|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2013-10-24 13:47:51, csütörtök
|
|
|
Muszlim szülők azt követelték, hogy Montreal (Kanada) egyik elővárosának
minden iskolai menzájáról tiltsák ki a disznóhúst. A polgármester elutasította a
követelést, a jegyző pedig levelet küldött minden szülőnek, amelyben
megmagyarázta, hogy miért.
Önöknek, muszlimoknak meg kell tanulniuk, hogy Kanada és Quebec
szokásaihoz, hagyományaihoz és az ottani életformához alkalmazkodjanak,
mert a bevándorlásukkor ezt választották. Meg kell érteniük, hogy integrálódniuk
kell, mert önöknek kell az életmódjukon változtatni, nem a kanadaiaknak, akik
önöket nagyvonalúan befogadták. Meg kell érteniük, hogy a kanadaiak sem nem
rasszisták, sem nem idegengyűlölők, hogy már eddig is sok muszlim bevándorlót
fogadtak el. A kanadaiak nem hajlandók arra, hogy azonosságukat és kultúrájukat
feladják. És ha Kanada befogadó ország, akkor nem a polgármester az, aki a
külföldieket befogadta, hanem Kanada-Quebec népe. Végül meg kell érteniük,
hogy Kanada a maga zsidó-keresztény gyökereivel, karácsonyfáival,
templomaival és vallási ünnepeivel a vallást a magánélet keretei között tartja.
A községnek joga volt arra, hogy mindenféle megegyezést az iszlámmal és
sariával elhárítson. Mindazoknak a muszlimoknak, akik ezt a világszemléletet
nem tudják elfogadni, és nem érzik jól magukat Kanadában, azt tudjuk mondani,
hogy a világon 57 csodaszép muszlim ország van, a legtöbbjükben népesség
hiány van, és készek arra, hogy a szegényeket a sariával összhangban
szeretettel fogadják. Ha önök a hazájukat Kanadával és nem valamelyik
muszlim országgal cserélték fel, akkor ez azért volt, mert a kanadai élet
kellemesebb mint bárhol másutt.
Tegyék fel egyszer maguknak a kérdést: Miért jobb itt, Kanadában mint ott,
ahonnan jöttek? A válaszunk: egy menza disznóhússal.
Forrás: Ethos 05/15
|
|
|
0 komment
, kategória: Történetek az életből 1. |
|
|
|
|
|
2013-10-24 13:27:43, csütörtök
|
|
|
Reviczky Gyula
Vannak jó lelkek még a földön,
De elrejtőznek a világ elül.
A csacska hír hallgat felőlük,
Élnek és meghalnak, ismeretlenül.
Éltük szerény, csöndes, magános,
Dobszóval, vak lármával nem dicsért.
Erényüknek cégére nincsen,
Ha jót tesznek, nem kérdik, hogy miért.
Vásári zajt, hűhót kerülnek.
Nem lökdösődnek, lármás utakon.
Lelkük zománcát féltve őrzik,
Amerre járnak, csend van s nyugalom.
A sors csapási,szenvedések
Között értékük legszebben ragyog.
A rózsa is, ha eltiporják:
Akkor terjeszt legédesebb illatot.
Vannak jó lelkek még a földön!
Vigasztalásul vallom és hiszem.
Megtűrve, mint árvák, úgy élnek,
És nem irigyli sorsuk senki sem.
|
|
|
0 komment
, kategória: Léleksimogató |
|
|
|
|
|
2013-10-24 13:26:30, csütörtök
|
|
|
A felnőttek sokszor nem értik meg, hogy a gyerek számára sokkal
fontosabb az a tény, hogy foglalkozzanak vele, mint az, hogy ezt
milyen jelleggel teszik, dicsérik-e vagy büntetik. A lényeg a törődés.
Ezért az agresszivitás, az engedetlenség kiváló lehetőség arra, hogy
a gyerek felhívja magára a felnőttek figyelmét, és kikényszerítse a
vele való foglalkozást.
Dr. Ranschburg Jenő
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyermekek 2. |
|
|
|
|
|
2013-10-24 13:24:20, csütörtök
|
|
|
Ezért érdemes minden nap almát fogyasztani
Talán mondhatjuk, hogy az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk, amely tájainkon előszeretettel megterem, nagyon sokféle fajta van belőlük. Mostanában mégis mintha már nem örvendene akkora népszerűségnek, a piacokon van úgy, hogy inkább valami egzotikusabb gyümölcsöt választanak a vásárlók, az almát le-lenézik.
