Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Kiéltem mazochista hajlamaimat mára
  2013-10-17 20:00:17, csütörtök
 
  Kiéltem mazochista hajlamaimat mára
2013. október 17.

A Friderikusz-féle ATV-s videót a háttérben meghallgattam. Beszélgetőtársai Tamás Gáspár Miklós kolozsvári származású filozófus és Iványi Gábor lelkész, akinek új egyháza nemrégiben állami támogatásra jogosult egyház lett. A téma a hat roma meggyilkolása.
Valószínűleg kevesen lehettek az évfordulós megemlékezésen, ugyanis minden évben megemlékezést tartanak. Emiatt aztán elkezdték ostorozni a magyar társadalmat, hogy nem hat meg bennünket ez a borzasztó nagy fájdalom és gyász, és még mindig nem róttuk le tömegesen a hat roma emléke előtt a kegyeletünket!
- Mégis mennyi embernek kellene ezt megtenni ? Azt mondták, hogy úgy három milliónak.

Eléggé el nem ítélhető módon morogtam közbe mint a kutya, amelyik csontot lát! Ez már tényleg elviselhetetlen! Ezek mikor fognak elmenni leróni a kegyeletüket és bocsánatot kérni azoktól a magyar családoktól, akiknek családtagját megölték a romák? Nem szégyellik ezek magukat?
És a magyar kormány se, amelyik bevállalta, hogy a hat roma családjának jelentős összegű kártérítést fizet! A magyar az nem áldozat ebbe az országba, csak igavonó állat, amely eltartja a hatalmat népes holdudvarával és kedvenceivel együtt! Jövőre Holokauszt emlékév lesz, melynek várható 6,5 milliárdos költségeit a kormány bevállalta - a mi kontónkra. Sőt még azt is elmondta két kormány tag, hogy mi vagyunk a felelősek a Holokausztért. A végén még Jézus keresztre feszítéséért is...
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Büdzsé: a húsáfa-csökkentést nem tervezték be
  2013-10-17 19:56:23, csütörtök
 
  Büdzsé: a húsáfa-csökkentést nem tervezték be

Pénzügy
|
2013.10.02. 14:20

A költségvetésben nincs nyoma annak, hogy a kormány húsáfacsökkentést tervezne. De a nemzetgazdasági miniszter nyilatkozatából kiindulva mégis lehet fedezete az adócsökkentésnek: egy új adó.

A kabinet szerdán tárgyal az adótörvényekről, és a luxusadó is terítéken lehet - mondta kedd reggel a közrádiónak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Ez azért érdekes, mert mint a Népszabadság kimazsolázta, a költségvetésben nem látni nyomát annak, hogy a kormány számolt volna a húsáfa csökkentésével.
Megígérték:

Varga: nem lesz megszorítás 2014-ben

Pedig ezt már sokan várják. Annak ellenére is, hogy nagy valószínűséggel az adócsökkentés egy része (mások szerint nagyobb része) nem lesz érezhető majd az árakban. Vagyis lehet rá számítani, hogy a hentes nem fog annyival kevesebbet felszámítani nekünk, amennyi az áfacsökkentés lehet.
Variációk húsáfára

22 százalékkal csökkenhet
10 százalék alá csökkenne

Sok a kérdőjel

A mértékről egyébként még mindig nem tudni semmi közelebbit. Vagy 5, vagy 18 százalékra csökken valószínűleg a jelenlegi 27 százalékos kulcs. Lázár János azt mondta, 10 százalék alá viszik a húsáfát - vagyis akkor az 5 százalék lehet a befutó.

Az is kérdés, hogy pontosan milyen termékekre vonatkozna az áfacsökkentés. Na és az sem mindegy, honnan tömnék be azt a több tízmilliárdos költségvetési lyukat, ami a kisebb adóbevétel miatt keletkezne.

Nem terveztek a húsáfa csökkentésével

A költségvetésben 2,4 százalékos inflációval és 1,9 százalékos fogyasztásbővüléssel számol jövőre a kormány. Ebből a kettőből pedig 4,3 százalékos áfabevétel-növekedés adódhat. Ami a lap szerint akár azt is jelenthetné, hogy lenne miből húsáfát csökkenteni.

