|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 17
|
|
|
|
2013-10-01 20:10:21, kedd
|
|
|
Erdélyi vargabéles II.
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
50 dkg hosszúmetélt, szélesmetélt, laska (nem cérna!!!)
4 tojás
4 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
50 dkg tehéntúró
25 dkg tejföl
1 citrom reszelt héja
1 csomag fagyasztott réteslap
vaj
Elkészítés:
A laskát (metéltet) megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a tejfölt, a 4 tasak vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, és jól összetörjük egy villával, majd belekeverjük a mazsolát. Kemény habot verünk 4 tojásfehérjéből, majd hozzáadjuk a túrós masszát, amit óvatosan belekeverünk, majd hozzáadjuk a laskát (metéltet), azt is óvatosan belekeverjük.
Egy tepsit megkenünk vajjal, a réteslapokat kettéosztjuk úgy, hogy fele az aljára, fele a tetejére jusson, a réteslapok közé tesszük a túrós masszát.
Szép pirosra megsütjük közepes kis lángon. Mikor kész, megszórjuk porcukorral. Négyszögekre vágjuk, lehet hozzá adni eper öntetet, vaníliaöntetet stb..
Megjegyzés:
Mivel Varga a családnevem, szégyen is lenne, ha nem ismerném az igazi vargabéles készítését, amit itt nálunk, Marosvásárhelyen és Kolozsvárott készítettek először...
A receptet és a fotót Mjjbaba küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
1 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2013-10-01 20:06:18, kedd
|
|
|
Vargabéles V.
Hozzávalók:
egy 30 x 20 cm-es tepsihez:
1 csomag réteslap (vagy leveles tészta)
15 dkg cérnametélt
5 dkg vaj
40 dkg túró
1 dl tejföl
2 db tojás
3-4 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
olaj a lapok kenéséhez
1 kisebb tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűtjük.
A túrót tálba tesszük, majd villával kicsit összetörjük. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a 2 tojás sárgáját, a mazsolát, és alaposan összekeverjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverjük.
A teljesen kihűtött vajjal összekevert tésztát a túrós-habos masszával óvatosan összeforgatjuk.
Egy tepsit kibélelüünk sütőpapírral, majd belehelyezünk egy réteslapot úgy, hogy a tepsi oldalát is befedje. Ezután lekenjük olajjal, majd ráhelyezünk még egy réteslapot, lekenjük olajjal, és rátesszük a harmadik réteslapot, de azt már nem kell olajjal lekenni. Ezután a réteslapra ráöntjük a tésztás-túrós masszát, majd a tetejét egyenletesen elsimítjuk. A töltelék tetejét befedjük egy réteslappal, majd olajjal lekenjük, ráhelyezünk egy második réteslapot, és szintén lekenjük olajjal. Végül ráhelyezünk egy harmadik réteslapot, majd a tetejét lekenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve langyosra hűtjük.
Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeleteljük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2013-10-01 20:01:06, kedd
|
|
|
Erdélyi vargabéles
Hozzávalók:
1 csomag 6 lapos réteslap
olaj
15 dkg cérnametélt
30 dkg tehéntúró
3 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mazsola
3 dkg vaj
só
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kristálycukor
A sodóhoz:
2 tojás
8 dkg cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt vagy vízben kikevert keményítő
Elkészítés:
A réteslapot széthajtogatjuk, és egy kiolajazott tepsit (én a legkisebb tepsiben szoktam csinálni) 3 lappal kibélelünk, közüket megolajozzuk. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, lecspegtetjük. A túrót áttörjük, és a 3 tojássárgájával, a tejföllel, a cukrokkal és az olvasztott vajjal összekeverjük. Az 5 tojás (a sodó tojásainak fehérjével együtt) kemény habbá vert fehérjét hozzáadjuk, majd a metéltet is beleforgatjuk. Ezt a tölteléket a réteslapokra terítjük. Elegyengetjük, és a maradék 3 lapot rátesszük, ezek közeit is megolajozzuk, a tetejét is. 200 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük. A végén melegen kockára szelve, porcukorral hintve, sodóval tálaljuk.
A sodóhoz a 2 tojássárgáját, a lisztet, a 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot a tejjel összekeverjük. Állandó kevergetés mellett megfelelő sűrűségűre főzzük. Ha keményítővel dolgozunk, akkor a forráskor lehúzzuk a sodót a tűzről, és a vízzel kikevert keményítőt belecsorgatjuk.
