Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Vége
  2013-10-31 20:17:57, csütörtök
 
  Itt a hideg. Akár tetszik, akár nem. Csodás indián nyár, vagy vénasszonyok nyara volt ezen az őszön.
Hamarosan lehull minden színes levél és elkezdi téli álmát a természet. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 30.
  2013-10-18 19:09:05, péntek
 
  Az algériai összeomlás

1957-ben Franciaország felbolydult az algériai függetlenségi háború miatt. Az algériai francia érdekek védelmében megalakultak a Comités de Salut Public (Közbiztonsági Bizottságok). A bizottságok vezetésére Charles de Gaulle-t tartották a legalkalmasabb személynek, s ettől kezdve a bizottságok minden lehetséges eszközzel azon voltak, hogy De Gaulle-t tegyék Franciaország elnökévé. Számos befolyásos forrásból kaptak támogatást, például Alphonse Juin marsalltól, aki állítólag a Sion-rend tagja volt. De Gaulle hagyta, hogy az algériai bizottságok azt higgyék, hogy támogatja az ügyüket.
1958-ban az újonnan választott francia kormány kijelentette, hogy az algériai válság egyetlen lehetséges megoldása Algéria függetlenségének biztosítása. A bizottságok De Gaullehoz fordultak, hogy vegye át a hatalmat, ő azonban elhatárolta magát a helyzettől.
A Közbiztonsági Bizottságok ekkor elkezdték megerősíteni franciaországi pozícióikat. Az utcákon azt beszélték, hogy bármelyik pillanatban katonai államcsíny következhet be az országban. Ekkor lemondott a kormány, és De Gaulle került hatalomra. Ezen a ponton érdekellentét lépett fel az algériai bizottságok (amik Algériát francia gyarmatként akarták megőrizni) és a franciaországi bizottságok között, mely utóbbiak sokkal fontosabbnak tartották De Gaulle hatalomátvételét.
De Gaulle kényes helyzetbe került. Azzal szerezte meg az elnöki posztot, hogy Algéria gyarmati státusban tartását támogatta, mégis tárgyalásokat készült kezdeni az algériai vezetőkkel a függetlenségről. Döntése miatt élete hátralévő részét az orgyilkosságtól való félelemben élte le, hiszen az algériai bizottságok tagjai árulónak kiáltották ki.
A fő veszélyt mégis a francia Közbiztonsági Bizottságok jelentették, melyek ellenállása sokkal több problémát okozhatott. Az ennek a megelőzésére indított kommunikációs hadjáratot Pierre Plantard de Saint-Clair vezette, aki megalapította a Központi Párizsi Bizottságot, hogy átvegye a többi bizottság vezetését.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
A Da Vinci kód megfejtése 29.
  2013-10-13 14:48:02, vasárnap
 
