Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Samu Etelka Őszi képe
  2013-10-02 21:44:12, szerda
 
  ...... .......

 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Királyné, Ancsa - jó éjt képe
  2013-10-02 21:42:29, szerda
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Farkas Anna: Ősz a kertben
  2013-10-02 21:28:15, szerda
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Kőrösiné, Margótól kaptam
  2013-10-02 21:17:18, szerda
 
  ....



....



....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Aranyos kislány
  2013-10-02 21:15:02, szerda
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Cicák neteznek
  2013-10-02 20:42:10, szerda
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Paradicsom befőzés
  2013-10-02 20:24:36, szerda
 
  .......



....


Milyen paradicsomot válasszunk? Mennyire sűrítsük be? Fűszerezzük? Mindent a paradicsomeltevésről, s még azt is megtudhatod, mit kezdjél a passzírozás melléktermékével!
Eltevéshez mindig valamilyen befőzőparadicsomot válasszunk (mint. pl. Kecskeméti, Ace, Marmande), ezek jó ízűek (és ami nagyon fontos), lédúsak, alakra gömbölyűek, méretre közepesek. Semmiképpen se koktélparadicsomból lássunk hozzá a paradicsomlé gyártásának.
NoSalty-tipp: Fogadjuk meg nagyanyáink tanácsát, miszerint szerencsés néhány napig állni hagyni az eltevéshez vásárolt vagy leszedett paradicsomot, könnyebb lesz feldolgozni, mint a frisset.
Ha már egyszer összemaszatoljuk a konyhát, érdemes nagyobb mennyiséget eltenni, nem éri meg néhány üveg miatt szinte ugyanannyit takarítani.
Ha tökéletesen csírátlanítjuk az üvegeket és a hibás részeket, illetve a kocsányrészt kivágjuk, tartósítószert nem kell használni.
Főzési szokásaink fényében tervezzük meg, és kalkuláljunk, kb. mennyi paradicsomlére, szószra, ketchupra lesz szükségünk jövő nyárig. Inkább számoljunk rá, és legyen több, minthogy kifogyjanak a készletek a tél közepén, hisz, ha jól végezzük dolgunkat, illik több évig elállnia a befőzött paradicsomnak.
...... .....


Teljes cikk Link

Paradicsomlé befőzés tartósítószer nélkül Link
 
 
1 komment , kategória:  receptek  
Ria_vidám napot
  2013-10-02 20:21:40, szerda
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Vidám nyári képek
  2013-10-02 20:18:57, szerda
 
  .........



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Siposné, Magdi szerkesztése
  2013-10-02 20:15:31, szerda
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 461 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2585
  • e Hét: 8386
  • e Hónap: 41540
  • e Év: 275287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.