Csakhogy az idei évben eddig jelentős mínuszban vannak az áfabevételek a tervezetthez képest. Így aztán nem valószínű (még a pénztárgépek adóhivatali összekötésétől remélt pluszbevétellel együtt sem), hogy maradna annyi lauf, amennyi elég lenne a húsáfa csökkentésére.
Ön helyesli, hogy luxusadót vezetnének be?

Extraadóval pótolnák?

Itt jöhet be a képbe a luxuscikkek megadóztatása. Mert attól függetlenül, hogy uniós szabályok miatt a luxusáfa nem járható út, a luxusadó kivetésének nincs ilyen akadálya. S mivel Varga Mihály is beszélt a luxusadóról, valószínűleg ez a terv. Nagy kérdés persze, hogy vajon van-e akkora luxuskereslet Magyarországon, hogy az extra adó pótolja a húsoknál kieső áfabevételt...

A fogyasztást adóztatják inkább?

A luxusadó ötlete egyébként egybevágna a kormány által hangoztatott elvvel, miszerint a fogyasztást és nem a jövedelmeket adóztatnák.

Más kérdés, hogy ha megnézzük, mennyi bevételt vár az állam a jövedelmek és mennyit a fogyasztás megadóztatásából, akkor továbbra sem ezt látjuk. Hiszen, mint a lap rámutat, a költségvetési bevételek hajszál híján felét jövőre is a jövedelmek megadóztatásából kívánja beszedni a kormány.

Forrás: Népszabadság/ FN24

http://fn.hir24.hu/penzugy/2013/10/02/budzse-a-husafa-csokkentest-nem-terveztek-b e/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlósnak nem tetszett a csalós játék
  2013-10-17 19:52:07, csütörtök
 
  Tarlósnak nem tetszett a csalós játék

2013. október 14., hétfő 09:37 | Egyenlítő TV |

Pénteken söpört végig az interneten az Együtt-PM videójátéka, amelyben fideszes aktivistaként kell csalni. A játék lényege, hogy a játékos egy fideszes aktivista, akinek minél több szavazót kell elhurcolnia a hírhedtté vált bajai 32-es szavazókörbe. (Ez volt az a szavazókör, ahova fideszes aktivisták aktív közreműködésével, szervezetten szállították a választókat - és ez volt az a szavazókör, ahol a Fidesz jelöltje fölényesen megnyerte a választást, míg a többi körzetben az ellenzék jelöltje gyűjtött több szavazatot.) A fideszesnek azonban nincs könnyű dolga, mert Sajtó, MSZP, vagy éppen Együtt-PM-es feliratú autók üthetik el a voksolókat.

Eddig legföljebb vicces lenne a sztori, de egy Olvasónk az eset budapesti vonatkozásáról számolt be levelében.Eszerint a játék még a fideszes vezetésű budapesti városházán is nagy sikert aratott délig, amikor is úgy döntött a városvezetés, hogy a bajai csaláson lokális hivatalnoknak nem illendő szórakozni, így letiltották a játéknak helyet adó szervert.

Természetesen, ha az ember nem a fővárosi önkormányzatnál dolgozik, kipróbálhatja a játékot az alábbi linken. Győződjön meg róla, hogy a választási csalás veszélyes dolog!

És akkor itt találja a játékot: http://memetika.org/baja/

http://egyenlito.blog.hu/2013/10/14/tarlosnak_nem_tetszett_a_csalos_jatek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varga Mihály hazudik
  2013-10-17 19:45:02, csütörtök
 
  Varga Mihály hazudik

2013. október 17., csütörtök 14:00

Azt, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nem ugyanazt a valóságot nézi a kétharmad, mint az ország lakossága, lassan kezdjük megszokni. A direkt, nyílt hazugságok azonban még mindig felkavarják a gyomrunkat. Ezt tette most velünk Varga Mihály hazugsága is.