Pedig amellett, hogy olcsó, finom, még egészséges, távol tarthatja tőlünk az orvost is.
Érdekes, hogy például a csecsemők is ezt a gyümölcsöt fogyaszthatják legkorábban, hiszen számtalan vitamin forrása. Összesen húszféle ásványi anyagot találhatunk meg benne, ilyen a kálium, a kalcium, a foszfor, a magnézium, nátrium, a cink, a fluor, a jód és a szelén. Ez elsősorban az immunrendszerünk erősítését szolgálja leginkább, a héjában pedig megtalálható a flavonoid nevű antioxidáns is.
Köztudottan hatékonyan serkenti az anyagcserét is, amely a petkin nevű anyagnak köszönhető, amely a rostanyagok egyharmadát képezi. Emellett a vérkeringési betegségeket is meg lehet rendszeres almafogyasztással előzni, és a vércukorszintet is karban tartja.
Azonban legyünk óvatosak, hiszen az almát többféle rovar is szereti, ezért a legtöbbjüket permetezik, így alaposan mossuk meg fogyasztás előtt a gyümölcsöt.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító növények 1. |
|
|
|
|
|
2013-10-24 13:18:31, csütörtök
|
|
|
Lentebb egy 12-es toplista, de nem árt vigyázni: míg néhány pohárka áldásos hatással bír, addig a nagy mennyiségű fogyasztás ronthatja a fogakat, és a derék térfogatát is növelheti.
1. Gránátalmalé: Prosztatarák megelőzésére
A gránátalma egy speciális vegyianyag-koktélt tartalmaz, ami csökkenti a sejtkárosodást, és megöli a potenciálisan rákos sejteket. Segít még a szívbetegségekkel folytatott harcban is: csökkenti a koleszterinszintet és a zsíros lerakódásokat az érfalakon. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek segítenek, hogy elpusztítsák a szabad gyököket, azokat a káros molekulákat, amelyek a szervezetünkben termelődnek, és amelyek számos, köztük rákos betegségek forrásai is. Ha módodban áll, frissen fogyaszd, de ha ez mégsem lenne lehetséges, pasztőrözöttet válassz a koncentrátumok helyett, mert azokat cukorral dúsíthatják.
2. Grapefruitlé: Fogyni segít
Hatékonyabb anyagcserét eredményez, így gyorsabban bontja le a szervezetben felhalmozódó cukrokat - hasznos segítség egy fogyókúra alkalmával. Egy amerikai tanulmányban a grapefruit előnyeit vizsgálva 100 elhízott embert három csoportra osztottak: az egyik csoport minden étkezés előtt kapott egy fél grapefruitot, a másik egy pohár grapefruitlevet, míg a fennmaradó egyharmad semmit. 12 hét elteltével a legkevesebb súlycsökkenést a grapefruitot nem fogyasztók csoportjában mérték. A grapefruitlé segít még a szervezet Q10-koenzim felszívódásában, ez a sejtek számára nélkülözhetetlen energiavegyület. Növeli bizonyos gyógyszerek rákellenes hatását is.
3. Áfonyalé: Húgyúti fertőzésekre
Az áfonyalé megelőzi az E-coli baktérium kialakulását, ami a leggyakoribb oka a húgyúti fertőzéseknek. A kutatók bebizonyították, hogy egy nyolc órán belül elfogyasztott pohár áfonyalé védi a baktériumokat attól, hogy húgyúti fertőzéssé alakuljanak. Azonban a közhiedelemmel ellentétben az áfonyalé nem kezeli a hólyaghurutot, ha a fertőzés már bekövetkezett - sőt, mert savas bázisú, valójában súlyosbíthatja a kellemetlenségeket. Emellett növeli a szervezet HDL koleszterin- és antioxidánsszintjét, antibakteriális hatása miatt csökkenti az ínybetegségek és a gyomorfekély kockázatát.
4. Almalé: Alzheimer-kór megelőzésére
Az almalé karbantartja az agy acetilkolin szintjét, ami elengedhetetlen a memória és az agy egészségének fenntartásában. Bár a kutatást egereken végezték, a kutatók javaslata szerint napi két pohár - fél liter - almalé fogyasztása felnőtteknél is hasonló előnyökkel járhat. Magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést és az egészséges bélfunkciókat is segíti, csökkentheti a koleszterinszintet is.