  A jelenlegi helyzet

Amikor 1619-ben kiutasították a Sion-rendet Orleans-ból, eltűnt a történelem színpadáról. A következő feljegyzés a Sion-rend létezéséről 1956-ból származik, amikor megemlítette a francia Journal Official, egy hetente megjelenő kormányzati kiadvány, amiben minden társaság és szervezet közleményt ad ki tevékenységéről. (A Sion-rend 1956-ban közzétett adatai szerint a rendnek összesen 9841 tagja volt, kilenc fokozatra osztva. A szervezet 729 tartományba és 27 parancsnokságba szerveződött, a hierarchia csúcsán pedig a ,,Kyria" nevű vezető állt. A nagymestert ,,Nautonnier"-nek nevezték.) Ugyanakkor a Sion-rend azt állítja, hogy számos olyan történelmi eseményben szerepet játszott a közbeeső évszázadok során, melyek valamilyen módon érintették érdekeit. Az biztos, hogy legalább egy szervezet, a Compaigne de Saint-Sacrament a háttérben tevékenykedett a XVII. századi Franciaországban (részletesen lásd később).
Baigent, Leigh és Lincoln könyveik megírása közben több interjút is készítettek Pierre Plantard de Saint-Clairrel. Az interjúk közül többre is Párizsban, a rue de Rome-on található La Tipia nevű sörözőben került sor. Plantard válaszai homályosak, néha egyenesen félrevetetőek voltak - ez jellemző a Sion-rendtől származó információk nagy részére. Saint-Clair például azt mondta a szerzőknek, hogy 1943 októberétől 1944 februárjáig a Gestapo fogságában volt, a francia ellenállásban való részvétele miatt, ám ezt semmilyen írásos bizonyíték nem támasztja alá.
Azt viszont sikerült megállapítani, hogy Saint-Claire a II. világháború idején kiadott egy Vaincre című lapot. A lap nem a francia ellenállás ügyeivel foglalkozott, hanem mitológiával és különböző ezoterikus témákkal, s úgy tűnik, az ,,Alpha Galates" nevű szervezet népszerűsítését szolgálta. Az Alpha Galates elsősorban a lovagság iránt érdeklődött, és felépítésében azonosnak tűnik a Sion-renddel. Ami azt illeti, valószínűleg maga a Sion-rend volt az. A Vaincre látszólag a Vichy-kormányt támogatta, és első számában megjelent egy Henri Phillippe Pétain marsallhoz írt himnusz is. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy minden kiadvány átesett a nácik szigorú cenzúráján, és Plantard később azt állította, hogy a magazin egy titkos ellenállási lap volt, melyben kódolt üzeneteket továbbítottak, amiket csak az ellenállás tagjai tudtak megfejteni. Mivel Plantard úr később Charles de Gaulle tábornok munkatársa lett, aki a legkevésbé sem tűrte meg a náci kollaboránsokat, nem valószínű, hogy a lap őszintén támogatta volna a Vichy-kormányt.
Az Alpha Galates (azaz a Sion-rend) egyik fő célja az Európai Egyesült Államok létrehozása volt, ami egyfelől védőbástyát alkotott volna az Amerikai Egyesült Államok és a Szovjetunió között, másfelől a saját jogán is önálló nagyhatalom lett volna. Lehet, hogy a társaság sikerrel járt: Európának ma már közös valutája van és közös szövetségi kormánya. Az Európai Unió emblémájául már 1940-ben a csillagokból álló kört javasolta a Sion-rend, s ez látható ma az Unió zászlaján.
Az Egyesült Államokban hasonlóan gondolkodott a háború után megalakított CIA. Az amerikai kormányzat az 1950-es és '60-as években több millió dollárt pumpált Európába, hogy megakadályozza a ,,vörösök terjeszkedését" és népszerűsítse az egységes Európa gondolatát. A CIA és a Vatikán mindig is szoros kapcsolatban állt. A CIA pénze szabadon áramlott a püspökökhöz és érsekekhez, köztük Giovanni Montinihez, a későbbi VI. Pál pápához, hogy a kitűzött célok felé vezető kulturális tevékenységeket és vállalkozásokat finanszírozzanak.

 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
A mai nap
  2013-10-12 21:49:13, szombat
 
  nem volt alap. Bár nekünk a hétvégék nem szoktak általános hétvégi napok lenni.
Kissé fárasztó volt, hiszen reggel 7 órakor már a piacon voltam és nyolc után értünk haza.

A Pler-Veszprém meccs előtti játékosbemutatás: 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 28.
  2013-10-12 21:12:51, szombat
 
  Claude Debussy
szül. 1862. augusztus 22., Saint-Germain-en-Laye, Franciaország, mh. 1918. március 25., Párizs.
Noha szegény családból származott, Debussy gyorsan ismertté vált. Fiatalkorában egy orosz milliomosnő, Nagyezsda Filaternova von Meck vette pártfogásába: alkalmazta, hogy vele és gyermekeivel játsszon duetteket. Debussy sokfelé utazott pártfogójával, és kora sok befolyásos emberével ismerkedett meg. Nagyon titkolózó természetű volt, ezért nehéz megállapítani, milyen erős szálak kötötték a Sion-rend családjaihoz. Életében a legfőbb zenei hatást Richard Wagner jelentette. Azt mondta Wagnerről, hogy ,,csodálatos alkonyat volt, akit összetévesztettek a hajnallal". Debussy művei az impresszionista és szimbolista festészet és írás zenei megfelelői. Legismertebb alkotásai a Clair de Lune és az Egy faun délutánja. Victor Hugo számos művét megzenésítette. Ismerte Émile Hoffetet, rajta keresztül pedig Bérenger Sauniére-t, illetve a kiváló énekest, Emma Calvét, aki valószínűleg romantikus kapcsolatot ápolt Sauniére-rel. Stéphane Mallarmé szimbolista költő estélyein megismerkedett Oscar Wilde-dal, W. B. Yeatsszel, Paul Valéryvel, André Gide-dal és Marcel Prousttal is.