A gazdasági miniszter a Heti Válasznak adott interjút, amiből sok okosság kiderült ám: példának okáért, még mindig nem értenek egyet Budapesten a hitelminősítőkkel. Komolyan meg vagyunk lepve. Hiszen még maga a nagyvezír, Orbán Viktor is kijelentette: akik korábban a szovjet tudósok voltak, azok most a londoni elemzők, és még ők is remek fejlődési lehetőséget látnak a magyar gazdaságban. Vargának meg most azt mondták, hogy túlzottak a kormányzat GDP-előrejelzései? Felfoghatatlan. Össze-vissza beszélnek ezek. Mármint azok. Azok ott, Londonban.

De mondott mást is az aranyszájú miniszter. Azt, hogy nem volt és nem is lesz megszorítás. Reméljük, lassan mondta, mert úgy sem értjük. Szerinte megszorítás az, amit a lakosság a pénztárcáján érez. Milyen szerencse, hogy a tranzakciós adót nem érezzük. Meg a világ-, de legalábbis Európa-bajnok általános forgalmi adót. Ezek nem megszorítások - még szerencse.

Sajnos bármennyire igyekezett a lakájmédia alákérdezni Vargának, véletlenül mégis az adósság elleni szabadságharcra terelődött a szó. A gazdasági miniszter szerint ebben is remekül állunk, mert hiszen ,,85,3 százalékról indultunk, s most a bruttó hazai termék 80 százaléka körüli szinten járunk az árfolyam-ingadozástól függően". A hernyótalpas jó édes, az jár körül tetéged. Lássuk, a Központi Statisztikai Hivatal mit szól a Varga-féle interpretációhoz? Láss csudát: a válság közepén, összeomló világgazdaság mellett, 79,8 százalékot mutat a KSH adósságnyomás-mérője a GDP-hez viszonyított bruttó államadósságról. A Fidesz kormányra kerülésével a 2010-es év végére leugrunk 81,8 százalékra, amiből 2011-re 0,4 százalékot tornászunk le, majd 2012-re 79,2-re csökken. (A várakozások szerint idén és jövőre visszaállunk a 81-es szintre.)

85,3? Álmodban sem, Misi!

Mibe került a Fidesz három év alatt, 2009 végétől 2012 végéig elért 0,4 százalékos csökkentése? 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíj-pénztári befizetés elégetése az adósság elleni szabadságharc oltárán, plusz a nem létező 2000 milliárdnyi megszorítás, ami valahogy mégis bemászott a költségvetésbe.

Misi, hozd ki az ellenőrződet, beírom az intőt: Kedves apuka! Mihály ma sem készült matematika órára, valamint hazugságokkal tömte osztálytársai fejét. Ezért megintem.

http://egyenlito.blog.hu/2013/10/17/varga_mihaly_hazudik_404
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VIP a kamunyelvvizsgán a politikusoknak
  2013-10-17 19:42:55, csütörtök
 
 
VIP a kamunyelvvizsgán a politikusoknak

Index

2013. október 17., csütörtök 10:03 | [9 órája frissítve] |


VIP-elbánásban részesültek a kamunyelvvizsgára jelentkező állami fejesek és politikusok, írja a Blikk. Az egyik gyanúsított a lapnak azt mondta:a politikusoknak és más állami vezetőknek nem is kellett elvegyülni más, ,,halandó" vizsgázókkal. A vizsgázók előre megkapták a megoldásokat, a szóbelin pedig a vizsgáztató segítette őket. Ezeken a VIP-vizsgákon kínos találkozások is lezajlottak jobb- és baloldali honatyák, rendőri és hivatali vezetők között.

A pártok valószínűleg belső nyomozást folytatnak, kik lehetnek érintettek a botrányban, kifelé azonban azt kommunikálják, hogy nem foglalkoznak az üggyel. Az MSZP például szerdán csupán annyit közölt, hogy semmilyen formában nem érintett a nyelvvizsgakérdésben.