5. Meggylé: Görcs és köszvény
A Northumbria Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy azok a futók, akik öt nappal a London Marathon előtt naponta kétszer ittak különösen gazdag antioxidáns tartalmú meggylevet, sokkal gyorsabbnak bizonyultak, és kevésbé tapasztaltak izomfájdalmat, mint más társaik. Ezen kívül a meggylé megkönnyítheti a köszvény okozta kínos fájdalmakat is, mert segíti a szervezet húgysavürülését, melynek magas szintje felel a fájdalmas ízületi betegségért. Napi egy pohár meggylé több tápanyaggal látja el a szervezetet, mint 23 adag gyümölcs és zöldség fogyasztása. Két és fél dl meggylé több antioxidánst tartalmaz, mint öt adag borsó, paradicsom, görögdinnye, sárgarépa és banán.
6. Narancslé: Szívbetegség
A narancslé tartalmaz egy heszperidin nevű antioxidánst, amely javítja a vérerek hatékonyságát, így csökkenti a szívbetegség kockázatát. A narancslé a vesekő megelőzésére is jó. Amerikai kutatók megállapították, hogy azoknak a férfiaknak, akik napi fél liter friss narancslét fogyasztottak, alacsonyabb volt a vérnyomásuk, mint azoknak, akik antioxidáns étrend kiegészítőt szedtek.
7. Ananászlé: ízületi gyulladás
A bromelain enzim megtalálható az ananász húsában és levében is. Segíti a szervezet emészthető fehérjéit és támogatja az emésztést, ám más előnyökkel is rendelkezik. Éhgyomorra beszedve a bromelain olyan gyulladáscsökkentő szerként is funkcionál, amely bizonyítottan csökkenti az ízületi gyulladás okozta fájdalmat és duzzanatot. Jó még a köhögés és megfázás tüneteinek enyhítésében, hígítja a vért is, bár az orvostudomány még nem tudja, miért.
8. Acai bogyólé: Rákmegelőzés
Az acai bogyóléről, ami egy Dél-Amerikában őshonos bogyóból készül, bebizonyosodott, hogy magasabb az antioxidáns tartalma, mint ami az áfonyában, málnában, szederben és eperben található. Segíti megakadályozni a rákos sejtek kifejlődését és burjánzását, de segíti a súlycsökkenést is, mert stabilizálja a vércukorszintet, elkerülve a hirtelen támadó farkaséhséget.
9. Lila szőlőlé: Memóriavesztés
A napi egy pohár lila szőlőlé jelentősen erősíti a betegek memóriáját. Szakértők szerint a szőlőben agyi teljesítményfokozó antioxidánsok találhatók. Csökkenti a koleszterint, és legalább olyan hatékony a vérrögképződés megakadályozásában, mint az aszpirin. Több betegségmegelőző antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és az almalé.
10. Kókuszvíz: Kimerültség
Madonna és Gwyneth Paltrow is azok közé tartoznak, akik kókuszvizet isznak (nem összekeverendő a kókusztejjel, ahhoz a húsra is szükség van), így gyorsítva az edzés utáni regenerálódási időszakot. Rajongói csak "a természet sportitalának" nevezik, mert minden olyat tartalmaz, amire csak szükségünk lehet - pótolja a rendszeres folyadékvesztést, szénhidrátokat az energiáért és elektrolitot (szerves sókat), ami kimosódik a verejtékkel. Csökkenti az éhségérzetet, stabilizálja a vércukorszintet, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, magas antioxidánstartalmának köszönhetően.
11. Sárgarépalé: Vastagbélrák megelőzésére
A Newcastle Egyetem kutatói egy olyan vegyületet mutattak ki a sárgarépában, ami segít a rák elleni küzdelemben. Azok a kísérleti patkányok, akiket a falcarinol nevű összetevővel vagy hagyományos ételük mellett nyers sárgarépával tápláltak, egyharmaddal kevesebb eséllyel számíthattak a vastagbélrák kialakulásának kockázatára, mint azok a patkányok, akiknek nem adták ezt a vegyületet.
12. Paradicsomlé: Leégésre
A likopin, az az anyag, amitől a paradicsom piros lesz, antioxidáns hatású. Az már tudományosan is bizonyított tény, hogy megvédi a bőrt a leégéstől, talán mert semlegesíti a káros UV-sugárzást. A vizsgálatok szerint azok az emberek, akik több paradicsomot ettek, 33 %-kal több védelmet élveztek a leégéssel szemben. Rendszeres fogyasztása csökkenti a prosztatarák kockázatát.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító növények 1. |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2013. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
146 db bejegyzés |
e év: |
888 db bejegyzés |
Összes: |
34592 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1720
- e Hét: 9291
- e Hónap: 31558
- e Év: 164112
|
|
|