Jean Cocteau
szül. 1889. július 5., Maisons-Laffitte, Franciaország, mh. 1963. október 11., Milly-la-For et.
Jean Cocteau költő, librettista, regényíró, színész, filmrendező és festő volt. Tizenöt éves korában írt egy verset ,,A frivol költő" címmel, s ezután éveken át így ismerték. Később barátja, Apollinaire elnevezte a ,,Költők királyá"-nak. Apollinaire nevezte először ,,szürreális"-nak Cocteau művét az orosz balettről. Cocteau joggal állt libertinus hírében, ugyanakkor az, hogy gazdag és befolyásos családból származott, előnyt jelentett számára a nagymesteri cím elnyerésében. Jó barátságban állt Jean Hugóval, Victor Hugo dédunokájával, és Claude Debussyvel, a Sion-rend előző nagymesterével. Az Orfeusz és Orfeusz végrendelete című filmjeiben erős utalások történnek a Sion-rendre, továbbá a londoni N ôre Dame de France-templomban és a villefranche-sur-mer-i Szent Péter-kápolnában festett freskói is a rend titkait látszanak megörökíteni. Ami azt illeti, egyes műveit talán kifejezetten a Sion-rend kérésére készítette el. De Gaulle tábornok, a francia elnök is kedvelte műveit, s testvére felkérte Cocteau-t egy országértékelő beszéd megírására. Charles de Gaulle-ról gyanítható, hogy valamikor a Sion-rend tagja volt.
Jean Cocteau 1963-ban bekövetkezett haláláig töltötte be a nagymesteri posztot. Amikor Pierre Plantard de Saint-Claire 1979-ben beszélt a Baigent-Leigh-Lincoln szerzőhármassal, épp ő volt a rend főtitkára. Úgy tűnik, 1981. január 17-én lett nagymester, majd 1984-ben mondott le. Nem tudni, ki volt hivatalban Cocteau halála és Plantard nagymestersége között, bár Baigent, Leigh és Lincoln 1979-ben azt az információt kapta, hogy egy befolyásos egyházi személy, bizonyos François Ducaud-Bourget lehetett az. Ő azonban tagadja ezt.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Holnap megyünk
  2013-10-11 21:16:15, péntek
 
  Veszprém meccsre!!!!
A múltkor a szegedi csapatot láttuk élőben játszani.
Totál más, mint tévén keresztül.
A Zubai amit művel, azt a tévé nem adja vissza. Az a pofátlanság, az a kakaskodás, az a harc... hihetetlen. De piszok jól csinálja. Egyébként egyik kedvenc játékosom.
Nagyon kíváncsi leszek a veszprémi játékosokra. :)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 27.
  2013-10-11 07:47:17, péntek
 
  Charles Nodier
szül. 1780. április 29., Besançon, Franciaország, mh. 1844., Párizs.
Nodier nem volt nemesi származású, és a Sion-rend dokumentumaiban említett családok egyikével sem állt kapcsolatban. A hatóságok figyelmét már fiatalkorában felkeltette, amikor egy szatirikus verset írt Napóleonról. (Bizonyítékok támasztják alá, hogy Seiyes abbé arra biztatta Napóleont, hogy vegye feleségül Josephine Beauhamais-t, mert a hölgy a Merovingoktól származott.)
Amikor 1824-ben Párizsba költözött, a párizsi irodalmi körök egyik vezető tehetsége lett. Olyan írókkal mulatozott együtt, mint Victor Hugo és Alfred de Musset, akik később fontos szerepet játszottak a romantikus mozgalomban. Termékeny író volt, ma leginkább novelláit ismerik. A francia akadémia tagjai közé való, 1833-ban történt felvétele tiszteletre méltó irodalmi stílusként fogadtatta el a romantikát.