Megjegyzés:
Nagyon finom, laktató édesség, a párom kedvence. Kb. 9 adag lesz belőle. Ehhez képest olcsó.
A receptet és a fotót Gergelyi Edina küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2013-10-01 19:41:22, kedd
|
|
|
Pétervári céklasaláta
Hozzávalók:
50 dkg cékla
1 dl majonéz
2 főtt tojás
fokhagyma
1 kávéskanál cukor
só
Elkészítés:
A céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk. Megpároljuk enyhén cukros vízben, levét leöntjük. A majonézt elkeverjük a villával összetört főtt tojással, fokhagymával ízesítjük, és összekeverjük a párolt céklával.
Személyes hozzáfűzés: Meglepően finom! Szentpétervárott menzától elegáns éttermekig mindenhol megtalálható, igen kedvelt zakuszka, azaz előétel. Ha eddig nem szeretted a céklát, próbáld ki.
Megjegyzés:
A receptet Papp Szilvia küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2013-10-01 19:29:25, kedd
|
|
|
Vargabéles IV.
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
12,5 dkg Vénusz sütőmargarin
csipet só
50 dkg túró
7 dl tej
50 dkg cérnametélt
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál tejföl
2 kiskanál citromlé
2 csomag réteslap
porcukor (a tetejére)
Elkészítés:
A tojásoknál szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A sárgáját a 20 dkg kristálycukorral és a kisebb téglalapokra vágott margarinnal összeturmixoljuk habosra. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Felteszünk melegedni kb. 7 dl tejet, és megfőzzük benne a cérnametéltet folyamatos kavargatása mellett.
A túrót egy tálba törjük vagy dömöcköljük, hogy könnyebb állaga legyen, és összekeverjük a sárgás masszával. Én ekkor kétfelé vettem a masszát, hogy elférjek. Megfelesztem a megfőtt tésztát is, és elkevertem mindkét tálban, hozzáadva még a tejfölt is (1,5 evőkanál külön-külön), és ízesítésnek 1-1 kiskanál citromlevet adunk hozzá. Mikor egynemű a masszánk, a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. (Ekkor mazsolát is lehetne még bele tenni, de én most kihagytam, mert nem szeretem.)
2 őzgerincformát kikenünk olvasztott margarinnal (lehet olajjal is, sütőecsettel). A réteslappal kibéleljük, óvatosan, ne szakadjon el. Megtöltjük masszával őket, majd ráhajtjuk a maradék réteslapot, és összezárjuk. Lapogatjuk, hogy egyenes legyen.
A sütőben 10 percet nagy lángon, majd tűpróbáig kis lángon sütjük (vagy hőlégkeverésesen), kb. 50-60 percet.
Majd egy tálcára borítjuk, és fűrészelő mozdulattal szeleteljük a sütit, tetejére porcukrot szórhatunk.
Megjegyzés:
Egy éjszakai hűtés után a legfinomabb, de melegen is isteni. :)
A receptet és a fotót HabcsokMezi üldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2013-10-01 19:09:13, kedd
|
|
|
Csopaki sertésszelet
Hozzávalók:
8 szelet kicsontozott karaj vagy tarja
4 szelet szalonna
1 db paprika
1 db paradicsom (elhagyható)
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15-20 dkg csiperkegomba (közepesnél kisebb)
15-20 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
1-2 dl száraz fehérbor
2-3 evőkanál libazsír
só
őrölt bors
pár szál petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, széleit pár helyen kicsit bevágom, sózom, borsozom. A szalonnát, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot apróra felkockázom, a gombafejeket előbb félbe, majd szeletekre vágom, a petrezselyemzöldet felaprítom.
A szalonnát zsírjára sütöm a libazsíron, beleteszem a hagymát, picit sósom, hogy levet eresszen, üvegesre párolom. Beleteszem a hússzeleteket, mindkét oldalukat fehéredésig sütöm. Fűszerezem, felöntöm a borral, félig megpárolom. Beleteszem a gombát, a zöldborsót, a zúzott fokhagymát, addig főzöm tovább, míg a hús megpuhul (ha szükséges, pici vízzel, de inkább borral pótolom az elfőtt levet, ügyelek arra, hogy kellemesen szaftos maradjon). Amikor a hús már majdnem teljesen puha, mehet bele a paprika és a paradicsom, ezeket már csak fonnyasztom. Rászórom az aprított petrezselymet, egyet még rottyantom.
Tavasszal petrezselymes újburgonyával (lásd a recepttáramban, beküldött receptjeim között), az év többi szakában burgonyaropogóssal (krokettal) tálalom.