A nyelvvizsgabiznisznek több mint hatszáz gyanúsítottja van. Nagyjából egytucatnyi képviselő lehet érintett, de vannak rajtuk kívül más vezető beosztású állami tisztviselők is. A Blikk szerint az érintettek között van az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik helyettes államtitkára is. A minisztériumnak nincs tudomása bűncselekményről, a hatóságok ebben az ügyben nem keresték meg.


http://index.hu/belfold/2013/10/17/kulon_kamu_nyelvvizsgat_szerveztek_a_politikus oknak/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mol-zuhanás - a jegybank már vizsgálódik
  2013-10-17 19:39:57, csütörtök
 
  Mol-zuhanás - a jegybank már vizsgálódik
2013. október 17. csütörtök 15:22:59

Piacbefolyásolás miatt piacfelügyeleti eljárást is indíthat a jegybank a Mol és a Richter piacán bekövetkezett árfolyamesések miatt - tudta meg az mfor.hu.

A Magyar Nemzeti Bank a Mol és a Richter piacán 2013. október 16-án tapasztalt árfolyamesések kapcsán előzetes ellenőrzést folytat, mely a folyamatos tőkepiaci monitorint tevékenységének része. Ennek eredményétől függően pedig akár piacfelügyeleti eljárást is indíthat tiltott piacbefolyásolás gyanújával - válaszolta az Magyar Nemzeti Bank kommunikációs osztálya az mfor.hu megkeresésére.
Milyen téren erősödhet a fogyasztói érdekek védelme az MNB és a PSZÁF integrációjával - II. Mfor Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Konferencia (november 14.)

Mint az ismert, szerdán reggel a Napi Gazdaságban megjelent cikk hivatkozás és forrásmegjelölés nélkül közölte az információt, miszerint a norvég állami alap akár meg is válhat az 1,6 százaléknyi Mol-részesedésétől. Az alap etikai alapelvei ugyanis tiltják olyan vállalati részvények birtoklását, mely korrupció gyanújába keveredett. A Mol esetében tehát az elnök-vezérigazgató, Hernádi Zsolt korrupciós vádja jelentheti a problémát. A Budapesti Értéktőzsdén a nyitást követő percekben már csökkenéssel indított az olajmulti részvénye, majd a rákövetkező szűk egy órán belül szinte zuhanórepülésben érte el a 6 százalékos mínuszt. A hatalmas eladói nyomás jól tetten érhető volt a forgalomban is: másfél óra alatt ugyanis 4,5 milliárd forint közeli forgalom jött össze.
A Mol árfolyama az elmúlt 5 napbanA Mol árfolyama az elmúlt 5 napban (Forrás: eco.hu)

A Mol-részvények árfolyama egészen délutánig nem is igazán tért magához. Némi nyugalmat csupán az hozott, hogy a társaság kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére cáfolta a gazdasági napilap cikkében foglaltakat. Szollár Domokos közölte: az újságcikk merő spekuláció, minden alapot nélkülöz. Hozzáfűzte, hogy az olajtársasághoz nem érkezett olyan tartalmú információ, amely a Napi Gazdaságban megjelent.

Mi a Richter-sztori?

A Mol mellett szerdán a Richter papírjai is jókora esést szenvedtek el. Esetében külföldről érkező hírek generálták az eladói nyomást. Az már ugyan biztosnak látszik, hogy visszakerül a részvény az MSCI-indexbe, ám elképzelhető, hogy egyelőre csupán 50 százalékos súllyal - a 100 százalékot csak jövő év elején kaphatná meg. Az ezzel kapcsolatos bizonytalanság pedig inkább a részvények eladására sarkallta a befektetőket.

mfor.hu


http://www.mfor.hu/cikkek/Mol_zuhanas___a_jegybank_mar_vizsgalodik.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De ezek után nehéz megmagyarázni a népnek, hogy a sokáig elé
  2013-10-17 19:32:40, csütörtök
 
  A sokáig elérő zsidó kéz...


Kedden minden vádlottat felmentett a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Hunwald-ügyben... Úgy tűnik a hírek igazak, és Zoltai (Zcuker) Gusztávnak sokáig elér a keze.

A vádirat szerint Hunwald György és társai másik kerület egyes képviselői, illetve egy közös barátjuk külső tanácsadóként történő alkalmazásáról úgy határoztak, hogy meg sem vizsgálták, az önkormányzat maga el tudja-e látni a tanácsadói munkát. Tiszta sor, mondhatnánk, ez bizony kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát. De ezek szerint ez nem.