Victor Hugo
szül. 1802. február 6., Besançon, Franciaország, mh. 1885. máus 22., Páizs.
Victor Hugo a legjelentősebb francia romantikus költő, regényíró és drámaíró volt. Franciaország határain kívül leginkább A párizsi Notre-Dame és A nyomorultak című regényeit ismerik. Apja Napóleon seregében szolgált, de szimpatizált a császár ellen szervezkedőkkel. Victor Hugo még gyerekkorából ismerte Nodier-t, s Nodier-nek a gótikus építészetről szerzett ismeretei ihlették A notre-dame-i toronyőr című regény helyszínét. Charles Nodier és Victor Hugo az Arsenal Könyvtárban - ahol Nodier dolgozott - irodalmi szalont alapítottak ,,Cenacle" néven. A ,,cenacle" az Utolsó vacsora helyszínének elnevezése. Elképzelhető, hogy a Cenacle volt a Sion-rend fedőszerve. Tagjai között voltak romantikusok, festők, szürrealisták és szimbolisták, akik kellően elégikus és romantikus mottójukul az ,,Et in Arcadia Ego" kifejezést választották. Hugo 1822-ben, a l'Eglise de Saint-Sulpiceban nősült meg. Néhány évig Nodier társaságában utazgatott, és többekkel együtt ő vitte vállán barátja koporsóját Nodier 1845-ös temetésén. Noha mélyen vallásos volt, Hugo meglehetősen heterodox nézeteket vallott a katekizmusról, és erősen vonzódott a gnosztikus, kabbalisztikus és hermetikus filozófiákhoz. Tisztelte Napóleont, de elkötelezett királypárti volt, és a Bourbon-ház restaurálását tartotta kívánatosnak. Ezt azonban csak ideiglenes megoldásnak tekintette. Különösen az alkotmányos uralkodót, Lajos Fülöpöt támogatta, aki az 1831. júliusi forradalommal került a trónra. Lajos Fülöp Maximilian de Lorraine, a Sion-rend egykori nagymestere, a Habsburg-Lorraine-vérvonal tagja unokahúgát vette feleségül. Hugo számos verse nyíltan politikai tartalmú, de szeretett volna kora ,,zengő visszhangja" is lenni, és részletesen írt a társadalmi problémákról is.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Ez van, akár
  2013-10-11 07:35:52, péntek
 
  tetszik, akár nem.
Remélem azért ki fog sütni a nap ma.
Jó lenne, hiszen az embernek annyira szüksége van a napsütésre.
Utálom, ha problémám van, és ha kinézek az ablakon, csak a szürkeséget látom.
Kissé rohangászós nap lesz a mai, de úgy szép az élet, ha zajlik, mint tudjuk.
Na és persze sokat segít a napinduláson az, hogy péntek van. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 26.
  2013-10-08 22:58:02, kedd
 
  Sandro Filipepi
szül. 1445, Firenze, mh. 1510. május 17., Firenze.
Filipepi sokkal ismertebb Botticelliként, a festőként, aki nagy hatást gyakorolt a XIX. századi preraffaelita festőkre. Ő a második olyan személy a Sion-rend nagymestereinek listáján, aki nem állt rokonságban a Dossiers Secretsben bemutatott családokkal, ám jó kapcsolatokat ápolt az érintett királyi házak némelyikével. Kiemelkedő patrónusai voltak a Medicik. Az ezoterika iránti érdeklődése tanúbizonyságaként neki vagy mesterének, Mantegnának tulajdonítják az első tarot kártyacsomag megfestését. Festményei, a Primavera (Tavasz) és a Vénusz születése az Árkádiáról és a föld alatti patakról alkotott álomszerű elképzeléseken alapulnak.

Robert Boyle szül.
1627. január 5., Lismore-kastély, Waterford megye, Írország, mh. 1691. december 31., London.
Robert Boyle Cork grófjának legkisebb fia volt. Leginkább a légszivattyúval folytatott kísérletei kapcsán ismert, melyek nyomán egy fizikai törvényt is elneveztek róla. Fiatalkorában Firenzében járt, ahol a Medicik még ekkor is befolyással bírtak az ezoterikus és művészi körökben. Huszonegy hónapot töltött Genovában, ahol démonológiát tanult. Az elsőkként csatlakozott a Stuartok támogatóihoz, amikor II. Károly visszatért az angol trónra. Londonban felkereste (III.) Cosimo de Medici, aki később Firenze uralkodója lett. Az egyik legjobb barátja Isaac Newton volt, akinek megtanította az egész élete során érdeklődéssel vizsgált alkímia alapelveit. Két értekezést írt a témában 1675 és 1677 között: A higany vegyítése az arannyal és Az arany beszennyeződésének története.

