2013-10-02 20:24:36, szerda
|
|
|
.......
....
Milyen paradicsomot válasszunk? Mennyire sűrítsük be? Fűszerezzük? Mindent a paradicsomeltevésről, s még azt is megtudhatod, mit kezdjél a passzírozás melléktermékével!
Eltevéshez mindig valamilyen befőzőparadicsomot válasszunk (mint. pl. Kecskeméti, Ace, Marmande), ezek jó ízűek (és ami nagyon fontos), lédúsak, alakra gömbölyűek, méretre közepesek. Semmiképpen se koktélparadicsomból lássunk hozzá a paradicsomlé gyártásának.
NoSalty-tipp: Fogadjuk meg nagyanyáink tanácsát, miszerint szerencsés néhány napig állni hagyni az eltevéshez vásárolt vagy leszedett paradicsomot, könnyebb lesz feldolgozni, mint a frisset.
Ha már egyszer összemaszatoljuk a konyhát, érdemes nagyobb mennyiséget eltenni, nem éri meg néhány üveg miatt szinte ugyanannyit takarítani.
Ha tökéletesen csírátlanítjuk az üvegeket és a hibás részeket, illetve a kocsányrészt kivágjuk, tartósítószert nem kell használni.
Főzési szokásaink fényében tervezzük meg, és kalkuláljunk, kb. mennyi paradicsomlére, szószra, ketchupra lesz szükségünk jövő nyárig. Inkább számoljunk rá, és legyen több, minthogy kifogyjanak a készletek a tél közepén, hisz, ha jól végezzük dolgunkat, illik több évig elállnia a befőzött paradicsomnak.
...... .....
Teljes cikk Link
Paradicsomlé befőzés tartósítószer nélkül Link |
|
|
1 komment
, kategória: receptek |
|
|
|