De ezek után nehéz megmagyarázni a népnek, hogy a sokáig elérő zsidó kéznek semmi köze a döntéshez. Aki nem emlékezne, egy nyilvánosságra hozott telefonbeszélgetés a múltból:

Hunvald György (hívó): - Van néhány nagyon érdekes dolog egyébként.
Zoltai Gusztáv (hívott): - Igen?
Hunvald: - Én nem tudom, az ügyészségen vannak nagyon rám szállva.
Zoltai G.: - Terád?
Hunvald: - Igen, igen...
Zoltai G.: - De nem a, nem a Tordai-ügy miatt?
Hunvald: - Nem a Tordai-ügy miatt! Nekem mondták, hogy politikai, de nem értem, hogy mitől politikai! Mert nem csinálok...
Zoltai G.: - Utánanézzünk?
Hunvald: - Nézzetek már utána, hogy mi a (van?)! De ez a Központi Nyomozó Főügyészség!
Zoltai G.: - Jó!
Hunvald: - Ott el kéne sikálni, mert egyszerűen nem lehet normálisan hogyhívjákolni.
Zoltai G.: - Jó! Odafigyelek! Megnézetem! Jó?
Hunvald: - Jó! Oké!

(A beszélgetés forrása: politikusbunozes.info)

Az igazsághoz hozzá tartozik, Hunvald Györgyöt egy másik perben a múlt héten elítélték, de csak másfél év börtönbüntetést kapott a tízmilliárdos (!!!) ingatlanpanama-ügyben. Ám a kiszabott büntetést nem kell leülnie, mert több időt töltött előzetes letartóztatásban...

Cs. Vendel - Kitartás.hu


http://kitartas.net/2013/10/16/a-sokaig-elero-zsido-kez
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális szegénység jön Magyarországra
  2013-10-17 19:28:33, csütörtök
 
  MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!

Brutális szegénység jön Magyarországra

Gazdaság
|
2013.10.17. 16:10
|

Az előrejelzések szerint még évtizedekig nem lesz nagy változás: folytatódik az elszegényedés.

Ma, a szegénység világnapján különösen érdemes megállni egy pillanatra és gondolni azokra a honfitársainkra, akiknek még nálunk is kevesebbjük van. Az Eurostat adatai szerint nincsenek kevesen: 2012-ben a társadalomnak már majdnem 32 százaléka - mintegy hárommillió ember - volt az elszegényedés szempontjából vagy a társadalmi kirekesztettség szempontjából veszélyeztetett. Ezen belül másfélmillió ember él a szegénység küszöbén.

Fotó: Kummer János

Ezért adózunk

Ezen a ponton érdemes megemlékezni arról is, hogy miért is fizetjük - még ha szitkozódva is - be az adót: körülbelül kétszer ennyien lennének a szegénység által veszélyeztetettek, ha nem támaszkodhatnának a társadalom jobban kereső tagjai által befizetett pénzekre.

Konkrétan majdnem a népesség 28 százaléka lenne a szegénységi küszöb alatt, így ,,csak" a népesség 14 százaléka esett be alá. (Szegénynek az számít, akinek a jövedelme nem éri el a medián jövedelem 60 százalékát.)

Szegény gyerekek

Még ennél is aggasztóbb, hogy tavaly már a gyermekek 32 százalékának sorsát veszélyeztette a szegénység vagy a társadalmi kirekesztettség az Eurostat számításai szerint. Ennél csak Bulgária és Görögország állt igazán rosszabbul.

A 2009-es adatok alapján az uniós statisztikai hivatal úgy becsülte: a magyar gyerekek 17 százaléka - tehát majdnem minden ötödik gyerek - a család szegénysége miatt nem jut megfelelő mennyiségben zöldséghez és gyümölcshöz. (Ebben az EU-n belül csak Románia és Bulgária teljesített rosszabbul.) Tizenhárom százalék nem jut elég fehérjéhez, 22 százalék pedig a ruhák terén (is) hiányt szenved.