Megjegyzés:
A csopakit általában aprópecsenyeként, raguként készítik, a hússzeleteket felcsíkozva, én jobban kedvelem az egész szeletes verziót.
Csirke- vagy pulykamellfiléből is készítheti, akinek a szárnyas húsok szimpatikusabbak.
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-10-01 19:06:31, kedd
|
|
|
Póréhagymaleves cukkinival
Hozzávalók:
3 szál póréhagyma
1 db zsenge cukkini (kb. 20-25 dkg)
1-2 gerezd fokhagyma
1,5 dl főzőtejszín
1 dl tej
1 liter zöldségleves alaplé /készíthetjük leveskockából is/
2 evőkanál vaj, vagy Rama
só
tört színes bors
Elkészítés:
A póréhagymát, a cukkinit és fokhagymát feldaraboljuk, felengedjük a zöldséglevessel, majd lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Botmixerrel pűrésítjük, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, valamint a vajat. Sózzuk, borsozzuk, kihűtjük.
Legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalhatjuk pirított mandulaszirommal meghintve is.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2013-10-01 19:02:03, kedd
|
|
|
Grillezett kecskesajt ruccolával
Hozzávalók:
20 dkg keményebb natúr kecskesajt
liszt
só
olívaolaj
őrölt színes bors
ruccola saláta
(narancsos) balzsamecetkrém
3-4 szem friss eper
Elkészítés:
A sajtot ujjnyi szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olívaolajjal megkent grillrácson vagy serpenyőben barnára pirítjuk. A ruccolát megmossuk, lecsepegtetjük, majd meglocsoljuk balzsamecettel, pici szűz olívaolajjal, megszórjuk egy kevés színes őrölt borssal, majd pár szem epret szeletelünk rá. A sajtot a ruccolahalom tetejére halmozzuk.
Megjegyzés:
Isteni mediterrán vacsora.
A receptet -Marcipán- küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2013-10-01 18:57:27, kedd
|
|
|
Töltött füge
Hozzávalók:
8 füge
15 dkg friss kecskesajt
2 evőkanál sovány túró
3 dkg fenyőmag (bioboltokban kapható)
2 ágacska citromfű
2 teáskanál méz
3 teáskanál ribizlilikőr
Elkészítés:
A fügéket megmossuk, megszárítjuk, és úgy vágjuk félbe, hogy a gyümölcsök alja egyben maradjon, így tudjuk kiszedni belőlük a gyümölcshúst. A friss sajtot elkeverjük a túróval, a pirított fenyőmaggal, a finomra vágott citromfűvel és a füge húsával. A masszát az üres fügehéjba töltjük. A mézet elkeverjük a likőrrel, és a keveréket a gyümölcsökre csepegtetjük.
Megjegyzés:
Adagonként kb. 145 kalória, 4 g fehérje, 9 g zsír, 12 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Forrás:Mindmegete.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2013-10-01 18:53:12, kedd
|
|
|
Spenótos-kecskesajtos csirkemell
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
30 dkg friss spenót
10 dkg friss kecskesajt
5 vékony szelet pármai sonka
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
2 dkg vaj, vagy Rama
oregánó
bazsalikom
cayenne bors
só
bors
Elkészítés:
A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, majd bedörzsöljük őket az oregánóval, a bazsalikommal, a cayenne borssal és a sóval. Hűtőbe rakjuk kb. 1 órára. A spenótleveleket alaposan megmossuk, a szárakat letördeljük róla. Forrásban lévő vízbe dobjuk, majd mikor megfőtt, leszűrjük. Mikor kihűlt, apróra vágjuk, vagy turmixgépben összeturmixoljuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, az apróra vágott fokhagymát megfuttatjuk, rádobjuk az a spenótot, megsózzuk, borsozzuk, majd kb. 2 percig pirítjuk. A csirkemellekre felhevített serpenyőben kérget sütünk kb. 1 perc alatt, majd egy kivajazott hőálló tálba rakjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pármai sonkát rárakjuk a húsra, majd a spenótot rétegezünk a tetejére. A kecskesajtot ráreszeljük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Párolt basmati rizs illik hozzá, de én gnocchival és friss salátával szeretem a legjobban.
Megjegyzés:
A receptet Akisut84 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mndmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 17
|
|
|
|
2013. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
275 db bejegyzés |
e év: |
2276 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1870
- e Hét: 6384
- e Hónap: 11422
- e Év: 141129
|
|
|