Sir Isaac Newton szül.
1642. december 25. [az új gregorián naptár szerint 1643. január 4.], Woolsthorpe, Anglia, mh. 1727. március 20. [március 31.], Londonban.
Érdekes, hogy Dan Brown milyen fontos szerepet biztosított Sir Isaac Newtonnak A Da Vinci-kódban. A XXI. században leginkább matematikusként és Einsteinig a legnagyobb elméleti fizikusként ismert Newton a Sion-rend egyik legmagasabb rangú titkos tagja volt. Tanulmányait Cambridge-ben végezte, 1672-ben a Royal Society tagjává választották, majd 1703-ban a társaság elnöke lett. Közeli kapcsolatba került Nicolas Fatio de Duillier-vel, az Európát beutazó genovai arisztokratával, aki XIV. Lajos udvarában valószínűleg kémként tevékenykedett. Newton 1699-ben a Királyi Pénzverde igazgatója lett, 1689-ben pedig a Cambridge-i Egyetem képviseletében bekerült a parlamentbe. Közeli barátja volt Jean Desaguliers-nek, aki komoly szerepet játszott abban, hogy a szabadkőművesség villámgyorsan elterjedt Európában. Noha feltehetőleg nem volt szabadkőműves, Newton belépett a ,,The Gentleman's Club of Spalding" nevű társaságba, aminek Alexander Pope is tagja volt. Newton 1689-ben kezdte el írni véleménye szerint legnagyobb művét, Az ősi királyságok helyreállított történetét. Úgy vélte, a judaizmusban fellelhető számos isteni bölcsesség áthagyományozódott Püthagoraszra. A Robert Boyle-lal ápolt kapcsolata révén folytatott alkímiai kísérletek mellett tanulmányozta a szent geometriát és a numerológiát is.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
A Da Vinci kód megfejtése 25.
  2013-10-07 18:10:50, hétfő
 
  René d'Anjou

szül. 1409. január 16., Angers, Franciaország, mh. 1480. július 10., Aix-en-Provence-ban.
René d'Anjout ,,a jó René király"-ként is ismerték. Számos címe között szerepelt a ,,Jeruzsálem királya" is. Mozgalmas életet élt, és bár egyike volt az elsőknek, akik írásba fektették a lovagság törvényeit, a ,,jó király" értékfelfogása néha összeütközött azzal, amit ő maga becsületes viselkedésnek tartott. 1431-ben Bulgnéville-nél fogságba esett, és Jó Fülöp burgundiai herceg kezébe került, de 1432-ben becsületszóra szabadon engedték, miután János és Lajos nevű fiait túszul hagyta maga helyett.
Tízéves korában lett nagymester, ami a Dossiers Secrets szerint egyáltalán nem volt szokatlan. Később számos egyéb rendbe felvételt nyert, például a Félhold rendjébe is, ami valamilyen oknál fogva kihívta maga ellen a pápa haragját. René a lorraine-i keresztet használta a királyi házát jelképező személyes jelvényeként. A keresztet később a szabad francia erők viselték a II. világháborúban Charles de Gaulle vezetése alatt. Ezt a keresztet használta Godfroi de Bouillon és templomos rend is.
René komoly szerepet játszott a reneszánsz eljövetelében, egyik lánya pedig VI. Henrik angol királyhoz ment feleségül. Úgy tűnik, valamilyen módon kapcsolatban állt Jeanne d'Arckal is, akinek az volt a küldetése, hogy megmentse Franciaországot az angoloktól. René állítólag vele volt, amikor a szűz megjelent a trónörökös chinoni udvarában, s valószínűleg az oldalán harcolt Orleans ostrománál is. Abban, hogy Jeanne d'Arcnak váratlanul sikerült biztosítania, hogy az erőtlen trónörökös legyen a király, valószínűleg nagy szerepet játszott Iolande d'Anjou, René anyja befolyása. Sokan úgy vélik, hogy az egész ügyet manipulálták; s valamilyen titkos társaság tevékenykedett a háttérben - nyilván a Sion-rend.
René költő volt, és saját maga illusztrálta alkotásait. Mélyen érdeklődött az ezoterikus és misztikus témák irányt. Noha számos festményt tulajdonítanak neki, néhány biztosan nem lehet az övé. Ezek magukon viselik ugyan a keze nyomát, de valószínűleg udvari festők festették meg őket. René komoly befolyással bírt a firenzei Medici-családban, akiknek a reneszánsz számos fontos alkotása köszönhető. Ekkoriban fordították le a klasszikus szerzők műveit, és évszázadok óta először ismét elkezdték tanítani a görög nyelvet a firenzei egyetemen. Ugyancsak Firenzében alapították meg 1444-ben az első európai nyilvános könyvtárat, a San Marco Könyvtárat. René elevenítette fel Árkádia témáját, a görög pásztorparadicsomét, ami a rend számára az ,,aranykort" jelképezte azt az aranykort, ami akkor köszönt majd be, amikor a Merovingok újra elfoglalják az őket megillető helyüket a trónjaikon. A ,,föld alatti patak" motívuma René vesszőparipája lett, az okkultisták ,,földalatti" mozgalmát szimbolizálva, mely felgyorsítani volt hivatott az új Árkádia eljövetelét. A kor művészete és irodalma révén ezek az eszmék gyorsan elterjedtek Európában.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 185 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 75
  • e Hét: 967
  • e Hónap: 2801
  • e Év: 2801
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.