Nagy csalódás a jelen

Ha vissza tudnánk menni pár évet egy időgéppel, megdöbbennénk. Nem erről volt szó. Magyarország korábban még abban reménykedett, hogy a katasztrofálisan alacsony munkaerőpiaci részvételt - azoknak a számát, akiknél egyáltalán érdemben szóba jön a dolgozás - 65 százalékról 75 százalékra emeli majd.

Erről egy ma megjelent világbanki tanulmány szikáran annyit mond csak: ilyen növekedésre még akkor sem volt példa, amikor a gazdaság a leggyorsabban bővült, 2000 és 2009 között.

Még rosszabb a jövő

A tanulmány szerint Magyarországon az egyik legrosszabb a munkanélküliség okozta szegénység trendje, amely a szegénységért a leginkább felelős. 2005-ben még 10 százalék alatt volt azoknak a háztartásoknak az aránya, ahol a munkanélküliség csapolta meg a bevételeket (és a megtakarításokat). A válság kitörése után ez 11 százalékra emelkedett és 2012-re már a 13 százalékhoz került közel.

A Világbank tanulmánya szerint a munkanélküli háztartásokban élők aránya még tovább emelkedik, s 2020 körül eléri majd a népesség 15 százalékát, hacsak nem történik csoda. Rossz esetben pedig akár a 16 százalékot is kóstolgathatja.

Szokjuk meg vagy szökjünk meg?

Ez nagyban egybecseng a Vöröskereszt legfrissebb jelentésével, amelyben azt mondják: évtizedekig nem fog magára találni Európa gazdasága. ,,A válság hosszú távú hatásai még nem is kerültek a felszínre. A jelentésünk azt mutatja: még akkor is évtizedekig érezzük majd a válság hatásait, ha a közeljövőben jóra is fordulna a gazdaság helyzete" - írja a jelentés előszavában a szervezet, amely hosszasan csepüli Európát azért, hogy a gazdagodó fejlődő világgal szemben itt egyre több a szegény.

A Vöröskereszt szerint az egyik legégetőbb probléma a pályakezdő munkanélküliség, ám a munkaképes fiatalok elvándorlása is nagy ütés egyes országoknak, köztük Magyarországnak.

Forrás: FN24


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/10/17/brutalis-szegenyseg-jon-magyarorszagra/?fb _action_ids=726256627402171&fb_action_types=og.recommends&fb_source=ticke r&action_object_map={%22726256627402171%22%3A443661149076685}&action_type _map={%22726256627402171%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map=[]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország is kormányzati kémprogramot használ az Egyesült
  2013-10-17 19:10:35, csütörtök
 
  Magyarország is kormányzati kémprogramot használ az Egyesült Államokat követve! - videók

Írta: Violetta Kategória: Belföldi hírek 2013-10-17 18:05 0 hozzászólás

Magyarországon is használatban van már a hírhedt FinFisher szoftvercsomag újabb bizonyítékok alapján! A programot a nyugati gyártó, csak titkosszolgálati és bűnüldöző szerveknek adja a kezére.

A kémprogram árusítása rendelkezésre áll akár az elnyomó rezsimek számára is. Illetve egyéb nemzet országoknak is, akik a háttérhatalom előtt kénytelenek meghajolni. Májusban a kanadai Citizenlab akkori jelentése felhívta a figyelmet arra, hogy a FinFisher már Magyarországon is működik. Újabb információk szerint a Wikileaks szeptember ötödikén nyilvánosságra hozott egy olyan szerződést, amely szerint az országot piacként emlegeti a lehallgató-technológia gyártója.

TheirEyesMap-web-e1379250575876
A FinFisher egy olyan kémprogram, amit úgy fejlesztettek ki, hogy semmiféle vírusirtó program nem érzékeli. A fertőzött számítógépekhez hozzáférést biztosít a kémprogram. A kódolt emaileket, fájlokat és az IP alapú telefonhívásokat a háttérhatalom számára biztonságosan ellenőrizheti. A gyártás természetesen a fejlett lehallgatási módszerekre specializálódott! A Gamma Group multinacionális cégcsoport tagja a Gamma International fejleszti. Palettáján a bűnüldöző és titkosszolgálatok számára kémtechnológiát, ezzel kapcsolatos tanácsokat kínál kormányzati hírszerző szervezeteknek. A program vásárlásában az országok államainak titkosszolgálatai és bűnüldöző hatóságai élveznek prioritást.
bivol-e1379271780803

