Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Békemenet
  2013-10-23 20:45:52, szerda
 
 




BÉKEMENET - 2013.10.23.


Gyönyörű szép ünnepi estét kívánok Magyarország!

Még túl friss az élmény, még nehéz a szavakat megtalálni. Elnézést azoktól, akik már sokallják a Béke Menete bejegyzéseket. De vannak sokan, nagyon sokan, akik nem lehettek ott, de velünk voltak mégis. Nekik szeretném elmondani, ma ismét megmutatta a világnak ez az ország igazi, nemes arcát.
Az az őserőt demonstráló kb 1 milliónyi - külhoni és itthoni hazafi , aki méltósággal , büszkeséggel , halk énekkel, mosolyogva, derűs arccal, bízva a jövőben és ebben a tiszteletre méltó Kormányban, szóval ők, mi, akik végigsétáltunk, ismét megmutattuk: döntött ez a nép egy tiszta, becsületes, szorgalmas, építő jövő mellett. Az acsarkodás, a gyűlölet, a mocskolódás, a hazugság, a pókerarcú ügyeskedés ellenében!

Ma a Jó Isten is mellénk állt, megajándékozott bennünket egy csodálatos őszi nappal. Az Ő szabadtéri templomában voltunk mindannyian s viselkedtünk templomi áhitathoz méltóan. Köszönet ezért a csodálatos délutánért Istennek, a Szervezőknek és a minden tiszteletet megérdemlő résztvevőknek!
Gyönyörű volt.

A Békemenet résztvevői transzparensekkel indultak a Bem térről a Hősök téri téri állami ünnepségre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mondott ünnepi beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulóján, 2013. október 23-án Budapesten.

A Béke Menete a Bem szobornál gyülekezett. Mivel a tér már jóval az indulás előtt megtelt, térre özönlő hatalmas tömegáradat miatt a menet elejét előre kellett vinni egészen a Margit hídd budai hídfőjéig. Innen történt az indulás a szervezők beszéde után. A menet elején nemzetiszínű molinón a következő felirat volt olvasható:

"Aki agresszív, fél. Mi nem félünk!"

Már a Margit-hídat is elhagyta a menet eleje, amikor a Bem térről sokan még el sem indultak, ill a Bem térre be nem fért tömeg vége még mindig csak a Battyányi téren volt. Mikor a menet eleje a Nyugatihoz ért, a menet vége csak ekkor hagyta el a Bem teret. A tömeg létszáma a rendőrségi helikopteres jelzések szerint ekkor már a Hősök terén várakozókkal együtt elérte az 1 milliót. Ekkor már több, mint egy kilométer hosszan meneteltek az ünneplők, zsúfolásig megtöltötték a hidat és a körutat. Útközben pedig folyamatosan csatlakoztak újabb és újabb az utcák két oldalán várakozó csoportok. Sokan, akik nem csatlakoztak a menethez, de kifejezték szimpátiájukat: magyar zászlót tűztek ki a házukra és az erkélyről integettek. De nemcsak budapestiek, hanem mi is sokan vidékiek, sőt határon túliak és külföldiek is részt vettünk rajta. Lélekben pedig itt volt velünk minden szabadságszerető magyar.

Közben helikopteres felmérések erősítették meg, hogy egymillióan vagyunk! Irtózatosan sokan voltunk. Megdöbbentően sok ember gyűlt össze, és egy nagyon békés, nagyon jó hangulatú, nagyon felszabadult tömegkiállás volt ez a kormány mellett. Amikor a Hősök terére érünk 15:45-kor, a tömeg vége még csak a Terror Házánál állt. Ott volt az utolsó nagy kivetítő és hangszóró is. A nap is úgy sütött az Andrássy út felől, hogy minden egyes fej külön-külön látszott a kivetitőn. Október 23-án még soha nem mértek ilyen magas hőmérsékletet. 1956-ban is ilyen szép napfényes nap volt.

Már a korábbi két Békemeneten is részt vettem. 1988 óta szinte minden nagyobb nemzeti demonstráción, megmozduláson,tüntetésen és gyűlésen résztvettem, így a mostanira is már hetekkel előtte készültem. Sajnos az élet csaknem közbeszólt. Néhány nappal előtte ugyanis úgy nézett ki, hogy le kell mondanom róla, nem vállalhatom ezt a hosszú utat. Na nem az idős korom miatt /lassan 74 éves leszek/, azaz mégis olyan lábfájás környékezett meg, ami sajnos a járásomat csaknem teljesen megbénította és szomoruan kellett észlelnem, hogy így nem vállalhatom ezt a nagy menetelést, akárhogy is szeretném. Szerda reggel azért bicegő és fájós lábakkal úgy indultam el Budapestre a Bem térre, hogy onnan majd valahogy metróval mégis átjutok a Hősök terére. És meglátva az ott gyülekező óriási tömeget, valami belső erő azt sugallta, hogy nekünk együtt kell menetelnünk, bizakodnunk, együtt kell emlékeznünk és ünnepelnünk! Mert ez a hatalmas tömeg most azért jött itt össze az ország minden részéből. Talán csoda történt, de a fájdalmaim elmultak és így neki mertem vágni a hosszú útnak - VELÜK! A menet során pedig egyáltalán nem éreztem azokat a kínzó fájdalmakat, amit az előtte levő napokban. Végig a menet élén mentem, a tiszteletbeli első sor után a másodikban. Aki közelebbről ismer, a lenti képeken az élbolyban biztos meg fog találni.

Kb egy millióan vettünk részt a Békemeneten. Békésen, provokáció nélkül zajlott le ez a szép megemlékezés. A Békemenet ismét megmutatta erejét. Felemelö érzés volt ott lenni ennyi jó ember között! Gyönyörű volt.

Felejthetetlenül szép demonstráció részesei lehettünk. Csodálatos nap, csodálatos élmény volt! A Békemenet számomra egy csodálatos hazatérés kezdete. A katarzis nem maradt el. 1 millió ember szívdobbanása, közös célja, közös akarata, egy igazi közösségé kovácsolta a résztvevőket. Remélem minél hamarabb találkozunk.

HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!


Orbán Viktor október 23-ai beszéde

Link



Orbán Viktor ünnepi beszéde 2013. október 23-án a Hősök terén

Link



Beszédes fotók

























































Ön is ott volt a Békemeneten? Keresse meg magát a képeken!

Link










 
 
1 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 343 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1432
  • e Hét: 7776
  • e Hónap: 34399
  • e Év: 171771
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.