságosan ítélni, akkor az utóbbit választom. Inkább Istenre bízom az ügyemet.

Hadd mondjam el, mit nem jelent a megbocsátás. Nem jelenti a bizalom azonnali helyreállását. A megbocsátás azonnali, de a bizalmat időbe telik újra felépíteni. A megbocsátás alapja a kegyelem, de a bizalomért meg kell dolgozni. A bizalmat ki kell érdemelni, a kegyelmet viszont nem lehet.

Sokan azért nem akarnak megbocsátani valakinek, mert azt hiszik, hogy akkor újra bízniuk kell benne. Nem. Ez egészen más téma. Hadd mondjam el újra: ha megbocsátasz valakinek, az nem azt jelenti, hogy újra bíznod kell benne. Az azt jelenti, hogy ki kell érdemelniük a bizalmat.

Ha egy párkapcsolatban az egyik fél drogozik, iszik vagy bántalmazza a másikat, aztán talán megkérdezi: ,,Megbocsátasz?" Igen, megbocsát neki. ,,Folytathatjuk onnan, ahogy volt?" Nem. Egyáltalán nem kell ezt tennünk.

Megbocsátani és újjáépíteni a kapcsolatot két teljesen különböző dolog. A megbocsátás egyedül a te részed, függetlenül attól, hogy válaszolnak-e rá, kérik-e, észreveszik-e, hogy szükségük van rá, vagy sem. Magadért bocsátasz meg nekik. A kapcsolat helyreállításához sokkal többre van szükség, mint megbocsátásra. Megbánásra, kárpótlásra és a bizalom helyreállítására. Ez gyakran sokkal tovább is tart.

Sokan azt gondolják, hogy nem bocsáthatnak meg, mert az azt jelentené, hogy minden a régiben marad. Ez egyáltalán nem így van. De Istenre kell bíznod a dolgot.

Hogyan engedheted el a sérelmedet? Úgy, hogy Istenre bízod.



Beszéljünk róla:

Kinek kell megbocsátanod?
Kivel kell helyreállítanod a kapcsolatot?
Milyen módon állíthatja helyre valaki a benne való bizalmadat?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.19.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Miért kell(ene) megbocsátanod?
  2013-10-25 16:00:19, péntek
 
  ,,Az úr pedig megszánta a szolgát, elbocsátotta, és elengedte az adósságát" (Máté 18:27)

Link



Isten Igéje három okot is ad, amiért kell elengednünk a sérelmeinket, megbántódásunkat, haragunkat, amiért meg kell bocsátanunk. El kell engednünk, ahelyett, hogy újra és újra felsorolnánk. Íme három ok, miért kell megbocsátanunk:

1. Mert Isten megbocsát neked
Máté 18-ban Jézus elmond egy történetet egy királyról, aki megbocsát a szolgájának. A 27. vers ezt mondja: ,,Az úr pedig megszánta a szolgát, elbocsátotta, és elengedte az adósságát." Éppen úgy, ahogy a király elengedte ennek a szolgának az adósságát, Isten elküldte Jézust, hogy kifizesse a te adósságodat. Minden, amit valaha rosszul tettél az életedben, már ki van fizetve. Jézus kifizette az utolsó fillérig. Letöltötte a börtönbüntetésed. Elvette a vétkeidet, és megfizette a bűn büntetését. Jézus Krisztus meghalt mindannyiunk bűneit.

2. Mert a neheztelés önkínzás
Ez egy önmagad okozta seb. Valahányszor neheztelsz, megsértődsz, haragszol, ez téged jobban megsebez, mint azt a személyt, akivel szemben keserű vagy. Tény, hogy mialatt még mindig gyötrődsz valamin, ami évekkel ezelőtt történt, a többiek már elfelejtették. A múltad már elmúlt, és többé már nem bánthat téged, kivéve, ha te nem engeded el.

3. Mert szükséged van megbocsátásra minden nap
A Biblia nagyon világosan tanítja, hogy nem kaphatjuk meg azt, amit nem vagyunk hajlandóak adni. Akarod, hogy neked megbocsássanak? A Biblia azt mondja, akkor neked is meg kell bocsátanod.


A megbocsátás életstílus. Nem olyan dolog, amit egyszer megteszel. Életed minden napján szükséged van rá. Bocsánatot kell kérned. El kell fogadnod a megbocsátást Istentől és másoktól, és neked is fel kell kínálnod a megbocsátásodat. A megbocsátásnak folyamatosnak kell lennie. Tenned kell, és szívesen kell tenned!

Beszéljetek róla:

Ki az a személy, aki elsőként jut eszedbe, ha életed legnagyobb fájdalmáról, sérüléséről kérdeznek?
Megtörtént-e veled, hogy azért reagáltál úgy valakire, mert az valaki másra emlékeztetett téged?

(Daily Hope by Rick Warren - 2013.10.18) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 752
  • e Hónap: 5913
  • e Év: 55478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.