A FinFisher programra legelőször akkor lettek figyelmesek, amikor a 2011-es egyiptomi forradalomnál Mubarak titkosszolgálatának dokumentumaira bukkantak rá. Ezekből a rögzített írásokból kiderül, hogy a Gamma International komoly tárgyalásokat folytatott az egyiptomi titkosrendőrséggel a szoftver értékesítését illetően. Ezt követően egy bahreini újságíró fertőzött emaileket talált számítógépén 2012-ben. Szakértők szerint a FinFisher próbált az újságíró gépére juttatni egy kódolt kémprogramot. Itt derült ki a Gamma szervezkedése, amely elnyomó rezsimek számára is értékesíti termékét. A kémprogramot fejlesztő Gamma a Határok Nélkül újságíró szervezet ,,az internet ellenségei" szégyenfalára is kikerült.

A Gamma, amely német és brit háttérrel rendelkezik azzal védekezett, hogy terméke tudtán kívül érkezett el olyan országokba, ahol ellenzéki aktivisták és titkosszolgálati civilek, valamint újságírók ellen is fellép. A szakértők szerint ez az érv nagyon valószínűtlen, mert a program működéséhez szükséges a FinSpy irányító szervert is telepíteni kell az internetszolgáltatóknál. A telepítés pedig az adott ország kormányának engedélyezésével történhet. A FinFisher a szoftverfrissítésekbe is beépülhet. Firefox böngészőnek is álcázhatja magát. A Firefox fejlesztésén dolgozó Mozilla beperelte a Gammát az ocsmány trükkje miatt.
szabadkőműves

Szabadkőműves jelkép

A Torontói Egyetem Citizenlab informatikai kutatócsoportja 2013 májusában jelentést adott a digitális kémprogram profilferációjáról. A riasztó adatok nem kedveztek a FinFisher népszerűségének. Népszerűség ide, vagy oda, ekkor derült ki, hogy Magyarország is benne van a 36 ország közül a ,,demokráciában" lévő diktatórikus programban. 2010-ben egy paksi cég (Rendszernet Kft.) IP-címén azonosították a kémprogramot a bolgárok egyik minisztériumában. A bejelentést nagy valószínűséggel elsikálták, hiszen nem volt nagy visszhangja. Pedig tudni kell, hogy a FinFishertől semmi sem lehet igazán biztonságban. Legyen ez email, okos telefon, pendrive, ami fertőzött kütyü mindenütt ott marad eltávolíthatatlanul a kémprogram.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qc8i7C659FU


http://hir.ma/belfold/magyarorszag-is-kormanyzati-kemprogramot-hasznal-az-egyesul t-allamokat-kovetve-videok/153622
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Barack Obama stadionépítésbe kezdett
  2013-10-17 18:53:07, csütörtök
 
  Barack Obama stadionépítésbe kezdett
2013. október 16., szerda

Holnap estig 400 stadiont húznak fel, így ismét kinyithat a NASA.

201310-obamastad.jpg

Az adósságplafon megemelésének megvétózása unortodox lépésre kényszeríti Barack Obama amerikai elnököt. A "magyar mintát" (Hungarian WTF) követve mintegy 400 stadiont építenek meg csürtörtökig, felújítanak számtalan mennyegzői útvonalat, átadnak több butadién üzemet és ún. peace walkot is tartanak, bár ennek koncepcióját egyelőre nem értik.

Mindezzel a tervek szerint úgy felpörgetik a gazdaságot, hogy az adósságplafon megemelésére nem is lesz szükség. További megoldásként felmerült, hogy nem a plafont emelik, hanem az adósságpadlót viszik lejebb, esetleg az egészet aládúcolják magyar államkötvényekkel, így végeredményben ugyanaz lesz a helyzet. ,,Az ország költségvetés nélkül is működik" - kacsintott Obama elnök az újságírókra, de azok nem találták viccesnek.

http://hircsarda.blog.hu/2013/10/16/barack_obama_stadionepitesbe_kezdett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.